Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
spider

"make Your Choice" Ελα Στο Skitest....

Recommended Posts

Ευχαριστω στις εταιριες που στηριξαν και αυτο το SkiTest αλλά πανω απο ολα ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους χιονοδρομους που με την παρουσια τους στεφτηκε και αυτο το event με επιτυχια!!!

Ραντεβου πλεον την επομενη σεζον αλλά αυτη τη φορα, ευελπιστω με ολες τις εταιριες μαζι... ;)

http://www.skimag.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85/tabid/67/ArticleId/264/Have-you-made-a-choice.aspx

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Μεινετε συντονισμενοι διοτι πολυ συντομα θα υπαρξει και ακομη ενα "Test The Best" skitest απο το Χ.Κ. Καλαβρύτων οπου το περιοδικο Ski & Snowboard+ θα ειναι χορηγος επικοινωνιας!! :rolleyes:

Οσοι λοιπον δεν περευρεθηκατε στο χθεσινο, να λοιπον που εχετε ακομη μια ευκαιρια να δειτε απο κοντα τα νεα επομενα καλουδια των εταιριων... ;)

• Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Συγχαρητήρια και από εδώ στον Στάθη για το εξαιρετικό αυτό ski test!

Τα έγραψα και στο νήμα του ΧΚΠ: Ωραίο στήσιμο, εκπληκτικό σημείο, μεγάλη ποικιλία πεδίλων.

Προσωπικά δοκίμασα μόνο ένα ζευγάρι τα Venturi της Head. Με με ύψος 1.81, διαστάσεις 140-95-126 και ακτίνα 16, twin tip και rocker. Η Head τα δίνει ως All Mountain και για επίπεδο expert.

Expert σίγουρα δεν είμαι, αλλά έχοντας παρουσιάσει μια βελτίωση στην τεχνική μου και το κυριότερο έχοντας ξεπεράσει τις φοβίες μου, ήθελα να δοκιμάσω ένα τέτοιο πέδιλο. Το δοκίμασα και εντός και λίγο εκτός (δυστυχώς τα περισσότερα εκτός ήταν ακόμα παγωμένα εκείνη την ώρα) και τα συμπεράσματά μου ήταν ότι είχα να κάνω με ένα πέδιλο που για τις χθεσινές συνθήκες ήταν ταμάμ. Ευκολοπροσάρμοστο, ζητούσε ναι μεν γκάζι, αλλά και όταν το πήγαινες αργά δεν έλεγε όχι. Άμεση απόκριση στη στροφή και γώνιασμα που με εντυπωσίασε. Αρκετά ελαφρύ και ευλύγιστο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ένιωθες αστάθεια. Στα μόνα ξεπαγωμένα εκτός, δηλαδή του Τηλέμαχου-Αιόλου, έκοβε με άνεση το χιόνι και με εντυπωσίασε με τις κοφτές στροφές που μπορούσε να πάρει.

Από αυτά που είδα και άκουσα (από τον Στάθη και τα παιδιά του Parnass) σίγουρα δεν αποτελεί το υπερόπλο για deep powder χιόνι, αλλά σίγουρα αποτελεί έναν χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της κατηγορίας Big Smile Skis! :D

Άρη, το πέδιλο αυτό είναι πολύ καλό. Σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται μόνο σε experts. Αρκετά μαλακό ώστε να είναι ξεκούραστο και συνάμα είναι σταθερό με γρήγορες αλλαγές στην πίστα. Έχει και "σωστή" ακτίνα στροφής (περί τα 16μμ αν θυμάμαι καλά). Mετά από μία γεμάτη ημέρα στο εξωτερικό με venturi 1.81 ενθουσιάστηκα αλλά ήθελα να τα δοκιμάσω σε μεγαλύτερο μήκος. Την ημέρα που αναβλήθηκε το skitest ρώτησα αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν παρά μόνο το 1.81.

Θεωρώ ότι και για εσένα το 1.81 είναι μάλλον κοντό.

Φιλικά

7ψυχος

• Like 2

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ Γιώργο, όσο μπορώ να έχω άποψη (μη έχοντας δοκιμάσει αρκετά - αλλά από την άλλη ένα πέδιλο σου κάθεται ή δεν σου κάθεται)...πάντως τώρα που το λες ναι θα ήθελα να είχε ένα πιο μακρύ. 1.91 είναι το επόμενο.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής ένα τέτοιο πέδιλο εύκολο, μαλακό, ελαφρύ και σταθερό, με μια ελαφριά ορειβατική θα μπορούσε μελλοντικά να γίνει στόχος αγοράς!

sinox-0.jpeg

Πάντως για να είμαι ειλικρινής ένα τέτοιο πέδιλο εύκολο, μαλακό, ελαφρύ και σταθερό, με μια ελαφριά ορειβατική θα μπορούσε μελλοντικά να γίνει στόχος αγοράς!

Αρη δεν μπορεις να κανεις ορειβατικο σκι με πεδιλο 1,91 υψος

• Like 1

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Πολλά ωραία πέδιλα αλλά λάτρεψα τα Blizzard S-Power νωρίς στον Βάκχο. Τα γώνιαζες και απλά στρίβανε μόνα τους υπέροχα. Αργότερα στην Σαχάρα δανείστηκα από ένα φίλο τα Experience 81 και κατέβηκα πολύ πιο άνετα απ ότι με τα δικά μου Rev 75,αλλά τα επόμενα διαθέσιμα κεφάλαια θα πάνε σίγουρα στα Blizzard ή σε κάτι αντίστοιχο.

Αρη δεν μπορεις να κανεις ορειβατικο σκι με πεδιλο 1,91 υψος

Μμμμμ... :on2long: Εν καιρώ θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά το θέμα αυτό Όλγα, να μου μεταλαμπαδεύσετε γνώσεις. Γενικά ένα τέτοιο πέδιλο, με αυτά τα χαρακτηριστικά, στο σωστό ύψος θα έκανε για ορειβατικό; Ή το θέμα ύψους θα χρειαστεί κάτι άλλο να κάνει trade-off;

Λίγο :offtopic:, το 4ήμερο λογικά θα κάνω την πρώτη μου βόλτα με ορειβατικό.

sinox-0.jpeg

αν την κανεις στον Παρνασσο την 1η βολτα, την Κυ, Δε η Τρ θα τα πουμε και απο κοντα. αν ειναι θα φερω τις φωκιες να ανεβουμε παρεα διπλα στην πιστα

γενικως στο ορειβατικο θα κοιταξεις το βαρος του εξοπλισμου. αν δεν εχεις στοχο αγωνες ορειβατικου σκι, μπορεις να επιλεξεις (οπως εγω) ενα σκι που θα σε κρατησει καλυτερα στην καταβαση και θα εχει τις διαστασεις που λες

το 1,91 ειναι αποτρεπτικο υψος για να κανεις κικ τερν. θα χρειαστεις ενα πεδιλακι στο υψος σου....τωρα +, _ καποιους ποντους δεν πειραζει.πρεπει ομως να το κουμανταρεις σε κλισεις στην αναβαση

• Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Το head collective πάντως που δοκίμασα εγώ το οποίο είναι το μεγαλύτερο αδερφακι του venturi ήταν απλα ότι καλύτερο έχω φορέσει από πεδιλο.

Εντός πετάει, πάρα μα πάρα πολύ εύκολοδηγητο, στροφαρει χαβαλε.

Εκτός τα σπάει. Δεν νιωθεις καθόλου κούραση ότι και αν τα κάνεις.

Στη γιορτη μου, αν είναι να μαζεψετε φράγκα

αυτό θέλω να μου παρετε. Στο 1.81 ετσιιι!!!

• Like 3

101277.jpg

Λίγο :offtopic:, το 4ήμερο λογικά θα κάνω την πρώτη μου βόλτα με ορειβατικό.

Ακόμα λίγο :offtopic:. Πως το κανονίζει αυτό, για πες να μαθαίνουμε και μεις που θέλουμε κάποια στιγμή να το δοκιμάσουμε

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Ακόμα λίγο :offtopic:. Πως το κανονίζει αυτό, για πες να μαθαίνουμε και μεις που θέλουμε κάποια στιγμή να το δοκιμάσουμε

Σε συνεννόηση με έτερο μέλος του Συλλόγου, βουτάει από τρίτο μέλος του Συλλόγου (που ζει το όνειρό του πετώντας κάπου στις Γαλλικές Άλπεις) ένα παλαιό ζευγάρι πέδιλα με ορειβατική δέστρα, προσπαθεί να το επαναφέρει στα ίσια του (ptex, κέρωμα, γενικό service, εφαρμογή νέας κόλας στις φώκια) και άμα όλα αυτά δουλέψουν τότε το κανονίζουν! :P

• Like 1

sinox-0.jpeg

Θα γράψουμε για κανα σκι?Υπάρχει καμία λίστα με τα μοντέλα?

Ξεχάστηκε το θέμα?

101277.jpg

Ο Ηλίας έχει δίκιο. Να γίνει νέο topic για να μπορούμε εύκολα να το βλέπουμε γιατί αν συγχωνευτεί σε άλλα θα χαθεί. Τα reviews από πέρσι πχ είναι πολύ δύσκολο και κουραστικό πλέον να ανευρεθούν. Και μιας κι οι περισσότεροι γνωριζόμαστε θα ήταν πολύ χρήσιμο εκτός από την ανάγνωση των reviews να μπορούμε να ρωτάμε κάποιον που έχει δοκιμάσει ένα πέδιλο και μας έχει δει κιόλας "πιστεύεις ότι θα το πατούσα σωστά? ποια η γνώμη σου?". Μια λίστα θα βοηθούσε για να μην μπερδέψουμε τις ονομασίες των μοντέλων σε περίπτωση που δε τα θυμόμαστε ακριβώς. :)

Edited by marizaki

Φτιάξτε ένα sub-topic "Δικά μας Reviews ski/snb" να γράψει ο καθένας ό,τι έχει δοκιμάσει.

Αν κάποιος μπαίνει εκεί και βλέπει πέδιλο που έχει ξαναγραφτεί ας προσθέτει στο ήδη υπάρχον, αλλιώς ας τα συγχωνεύουν οι Mods.

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor