Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Όσοι έχουμε πομποδέκτες χιονοστοιβαδων πολύ καλό θα ήταν να εκπαιδευτουμε στη χρήση αυτων.Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι συσκευές θέλουν συνεχή εξάσκηση και πρακτική προπόνηση.Συνέχεια και ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Η εξοικιωση είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα και όχι από μόνη της η προσάρτηση του στον εξοπλισμό μας.

Γιαυτό προτείνω να ορίσουμε ένα χώρο τον οποίο βολεύει όλους μας

κάποιο άλσος, κάποιο δασακι (στην Αττική )και να προπονηθουμε στους πομποδέκτες που έχουμε.

Ας ορίσουμε και καποια συγκεκριμένη ημερομηνία και ας το πραξουμε.

Μπορούν να κάνουν το ίδιο και τα παιδιά της β.Ελλάδας.

Θα μπορούσαν να έρθουν και όσοι φίλοι θέλουν αλλά δεν έχουν στην κατοχή τους beacon.

Τι λετε?:)

Edited by ilias-zak
  • Like 5

101277.jpg

Κάντε το σε παραλία, για να θάψετε κανέναν μέσα στην άμμο.

• Like 4

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

To εχω πει κ εγω οτι χρειαζεται εκπαιδευση. Αν μπορει αυτη να γινει κ χωρις χιονια ειμαι μεσα. Συμφωνω Ηλια.

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Συγνώμη για την παρατήρηση αλλά αφού το beacon σας χρησιμεύει μόνο με τον δεύτερο και τον τρίτο και μόνο εφόσον κινείστε σαν ομάδα στο βουνό δεν τα έχει ήδη κανονίσει ο αρχηγός της ομάδας σας?

Η μήπως κινείστε χωρίς ομάδα και χωρίς αρχηγό στο βουνό?

Φιλικά ε σας αγαπάω.

Κάνονίστε και ένα στην Αθήνα και ρίχτε σύρμα να έρθουμε αλλά κυρίως θα έλεγα αύριο και κάθε αύριο στο χιονοδρομικό. Επίσης σε όποιον πιστέρ και να πάτε λογικά θα χαρεί να παίξετε λιγάκι.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Συγνώμη για την παρατήρηση αλλά αφού το beacon σας χρησιμεύει μόνο με τον δεύτερο και τον τρίτο και μόνο εφόσον κινείστε σαν ομάδα στο βουνό δεν τα έχει ήδη κανονίσει ο αρχηγός της ομάδας σας?

Η μήπως κινείστε χωρίς ομάδα και χωρίς αρχηγό στο βουνό?

Φιλικά ε σας αγαπάω.

Κάνονίστε και ένα στην Αθήνα και ρίχτε σύρμα να έρθουμε αλλά κυρίως θα έλεγα αύριο και κάθε αύριο στο χιονοδρομικό. Επίσης σε όποιον πιστέρ και να πάτε λογικά θα χαρεί να παίξετε λιγάκι.

Μιχάλη τι εννοείς αν τα έχει κανονίσει ο αργηγος μας και αν πηγαίνουμε στο βουνό σαν ομάδα?

Ανεξάρτητοι αυτόνομοι χιονοδρομοι είμαστε όπως όλοι μας και η ομάδα δημιουργείται είτε στο βουνό επι τόπου είτε προκαθοριζεται από πριν

Ανάλογα με το εγχειρημα.

Δηλαδή εσύ είσαι σε κάποια ομάδα?

Οσο για τη προπόνηση για Αθήνα το κανονιζουμε.Είσαι μέσα?

Η αγάπη είναι αμοιβαία.:)

101277.jpg

Τώρα σοβαρά δηλαδή εσύ πηγαίνεις στο ΒΟΥΝΟ (μαζί μου αν θες κιόλας, στα απάτητα του αυγού αν θες κιόλας) χωρίς να ξέρεις ότι είμαστε μια ομάδα με έναν αρχηγό ο οποίος λαμβάνει τις αποφάσεις τις οποίες ακολουθεί όλη η ομάδα? Έχεις πάει εκτός πίστας και μη ορατός άμεσα από το χώρο του χιονοδρομικού χωρίς ομάδα?

Πας στο ΒΟΥΝΟ χωρίς να έχεις σαφές σχέδιο με 3-4-5-6 άτομα το οποία θα πάνε όπου τους κατέβει?

Προσωπικά με τρομάζει η ιδέα ότι πέφτει κάποιος πίσω από το λούκι του Ηρακλή ή στα απάτητα του Αυγού χωρίς να είναι ομάδα με αρχηγό, έτσι θα έχουμε το θανατηφόρο arva ξεarva Αbs ξεΑΒS.

Προφανώς ανεξάρτητοι χιονοδρόμοι είμαστε αλλά δεν έχω βγει ποτέ σε χώρο που είναι ΒΟΥΝΟ χωρίς ομάδα προσωπικά, αν το κάνετε να το κόψετε άμεσα. Κάθε φορά επιτόπου προφανώς αυθόρμητα και επιτόπου γίνεται πολλές φορές χωρίς καν να το πει κανείς αλλά δεν το κουνάω ρούπι αν δεν γίνει.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη τι εννοείς αν τα έχει κανονίσει ο αργηγος μας και αν πηγαίνουμε στο βουνό σαν ομάδα?

Ανεξάρτητοι αυτόνομοι χιονοδρομοι είμαστε όπως όλοι μας και η ομάδα δημιουργείται είτε στο βουνό επι τόπου είτε προκαθοριζεται από πριν

Ανάλογα με το εγχειρημα.

Δηλαδή εσύ είσαι σε κάποια ομάδα?

Οσο για τη προπόνηση για Αθήνα το κανονιζουμε.Είσαι μέσα?

Η αγάπη είναι αμοιβαία.:)

Ρε συ Μιχάλη θα μας τρελανεις που το είδες αυτό γραμμένο.

Είπα ότι η ομαδα φτιάχνεται επι τόπου στο βουνό η προκαθοριζεται από πριν ανάλογα με το

εγχείρημα.

Ποιος μίλησε για μοναχικες βόλτες εκτός?

Τι δεν καταλαβαίνεις?

Για να εκπαιδευτουμε δεν χρειαζόμαστε αρχηγό.

101277.jpg

Nαι ρε Ηλία και εγώ το ίδιο είπα και καλά θα κάνετε να κάνετε προπόνηση αλλά εδώ και 2 μήνες που τα έχετε δεν έχετε κανονίσει με τον κάθε πιθανό αρχηγό σας κάθε φορά που ανεβαίνετε στο βουνό να το τεστάρετε. Μη το πάρεις προσωπικά επειδή έχουν arva κάποιοι 2-3-4 χρόνια...

Απλά θέλώ να σου δείξω ότι το arva δεν έχει σχεδόν καμία σημασία, σημασία έχει ότι πρέπει να μάθουμε ΒΟΥΝΟ.

Και πολύ φοβάμαι ότι μόλις κάνετε προπόνηση στα arva θα νομίσει κάποιος ότι το ΒΟΥΝΟ είναι βουναλάκι μιας και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ούτε του έχει περάσει από το μυαλό αυτό για την ομάδα και το σχέδιο.

Για να εκπαιδευτουμε δεν χρειαζόμαστε αρχηγό.

Νομίζεις...δε πα να κάνεις όσες ώρες προπόνηση θες με όποιον άλλον μη έμπειρο θες εγώ θα θεωρώ για πάντα ότι δεν έχεις arva για να με ξεθάψεις. Και να το ξέρεις ότι εγώ πρώτος πιστεύω δεν μπορώ να πω σε κανέναν να με εμπιστευτεί να τον ξεθάψω.

Στα χαζά από που και πότε ξεκινάς να κατεβαίνεις μόλις σκάσει η πλάκα και με θάψει?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Άλλο σεμινάριο χιονοστοιβαδων και άλλο προπόνηση με πομποδέκτες.

Όσα σεμινάρια και να κανείς αν δεν κάνεις πρακτική εξάσκηση στην ανεύρεση ,έπειτα σε πραγματικές συνθήκες θα σου είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να ανταπεξελθεις.

Συμφωνώ και επαυξανω ότι η χρήση beacon προϋποθέτει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γνώσεις βουνού και χιονιού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανα μια πρόταση να μαζευτουμε όσοι ενδιαφερομαστε για μια εξάσκηση.

101277.jpg

Όπως και να έχει κάθε χρόνο καλό είναι να κανονίζουμε με κάποιον εκπαιδευτή σεμινάριο για χιονοστιβάδες και ανεύρεση ανθρώπου με Arva κτλ.

Επίσης αν αυτό δεν είναι εφικτό για φέτος (που μάλλον δεν είναι) ένα practice έστω και μεταξύ μας χαμένο δεν θα πάει. Κάνε κάνε, όλο και κάτι θα μείνει!

sinox-0.jpeg

Θεωρώ ότι οι ελάχιστες προϋποθέσεις για εξάσκηση στην χρήση arva είναι οι εξής:

1) Παρουσία ενός τουλάχιστον χιονοδρόμου έμπειρου στο θέμα αυτό (αρχογός που λέει ο ΜΙΚ)

2) Σακίδιο θαμμένο τουλάχιστον 1 μέτρο βαθιά στο χιόνι (και όχι στην άμμο ή σε κάποιο θάμνο)

3) Μερικοί ξεκινάνε από πιο χαμηλά και μερικοί από πιο ψηλά.

4) Όλοι με probe και φτυάρια

5) Τελειώνουμε μόλις ΞΕΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ.

Φιλικά

7ψυχος

Edited by 7ψυχος_gtsap
  • Like 3

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Όπως και να έχει κάθε χρόνο καλό είναι να κανονίζουμε με κάποιον εκπαιδευτή σεμινάριο για χιονοστιβάδες και ανεύρεση ανθρώπου με Arva κτλ.

Επίσης αν αυτό δεν είναι εφικτό για φέτος (που μάλλον δεν είναι) ένα practice έστω και μεταξύ μας χαμένο δεν θα πάει. Κάνε κάνε, όλο και κάτι θα μείνει!

Ο εκπαιδευτής θα σου μάθει μαζί με όλα τα υπόλοιπα και τον τρόπο ανεύρεσης θύματος.

Θα σου υπενθυμισει δε, πολλές φορές ότι πρέπει να προπονηθεις πάνω στη χρήση του μηχανήματος.Αυτή τη προπόνηση θέλουμε να κάνουμε.

Δεν αντικαθιστά το σεμινάριο.Στο σεμηναριο ο εκπαιδευτής δεν καθετε να αναλώσει όλη την ώρα του μαθήματος με θαψιμο ξεθαψιμο.

Αυτό που θα κάνουμε είναι προπόνηση και όχι εκπαίδευση.

Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο.Μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι τελικά.

101277.jpg

Θεωρώ ότι οι ελάχιστες προϋποθέσεις για εξάσκηση στην χρήση arva είναι οι εξής:

1) Παρουσία ενός τουλάχιστον χιονοδρόμου έμπειρου στο θέμα αυτό (αρχογός που λέει ο ΜΙΚ)

2) Σακίδιο θαμμένο τουλάχιστον 1 μέτρο βαθιά στο χιόνι (και όχι στην άμμο ή σε κάποιο θάμνο)

3) Μερικοί ξεκινάνε από πιο χαμηλά και μερικοί από πιο ψηλά.

4) Όλοι με probe και φτυάρια

5) Τελειώνουμε μόλις ΞΕΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ.

Φιλικά

7ψυχος

Αν δεν έχουμε δηλαδή την δυνατότητα του 1 μετρου το εγχείρημα ακυρώνεται?

Aς ξεκινήσουμε από τα πιο εύκολα και στη συνέχεια το χοντραινουμε.

Νομίζεις Γιωργο ότι είναι εύκολο εαν θαφτεί πιο επιφανειακα?

101277.jpg

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανα μια πρόταση να μαζευτουμε όσοι ενδιαφερομαστε για μια εξάσκηση.

Mε την οποια συμφώνησα απόλυτα φίλε και μάλιστα θέλω να έρθω για προπόνηση.

Απλά θα μου επιτρέψεις να γράφω καταρχάς ότι σεμινάριο χωρίς ψάξιμο σε χιόνι δεν υπάρχει και ότι προτείνω να ρίξετε αντίστοιχη ώρα σε ψάξιμο και μάθημα για τρόπο κίνησης στο βουνό και πως να μην...

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

υπάρχει μια χρησιμοτητα στις ασκησεις σαλονιου, ειναι οταν εχεις πολλους θαμμένους (εγω εδω...αστα να πανε).

κατα τα αλλα, οταν ανεβαινε σολο ο μεσνερ ηταν μαγκια, οταν παω εγω μοναχος γιατι ειναι μ@μ@κία? (αναλογικά ετσι...αυτον σκεφθηκα , οχι οτι με φτανει...).

εχουν αρβα οι πιστερ?

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

...

εχουν αρβα οι πιστερ?

...

Απαντώ μόνο σε αυτό, προς το παρών.

Τουλάχιστον στο Χ.Κ.Καλαβρύτων, όπως με έχουν ενημερώσει σε σχετικό ερώτημά μου,

έχουν όλοι οι πιστέρς.

πάλι καλα....μην ξεχναμε οτι το χιονοδρομικο θα τους ζητησει να σπασουν φρυδια, να ριξουν κορνίζες, να τσεκαρουν πλαγιες κλπ κλπ, αρα ΠPEΠEI να τους παρέχει αρβα.

• Like 4

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

και βασιλιτσα εχουν αρβα...

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

πάλι καλα....μην ξεχναμε οτι το χιονοδρομικο θα τους ζητησει να σπασουν φρυδια, να ριξουν κορνίζες, να τσεκαρουν πλαγιες κλπ κλπ, αρα ΠPEΠEI να τους παρέχει αρβα.

Δεν νομίζω να δεχετε κανένας να κάνει αυτές τις δουλειές χωρίς τα απαραίτητα.Και αν κάποιος υπεράνω δεχτεί, αυτός που θα πάει φυλακή είναι ο υπεύθυνος πιστών ή ο διευθυντής στην τελική.

Ούτε νομίζω ότι υπάρχει χιονοδρομικό εν ενέργεια που να μην διαθέτει αρβα.

Φαντάζομαι περιλαμβάνεται στις προϋποθέσεις που πρέπει να πλήρη ένα χιονοδρομικό για να λειτουργησει.

Δεν θέλω σε καμία να πιστεύω ότι υπάρχουν χιονοδρομικά που δεν έχουν στον εξοπλισμό τους αυτά τα μηχανάκια.

Τι είναι?Είδος πολυτέλεια ή είδος ασφαλείας?

101277.jpg

Ποιοι ενδιαφέρονται για το beacon avalance training?

1. ilias-zak

101277.jpg

ηλια να κανω μια προταση;τι θα λεγατε να καναμε το training πριν την εναρξη της επομενης σεζον;νομιζω θα εχουμε ολο τον χρονο να προετοιμαστουμε και νομιζω πως θα εχει μεγαλυτερη προσελευση.

παιδια τα πραγματα ειναι απλα...ανεβαινεται μια μερα στον παρνασο, πιανετε τον βερνερ και του λετε να πατησει το ρατρακ 30-40-50 τμ και να σας μαθει αυτος ή καποιος του χκ πως δουλευει το μαραφετι...στη βασιλιτσα μας παρακαλανε οι πιστερ να το κανουμε αυτο...δεν νομιζω ν αρνηθουν εκει ή σε οποιοδιποτε αλλο χκ..

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Βασίλη αυτό το προπονησακι μπορούμε να το κάνουμε ένα τακτά χρονικα διαστηματα όσοι το επιθυμούμε.

Και τώρα γινεται και στην αρχή της νέας και στα μέσα της νέας και πάνω στο βουνό και κάτω.

Οποίος θέλει να το κάνουμε μέσα στις επόμενες μέρες έχει καλώς.

101277.jpg