KonKan 5,871 Report post Posted June 28, 2014 Θέλω απόψεις. Κάνω σκι από μικρό παιδί. Τώρα είμαι 36 (1,97 ύψος 106κιλά) με ένα πρόβλημα στο γόνατο εδώ και 10 χρόνια που σημαίνει ότι κάνω πάντα με επιγονατίδα. Έχω αγωνιστικά σκι γιατί έκανα πάντα εντος και με βόλευαν. Κατεβαίνω τα πάντα άνετα (Η φυσική κατάσταση με προδίδει καμιά φορά) . Τα τελευταία 2 χρόνια που διαβάζω το forum έχω αρχίσει όπως καταλαβαίνεται να λιγουρεύομαι το εκτώς. Φέτος νοίκιασα στα Καλάβρυτα τα AMPHIBIO 88 XTI FUSION 2014 και ενθουσιαστικά. Εν όψι και της εκδρομής λέω να πάρω πέδιλα και τα ζαχάρωνα. Στο internet τα βρήκα 520Ευρώ με δέστρες. Αυτές τις μέρες έχει προσφορά ο Κλαουδάτος με 50%. Το κακό είναι ότι δεν τα έχει τα 1,86 και μου πρότειναν τα AMPHIBIO 82 XTI FUSION 2014 στο 1,82. Η τιμή super. 375 με δέστρες. Νομίζω ότι είναι πάνω από ένταξη και αυτά για πειραματισμός εκτός και καλύτερα στο εντός. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 28, 2014 Τα σκι που έχεις τώρα τι διαστάσεις έχουν; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted June 28, 2014 (edited) Dynastar omegaclass 165 116/63/103 r11m Edited June 28, 2014 by KonKan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 28, 2014 Είσαι 1,95 και κάνεις με σκι 30 εκατοστά κοντύτερο από εσένα και μέση 63 (έχω την εντύπωση ότι το σκι είναι υπερβολικά κοντό, αλλά ας μιλήσουν όσοι πραγματικά γνωρίζουν). Αυτό που μπορώ να πω με σχετική σιγουριά είναι ότι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να πάρεις, θα πάει καλύτερα στο εκτός από αυτά που έχεις τώρα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted June 28, 2014 Και εμένα τότε μου είχε φανεί περίεργο (μέχρι τότε έκανα με 2,10) αλλά δεν έβγαιναν ψηλότερα. Και τώρα πολλά μοντέλα της εταιρίας στα race είναι μέχρι 1,65. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maylo 132 Report post Posted June 28, 2014 To συγκεκριμενο πεδιλο ειναι σλαλομ και το υψος για ολους τους αντρες ειναι το 1,65. Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted June 28, 2014 Αντιλαμβάνομαι ότι είσαι πολύ καλός σκιερ και ότι θέλεις να δοκιμάσεις πιο φαρδύ πέδιλο για χρήση (και) εκτός πίστας. Αν ισχύουν τα παραπάνω, νομίζω ότι το 82άρι είναι καλύτερη επιλογή από το 88άρι. Καλύτερο εντός (αν και μακρυά από αυτό που έχεις συνηθίσει) και μηδαμινή διαφορά εκτός. Όρμα Φιλικά 7ψυχος 2 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted June 28, 2014 (edited) Πολύ καλός όχι γιατί σαν κλασικός μ@λ@κ@ς έλληνας στα 25 χρόνια δεν έχω πάρει ποτέ δάσκαλο. Πάντος θα με έλεγα advance. Edited June 28, 2014 by KonKan Quote Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted June 28, 2014 Μεση μεχρι 85 μην παρασυρθεις για παραπανω Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted June 28, 2014 Δεν έχω εμπιρια από εκτός ,αλλα αν κανείς χρόνια racing ski δεν ξέρω αν θα σου αρέσει το εκτός ,αυτά είναι η εμπειρία μου με τα εκτός ,εμένα δεν μου πολύ αρέσει !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 29, 2014 Δεν έχω εμπιρια από εκτός ,αλλα αν κανείς χρόνια racing ski δεν ξέρω αν θα σου αρέσει το εκτός ,αυτά είναι η εμπειρία μου με τα εκτός ,εμένα δεν μου πολύ αρέσει !!! Μην τα γράφεις αυτά δημόσια, ξέρεις ότι μια καλή πουδρομέρα θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη...ban και warning 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted June 29, 2014 (edited) Ενα all -mountain ski κρίνεται από το συνολικό διαστασιολόγιο . Ετσι μιά μέση 80-85mm , δίνει φτυάρι 125-132 mm και ουρά 110-118 mm . Οι δύο αυτές διαστάσεις,έχουν καθοριστικό ρόλο στην πλευστότητα , την ολίσθηση και την κατευθυντικότητα του ski . Ουσιαστικά φτυάρι και ουρά είναι FAT / DEEP ski με ενισχυμένη ακαμψία ,ώστε να κρατούν στον πάγο , να απορροφούν bumps και να έχουν ευελιξία slalom σε couloir και στενά περάσματα με κρούστες και mixed snow καταστάσεις . Το ελαφρύ 10-15 % εμπρόσθιο ROCKER ,εξασφαλίζει ομοιογενή συμπεριφορά και κύληση σε όλα τα χιόνια . ΟΛΟ ΤΟ SKI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ ΠΑΝΤΟΥ . Edited June 29, 2014 by snowhow 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted June 30, 2014 Και εμένα τότε μου είχε φανεί περίεργο (μέχρι τότε έκανα με 2,10) αλλά δεν έβγαιναν ψηλότερα. Και τώρα πολλά μοντέλα της εταιρίας στα race είναι μέχρι 1,65. δεν μπορώ MIK,δεν μου αρέσει ,έχω δοκιμάσει πολλές φορές ,αλλά σαν τη πίστα δεν έχει !!!!Αν ειναι ομος η παρέα ,θα πάω τι να κάνω!!!!! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted July 1, 2014 (edited) Τελικά τα πήρα. Τώρα να βρούμε και μποτουλα και είμαστε έτοιμοι. Edited July 1, 2014 by KonKan 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted July 1, 2014 Καλορίζικα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted July 1, 2014 Καλορίζικα, αλλά ποιά πήρες? Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted July 2, 2014 (edited) Thx. Ampibio 82 Edited July 2, 2014 by KonKan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted July 2, 2014 παρα πολυ καλη επιλογη! με γεια 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 2, 2014 Thx. Ampibio 82 Με το καλό να τα στίψεις και να πάρεις ό,τι έχουν να σου δώσουν! 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted July 2, 2014 Καλοτσουλιστα !!! 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted July 2, 2014 Καλοτσούλητα! Πολύ καλή επιλογή! Αν δεν μπορείς να περιμένεις πήγαινε μια βόλτα στις αμμοθίνες της Λήμνου! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted July 2, 2014 Καλες καταβασεις 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted July 2, 2014 εγω KonKan στην θεση σου θα κοιτουσα το παρακατω λινκ ...(καλα με συγχωρεις δεν παιζω με τον πονο σου) http://www.skiingaustria.co.uk/glacier-skiing-in-austria.html 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted July 2, 2014 Δεν παίζεις μόνο εσυ με τον πόνο μου. Που να δεις η γυναίκα μου. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted July 2, 2014 πλακα πλακα εχει παει κανεις εκδρομη για σκι σε παγετωνα?αξιζει ? 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites