Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

το κρυο παει παντως στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου...τρελο κυμα ψυχους...απο +20 παει -7 μεσα σε 24 ωρες (Δεν θυμαμαι σε ποια πολη αλλα ΗΠΑ ειναι)

τουλαχιστον ας κανει το κρυο εκει τωρα, και ας ερθει προς τα εδω τον Δεκεμβρη.

• Like 4

Snow is on my D.N.A.

προπερσυ ειχα καρτα για το Allgäu και χιονιζε στην Αυστρια...

περσυ, πηρα για το Τιρολο και χιονιζε ουσιασικα παντου στην Αυστρια εκτος απο εκει που βοελευε εμενα....

φετος πηρα καρτα για πιο Ανατολικα στην Αυστρια, και δεν χιονιζει πουθενα στην χωρα...

απο εδω και περα καλυτερα να κοψω το χερι μου, παρα να ξαναπαρω ετησια...αμα πια.....ας χιονιζει και ας δινω κατι παραπανω

Snow is on my D.N.A.

περσυ, πηρα για το Τιρολο και χιονιζε ουσιασικα παντου στην Αυστρια εκτος απο εκει που βοελευε εμενα....

φετος πηρα καρτα για πιο Ανατολικα στην Αυστρια, και δεν χιονιζει πουθενα στην χωρα...

απο εδω και περα καλυτερα να κοψω το χερι μου, παρα να ξαναπαρω ετησια...αμα πια.....ας χιονιζει και ας δινω κατι παραπανω

ΑΑΑααα ώστε εσύ φτες τελικά.... :veryangry::shock::evil: :evil:

• Like 2

www.zermatt.ch

Κάνε ό,τι θέλεις, απλά ενημέρωσε μας εγκαίρως, για να πάμε από την άλλη μεριά.

• Like 5

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

η πλακα θα εινια να θαφτει η ελλαδα φετος...

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

ωραια...περασε το μισητο καλοκαιρι, τελειωσαν και οι μερες αναμονης φθινοπωρου και αυριο μπαινει ο Δεκεμβρης

Και εκτος απο τους παγετωνες, και κανα δυο ακομα, δεν υπαρχει ιχνος χιονιου εδω γυρω και δεν φαινεται για τις επομενες 10 μερες τιποτα εκτος απο 5 εκ και αυτα με το ζορι....

εδω λοιπον κολαει το παρακατω βιντεο....με την τελευταια ατακα...

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

δεν την παλευω με τιποτα..

δεν υπαρχει κατι που να με εκφραζει περισσοτερο απο το παρακατω...

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

κωστα κατι θα ριξει το σκ απο οτι βλεπω στο bergfex...

Edited by StavRos
  • Like 1

κωστα κατι θα ριξει το σκ απο οτι βλεπω στο bergfex...

Ναι................. 3 εκ στο χωριό, 5 εκ στο βουνό..........

Για την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν ελπίδες.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

κάθε νιφάδα έχει την αξια της την σήμερον ημέραν ...κύριε mil !

πάντως το app που έχω για τον καιρό στο stuben λέει :

παρασκευή -2°C και χιονια
σάββατο -4°C και χιονια
κυριακή -7°C και χιονια

• Like 1

ναι...αυτα που θα ριξει ειναι απλα για διακοσμηση...να βγαλεις καμια φωτο και μετα να πας για σοκολατα

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

ναι...αυτα που θα ριξει ειναι απλα για διακοσμηση...να βγαλεις καμια φωτο και μετα να πας για σοκολατα

έρχονται και Χριστούγεννα.....

Κι εγώ έχω κλείσει για 17 Ιανουαρίου για Αυστρία και παρόλο που είναι μακριά δεν μπορώ να ηρεμήσω :-)

Αναλόγως το που έκλεισες.

Πάντως τα αγωνίσματα του Σαββατοκύριακου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που ήταν να γίνουν σε Courchevel και Val d'Isere, λόγω αχιονίας μεταφέρθηκαν στην Σουηδία.

Edited by mil

Κι εγώ έχω κλείσει για 17 Ιανουαρίου για Αυστρία και παρόλο που είναι μακριά δεν μπορώ να ηρεμήσω :-)

χαλαρωσε.....δεν υπαρχει προηγουμενο!

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Αναλόγως το που έκλεισες.

Πάντως τα αγωνίσματα του Σαββατοκύριακου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που ήταν να γίνουν σε Courchevel και Val d'Isere, λόγω αχιονίας μεταφέρθηκαν στην Σουηδία.

Για kaltenbach και Mayrhofen εκλεισα. Υπαρχει και το Hintertux κοντα , οπως και σιγουρα μεχρι τοτε θα εχουν δουλεψει τουλαχιστον τα κανονια, αλλα οταν ολα ειναι ανοιχτα με πολυ χιονι, ολα ειναι πολυ καλυτερα καθως και ο κοσμος μοιραζεται αλλα και το τοπιο ειναι πολυ ομορφοτερο.

Επειδή ψάχνουμε και εγώ με την παρέα μου για Mayrhofen,αλλά είμαστε σε δίλημμα αν μπορείτε δώστε μια βοήθεια.Αν μείνεις στο Mayrhofen ,με τα ski bus εξυπηρετείσαι; έχει εμπειρία κάποιος;Γιατί από τη μια σκεφτόμαστε να πάμε αεροπορικώς,αλλά αν νοικιάσεις και αυτοκίνητο ανεβαίνει αρκετά το κόστος αλλά από την άλλη αν πάμε οδικώς από Ιταλία χάνεις μιάμιση μέρα στο δρόμο.Πιστεύετε δηλαδή ότι το αμάξι είναι απαραίτητο;

Edited by timer

Επειδή ψάχνουμε και εγώ με την παρέα μου για Mayrhofen,αλλά είμαστε σε δίλημμα αν μπορείτε δώστε μια βοήθεια.Αν μείνεις στο Mayrhofen ,με τα ski bus εξυπηρετείσαι; έχει εμπειρία κάποιος;Γιατί από τη μια σκεφτόμαστε να πάμε αεροπορικώς,αλλά αν νοικιάσεις και αυτοκίνητο ανεβαίνει αρκετά το κόστος αλλά από την άλλη αν πάμε οδικώς από Ιταλία χάνεις μιάμιση μέρα στο δρόμο.

Mια χαρά θα είναι. Το Mayrhofen είναι βέβαια σε χαμηλό υψόμετρο (650μ) αλλά καλά τοποθετημένο στο κέντρο της κοιλάδας του Zillertal (Tal=κοιλάδα), όπου έχεις πολλές επιλογές. Ήδη στο Mayhofen άνοιξαν το Penken (το βουνό ακριβώς δυτικά του χωριού), παίρνεις το lift μέσα από το χωριό, στο νότιο άκρο του. Υπέροχη διαδρομή και αν δεν μασας βλέπεις και το περιβόητο Harakiri (η το κατεβαίνεις κιόλας ανάλογα το επίπεδό σου, 78% κλίση, μπρρρρ!). Σε κάθε περίπτωση σε όλη τη διαδρομή από το χωριό μέχρι το Hintertux (κανένα μισάωρο, το πολύ 40 λεπτά με το skibus) υπάρχουν στη διαδρομή αρκετές επιλογές πιστών που εξυπηρετούνται με καλά lift και έτσι μοιράζεται ο κόσμος και είσαι και πιο κοντά στο χωριό (10-20 λεπτά). Και φυσικά υπάρχει το Hintertux όπου ήδη δουλεύουν 18 lift και περίπου 40 km πιστών. Αυτό όμως μόνο στη μεγάλη ανάγκη γιατί το κρύο στον παγετώνα τέτοια εποχή θα είναι πολύ. Αν αποφασίσεις παγετώνα έχει καλό σαλέ με καλό φαγητό και καλές τιμές στa 2660. Τα ski bus μην τα φοβάσαι, εξυπηρετούν μια χαρά. Αν πετάξεις Μόναχο και δεν θες να νοικιάσεις αυτοκίνητο, πάρε από το αεροδρόμιο (ο σταθμός είναι μέσα στο αεροδρόμιο) το τραίνο για Jenbach (πόλη στην είσοδο της κοιλάδας του Zillertal, συχνά δρομολόγια τραίνου από/προς Μόναχο) και από εκεί τοπικό τραίνο ή λεωφορείο για Mayrhofen. Αν είστε 4 άτομα ίσως σας συμφέρει να πάρετε ταξί από Jenbach προς Mayrhofen. Σε κανένα μισάωρο θα είστε στο χωριό. Για περισσότερα στείλε πμ, καλά να περάσετε!

Edited by idas

Επίσης μέσα στο χωριό υπάρχει και Lift που σ' ανεβάζει στην περιοχή του ahornbahn, μικρή βέβαια, αλλά αξίζει για μια μέρα ,ιδίως αν έχει κακοκαιρία εκείνη τη μέρα. Επίσης σε όλες τις περιοχές εκτός του Hintertux πηγαίνεις με τα σκι από το penken. Όσο για τη μεταφορά από το Μόναχο πηγαίνεις στο jenbach και από εκεί με το τοπικό τρένο για το mayrhofen. Το ταξί κοστίζει 65 ευρώ περίπου ενώ το τρένο αν θυμάμαι καλά 7 ευρώ το άτομο και συνήθως φεύγει με το που έρθει το τρένο από Μόναχο. Οπότε εγώ παίρνω τρένο.

Επίσης με το τοπικό τρένο επισκέφτεσαι δωρεάν και το kaltenbach (παέι δίπλα στο lift) και το zell.

Πάντως μια που είμαστε στο γενικό τόπικ, θα ήθελα να αναφέρω , ότι τουλάχιστον στα μέρη που έχω πάει στο Τυρόλο, το ski bus ήταν πάντα πολύ βολικό για τις μετακινήσεις της ημέρας.