Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

παλι μειναμε με το σανιδι στο χερι το κερατο μου μεσα....

Snow is on my D.N.A.

ηρέμησε brother !
αν αυτά που μου είπαν σήμερα το πρωί ισχύουν τότε από αύριο το βραδυ μέχρι και δευτερα θα χιονίζει συνεχεια (τουλάχιστον στο arlberg). πάρε το σανιδάκι σου κι ορμά λέμε !!!

εγω ειμαι απο την αλλη πλευρα...καπου εξω απο το zell am see...arlberg ισως τελη μαρτιου

Snow is on my D.N.A.

άντε σιγά σιγά να αρχίσουν οι ανταποκρίσεις από τους "απεσταλμένους" του συλλόγου

στις αυστριακές άλπεις λέμε !

• Like 1

Ο mil πάντως ομολόγησε. Όλα πράσινα και ωραία, σαν το καλό μπουφάν του συλλόγου.

• Like 1

μια απο τα ιδια..εκτος αν πας στα ΠΟΛΥ ψηλα

Snow is on my D.N.A.

ετσι απο περιεργεια...οταν εχει πχ -26 και windchill καπου -35 ειναι εφικτο να κανεις σκι?

Snow is on my D.N.A.

Σαφώς και μπορείς φίλε μου.

Μου έχει τύχει 4-5 φορές

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Εάν έχει ήλιο γίνεται! Αμα πέσει ο ήλιος....! Μου έτυχε στο La Plagne το 2009. Κάναμε σκι με απίστευτο κρύο και wind chill! Ελα όμως που έπεσε πίσω από το βουνό ο ήλιος! Μέχρι να βγούμε κάτω νόμιζα ότι έκανα σκι γυμνός! Και ας φορούσα όλα τα τεχνικά ρούχα που υπήρχαν. Για να μην σας πω για τα χέρια...

Edited by yannisnm
  • Like 2

ηλιο θα εχει μαλλον...θα δω...αν δεν εχει αερα

Snow is on my D.N.A.

Σαφώς και μπορείς φίλε μου.

Μου έχει τύχει 4-5 φορές

Γι αυτό και εισαι εφτάψυχος

Σου έμειναν 2-3 ζωές ακόμα.

• Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Εάν έχει ήλιο γίνεται! Αμα πέσει ο ήλιος....! Μου έτυχε στο La Plagne το 2009. Κάναμε σκι με απίστευτο κρύο και wind chill! Ελα όμως που έπεσε πίσω από το βουνό ο ήλιος! Μέχρι να βγούμε κάτω νόμιζα ότι έκανα σκι γυμνός! Και ας φορούσα όλα τα τεχνικά ρούχα που υπήρχαν. Για να μην σας πω για τα χέρια...

Το έχω ζήσει και εγώ ... στο Soelden ... πίκρα !!!!!!!!!!

κι εμάς μας έχει τύχει διαφορες φορες από -20°C μέχρι και -26°C !
κρύο μεν αλλα όχι ικανό να μας κρατήσει μακρυά από τις πιστες.

την ομίχλη δεν μπορώ εγώ όταν πας στα τυφλά ένα πράμα.

όπως σήμερα ας πούμε. :on2long:

• Like 2

ετσι απο περιεργεια...οταν εχει πχ -26 και windchill καπου -35 ειναι εφικτο να κανεις σκι?

ναι.μας ετυχε στο Livigno..-24C και με το wind chill πηγαινε -36C. προσεχε τις χιονιστρες στα δαχτυλα (χερια, ποδια) και τη μυτη

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

τωρα εξηγειται η VIP καρτα :D

• Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

γενικα παντως ΠΟΛΥ χιονι επεφτε σημερα....σε καποια μερη εβαλε μισο μετρο

Snow is on my D.N.A.

δεν ξερω ποσοι απο εσας ειστε καπου εξωτερικο, αλλα απο οτι διαβαζω στην Αυστρια καθε μερα σημειωνονται χιονοστιβαδες με νεκρους ή τραυματιες

προσοχη ! !

Snow is on my D.N.A.

και τελικα εκει που δεν το περιμενα σημερα βγηκε η καλυτερη μερα της χρονιας...(ισως η καλυτερη απο τοτε που παω Αλπεις)

ηθελα λοιπον να κανω ενα μαθημα και διαλεξα γερμανια για πιο φθηνα και πιο κοντα

Το μονο που βρηκα να βολευει ηταν Κυριακη (σημερα δηλαδη) στις 8.30 στο Nebelhorn...αντε λεω δεν βαριεσαι....

φτασαμε στο Oberstdorf καπου στις 8.00 το βραδυ...και κατα τις 12.00 το βραδυ αρχισε να χιονιζει..χιονιζε ολο το βραδυ ως ξημερωμα Σαββατου και ολο το Σαββατο ως ξημερωματα Κυριακης..(υποθετω γιατι κοιμηθηκα)

οταν λοιπον ξυπνησα κυριακη να παω στο μαθημα βλεπω ομιχλη....φτου σου...τζαμπα λεφτα

το αμαξι ειχε ηδη καπου 50. εκ φρεσκο χιονι...αντε λεω να παω με το ski bus

τελος παντων φτανω καπου στις 8.10 στην γονδολα βλεπω τον δασκαλο και ξεκιναμε για πανω μαζι (το ραντεβου ηταν πανω στις 8.30)

και με το που περναμε τα 1.200 μ περιπου βγαινουμε απο τα συννεφα και βλεπουμε ενα σουπερ ηλιο και πανω απο ολα ΤΡΕΛΗ ΠΟΥΔΡΑ

παιρνουμε την δευτερη γονδολα...

και οταν φτανουμε πανω, βλεπουμε να ειναι ανοικτη και η τριτη γονδολα που σε παει στα 2.224 και ολη την πλαγια απο εκει και προς τα κατω να ειναι με καπου 60εκ ως 1μ φρεσκο χιονι (αναλογα με το σημειο)

Και γυρναει ο δασκαλος και μου λεει: ως τις 12.00 δεν εχω αλλο μαθημα...θες να κανουμε το μαθημα αργοτερα και να παμε πανω μερικες φορες για να κατεβουμε στο απατητο?

οπως φαινεται στον χαρτη

http://www.das-hoechste.de/winter/skigebiete/nebelhorn/status-nebelhornbahn.html

μονο ενας διαδρομος η 1α ηταν πατημενη...ολη η αλλη πλαγια τιποτα...μονο πουδρα

του λεω: ξερω γω,...πολυ αποτομα το κοβω...

α, μην φοβασαι..θα σε παω εγω απο πιο ευκολα

τελικα απο τις 9 παρα που βρεθηκαμε πανω στην κορυφη, ως τις 11 παρα κατι, καναμε συνεχεια στο απατητο...πανω κατω, πανω κατω...καπου στις 11 θυμηθηκε και μου λεει: να κανουμε τωρα το μαθημα?

του λεω πλακα κανεις...παμε παλι πανω....

απο εκει που ηθελα μαθημα να βελτιωσω το carving τελικα περασα ενα τριωρο στην ουσια με οδηγο private

ΥΓ...ευτυχως που ειπα στην σχολη οτι ημουνα προχωρημενος (τρομαρα μου) και ο δασκαλος ηταν επιπεδο 3...αλλιως δεν θα επιτρεποταν να με παει εκτος πιστας

ΥΓ 2 πρωτη φορα παντως ειδα τοσο κοσμο σε ενα ΧΚ και να ειναι οι πιστες αδειες...εβλεπες παντου εκτος πιστας κοσμο και στην πιστα 2-3 ατομα...

τελος παντων....κριμα που πηγα για μαθημα και δεν πηρα την καμερα μαζι....

Edited by Turms
  • Like 10

Snow is on my D.N.A.

πολλα θυματα απο χιονοστιβαδες παντως αυτες τις μερες...καθε μερα σχεδον διαβαζεις και για 1,2, νεκρους...κριμα

Snow is on my D.N.A.

16 νεκροι στην Αυσρτια ως τωρα απο χιονοστοιβαδες...περσυ ολη την χρονια ειχε 13...τραγικο

στα πυρηναικα απο την αλλη μετρανε 300 εκ χιονι τις τελευταιες ημερες

live-piau-engaly-01-02-15-2-d541b-1.jpg

Snow is on my D.N.A.

ρε παιδια...μηπως χανουμε κατι? μηπως τελικα το "ζουμι" δεν ειναι στις Αλπεις αλλα στα Πυρηναια?

606306.jpg

606354.jpg

606408.jpg

606486.jpg

• Like 8

Snow is on my D.N.A.

καλα δεν ξερω κατα ποσο θα βγουν αυτα που λενε τα μοντελα....

αλλα για μεγαλα υψομετρα +1.500 δινουν τρελα πραγματα

στο St. Anton στα ψηλα θα πεσουν κοντα στα 2μ χιονι μεσα σε δεκα μερες....

ελπιζω μην μετραμε παλι θυματα απο χιονοστιβαδες...

Snow is on my D.N.A.