Jump to content

Recommended Posts

ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

 

olympos-copy-555x337.jpg

Ήταν η δυσκολότερη αποστολή που έχουν κάνει έως σήμερα. Οι ισχυροί άνεμοι τους ανάγκασαν ακόμα και να πέσουν στο έδαφος για να μην παρασυρθούν, όπως συνέβη με μέρος του εξοπλισμού τους.

Οι εντυπωσιακές εικόνες έχουν αποτυπωθεί από τις κάμερες, ενώ έχουν βάλει σκοπό να πάνε ξανά και να φτάσουν έως την κορυφή που δεν κατάφεραν τώρα να πατήσουν, αφού 80 μόλις μέτρα πριν από αυτήν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν!

Ο λόγος για τον Νίκο Μάνεση που μαζί με τους συνεργάτες της εκπομπής του «60΄ Ελλάδα» αποφάσισαν το οδοιπορικό τους αυτή τη βδομάδα να είναι στον Όλυμπο και στόχος τους η κατάκτηση του Μύτικα, της υψηλότερης κορυφής της χώρας. Όπως όμως, μου είπε ο δημοσιογράφος «Το οδοιπορικό ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου για να προλάβουμε τον καιρό και να βρούμε ανοιχτά τα μονοπάτια του Ολύμπου, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά αν δεν κάνεις μια σπονδή στον Δία και στους άλλους 11 θεούς δεν σε καλοδέχονται. Εμείς ξεκινήσαμε με ιδανικές καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς κελσίου και ήπιους ανέμους.

Όταν αρχίσαμε την πεζοπορία προς τον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου, μας υποδέχτηκε μια ομίχλη την οποία κυριολεκτικά “έκοβες με το μαχαίρι”! Όσο ανεβαίναμε δηλαδή στα 2.600 μέτρα, μας έπιασαν τα πρώτα μποφόρ. Τα 7 με 8 μποφόρ όμως, μετατράπηκαν σε έναν πρωτοφανή βοριά που δεν βλέπει εύκολα μάτι ανθρώπου και δεν βιώνει εύκολα ανθρώπινο σώμα. Ήμασταν στα 12 μποφόρ με ριπές 15, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για τη σωματική μας ακεραιότητα. Να φανταστείς ότι ο αέρας μας σήκωνε από το έδαφος. Πώς είναι οι εικόνες από περιοχές που τους χτυπάει τυφώνας; Έτσι ακριβώς.

olympos1-300x225.jpgΑπό τον αέρα γέρναμε 40 μοίρες γωνία, υπό αυτές τις συνθήκες και για να μετακινηθούμε σερνόμασταν στο έδαφος, τρέχαμε σαν τα… κατσίκια! Κάναμε μία – δύο υποχρεωτικές στάσεις για να φάμε κάτι, να πάρουμε θερμίδες, γιατί ο υδράργυρος ήταν στο μηδέν. Φτάσαμε μέχρι τη δεύτερη κορυφή του Ολύμπου που είναι το Σκολιό και εκεί εγκλωβιστήκαμε μαζί με ορειβάτες και διασώστες. Ήταν αδύνατον να προχωρήσουμε περισσότερο λόγω των σφοδρών ανέμων! Καθηλωθήκαμε για αρκετή ώρα κι ήμασταν στα όρια να πάθουμε υποθερμία. Βέβαια δεν κινδυνεύαμε μόνο εμείς, αλλά και οι ορειβάτες. Και ενώ μας έλειπαν 80 περίπου μέτρα για την κορυφή… οπισθοχωρήσαμε!

Πιασμένοι δύο – δύο, τρεις –τρεις αγκαζέ ώστε να αυξηθεί η επιφάνεια και το βάρος για να μην μας παρασύρει ο αέρας, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ο τηλεοπτικός φακός έχει καταγράψει συγκλονιστικές εικόνες που είναι το 1/10 από ό,τι είδαν τα μάτια μας. Τα πλάνα είναι εντυπωσιακά, όσα βέβαια καταφέραμε να τραβήξουμε, γιατί ο αέρας μας έπαιρνε την κάμερα από τα χέρια και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τις κάμερες. Τα περισσότερα πλάνα που καταφέραμε να κάνουμε, κυρίως στα δύσκολα σημεία του Ολύμπου, θα μας δεις όλους να είμαστε κάτω στο έδαφος, σε θέση μάχης σαν το στρατό, με την κάμερα να την κρατάνε δύο άτομα για να μην την πάρει ο αέρας. Από τον αέρα, βέβαια, παρασύρθηκε μέρος του εξοπλισμού μας, εργαλεία της δουλειάς, ρούχα και χάθηκαν στις χαράδρες του Ολύμπου.

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι ορειβάτες τέτοια κακοκαιρία, από πλευράς ανέμων, είχε να δει η περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια. Τέλος πάντων τέλος καλό όλα καλά, απλά χρωστάμε μια κορυφή που πρέπει κάποια στιγμή να την πατήσουμε. Για μένα πάντως είναι ατυχία το γεγονός ότι δεν πάτησα τον Μύτικα για 80 μέτρα, αλλά από την άλλη είναι πολύ μεγάλη τύχη και για μένα και για τους τηλεθεατές ότι καταγράψαμε μοναδικές εικόνες, γιατί σπανίως καταγράφονται τέτοιες εικόνες κακοκαιρίας από τον Όλυμπο. Πρώτη φορά τηλεοπτικό συνεργείο και δημοσιογράφοι καταγράφουν ακραία καιρικά φαινόμενα στον Όλυμπο. Εικόνες που κόβουν την ανάσα, ακόμα και τη δικιά μας που τα ξαναβλέπουμε και θυμόμαστε τι περάσαμε. Πιστεύω ότι θα κόψουν και την ανάσα των τηλεθεατών. Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος, γυρίσαμε οριακά για να μην έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς γιατί μικροτραυματισμούς είχαμε. Αυτό το οδοιπορικό ήταν το δυσκολότερο οδοιπορικό του “60’ Ελλάδα” μέχρι τώρα. Ήταν η δυσκολότερη αλλά και εντυπωσιακότερη αποστολή»!

Εκτός όμως, από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν στον Όλυμπο, ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή του στον ALPHA μας ξεναγεί και στα χωριά της Ελασσόνας, καταγράφοντας την καθημερινότητα στους ορεινούς οικισμούς που είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι θα περίμενε κανείς. Στο Λιβάδι συναντά νέους, κάτω των 25 ετών, που αποφάσισαν να ζήσουν εκεί και να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, ενώ στη Βερδικούσα που χαρακτηρίζεται ως «οικισμός των πολυτέκνων», οι περισσότερες οικογένειες έχουν πάνω από 5 παιδιά, αλλά πολλές από αυτές αριθμούν 14 με 15 μέλη. Η κάμερα όμως, καταγράφει και τη ζωή δεκάδων οικογενειών που πριν από 15 χρόνια περίπου αποφάσισαν να αφήσουν τα σπίτια τους στις πόλεις και να βρεθούν εκεί πιστεύοντας ότι ερχόταν η συντέλεια του κόσμου.

Απόψε, στις 24:00, ο Νίκος Μάνεσης μας ξεναγεί με την κάμερα της εκπομπής του «60΄Ελλάδα» στον Όλυμπο, καταγράφοντας τους κινδύνους που αντιμετώπισαν, αλλά και τη ζωή των κατοίκων στο «βουνό των Θεών»!

 

Πηγη: http://www.escapemedia.gr/media/egklobisthke-thleoptiko-synergeio-ston-olympo/

  • Like 3

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειναι μια εκπομπή απο αυτές που δεν πρεπει να πάψουν να υπάρχουν.την ακολουθώ χρονια τωρα.ειδικα την αποψινή την περιμένω με αγωνία εδω και μερες

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχθές ήταν. Την είδα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι και θυμόμουν τα δικά μας, πριν από ένα μήνα!!!! Είχε και έναν παλαβό, ο οποίος ανέβαινε ξυπόλητος!!!!!!!! για να νιώθει την ενέργεια του βουνού!!!! Καλή εκπομπή αν και δημοσιογραφική πολύ.


carpe diem

Share this post


Link to post
Share on other sites

υπαρχουν πολλοι που τα’χουν χαμενα!

 

το καλοκαιρι μου ηρθε μια πρόσκληση για 2-ημερη εκδρομη στον Όλυμπο με μάθημα yoga στην κορυφή του Μυτικα. Αναρωτιόμουν αυτοί που το διοργάνωσαν εχουν ξανανέβει? Εχουν υποψη τους να υπαρχει χώρος να απλώσουν καμια 30-αρια ατομα στρωματακια yoga για χαιρετισμους στον ήλιο κλπ?

στέλνω μήνυμα λοιπόν και ρωταω ‘’υπαρχει κάποιος οδηγος με εμπειρία για ολο το σκηνικό της κορυφής?’’ ‘’όχι, μου λενε, γιατι?’’ ‘’λεω, μηπως γινει μια στραβή και τραυματιστεί κάποιος κλπ’’ ‘’αααα, όχι, μου λενε…εκει πανω θα μας προστατευόσουν οι θεοί του Ολυμπου’’

 

καταλαβαίνετε λοιπον…

Edited by Olga
  • Like 10

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το είπες ευγενικά!!!! ΟΚ! Τι πίνουν και δε μας δίνουν!!!!!

  • Like 2

carpe diem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντίστοιχο σκηνικό είχα ζήσει σε ένα διάσελο στην Όχη στην Ν. Εύβοια, όπου παρά τα κιλά μου (μαζί με σακίδιο διανυκτέρευσης, σκηνή κτλ) ο άνεμος με πέταγε κάτω για πλάκα.


sinox-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντίστοιχο σκηνικό είχα ζήσει σε ένα διάσελο στην Όχη στην Ν. Εύβοια, όπου παρά τα κιλά μου (μαζί με σακίδιο διανυκτέρευσης, σκηνή κτλ) ο άνεμος με πέταγε κάτω για πλάκα.

Να βάζεις πέτρες στις τσέπες. Έτσι κάνω εγώ που μου λείπουν κιλά.

  • Like 7

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διάσωση 58χρονου πεζοπόρου στον Όλυμπο

 

 

olumpos-arxeiou.jpg

ICON/ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Φωτογραφία αρχείου.

 

 

 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 58χρονου πεζοπόρου, ο οποίος έπεσε χθες σε δύσβατη χαράδρα στην περιοχή του Ολύμπου, έξω από την Καλλιπεύκη Λάρισας.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την περιορισμένη ορατότητα εξαιτίας ομίχλης, οι διασώστες ανέσυραν τον ορειβάτη, τον οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο 58χρονος πήγε μαζί με άλλα τρία άτομα στην περιοχή για πεζοπορία. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, έπεσε σε χαράδρα, βάθους 500 μ. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

  • Like 1

sinox-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

6397289.jpg?1457423466
Αθηνά Κρικέλη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων που διήρκησαν τρείς μήνες
Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο Αρχαίο Δίον στις 24 Ιουνίου 2016, πρόκειται να προβληθεί, σε παγκόσμια πρεμιέρα, το ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA “Mt Olympus the Creation” σε σκηνοθεσία της βραβευμένης δημοσιογράφου/σκηνοθέτη Αθηνάς Κρικέλη.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ στο αρχαίο θέατρο του Δίου, που συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου Ολύμπου και την έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου, ήταν ιδέα του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου Κωνσταντίνου Δημόπουλου, χώρος αφιερωμένος στη λατρεία των 12 Θεών του Ολύμπου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, του Φεστιβάλ Ολύμπου και του Οlympus Marathon.

Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του βουνού «Όλυμπος» και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη.

Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά πριν 250 εκατομμύρια χρόνια, με τη σύγκρουση των τεκτονικών πλακών, όταν ο Όλυμπος αποτελούσε παραλία της τεκτονικής πλάκας της Αφρικής, και καταλήγει στο σήμερα, με την βοήθεια σύγχρονων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων αλλά και των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, Ησίοδο και Όμηρο.

Στην ομάδα της παραγωγής συμμετέχουν Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, ενώ την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει συνθέσει ο Γιώργος Χατζής. Αφηγητές είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουάσιγκτον, γνωστός από τις αφηγήσεις του στο National Geographic και σε άλλα εξιδεικευμένα κανάλια προβολής ντοκιμαντέρ της Αμερικής και ο Έλληνας ηθοποιός Ιωάννης Στρατάκης.Το “Mt Olympus the Creation” αποτελεί το δεύτερο από τη σειρά των 12 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στον Όλυμπο, τα οποία η Ellopia Films USA σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι και το 2018.

Ήδη το πρώτο ντοκιμαντέρ “Elassona, the Secret Path to Mt. Olympus” έχει αποσπάσει τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, που διεξήχθησαν το 2015 και 2016, ενώ είναι προτεινόμενο και για πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κορέας.

4346012_orig.png
5440877_orig.png
4183449_orig.png

phgh:http://www.ellopiatv.com/ellopia-express/-24-2016-mt-olympus-the-creation-llopia-films-usa

  • Like 4

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα τρεξω και φετος τον Olympus marathon οποτε θα εχω την ευκαιρια να δω και το ντοκιμαντερ της Κρικέλη

  • Like 6

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

....

Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του βουνού «Όλυμπος» και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη.

 

Αυτό το "αμερικανικών προδιαγραφών" μου θυμίζει λίγο 'Λούφα και παραλλαγή" του Περράκη:

"Τα πάντα αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως".

 

 

...

Ήδη το πρώτο ντοκιμαντέρ “Elassona, the Secret Path to Mt. Olympus” έχει αποσπάσει τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, που διεξήχθησαν το 2015 και 2016, ενώ είναι προτεινόμενο και για πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κορέας.

 

Μη χάσετε το προηγούμενο πολυβραβευμένο "αριστούργημα" της ίδιας κυρίας.

Μέσα σε 20' απίστευτης κακογουστιάς και χολυγουντιανής αισθητικής για την αρχαία Ελλάδα (τύπου "Ζήνα" και χειρότερα), η κυρία αυτή καταφέρνει να μας τονίσει ότι κάτι πρέπει να γίνει για να ανεβαίνουν όλοι στις κορυφές του Ολύμπου και όχι μόνο όσοι δεν βαριούνται να καταβάλουν κάποια προσπάθεια.

Δεν διστάζει να ονομάσει με το ψευδεπίγραφο "secret path", τον παράνομο δρόμο-πληγή που άνοιξαν κάποιοι από τον Κοκκινοπλό-Ελασσόνα στη πλαγιά του βουνού και οδηγεί στη καλύβα Χρηστάκη.

Σπρώχνει τον κόσμο να ανεβαίνει στον Όλυμπο από την Ελασσόνα με το αυτοκίνητο, τονίζοντάς μας ότι με το μονοπάτι θες δύο μέρες ενώ με το αυτοκίνητο και χρησιμοποιώντας τον παράνομο δρόμο, σε δυο ωρίτσες καθάρισες.

Παρουσιάζει επανειλημένα τα πλεονεκτήματα της χρήσης του αυθαίρετου κτίσματος που κάποιοι θρασείς από τον Κοκκινοπλό έκτισαν δίπλα στη καλύβα Χρηστάκη για να έχουν κάπου να μείνουν το καλοκαίρι, όταν ανεβαίνουν στο βουνό με το αυτοκίνητο για να ψήσουν τις μπριτζόλες.

Ενημερώνω όσους δεν ξέρουν και θυμίζω στους υπόλοιπους, ότι το συγκεκριμένο κτίσμα έχει κριθεί οριστικά παράνομο και κατεδαφιστέο. Αφού όμως η πολιτεία παρά τις οριστικές αποφάσεις, δεν έκανε το καθήκον της να το κατεδαφίσει, κάποιοι άγνωστοι ανέλαβαν δράση και κατεδάφισαν τη στέγη του. Δυστυχώς τίποτα δεν σταματησε τους θρασείς και ξανάκτισαν τη στέγη τσιμεντένια. Με την ανοικτή υποστήριξη των δημοτικών αρχών και του τύπου (εφημερίδες) στον Κοκκινοπλό και την Ελασσόνα. Και κανείς δεν μπήκε φυλακή. Και να μην ακούσω ότι πρόκειται για καταφύγιο γιατί είναι ψέμα. Μέσα στη λάκα που είναι χτισμένο, θάβεται εντελώς από τα χιόνια μέχρι το καλοκαίρι που λειώνουν.

 

Τα έχω ξαναγράψει για την παραπάνω ταινία-σκουπίδι.

Πιστεύω ότι αν θέλει να γνωρίσει κανεις τον Όλυμπο υπάρχουν πολύ καλύτερες παραγωγές τόσο ελληνικές όσο και ξένες.

Ας μη στηρίζουμε τις κακόγουστες αρπαχτές που εμφανέστατα στόχο έχουν τους άσχετους και αγχωμένους για τουριστική προβολή τοπικούς Δήμους (Ελασσόνα, Δίον).

 

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, δεν είμαι αισιόδοξος για τη δεύτερη προσπάθεια της κας Κρικέλη-Εllopia Films USA στον Όλυμπο. Και μάλλον θα την απέφευγα. Περι ορέξως βέβαια ...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παράνομο και κατεδαφιστέο δεν διαφωνώ...αλλα όλοι μας την έχουμε κάνει και μας εχει βολεψει αυτή η διαδρομή και ιδιαίτερα τους αναρριχητές τους εχει βολεψει απίστευτα...


οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολυ λυπηρό να μην υπάρχει κόμβος επικοινωνίας. Μεταξύ του τοπικού παράγοντα και των ανθρώπων που ξέρουν από Βουνό.

Στο τέλος ο δήμος/οι θα ειναι αυτος που θα καταστρέψει το βουνό, ετσι πάντα γινεται. Δεν μπορούν να αναθεσουν στους ειδικους την αξιοποίηση, θελουν να τα κάνουν μονοι τους, πανω ΚΑΙ κατω απο το τραπέζι. ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ...

 

 

:/


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

15134711_1300333413331755_1009029358149281960_n.jpg

 

Είναι όμορφα.. Μοναχικά... Ήρεμα!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως είναι όταν βραδιάζει στην κορυφή του Ολύμπου, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας;

Θα σας πω πως είναι. Κάθε βουνό έχει την δικιά του μαγεία και ιστορία. Ο Όλυμπος σαν βουνό είναι από μόνος του ιστορία. Για εμένα το να διανυκτερεύω στην κορυφή είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για να τιμήσω αυτό το βουνό. Στο Θιβέτ οι Βουδιστές εκτελούν την ιερή πορεία Κορα γύρο από το ιερό βουνό Καϊλάς.. Σκέφτομαι, πως θα ήταν στην Ελλάδα αν κάθε Έλληνας ανέβαινε έστω για μια φορά στην ζωή του στον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου..;

Μέχρι στιγμής έχω ανέβει 4 φορές στην κορυφή διανυκτερεύοντας έξω τις 3. Μόνος μου. Όταν βραδιάζει τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος άνθρωπος πάλλονται σε αρμονικές κοσμικές συχνότητες. Είναι μοναχικά, πολύ. Είναι μια αντίθεση, είσαι μόνος σου σε λίγα τετραγωνικά μέτρα από βράχο και σκόνη. Λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχουν ορειβάτες όπου είναι ασφαλείς στα καταφύγια, τρώγοντας και πίνοντας.. Εσύ είσαι μόνος σου. Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;

 

Το να πετύχεις καθαρή νύχτα στην κορυφή το καλοκαίρι είναι αρκετά δύσκολο, ακόμα και όταν είναι εντελώς καθαρός ο καιρός στο οροπέδιο τυχαίνει στην κορυφή να περνάει ένα σύννεφο ομίχλης που ανεβαίνει από χαμηλά λόγο της διαφοράς θερμοκρασίας, υγρασίας κτλπ.. Όμως, Η μαγεία της ζωής είναι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα καθαρού ουρανού.. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα όπου ο ουρανός είναι καθαρός και δεν υπάρχει κανένα σύννεφο..

 

Τότε η θέα από την κορυφή είναι απερίγραπτη. Κυριολεκτικά βλέπεις όλη την Ελλάδα να ζει και εκπνέοντας να σου στέλνει ελπίδα και κουράγιο.. Δεν κατακτάμε τα βουνά, ποτέ.. Αυτά που παίρνουμε είναι σκόνη στα ρούχα μας και λίγες όμορφες στιγμές αποτυπωμένες σε 0 και 1 στην μνήμη της φωτογραφικής μας μηχανής..

 

Όταν ξημερώνει είσαι ο πρώτος που θα γευτεί το ζεστό χάδι του ήλιου ενώ κάτω, στα εγκόσμια υπάρχει ακόμα σκοτάδι.. Μπορεί να μην έχεις καταφέρει να βγάλεις τις φωτογραφίες που θα ήθελες, κατάφερες όμως να νιώσεις για λίγο αυτό που ελάχιστοι έζησαν για να βιώσουν..

 

 

Πηγή: https://www.facebook.com/KonstantinosVasilakakosPhotography/photos/a.811396175558817.1073741886.420779701287135/1300333413331755/?type=1&theater

 

  • Like 16

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν από λίγο το διάβασα στο www.star.gr

Έσβησε ο Έλληνας κατακτητής του Έβερεστ, Κώστας Τζιβελέκας, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

Το 2004 είχε ηγηθεί της Ελληνικής αποστολής στην επιτυχή ανάβαση στην βόρεια πλευρά του Έβερεστ.

Τα τελευταία χρόνια, ανέβαζε παιδάκια που είχαν ιαθεί από καρκίνο, στην κορυφή του Ολύμπου!!!

 

Να είναι καλά οι δικοί του άνθρωποι, να το θυμούνται.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι μαθευτηκε αμεσως ... :( RIP

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το site: www. zougla.gr. Το διάβασα πριν από λίγο.

 

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός Τσέχου ορειβάτη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην περιοχή Κακόσκαλα στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.700 μέτρα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 14.55 από το προξενείο της Τσεχίας και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των μελών της Οργάνωσης, για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό του άντρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τσέχος είχε πτώση στην περιοχή κοφτό Κακόσκαλας.

Ο άντρας εντοπίστηκε στις 16.05 από τους διαχειριστές του καταφυγίου Κάκαλος, σοβαρά τραυματισμένος και για τη διακομιδή του έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο κατέφθασε και ο διαχειριστής του καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός. Στο μεταξύ, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που βρισκόταν ήδη στον Όλυμπο, έχουν ξεκινήσει και οδεύουν στο σημείο του ατυχήματος, για να υποστηρίξουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού του ορειβάτη.

Στο σημείο σπεύδουν, επίσης, και στελέχη της ΕΜΑΚ.

Μέσω του δικτύου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκαν από την αρχή τα καταφύγια του Ολύμπου και ζητήθηκε η συνδρομή όσων ήταν διαθέσιμοι να υποστηρίξουν την επιχείρηση. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των καταφυγίων Κάκαλος, Αποστολίδης και Σπήλιος Αγαπητός.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν από λίγο στο site www.ant1news.gr :

 

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης για δύο ορειβάτες που στην προσπάθεια ανάβασής τους σε δύσβατο σημείο είχαν σοβαρό ατύχημα.

 

Ο ένας εκ των ορειβατών εντοπίστηκε κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» και μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο, ενώ γίνονται ενέργειες ανάσυρσης ενός ακόμα άνδρα.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος ορειβάτης δεν έχει τις αισθήσεις του, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για τη ζωή του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όλες σχεδόν οι ανακοινώσεις μας για το Ολυμπο είναι τραγωδίες

πιάνεται η ψυχή σου σε φοβίζει και ακούω «δεν ξανά ανεβαίνω « και οι γονείς;...... όσο μεγαλώνω εκτιμώ την ζωή περισσότερο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνα με την πυροσβεστικη....ΠΑΓΟΣ.

 

Τελικα δεκεμβρη μηνα στα 2000 μετρα κραμπον και πιολε απαραιτητα.

Μα για 20 μετρα. Ναι για 20 μετρα και ζωη ή θανατο....

Αμ για τους αλλους τι να πεις που ανεβασανε suv στα βαρδουσια για να πανε απο αθανασιο διακο.... αρτοτινα...

Και τι βρηκανε....

Παγο....


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να δω σε αυτη την κατα κυριο λογο ορεινη χωρα ποτε θα αποκτησουμε ορεινη διασωση


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να κάνω μιαν ερώτηση εγώ σαν μη-σχετικός με το αντικείμενο της καθαρής ορειβασίας:

 

1. Στην Ελλάδα έχουμε αναλογικά πολλά ή λίγα ατυχήματα?

2. Αν έχουμε πολλά, πού οφείλεται?

 

:shuriken:


Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...