Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Έχουμε κλείσει για Κορτίνα 29 Δεκ για 5 μερες.Δεν έχω πάει ποτέ,όπως και πουθενά αλλού για σκι εξωτερικό.Μόνο για ορειβασία.

Οπότε θα ήθελα πληροφορίες από όσους ξέρουν.

Αεροπορικά,ξενοδοχεία κτλ είναι όλα κλεισμένα όπως και αυτοκίνητο.

Από όσο ξέρω το χιονοδρομικό που έχει δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.Ωστόσο εκεί γυρω γίνεται χαμός σε όλους τους Δολομίτες.

Οπότε θα ηθελα να ξέρω τι αξίζει,αποστάσεις,τι καρτες λιφτ να βγάλουμε κτλ.

Ας διορθώσει κάποιος τον τίτλο. d'ampezzo είναι...αλλά τέτοια ώρα...

Edited by Vanzel

Μπορεί να μην έχω πάει εκεί για σκι, αλλά όπως και να το κάνεις είναι μία πολύ όμορφη περιοχή. Δεν έχω επιλέξει την περιοχή, ούτε ως τον 1ο, ούτε ως τον 2ο κλπ προορισμό μου, όχι γιατί θεωρώ ότι η περιοχή είναι ακατάλληλη, αλλά διότι είχα άλλες προτεραιότητες. Από την στιγμή που αποφάσισες να πας εκεί, ευχαριστήσου τις ημέρες σου εκεί. Έχει κάποιες ανεξάρτητες περιοχές για σκι, που κατά την γνώμη μου πρέπει να τις "ξεκοκκαλίσεις". Θα κάτσεις μόνο 5 ημέρες, οπότε μην μπεις στον κλασσικό Ελληνικό πειρασμό κάθε μέρα και άλλο χιονοδρομικό. Ο μόνος λόγος για να φύγεις από την περιοχή είναι αν δεν έχει χιόνι. Επανέλαβε τις πίστες που σου αρέσουν και ευχαριστήσου τις πολύ λίγες ημέρες που θα είσαι στην περιοχή, αντί να τις φας στον δρόμο. Και στις γειτονικές περιοχές πας άλλη φορά.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Έχεις δίκιο,έτσι είναι.Σκεφτόμουν μήπως μια μέρα αξίζει να πάω σε κάποιο διπλανό Χ/Κ.

Κάθε μέρα και άλλο δεν παίζει.

Η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη.Καταρχήν ο προορισμός,είναι ένας από τους 2 προορισμούς για το γαμήλιο ταξίδι.Ο επόμενος είναι Μιλάνο.Οπότε θέλαμε να είναι και λίγο κοσμικό το μέρος και όχι πανάκριβο.Επίσης σε πολλούς προορισμούς η πληρότητα ξεπερνούσε το 80% με αποτέλεσμα οι επιλογές να είναι περιορισμένες.Και λόγω σκοπού του ταξιδίου δεν θα τρελαθούμε και στο σκι.

• Like 2

Σχετικά κοντα είναι Arraba/Marmolada. εκεί αξίζει σίγουρα να πας. Είναι εμπειρία, η διαδρομή μέχρι εκεί είναι πανέμορφη. Για να φτάσεις στην κορυφή, θα πάρεις τρια!!! διαδοχικά τελεφερικ!!!!! Μπες και δες! Κατά τα άλλα έχεις κάνει εξαιρετική επιλογή συνδυασμού, καθώς το μέρος είναι πολυ κοσμικό και όμορφο, το φαγητό, ο καφές και το κρασί στην Ιταλία δεν παίζονται και ταυτόχρονα οι εγκατασάσεις είναι εξαιρετικές. Εύκολο χιονοδρομικό, οπότε ευχαριστήσου τουριστικό σκι και διακοπές μαζι!!!!

• Like 1

carpe diem

με λίγα λόγια : dolce vita !

για λίγο απ όλα είναι ότι πρέπει η cortina !

το νου σου μονο στην Corso Italia, πάρε όσο πιο μικρό πορτοφόλι μπορείς και φορα παρωπίδες στο έτερο ήμισυ

...πριν προλάβει να δει εκείνο το συνολάκι τις prada στην βιτρίνα. :wacko:

• Like 3

Είναι ίσως το ποιό τουριστικό θέρετρο. Δεν είναι τυχαίο ό,τι η Σίσση έκανε εκεί τις διακοπές της.... Εξαιρετική επιλογή και ένεκα της αιτίας....Δεν θα πάς πουθενά αλλού. Δεν θα προλάβεις. Άν σε τρώει ο κ@@ος σου, σε αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω θα σου πρότεινα και την Moena σε απόσταση 70 χιλιομέτρων . Κάποτε το περιοδικό βόγιατζερ την περιέγραφε ως ''κόσμημα'' των Δολομητών. Αλλά κάτσε στα αυγά σου και δεν θα χάσεις...ΑΑΑ και μην ξεχνάμε την ουσία, ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ.....

Ποιος παντρευεται;

O φούφουτος!!!Εγώ...με την Χριστίνα.

• Like 3

οπως ειπε ο Mil : μονο για ελειψη χιονιου θα ψαχτεις αλλου.

Στην ουσια ειναι 3 διαφορετικες περιοχες για σκι ...αφου εχεις αμαξι θα πας και στις 3.

Και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πας (αφου εχειs αμαξι) αν εχει καλο καιρο στο Lagazuoi...

απλα να ειναι καλος ο καιρος και να ειναι ανοικτο. Εμεις οταν πηγαμε ηταν καπου 7-8 Δεκ. και δεν το ειχαν ανοικτο

Η πιστα που κατεβαινει κατω στην βαση της γονδολας καθως και μια αλλη απο την αλλη πλευρα λενε οτι εινια απο τις ωραιοτερες στις Αλπεις.

Δεν θυμαμαι λεπτομερειες τωρα...θα ψαξω να βρω το βραδακι και θα σου πω κανα 2 tips ακομα.

Εχει ενα καταπληκτικο μπαρακι για να πιεις κρασι, και ενα καταπληκτικο εστιατοριο με αστερια Michelen αλλα αρκετα φθηνο για τα δεδομενα της περιοχης. Μας τα ειχαν προτεινει απο το tourist office τοτε....

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Να ζησετε να ευτυχισετε και με καλους απογονους χιονοδρομους παιδια!!! :rolleyes:

• Like 1

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

οπως ειπαμε βολτα στο Ortisei, Santa Christina

• Like 1

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Με το καλό Βαγγέλη! Να ζήσετε και να ευτυχησετε !

• Like 1

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Να ζήσετε καλούς απογόνους να βγάλετε τη dolomiti super ski card και να κάνετε τη sella Ronda όπως και δηποτε!!

• Like 1

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές.Να είστε καλά.

Την dolomiti super ski card σκφτόμουν κι εγώ αλλά δεν ξέρω αν αξίζει,γτ δεν ξέρω τι θα προλάβω!

Φίλε αξίζει να την βγάλεις την κάρτα γιατί έχεις όλα τα χιονοδρομικά μέσα και φυσικά την δυνατότητα να κανείς τον γύρο της sella που είναι κάτι που θα θυμάσαι για πάντα!!ασε που η διαφορά στα λεφτά δεν νομίζω να είναι πάνω από 25-30 ευρώ...

• Like 1

Φίλε μου, καλορίζικος! Η Cortina είναι υπέροχη αλλά και πολύ κοσμική (και ακριβή)! Ότι πρέπει για honey moon! Μην πας αλλού θα σε φάνε οι διαδρομές! Τους δολομίτες θα τους χαρείς άλλη φορά! Κάνε σκι Κορτίνα και απόλαυσε. Σχετικά κοντά είναι το Cinque Tori! Όμορφο αλλά όχι τίποτε ιδιαίτερο για σκι! Αμέσως μετά Lagazuoi , που λέει και ο φίλος πιο πάνω! Δύο πίστες. Μια πίσω στην γόνδολα και πάλι επάνω στην υπεροχή θέα! Η άλλη είναι κοντά 8 χλμ, πίστα και σκι route, σε υπεροχή διαδρομή που καταλήγει σε κοιλάδα, όπου άλογα με έλκηθρο σε σέρνουν με σκοινί στο San Cassiano! Για να γυρίσεις πίσω ταξί! Από San Cassiano, κάνεις σκι alta badia- corvara, και έχεις ουσιαστικά χιονοδρόμική πρόσβαση σε όλους τους δολομίτες του super ski! Αλλά είπαμε μιλάμε για τεράστια πεδία, που δεν συμβιβάζονται με μήνα μέλιτος! Ίσως η περιπέτεια του lagasuoi αξίζει για μια μέρα! Άντε και μια κοντινή πιο βόρεια εκτός superski. Οπότε η συμβουλή μου είναι απόλαυσε την Cortina και τ την κυρία σου! Άλλη φορά απολαμβάνεις τους δολομίτες σε καθαρά χιονοδρομικό ταξίδι! Θα με θυμηθείς! Μην σε φάνε οι διαδρομές

Edited by yannisnm
  • Like 4

Ευχαριστώ πολύ Σταύρο!

εχει λιιιιγο ακομα :)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)