PhaethonF1 7,386 Report post Posted December 12, 2014 Πάντως ρε σεις... οκ, ομίχλη όλη μέρα, αλλά οι εικόνες που βγάζουν οι κάμερες σήμερα Παρνασσό δείχνουν άσπρισμα. Έχουμε κάποια πληροφόρηση περισσότερη? Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted December 12, 2014 Να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί πολλοί το πιστεύουν λανθασμένα βέβαια. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί αφορούν την παρατήρηση. Η πρόβλεψη γίνεται αλλιώς. Η μόνη πρόβλεψη που μπορεί να πάρει κάποιος από ένα μετεωρολογικό σταθμό, είναι βλέποντας τη διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης.Αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό και καθόλου ασφαλές για κάποιον που δεν ασχολείται. οπως βλεπεις ειρωνευομαι αρκετα το μετεορολογικο σταθμο απο το ebay Και οπως εγραψα το θεσω ως γκατζετ -δηλαδη? για τη πλακα μ, για να εχω αλλη μια βλακεια να κοιταω στο γραφειο μου, Υπάρχει γενικά μια τάση (φταίει η εκλαΐκευση της τεχνολογίας μερικές φορές) αυτό που για κάποιους είναι επίπονη δραστηριότητα συνεχούς ενημέρωσης, εκπαίδευσης ή/και επιστημονικής εξειδίκευσης κάποιος να προσπαθεί να το υποκαταστήσει με ένα φτηνό ή ακριβό μηχάνημα. Βλέπε π.χ. GPS και τοπογράφους. Ακούω συχνά, έλα μωρε, και τί κάνει, παίρνει το μπλιμπλίκι χτυπάει 2 σημεία και χρεώνει τα μαλλιοκέφαλά του... Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Δεν εννοούσα τον GeorgePS e? ξερω εγω? Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 12, 2014 (edited) Παρασκευή βράδυ Δεκέμβρη, πολλές χρονιές τέτοια μέρα φεύγαμε για το πρώτο, περασμένα μεγαλεία νομίζω κολάει και εδώ Το κλίμα της Ελλάδας έχει αλλάξει ή τρώμε μια στατιστική γκαντεμιά δεκαετίας. Αυτό είναι γεγονός. Το Πήλιο μέχρι περίπου το 2004 έτρωγε στάνταρ 5 κακοκαιρίες προσυνέμων με κρυο που έβαζαν μπόλικο χωρίς φυσικά να λείπουν οι χρονιές που δεν είχε ίχνος χιονιού. Θυμάμαι το περιοδικό 4Τροχοί του 1990 (μπορεί να μην είναι ακριβές η χρονιά) να γράφει "το Πήλιο όμως είναι περίεργο βουνό, όλα τα τα χιονοδρομικά να μην έχουν χιόνι και στα Χάνια να έχει μέτρα και το ανάποδο". Ιδού 10 Δεκεμβρίου σήμερα κακοκαιρία προσυνέμων σήμερα και βρέχει μέχρι τα 1500 μέτρα, αμφιβάλλω αν παλιά συνέβαινε συχνά αυτό, με Βοριά σχεδόν όλες ήταν χιόνι. Σύμφωνα με το παιδί που εργαζόταν στο καταφύγιο το 2004 μου είχε πει "ξεκινάω να πάω για σκι και νιώθω τέτοιο κρύο που λέω θα ρίξει μέτρα. Κοιτάω προς το Αιγαίο και νομίζω πως βλέπω το νερό να σηκώνεται, μέσα σε μια ώρα είχε κλείσει ο καιρός και έριχνε στούπα χαρτοπετσέτες πατσαβουριαστή για 24 ώρες σερί και συνέχισε να χιονίζει γερά για δυό μέρες ακόμα. Για ένα μήνα δεν ξαναείδαμε άνθρωπο εδώ αποκλειστήκαμε μόνιμα". Ο Επίκεντρος είχε ανεβάσει φώτο που έδειχνε τα καρεκλάκια στο ψηλό τους σημείο σηκωμένα και τους στύλους της ΔΕΗ μέχρι τα καλώδια με χιόνι και μια φώτο που το εκχιονιστικό δε μπορούσε να πετάξει το χιόνι πάνω από τον τοίχο χιονιού με τίτλο "δε παλεύετε το χιόνι, και τα εκχιονιστικά παρατάνε τις προσπάθειες το χκ παραμένει αποκλεισμένο". Δυστυχώς τα ψάχνω και κάπου έχουν χαθει νομίζω 2002 ή 2003 ήταν. Από 7 έως 9 μέτρα έλεγαν οι φήμες ότι ήταν το χιόνι και να μη τα βρούμε δε πειράζει πολλά ήταν. Edited December 12, 2014 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 12, 2014 το 2001 πρεπει να ηταν μιχαλη αυτο....εγω ειχα αποκλειστει στο σπιτι μου για 7 μερες χωρις τσιγαρα....ανοιγαμε τη πορτα και φως δεν εμπαινε μεσα...χαμος!!!!βλεπω τη μαριζα να μπαινει πανηγυρικα στο θρεντ με τους γουρλιδες.... 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 12, 2014 (edited) χαχα ,μπερδευτηκα ακομη πιο πολυ θελει ξαναδιαβασμα 2-3 φορες το ποστ σου και να ψαξω τους αγνωστους ορους που βρισκω (ειναι αρκετα π λες που δεν ξερω τι σημαινουν) Επειδή η ερώτησή σου ήταν σαφής . Η σωστή και απλή απάντηση είναι www.youweather.com και όσο και να μην είναι το τέλειο site το σημείο που θες θα το βρεις και θα πάρεις καλή εικόνα για το τι καιρό θα έχει για τις επόμενες 2-3 μέρες. Αν θες βροχή για σήμερα άντε αύριο σου προτείνω http://cirrus.meteo.noa.gr/forecast/bolam/index.htmκλικ στο Greece forecasts κλικ 3h accumulated precipitations Ναι πολύ πιθανό το 2001. Κωστή χιόνι έριξε να κάνει κάποιος σκι αύριο είναι πιθανό, να κάνει το χιόνι χωρίς βάση από κάτω για να ανοίξει χιονοδρομικό πολύ δύσκολο. Στη Λιάκουρα ίσως άνοιγε λιφτ αύριο... Edited December 12, 2014 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted December 12, 2014 Παιδιά για αρχές Ιανουαρίου να έχουμε ελπίδες? Δεν μπορώ να περιμένω λέμε. Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted December 12, 2014 Παιδιά για αρχές Ιανουαρίου να έχουμε ελπίδες? Δεν μπορώ να περιμένω λέμε. τον ιδιο πονο εχουμε!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted December 12, 2014 Βλέπω κρέμασμα της Μαρίζας Αυτό που έριξε σήμερα, στις 17 κάτι θα κάνει αλλά δεν μοιάζει ικανό να αλλάξει την εικόνα...και το 12Ζ επιμένει σε σχετική ζέστη και τζούφια κακοκαιρία όπως και το Ευρωπαικό το 2001 πρεπει να ηταν μιχαλη αυτο....εγω ειχα αποκλειστει στο σπιτι μου για 7 μερες χωρις τσιγαρα....ανοιγαμε τη πορτα και φως δεν εμπαινε μεσα...χαμος!!!!βλεπω τη μαριζα να μπαινει πανηγυρικα στο θρεντ με τους γουρλιδες.... Σκίστε τα πτυχία σας! Μοντέλα, επιστήμη κι αηδίες. Θα χιονίσει. Γυναικεία διαίσθηση. Καλό μήνα!!!! Και μετά σου λένε γυναικεία διαίσθηση και αηδίες.... Τελικά ζούμε σε μια πλάνη! tpal12 νομίζω η απάντηση που θα λάβεις θα έχει ως εξής: "Μούμπλε, μούμπλε, δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει αρχές Ιανουαρίου". 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted December 12, 2014 Επειδή η ερώτησή σου ήταν σαφής . Η σωστή και απλή απάντηση είναι www.youweather.com και όσο και να μην είναι το τέλειο site το σημείο που θες θα το βρεις και θα πάρεις καλή εικόνα για το τι καιρό θα έχει για τις επόμενες 2-3 μέρες. Αν θες βροχή για σήμερα άντε αύριο σου προτείνω http://cirrus.meteo.noa.gr/forecast/bolam/index.htmκλικ στο Greece forecasts κλικ 3h accumulated precipitations Ναι πολύ πιθανό το 2001. Κωστή χιόνι έριξε να κάνει κάποιος σκι αύριο είναι πιθανό, να κάνει το χιόνι χωρίς βάση από κάτω για να ανοίξει χιονοδρομικό πολύ δύσκολο. Στη Λιάκουρα ίσως άνοιγε λιφτ αύριο... η απαντηση σου ηταν κομπλε μην ανησυχεις, απλα λεω οτι πρεπει ν τα μελετησω αρκετα για να μαθω αν τα κανω μονος! Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted December 12, 2014 Ξέρω πως είναι πολύ νωρίς αλλά είμαστε έτοιμοι για 4ήμερο και το φοβάμαι πολύ. Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 12, 2014 (edited) tpal12 νομίζω η απάντηση που θα λάβεις θα έχει ως εξής: "Μούμπλε, μούμπλε, δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει αρχές Ιανουαρίου". tpal12 νομίζω ότι τα καναπεδάκια φουαγκρά γίνονται ως εξής: "Υλικά (6 άτομα): 6 φέτες ψωμί για τοστ (χωρίς την κόρα) 6 φέτες ζαμπόν Πράγας 150 γραμ. κονσέρβα φουά γκρα (foie gras) 6 φέτες τυρί καμαμπέρ Εκτέλεση: Απλώνετε από μία φέτα ζαμπόν πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Πάνω από το ζαμπόν, απλώνετε το φουά γκρα σε κομματάκια. Τέλος, τοποθετείτε πάνω στο πατέ από μία φέτα τυρί (αν δεν έχετε καμαμπέρ, μπορείτε να βάλετε ένα άλλο μαλακό τυρί). Ψήνετε τα καναπεδάκια στο φούρνο στους 200C για τρεις τέσσερις ώρες. Τα σερβίρετε ζεστά." Αντικειμενικά και ζητώ συγνώμη αν το κλαψιάρικο μύνημα παραπάνω που έγραψα δεν ήταν σαφές, η κλάψα αφορά αποκλειστικά το διάστημα μέχρι και την κακοκαιρία στις 17 του μήνα. Θα έλεγα ότι η σαφέστατη τάση είναι να φάμε 3-4 κακοκαιρίες σερί μετά και η πρωτοχρονιά να είναι με λιακάδα και μισό+ μέτρο χιόνι στα πιο πολλά χιονοδρομικά αλλά θα έχουμε καλύτερη εικόνα στις αρχές της επόμενης βδομάδας. Σόρυ mods όλοι τον ίδιο πόνο έχουμε Edited December 12, 2014 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted December 12, 2014 Μιχάλη σε ευχαριστώ για την συνταγή φίλε. Και για την απάντηση. Συγχωρέστε με για τις ερωτήσεις που κάνω αλλά η ανυπομονησία φταίει Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted December 12, 2014 Η Μαρίζα παρακαλείται να έχει αύριο την πρώτη παρτίδα με τρουφάκια στο πάρτυ! Tsipla για την Μαρίζα ξέρουμε...εσύ ξέρεις να φτιάχνεις τρουφάκια; :P 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted December 12, 2014 Πάνω από όλα υπομονή. Σύμγωνα με τις δικές μου προβλέψεις βαρύ χειμωνα θα δούμε απο τις 17-20 και μετά.... του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε μπορούμε να πηγαίνουμε για κανά σερφάκι για μπάνιο για ρακετίτσα...... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted December 12, 2014 Τι εννοείς βαρύ χειμώνα; Για να ανοίξει έστω και μερικώς ένα ΧΚ ή για βαθύ χιόνι; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tsipla 239 Report post Posted December 12, 2014 Το μόνο που ξέρω απο γλυκά ειναι το κέικ... Με μπόλικη άχνη απο πάνω σαν να ειναι χιονισμένο... Μπαμπάκι όπως θα ειναι τα φετινά Χριστούγεννα... Το βιολι μου εγώ... Έχω υποσχεθεί του μικρού 27 και 28 να πάμε στα χιόνια όποτε δεν με πέρνει για κάτι άλλο... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted December 13, 2014 Το μόνο που ξέρω απο γλυκά ειναι το κέικ... Με μπόλικη άχνη απο πάνω σαν να ειναι χιονισμένο... Μπαμπάκι όπως θα ειναι τα φετινά Χριστούγεννα... Το βιολι μου εγώ... Έχω υποσχεθεί του μικρού 27 και 28 να πάμε στα χιόνια όποτε δεν με πέρνει για κάτι άλλο... Φιλε αρχισε να ετοιμαζεις κανενα προφιτερολ καμμια πουτιγκα για να μας γλυκανεις για να μην σε μπαμπακωσουμε οι υπολοιποι 4 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted December 13, 2014 Ορίστε, σχεδόν μπαμπάκι είναι και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted December 13, 2014 Ετσι γίνεται πάντα,πρώτα ενθουσιασμός και μετά κλάματα. Πάντως τα ενσέμπλς μας αφήνουν να ελπίζουμε για μετά τις 20. Μην το βάζετε κάτω. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted December 13, 2014 Καλημέρα σε όλους! Η κακοκαιρία πέρασε και όπως είχαμε πει δεν άφησε και τίποτα σημαντικό....εκτός ότι μας έπνιξε στην βροχή στην Αθήνα! 5 εκ σε Παρνασσό,Καλάβρυτα,Πηγάδια και Σέλι,2-3εκ σε Βασιλίτσα, Πισοδέρι,Καρπενήσι 3-5εκ στα πολύ ψηλά όμως,Καιμάκ και Φαλακρό δεν έχω δει φώτο.... Μέχρι και Δευτέρα ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας.Από Τρίτη μας πλησιάζει ένα χαμηλό και από το μεσημέρι θα έχουμε βροχές που θα επεκταθούν σε όλη τη χωρά.Με ζέστη όμως που σημαίνει βροχή μέχρι την στρατόσφαιρα! Άρα και τα λίγα που πέσαν θα χαλάσουν....Από Τετέρτη μεσημέρι θα κάνει πάλι ένα πασπάλισμα που θα πέσουν κάπως οι θερμοκρασίες αλλά κι αυτό από τα 1900 κ πάνω! Από Πέμπτη φτιάχνει πάλι ο καιρός....Μέχρι Κυριακή 21 δεν θα τσουλήσουμε.... Ωστόσο στα μοντέλα τις τελευταίες μέρες φαίνεται μια κινητικότητα από εκεί και μέτα.....ίσως δεν κάνει και τίποτα.Είναι πολύ νωρίς και όλα πολύ ρευστά.... Πάντως αν τσουλήσετε πρώτα έξω από το σπίτι σας και μετά σε Χ/Κ μην απορήσετε...καιρός είναι ότι θέλει κάνει..... 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted December 13, 2014 Τι εννοείς βαρύ χειμώνα; Για να ανοίξει έστω και μερικώς ένα ΧΚ ή για βαθύ χιόνι; Βαρύ χειμώνα εννοώ οταν ένα χιονοδρομικό θα το πνίξει το χιόνι και όχι η βροχή . Βαρύ χειμώνα εννοώ όταν θα πέφτει η θερμοκρασία κάτω απο το μηδέν και ρίχνει πάγο. Στην Τρίπολη που ζω ειναι σε υψόμετρο πανω απο 650 μετρα . Χιόνι εχουμε να δούμε κάτι χρόνια και περσυ ξέχασε να μας ρίξει και πάγο. Φαίνεται πλέον οτι τα τελευταία χρονια ο καιρός εχει αλλάξει πολύ. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 13, 2014 Καλημέρα από την ηλιόλουστη κοζανη!!! 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted December 13, 2014 (edited) Η λύση είναι μία Edited December 13, 2014 by ashbury 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 13, 2014 (edited) Η λύση είναι να γίνω εντελώς καλά. Εν΄όψιν pray for snow party με τα σημερινά στοιχεία το διάστημα που κλαίμε μπορεί να παραταθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου μιας και έχει δίκιο ο Βαγγέλης δεν υπάρχει ελπίδα πάει με ζέστες και ανομβρία. Επειδή όμως θα πιούμε, θα διασκεδάσουμε και θα προσευχηθούμε καλά λοιδορώντας με όλους τους πιθανούς τρόπους τον γκαντέμη που άνοιξε το μήνα και θα σπάσει η γκαντεμιά, καθώς και τον περσινό γκαντέμη να είμαστε σίγουροι, το διάστημα 22-31 θα έχει τρεις σερί κακοκαιρίες και πρωτοχρονιά είμαστε κομπλέ για σκι. Edited December 13, 2014 by ΜΙΚ 6 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted December 13, 2014 αμα δεν γινεις καλά, μια προγνωση της προκοπης δεν θα κάνεις... 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites