Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Εμείς φίλε Πάνο δεν είμαστε υπέρ του λιτού βίου! :-P

"Ποτό" και "λίγο" δεν πάνε μαζί! ;-)

Sent from my Optimus 4X HD using Tapatalk

• Like 1

sinox-0.jpeg

Το τραβάει ο οργανισμός σας το πείραγμα:

Σύμφωνα με τους τοξικολόγους η ύπαρξη αλκοόλ στο αίμα (άρα και ποινικώς κολάσιμη σε αλκοοτέστ) ανιχνεύεται μέχρι και 12 ή ακόμα και 24 ώρες (ούρα), άρα με μια σχετική ακρίβεια μπορούμε να πούμε ότι αν του δώσετε να καταλάβει, την επομένη θα σκιάρετε πιωμένοι.

:popo: Naughty boys / girls....

• Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Άσε Πανο,μου εχει συμβεί κάμποσες φορές εκεί,να γινόμαστε πύραυλοι το βραδυ και το προη 8,30 να ανεβενουμε στα σκι,εκείνες οι μέρες κάνω το χειρότερο σκι παντα:):):)

• Like 2

Φοβερή εμπειρία το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στο Bansko. Δεν είχα ζήσει κάτι ανάλογο. Φοβερή μέρα για σκι επίσης σήμερα.

Edited by snowpar
  • Like 3

@panchristo Σάββατο πρωί στις μπλέ-κόκκινες ήμουν μέχρι τον λαιμό..αλλού πατούσα και αλλού βρισκόμουν..μετά το Esperesaki στο sale για να στρώσουμε και να δούμε τι θα γίνει με τους αγώνες η τomba και banderiza ήταν απλά αποθέωση :D (πίστες 9,2) απάτητα δεν πλησίασα καν με τα μικρά :)

Σταθερές αξίες όπως και στα νυχτερινά στα χιονοδρομικά Ελλάδος :) πίνεις καύσιμα για να την βγάλεις στο νυχτερινό :D

• Like 1

Φοβερή εμπειρία το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στο Bansko. Δεν είχα ζήσει κάτι ανάλογο. Φοβερή μέρα για σκι επίσης σήμερα.

Και που να δεις τους άντρες :)

Μου ετυχε να ειμαι στη ulen (πίστα Ν8) οταν κάνανε προπονιση οι άντρες ,ειναι απίστευτοι !!!

• Like 3

Πολύ ωραία μέρα και σήμερα. 5-20 εκ. ελαφριά πούδρα και γλέντι σε όλο το βουνό εντός και εκτός, πάντα με ασφάλεια και προσοχή. Ο δυνατός ΒΔ άνεμος ήταν η αιτία να μην ανοίξουν τα πάνω λιφτ από το πρωί, όταν όμως άνοιξαν κατά τη μία, μας έδωσαν πρόσβαση στα πάνω πεδία με μεγάλα υψόμετρα και αριστης ποιότητας χιόνι. Φύγαμε με οδηγό αμέσως δεξιά από Todorka στην κοιλάδα προς το καταφύγιο, σε μία μοναδική διαδρομή με 800μ. περίπου υψομετρική freeride, από τις ωραιότερες χιονοδρομικές στιγμές μου!

• Like 8

αυριο ανεβαινω 1η φορα μπανσκο, υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω βρε παιδια?

αν πας με αμαξι προσεχε που το αφηνεις

Snow is on my D.N.A.

Για πόσες μέρες θα μείνεις?

Τον καιρό να έχεις στο νου σου:

Bansko bottom

Bansko top

Εξοπλισμό θα νοικιάσεις ή έχεις?

1162895.jpg

Διάβασε λιγο τους οδηγούς που εχουμε γράψει διάφορα μέλη. Ειναι παρατεθημενα πανω πανω στην πρωτη σελίδα του topic.

Ο,τι δεν καταλαβαίνεις και θέλεις, ρωτάς.

Καλα να περάσεις. Για φαγητο προσθέτω τη dedo tase, ειναι ταβέρνα(=mehana) στον δρόμο που κατεβαίνει προς την πλατεία στο αριστερό σου χερι.

Για πόσες μέρες θα μείνεις?

Τον καιρό να έχεις στο νου σου:

Bansko bottom

Bansko top

Εξοπλισμό θα νοικιάσεις ή έχεις?

φευγω σημερα και γυριζω κυριακη, εξοπλισμο εχω δικο μου ναι, με τον καντζο ανεβαινω.

Διάβασε λιγο τους οδηγούς που εχουμε γράψει διάφορα μέλη. Ειναι παρατεθημενα πανω πανω στην πρωτη σελίδα του topic.

Ο,τι δεν καταλαβαίνεις και θέλεις, ρωτάς.

Καλα να περάσεις. Για φαγητο προσθέτω τη dedo tase, ειναι ταβέρνα(=mehana) στον δρόμο που κατεβαίνει προς την πλατεία στο αριστερό σου χερι.

ευχαριστω πολυ παιδια, ρωτησα γιατι δεν εχω πολυ χρονο να διαβασω τα ποστς και σκεφτηκα μηπως ηταν ευκολο να μου επισημαινατε καποια βασικα σημεια.

15 ωρες ταξιδι πως περναει με το λεωφορειο :P

Κάτι να προσέξεις εννοείς χιονοδρομικά ή τουριστικά?

Τουριστικά τα κλασσικά. Συνάλαγμα να κάνεις να πληρώνεις σε λέβα.
Αν θέλεις να νοικιάσεις και εξοπλισμό για να δοκιμάσεις κάποιο άλλο πέδιλο υπάρχει ο τσακίρης. Νοικιάζει και gadgets π.χ. κάμερα.

• Like 4

1162895.jpg

Πολύ ωραία μέρα και σήμερα. 5-20 εκ. ελαφριά πούδρα και γλέντι σε όλο το βουνό εντός και εκτός, πάντα με ασφάλεια και προσοχή. Ο δυνατός ΒΔ άνεμος ήταν η αιτία να μην ανοίξουν τα πάνω λιφτ από το πρωί, όταν όμως άνοιξαν κατά τη μία, μας έδωσαν πρόσβαση στα πάνω πεδία με μεγάλα υψόμετρα και αριστης ποιότητας χιόνι. Φύγαμε με οδηγό αμέσως δεξιά από Todorka στην κοιλάδα προς το καταφύγιο, σε μία μοναδική διαδρομή με 800μ. περίπου υψομετρική freeride, από τις ωραιότερες χιονοδρομικές στιγμές μου!

Μπραβο για την καταβαση απο τα λουκια στο καταφυγιο. Χρονια θελω να την κανω αλλα η ελλειψη παρεας και αυτοπεπειθησης να μπω μονος , ειχε σαν.αποτελεσμα να μην την κανω και εισαι ο πρωτος που γνωριζω που πηγε. Αν θες δωσε καποιες πληροφοριες. Υπαρχουν πολλα λουκια; υπαρχει περιπτωση να βγεις σε τυφλο; στενευουν πολυ καπου; θα πηγαινες ξανα μονος; Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 1

Δεν πηγε στα λουκια απο δεξια (βλεπουντας τη τομπα) πηγε στα λουκια αριστερα απο την τοδορκα αν εχω καθαλαβει σωστα !!!

Σε αυτα ανεβαίνεις με το λιφτ τοδορκα και φευγεις δεξια ,εκτος πίστας προς το σαλέ του πλατό ,στα αλλα λουκια ανεβενεις στο σταβρο της τοδορκα και ξεκινας με τα ποδια δεξια βλεπουντας τη κορυφη μπροστα σου!!!

Χρεζασε οδηγό γιατι ειναι επικίνδυνο ,πριν μερικα χρωνια πεθανε ο οδηγός της παρέας στη χιονοστιβάδα

• Like 1

Και εγώ αναρωτιόμουν αν ο snowpar μιλούσε για το πεδίο δεξιά από την Todorka όπως ανεβαίνουμε. Φαντάζομαι ότι μιλάει για την διαδρομή που ξεκινάει από κορυφή (αριστερά όπως ανεβαίνεις) και στην αρχή έχει χαμηλά αραιά δεντράκια.

Ο Τσακίρης που τον είχα ρωτήσει πρόσφατα μου είχε πει για το δυστύχημα. Αναξάρτητα από αυτό, είναι απαγορευτικό να πας μόνος και βγαίνει απ' ότι έμαθα σπάνια.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Και με γρουπ ειναι απαγορευτικό ,εκει πανε κατι φιλοι μου αλλα σπανια,εχει και αλλο σημιο που πας για εκτος,ανεββενεις τοδορκα και με τα ποδια απο το σταβρο μπροστα και πανο μεχρι τη κορυφη ,κατεβενες απο την κορυφη προς το πλατο

Δεν αναφέρομαι στο κομμάτι αριστερά της Todorka προς Plato (αυτό το κάναμε σήμερα με μία μικρή ανάβαση με τα σκι στην πλάτη), αλλά δεξιά από την πίστα Νο2, δεξιά από Todorka όπως ανεβαίνουμε. Καταλήξαμε σε ένα δρομάκι, κοντά στο καταφύγιο, που χωρίς ιδιαίτερο κόπο σε 5' έβγαζε στη βάση της Τόμπα. Στην ουσια πέσαμε μέσα στην κοιλάδα (δείτε τις φωτό παρακάτω).

Συγκεκριμένα, για να απαντήσω και στον Γρηγόρη, υπάρχουν αρκετά σημεία/λούκια που μπορείς να φύγεις σε εκείνη την πλαγιά και όλα έχουν μεγάλη κλίση. Είναι φανταστική εμπειρία. Όμως, δεν θα πήγαινα ποτέ μόνος (όπως και οπουδήποτε αλλού εκτός πίστας, ειδικά σε μέρη που δεν γνωρίζω). Το λούκι που επιλέξαμε φαινόταν το πιο ασφαλές, αλλά στένευε αρκετά στα χαμηλά, με αποτέλεσμα να θέλει γρήγορες εναλλαγές σε βαθιά πούδρα. Η κατάσταση γενικά χθες σε εκείνες τις πλαγιές δεν ήταν υψηλού κινδύνου, όμως ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο βουνό. Γι' αυτό και όλοι είχαμε safety pack (ARVA, Sonda, φτυάρι), κάτι που επιβάλλεται να έχουν ΟΛΟΙ όσοι θέλουν να βγαίνουν εκτός πίστας.

Περίπου στα μέσα της διαδρομής

post-4298-0-00655200-1425506112_thumb.jpg

Όταν στένευε το λούκι

post-4298-0-55445800-1425506064_thumb.jpg

post-4298-0-57781900-1425506083_thumb.jpg

Και τέλος στο δρομάκι που καταλήξαμε

post-4298-0-40381200-1425506135_thumb.jpg

Και από την σημερινή μέρα, μία και μόνο κατάβαση στη βάση της Todorka.

post-4298-0-10494000-1425507353_thumb.jpg

Το υπόλοιπο της ημέρας είχε πίστα σε μία καταπληκτική μέρα για εντός, με φοβερό χιόνι και στρώσιμο. Καταπληκτική όμως.

Edited by snowpar
  • Like 22

Μπραβο ρε μαγκα,αυτα τα γκρεμνια τα ειχα δει απο το φρακτη της τοντορκα και ειχα κιτρινισει!!

Edited by pierre7
  • Like 1

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

pierre7, εγώ φίλε ξεπέρασα το κίτρινο και "έπιασα" καφέ χρώμα.

• Like 1

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Xaxa εισαι Θεος!!Και εσυ 7ψυχε εκει στο φρακτη ειχες κρεμαστει και κοιτουσες κατω??

• Like 1

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Ακριβώς εκεί, είχε όμως ελάχιστο χιόνι και ήμουν με τα παιδιά μου, οπότε δεν έπαιζε να "ορμήσω"

• Like 1

Αυριο Γιωργο ομως θα ορμησω εγω. Ξεκειναω Pamporovo (χιονι 2.90m τωρα). Τεταρτη-Πεμπτη Bansko 3.10m / Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη Borovets 3.15m. Xωρις παιδια μονο με τη γυναικα μου. Οι προβλεψεις δινουν επιπλεον πολυ χιονι ακομα και ηδη εχει ασπρισει η βορεινη Ξανθη.

• Like 2

Χριστο,εχει πολυ χιόνι,για δες τι και ποτε θα ειναι ανικτο!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. elasticeye
      elasticeye
      (52 years old)
    2. pvill
      pvill
      (60 years old)
    3. skont_c200
      skont_c200
      (43 years old)
    4. vvlah
      vvlah