Jump to content
Sign in to follow this  
ΜΙΚ

Θα Κάνει Κρύο Στην Ελλάδα!

Recommended Posts

Καλή σεζόν στα χιονοδρομικά μας που ουσιαστικά θα ξαναανοίξουν από βδομάδα. Καλό κουράγιο στους εργαζόμενους και χωρίς ατυχήματα για τους χιονοδρόμους.

 

Η επίσκεψη του Adbul ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στα χιονοδρομικά μας ευτυχώς η θερμοκρασία έχει αρχίσει να κατεβαίνει και λογικά σε λίγες ώρες θα το γυρίσει παντού σε χιόνι. Τα καλά νέα είναι ότι ΜαίναλοΠαρνασσοΚαλάβρυταΚαρπενήσι διατήρησαν την βάση τους (έστω και καφέ) και ότι πέσει από πάνω μπορεί να θεωρηθεί νέο χιόνι πάνω στο οποίο θα απολαύσουμε τη σεζόν μας.

 

Από τις επόμενες ώρες και μέσα στη βδομάδα περιμένουμε τέσσερις κακοκαιρίες να μας στρώσουν τη σεζόν. Το χαμηλό θα βαθαίνει και θα ξαναβαθαίνει στην Αδριατική και θα στέλνει καλά ψυχρά μέτωπα, ενώ λογικά θα έχουμε και μια καλή ζώνη σύγκλισης σήμερα το βράδυ.

 

Με αυτά το τέλος της βδομάδας θα μας βρει σε εξαιρετική κατάσταση, ειδικά ΠισοδεριΒασιίλτσαΚαρπενήσιΚαλάβρυτα θα φάνε πολύ πολύ χιόνι. Ο Παρνασσός με χαμηλό στην Αδριατική περιμένει χιονοκαταιγίδες να ξεφύγουν από Βαρδούσια-Γκιώνα δεν τρώει πολύ χιόνι αλλά δεν θα μείνει χωρίς την καταιγίδα του και αυτός.

 

NOTIAS PLANARW BABY. KYMA BABY. ΚΑΛΟ ΣΕΡΦ ΤΟ ΠΣΚ. Παραπέντε δεν θα πετάξει κουνούπι.

 

Γέρο Βοριά καρβάριζε και Νότο θα πουδράρει

H φωτογραφίας της ημέρας η ο Peftw και μαθαίνω στο Καρπενήσι δείχνει τον Παρνασσό, Γκιώνα, Βαρδούσια και τα cirrus από πάνω, ενώ από κάτω έχουμε πρωινή υγρασία να έχει καπελώσει στα 1000μ όσους άτυχους δεν πήγαν για σκι.

 

post-6-0-57474100-1422462517_thumb.jpg


Η πίεση της επόμενες μέρες θα ανεβαίνει αλλά . ENJOY THE SHOW

Ρωτήσατε, τα googl εεε σας τα παρουσιάζουμε. Τα άγρια πουλιά της Αθήνας http://www.slideshare.net/ichalkia/ss-16748436

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας εδώ http://www.space.com/28380-new-dwarf-planet-ceres-imagery-is-best-yet-video.html

Στο βήμα 9 βλέπουμε ότι έχει κλειδώσει πια το τέρος στην αλλαγή του μήνα. Ανάλογα με την ώρα κοιτάξτε πάνω δεξιά μην έχει 06Ζ και 18Ζ. Αν έχει 00 ή/και 12 έχουμε ανεβασμένα ταυτόχρονα τα καλά των euro και gfs και τα ensemble των, και μπορούμε να κάνουμε μια μικρή προσπάθεια να δούμε πως θα έρθει η μεθεπόμενη κακοκαιρία 03 του μήνα. Υπάρχουν μικρές πια διαφορές στα δύο μοντέλα. Σήμερα το πιο πιθανό με αρκετή πια σαφήνεια είναι να έχουμε δυο μέτρα χιόνι μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας στα χιονοδρομικά


Αύριο η μέρα είναι καθαρά πριν το μέτωπο, παρέλαση όλων των υψηλών συννέφων όσο περνάει η μέρα.

 

Για οποιαδήποτε άλλη πρόγνωση σημείου αυτό http://www.youweather.com/weather.php?cid=13 και κάναν ντόπιο.

Επόμενο καλό σκι θα δείξει, μάλλον θα αργήσει 5-6 μέρες...


Ο ουρανός αύριο Παρνασσο κάμπο, από κάτω του ο αέρας και από κάτω τους το νερό τους. Τις επόμενες μέρες ανεβαίνει η υγρασία 60-80%, και μοιάζει να βρέχει κάθε μέρα. Η πίεση κάνει βουτιά.

Αν από κάτω το Lauf λέει 06ή 18Ζ το πολύ για 5-6 μέρες σου δείχνει σωστά, άντε 7-8 σπάνια.

MS_2239eur_g05.png


Θεωρώ ότι το πιθανότερο σενάριο μετά το επόμενο 1-2 στις 21 επίσης τζούφιο και μόνο Βασιλίτσα θα δει σοβαρό χιόνι , είναι να περιδιαβεί ένα Ιονιάκι απο 2-3άντε4 στις 24 γιατί εκλογές χωρίς σκι δεν γίνονται (έστω και ενώ χιονίζει στην Δάφνη) ή να μας έρθει στις 28. Αν έρθει και το 21 του 1-2 μήνα και είναι και το 24 1-2, το 28 θα είναι 3-4. Μετά θα γίνει μάλλον ένα περίεργο πράγμα στην αλλαγή του μήνα ανάμεσα σε 8 και 2 και μετά θα παίξουμε χιονοπόλεμο στην Αθήνα 4 Φλεβάρη γιατί θα έρθει κρύο από τη Ρωσία μαζί με 4. Άντε για να δοκιμάσω και τον μήνα άλλο ένα 7 στις 8 Φλεβάρη, 3-4 στις 10 και ξανά 1-2 Αγίου Βαλεντίνου. ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ ΗΔΗ...

Η πρόταση είναι για την επόμενη βδομάδα να παραμείνετε στις Άλπεις απατεώνες...Αν φτιάξει ο καιρός όμως εδώ...

Ο φετινός χειμώνας είναι τριήμερος. Ο φετινός χειμώνας ακολουθεί το πιο τρελό παλαβό Φθινόπωρο το οποίο όμως ήταν γενικά πενταήμερο μέχρι που έγινε τετραήμερο, μέχρι που έγινε χειμώνας. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πόσο θα κρατήσει το τριήμερο πρόπερσι έβγαλε 4 μήνες, πέρσι είκοσι μέρες κλπ κλπ διήμερο δεν έχει σπάει αμέσως, άντε να κρατήσει 2,5 μέρες για καμιά βδομάδα. Είμαστε κάπου ανάμεσα στις 2,5 και στις 3 μέρες. Καλή η τάση να κοντεύουμε πιο κοντά στο 3 σιγά σιγά. Σημειώστε ότι σε γενικές γραμμές το νούμερο 3,5 μπορεί να δουλέψει πάρα πολύ καλά, απλά ανάλογα το χειμώνα και πόσο κοντά είμαστε στο κέντρο του πλησιάζει το 3.

Ένα τεράστιο πράμα βαρύ αέρα στον Ατλαντικό έχει μπαστακωθεί αριστερά μας, από πάνω μας κρύο κάργα, τεράστιοι τυφώνες πάνω αριστερά να έρχονται να γράψουν ειδήσεις σε εμάς ή στην Ευρώπη. Κάποιοι θα την πληρώσουν το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να γίνει καλός χειμώνας. Σε πολύ πολύ πολύ γενικές γραμμές ανά τριήμερο έχουμε μια κατάσταση η οποία έχει μια γερή κακοκαιρία κάπου.
Bασικά ανά τρεις μέρες συμβαίνει κάτι και η κατάσταση αλλάζει.

 


Δεν μας πολυαπασχολεί αλλά από κάτω μας είναι η Αφρική και δεξιά πάνω μας έχει Ρωσια χιονισμένα ατελείωτα τετραγωνικά εκατομύρια δισσεκατομυρίων τετραγωνικά κυβικά μέτρα αέρα τα οποία αν τα βαρέσει ο ήλιος κάνουν ένα κρύο, ατελείωτο, βαρύ πράμα αέρα.
Russia, - 30 usual,Vodka = Σιβηρικός Αντικυκλώνας
Αφρική, +30 usual, έρημος = λασποβροχή φτου ξου ξου

Αυτό που μας νοιάζει σαν σκι και χιονοπόλεμο, είναι από που θα βρεθεί δρόμος για την χαμηλή πίεση και το νερό να έρθει σε εμάς. Ανοίγουμε τον χάρτη της Ευρώπης και ψάχνουμε δρόμους σε ευθεία ανά 45 περίπου μοίρες.

1.Αγγλία - Κεντρική Ευρώπη - Αδριατική -
2.Γαλλία - Ιταλία - Αδριατική/Ιόνιο
3.Ιταλία - Αδριατική - Ιόνιο
4.Σικελία - Ιόνιο
5.Λιβύη - Κρήτικο
6. Από κει προς τα δω δεν έρχεται τίποτα όλα Δυτικά πάνε Κύπρος και Τουρκιά από εμάς τα τρώνε
7 Κοίτα πάνω τζα η Ρωσία και τα Βαλκάνια. Φτάνει στο Αιγαίο το κρύο της δες το χάρτη. Γενικά άφθονο κρυο το χειμώνα προς τα κει
8 Νορβηγία, γεια σου Αφροδίτη. Από εκεί μέχρι εδώ νερό δε φτάνει, μόνο κρύο φτάνει αλλά ψιλοδύσκολα.

Το μόνο που έχεις να υπολογίσεις όλο αυτό τα πατηρντί που θα βρει ενέργεια και που αυτή θα σκάσει. ενέργεια = νερο = θάλασσα = σύννεφο +αέρας = ενέργεια = διαφορά πίεσης = αέρας = κρύο - ζέστη δια απόσταση

Ξέρω ότι μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά είναι το ίδιο σας να μαγειρεύεις και να συνθέτεις έπιπλα του ΙΚΕΑ... καιρό μπορείς να μάθεις. Εδώ σκι έμαθες...

Βήμα 1: Βλέπουμε τηλεόραση. Διαστημικός Σάκης 17.45 και προτείνω Σούζη 18.30 (αλλάζει λόγω εκλογών ώρα), αγαπάω Σούζη, δεν θα το κάνει το λάθος η Σούζη... και τελειώνουμε με Ζαχόπουλο και ΝΕΤ...Χριστίνα πες αλεύρι, να πέσεις έξω εκλογές σε γυρεύει.

 

Κλείνουμε σβέλτα τη τηλεόραση

Βήμα 2ο: Διαβάζουμε τι έγραψαν οι άλλοι. Γιάννης, aexon, Κερκυραίοι, Λαρισσαίοι klp και πάρα πολλά trolls έχουν άποψη για τον καιρό. Δίκιο συνήθως έχει ο πιο παρατηρητικός και αυτός που έχει περάσει τον περισσότερο χρόνο να κοιτάει αυτό που πάει να προβλέψει. Έλα μου ντε που μερικοί από αυτούς από 15 χρονό διάβαζαν καιρό και περίμεναν πότε θα δουν χιόνι να πέφτει, τα μαλλιά τους πέσαν από το άγχος τόσα χρόνια και έχουν γρήγορο ιντερνετ. Υπάρχει μια χρυσή γενιά 28-35 ετών που πραγματικά ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙΡΟ. Βρείτε δυο τρεις προτείνω. Φυσικά και Ζιακόπουλος γράφει συχνά, και Σάκης, και στο snowreport και στο hellasweather γράφονται αριστουργήματα. Διαβάστε και εδώ γράφουμε καλές περιλήψεις τους...

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showforum=7

Υπάρχουν θρύλοι στο διαδυκτιο για μεσήλικα χιονοδρόμο που δεν κάνει άλλη δουλειά από το να περιμένει να πέσει έξω πρόγνωση άλλου χιονοδρόμου, και κάθε φορά που πέφτει μέσα τραβάει τα μαλλιά του.

Προσοχή στα trolls. Ειδικά για πάνω από 6 μέρες μπροστά το πιο εύκολο είναι ένα run να βγάλει χιόνι στην Αθήνα, να ανοίξω ένα site και να γράφω αηδίες στο facebook να πάρω κλικ. Ποτέ δεν πέφτουν μέσα αν πέσουν θα το έχει πει ήδη ο Σάκης πρώτος.

Για σήμερα σας προτείνω http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_front

Βήμα 3: Ανοίγουμε το ensemble. Η κρυο θα είναι ή ζεστό, ή βροχερό ή στεγνό. Ξέρω ή δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι καιρό θα κάνει. Τα 3 σενάρια λένε κλπ κλπ

Αθήνα θα βρέξει σίγουρα σε λίγο, ενώ είναι σαφής η τάση να ζεσταίνει μέχρι τις 02.02 και μετά να κρυώσει απότομα. Aπό 04 του μήνα αρχίζουμε και λέμε "δεν ξέρω αν θα κάνει κρύο ή ζέστη, αλλά φαίνονται και άλλα συστήματα να μας επηρεάζουν.

Αν ακριβώς από κάτω γράφει 06Ζ ή 18Ζ αγνόησέ το
MT8_Athen_ens.png

Βήμα 4: Κοιταμε τον χάρτη. Από 1000 μέχρι 1040 θα έχει. 1000 βρέχει 1040 λιακάδα. Τυφώνες να τρέχουν 1000 ή βαρύς αέρας να έχει μπαστακωθεί 1040. 960σκωιν γελαδ με τσταν

Αύριο 1004 στο Ιόνιο που θα περάσει γρήγορα Αιγαίο, ο τυφώνας δυνατόοοοος 985 έσκασε Νορβηγία, Ατλαντικός 1035+ δυνατόοοοος. Γενικά το 1033 δεν το ξεπερνάει η Ελλάδα. Πάει να φτιάξει Αντικυκλώνα στη Ρωσία. Δεν μας πολυαπασχολεί τι γίνεται δεξιά μας μόνο αριστερά κοιτάμε. Εκτός αν έχει τυφωνάκι στο Αιγαίο...

Πχ με αυτό βάζεις το ποντίκι στις ώρες και παίζεις
http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php

Αύριο...όλα τα run το πιάνουν νο προμπ

Rtavn121.gif

Βήμα 5: Κοιτάμε έξω από το παράθυρο και λέμε χμμμ για 1040 μοιάζει λιακάδα, σα 1030 να ναι συννεφάκια αλλά γαλάζιο γενικά, αααα 1020 μοιάζει συννεφάκια και ψιλοαέρας. 1010 μπορεί να βρέξει και φυσάει, 1000 παλιόκαιρος. Αν μπορούμε πάμε στο πλησιέστερο σύννεφο.

Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα είναι ωραία για να καταλάβετε τα μέτωπα. Έρχεται μέτωπο τώρα.

bracka.gif


Aυτό ας πούμε 1015-1020 κάπου σωστά? Κούμουλο είναι.

post-6-0-83722800-1421349723_thumb.jpg


Βήμα 6ο Κούμουλα είναι, κούμουλα είναι ναι πάλι κούμουλα είναι, γενικά κούμουλα είναι αυτά τα προβατάκια μπράβο, άσπρα, μικρά - μεγάλα - πιο τροφαντά - πλακέ - περίεργα. Μέσα τους ομίχλη. Έξω τους νο ομίχλη. Νερό και αέρας κοπανιστός είναι τίποτα άλλο. Ακόμα δεν έχει βγει το πρώτο θα κάνω edit μόλις βγει.

Ναι και αυτό κούμουλο είναι αν μοιάζει με πάχνη ή μπαμπάκι ή πρόβατο ή άσπρο πέπλο ή ή ή κούμουλο είναι.
Το 90% των συννέφων είναι κούμουλα.

Αν είστε μέσα σε ομίχλη και δεν είναι κούμουλα και δεν είστε σε αεροπλάνο κινδυνεύετε.

Τα υπόλοιπα σύννεφα και εγώ δε τα ξέρω google, γενικά είναι παγάκια και παγονεράκια σε διάφορα ύψη. Στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος ψηφίστηκε ότι δεν μας ψεκάζουν αλλά μπορεί να κατέβουμε στις επόμενες εκλογές με τον Βορίδη που ρώταγε αν μας ψεκάζουν, μπέρδεμα. Δεν πιστεύω να μας ψεκάζουν μόνο όταν βγαίνει χαμηλό απόγευμα σε καιρό 4+ ημερών αλλά ξέρω δεν θα σας πείσω μερικούς.

Κουμουλάκια από κάτω (στην από πάνω φώτο από κοντά τα ίδια, μια ώρα πριν). Στα Κελλάρια έχει βάλει ομίχλη η οποία όμως περιδιαβαίνει και μια κλείνει μια ανοίγει. Τα Κελλάρια είναι 3χλμ πίσω από το δεξί μυτάκι.

post-6-0-31896200-1421350016_thumb.jpg

Αθήνα σήμερα θα βγάλει έχει...το μαντέψατε κούμουλα. . Αύριο το πρωί θα έχει ...κούμουλα

Βήμα 7: Βγαίνουμε έξω και κοιτάμε το πλησιέστερο αστέρι και τα δύο πλησιέστερα βουνά. Θα πρέπει ήδη να μπορείτε να περιγράψετε συντεταγμένη, ώρα, εποχή, αν θα βρέξει αύριο, αν θα χιονίσει σύντομα στα χιονοδρομικά, που είναι το χαμηλό και σε πόσες μέρες θα έρθει έναν τριήμερο χειμώνα. Αν το πλησιέστερο αστέρι είναι ο sun ή "Ήλιος", ο ουρανός είναι γαλάζιος και πάει για 1030 από τα βήματα 4 και 5 βρείτε και κερδίστε τι ώρα θα βγει το πρώτο σύννεφο (κούμουλο) και πως θα είναι τα επόμενα. Hint. Αέρας + νερό = σύννεφο. Ήλιος + βουνό = ενέργεια προς τα πάνω. Έδαφος έχει νερό, αέρας έχει νερό, σύννεφο πολύ νερό.

Υμηττός, Πεντέλη και Πάρνηθα δεν μοιάζουν μεταξύ τους, έλα δεν είναι δύσκολο. Χορτιάτης είναι κομπλέ για Θεσσαλονίκη, Πάτρα Ομπλός και Γέφυρα κάνουν... εύκολο είναι για παντού.Νύχτα:

3 στη σειρά είναι οι 3 βασιλιάδες του Οριόντα και δείχνουν τον Σείριο. Ο Διας είναι πολύ αέρας, η Αφροδίτη είναι βράχος, και τα δυο δεν δεν δεν δεν είναι αστέρια (stars) είναι πλανήτες από την Ελληνική λέξη περιπλανόμενοι και τριγυρνάνε. Όλα τα άλλα θα είναι εκεί σταθερά κάθε βράδυ να σκάνε τρισεκατομύρια βόμβες υδρογόνου σε διάφορες αποστάσεις διαφόρων μεγεθών εκτός συνγκλονιστικοτεροτερου απροόπτου.

post-6-0-48141800-1421350628_thumb.jpg

Για τους τρεις βασιλιάδες εδώ http://www.space.com/28072-orions-belt.html?adbid=10152583570506466&adbpl=fb&adbpr=17610706465&cmpid=514630_20150114_38722567

Για τους επόμενους 8 μήνες και Διας και Αφροδίτη θα μας συντροφεύσουν στο βραδυνό μας σκι και καφέ, κάθε μέρα λίγο πιο πέρα, τσούκου τσούκου περιπλανόμενοι. Αφροδίτη ΝότιοΔυτικά, Διας βγαίνει άντε πες Βορειοανατολικά. Tις επόμενες μέρες έχει show ο Άρης ο κόκκινος Νοτιοδυτικά, ενώ όσο περνάνε οι μέρες έχει show η Αφροδίτη νωρίς το απόγευμα με συντροφιά τον αδικημένο πλανήτη της NASA τον Ερμή. Ο Κρόνος είναι το περίεργο Βορειοανατολικά όπως πας για σκι νωρίς το πρωι. Αφροδίτη, Δίας, Άρης, Κρόνος σε φωτεινότητα. Ο Άρης είναι κόκκινος.

Παράλληλα τις επόμενες μέρες αν βρείτε το Φεγγάρι θα βρείτε και τον Κρόνο

Όλα τα άλλα είναι αστέρια δηλαδή τρισσεκατομύρια βόμβες υδρογόνου το δευτερόλεπτο σε απόσταση μακρινή (4 έως 1000 άντε 3000 έτη φωτός). Το κόκκινο αν δεν είναι ο Άρης που είναι βράχος, είναι ο Aldebaran μονάχος του, αλλιώς ο Αντάρης στον Σκορπιο και εκεί πίσω του είναι και το κέντρο του Γαλαξία μας, αλλιώς ο Μπελτεγκεζ στον Οριόντα. Ο Μπελτέγκεζ έχει χιλιάδες φορές το μέγεθος του ήλιου και κάποια στιγμή later πολύ later μάλλον θα κάνει supenova μπουμ. Το άσπρο το ωραίο είναι ο Deneb θηρίο 1000 έτη φωτός μακρυά, το άλλο το άσπρο το ωραίο είναι ο Αλταιρ (ίρ) πιο κοντά μας μεσαίου μεγέθους και κάνουν Τρίγωνο με τον Vega αδερφάκι του Ήλιου μας κοντά μας .

Σε περίπτωση απροόπτου είμαστε πολύ τύχεροι που θα ζήσουμε στην ζωή μας κοντινό supernova (ή πολύ άτυχοι προλαβαίνεις δε προλαβαίνεις να φιλήσεις τους δικούς σου λογικά κομήτης ή αστεροειδής). Τελευταία είδαν οι Κινέζοι to 1054 και ήταν για ένα μήνα το λαμπρότερο αστέρι, ορατό ακόμα και μέρα. Mέσα σε χίλια χρόνια έμεινε το πανέμορφο Crab Nebula, ορατό με τηλεσκόπιο εύκολα και φυσικά ένα pulsar http://en.wikipedia.org/wiki/SN_1054, http://en.wikipedia.org/wiki/Crab_Pulsar


Μέρα:
Αυτό που βγήκε Ανατολικά το πολύ φωτεινό είναι τρισσεκατομύρια βόμβες υδρογόνου το δευτερόλεπτο σε απόσταση 8 λεπτών φωτός, είναι ένα αξιοπρεπέστατο μεσαίου μεγέθους αστέρι στην τέλεια γωνία του γαλαλαξία μας, που το βλέπεις από τον τέλειο βράχο, σε εξαιρετικό σημείο του βράχου ski Greece γατάκια Ελβετοί. Έτσι για το εφέ δώστε 10 λεπτά στον εαυτό σας με γυαλιά ηλίου, αράχτε να σας βαράν τα προιόντα των βομβών. Frappe Greece γατάκια όλοι. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε τους Μεξικάνους οι οποίοι πραγματικά είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο άραγμα στον ήλιο. Μια επίσκεψη θα σας πείσει.

Επίσης έχει πολύ χαβαλέ το space.com ζούμε τη χρυσή εποχή κατανόησης του Γαλαξία, βρίσκουμε πλανήτες και έχει και κέφια η μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας.

Μικρή βόμβα υδροογόνου από τα 50χλμ απόσταση εδώ https://www.youtube.com/watch?v=qjnm3V0xYjI

Βήμα 8: Κοιτάμε για πουλιά και γενικά πετούμενα. Και σπουργίτια κάνουν και γλάροι και περιστέρια, κοίτα πάνω ή άραξαν ή έχει πτήσεις. Με τις ώρες τους είναι αλλά πετάνε, κοίτα. Τώρα μέχρι το πρωι αν δεις νυχτερίδα, ξεκίνα μια μελέτη "καιρός και συμπεριφορά νυχτερίδας", μπορεί και είναι υλικό για phd. Οι κουκουβάγιες δε μασάνε από καιρό, αλλά και αυτό μπορεί να δώσει phd. Μην πλησιάσετε κουκουβάγια βράδυ, θα τρομάξετε αν ανοίξει φτερά.

Αν έχετε βαρεθεί τη ζωή σας μην το γελάτε καθόλου θέμα για PhD. είναι "Περιστέρια, αποστολή γραμμάτων και πρόγνωση καιρού"

Γενικά τα καλύτεροι είναι οι γλάροι και τα γεράκια. Αν δεν κάνω λάθος με πίεση 1020++ αράζουν και μόνο καταμεσήμερο ή αν φυσάει κάπου θα βγουν.

Μόλις πετάξει το πρώτο πουλι θα το σχολιάζουμε πάνω πάνω.

post-6-0-44809900-1421350568_thumb.jpg


Βήμα 9: Βάζουμε στον μπράουζερ 3-4 favorites. Προτείνω meteociel, space.com, windguru.cz, meteo.gr και skiron.
Πχ με αυτό βάζεις το ποντίκι στις ώρες και παίζεις
http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php
Παίζουμε μόνο όταν τα κουμπάκια είναι πράσινα και μοβ. Ο πλησιέστερος καλός καιρός είναι γενίκευση, απλά είναι ο πλησιέστερος πολύς και βαρύς αέρα με υψηλή πίεση, πολλές φορές βρέχει μέσα του. Αντικυκλώνας μεγάλος είναι αν είναι εκεί είναι ο Αγαπημένος μας Αζορικός. Σε γενικές γραμμές και μόνο τον Αζορικό να παρατηρείτε θα μάθετε καιρό.

post-6-0-99096700-1421351241_thumb.png

Κλειδώνουμε την κακοκαιρία στις 01 του Φεβρουαρίου, παραπάνω είναι το ensemble της Αθήνας που μας δίνει ότι προφανώς με όλα τα σενάρια κάτι θα έρθει και το μετεόγραμμα του Παρνασσού που και αυτό επιμένει ότι εκεί κάτι θα γίνει.

Βλέπουμε το gfs να επιμένει για αν γράφει 06 και 18Ζ αγνόησέ το

Rtavn841.gif


Και το euro παραδόξως να συμφωνεί για 985 χαμηλό στην Αδριατική που πετάει ποδαράκια προς τα εμάς. Σημειώστε ότι αυτό που έχουμε είναι πρακτικά ένα τυφώνας στην Ηπειρωτική Ευρώπη, απίθανες διατάξεις.

Recm961.gif


Βήμα 10: Διάλεξε ένα σημείο. Γίνε καλός σε αυτό το σημείο. Αρχίζει και μας αρέσει. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΚΑΛΙΑ ΞΕΡΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ. Ο παλιός επίσης...Πρότασεις: Βασιλίτσα, Καιμάκτσαλαν, Καρπενήσι, το σημείο που κάνεις σερφ κλπ κλπ. Για προχωρημένους βρείτε τον δικό σας πλανήτη σε άλλο αστέρι. Υπάρχει google θα πάθεις πλάκα.

post-6-0-49837800-1421350749_thumb.jpg

Υ.Γ. 1. Βασικά πάει +-0,2 μέρας σταθερά η μια κατάσταση στην επόμενη. Το τριήμερο δεν γυρνάει τετραήμερο σε 15 μέρες θέλει δουλειά. Τον μήνα ακόμα τριήμερο (άντε να πάει 3,7) τον έχουμε άνετα φέτος από εδώ και μπρος. Όλα αυτά μέχρι τη μέρα που θα γυρίσει σε πενταήμερο σε μια βδομάδα και θα αλλάξει ξαφνικά η εποχή. Αλκυωνίδες είναι με τυφώνες πάνω από την Αγγλία και εμείς να χάσουμε δύο ή και πάνω από δυο κακοκαιρίες, να είναι πάνω από 2000χλμ μακρυά μας. Για στατιστικά στους στατιστικούς.

Υ.Γ..2 Νorth Atlantic Oscillation. Πολύ θα ήθελα να κάποιος να εξηγήσει καλά τον ΝΑΟ και σε forum και στις Ειδήσεις και σε κείμενο. Ο ΝΟΑ είναι αν θα χιονίσει εδώ αλλά μπορεί να χιονίσει εδώ και να μην είναι ή/και να λέει ότι θα χιονίσει εδώ αλλά τελικά να μην χιονίσει . Υπάρχει εξαιρετικό υλικό γραμμένο από Έλληνες για την Ελλάδα αλλά είμαστε αρκετά μακρυά από κει και πιο πολύ μας επηρεάζει ένας άλλος δείκτης τον οποίο δεν έχουμε. Google και καλό διάβασμα. Το μόνο άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάς polar vortex αλλά ειλικρινά δεν έχει βγάλει κανένας άκρη.

Υ.Γ. 3. Το μεγάλο σου πρόβλημα θα είναι τα run. Η πρότασή μου είναι να βλέπεις μόνο τα 00 πχ και λίγο τα 12 gfs και euro. 06 και 18Ζ καθόλου μα καθόλου. Αν μπαίνεις ιντερνετ μόνο το βράδυ 12 gfs και euro. ukmo βλέπε, και πολλά από τα άλλα έχουν καλές προβλέψεις αλλά δεν τα έχω δει καν. Αν μπαίνεις πρωι μόνο τα 00.

post-6-0-29290300-1421660950_thumb.jpg

post-6-0-51299700-1421863078_thumb.jpg

Edited by ΜΙΚ
 • Like 16

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια και εγώ τώρα το ψάχνω...σεντόνι αυτοκαθαριζόμενο βασικά. Οι παλιοί πάντως έλεγαν:

 

 

 

 

Γέρο Βοριά αρμένιζε και Νότο Παλικάρι

 

Το κρύο με το σακί μπαίνει και με το βελόνι βγαίνει.

 

Οι αναφορές είναι από την παρατήρηση ότι ο Βοριάς μπαίνει σε πολύ λίγες ώρες και η θερμοκρασία πέφτει πολύ απότομα με το πέρασμα χαμηλού στο Αιγαίο, ενώ ακολουθεί σιγά σιγά σταθερή μείωση της έντασης των ανέμων η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες. Παράλληλα ο Νοτιάς μπαίνει σιγά σιγά και είναι επικίνδυνος από κυματισμόι μετά από τουλάχιστον 24 ώρες από την είσοδό του τις πιο πολλές φορές.

 

Το ότι η αύξηση της θερμοκρασίας το χειμώνα είναι πολύ χαμηλή είναι σαφές σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές λόγω καταβατών αλλά για τα νησιά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί και ίσως έχει εισαχθεί από την Ηπειρωτική χώρα.

 

 

Άσπρος ήλιος, μαύρη ημέρα.

 

 

Αναφορά σε μέρα με Νοτιά ή/και υψηλή πίεση. Ισχυροί άνεμοι, είσοδος χαμηλού και γενική αίσθηση δυσφορίας και πόνου στο κορμί. Η υψηλή πίεση μάλλον δεν έχει σχέση αν και το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι αναφορά στον καύσωνα.

 

 

Σα τσακουματίζουν τ' άστρα, δέσε πιο καλά τη βάρκα.

 

 

Το τρεμόπαιγμα των αστεριών είναι ένδειξη μετώπου που έρχεται είτε από το πρώτο στρώμα cirrus που έρχεται. Η φράση πιθανότατα αφορά μόνο το Ιόνιο. Για το Αιγαίο αν και η ερμηνεία της λέξης είναι λόγο δύσκολη μπορεί να είναι αναφορά στο ότι το περνάει το χαμηλό για Αιγαίο και είναι πολύ λαμπρά.

 

 

 

'Ορθιο το φεγγαράκι ξαπλωτός ο βαρκάρης.

 

 

Δύσκολο να τεκμηριωθεί καθώς αν ισχύει για τον βαρκάρη του Ιονίου δεν ισχύει για τον βαρκάρη του Αιγαίου και πάλι πολύ δύσκολο να ισχύει με επιτυχία για πολλές μέρες.

 

 

 

Κόκκινη δύση, αέρας

 

Σε γενικές γραμμές όσο χαμηλότερη η πίεση τόσο πιο κόκκινη η δύση.

 

 

 

Αν δεν βραχεί καλά η γη, κρύο μην περιμένεις.

 

Σαφέστατη αναφορά στο ότι τα χαμηλά του Φθινοπώρου σε σχέση με του χειμώνα περνάνε αργά και έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν πολλάπλάσια ποσά βροχής σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από τα χαμηλά μετά τον Ιάνουάριο.

 

 

Του ήλιου κύκλος άνεμος, του φεγγαριού χειμώνας.

 

Το μελτέμι είναι θερμικός άνεμος καθαρά ανάλογος με τον ήλιο και τη διάρκεια της ημέρας, για αρκετές μέρες κάθε καλοκαίρι σε ένταση. Στο Ιόνιο πιθανότατα αναφέρεται σε θαλάσσιες αύρες που και αυτές ακολουθούν αναλογία με τον ήλιο.

 

Για το χειμώνα αναφέρεται στην παρατήρηση ότι σε γενικές γραμμές οι κακοκαιρίες ακολουθούν εβδομαδιαία περιοδικότητα σύμφωνα με τον κανόνα των 3,5 ημερών. Σε βάθος 14ημέρου κάθε χειμώνα υπάρχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα διαφορετικό από το προηγούμενο.

 

 

 

Πάν’ τα σύννεφα στην Πάτρα, πάν’ τα ρέματα γιομάτα.

 

Χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο είναι και το πιο υετοφόρο για την Δυτική χώρα.

 

 

Χιόνι ρίχνει το Φλεβάρη, βάνεις στάρι στο κελάρι.

 

Προειδοποίηση για τις Αλκυωνίδες ή για ζεστό καιρό Ιανουάριο, να ανανεωθούν τα αποθέματα σταριού γιατί ξανακρυώνει ο καιρός.

 

 

Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης

 

Προειδοποίηση για κρυο Μαρτίο.

 

 

Μη σε γελάσει ο Μάρτης το πρωί και χάσεις την ημέρα

 

 

Αναφορά είτε σε βελτίωση του καιρού με χαμηλό που φεύγει, είτε σε τοπικές ομίχλες από υγρασία. Η μεγάλη διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε βελτίωση του καιρού με πολλές ώρες χρήσιμες για εργασίες.

 

 

Χιόνια που δε λιώνουν κι άλλα περιμένουν

 

Κάθε Ιούνιο έχει χιονοπτώσεις η Ελλάδα οπότε ισχύει για κάποια βουνά όπως ο Όλυμπος και ο Σμόλικας σίγουρα. Πιθανότατα είναι αναφορά στο τελειώμα του χειμώνα σε ορεινές περιοχές όπου συνήθως αν τον Απρίλη δεν κάνει ζέστες από την αρχή ή την μέση θα έρθει και μια κρύα κακοκαιρία.

 

 

 

Χιόνισε μέσα στο Γενάρη, να οι χαρές του Αλωνάρη.

 

Υπαπαντούλα χιονισμένη, η κοφινούλα γιομισμένη.

 

Τα περισσότερα καρποφόρα της ημιορεινής αλλά και πεδινής Ελλάδας βασίζονται στο χιόνι για να βγάλουν καρπό.

 

 

Μάης βρεμένος, μούστος μετρημένος.

 

 

Μάης άβροχος, μούστος άμετρος.

 

Σαφέστατο για τους αμπελουργούς.

Edited by ΜΙΚ
 • Like 7

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

ή κανε σκι ή πέτα,

εχεις θολώσει και φοβαμαι για την κατασταση σου...

 • Like 8

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μας τρέλανε. Τον πείσαμε μάλλον να μην ξανασχοληθεί με καιρό και μας τα βροντάει κάτω λέγοντας ¨φτιάξτο μόνος σου"

Πολύ χρήσιμο αλλά θέλει φουλ διάβασμα και πείραμα

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντε επιτελους με το τσιγκελι θα στα βγαζουμε, πεστα αγορι μου πεστα!! Χειμαρος σαν οτνα λιωνουν τα πολλα χιονια, ετσι σε θελω, θα σου δωσω να δοκιμασεις τα φαρδια.... <_<


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι πρωτες 40 γραμμές και το πρώτο βίντεο είναι η πρόγνωσή σας σε όσο πιο απλά Ελληνικά μπορώ. Αν έχετε ιδέα για πιο απλά θα χαρώ. Τα άλλα είναι η απάντηση "όχι ακόμα, θα σας ενημερώσω" στην γνωστή ερώτησή σας, καλός φωνητικός συγγραφέας και τα αποτελέσματα της ανεργίας. Νομίζω το μυστικό είναι ο φωνητικός συγγραφέας.

Edited by ΜΙΚ
 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχουν θρύλοι στο διαδυκτιο για μεσήλικα χιονοδρόμο που δεν κάνει άλλη δουλειά από το να περιμένει να πέσει έξω πρόγνωση άλλου χιονοδρόμου, και κάθε φορά που πέφτει μέσα τραβάει τα μαλλιά του.

Ρε άντε πνίξου από 'δώ... νούμερο... έ νούμερο...

 

Βγάζεις και γλώσσα...

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε λέω για σένα, εσένα πρόπερσι δεν σου τελείωσαν? Έχει γίνει πολύ edit πάνω στα σημεία που σας απασχολούν.

 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες πρωι πρωι,μου εκανε εντυπωση που εκαναν ξανα εμφανιση κατι περιστερια που ερχονται μονιμα στη γειτονια..Ειχαν να φανουν πολυ καιρο..δεν ξερω αν αυτο κατι δειχνει.


speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τέλος τα κούμουλα. Πάει ο ήλιος πάνε και αυτά. Άρης Νοτιοανατολικά στα όμορφά του σε λίγο. Αφροδίτη και Ερμής από κάτω του.

Υπάρχει η δεκαοχτούρα και το περιστέρι, μοιάζουν στατικά αλλά μόλις πετάξουν τα ξεχωρίζεις. Να το ερευνήσουμε.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι σχεση εχουν οι δεκαοχτουρες και τα περιστερια με τον καιρο????

Αν έχει τυφώνα δεν πετάνε πολύ και αν έχει λιακάδα πετάνε πολύ. Μπορεί και να έχουν πολύ περισσότερη δηλαδή ειδικά τα περιστέρια σίγουρα μετέφεραν γράμματα κλπ.

 

Το σεντόνι έχει καθαριστεί και είναι ανανεωμένο, προφανώς και θα μου έχουν ξεφύγει πράγματα

Edited by ΜΙΚ
 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε ..πες τώρα ..ποιος σου έστειλε τσικουδιά και την ήπιες μονορούφι ? :on2long:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΝΟΑ ΝΑΟ δεν θα τα χαλάσουμε αχαχαχαχα. Έβαλα μπουγάδα καθαρό το σεντόνι επικαιροποιημένο ακόμα πέφτουν edit.

 

Agavalas "όχι ακόμα, θα σας ενημερώσω"

 

ή κανε σκι ή πέτα,

εχεις θολώσει και φοβαμαι για την κατασταση σου...

οκ

Edited by ΜΙΚ
 • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

αντε την χασαμε την κινεζικη αγορα...

αντε να ξαναπουλήσεις παγετώνα...

ουτε κινεζος δεν ξαναπατά....


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιζει να ειναι και το πρωτο θεμα που δεν διαβαζω πλεον τα edit.μια φορα προσπαθησα και χανομουν στην πορεια.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Να σου πω την αλήθεια και εγώ τώρα το ψάχνω...σεντόνι αυτοκαθαριζόμενο βασικά. Οι παλιοί πάντως έλεγαν:

 

 

 

 

Γέρο Βοριά αρμένιζε και Νότο Παλικάρι

 

Το κρύο με το σακί μπαίνει και με το βελόνι βγαίνει.

 

Οι αναφορές είναι από την παρατήρηση ότι ο Βοριάς μπαίνει σε πολύ λίγες ώρες και η θερμοκρασία πέφτει πολύ απότομα με το πέρασμα χαμηλού στο Αιγαίο, ενώ ακολουθεί σιγά σιγά σταθερή μείωση της έντασης των ανέμων η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες. Παράλληλα ο Νοτιάς μπαίνει σιγά σιγά και είναι επικίνδυνος από κυματισμό, μετά από τουλάχιστον 24 ώρες από την είσοδό του συχνά.

 

Το ότι η αύξηση της θερμοκρασίας το χειμώνα είναι πολύ χαμηλή είναι σαφές σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές λόγω καταβατών, αλλά για τα νησιά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί και ίσως έχει εισαχθεί από την Ηπειρωτική χώρα.

 

 

Άσπρος ήλιος, μαύρη ημέρα.

 

 

Αναφορά σε μέρα με Νοτιά ή/και υψηλή πίεση. Ισχυροί άνεμοι, είσοδος χαμηλού και γενική αίσθηση δυσφορίας και πόνου στο κορμί. Η υψηλή πίεση μάλλον δεν έχει σχέση αν και το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι αναφορά στον καύσωνα.

 

 

Σα τσακουματίζουν τ' άστρα, δέσε πιο καλά τη βάρκα.

 

 

Το τρεμόπαιγμα των αστεριών είναι ένδειξη μετώπου που έρχεται είτε από το πρώτο στρώμα cirrus που έρχεται. Η φράση πιθανότατα αφορά μόνο το Ιόνιο. Για το Αιγαίο αν και η ερμηνεία της λέξης είναι λόγο δύσκολη μπορεί να είναι αναφορά στο ότι το περνάει το χαμηλό για Αιγαίο και είναι πολύ λαμπρά.

 

 

 

'Ορθιο το φεγγαράκι ξαπλωτός ο βαρκάρης.

 

 

Δύσκολο να τεκμηριωθεί καθώς αν ισχύει για τον βαρκάρη του Ιονίου δεν ισχύει για τον βαρκάρη του Αιγαίου και πάλι πολύ δύσκολο να ισχύει με επιτυχία για πολλές μέρες.

 

 

 

Κόκκινη δύση, αέρας

 

Σε γενικές γραμμές όσο χαμηλότερη η πίεση τόσο πιο κόκκινη η δύση.

 

 

 

Αν δεν βραχεί καλά η γη, κρύο μην περιμένεις.

 

Σαφέστατη αναφορά στο ότι τα χαμηλά του Φθινοπώρου σε σχέση με του χειμώνα περνάνε αργά και έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν πολλάπλάσια ποσά βροχής σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από τα χαμηλά μετά τον Ιάνουάριο.

 

 

Του ήλιου κύκλος άνεμος, του φεγγαριού χειμώνας.

 

Το μελτέμι είναι θερμικός άνεμος καθαρά ανάλογος με τον ήλιο και τη διάρκεια της ημέρας, για αρκετές μέρες κάθε καλοκαίρι σε ένταση. Στο Ιόνιο πιθανότατα αναφέρεται σε θαλάσσιες αύρες που και αυτές ακολουθούν αναλογία με τον ήλιο.

 

Για το χειμώνα αναφέρεται στην παρατήρηση ότι σε γενικές γραμμές οι κακοκαιρίες ακολουθούν εβδομαδιαία περιοδικότητα σύμφωνα με τον κανόνα των 3,5 ημερών. Σε βάθος 14ημέρου κάθε χειμώνα υπάρχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα διαφορετικό από το προηγούμενο.

 

 

 

Πάν’ τα σύννεφα στην Πάτρα, πάν’ τα ρέματα γιομάτα.

 

Χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο είναι και το πιο υετοφόρο για την Δυτική χώρα.

 

 

Χιόνι ρίχνει το Φλεβάρη, βάνεις στάρι στο κελάρι.

 

Προειδοποίηση για τις Αλκυωνίδες ή για ζεστό καιρό Ιανουάριο, να ανανεωθούν τα αποθέματα σταριού γιατί ξανακρυώνει ο καιρός.

 

 

Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης

 

Προειδοποίηση για κρυο Μαρτίο.

 

 

Μη σε γελάσει ο Μάρτης το πρωί και χάσεις την ημέρα

 

 

Αναφορά είτε σε βελτίωση του καιρού με χαμηλό που φεύγει, είτε σε τοπικές ομίχλες από υγρασία. Η μεγάλη διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε βελτίωση του καιρού με πολλές ώρες χρήσιμες για εργασίες.

 

 

Χιόνια που δε λιώνουν κι άλλα περιμένουν

 

Κάθε Ιούνιο έχει χιονοπτώσεις η Ελλάδα οπότε ισχύει για κάποια βουνά όπως ο Όλυμπος και ο Σμόλικας σίγουρα. Πιθανότατα είναι αναφορά στο τελειώμα του χειμώνα σε ορεινές περιοχές όπου συνήθως αν τον Απρίλη δεν κάνει ζέστες από την αρχή ή την μέση θα έρθει και μια κρύα κακοκαιρία.

 

 

 

Χιόνισε μέσα στο Γενάρη, να οι χαρές του Αλωνάρη.

 

Υπαπαντούλα χιονισμένη, η κοφινούλα γιομισμένη.

 

Τα περισσότερα καρποφόρα της ημιορεινής αλλά και πεδινής Ελλάδας βασίζονται στο χιόνι για να βγάλουν καρπό.

 

 

Μάης βρεμένος, μούστος μετρημένος.

 

 

Μάης άβροχος, μούστος άμετρος.

 

Σαφέστατο για τους αμπελουργούς.

Edited by ΜΙΚ
 • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιζει να ειναι και το πρωτο θεμα που δεν διαβαζω πλεον τα edit.μια φορα προσπαθησα και χανομουν στην πορεια.

Γιατί σου είπανε ότι έχει εξετάσεις πριν το τέλος της σεζόν? Διάβασε 5 γραμμές τη μέρα για αυτό είναι. Αχ τι ωραία είναι τα σεντόνια όταν είναι λευκά λευκά όπως θα είναι τα βουνά μας..ετοιμο.

Edited by ΜΙΚ
 • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Σε αυτο το βιντεο, μετα το 30δευτ. υπαρχει η πτωση,απο αλλη καμερα     https://www.independent.co.uk/tv/news/cctv-footage-released-of-italy-cable-car-crash-v0dc119e0  
  • Και η ακριβως αντιστροφη.. Τραβηγμενη απο το Στεφανι που ειναι η 3η ψηλοτερη κορυφη του Ολυμπου, διακρινεται η Κατερινη και στο βαθος φυσικα η Θεσσαλονικη. Το καταφυγιο ειναι το Γιοσος Αποστολιδης. Ειναι τελη Σεπτεμβριου 2019, ανατολη. Φωτο Κωνσταντινος Βασιλακακος
  • Λοιπόν ας μιλήσουμε σοβαρά το χιονοδρομικό είναι ένα απ’ τα καλύτερα της Γαλλίας το χωριό εντάξει αρκετά καλό χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Οι όροι που μου μας προσφέρουν τα ξενοδοχεία σίγουρα δεν είναι αυτοί που έχουμε συνηθίσει τόσο καιρό. Αρκετά κακοί ως προς τη δυνατοτήτα ακυρώσης  Αλλά με το δεδομένο ότι όλη η Ευρώπη είχε μια χαμένη χιονοδρομική χρονιά το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα καταλύματα στα γνωστά χιονοδρομικά θα είναι γεμάτα από τον Σεπτέμβρη . Οποτε όσοι πιστεύετε ότι δεν θα έχουμε 4 κύμα κορονοϊού και νέου lockdown μην περιμένετε ,δεν θα βρείτε καλύτερες τιμές !!! Ούτε καλύτερη παρέα !!!  Οι εκδρομές του Snowclub γράφουν ιστορία !!!!
  • συμφωνα με τα οσα διαβασα στα γερμανικα νεα, ο εισαγγελεας εκει ειπε οτι επειδη τον τελευταιο καιρο το φρενο εκακτης αναγκης (η οπως λεγεται) δημιουργουσε προβληματα (καθε τρεις και λιγο σταματουσε η γονδολα κλπ) το παρεκαμψαν με καποιον τροπο....   με λιγα λιγοα ηταν πειραγμενο το συστημα.... 
  • όσοι έχετε 4Κ τιβι και έχετε πιάτο γύρω στο 90-100cm γυρνατε το πιατο στις 42 ανατολικα στον turkasat που ειναι ελευθερο απλός τρόπος να βρουμε που είναι καταβαζουμε ένα αππ dish align στο κινητο και βαζουμε το τηλεφωνο με τη πλατη στο κεντρο του πιατου και περιστρέφουμε το πιάτο προς την Ανατολή,το αππ έχει και βόμβο και οπτικό ότι είσαι στο σωστό τροχιακο σημείο....μετά παίζουμε λίγο με την κλίση του πιάτου που θα είναι περίπου 20 μοίρες περίπου...κα μετά σκανάρισμα ..εννοείται τοι αν δε βρει κανάλια παίζουμε με τη κλίση....καλή θέαση  
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. anemar
   anemar
   (95 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,757
  • Total Posts
   451,109
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,450
  • Most Online
   208

  Newest Member
  3mohamed.shoiep
  Joined
×
×
 • Create New...