Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΜΙΚ

Χιονοδρομικά Κοντά Στο Μόναχο

Recommended Posts

Καταρχάς συγνώμη που δεν επικοινώνησα με τους εκεί ξενιτεμένους, αλλά υπό την απειλή παντόφλ εεεεε είχα και τις δύο διαθέσιμες μέρες στο μυαλό μου κυρίως να πετάξω και θα σας ταλαιπωρούσα χωρίς λόγο.

Το Μόναχο έχει απίθανες προσφορές στα αεροπορικά και αν κάποιου δεν του επιτρέπουν τα οικονομικά και ο χρόνος βδομάδα Άλπεις αξίζει πιστεύω να κάνει κάτι σαν αυτό που έκανα παρακάτω. Από το να πάς bansko ίσως αξίζει

Τα έφερε έτσι η ζωή και η Άννα Μαρία έπιασε δουλειά ανθρακωρύχ εεεε γιατρός στην Schon Clinik στο Μόναχο (αν υπήρχε ένας λόγος να προσέχετε στις Άλπεις τώρα υπάρχουν δύο, δεν θέλετε να σας γιατρέψει αυτή) οπότε ξενιτεύομαι και εγώ που και που. Για όσους έχουν σπίτι/φίλο/δουλειά στο Μόναχο, λίγες μέρες και δεν μπορούν/θέλουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο νομίζω τα παρακάτω θα χρησιμέψουν.

Καταρχάς όπως και ΠαρνασσοΚαλάβρυτα αν μπορείς μακριά από Σαββατοκύριακα και αργίες. Όπως μου είπαν είναι σαν την Ελλάδα ουρές τέταρτο 11 με 14.00, ίσως καλύτερα να πας σε πιο μακρινά στην Αυστρία αλλά και εκεί Σαββατοκύριακο με λιακάδα ουρές θα βρεις. Καθημερινές όμως σε αντίθεση με την Ελλάδα δουλεύουν όλα και είναι μια χαρά. Ξυπνάς 07.00, 09.00 ξεκινάς το σκι και αν είσαι στο τρένο των 16.00 είσαι 17.30 Μόναχο να προλάβεις να μαγειρέψεις μέχρι να γυρίσει η άλλη από τη δουλειά.

Με τρένο: Μπαίνεις εδώ και παίρνεις ski pass + τρένο +μετρό με μια τιμή 46 και 44 έδωσα για Garmish και Brauneck αντίστοιχα. http://www.bayerischeoberlandbahn.de/tickets-tarife/alle-tickets.

Εμένα μου άρεσε πολύ η εμπειρία με το τρένο, έχουν λεωφορεία να σε περιμένουν ακριβώς μόλις φτάσει το τρένο όπου χρειάζεται. Eπίσης αξίζει να είσαι στο μετρό με τα σκι ενώ όλοι οι Γερμανοί τριγύρω σου πάνε για δουλειά...με μπουφάν snowclub.gr!!!

Ενδεικτικά να πω δεν κανόνισα τίποτα την πρώτη μέρα απλά πήγα με τα πέδιλα στο τρένο (haubtbahnfof) και τον πρώτο που είδα με πέδιλα τον ρώτησα που πάει και τι εισητήριο βγάζει κλπ.

Με λεωφορείο έχει αντίστοιχες προσφορές, μπαίνεις εδώ http://www.skibusmuenchen.de/en/καιπας σε όσα δεν πάει άμεσα τρένο, μερικά είναι πολλά καλά όπως St. Johan, HochZillertal, Zoll, Pitztall κλπ. Παιδία που το κάνουν συχνά μου είπαν ότι όλα κυλούν ρολόι, χωρίς ταλαιπωρία και αξίζει. Απλά ξυπνάς νωρίτερα, γυρνάς αργότερα.

Πήγα Garmish classik και Brauneck.

Garmish www.gapa.de (κάπου έχει ξαναγραφτεί στο forum αλλά δεν το βρίσκω)

Το Garmish είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο χιονοδρομικό της Γερμανίας και ειδικά το classic είναι 3+ Παρνασσοί με εναλλαγές δάσος, αλπικό, 6πλά και 4πλά αποσυμπλεκόμενα και πολλές πίστες που άνετα καθόσουν για 10 καταβάσεις. Ωραίο έως πολύ ωραίο χιονοδρομικό με καλές κλίσεις, εξαιρετική περιοχή αρχαρίων στο δάσος και καλές μαύρες (πχ world cup). Άνετα το συγκρίνω με τα καλά των Άλπεων απλά δεν είναι τόσο μεγάλο να χαθείς.

Δεν πήγα στο παγετωνικό του μιας και μου είπαν ότι δεν αξίζει να κάνεις και τα δυο την ίδια μέρα, χάνεις μια ώρα να φτάσεις. Αξίζει να αφιερώσεις μια μέρα μόνο για εκεί λένε όλοι. Ίσως αξίζει να πάρεις και το πιο νωρίς τρένο. Next time.

Γενικά άνετα στο Garmish προτείνω τριήμερο ή και λίγο παραπάνω δεν θα βαρεθείς. Και μεγάλη πόλη και μουσεία και Ολυμπιακό χωριό κλπ κλπ. Πέταξα και εκεί αλλά θερμικό δεν βρήκα.

Brauneck. (Lenngries)

http://www.brauneck-bergbahn.de/

Τι έγραψα παραπάνω για εξαιρετική περιοχή αρχαρίων. Ααααα για αυτό αυτοί μαθαίνουν σκι και εμείς πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλον. Ένα συγκλονιστικό θέαμα που δεν το έχω ξαναδεί στις Άλπεις, σε υψόμετρο 700 μέτρων δίπλα στο πάρκινγκ και στο δάσος δυο διαφορετικές τεράστιες παιδικές χαρές, 5-6 συρόμενα με κλίση 7 έως 12 μοίρες, μήκος 1000μ πλάτος 400 η κάθε μια και ατελείωτα φιδάκια με παιδιά να μαθαίνουν σκι. Ήταν η εβδομάδα που το ένα τρίτο της Γερμανίας είχε κλειστά σχολεία. Εκπληκτική εικόνα. Όποιος θέλει να μάθει σκι δεν έχω δει στις Άλπεις καλύτερο σημείο.

Ωραίο χιονοδρομικό 2-3 Παρνασσοί με λίγα αλλά αξιοπρεπή σημεία που έβρισκες μια πίστα για ξανά και ξανά και φυσικά την περίφημη μάυρη του που γίνεται το world cup 1700-700 που αν την πετύχεις με καλό χιόνι αξίζει. Ένα τελεφερικ από πάνω μέχρι κάτω πουδρομέρες μου είπαν μην τις χάσεις. Έχει κάποια καλά αποσυμπλεκόμενα αλλά γενικά συρόμενα και παλιά καρεκλάκια. Για μια άντε δυο μέρες αξίζει δεν θα βαρεθείς, ειδικά πάντως για αρχάριο αξίζει.

Παράλληλα είναι ο τοπικός παράδεισος του παραπέντε και πετάξαμε 200 άτομα καθημερινή 15 Φεβρουαρίου, δεν θέλω να φανταστώ τις θα γίνεται Σαββατοκύριακο τον Μάρτη εκ των οποίων εγώ ήμουν ο πιο υπερχαρούμενος που έφυγα πρώτη φορά μακριά ταξίδάκι πετώντας στις Άλπεις.

Παράλληλα με τρένο μου είπαν βγαίνει το ίδιο εύκολα το Achensee που αξίζει, με την περίφημη λίμνη, το Sudelfeld και μερικά άλλα μικρότερα χιονοδρομικά. Με τρένο βγαίνει και το Kitzbuhel ίσως και άλλα αυθημερών αν αλλάξεις τρένα.

Kαι τα τρια χιονοδρομικά αλλά και kitzbuhel Soll κλπ είναι σχετικά χαμηλά. Αυτό μη σας τρομάζει μιας και το κλίμα δεν είναι Μεσογειακό όπως στις Γαλλικές αλλά ψιλορώσικο, όμως καταρχάς πρέπει να σιγουρευτείς ότι έχουν χιόνι μιας και πχ τα Χριστούγεννα την είχαν πατήσει και καλό θα είναι να ρίξεις και μια ματιά στις θερμοκρασίες. Εγώ πήγα με φουλ ζέστη και είχε να χιονίσει 12 και 15 μέρες, καλό σκι δεν το έλεγες αλλά τα πρωινά ήταν ότι πρέπει μιας και γύρισα βολίδα τουρισμό και τα δύο χιονοδρομικά. Αν ξαναπάω με τέτοιο καιρό θα διαλέξω το Garmish στον παγετώνα ή Pitztall κλπ λίγο πιο ψηλά.

Παράλληλα μου είπαν για πολλά ακόμα μικρά των 3-4 λιφτ εκ των οποίων τα πιο πολλά αξίζουν για μια μέρα. Μερικά είναι και πουδρότοποι!!!

Hope it helps θα βάλω και φώτο αν βρω καιρό

-Υavoll scweinen Hitler Leverkoyzen carvaren

-Sorry i dont speak German do you speak English?

-Yes, were dο you come from

-Greece

-ah geld kaput daneio merkel geben

-yes but we have powder now, und hier tsimetoxion

-nein, powder Greece?

-ya powder parnassos, kalavryta japan, vasilitsa every day powder miscellano podia kaput

-ahhh, and you live in Munich?

-No my girlfriend is working in Munich and i ... i...am skiing and flying the Alps. That the right thing to do right?

-YAVOLL

Δεν θέλετε να ακούσετε τον διάλογο που το έπαιζα Γάλλος...

Edited by ΜΙΚ
  • Like 26

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

οταν ξαναβρεθεις, στειλε κανα π.μ.

ισως βολεψει να τσουλησουμε παρεα...

αν και τωρα προς το πασχα με κοβω...αλλα και του χρονου εχει ο θεος.

Snow is on my D.N.A.

Εεεε, φίλος δεν ξέρω αν είναι πολύ εύκολο να τσουλησετε παρέα. Πιο πολύ πετάει αυτός, φήμες λένε ότι ξεκίνησε κάπως έτσι

αξια δωρου 18.000 δρχ

και στο ΜΙΝΙΟΝ.....

βρε θα προσγειωθει...μην μασας

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Brauneck (Δεν είναι θολούρες στις φωτογραφίες...αλεξίπτωτα είναι)

Η καλύτερη περιοχή αρχαρίων που έχω δει στις Άλπεις. Και έχει άλλη μια ολόιδια!!!

post-6-0-06824300-1425109362_thumb.jpg

Στο τρένο. tip: Βαλίτσα με 4 ροδάκια (τσουλάει κάθετα) που βάζεις μέσα το αλεξίπτωτο, τα σκι και οι μπότες επάνω της και δεν κουβαλάς τίποτα

post-6-0-12501700-1425109516_thumb.jpg

Η καλή μαύρη του Brauneck ξεκινά. Με ένα τελεφερίκ πάνω κάτω all day για πτήσεις ή πουδρομέρα, σχεδόν 1000μ υψομετρικής

post-6-0-74295100-1425109542_thumb.jpg

post-6-0-01015300-1425109568_thumb.jpg

post-6-0-06826600-1425109583_thumb.jpg

post-6-0-18000000-1425109605_thumb.jpg

post-6-0-46432200-1425109634_thumb.jpg

post-6-0-80246000-1425109660_thumb.jpg

post-6-0-86079600-1425109695_thumb.jpg

post-6-0-82312600-1425109729_thumb.jpg

Edited by ΜΙΚ
  • Like 15

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Garmish (classic)

Πουδροτρένο

post-6-0-65575400-1425111856_thumb.jpg

Από τότε που πήγε ο Δρίβας ουρές για κάρτα. Δεν θέλετε να πάτε Σαββατοκύριακο ειδικά Garmish

post-6-0-50298900-1425111877_thumb.jpg

post-6-0-27662600-1425111906_thumb.jpg

post-6-0-29093600-1425111936_thumb.jpg

post-6-0-89351300-1425111969_thumb.jpg

Δίπλα η πίστα της BMW που σε χρονομετράει και σε παίρνει βίντεο δωρεάν. Δεν θέλετε να με δείτε...

post-6-0-22568100-1425111995_thumb.jpg

post-6-0-70545700-1425112023_thumb.jpg

post-6-0-31360100-1425112056_thumb.jpg

post-6-0-67291000-1425112089_thumb.jpg

Xεχεχε πετώντας τους την έφαγα τη πούδρα εκεί που δεν το περίμεναν

post-6-0-09252000-1425112109_thumb.jpg

Edited by ΜΙΚ
  • Like 17

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Έτσι δώσε μας και άλλο πόνο.Με παλιοκαιρο έκανες.

Edited by kosaitis

Στο σταθμό του Haubtbahnhof έχει lockers που χωράνε τα πέδιλα, εκεί τα άφηνα 6 ευρώ τη μέρα. Έχει και μικρότερα για μπότες ή βαλίτσα με 4. Άνετα από αεροδρόμιο αμολάς τα ρούχα εκεί και έφυγες για Άλπεις

post-6-0-02528100-1425122381_thumb.jpg

Λίγο ακόμα Garmish.

post-6-0-18576700-1425122415_thumb.jpg

Tεράστιο πεδίο χαμηλά στο δάσος με πολλές πιθανές διαδρομές (θα το δείτε και από ψηλά)

post-6-0-89367400-1425122460_thumb.jpg

Ωραία βουνά και απότομες κορφές τριγύρω θυμίζουν κέντρο Άλπεις. Zugspitze ψηλότερη κορφή της Γερμανίας

post-6-0-77437200-1425122512_thumb.jpg

post-6-0-33314300-1425122549_thumb.jpg

post-6-0-85478900-1425122602_thumb.jpg

Πριν 12 μέρες ήταν πουδροντόινγκ...

post-6-0-69994600-1425122644_thumb.jpg

Edited by ΜΙΚ
  • Like 11

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Λίγο ακόμα Brauneck. Δεξιά η δεύτερη περιοχή αρχαρίων

post-6-0-11486900-1425123122_thumb.jpg

Η μαύρη (μαύρη κομπλέ)

post-6-0-93462900-1425123178_thumb.jpg

post-6-0-08503000-1425123221_thumb.jpg

post-6-0-58333500-1425123279_thumb.jpg

post-6-0-11401000-1425123331_thumb.jpg

post-6-0-55283500-1425123394_thumb.jpg

post-6-0-66383800-1425123460_thumb.jpg

Η καφετέρια της απογείωσης

post-6-0-11467600-1425123526_thumb.jpg

Η απογείωση

post-6-0-96650400-1425123564_thumb.jpg

Edited by ΜΙΚ
  • Like 14

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η πτήση του Brauneck (στο βάθος Garmish και Zugspitse)

• Like 8

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ήταν ένας φίλος μου γερμανός εκείνες τις μέρες εκεί και μου είπε ότι στο λιφτ λέγανε:

-ΡΑΟΥΣ! Αυτός με το παγαπέντε τγώει όλες τις πούδγες! Γγήγογα να πγολάβουμε σβαιν!!!

Αλλά ήταν και μια κοπελα που φώναζε συνεχεια ιχλίμπιντιχ δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό.

Ωραίο βίντεο και ωραίο track.

• Like 5

1162895.jpg

αγαπημενο χ/κ και πολυ κοντα στο Μοναχο.Προσγειωνεσαι -γκαρμις εξπρες-σταση χαουζμπεργκ και βγαινεις απο το τρενο με τα σκι μεσα στην πιστα...ειχα περάσει πολυ ωραια γκαρμισάκι...ασε που εχει και τη κανταχαρ για νταουνχιλ.

• Like 1

Νομιζω οτι για ενα 4ημερο αξίζει να πας.ειμαι σίγουρος οτι απο βενζίνη και μονο θα μου έρθει πιο φθηνά.

Τωρα Μιχάλη πες μας την αλήθεια,ήταν τυχαίο το μέρος που βρήκε το κορίτσι δουλειά?ποσα τηλ έκανες και τι μέσο είχες για να παει εκεί?δεν θα μας δει κανεις,μιλά ελεύθερα.

Και ενα off topic που μπορείς να μου απαντήσεις στο τοπικ το σωστό,στη έβδομη φωτό απο πανω εχει μια καρέκλα με προστασία απο αέρα και χιόνι,μια οκταθέσια σαν αυτή δεν θα έκανε τη βουνάρα απίστευτη?χρειαζεται τόσες καμπίνες που έχουν προβλέψει?

Ναι αξίζει. Είχα βάλει μέσο τη Βούλτεψη και τον Τσοχατζόπουλο να την πάρουν στον Παρνασσό αλλά δεν δούλεψε. Δεν έχω ιδέα, φήμες λένε ότι η καλύπτρα λειτουργεί σαν αλεξίπτωτο και δεν κάνει για αέρα. Δεν έχουν αέρηδες εκεί στα δέντρα σαν τους δικούς μας.

Και η πτήση του Garmish που φαίνεται η τεράστια έκταση που έχει στα δέντρα και η αγαπημένη Κανταχάρ

• Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τί κρίμα ρε παιδί μου, το παληκάρι αναγκάστηκε να πάει να μάθει σκι και παραπέντε για να περνάει τις ώρες του μέχρι να ρθει το κορίτσι σπίτι απ τη δουλειά.

Έχεις την συμπόνοια όλων νομίζω....

• Like 4

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Καλημέρα ξεθάβω το θέμα επειδή θα βρίσκομαι στο Μόναχο το φεβρουάριο και το πιο πιθανό είναι η δυνατότητα μάλλον μόνο για αυθημερόν εκδρομές.Έχω μια απορία .Τα combo ticket για Garmisch μπορεί να ματσαριστεί με όλα τα δρομολόγια του τρένου η είνα μόνο για αυτά που δίνει στο site http://zugspitze.de/en/winter/skiarea/garmisch-classic/garmischer-ski-ticket.

Πωπω τι ξέθαψες ρε θηρίο, πως αλλάζει η ζωή, ωραίες εποχές μποεμ εργένης με δυο πέδιλα στα πόδια και δυο αλεξίπτωτα στη πλάτη να γυρνάω τις Άλπεις.... Και με ρώταγε και πρόσφατα και άλλος για αυτό και το έψαχνα.

Δεν έχω ιδέα...Παρε τηλ ή στείλε mail στο db http://www.deutschebahn.com/de/start/ είναι πολύ οργανωμένοι θα στα λύσουν όλα. Πολύ πιθανό με λίγο ψάξιμο στο site να τα γράφει όλα.

Guten Skifahren,. Μη ξεχάσεις να πετάξεις.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ευχαριστώ.Θα τους στείλω ενα mail να το ξεκαθαρίσω. Καιρό κοιτάμε στο snowforecast στα χιονοδρομικά η σε κάποιο άλλο site?

Καλησπέρα τη βδομάδα που μας έρχεται θα είμαι Μόναχο και Λέω να ξεκλέψω κανα 2 μέρες για ski να δούμε και τη διαφορά με Ελλάδα!τι προτείνατε για ποιο κοντά στο Μόναχο με αμάξι που έχω να πάω garmish η κάπου άλλου;

Καλησπέρα τη βδομάδα που μας έρχεται θα είμαι Μόναχο και Λέω να ξεκλέψω κανα 2 μέρες για ski να δούμε και τη διαφορά με Ελλάδα!τι προτείνατε για ποιο κοντά στο Μόναχο με αμάξι που έχω να πάω garmish η κάπου άλλου;

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Πρακτικά έχει παντού χιόνι. Πληροφορίες πολλές μπορείς να βρεις εδώ:

www.bergfex.at

Εγώ μάλλον θα προτιμούσα Αυστρία. Θα περίμενα να δω τι καιρό θα κάνει, διότι αν έχει κακό καιρό στην Ανατολική Αυστρία, θα πήγαινα προς τα δυτικά, ή το αντίστροφο. Αν κάνει ζέστη θα πήγαινα σε ψηλό χιονοδρομικό, αν είχε κρύο σε πιο χαμηλό.

Νομίζω ότι περιοχή αρκετά γραφική με αρκετές επιλογές είναι περί το Zell am See.-Saalbach, με πολλά άλλα κοντινά χιονοδρομικά και ποικιλία πιστών. Αν θέλεις ανατολικότερα πας προς Flachau/Obertauern, αν θες δυτικότερα πας προς Zilllertal, Serfaus, Paznauntal, St. Anton, αλλά ξεμακραίνουμε σε απόσταση. Κοντά είναι και η περιοχή Zugspitze, και με υψόμετρα (παγετώνας) και με κοντινά μικρά και συμπαθητικά χωριά-χιονοδρομικά.

Θα έλεγα όπου και να πας θα είναι πολύ καλά. Δες τον καιρό και αποφάσισε προς ποια μεριά θα ήταν καλύτερα να κινηθείς.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Το πιθανότερο είναι Zugspitze μιας και δεν θέλω να φύγω μακριά!εξοπλισμο φαντάζομαι ότι θα βρω να νοίκιασω εύκολα εκεί στο χιονοδρομικό ;

Το πιθανότερο είναι Zugspitze μιας και δεν θέλω να φύγω μακριά!εξοπλισμο φαντάζομαι ότι θα βρω να νοίκιασω εύκολα εκεί στο χιονοδρομικό ;

Έχω ακούσει ότι είναι από τα δύσκολα .... και φημίζεται για τους Freeriders

Παντού νοικιάζεις εύκολα εξοπλισμό. Εκτός του παγετώνα που φτάνει τα 3000 μέτρα, υπάρχουν και τα διπλανά Lermoos, Ehrwald, Berwang. Σε κανένα δεν έχω πάει, καθώς είναι μικρά χιονοδρομικά (πχ 40-50 χιλιόμετρα). Από Ελλάδα, δεν θα πήγαινα εκεί για μία εβδομάδα (πιθανώς να κάνω και λάθος), όμως για ένα αυθημερόν (αν μου καθόταν-δηλαδή αν ήμουν στο Μόναχο), θα έκανα την δοκιμή. Τώρα έχουν πολύ χιόνι και αν κάτσει ο καιρός όταν θα είσαι εκεί, θα ήταν καλή επιλογή. Οπότε να μας βγάλεις και φωτογραφίες.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Xαίρεται,

το Garmisch-Zugspitze είναι η πιο βέβαιη επιλογή , εξαιρουμένου του ενδεχόμενου να βρεις κυκλοφοριακή συμφόρηση στην εθνική οδό.

Σαν εναλλακτικές θα πρότεινα το Ski welt :

https://www.skiwelt.at/en

Εξοπλισμό μπορείς να ενοικιάσεις δίπλα στο χιονοδρομικό.

Καλή διασκέδαση!

Edited by Kleanthis

Tα πάντα ρει...και σκι...