Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
snowpar

Κατάβαση Βελίτσας 2015

Recommended Posts

Ανοίγω το θέμα καθώς δεν είδα κατί τέτοιο για φέτος, όπως νομίζω έγινε τις προηγούμενες χρονιές οργανωμένα από τον σύλλογο. Υπάρχει κάτι στο πλάνο για την όμορφη αυτή κατάβαση;

• Like 4

Πολυ καλη προταση αλλά γιατι δεν υπαρχει ενδιαφερον? Εγω ειμαι μεσα αλλά για ποτε το κανονιζετε?

• Like 1

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Χαιρετώ κι εγώ την παρέα του snowclub!!!

Μετά από ένα χρόνο τηλεθέασης θα ποστάρω γιατί το ζήτημα είναι φλέγον.

Μακάρι να κανονιστεί κάτι για αυτή τη διαδρομή που στάθηκε αφορμή να εξοπλιστώ με τουρινγκ δέστρες και φώκιες φέτος. Που τελικά φορέθηκαν μόνο για 10 λεπτά από σαχάρα προς κελάρια, (καθώς δεν υπάρχει παρέα για τέτοιες εξορμήσεις)

Έμαθα μάλιστα από το φορουμ ότι την πρώτη διάσχιση την έκανε ο παππούς μου Κώστας Νάτσης ¨Πρώτη διάσχιση: Κ. Νάτσης, Γ. Πανώργιος 1937. http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=14733

Δεν τον γνώρισα τον άνθρωπο, αλλά νομίζω πως η συγκίνηση της κατάβασης θα είναι διπλή!

Άμα μαζευτούν κι άλλοι για αυτό το ΣΚ είμαι φούλ μέσα.

• Like 11

CostNuts

...

Έμαθα μάλιστα από το φορουμ ότι την πρώτη διάσχιση την έκανε ο παππούς μου Κώστας Νάτσης ¨Πρώτη διάσχιση: Κ. Νάτσης, Γ. Πανώργιος 1937. http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=14733

Δεν τον γνώρισα τον άνθρωπο, αλλά νομίζω πως η συγκίνηση της κατάβασης θα είναι διπλή!

Τι λες τώρα!!!

Ο εγγονός του Νάτση!

Τουλάχιστον έχεις πάει στον Όλυμπο να ανέβεις τον "Δρόμο του Νάτση";

Μια διαδρομή από το 1930, αλλά παρόλα αυτά : "... η εν λόγω διαδρομή θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές όσον αφορά την αναρριχητική ιστορία του Ολύμπου"

Δές και εδώ μια περιγραφή και φωτογραφίες της διαδρομής.

oac_photo_05.jpg

Στη φωτογραφία εικονίζονται ο Κώστας Νάτσης (2ος από αριστερά) μαζί με Ιταλούς αναρριχητές στον 'Ολυμπο το 1938

• Like 9

Ανοίγω το θέμα καθώς δεν είδα κατί τέτοιο για φέτος, όπως νομίζω έγινε τις προηγούμενες χρονιές οργανωμένα από τον σύλλογο. Υπάρχει κάτι στο πλάνο για την όμορφη αυτή κατάβαση;

Φανταστική ιδέα Γιάννη!

Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο θέλει οδηγό βουνού+οργάνωση έχουμε ήδη ξεκινήσει να το κοιτάμε. Θα υπάρχει σύντομα ενημέρωση.

• Like 2

sinox-0.jpeg

αμα δεν ερθει ο νικελ να μου κουβαλάει το σακιδιο δεν ερχομαι...

http://www.skifun.gr/forum/index.php?topic=1057.0

Κοιτα μόνο μην σου κάτσει πάλι σκασμενο λάστιχο

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 2

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Αυτό το ΣΚ θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα αν το επιτρέψει ο καιρός, αλλιώς μετά πάμε μάλλον για τις μέρες του Πάσχα ή αργότερα.

Ευχαριστώ pka για τις πληροφορίες.

Όχι δεν έχω ανέβει το"Δρόμο του Νάτση". Έχω ανέβει Μύτικα μια φορά από τα εύκολα, Σκολίο-Σκάλα-Κακόσκαλα... καλοκαίρι φυσικά...

Αυτό το ΣΚ είναι όντος πολύ καλή ιδέα, και Σάββατο ο καιρός λογικά θα το επιτρέπει. Είναι και ευκαιρία όσο δουλεύει ο Βάκχος.

CostNuts

+1!!!

Παντα ηθελα να την κανω,αλλα χωρις παρεα,που να πας . . .

Υ.Γ.Και για οπου αλλου,μεσα ειμαι . . .ολυμπο,βαρδουσια, κτλ

Σπυρος

για το ΣΚ που ερχετε,το χιονι ειναι λιγο στη βαση και μετα την τραβερσα θελει περπατημα γυρω στη 1-1,5 ωρα

ενας οδηγος θελει 250 ευρω και μπορει να παρει μαζι 6 η 7 ατομα, αρα βγαινει στα 35-40 ευρω/ατομο

εκτος αν πατε μονοι σας (αν δεν το εχετε ξανακανει δεν το συστηνω)

Υ.Γ. αν βαλει χιονι τη μεγαλη βδομαδα ισως ειναι καλυτερα

Edited by Olga
  • Like 3

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Ρε παιδια να κανονιστει για μετα το Πασχα, γιατι ακομα τα χιονοδρομικα ειναι open, ασε που ο καιρος ακομα δεν λεει να ανοιξει.

Θεωρω οτι ο Nickelakos ειναι ο καλυτεροτερος οδηγος ever για Βελιτσα, πρεπει να του γινει προταση αν και νομιζω οτι λογω υποχρεωσεων δεν....

Παιδες ενα σκ μετα το Πασχα θεωρω οτι ειναι πολυ καλη κινηση, γνωμη μου παντα!! ;)

ΥΓ. Βασιλη καλυτερα αυτη τη φορα να ερθει να σε παραλαβει αλλος θα ελεγα εγω....

Edited by spider
  • Like 1

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Σταθη, ο οδηγος βουνου δεν ειναι να μας δειξει το δρομο

• Like 1

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Υπόψη ότι αν έρθουν και άλλες χιονοπτώσεις μετά από μέρες με ζέστη και βροχή η Βελίτσα ίσως να είναι επικίνδυνη. Το μέρος είναι χωνί και αν ξεκολλήσει, δεν έχεις να πας πουθενά.

• Like 3

Make Parnassos Great Again!

Τι κλιση και επιπεδο δυσκολιας εχει περιπου?

Σε συγκριση με την εκτος πιστα διαδρομή που περναει στους πυλωνες της Στυγας,πως θα τη χαρακτηρίζατε?

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Με εξαίρεση την πλαγιά του Τσάρκου που στα πρώτα μέτρα έχει μεγαλύτερη κλίση από της Στύγας ένα και είναι κάπως ψαρωτική, όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι βατό από οποιονδήποτε σχεδόν. Έχω την εντύπωση ότι και εκείνο μπορείς να το παρακάμψεις πάντως, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι με σιγουριά.

• Like 2

Make Parnassos Great Again!

Πριν λίγο το ΧΚΠ έδωσε επίσημη ανακοίνωση στο site ότι θα λειτουργεί κανονικά μέχρι το Μ. Σάββατο 11.04. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι θα το λειτουργήσουν και μερικά ΣΚ μετά, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι κλείνει οριστικά το Μ. Σάββατο.

Συνεπώς, αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι, θα πρέπει η Βελίτσα να κανονιστεί αυτό το ΣΚ 4-5 ή μέσα στη Μ. Εβδομάδα. Διαφορετικά θα πρέπει να βρούμε εναλλακτική.

Πάντως σήμερα που έβαλα τις φώκιες και έφυγα προς Τουμπόραχη, το χιόνι ήταν καθαρά ανοιξιάτικο και μου φάνηκε σταθερό.

Edited by snowpar
  • Like 1

εχει και δεξια,με μια στροφη, αντι για ευθεια κατω απο την κορφη (αναλογα πως εχει κατσει το χιονι) , αλλα και μπορεις να φυγεις πριν τον τσαρκο, χανωντας το καλυτερο βεβαια.

1,30 με 2 ωρες απο τον προφητη μεχρι κορφη τσαρκου χαλαρα, 40 λεπτα σκι χαλαρα με φωτο, 3 με 4 ωρες η τραβερσα, το κατεβασμα στα νερα, το ανεβασμα απεναντι , το κατεβασμα στο μοναστηρι, χωρις χιονι.

Αν η τραβερσα εχει χιονι + 1 ωρα.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Θα τους κάνεις τον οδηγό?

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=18354

Η διαδρομή είναι πανεύκολη σαν σκι, αλλά είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνη σαν διαδρομή και βουνό. Χιονοστιβάδες από τις καλύτερες στην Ελλάδα, φρύδια εξαιρετικής ποιότητας και βάθους και κυρίως χαμηλά αν χαθείς την ψιλοέβαψες. Bonus καταιγίδες την άνοιξη.

Η φτηνή πρόταση είναι να μην πάρετε οδηγό και να κάνει τον οδηγό κάποιος που έχει κάνει πολλές φορές τη διαδρομή και απλά πρώτα να σιγουρευτείτε από έμπειρα λοκάλια ότι δεν έχει κάποιο θέμα με χιονοστιβάδες και φρύδια την μέρα που θα πάτε. Μη πω ονόματα αλλά αρκετοί που γράφουν και εδώ μέσα είναι υπερκατάλληλοι και θα τους εμπιστευόμουν με κλειστά μάτια να πάνε γκρουπ μια safe μέρα.

Η ακριβή αλλά σωστή πρόταση έχει ονοματεπώνυμο Πάππος, Κλαουδάτος, Πλατής και πολλοί άλλοι οδηγοί βουνού και βανάκι να μας περιμένει για επιστροφή.

Πιο στρουμφάκι είναι που φώναζε:" εεεεεε περιμένετέ με και μένα"? εεεε περιμένετε με και μένα.

Πάντως για όσους έχουν ορειβατικά και δεν καπνίζουν δεν είναι τραγικό να το πάρουμε από τα 1800 στη Φτερόλλακα. Επειδή όμως το 2250 του Βάκχου θα είναι πολύ πιο ξεκούραστο, ένα πουλάκι μου είπε ότι Σαββατοκύριακα θα δουλέψει Μέχρι Μάιο έστω για λίγες ώρες για ορειβάτες και για όσους θέλουν να δουν θέα. Νομίζω τα 2-3 Σαββατοκύριακα μετά το Πάσχα θα είναι σούπερ να το κάνουμε και Θεού επιτρέποντος θα έρθω και εγώ.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

αν με πας στην πλάτη μεχρι τσαρκο...

προσεχε το πουλάκι μην σου βγει παπαγαλάκι...

εχε υπ οψη οτι οι λιφτιερηδες του combi δεν ειναι υπαλληλοι της εταδ.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Γιατί θες να σου κάνει σεμινάριο για τις χιονοστιβάδες?

Αν η ερώτησή σου είναι αν μπορείς να κατέβεις με τον κάθε Λουκά με απόλυτη ασφάλεια την Βελίτσα η απάντηση είναι ότι μπορείς να την κατέβεις με την ίδια ακριβώς ασφάλεια με έναν πιστοποιημένο οδηγό βουνού.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε