Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 12, 2015 Δείτε το απ την πηγή, γιατί δεν βρίσκω τρόπο να μεταφέρω το βίντεο: http://skimoves.me/2015/10/12/why-the-pure-carved-turn-is-so-yesterday/?fb_action_ids=10153264151149389&fb_action_types=news.publishes 6 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted October 12, 2015 Το κανει να φαίνεται τόσο απλό!!! Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted October 12, 2015 Κανένας τεχνικά διαβασμένος να μας το αναλύσει; 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted November 3, 2015 (edited) Το άρθρο εξηγεί (κατά την ταπεινή μου άποψη) τον τρόπο κατά τον οποίο στο τέλος κάθε στροφής (= έναρξη του transition, flattening) το κέντρο βάρους του σκιερ μετατοπίζεται πάνω από τα μετατάρσια του εσωτερικού ποδιού, προκαλώντας την ελαφριά περιστροφή του πέδιλου στον άξονα που είναι κάθετος στο επίπεδο της πλαγιάς, προετοιμάζοντάς το έτσι για να γωνιάσει πιο αποτελεσματικά φορτισμένο τη στιγμή που θα γίνει το εξωτερικό πέδιλο στην αρχή της επόμενης. Σε ακτίνες μεσαίας - ή και μικρής ίσως - ακτίνας και σε slow-motion από αγώνες, είναι αρκετά εμφανές νομίζω, όπου τα πέδιλα του αθλητή φαίνονται προς στιγμήν να πατούν flat και να περιστρέφονται προς την αντιδιαμετρική εφαπτομένη της επόμενης στροφής, σκιντάροντας ελαφρά πριν μπουν στο τόξο της καμπύλης. Νομίζω έχει αποτελέσει και θέμα συζήτησης μιας και αυτό δείχνουν να το εφαρμόζουν πολύ η Shiffrin και ο Ligety. Ξανά-λέω, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη... EDIT: Ένα σχετικό βίντεο βρήκε χτες και ο Θάνος (snowhow) που αν και δεν καταλαβαίνω Ιταλικά, νομίζω εντοπίζει αυτό ακριβώς στη Shiffrin. Στο 1:18 είναι πολύ εμφανές. Edited November 3, 2015 by panchristo Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted November 8, 2015 (edited) ...μερικοί προσπαθούν να δώσουν στον τροχό καινούργιο όνομα ,ρόλο και λειτουργίες .Αυτό κάνει και στο αρχικό κείμενο ο ΜcPhail με αφορμή τις προπονήσεις του Stefano Belingheri . Ο Belingheri προπονεί την DEMO TEAM του San Marino , στην ουσία παράρτημα της ιταλικής demo-team. O Belingheri υπήρξε αθλητής στην εθνική ιταλική ομάδα και ήταν χρόνια κορυφαίος in line slalom skater .. άρα καρβάρει ,αλλάζει shape και τροχιά σε ότι κυλάει .... Στην προκειμένη περίπτωση το roll over είναι το νεο όνομα που δίνειο ο McPhail σε μια standard τεχνική διαδικασία. O Belingheri δεν έχει βγει σε κανένα forum να σχολιάσει το παραμικρό. Ο άνθρωπος κάνει σύγχρονο ski με απόλυτα υλικά ...δηλαδή world cup fis/gs ski ύψος του 1.78 και μπότα 150 flex.... last 96 mm . Aν n πίστα του αρχικού βίντεο δεν ήταν γυαλί και αισθητά απότομη ...αλλά ήπια και φρεσκοστρωμένη θα μιλούσαμε γενικόλογα γιά race carving στροφή . Ο Belingheri και 6 χρόνια πριν. το ίδιο σκι έκανε (επισυναπτόμενο video). Στη συνέχεια θα δούμε ποιός του έμαθε αυτό το ski...o MARTINO BELINGHERI , θείος του ,μου έκανε την τιμή να παραχωρήσει αυτό το υλικό για τo http://www.skimag.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85/tabid/67/ArticleId/2/.aspx.. Σε ηλικία 67 ετών με βιογραφικό που αξίζει να διαβάσετε ,θα συνειδητοποιήσετε ότι ο άνθρωπος όχι απλά καρβάρει αλλά σκιάρει ... Σε όλες τις εποχές η στροφή ήταν τα 2/3 σε carving θέση και οδήγηση(πανω στις γωνίες)...ενώ το υπόλοιπο 1/3 έχει πολλές έγκυρες περιγραφές stivoting/drifting/cross/over-under αλλά το roll over είναι επικεφαλίδα ...και όχι τρόπος / διαδικασία τεχνικής ski. Ο τρόπος είναι ένας ... αλλάζει ο ρυθμός,η ένταση και η ταχύτητα εκτέλεσης . Edited November 8, 2015 by snowhow 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites