stjarna 1,255 Report post Posted December 1, 2015 Καλό μήνα!!! Καλα χιόνια !!! 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 1, 2015 Βλέπω κανείς άλλος δεν πήρε το ρίσκο, κι έτσι ο Δεκέμβριος αποκτά από πλευράς ευχής θεσμικό χρώμα. Τώρα που θα ξέρουμε ποιον να κατηγορήσουμε αν δεν πάει καλά ο μήνας, μπορούμε να ευχηθούμε όλοι ολόψυχα με το καλό τα χιόνια! Καλό μήνα σε όλους! 6 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted December 1, 2015 Καλό μήνα και καλό ζέσταμα γιατί η αντίστροφη μέτρηση άρχισε! 1 Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted December 1, 2015 Καλό μήνα υγεία να έχουμε και θα έρθουν και τα χιόνια β Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
OliaTax 2,868 Report post Posted December 1, 2015 Καλό μήνα[emoji4] ,καλό χειμώνα[emoji300] , Καλές γιορτές [emoji319] [emoji320] Έτσι κ αλλιώς αξιόλογο χιόνι πάντα μετά της γιορτές έχει σ'ολα τα βουνά. Θετική σκέψη κ όλα θα γίνουν! ! 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted December 1, 2015 (edited) Καλό μήνα παιδιά, με υγεία πάνω απ'όλα και πολλά πολλά χιόνια. Edited December 1, 2015 by fANis 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 1, 2015 Καλό μήνα και καλές γιορτές και από εμένα !!!!!!!!! Και μιάς και μιλήσαμε για αντίστροφη μέτρηση 12 + σήμερα........ :thumbup: 1 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted December 1, 2015 Καλό μήνα και καλές γιορτές και από εμένα !!!!!!!!! Και μιάς και μιλήσαμε για αντίστροφη μέτρηση 12 + σήμερα........ :thumbup: Βαγγέλη να τρομάξω; να χαρώ; να φοβηθώ;;;;; 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 2, 2015 Πολύ φοβάμαι πάντως ότι η επόμενη κακοκαιρία δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 2, 2015 Μας έφτιαξες πάλι. .. 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted December 2, 2015 (edited) Έτσι τα λέει ο ΜΙΚ Εγώ πάντως κάθε φορά που πλένω το αμάξι, την επόμενη μέρα χαλάει ο καιρός Οπότε να μου πείτε πότε να το πλύνω Edited December 2, 2015 by Nifadas 2 Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 2, 2015 Πλύντο 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 2, 2015 Πλύντο........ πλύντο μπας και αλλάξει το γούρι Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted December 2, 2015 Πιασε το πλύσιμο κάθε τρείς μέρες. (Αφηνε δυο μέρες κενό να εκδηλώνονται τα φαινόμενα.) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted December 2, 2015 Σκι στην Νοτια Ελλαδα πριν τα Χριστουγενα μια φορα καθε 6-7 χρονια να κατση Ας μην βρεχει τον γεναρη φλεβαρη και εγω ευχαριστιμενος θαμε 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted December 2, 2015 Εγώ πάντως κάθε φορά που πλένω το αμάξι, την επόμενη μέρα χαλάει ο καιρός Ετσι την πάθαινα κι εγώ. Τώρα κοιτάζω τις προβλέψεις καιρού. Πέρα απ' την πλάκα, άμα σε κοιτάζει ο Μέρφυς δεν τη γλυτώνεις. 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted December 2, 2015 Εγώ πάντως άμα είναι να ρίξει 1+ μέτρο χιόνι στο Χελμό το πλένω και κάθε μέρα. Χιονοστέρηση τελικού σταδίου... 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 2, 2015 (edited) Πλύνε αύριο και μεθαύριο για αρχή και βλέπουμε πόσο θα χρειαστεί ακόμα Παιδιά λυπάμαι αλλά δεν μοιάζει να σπάει αυτή η αντικυκλωνική διάταξη σύντομα και ακόμα και σε αισιόδοξα σενάρια για την πρώτη κακοκαιρία στον ορίζοντα στις 11-13 του μήνα δύσκολα μας βγάζουν χαμηλό από Δυτικά να γεμίσει χιονοδρομικά χιόνι. Το πιο πιθανό είναι να έρθει κρύο με κακοκαιρία τότε αλλά δεν το βλέπω να μπορεί να οργανωθεί "σούπερ υετοφόρο" χαμηλό. Και παρόλο που το χιόνι δεν λιώνει τόσο εύκολα τέτοια εποχή πολύ φοβάμαι ότι όπως είναι όλα τα χκ πλυν Βασιλίτσας το χρειαζόμαστε. Παρόλα αυτά να πούμε ότι μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες θα αρχίσει να φαίνεται πως περίπου θα πρωτοσπάσει αυτή η διάταξη με τα τέρατα χαμηλά στον άξονα Ισλανδία - Νορβηγία και τις Υψηλές πιέσεις σε εμάς, είτε με σήκωμα του Αζόρ ή/και σφήνα από το χαμηλό της Ισλανδίας προς Αδριατική. Ρεαλιστικά πριν τις 13 του μήνα χλωμό να κάνουμε πιο καλό σκι από αυτό που έχει η Βασιλίτσα αλλά επίσης ρεαλιστικά άνετα μόλις σπάσει η διάταξη αυτή μέχρι τις 20 μας φέρνει 3 κακοκαιρίες σερί και ανοίγουμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Για τον Τσίπρα δεν ξέρω Χρήστο Edited December 2, 2015 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted December 2, 2015 20 Δεκέμβρη , σημαδιακή ημερομηνία Μιχάλη, ρώτα τον Χρήστο. (μην ανοιξεις pc εκείνη την μέρα) Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted December 2, 2015 Ρε παιδιά τι βιάζεστε. Ο χειμώνας έρχεται σε 20 ημέρες (ημερολογιακά). Ακόμα φθινόπωρο είναι. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted December 3, 2015 Ας μην βρεχει τον γεναρη φλεβαρη και εγω ευχαριστιμενος θαμε Πάντως μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια, ίσως και του ενός χεριού, μπορεί να υπήρχε η λέξη αχιονία όμως η λξη βροχή, Γενάρη Φλεβάρη, σίγουρα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο μας...................... Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 3, 2015 (edited) Πάντως μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια, ίσως και του ενός χεριού, μπορεί να υπήρχε η λέξη αχιονία όμως η λξη βροχή, Γενάρη Φλεβάρη, σίγουρα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο μας...................... Αυτό που λες Βαγγέλη δεν ισχύει. Και με παλιούς στον Παρνασσό όσο το έχω συζητήσει πχ πάντα είχε κάποια στιγμή κακοκαιρία με βροχή ακόμα και στο 2250, ίσως όχι κάθε χειμώνα αλλά σχεδόν κάθε χειμώνα Γενάρη Φλεβάρη. Edited December 3, 2015 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted December 3, 2015 Πάντως είναι στενάχωρο να βλέπω τις γύρω χιονισμένες κορυφές μέρα με τη μέρα να μαυρίζουν ξανά. 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted December 3, 2015 Πάντως μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια, ίσως και του ενός χεριού, μπορεί να υπήρχε η λέξη αχιονία όμως η λξη βροχή, Γενάρη Φλεβάρη, σίγουρα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο μας...................... Όταν λέμε πολύ λίγα χρόνια, εννοούμε σε γεωλογικούς χρόνους; ΔΙότι κατά την αρχαιότητα, η θερμοκρασία ήταν 3-5 βαθμούς μεγαλύτερη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted December 3, 2015 Όταν λέμε πολύ λίγα χρόνια, εννοούμε σε γεωλογικούς χρόνους; ΔΙότι κατά την αρχαιότητα, η θερμοκρασία ήταν 3-5 βαθμούς μεγαλύτερη. Δηλαδή η κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων ;; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites