Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Χ.κ. Παρνασσού 2016-17

Recommended Posts

Complete whiteout σήμερα στο. ΧΚΠ, με λίγο αέρα στο 1950 (πιο πάνω δεν πήγα) και υγρή χιονόπτωση κατά διαστήματα.

Από την πόλη καλύτερα πάντως...

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

αντε γαλαξιδι παιδι μου να κανεις κανα τσιπουρο.

τι θες και πας μπουχοκελαρια τετοια μερα.

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Στο SR, τα στατιστικά λειτουργίας του αναβατήρα Οδυσσέα αναφέρουν:

Ημέρες λειτουργίας σαιζόν 2016-17: 0 Ημέρες λειτουργίας σαιζόν: 1

αν απο την παρασκευη ως το σαββατο μπηκε το συρμα και δουλεψε ή αν τα στατιστικα βγαινουν αυτοματα μολις το δωσεις ανοιχτο ή κλειστο...

τι σου κανει για πιο πιθανο? :animier:

Όντως, συνεχίζοντας στο ποστ του φίλου μου Χρήστου Λάππα παραπάνω, το Σάββατο ήταν μιά από τις πολύ καλές μέρες του Παρανασσού από κάθε άποψη.

Πρέπει να λέμε και τα καλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι: Στο βουνό,λειτουργούσαν τα πάντα εκτός του Οδυσσέα που βέβαια τον περιμένουμε αλλά χτες ειδικά δεν θα προσέφερε κάτι αξιόλογο σε χιονοδρομικό πεδίο καθώς το πιστάρικο κομμάτι στο οποίο θα έδινε πρόσβαση δεν έχει πολύ χιόνι (και πετρούλες έχει) αλλά και τα απάτητα δεν ήταν και ζηλευτά από ότι μου είπαν οι φίλοι που δοκίμασαν τα εκτός (εγώ ήμουν με τα πιστάρικα και δεν θα πήγαινε Αρνόβρυση, κλπ ούτως ή άλλως).

Δούλευαν όλα σωστά, χωρίς καμμία καθυστέρηση, έχουν γίνει βελτιώσεις (πχ. κατέβασαν τις μπάρες στο skipass check του Βάκχου στην καρέκλα πιό χαμηλά, χρήσιμο γιατί εμένα πχ συχνά μου έπιανε το χέρι πριν). Καθαριότητα στις τουαλέτες του σαλέ 1950 συνεχής, ανοίγματα στις πίστες, λιφτιέριδες χαμογελαστοί και εξυπηρετικοί στο μπες και βγες από όλα τα λιφτς.

Καιρός υπέροχος, λίγο αεράκι πού και πού, ίσα ίσα να μην ιδρώνεις, ηλιόλουστη μέρα, εκεί που πήγε να κλείσει λίγο ο καιρός, φύσηξε και καθάρισε η ομιχλούλα. Κόσμος υπήρχε (φυσικά Σάββατο!) και λίγες ουρές αλλά αποδείχτηκε ακόμη μία φορά ότι με καλή λειτουργία οτυ βουνού, ο κόσμος διοχετεύεται, το χιονοδρομικό πεδίο είναι αρκετό ακόμη και χωρίς τα εκτός - εντός του ΧΚΠ (κάτω από καρέκλες Ηρακλή, βάκχο, Οδυσσέα, Καλλιόπη, λούκια 6, κλπ) και τελικά ο κόσμος περνάει όμορφα, πολύ όμορφα!

Στα καλύτερα, πολύ καλής ποιότητας χιόνι, σφικτό αλλά κρατερό όπως λέει και ο φίλος μας skister και καταπληκτική παρέα καλών πολύ αγαπημένων φίλων !!

Υπέροχη μέρα από κάθε άποψη και ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστίες στους ανθρώπους του ΧΚΠ! Παρακαλούμε και ευχόμαστε αυτά τα καλά δείγματα γραφής να συνεχίσουν και να σταθεροποιηθούν. Οι φίλοι του βουνού, είμαστε μαζί σας!

• Like 6

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Αν ηταν οπως η παρασκευη ολη η πλευρα του οδυσσεα μετα τις μια ειναι λουκουμι ανοιξιατικο ειδικα με πιστιαρικα σκι.

Δεν κανουμε κλειστες στροφες φυσικα.

Καλυτερα να περασουμε την πετρα κατα μηκος ξυνωντας πατο παρα να βγαλουμε μαχαιρι.

Αν βρισκωταν στους αρχοντες του χιονοδρομικου και ενας που αγαπουσε την χιονοδρομια θα εδεινε παραταση μιας ωρας.

Δεν ξέρω πως θα ήταν τα απάτητα του Οδυσσέα, αλλά τα απάτητα του Ηρακλή που κατεβήκαμε χτες με το Σάκη ήτανε ψιλοχάλια. Κρούστα, παγωμένα, χιλιοπερασμένα, γενικά δεν έλεγε.

Από Φτερολακα ήταν κάπως καλύτερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ευχάριστο.

Ήταν πιστομερα.

Make Parnassos Great Again!

Πηγες αριστερα οπως κατεβαινεις.

Εκει δεν ειναι ετοιμα ακομα.

Η ανοιξη αρχιζει απο τον ερμη και παει προς τον οδυσσεα.

Ειναι χαμηλα και προσηλια. Φυσικα το πρωι ειναι παγος.

Ο ηρακλης ειναι ψηλα και δεν προλαβαινει να μαλακωσει. Ακομα φλεβαρης ειναι.

Υπομονη.

Τα οργωμενα παγωμενα ειναι ο ορισμος της δυστυχιας.

Ειδα και στον χαρτη οτι δεν επεσες πισω απο τον ηρακλη.

Γενικα ειναι νωρις ακομα για ανοιξιατικο. Και θελει προσοχη.

Σημερινο

Σήμερα λοιπόν βλέποντας τον καιρό, σταματάμε στις 07:55 στα Κελάρια να ρωτήσουμε για την κατάσταση λειτουργίας του αγαπημένου μας Κέντρου. Με σιγουριά μας απαντάνε στις πληροφορίες ότι στα Κελάρια δουλεύουν Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Περικλής Ενώ στην Φτερόλακκα η Ηρα, η 10 και η 14. Αμέσως ενημερώσαμε την παρέα μας και φύγαμε για Φτερόλακκα. 3 καμπίνες στην Ηρα, Η 14 ξεκίνησε κατά τις 10 ενώ στις 11:15 εκτροχιάστηκε. Στις 11:30 έπεσε το ρεύμα για 1/2 ώρα στις 12: 00 ξαναβγήκαμε για σκι και στις 12:30 μας ζήτησαν να φύγουμε γιατί κλείνει η Καμπίνα λόγω αέρα. Οι περισσότεροι πήγαν στο Ταμείο και ζήτησαν την επιστροφή του Πόντου που καταναλώθηκε από την κάρτα χρήσης αναβατήρων. Έφτασε το θέμα έως τον κύριο Ξυπόλυτο ο οποίος απάντησε κακώς ανεβήκατε χωρίς να ρωτήσετε και ο πόντος δεν επιστρέφεται..... Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε?

Το σίγουρο που καταλαβαίνουμε είναι ότι στις 07:55 δεν είχε ξυπνήσει..... Και ότι μας δουλεύει ψηλό γαζί. Τι θα σας κόστιζε να επιστρέψετε πόντους?

Ντροπή σας Κύριε Διευθυντά! Τραβάτε σπίτι σας .....

Απο το fb.

• Like 6

μάλλον κάποιοι άλλοι έπρεπε να μείνουν σπίτια τους ..... είπαμε μονοπώλιο ότι θέλουν κάνουν εάν έχεις καλή θέληση κερδίζεις πελάτες εάν όχι πάνε σε άλλο μαγαζί ... εάν υπάρχει ... .... όταν αγόρασες την κάρτα με τους πόντους έλεγε πουθενά ότι εάν εξαργυρώσεις πόντο για κάποιον λόγο επιστρέφετε !!!???? εάν όχι μην ζητάμε και τα ρέστα .. να διαβάζεις τους όρους άλλη φορά ...

• Like 1

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

αν ομως ειχε μερικα αυγα να του πεταξεις (οχι βραστα) απλα λιγο χαλασμενα

Φαντάζομαι οι παρατηρητικοι έχετε προσέξει

ότι οι καμπίνες στα κελάρια παίρνουν βαρίδια για τον αέρα

ενώ στη φτερόλακα είναι δεν παίρνουν

Λοιπόν σήμερα κατά τις 9 που πήρα την καμπίνα στα κελάρια

είχαν περαστεί τα βαρίδια

κατά τις 12 που κατέβηκα στο 1750 για να ξαναπάρω την καμπίνα

η τρομερή και φοβερή διοίκηση του Ξυπόλιτου είχε κλείσει

την καμπίνα για να βάλουν να βγάλουν καμπίνες και βαρίδια

κοινώς κάνουν δοκιμές την ωρα που πρέπει να λειτουργεί το λιφτ

Φυσικά κατά τις 12.15 μας είπαν ότι λειτουργεί μόνο η κάθοδος

Δηλαδή εάν έχω αφήσει τα παιδιά μου στο σαλέ, πώς θα παω να τα πάρω

Θα μου τα φέρεις εσύ Ξυπόλιτε? ή θα ανέβω με το αυτοκίνητο στο σαλέ?

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το χιονοδρομικό φέρεται επικίνδυνα στους πελάτες του!

• Like 3

How you stand is how you ski

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω όσους ανέβηκαν σήμερα. Ο καιρός φαινόταν ότι θα είναι χάλια.

ναι αλλά το χιονοδρομικό λειτουργούσε και μου είχε λείψει

λίγη ομίχλη για ασκήσεις αντανακλαστικών

όσο για τον αέρα ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα

απλά τα καινούρια λιφτ είναι ακατάλληλα

How you stand is how you ski

Δυστυχως σημερα η φτερο ειχε κοσμο

Βρε τους ηλιθιους (επισημη προσφωνηση των πελατων απο το χκπ )

post-911-0-91855200-1487536974_thumb.jpg

Απο το arahovameteo τωρα φτερο...post-911-0-09910700-1487537377_thumb.jpg

• Like 3

Υπόθετο ότι ένα δεύτερο συρόμενο επάνω από την 14 αρκετά προστατευόμενο από τον καιρό θα σε ανέβαζε μέχρι τον Δια

Κ από εδώ τραβά όπου θελήσει η ψυχή σου

Sent from my iPad using Tapatalk

Υποθετεις αλλα αριστερα οπως ανεβαινεις...δεν ανεβαινεις..

Και δεξια η τραβερσα δεν σε παει πανω.

Η βλαχολακα με αερα που κλεινει τον ηνιοχο ειναι κολαση.

Το πιο σωστο λιφτ για τετοιους καιρους ηταν η παλια ηρα.

Φυσικα την πεταξαμε..

Την Παρασκευή συνάντησα Βρετανό!!! τουρίστα στο λίφτ. Ήρθαν γκρουπ 12 άτομα για ορειβατικό σκι στον Παρνασσό μια βδομάδα. Μου φάνηκε πολύ ευχαριστημένος από το βουνό και είχε εκπλαγεί από την έλλειψη κόσμου στο χιονοδρομικό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

• Like 2

Υπόθετο από το ότι περπατιεται το καλοκαίρι χωρίς να είμαι κατσίκι [emoji84][emoji84][emoji84][emoji84][emoji84][emoji84]

Sent from my iPad using Tapatalk

Καντο με φωκιες να δεις αν βγαινει.

Αν πας εσυ χωρις να τα βγαλεις παει και το συρωμενο.

Την Παρασκευή συνάντησα Βρετανό!!! τουρίστα στο λίφτ. Ήρθαν γκρουπ 12 άτομα για ορειβατικό σκι στον Παρνασσό μια βδομάδα. Μου φάνηκε πολύ ευχαριστημένος από το βουνό και είχε εκπλαγεί από την έλλειψη κόσμου στο χιονοδρομικό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Συγχαρητήρια κύριε Τερζάκη.

Ακόμα μια καταγραφή ξένων τουριστών που μένουν υπερενθουσιασμένοι από τον Παρνασσό και φυσικά από την απαξίωσή του. Μην λέμε πάλι τα ίδια για εβδομάδα δεν είναι, Bansko δεν είναι αλλά για πιθανό πελατολόγιο εκατομμυρίων τουριστών που ψάχνουν κάτι διαφορετικό είναι μια χαρά. Το έχω ακούσει δεκάδες φορές όπως το λες και είναι το ζουμί της απαξίωσης του χιονοδρομικού.

Χιονοδρομικό Σαββατοκύριακου ή θα πεθάνει ή θα είναι πάντα άρρωστο.

Λοιπόν που έχουμε μείνει θα κάνουμε τίποτα σαν Σύλλογος ή σαν χιονοδρόμοι?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Συγχαρητήρια κύριε Τερζάκη.

................

Λοιπόν που έχουμε μείνει θα κάνουμε τίποτα σαν Σύλλογος ή σαν χιονοδρόμοι?

ναι θα αφήσουμε τον κ.Τερζάκη και τον κ.Σόιμπλε να ψάχνονται και εμείς πάμε Αυστρία για ΣΚΙ-SIK ...εκεί δεν οργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος εκδρομή !!??? γιατί δεν κανονίζει π.χ. Τουρκία !!?? Ρωσία !!??

ΜΙΚ φέρε τους τουρίστες και το συζητάμε ... ο Τερζάκης δεν φταίει για τους τουρίστες που δεν έρχονται

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Πρώτα φτιάχνεις το προϊόν σου και μετά έρχονται οι πελάτες. Αν δεν κάνω λάθος, πριν εκσυγχρονιστεί (τόσο σε υποδομές όσο και σε λειτουργία) το Bansko είχε το 1/10 του κόσμου που δέχεται τώρα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ούτε αυτό αρκεί. Οι Βούλγαροι έκαναν και κάνουν βαρβάτη διαφήμιση με events και celebrities όπως ο Tomba ώστε να γίνει το ΧΚ γνωστό.

Σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά πρέπει να βρεις ποιο κομμάτι της δεν καλύπτεται και να προσπαθήσεις να το εξυπηρετήσεις εσύ. Οι Βούλγαροι κάλυψαν αυτούς που ζητούν φτηνότερες διακοπές εβδομάδας σε σχέση με τις Άλπεις σε ένα χιονοδρομικό με αρκετά χιλιόμετρα και τεχνητή χιόνωση που εξασφαλίζει ότι τα χρήματα όσων κλείσουν μήνες πριν δεν θα πάνε (εντελώς) χαμένα.

Εμείς τι έχουμε να προσφέρουμε στην παρούσα φάση; Και τι προοπτικές υπάρχουν για το μέλλον, αν κάποτε συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να αγνοούμε τις χειμερινές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας;

• Like 3

Make Parnassos Great Again!

Απο την αλλη οσοι ψαχνουν για περιπετεια σε τριτοκοσμικο χιονοδρομικο νομιζω οτι θα μεινουν ευχαριστημενοι.

Και να σκεφτεις οτι πηγαμε να το χαλασουμε με τους καμπινεδες.

Δοξα το θεο δεν μπορουν να τους δουλεψουν.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Elassn
      Elassn
      (47 years old)
    2. Mariaki
      Mariaki
      (49 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,167
    • Total Posts
      460,949