Jump to content

Recommended Posts

Συμφωνω οτι αν πας σε περιοδο με λιγο κοσμο ειναι καλυτερα οπως κ σε ολα τα ΧΚ. Απο εκει κ περα αν το ΜΠΟΡΟ ειναι σε πληρη λειτουργια το μοναδικο ισως + που βρισκω στο Μπανσκο ειναι οι μεγαλυτερες σε μηκος πιστες..... Το μεγαλο θετικο του Μπορο ειναι το νυχτερινο καθε μερα οπου αν θελεις λιωνεις με 12 ωρες σκι.....

Στο Μπάνσκο βρίσκεις 900 μ υψομετρική διαφορά, σε αρκετη ποικιλία πιστων ανάγλυφου, με μήκη 5-8 κμ, ανάλογα την δυσκολία των πιστών! Τέτοια νούμερα, όχι Βαλκάνια, αλλά και σε λίγα χκ Άλπεων βρίσκεις! Αν συνιπολογισεις και τον δρόμο επιστροφής στο χωριό, τότε είναι ελάχιστα τα χκ που χιονοδρομεις 1600μ υψομετρική και πάνω από 15κμ συνεχόμενα! Το νυχτερινό προσωπικά δεν μου λέει κάτι, και σε όποιο χκ πετυχαίνω κάνω μία φορά....Όταν σκιαρω γουστάρω να βλέπω και τοπίο, όχι μόνο πίστα. Μπορο μία φορά έκανα νυχτερινό, και οιμπιστες ήταν αστρωτες και είχαν σκληρύνει τα περάσματα των ημερήσιων σκιέρ. Το χειρότερο νυχτερινό που έχω κάνει μέχρι τώρα, αλλά ίσως να έτυχε! Οι πιο πολλοί γράφετε τα καλύτερα για το νυχτερινό του.
  • Like 3

Σήμερα ,ουρά 0 λεπτά ,στης πίστες εγώ και λίγους φίλους άντε και λίγους ροσσους :)

• Like 1

Οι πίστες αποκλείεται να μην στρωνονταν! Ή πήγαινες αργά, ή ήταν παγωμένο και δεν το χαιροσουνα. Βουναλακια με τεχνητό και σε άλλα χκ κρατάνε σαν εφεδρείες χιονιού, για την περίπτωση που κάνει τερτιπια ο καιρός! Μπορο φέτος νωρίς λογικά ήταν καλύτερα, γιατί χιόνισε πολύ περισσότερο μέσα στις γιορτές. Μετά τα τέλη Γενάρη έβαλε παντού πολύ.

Ανέβαινα στις 08:30.Το άνω πλατό πίστες 11 και 3 άστρωτες(στρωμμένες απο τη μέση και κάτω) και με πέτρες. Η Tomba 9 και 9Α κλειστή για αγώνες snowboard που θα γίνοταν 7 ημέρες αργότερα, η κόκκινη 2 κλειστή λόγω ελλείψεως χιονιού, οι δύο κόκκινες 8 και 9 που εξυπηρετούνται απο άγκυρες κλειστές λόγω αγώνων μικρών. Εκτός απο βαλκανιάδα 4 κατέληξα να κάνω στην κάτω μαύρη 16. Αυτή μόνο άξιζε.

Στο Βorovets έτρωναν τα βουναλάκια .Έχω πάει Bansko 5 φορές και ήταν η δεύτερη στο Borovets. Πιστεύω ότι πλέον το Bansko δεν σέβεται τον πελάτη. Επίσης οι τιμές σε σχέση με πέρισυ ακριβότερες στο τουριστικότατο πλέον Bansko.

Οι πίστες του Bansko είχαν καλό μήκος ενώ στο Borovets έτσι ήταν οι πίστες του Yasterbelts.To νυκτερινό στο Borovets όλα τα λεφτά απο ποιότητα στρωσίματος. Ο δρόμος που σε κατεβάζει στο χωριό στο Bansko είναι μόνο για να λες ότι έκανες χιλιόμετρα σκι σαν το Musala pathway του Borovets.

Αν το Borovets είχε περισσοτερα λιφτ με το στρώσιμο που κάνουν δεν θα παιζόταν.Τέτοιο στρώσιμο είχα δει στο Kappl και στο See στην Αυστρία, κοτλέ για λίγους.

Edited by kosaitis
  • Like 2

Άστρωτες πίστες στη Βουλγαρία δεν έτυχα ποτέ. Με μέσο όρο επισκέψεων καμιά 25αριά+ τη σεζόν. Επίσης για ανοικτές-κλειστές πίστες πάντα βγαίνει ανακοίνωση τις προηγούμενες μέρες.Δε θα πατήσουν πίστες μόνο σε περίπτωση που το χιόνι είναι λίγο για να μην χειροτερέψει η κατάσταση.

• Like 1

Καλημέρα !!

Τα + του borovets : το παλιότερο χκ στη Βουλγαρία και όχι μόνο (120 χρόνια φέτος )

Το μισό είναι προδιαγραφές ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κικελο

Το νυχτερινό σκι

Το καλό υψόμετρο

Τα - του borovets : διασπαστο πεδίο

Γυμνό βουνό (φεύγει εύκολα το χιόνι )

Αδιάφορο μετά το σκι

Τώρα για το Bansko

+ μεγάλο πεδίο με καλό υψόμετρο

+ πίστες για όλους

+σηνχρονο εξοπλισμό

+καλό για μετά το σκι

- πολλοίς κόσμος (με τα πολλά μετέπειτα ,όποτε το μιον είναι μεγάλο )

- η οργανοσης άγονων ( οι πίστες κλίνουν 10 μέρες νωρίτερα για προιτεμασια ,βρέχωντε με νερά ,πατιούνται και μετά ξανά νερό και χημικά -πρέπει να είναι μπετό αρμέ :) )

Οι τιμές είναι ανεβασμένες (αλλά νομίζω και Boro δεν πάει πισο)

Αλλά έχει επιλογές να φας φτινα (εγώ εχτές το βράδι ,δυο πιάτα ταλιατέλες ,μεγάλο σκορδόψωμο ,μια μπυρα και ένα κρασί -11 ευρα (21 λέβα)

Σας αφήνω για να πάω στο βουνό

Για!!!!

• Like 5

Ευχαριστώ Λεωνιδα,ποτέ δεν τα κατάφερα με τις φοτογραφιες

• Like 1

Στο Μπάνσκο βρίσκεις 900 μ υψομετρική διαφορά, σε αρκετη ποικιλία πιστων ανάγλυφου, με μήκη 5-8 κμ, ανάλογα την δυσκολία των πιστών! Τέτοια νούμερα, όχι Βαλκάνια, αλλά και σε λίγα χκ Άλπεων βρίσκεις! Αν συνιπολογισεις και τον δρόμο επιστροφής στο χωριό, τότε είναι ελάχιστα τα χκ που χιονοδρομεις 1600μ υψομετρική και πάνω από 15κμ συνεχόμενα! Το νυχτερινό προσωπικά δεν μου λέει κάτι, και σε όποιο χκ πετυχαίνω κάνω μία φορά....Όταν σκιαρω γουστάρω να βλέπω και τοπίο, όχι μόνο πίστα. Μπορο μία φορά έκανα νυχτερινό, και οιμπιστες ήταν αστρωτες και είχαν σκληρύνει τα περάσματα των ημερήσιων σκιέρ. Το χειρότερο νυχτερινό που έχω κάνει μέχρι τώρα, αλλά ίσως να έτυχε! Οι πιο πολλοί γράφετε τα καλύτερα για το νυχτερινό του.

Η συγκριση του μπανσκο με οποιοδηποτε χκ των αλπεων ειναι τουλαχιστον ατυχης...Οσο για τα 15κμ πιστας απο τη κορυφη μεχρι το χωριο (χωρις να την εχω μετρησει ποτε )μου φαινεται οτι ειναι υπερβολη....Το στρωσιμο των πιστων προφανως και γινεται αλλα με τοσες χιλιαδες κοσμου που συνωστιζονται και προσπαθουν να κανουν σκι ειναι λογικο να γινονται βουναλακια σε 2 3 ωρες...

Τα χλμ από την κορυφή μέχρι το χωριό είναι 15 και μπορεί και παρά πάνω

Τώρα για σύγκριση με της Άλπεις - ναι αλλά μόνο με μικρό χιονοδρομικό από θέμα απόστασης ,από θέμα δηαχιρισης και λιτουργιας δεν απέχει πολύ !!!

Σήμερα στης 10 ουρά 15 λεπτά !

Καλό σκι μέχρι 13-13.30 μετά σούπα

• Like 2

Θυμάμαι παλιά που τσουλούσα για 45-50 συνεχόμενα λεπτά,δεν ειμουν και τοσο έμπειρος βέβαια,απο την κορυφή μέχρι κάτω διπλα στην καμπίνα.Δεν ειναι υπερβολή κάπου τόσο είναι.Έκανα κάποιες φορες πανω απο 60 χλμ ημερησίως (είναι γραμμενα στο trace snow).Στη Mandona πέρσι δε ξεπεράσαμε τα 50-55 και να το εκβίαζα αντε να γινόταν το ίδιο η λίγο παραπάνω.Τέλος πάντων άλλο βουνό το ένα διαφορετικές οι Άλπεις ίδιο το σκί ας πούμε (μόνο το σκί) αν γνωρίζεις καλά την περιοχή.

• Like 3

Οταν συγκρινω ενα χκ (εκτος απο τις εγκαταστασεις του) δε μπορω να παραλειψω το χωριο,τη συμπεριφορα των κατοικων και αυτων που εργαζονται,τη χιονοδρομικη παιδεια των πελατων,τις συγκοινωνιες ,τη διασκεδαση,το φαγητο...Και για μενα απλα δεν συγκρινονται με τις αλπεις...

Η διαχειριση μοπορει να ειναι καλη αλλα οπως και να το κανουμε θελει και αλλα λιφτ για να εξυπηρετησει το κοσμο που το επισκεπτεται,...

Edited by giannis3011
  • Like 2

..για δωσε ενημερωση pepe για την ποιοτητα χιονιου / πιστων ...γιατι ανεβαινω απο Δευτερα...

Εχει κοσμο πολυ ;

Κόσμο έχει αλλά όχι πολύ ,το βλέπεις στη γόνδολα ,πάνω χάνονται !!

10-15 λεπτά στη γοντολα !!

Σήμερα πολύ χιόνι ,για μένα δεν ήταν καλά ,για πουδροπεδιλα καλά!!!

Ακόμα χιονίζει ,αλλά εβελπιστω να σταματήσει και να το πατήσουν

Μεθα από το σημερινό και μαλον και αύριο θα ρίξει ,μια χαρά θα πάει

Kυριακο εισαι σιγουρος για την εκπτωση; Eβαλα εικονικα να γεμισω την καρτα απο ιντερνετ και απο 1 Απριλιου μου εδειχνε τιμη 46 leva.Oποιαδηποτε ημερομηνια πριν εβαζα εδειχνε κανονικα 58 λεβα.

http://www.skipoint.info/cards/index?pid=e49aa70a8431a5ee18470603f559b075

Σήμερα , ουρά 25 λεπτά στης 9,20

Χιονίζαι πολύ ,βαρι και ιγρο χιόνι

post-6622-0-86233500-1489076758_thumb.jpg

post-6622-0-26272900-1489076796_thumb.jpg

• Like 5

Θα είναι κανείς απάνου ΠΣΚ η άδικα πήρα τα pmr?

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Σήμερα , ουρά 25 λεπτά στης 9,20

Χιονίζαι πολύ ,βαρι και ιγρο χιόνι

attachicon.gif

attachicon.gif

Οι φωτο ειναι του Πεπε !

post-4673-0-76703600-1489662956_thumb.jpg

post-4673-0-48604400-1489662971_thumb.jpg

Edited by leonidastria
  • Like 1

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Πολυ χιονι ρε Πεπε ,χαρτοπετσετες !

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Φοβερη μερα προχτες,κραταει αρκετο χιονι ακομα. post-6832-0-06269400-1489710351_thumb.jpg Λιγο πριν το τελος η κακια στιγμη (το προκαλεσα ομως) ευτυχως θλαση στη γαμπα και τερμα το αθλημα για φετος, post-6832-0-99539800-1489710392_thumb.jpg

• Like 6

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Ναι,είχαν εισβάλλει στο σύστημά τους.Μου ήρθε και από την ιστοσελίδα τους και από το application της booking.Στην αρχή μου έκαναν χρέωση 5€ τα οποία μου επέστρεψαν,έκαναν άλλη μια και τα επέστρεψαν και μετά μου κάνει όλο το ποσό κράτησης και δεν τα επέστρεφε.Εκεί κατάλαβα τι έγινε και τηλ/σα στην τράπεζα.Στο ενδιάμεσο μου ήρθε βεβαίωση ότι πήγαν να πάρουν 800€ από την Κροατία.Η πρώτη χρέωση έγινε από εταιρεία πληρωμών στην Ιρλανδία.Η τράπεζα δε δέχθηκε να ακυρωθεί η συναλλαγή επειδή είχα βάλει τους OTP κωδικούς.Η Booking με αποζημίωσε όταν της έστειλα την έγγραφη απάντηση της τράπεζας.Ενημέρωσα εννοείται και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 
    • Μαιλ από το συστημά τους....?!! Σε λίγο δεν θα εμπιστευόμαστε ούτε το  ειδωλό μας στον καθρέπτι.....
    • Εδώ πέρσι τον Αύγουστο μου πήραν 400€ περίπου μέσω της booking.com.Έστειλαν μήνυμα από την Booking...Ευτυχώς με αποζημίωσε η εταιρεία..Κι εκεί έφταιγα εγώ,διότι βιάστηκα μη χάσω την ευκαιρία που είχα βρει και έκανα επιβεβαίωση της κάρτας μου...Αλλά η εταιρεία αναγνώρισε ότι ήταν σφάλμα της που επέτρεψε να στείλουν email από το σύστημά τους και μου επέστρεψε τα λεφτά.Αλλιώς θα τα έχανα...Δύο στα Δύο έχω...Την επόμενη φορά δε θα την πατήσω...Για 50€ εχθές παραλίγο να χάσω πολλά περισσότερα...Πάλι καλά που τη γλίτωσα τελευταία στιγμή.
    • Πάντως , αν και είμαστε ακόμα μακριά από τεχνικής άποψης, κάποια στιγμή θα βρουν τρόπο να σπάσουν κωδικούς γρήγορα.  Το έχει αναφέρει αυτό για παράδειγμα ένας τεχνικός πληροφορικης σε ένα podcast της Lifo με τα πειράματα που κάνουν με κβαντικούς επεξεργαστές.  Στα πρώτα θύματα τηλεφωνικής εξαπάτησης θα μπορούσε να ήμασταν και εμείς , γιατί ειμαστε ανυποψίαστοι στις νέες τεχνικές τους εξαπάτησης.  Και τηλεφωνική εξαπάτηση προσπάθησαν να μου κάνουν με bot , που μου ζήταγε να επικυρώσω μια συναλλαγή - και μάλιστα, προέξτε το αυτό , ήταν με ΕΛΛΗΝΙΚΟ κωδικό τηλεφώνου. Οταν επικοινωνησα με τον provider της τηλεφωνικής , μου είπαν οτι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα , ο ίδιος ας πουμε απατεώνας έχει ελληνικά νούμερα και μάλιστα πολλά. Μπλοκ στον αριθμό, αμέσως ακύρωση τηλεφωνικής επικοινωνίας και δεν απαντάμε σε μυνήματα ή να πέρνουμε πίσω τον τηλεφωνιό αριθμό. 
    • Με "σκέτο" το IBAN δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Πολλές εταιρείες έχουν τους IBAN στην ιστοσελίδα τους.Απλώς οι απατεώνες σου στέλνουν μηνύματα με σκοπό να βάλεις τους κωδικούς και τους κωδικούς μιας χρήσης ώστε να κάνουν μεταφορά χρημάτων.
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. aa3at
      aa3at
      (48 years old)
    2. Anjash
      Anjash
      (36 years old)
    3. aris689
      aris689
      (39 years old)