ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 7, 2017 Αθήνα: Δε θέλω ου, ιστορικό από εμένα δεν είδατε, είπα απλά κρυο και περιμένουμε να χιονίσει. Δεσμευτήκαμε για 7 στη stjarna και λογικά θα το υλοποιήσουμε. Λοιπόν εκτός από το χτεσινοβραδυνό που χιόνισε (λίγο αλλά έριχνε σε κάποιες περιοχές έριξε καλα δείτε τον Υμμητό) και τις αχνές πασπάλες αυτές τις ώρες περιμένουμε σιγά σιγά να αρχίσει κάτι που θα μοιάζει με σοβαρή χιονόπτωση. Πιστέυω μετα τις 6-7 το απόγευμα και μέχρι αύριο το μεσημέρι θα δούμε κάτι καλό. 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 7, 2017 Στο Ελληνικό πρέπει να είδαμε και 5 νιφάδες. Πλάκα κάνω. Εφτά ήταν. 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted January 7, 2017 Μάθε να μετράς, αλλιώς άσ' το... 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 7, 2017 Εκλεισε η γεφυρα στο ριο λογω χιονοπτωσης... Βασικα πιασαν παγο τα συρματα και φοβουνται μην πεσουν σε κανα κεφαλι... περιτο να πω τι ουρα εχει το πορθμειο. Επειδει με ρωταει κοσμος που ταξιδευει προς αθηνα απο εθνικες (και τις 2) βραδιατικα οποιος εχει πληροφοριες ας πει; Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted January 7, 2017 Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
demand 932 Report post Posted January 7, 2017 (edited) To πρόβλημα για αύριο θαρρώ περισσότερο είναι οι δρόμοι παρά τα όποια κλειστά λιφτ. Από Ρίο μέχρι Αίγιο ήταν κλειστη η εθνική για καμια ώρα το πρωί, στο ΣΚΑΙ το άκουσα. edit: Edited January 7, 2017 by demand 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 7, 2017 (edited) Ναι και εγώ για αυτό δεν πήγα σήμερα. Πολύ ρίσκο στο δρόμο. Αύριο νομίζω θα είναι λιγότερο και καιρικά θα είναι πολύ καλύτερα Είπαμε σταματάει να χιονίζει στον Παρνασσό ξεκινάει να χιονίζει στην Αθήνα Edited January 7, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
demand 932 Report post Posted January 7, 2017 Ο στόχος αρχικά για αύριο είναι να φτάσουμε. Πολύ θα ήθελα να ξερα τι λένε όλοι αυτοί που έκραζαν μια μερα πριν το Σάκη κ αλλους μετεωρολογους ερασιτέχνες κ μη οτι ειναι τρομολάγνοι, σπέρνουν το πανικό κλπ. Τουλάχιστον για τη Δυτική Ελλάδα αυτη τη κακοκαιρια θα τη θυμόμαστε για καιρό. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 7, 2017 Καλο σκι με προσοχη. Εγω θα κατσω σπιτι μεχρι να ηρεμησει η...κατασταση στους δρομους. Γερασα πια δεν ειμαι για εξτρημ...οδηγηση... Με περνουν τηλεφωνο αποκλεισμενοι στην νεο πατρων κορινθου. Τους λεω υπομονη ερχεται η ΜΟΜΑ... Αμα δεν εχει ο αλλος αλυσιδες δεν παν ναχεις 100 χιονολαστιχα.... 4 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 7, 2017 ΓΕΡΟΝΤΑ.................. :evil: Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted January 7, 2017 Μικ εγώ το κόβω οκ για αύριο βασιλιτσα (χωρια το κρύο)...εσυ πως το βλέπεις από άποψη νεφοκαλυψης..??? 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 7, 2017 Καθαρό μοιάζει 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted January 7, 2017 Αθήνα: Δε θέλω ου, ιστορικό από εμένα δεν είδατε, είπα απλά κρυο και περιμένουμε να χιονίσει. Δεσμευτήκαμε για 7 στη stjarna και λογικά θα το υλοποιήσουμε. Λοιπόν εκτός από το χτεσινοβραδυνό που χιόνισε (λίγο αλλά έριχνε σε κάποιες περιοχές έριξε καλα δείτε τον Υμμητό) και τις αχνές πασπάλες αυτές τις ώρες περιμένουμε σιγά σιγά να αρχίσει κάτι που θα μοιάζει με σοβαρή χιονόπτωση. Πιστέυω μετα τις 6-7 το απόγευμα και μέχρι αύριο το μεσημέρι θα δούμε κάτι καλό. που πηγε το χιονι???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted January 7, 2017 Ανατολικά (Εύβοια, Αιγαίο ..) Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 7, 2017 (edited) Ανατολικά (Εύβοια, Αιγαίο .. Αίγιο......) Sent from my iPhone using Tapatalk Edited January 7, 2017 by vangelis_k Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
taskoum 45 Report post Posted January 7, 2017 Ανέβηκα Παρνασσό σήμερα Σάββατο από Αμφίκλεια..χωρίς αλυσίδες δεν πας πουθενά εκτός και αν έχεις τζιπ..πολύ χιόνι και πολύ πάγος..από Αμφίκλεια και κάτω όλα μια χαρα Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 8, 2017 Που πηγε το χιονι; Οντως ακομα και εγω μια πασπαλα την περιμενα.... Με 2 βαθμους γλυφαδα στις 10 το βραδυ και 1 βαθμο παραλιακη στης 3 τα ζημερωματα....και....ξαστερια. Υπερμερα σημερα στα χιονοδρομικα. Αλλα... Παρελαβα 2 ταλαιπωρους χθες...η μαλλον σημερα...τον ενα... Με αλυσιδες το πουλμαν μεχρι εθνικη απο παρνασσο. Αργησαν κομματι αλλα ηρθαν... Ο αλλος εφυγε χτες απο γιαννενα και ηρθε σημερα το πρωι στις 7. Με αλυσιδες στο αμαξι...βεβαιως βεβαιως... Αλλα να μια ουρα στο πορθμειο λογω κλειστης γεφυδας και μετα για καποιο ανεξηγητο λογο, με αλυσιδες, τον στειλαν στην παλια εθνικη οπου βεβαια εγκλωβιστηκε απο...αμαξια... Οταν ολοκληρος μπομπολας και ολοκληρη περιφερεια τα κανει μανταρα αντε τι ψαχνουμε για μια δαφνη.... 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted January 8, 2017 Μιχάλη επειδή εμείς ακόμα το ψάχνουμε το σκι σε φυσικό χιόνι, αυτο που ερχεται Τρίτη - Τετάρτη ισχύει για να μας τα ανοίξει επιτέλους κανονικά ή πάλι θα μείνουμε με την όρεξη και το ξερόκρυο; Αναφέρομαι στα βόρεια ΧΚ (Βερμιου, Πισοδέρι, Βασίλω και Καιμάκι) Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted January 8, 2017 Γαλαξείδι 7-1-2017 Αυτό θα πει χιόνι μέχρι τις βάρκες. Οι παλιότεροι λένε ότι έχει να συμβεί σε τέτοια έκταση από το 1947 !!! 6 Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 8, 2017 (edited) Μιχάλη επειδή εμείς ακόμα το ψάχνουμε το σκι σε φυσικό χιόνι, αυτο που ερχεται Τρίτη - Τετάρτη ισχύει για να μας τα ανοίξει επιτέλους κανονικά ή πάλι θα μείνουμε με την όρεξη και το ξερόκρυο; Αναφέρομαι στα βόρεια ΧΚ (Βερμιου, Πισοδέρι, Βασίλω και Καιμάκι) Ναι βρε θα ρίξει καλό χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα Τρίτη. Μη μου πεις ότι από την προηγούμενη κακοκαιρία έμεινες με όρεξη και ξερόκρυο, όλα πιάσανε, απλά πάντα λέμε μια κακοκαιρία δύσκολα ανοίξουν χιονοδρομικά. Καλά τα πήγαν και θα φάνε και άλλο. Ως προς την αστοχία μοντέλων για την Αθήνα. Όπως είπε και ο mac αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που δεν χιόνιζε ποτέ χιόνισε. Παράλληλα η Εύβοια θάφτηκε. Αυτό σημαίνει ότι το τυπικό που ρίχνει Αθήνα δεν έγινεκαι έγινε κάτι άλλο που δεν έχει ξαναγίνει. Επειδή τα μοντέλα σε μεγάλο βαθμό βλέπουν τι έγινε σε προηγούμενες αντίστοιχες διατάξεις, αν αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ δεν μπορούν να το προβλέψουν. Τα μοντέλα βλέπουν οι μετεορολόγοι, τα μοντέλα έδιναν 10+ ώρες χιόνι Αθήνα, το χιόνι πήγε λίγο παραπέρα και έτσι έπεσαν και έπεσα όλοι έξω. Το ξαναγράφω αυτό θα συμβαίνει πάντα, πάντα έξω θα πέφτεις στον καιρό αλλά πολύ συχνά πια πέφτουμε πάρα πολύ κοντά σε αυτό που έγινε. Για την Αθήνα ναι πέσαμε πολύ έξω, χιονοκαταιγίδες περιμέναμε και έπιασαν δυο τζούφιες ψιχάλες χιονιου, μια χτες και μια σήμερα. Αν τα μοντέλα δίνουν ότι θα πέσει εσύ τι μπορείς να κάνεις? ή θα πεις η τάση είναι αλλά είναι ακόμα μακρυά και θα κριθεί στις λεπτομέρεις όπως έλεγαν και έλεγα ή θα πεις θα πέσει. Μην ξεχνάμε ότι 20 χιλιόμετρα παραπέρα Σχοινιάς και Ραφήνα είχαν χιόνι στη θάλασσα και 50 χλμ παραπέρα θάβει την Εύβοια. Και επίσης μην ξεχνάμε ότι έχει και λίγο ακόμα η κακοκαιρία... ΑΝΕΒΑ και άσε τις ερωτήσεις αύριο. Αν μας γράψει και κανένας αν έχει μείνει πούδρα ΧΚΠ ΧΚΚ ΧΚΜ να μας βοηθήσει... Edited January 8, 2017 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted January 8, 2017 Κλαίω που εκατσα σπίτι. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 8, 2017 Δεν είσαι ο μόνος. Εν τω μεταξύ, από αύριο αρχίζουν τα φροντιστήρια και δεν μπορώ να λείψω πρώτη μέρα. Να ελπίζω ότι η Τρίτη που την έχω ελεύθερη μπορεί να αξίζει; Μπα, ε; 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted January 8, 2017 Τετάρτη και Πέμπτη δείνει πάντως πολύ καλές μέρες. Να πάρουμα άδεια για κανά Πήλιο πχ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 8, 2017 (edited) Ναι πράγματι φαίνονται εξαιρετικές. Εξαιρετικό και το Πήλιο αλλά νομίζω και άλλα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας θα είναι εξαιρετικά. Θα φάτε χιόνια από το νέο χαμηλό όπως και τα Νότια. Καιρικά είναι ΑΝΕΒΑ αύριο για όσους θέλουν πίστα (νωρίς νωρίς μπας κλεισει ειδικά Βόρεια), θερμή παράκληση κάποιος για ΠαρνασσοΚαλαβρυτοΜαίναλο που πήγε ας μας πει αν έχει μείνει ίχνος απέραστης πούδρας χωρίς φώκιες για όσους θέλουν εκτός ή να κρατήσουμε δυνάμεις άδεια και λεφτά για άλλες μέρες. Ηθικό δίδαγμα και συμπέρασμα με ηρεμία που το παρατήρησα: έχει χαλάσει το gfs για την Πελοπόνησσο και άρα έχει χαλάσει το snowforecast και το youweather, Δυστυχώς η νέα του αναβάθμιση κάπου έχει μπερδέψει τη Πελοπόνησσο με το Rivaniemi και την δείχνει φουλ στο χιόνι και στο σύννεφο ενώ έχει ήλιο. Ποσειδώνα, ΕΜΥ και wrf για σύννεφα λοιπόν. Αν θυμάστε και πέρσι το έβγαζε να χιονίζει για μερόνυχτα και δεν έπεσε πόντος. Και καλά εγώ σήμερα είχα μια μέρα το εξάμηνο μια υποχρέωση, ο Λάππας που πήρε και 10 στο λαιμό του τι έπαθε και δεν ανέβηκε και οι άλλοι τι πάθατε? Από εγκεφαλικό και πάνω το δεχόμαστε και να γένναγε η γυναίκα σου δεν είναι δικαιολογία να χάσεις τέτοια μέρα Ενός λεπτου σιγή για τον skister που την πάτησε από οξεία Λαππίτισα Edited January 8, 2017 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 8, 2017 Εγώ μόνο τον skister πήρα στον λαιμό μου, δεν είπα σε κανένα να μην ανέβει. Απλά δεν το τόλμησα (και την πάτησα). Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites