Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PRESIDENT

Χ.κ. Ανηλίου.

Recommended Posts

Η επίσκεψη αξίζει αλλά μάλλον όχι αυτό το ΣΚ λόγω καιρού (ομίχλη).

Practice makes perfect

Κάποια πληροφορία για τις πίστες? Πως είναι για κάποιον intermediate, ο οποίος όμως νιώθει καλά σε κόκκινες και μαύρες?

Μια χαρά είναι. Για ζέσταμα ότι πρέπει.

• Like 1

Προσέξτε, το SR σήμερα γράφει: "Στα Χ.Κ. Καρπενησίου και Ανηλίου θα γίνει εκτίμηση αύριο Σάββατο για να δοθούν πίστες την Κυριακή 13/12."

βέβαια η κυριακή είναι 16/12 ....

Δυστυχώς μόλις έβγαλαν ανακοίνωση:

"Η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων με τη χθεσινή βροχή αργά το βράδυ επηρέασε την ποιότητα του χιονιου και με αυτό το δεδομένο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου, όπως αρχικά είχαμε ανακοινώσει. Έλκηθρα και snowmobile για τα παιδιά και παρέες που θέλουν να χαρούν το χιόνι θα είναι στη διάθεσή σας, όπως και το Chalet Chamois για καφέ, φαγητό και ζεστασιά! Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την επικοινωνία. Η άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τη δική σας εξυπηρέτηση και προγραμματισμό είναι για εμάς προτεραιότητα!"

Τζάμπα η χαρά. Και στις κάμερες σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα... Ας ελπίσουμε για Παρνασσό πλέον από Τρίτη...

• Like 1

Το like δεν σημαίνει ότι μου αρέσει επειδή θα είναι κλειστό.

Σημαίνει ότι μου έκανε ωραία εντύπωση η ανακοίνωση που έβγαλαν. Ξεκάθαρη, απλή αλλά περιεκτική.

• Like 3

Το like δεν σημαίνει ότι μου αρέσει επειδή θα είναι κλειστό.

Σημαίνει ότι μου έκανε ωραία εντύπωση η ανακοίνωση που έβγαλαν. Ξεκάθαρη, απλή αλλά περιεκτική.

ok, αλλά δεν δείχνει επαγγελματισμό την πέμπτη να ανακοινώνεις ότι ανοίγεις και την παρασκευή να τα μαζεύεις και μάλιστα οι πίστες να είναι εντελώς λάσπη ... Δεν παρακολουθούν τις προβλέψεις του καιρού? Όταν με μια σχετικά όχι και τόσο μεγάλη ζέστη έβγαλε λάσπη αναρωτιέμαι πόσο χιόνι είχε πραγματικά επίσης ... Εγώ που δεν είμαι επαγγελματίας το περίμενα αυτό αλλά δεν περίμενα να γίνει και τόσο λάσπη ... Πολλοί με το που είδαν την ανακοίνωση μπορεί να έκλεισαν για ΣΚ στο Μέτσοβο ... Εμένα αντιθέτως η συμπεριφορά τους μου θυμίζει Τόττη που έχει ανοίξει από τον Δεκέμβριο βεβαίως-βεβαίως ... Τέλος πάντων μακάρι να χιονίσει καλά και ας δουλέψει καλά και αυτό και όλα. Είναι ένα συμπαθητικό μικρό χκ, ιδανικό για αρχάριους

... μου θυμίζει Τόττη που έχει ανοίξει από τον Δεκέμβριο βεβαίως-βεβαίως ...

Νοέμβριο ήθελα να πω

ok, αλλά δεν δείχνει επαγγελματισμό την πέμπτη να ανακοινώνεις ότι ανοίγεις και την παρασκευή να τα μαζεύεις

Η έναρξη της περιόδου κρύβει εκπλήξεις. Το πρώτο χιόνι είναι επίφοβο. Παλιά δεν υπήρχαν ούτε οι ανακοινώσεις και ανεβαίναμε τζάμπα.

ok, αλλά δεν δείχνει επαγγελματισμό την πέμπτη να ανακοινώνεις ότι ανοίγεις και την παρασκευή να τα μαζεύεις και μάλιστα οι πίστες να είναι εντελώς λάσπη ... Δεν παρακολουθούν τις προβλέψεις του καιρού? Όταν με μια σχετικά όχι και τόσο μεγάλη ζέστη έβγαλε λάσπη αναρωτιέμαι πόσο χιόνι είχε πραγματικά επίσης ...

Παρακολουθώ πολλά χρόνια τα χιονοδρομικά και στην Ελλάδα αρχή σεζόν ενώ μόλις σου έχει καλοχιονισει και είσαι άνετα έτοιμος να ανοίξεις είναι 50 50 να στο εξαφανίσει σε λίγες ώρες ο νοτιάς.

Ειναι πολύ δύσκολο να το προβλεψεις. Με μια καλή ξαστεριά ενδιάμεσα και έναν εγκλωβισμό από καταβάτες μπορεί με την ίδια πρόβλεψη να μην έχανε ποντο

Η αλήθεια είναι ότι με μια ουσιαστικά χιονόπτωση αυτά γίνονται (για αυτό πάντα γράφω καλύτερα 3 χιονοπτώσεις των 10 πόντων από μια των 30)

Νομίζω ότι καλό είναι να μην είμαστε τόσο αυστηροί όταν ένα χιονοδρομικό δείχνει διάθεση να ανοίξει με αυτά που βλέπει. Φουλ χιόνι μπροστα τους ειχαν και παταγαν και εβλεπαν προβλεψη για λογικές θερμοκρασίες.

Φυσικά αν ανοίξει και πει ότι έχω 25 πόντους και έχει 5 (κάθε σεξουαλικός παραλληλισμός δεκτος) η κριτική είναι απόλυτα δικαιολογημενη. Το ίδιο και αν πει ανοιξα και χωρις να ενημερώσει είναι κλειστό μόλις φτασεις με ραδίκια αντί για χιονι

Edited by ΜΙΚ
  • Like 8

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Παρακολουθώ πολλά χρόνια τα χιονοδρομικά και στην Ελλάδα αρχή σεζόν ενώ μόλις σου έχει καλοχιονισει και είσαι άνετα έτοιμος να ανοίξεις είναι 50 50 να στο εξαφανίσει σε λίγες ώρες ο νοτιάς.

Ειναι πολύ δύσκολο να το προβλεψεις. Με μια καλή ξαστεριά ενδιάμεσα και έναν εγκλωβισμό από καταβάτες μπορεί με την ίδια πρόβλεψη να μην έχανε ποντο

Η αλήθεια είναι ότι με μια ουσιαστικά χιονόπτωση αυτά γίνονται (για αυτό πάντα γράφω καλύτερα 3 χιονοπτώσεις των 10 πόντων από μια των 30)

Νομίζω ότι καλό είναι να μην είμαστε τόσο αυστηροί όταν ένα χιονοδρομικό δείχνει διάθεση να ανοίξει με αυτά που βλέπει. Φουλ χιόνι μπροστα τους ειχαν και παταγαν και εβλεπαν προβλεψη για λογικές θερμοκρασίες.

Έχεις απόλυτο δίκιο και επειδή αυτά που λες θεωρώ ότι πρέπει να τα γνωρίζει ο κάθε ένας που σχετίζεται με διαχείριση. για αυτό ο χαρακτηρισμός μου "αντιεπαγγελματικό" τον θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένο και δεν νομίζω ότι είμαι και τόσο αυστηρός ... αντιθέτως στο κλείσιμο του μηνύματος μου τους παινεύω ... και τους παινεύω γιατί ακριβώς αυτό το σχόλιό μου θα μπορούσε να έχει γίνει για πολλά ελληνικά χκ και δεν ήθελα να αποτελεί δυσφήμιση για το συγκεκριμένο, περισσότερο είναι το γμτ για αυτό που συμβαίνει γενιότερα με την ελληνική χιονοδρομία. Προσωπικά το γουστάρω το ανήλιο και θα χαρώ να πάει καλά χωρίς αναποδιές και σε καμία περίπτωση δεν θα αποτρέψω κάποια επίσκεψή μου σε αυτό, προφανώς όταν είμαι σίγουρος ότι οι συνθήκες είναι καλές.

• Like 1

Η αλήθεια είναι ότι αν έλλειπε ο χαρακτηρισμός αντι, παγγελματισμος τα άλλα που λες έχουν βάση αλλά δυστυχώς η βάση που έχουν σε ένα απλό πρώτο διάβασμα μοιάζουν να είναι απλά με τη λογική του Έλληνα χιονοδρόμου πελατη (Που φυσικά έχει πάντα δίκιο σαν πελατης) που έχει δει τα όσα τραγικά περιγράφεις σε άλλο πχ Πισοδέρι

Φυσικά όμως ταυτόχρονα ο ελληνικός χειμώνας έχει και βοριάδες που εξαφανίζουν μισο μετρό χιόνι σε ένα βραδυ και παγοποιησεις που όσους και να έχεις όλη νύχτα δεν αρκούν και πίστες που όσο και να πατήσεις χάλια θα είναι και και και και θεώρησα καλό να γράψω κάτι που ισχύει μπας δεν τα κατηγορουμε αδικα τα χιονοδρομικά κάποιες φορες

Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα της ορθής ενημερωσης των ελληνικων χιονοδρομικων

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η αλήθεια είναι ότι αν έλλειπε ο χαρακτηρισμός αντι, παγγελματισμος τα άλλα που λες έχουν βάση αλλά δυστυχώς η βάση που έχουν είναι απλά με τη λογική του Έλληνα χιονοδρόμου πελατη (Που φυσικά έχει πάντα δίκιο σαν πελατης)

Το ξέρω ότι έχω δίκιο και είμαι πολύ προσεκτικός όταν σχολιάζω και δεν θα επανέλθω σε αυτό αλλά επειδή " η λογική του Έλληνα χιονοδρόμου πελάτη που έχει πάντα δίκιο" μου φαίνεται λιγάκι απαξιωτικό ξέρεις, για πες μου σε παρακαλώ την λογική ενός μη Έλληνα πελάτη να μάθω κι εγώ να φτιάξω την συμπεριφορά μου ...

Φυσικά όμως ταυτόχρονα ο ελληνικός χειμώνας έχει και βοριάδες που εξαφανίζουν μισο μετρό χιόνι σε ένα βραδυ και παγοποιησεις που όσους και να έχεις όλη νύχτα δεν αρκούν και πίστες που όσο και να πατήσεις χάλια θα είναι και και και και θεώρησα καλό να γράψω κάτι που ισχύει μπας δεν τα κατηγορουμε αδικα τα χιονοδρομικά κάποιες φορες

Έλεος ρε συ ΜΙΚ, έχω δει σχόλια και σχόλια κακίας εδωπέρα, μια παρατήρηση έκανα και ήταν και ευγενική μάλιστα ... έκανα τόσο μεγάλο λάθος να μιλήσω για αντιεπαγγελματισμό σε ελληνικά χιονοδρομικά, εεεε ???

Ω ναι είναι αντιεπαγγελματικό αυτό που έγινε και καλό είναι να προσέχουν για να έχουνε αλλά δεν είπα και να του κρεμάσουμε κιόλας ! Τι να πω ρε συ φίλε ΜΙΚ λάσπη έβγαλε, τι άδικη κριτική μου λες, χαλάρωσε, ακριβώς επειδή αυτά που λες για τον ελληνικό χειμώνα τα ξέρουν και οι χιονοδρόμοι, όχι μόνο οι διαχειριστές χκ είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο σχολιασμός μου, όχι επειδή είμαι "Έλληνας πελάτης" .... Λυπάμαι φίλε αλλά το μόνο σοβαρό σου επιχείρημα για τον "άδικό" σχολιασμό μου είναι η προσπάθεια απαξίωσης μου και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις?

Ω ναι είναι αντιεπαγγελματικό αυτό που έγινε και καλό είναι να προσέχουνε για να έχουνε !

Ναι καλέ συμφωνώ. Δες το edit που έκανα στην πρώτη παράγραφο (από το κινητό έγραφα).

Η δεύτερη παράγραφος δεν πήγαινε σε σένα, γενικό σχόλιο ήταν για τις πολλές αδικίες που προσπάπτει ο Έλληνας Χιονοδρόμος από καθαρή άγνοια. Τις ακούμε συχνά δίπλα μας και είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει μερικές και έχεις γελάσει πχ "δεν πάτησαν οι άχρηστοι χτες, στις Άλπεις ήμουν 3 μέρες και ήταν ολόισιες οι πίστες" με +12βαθμούς

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ναι καλέ συμφωνώ. Δες το edit που έκανα στην πρώτη παράγραφο (από το κινητό έγραφα).

Η δεύτερη παράγραφος δεν πήγαινε σε σένα, γενικό σχόλιο ήταν για τις πολλές αδικίες που προσπάπτει ο Έλληνας Χιονοδρόμος από καθαρή άγνοια. Τις ακούμε συχνά δίπλα μας και είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει μερικές και έχεις γελάσει πχ "δεν πάτησαν οι άχρηστοι χτες, στις Άλπεις ήμουν 3 μέρες και ήταν ολόισιες οι πίστες" με +12βαθμούς

οκ, σόρυ και από πλευράς μου που θύμωσα όπως κατάλαβες, αλλά το γεγονός ότι ήταν στο ίδιο μνμ μου φάνηκε σαν να συνέχιζε τον σχολιασμό για το σχόλιό μου. Χέρομαι, ας συνεχίσουμε να συζητάμε για το σκί μας

• Like 2

οκ, σόρυ και από πλευράς μου που θύμωσα όπως κατάλαβες, αλλά το γεγονός ότι ήταν στο ίδιο μνμ μου φάνηκε σαν να συνέχιζε τον σχολιασμό για το σχόλιό μου. Χέρομαι, ας συνεχίσουμε να συζητάμε για το σκί μας

Εγώ χαίρομαι που κάποιος γράφει πιο ανωρθώγραφα από μένα. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εργασίες αποκατάστασης . Το καρούλι έχει ύψος γύρω στο 1,20.

Λέω να πάω μια βόλτα αύριο ελπίζοντας ότι δεν θα κατέβει η πλαγιά πάνω μας.

post-7080-0-20529100-1547287815_thumb.jpg

Edited by Pant
  • Like 1

Practice makes perfect

Μιάς και σκι δεν κάνεις τέτοιες μέρες πλέον νότια Ελλάδα, μια πρώτη επίσκεψη στο Ανήλιο με θετικές εντυπώσεις. 2,15 ώρες με πολύ χαλαρή οδήγηση από Αγρίνιο και φτάνεις σε ένα πανέμορφο τοπίο με ένα πολύ μικρό ΧΚ που όμως λειτουργεί σωστά! Λίγο πίστα λίγο εκτός η μέρα πέρασε ευχάριστα, Δεν υπήρξε λόγος για γκρίνιες άλλωστε! Κόσμος από Ηγουμενίτσα αλλά και Θεσσαλονίκη- παρών και ο Κυριάκος- σε ένα οικογενειακό ΧΚ. Νομίζω κάποια ανάλογη Κυριακή θα το επισκεφτούμε ξανά.

φωτο μόλις μπορέσω.

post-5112-0-78688300-1547452069_thumb.jpg

• Like 14

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε το εκτός πεδίο της φωτό θα κούραζε, από την άλλη το chalet chamois είναι μακράν ο,τι καλύτερο apres κυκλοφορεί στην Ελλάδα, για κυριακάτικη εκδρομή συνιστάται ανεπιφύλακτα

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Edited by karakw
  • Like 5

Πολύ καλές εντυπώσεις από το Ανήλιο. Ξεκούραστος δρόμος από Θεσσαλονίκη - Εγνατία οδός 2 ώρες και από κόμβο ανηλίου μέχρι το ΧΚ 15 λεπτά. Το σαλέ πολύ όμορφο και οργανωμένο.

Το ΧΚ αρκετά μικρό αλλά αυτό το ξέραμε ήδη. Οι πίστες καλοπατημένες και η ανάβαση περίπου 5'. Ότι καλύτερο για ξεκούραση και αυθημερόν εκδρομή.

Αναπάντεχη συνάντηση με Παντελή - Γιώργο & Γιώργο. Έχω μια φωτό με Παντελή στην αρχή στο Parking. Και ένα παραλίγο βίντεο του karakw από το φρύδι αλλά έκλεισε από μπαταρία omg!

3 βόλτες πίστα και μετά στο πολύ ωραίο - ποιοτικό και εύκολο εκτός. Πολύ χιόνι!

post-3226-0-24076200-1547460677_thumb.jpg

post-3226-0-65332200-1547460698_thumb.jpg

post-3226-0-53175500-1547460683_thumb.jpg

post-3226-0-28333100-1547460690_thumb.jpg

• Like 23

1162895.jpg

Η αλήθεια είναι πως αν κατεβαίνεις από την κορυφή του διπλού στα μαχαίρια, είναι κουραστικό για τα πόδια :)

Πρώτο σκι φέτος έτυχε στο Ανήλιο όπου έκλεισα και την περσινή περίοδο στις 31/03. Μια πολύ καλή μέρα, καιρικά και χιονοδρομικά, με καλή παρέα και ωραίες εμπειρίες. Φτάνοντας, συνάντησα τον Κυριάκο. Μετά από μερικές κατεβασιές για ζέσταμα, τα φαρδιά κι έξω. Απολαυστικό πάρα το ότι είχε ήδη περαστεί αρκετά και βάρβαρα. Ιδίως το βορινό απότομο που περίμενες να κόψει ο αέρας που σήκωνε χιόνι στο φρύδι, για να δεις που θα προσγειωθείς. Εκτός από το εκτός, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα RC4 SC του Κυριάκου (ευχαριστώ και πάλι). Δεν είχα φορέσει ανάλογο πέδιλο. Αλλη διάσταση, ταχύτατες σταθερές τροχιές ακριβείας, πόδια να 'χεις. Ανεβαίνεις επίπεδο άμεσα. Τώρα ξέρω τι θα πάρω αν αλλάξω (και τι ύψος) :).

Αψογο στρώσιμο, το κέντρο ακόμα πιο βελτιωμένο από παλιά και τα σχέδια για το μέλλον έχουν ενδιαφέρον. Γεια σου Βασίλη.

Επιτέλους άνοιξε η περίοδος και για μένα, ελπίζω σε πολλές ανάλογες μέρες και συναντήσεις στο μέλλον.

edit: με πρόλαβε ο Κυριάκος όσο έγραφα :)

Η διαδρομή έχει ωραίες εικόνες από νωρίς

post-7080-0-50886700-1547462698_thumb.jpg

και αργότερα

post-7080-0-07084700-1547462715_thumb.jpg

ανεβαίνοντας στο χιονοδρομικό μετά το Ανήλιο. Πολύ χιόνι αλλά άψογος αποχιονισμός.

post-7080-0-28223300-1547462734_thumb.jpg

Ολα καλά...

post-7080-0-44194500-1547462760_thumb.jpg

Το βορινό απότομο πριν γαζωθεί

post-7080-0-31998600-1547462771_thumb.jpg

Γειά σου Κυριάκο

post-7080-0-48844800-1547462860_thumb.jpg

Βελτίωση διάνοιξης. Να δούνε στον Παρνασσό πως γίνεται (έχει 5-6 τέτοια εκεί και άλλα τόσα στο Πήλιο)

post-7080-0-62998300-1547462868_thumb.jpg

Edited by Pant
  • Like 16

Practice makes perfect

Και ένα παραλίγο βίντεο του karakw από το φρύδι αλλά έκλεισε από μπαταρία omg!

Ακριβώς το ίδιο παθαίνω όταν κάνω βίντεο με καρακω :shock::shock: Αυτή τη φορά τον έχω...αφού πήδηξε φρύδι :P

• Like 3

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Μεχρι να μαθω backflip, θα χεις μαθει και την καμερα σου :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

• Like 5

Παιδιά τι «βελτίωση διάνοιξης και να βλέπουνε στο Παρνασσό « . Στο Παρνασσό τόσο χιόνι το σκουπίζουμε με το φαράσι :0)

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Diianira
      Diianira
      (48 years old)
    2. Nikos
      Nikos
      (44 years old)
    3. vro
      vro
      (62 years old)

No members to show

• Forum Statistics