Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Skinny Is The New All Mountain Ski

Recommended Posts

Δειξε μου ατομο που αλλαξε ζευγαρι στην μεση της ημερας και δεν εβριζε.

Παρών (καμιά 30ρια φορές). Και αρκετές μέρες στην αρχή της μέρας από πουδρό σε πίστα μιας και οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες

Λαππ αν αμφιβάλλεις ότι έχεις ξεχάσει και το σκι που ήξερες και αν αμφιβάλλεις ότι τις μέρες που έκανες πίστα με τα 104 αν φοραγες πιστοπέδιλο θα χαμογέλαγες πιο πολύ γράψτο

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Προσωπικά, θα συμφωνήσω με το ΜΙΚ.

Θεωρώ πως το ιδανικό set-up είναι ένα πιστάδικο και ένα πουδροπέδιλο.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσα κυρίως mid-fat πέδιλο, αλλά όταν ξαναέβαλα πιστοπέδιλο πραγματικά τρελάθηκα και έβριζα τον εαυτό μου που ασχολήθηκα με mid-fat. Το ίδιο ισχύει και στο εκτός, όπου το πουδροπέδιλο πηγαίνει πολύ καλύτερα σε ένα μεγαλύτερο εύρος ποιότητας χιονιού απ' ότι το mid-fat.

• Like 1

Δειξε μου ατομο που αλλαξε ζευγαρι στην μεση της ημερας και δεν εβριζε.

Από πέδιλο σε σανίδια κι αντίστροφα πιάνεται? :LMAO:

• Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

ΙΜΟ πάντα καταλήγει κανεις σε δυο ζευγαρια πέδιλα,ξεκινώντας απο το ζευγάρι πίστας ,εκτος αν .. Δεν γίνεται να μην δεν εχεις πέδιλο κάτω απο 75-74 μέση...πως θα ευχαριστηθείς σκι,πως θα εξελίξεις την τεχνική σου .. Οποτε τωρα πάμε ή για 100 και κάτω ή για 100 και πανω. Το καθένα εχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

Εξάλλου το ονειρο όλων ειναι να πεισουν την γυναίκα τους να πάρουν δεύτερο ζευγάρι... Πάντα στο δεύτερο ζευγάρι καταλήγουμε!

sent with my WP using tapatalk

Edited by leonidastria
  • Like 2

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Εδώ δεν μας λέει ο συγγραφέας να μην έχετε δυό ζευγάρια ή τρεία , δεκατρεία.... μας λέει πως αν μπορείτε να έχετε μονο ένα τότε το mid-fat είναι το ιδανικότερο για all-mountain. Και πράγματι είναι , και θα συμφωνήσω μαζί του το 2010 , τότε που έγραψα το άρθρο... λέτε να έπρεπε να το είχα στείλει στο powder magazine.Φτού !...

• Like 2

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

τωρα που θα ανεβει ο κατωτατος μισθος εχουμε ελπιδες

• Like 2

Εδώ δεν μας λέει ο συγγραφέας να μην έχετε δυό ζευγάρια ή τρεία , δεκατρεία.... μας λέει πως αν μπορείτε να έχετε μονο ένα τότε το mid-fat είναι το ιδανικότερο για all-mountain. Και πράγματι είναι , και θα συμφωνήσω μαζί του το 2010 , τότε που έγραψα το άρθρο... λέτε να έπρεπε να το είχα στείλει στο powder magazine.Φτού !...

Επετρεψε μου να πω πως αν η τεχνικη σου ειναι αψογη ,κάνεις σκι και με την γκλιτζα του τσομπανη..σε οποιοδηποτε τεραιν !Το θεμα ειναι οτι ενας σκιερ επιπεδου 5 ,ομεσος σκιερ δηλ , θα απολαυσει το σκι του γενικοτερα με δυο ζευγαρια πεδιλα ,αναλογα προς τα που κλεινει μετα απο την στανταρ εκδοχη του πιστιαρικου. Δικη μου ταπεινη γνωμη .

Σοφοκλής

αμφιβάλλεις ότι τις μέρες που έκανες πίστα με τα 104 αν φοραγες πιστοπέδιλο θα χαμογέλαγες πιο πολύ;

Εξαρτάται. Μια μέρα δοκίμασα με τα στενά στον πάγο και τα βρήκα... χειρότερα. Πιο δύστροπα και κυρίως πιο απρόθυμα να στρίψουν και να μπουν σε τροχιά. Φταίει ότι έχουν να δουν σέρβις 5 χρόνια και δεν έχουν καθόλου ακμές; Φταίει ότι κάτω πατάει πολύ πιο μεγάλο κομμάτι των πεδίλων από τα φαρδιά μου; Φταίει ότι είναι πολύ πιο σκληρά από τα Soul? Δεν ξέρω.

Ήταν πάντως πολύ πιο ευχάριστα στα γρήγορα transitions όταν μαλάκωσε το τσιμέντο. Αναμενόμενο.

Πάντως τα επόμενα πιστιάρικα μου θα ήθελα να είναι πιο κοντά από εμένα τουλάχιστον κατά 10 πόντους.

Make Parnassos Great Again!

......Πάντως τα επόμενα πιστιάρικα μου θα ήθελα να είναι πιο κοντά από εμένα τουλάχιστον κατά 10 πόντους.

ε ναιιιι !!!Κατα την ταπεινη μου γνωμη το πιστιαρικο πρεπει να ειναι και λιγο παιγχνιδιαρικο ! Αυτο σημαινει -7_10 cm . Παντα μιλαω απο την θεση ενος μετριου σκιερ και οχι ενος ουαου οπως νομιζουν πολυ για τον εαυτο τους.

Edited by leonidastria
  • Like 2

Σοφοκλής

Σε χαμηλο επιπεδο τεχνικης δεν προτεινεται ο χιονοδρομος να εχει δυο ζευγαρια για να διαλεγει τερεν. Προτεινεται να βελτιωσει το σκι του εντος πιστας.

Οι λογοι ειναι προφανεις, ασφαλεια. Ο χιονοδρομος δεν μπορει να στριψει το fat και θα την «φαει» στους συνδεσμους του γονατος .

• Like 5

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις ενα ζευγαρι για ολες τις δουλειες...οπως ειπε και ο ΜΙΚ

το ιδιο ισχυει και στη θαλασσα θελεις 2 σανιδια το ιδιο και με τα ποδηλατα

οποτε μετα μπαινει το οικονομικο...αντεχεις για 2 ζευγαρια ολα καλα...δεν αντεχεις ψαχνεις να βολευτεις με ενα

τελίκα, το Β2 το bandit της rossi, είναι το μόνο που πάει αξιοπρεπώς παντού και δεν ξεχνάς και το σκι που ξέρεις!!!!!

Κρίμα που το έχει πει το ποίημα και πρέπει να βρω ένα άλλο τέτοιο αντίστοιχο. Πρέπει με βάση τα λεγόμενά σας (που μου φαίνεται απόλυτα σωστός ο συλλογισμός του ΜΙΚ) να έχω δύο πέδιλα.

Κλείνω πάντως στο ίδιο συμπέρασμα: καλύτερα δύο μέτρια (προς καλά) πέδιλα που εξειδικεύονται σε κάτι (πίστα/πούδρα) παρά ένα πολύ καλό σε ένα είδος χιονιού και που πάει κουτσά στραβά στο άλλο είδος

• Like 2

εχω εναν φιλο, απο τους ποιο τρελους στο βουνο (ολη μερα σκι ασταματητο, ντροπς τρελα, ταπα παντου με 115 μεση πεδιλο παντα κλπ) φετος πηγε αυστρια για να παρει πτυχιο στο σκι, το πηρε και εμεινε εκει.....160 μερες μετρησε φετος.. γυρισε πριν 2 βδομαδες και ηρθς χθες να με βρει....του εκανα την εξης ερωτηση.... ΑΝ πηγαινες για διακοπες αλπεις και επρεπε να παρεις ενα πεδιλο τι θα επερνες??? απαντηση ενα στενο για γινγαντιαιο με 30μ στροφη....παιδια ειναι το επιπεδο του καθενα μη τη ψαχνετε....εγω φετος παντως δεν το μετανιωσα που πηρα ενα στενο πιστοπεδιλο!!οχι οτι αλλαξα μες στη μερα βαριεμαι...τις μερες που το τσουλησα παντως ηταν πολυ ωραια

• Like 4

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Γωνίες μια φορά τον χρόνο(εκτός αν χρειαστεί πιο νωρίς), κόφιξ όποτε / αν χρειάζεται,

και κέρωμα κάθε φορά πριν πάω για σκι πλέον (1-2 φορές την εβδομάδα δηλ).

Ένα υγρό κερί σε κρύα εφαρμογή ( σε μπουκαλάκι σαν camel παπουτσιών)

που δοκίμασα φέτος έκανε καλή δουλειά .

5 χρόνια είναι πάρα πολλά χωρίς service Χρήστο.

Ρε μπας και τα είχες ξεχασμένα αποθήκη και δεν ήξερες ότι υπάρχουν?

Καντα μόνος σου σέρβις...δεν είναι τίποτα πραγματικά...

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Εξαρτάται. Μια μέρα δοκίμασα με τα στενά στον πάγο και τα βρήκα... χειρότερα. Πιο δύστροπα και κυρίως πιο απρόθυμα να στρίψουν και να μπουν σε τροχιά. Φταίει ότι έχουν να δουν σέρβις 5 χρόνια και δεν έχουν καθόλου ακμές; Φταίει ότι κάτω πατάει πολύ πιο μεγάλο κομμάτι των πεδίλων από τα φαρδιά μου; Φταίει ότι είναι πολύ πιο σκληρά από τα Soul? Δεν ξέρω.

Ήταν πάντως πολύ πιο ευχάριστα στα γρήγορα transitions όταν μαλάκωσε το τσιμέντο. Αναμενόμενο.

Πάντως τα επόμενα πιστιάρικα μου θα ήθελα να είναι πιο κοντά από εμένα τουλάχιστον κατά 10 πόντους.

ανά 4-5 μέρες καλού και έντονου σκι θέλει ακόνισμα Χρήστο για να χαμογελάς και στον πάγο.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

1162895.jpg

Ένας σκιέρ επίπεδο 5 ,δεν θα έπρεπε να έχει πεδιλο πάνω από 74-76 ,γιατί ποτέ δεν θα φτάσει επίπεδο 6 και πάνω !!

Ας μάθουμε καλό σκι προτα και μετά πάμε και εκτός ,περνούμε 115 μέση κτλ

Χρήστο Λαππα

Στενή μέση πιστιαρικο πεδιλο σε παγομενη πίστα : το καλιτερο!!!

Χεραζετε πολύ καλές ακμές και δυνατά πόδια !!!

Χρήστο miscelano- gs πέδιλα ,τα καλιτερα για μένα και τα αγαπημένα μου!!

Ραδιους 30 ,προτα αυτά τα πέδιλα είναι Fis και μόνο ,δεύτερο σε πια πίστα θα τα αφήσεις με αυτό το ραδιους ,τι ώρα θα είναι γιατί αν είναι μετά της 10 θα πάρεις καμία δεκαριά επιβάτες μαζί σου σε κάτι στροφή :) και τελευταία ,εκτός τα δίνατε πόδια ,πρέπει να ξέρεις και καλοοοοο σκι

Κώστα ,αν κανείς γονείς μια φορά του χρόνου ,στο πάγο πάντα θα έχεις θέμα !!!

Οπος και το wax έτσι και οι ακμές θέλουν μετά από καρέ σκι

• Like 2

παρτε ενα snowboard λεω εγω, που πας παντου κ τελειωσε...το παιδευετε απο , μετα απο εκει κ ακρη δεν βγαζετε

Snow is on my D.N.A.

Δεν είναι έτσι φίλε !!

Τα σνουμπορδ έχουν σκληράδα ,διαφορετικές ακμές ,διαφορετικό κόψιμο και αλλα

Η μία ακμή (που πατάει χιόνι στη στροφή) του σανιδιού αντί για δύο των πεδίλων είναι καταδικαστική στον πάγο...

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 1

Πράγματι. Βέβαια το τι σημαίνει "τσιμέντο" ενέχει μια σχετικότητα ως έννοια για τον καθένα :animier:

Επί του θέματος... (ή μάλλον εκτός θέματος?) ακόμα και το πιο ξυράφι πέδιλο δεν θα σώσει τον σκιέρ αν δεν τα βάζει σωστά στις στροφές, και το αντίστροφο (δεν πα να τα βάζει σωστά, αν οι ακμές είναι στρογγυλές σαν σε πέδιλο πάρκου, ξέχνα το). Συχνότερο φαινόμενο, βέβαια, είναι να πιστεύει ο σκιέρ ότι φταίει το πέδιλο. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει σκι κάπου που δεν το διασκεδάζει...

:shuriken:

• Like 5

Εγω αμα βλεπω παγο την κανω με ελαφρα πηδηματακια....

Το δραμα ειναι οταν πρεπει να περασεις απο σκια και δεν εχεις αλλον τροπο να πας...

Επθσεις οταν βιαζεσαι την ανοιξη μην σου χαλασουν...το στρωσιμο και πας νωριτερα απο οτι πρεπει...

Αλλα μυαλο δεν βαζω....

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Ανωμαλία δεύτερη ελληνική που πολεμάω χρόνια.Ο Πάγος.

Γιατί; μα γιατί;... :P

• Like 1

Γιατί βρέθηκες στο βουνό την λάθος μέρα, έχοντας ξυπνήσει από τις 5 και οδηγήσει 3 ώρες και 220 χιλιόμετρα.

ή

Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φτάσεις στο χωριό. Είναι αρκετά συνηθισμένο στις Άλπεις, το τελευταίο κομμάτι στο τέλος της ημέρας να είναι και το χειρότερο.

Make Parnassos Great Again!