Jump to content
Loof

Χ.κ. 3-5 Πηγάδια 2017-18

Recommended Posts

Ενταξει ρε παιδια ,υπαρχουν και οι τρελλαμενοι ,τα εχουμε ξαναπει αυτα !Δηλ αν υπηρχε ενα στραβοπατημα και καποιος εχανε την ζωη του ,τι θα λεγαμε ? Θα λεγαμε οτι ναι μεν ειναι επικινδυνη αναβαση ,αλλα οχι και βραδυ ...οχι και βραδυ !

Απλα θα πρεπει να μην τραβαμε τα πραγματα στα ακρα ,μιας και ειμαστε κοινοι θνητοι και δεν ειμαστε απο τους τρελλαμενους που ζουνε για αυτο ,με αυτο και απο αυτο .Αυτοι βγαζουν αντερα οπως πιθανως ο γαλλος Candide Thovex...Εκει να πω... αυτο εμαθε απο αυτο ζει.

Παντος αυτα τα σπορ εχουν σαφως μια μεγαλυτερη επικινδυνοτητα απ οτι το ταβλι. Αν και καμια φορα το ταβλι γινεται πιο επικινδυνο ...να στο φερει ο αλλο στο κεφαλι μετα απο ακατασχετη κολοφαρδια ...

Ολα θελουν συνεση !

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

??,,, τι να πει κανείς. Εχω αρχήσει να πιστεύω οτι ακόμα και εκεί που περπατάμε μπορεί να σκοτωθούμε έτσι ξαφνικά, χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα...

Τι μπορεί να έκανε το παληκάρι έστω και σε νυχτερινή πορεία ....????

Μήπως πρέπει να μάθουμε πρώτα τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος; Πρέπει!, για να μάθουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε ωστε να προφυλαχθούμε στο μέλλον ....

• Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Παιδια η νυχτερινη αναβαση ειναι κατι το πολυ συνηθισμενο απο τον προπερασμενο αιωνα ειδικα σε διαδρομες που ο χρονος δεν σου φτανει. Πχ στο εβερεστ.

Τεσπα χρονια γινεται αυτο το...νυχτερινο...στα 3-5.

Ειναι κατι σαν τοπικη παραδοση πια.

Δυστυχως εχει τις δυσκολιες του.

Και ειπαμε δεν ειναι χιονοδρομια ειναι ορειβατικο σκι.

Αλλα μιλαμε για ενα χιονοδρομικο γνωστο παγοδρομιο επομενως πρεπει κανεις να ειναι προετημασμενος. Μην ξεχναμε οτι ανεβηκαν

Με τα ποδια, αρα ηξεραν τι τους περιμενει.

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

το να ανεβείς στον όλυμπο καλοκαίρι βραδυ δεν είναι τόσο επικίνδυνο γιατί αν δεν υπάρχει ενδεχόμενο βροχής, k έχεις εμπειρία στην διαδρομή τα απρόοπτα σχεδόν εκμηδενίζονται

δεν θα ανέβαιναν όμως χειμώνα το βραδυ

k ακόμα k αν το κάνανε το επίπεδο κινδύνου αυξάνεται κατακόρυφα

k εγώ είχα κάνει δυο φορες κατάδυση παρέα με καρχαρίες...μια ήταν μονο reef shark k μετά lemon sharks

όταν ρώτησα τον εκπαιδευτεί - οδηγό μου είπε μην ανησυχείς...μονο 16 θύματα έχουμε τα τελευταία 40 χρονια με αυτούς τους καρχαρίες...δεν σημαίνει όμως ότι ντιέ υπάρχει κίνδυνος...άσε που k κάποιος άλλος άκουσε από τον οδηγό "μην αγχώνεσαι...μονο 15 θύματα είχαμε τα τελευταία 25 χρονια"....k αυτός ήταν το 16ο

• Like 2

Snow is on my D.N.A.

??,,, τι να πει κανείς. Εχω αρχήσει να πιστεύω οτι ακόμα και εκεί που περπατάμε μπορεί να σκοτωθούμε έτσι ξαφνικά, χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα...

Τι μπορεί να έκανε το παληκάρι έστω και σε νυχτερινή πορεία ....????

Μήπως πρέπει να μάθουμε πρώτα τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος; Πρέπει!, για να μάθουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε ωστε να προφυλαχθούμε στο μέλλον ....

και εγώ αυτό πιστεύω
μου φαίνεται παράξενο που έπεσε σε δέντρο...
υποθέτω ότι στο νυχτερινό κατέβηκαν εντός πίστας...αν πήγαν k εκτος βραδιάτικα τι να πω
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Εμαθα οτι ηταν εντος πιστας απο οικειους του..

Σοφοκλής

το video είναι από άλλη μέρα φυσικά

k διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα κάποιοι είναι χωρίς κράνος

k εγώ το αποκλείω εκτος πίστας

αλλα αν δεν φορούσε κράνος, γλίστρησε σε πάγκο k έπεσε σε δέντρο....κρίμα...

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Το βιντεο και το παρακατω καλεσμα ειναι περσυνα.

Το βιντεο ειναι απο εξορμηση του ΣΧΟ Βεροιας.

post-911-0-35074100-1516877929_thumb.jpg

• Like 1

Δεν ειναι μονο στα 3-5

Σχεδον παντου γινεται.

Εδω στο καρπενησι.

Η λουτσα ειναι απο το καταφυγειο πηγαινωντας για ανεμο 1 αριστερα.

καλά κάνουν ρε file...μπράβο τους...γιατί όχι..

αλλα πάλι είδα κάποιον χωρίς κράνος..

Snow is on my D.N.A.

καλά κάνουν ρε file...μπράβο τους...γιατί όχι..
αλλα πάλι είδα κάποιον χωρίς κράνος..

Καποιον...? και οι δυο δεν φορουσαν κρανος ! για τον φωτογραφο δεν ξερω..λογικα ουτε εκεινος θα φορουσε !

Ειναι κι αυτος ενας τροπος να γινεις διασημος ...να σε γραψουν οι εφημεριδες !

Σοφοκλής

Δεν φορανε οι πιο πολλοι, δυστυχως.

Ειναι μαλλον οπως το λουρακι, δεν θεωρειτε μαγκια.

Σοβαρολογω, εχω ακουσει διαφορες δικαιολογιες, απιστευτες.

Απο οτι καταλαβα ο ψωμιαδης φορουσε κρανος.

Αλλα δεν σημαινει οτι επειδη εχεις ολον τον εξοπλισμο θα την σκαπουλαρεις.

• Like 1

Στις αναβάσεις μου δεν φοράω κράνος, εκτός εάν έχει πολύ κρύο και δεν επαρκεί ο σκούφος . Στην κατάβαση
πάντα. Νυκτερινό σκι με φακό δεν έχω κάνει, δεν πιστεύω ότι είναι δυσκολότερο από το σκι με βαριά ομίχλη. Στα πηγάδια το εκτος είναι η μαύρη, ανάμεσα στα δέντρα, στην περιοχή επάνω από το λούκι και ανεβαίνοντας την καρέκλα νοικοκύρηδες αριστερά. Αυτή την στιγμή επειδή δεν έχει πολύ χιόνι ολα τα εκτός είναι επικίνδυνα, πέτρες, κλαδιά. Από την στιγμή που ανέβηκαν γνώριζαν και τις συνθήκες που επικρατούσαν. Ο πάγος είναι επικίνδυνος σε εκτεθειμένες πλαγιές με αρκετή κλίση. Μάλλον έγινε το ατύχημα έγινε σε κατάβαση εντός πίστας, ταχύτητα & σκοτάδι.

edit: ... ανεβαίνοντας την καρεκλά οι κορυφές αριστερά (οχι νοικοκύρηδες)

Edited by herman
  • Like 1

Περσινο νυχτερινο στα 3-5

Και ενα ακομα απο το σελι.

Βαρετο, μην το δειτε ολο.

Εχει μονο την αναβαση.

Νομιζω πηγανε ασουρμπασι.

Η αισθηση στην καταβαση ειναι καπως ετσι...

Φυσικα και με δυσκολια διαβαζεις το χιονι, ασε που καλο ειναι να το ξερεις το μερος γιατι ειναι τελειως διαφορετικα το βραδυ.

Επισεις στα δικα μας μερη που δεν ειναι τοσο μεγαλα τα κρυα μπορει να εχεις και συναντησεις με νυκτοβια.

Γενικα θελει σχετικα φρεσκο χιονακι, οχι αμεσως μετα την χιονοπτωση και οχι θετικες θερμοκρασιες και αερηδες το πρωι.

Και ενα ακομα απο το σελι.

Βαρετο, μην το δειτε ολο.

Εχει μονο την αναβαση.

Νομιζω πηγανε ασουρμπασι.

https://youtu.be/63l16Kprq9E

αρσουμπασι δεν είναι το video γιατί έχει δεντρα

αν και δεν το είδα όλο μάλλον είναι λούκι από την βάση μέχρι το σαλέ δίπλα από τον ενδιάμεσο σταθμό του εναέριου

• Like 1

Λίγο όχι τόσο σχετικό με το συγκεκριμένο περιστατικό. ....

Πριν λίγο καιρό, έγραψα στο τόπικ αυτό για την κατάσταση που επικρατούσε στα Πηγάδια, (πριν χιονίσει) όταν δούλευε μόνο το Σ2, όπου μέσα στην πίστα εκτός από τους σκιέρ κυκλοφορούσαν και πεζοί τουρίστες και πολλά έλκηθρα τα οποία πήγαιναν με 1000 και σταματούσαν ή δεν σταματούσαν στην ουρά του λιφτ. Η κατάσταση βέβαια τα σαββατοκύριακα σχεδόν άλλαξε, καθώς το χκ έδινε οδηγία - προτροπή τα έλκηθρα να πηγαίνουν στο baby. (Μερικά βέβαια έμεναν στη πίστα του Σ2). Το κακό δεν άργησε να γίνει. Την Τετάρτη, είχε ανεβεί ένα σχολείο από τη Νάουσα και ένα έλκηθρο έπεσε με φόρα σε ένα κοριτσάκι, το οποίο είναι και αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας και το τραυμάτισε.....αρκετά....το κοριτσάκι έσπασε την κλείδα του.!!!!

Αυτά είναι.............

• Like 2

Στις αναβάσεις μου δεν φοράω κράνος, εκτός εάν έχει πολύ κρύο και δεν επαρκεί ο σκούφος . Στην κατάβαση

πάντα. Νυκτερινό σκι με φακό δεν έχω κάνει, δεν πιστεύω ότι είναι δυσκολότερο από το σκι με βαριά ομίχλη. Στα πηγάδια το εκτος είναι η μαύρη, ανάμεσα στα δέντρα, στην περιοχή επάνω από το λούκι και ανεβαίνοντας την καρέκλα νοικοκύρηδες αριστερά. Αυτή την στιγμή επειδή δεν έχει πολύ χιόνι ολα τα εκτός είναι επικίνδυνα, πέτρες, κλαδιά. Από την στιγμή που ανέβηκαν γνώριζαν και τις συνθήκες που επικρατούσαν. Ο πάγος είναι επικίνδυνος σε εκτεθειμένες πλαγιές με αρκετή κλίση. Μάλλον έγινε το ατύχημα έγινε σε κατάβαση εντός πίστας, ταχύτητα & σκοτάδι.

εννοειται πως δεν φορας αναβαση....

Snow is on my D.N.A.

Καποιον...? και οι δυο δεν φορουσαν κρανος ! για τον φωτογραφο δεν ξερω..λογικα ουτε εκεινος θα φορουσε !

Ειναι κι αυτος ενας τροπος να γινεις διασημος ...να σε γραψουν οι εφημεριδες !

πολυ φαουλ...

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

ΠΑΙΔΙΑ , ολη η φάση είναι ΦΑΟΥΛ!!!!!!!!!!!

Βραδυνή κατάβαση +ασφάλεια , δεν υφίστατε!!!! Οτι άλλο παραπέρα μπαινει στη σφαίρα της Μαλακίας.

Και πραγματικά λυπαμαι πάρα πολύ που Ορ.Συλλογος οπως είδα στο βιντεο , έκανε βραδυνή κατάβαση με το φακουδακο στο κεφάλι. Αυτο δείχνει την ερασητεχνικότητα και την αγαρμποσύνη του Έλληνα σε ότι κάνει.

Edited by evz0nas

12001473193_1a46c8783a_z.jpg

είναι απορία μου οι περισσότεροι ορειβάτες που κάνουν σκι κατά την ανάβαση δεν φορούν κράνος και συμπεριλαμβάνονται και επαγγελματίες οδηγοί βουνού , δεν θεωρείτε βασικό ;εγώ δεν ξέρω ,αλά δεν το φορούν μόνο στην ανάβαση !

Ας μας Βοηθήσουν οι γνωστές γιατί έχω την άποψη ότι είναι αμέλεια

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by vaggelis

όταν ανεβαίνουν δεν φοράνε...γιατί 1. ιδρώνεις πολύ και 2. δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος...

βεβαια στο εξωτερικό έχω δει να φοράνε ένα καλοκαίρι αλλα στο klein matterhorn (η όπως λέγεται). Αλλα όχι διπλα η στην άκρη μιας πίστας...μιλάμε για απόλυτος εκτος πεδίου...

αν ανεβαίνεις διπλα η άκρη πίστας k εγώ το θεωρώ περιττό

τώρα όταν βλέπω ανθρώπους από EOX να κατεβαίνουν βραδιάτικα χωρίς φώτα σε μια πιστα χωρίς κράνος τι να πω...εγώ πάντως δεν θα τους εμπιστευόμουνα για δασκάλους χιονοδρομίας στα παιδιά μου...sorry κιόλας αν παρεξηγηθεί κάποιος αλλα εγώ έτσι το βλέπω

είναι σαν να πας για μάθημα σε σχολη οδηγών, k να δεις τον δάσκαλο να έρχεται με μηχανάκι χωρίς να φοράει κράνος...

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Πριν από χρόνια περπατούσα (ανάβαση ) στο Ζερματ το μονοπάτι ελεγχόμενο εγώ ανέβαινα άκρη με το Χιόνη μαλακό και δυστυχώς έφυγα με μάζεψες ελικόπτερο επέζησα και γράφω , τότε μόνο σκουφάκι δυστυχώς , αλά τώρα μόνο κράνος παντού και πάντα ....

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like 3

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...