marakidiet 289 Report post Posted January 11, 2018 (edited) το πιο απλο πραγμα ....... το εχω γραψει σε 3-4 ποστ Κωστα. δειτε τι συμβαινει σε αλλα χιονοδρομικα. και μην πατε στο εξωτερικο που η παιδεια ειναι διαφορετικη. δειτε τι γινεται στην βασιλιτσα. ενα ΧΚ με 90% σανιδια και ελληναρες και δεν εχω δει ουτε ενα αδεσποτο τοσα χρονια Δυστυχώς και εκεί την προηγούμενη εβδ (νομιζω Τετάρτη ή Πέμπτη) ενα σανίδι κατέβαινε μοναχό του στα απάτητα, παράλληλα με το διπλό. Ευτυχώς δεν είχε κόσμο το ΧΚ, ήταν αργά, λογικά κάπου βρέθηκε από τον πιστέρ..... ευτυχώς δεν ακούσαμε κάτι -κάποιος να χτύπησε. Σχεδόν σίγουρα δεν ήταν αρχάριος (αφού μπορούσε να ανέβει με πιατάκι, τριπλό ήταν κλειστό), λογικά του έφυγε όταν άραξε στην κορυφή. Edited January 11, 2018 by marakidiet Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 Και γιατί εμείς στα Καλάβρυτα (κυρίως) και στον Παρνασσό βλέπουμε καθημερινά 2-3? γιατί πολλοί αρχάριοι παίρνουν καρεκλάκι με σανίδα στο χέρι...και αν θέλετε, χωρίς λουράκι η ακόμα k αν έχουν το βγάζουν (ypotheto) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Δυστυχώς και εκεί την προηγούμενη εβδ (νομιζω Τετάρτη ή Πέμπτη) ενα σανίδι κατέβαινε μοναχό του στα απάτητα, παράλληλα με το διπλό. Ευτυχώς δεν είχε κόσμο το ΧΚ, ήταν αργά, λογικά κάπου βρέθηκε από τον πιστέρ..... ευτυχώς δεν ακούσαμε κάτι -κάποιος να χτύπησε. ναι αλλα αν κατάλαβα καλά εκτος πίστας...εκεί δεν μπορείς να κανεις κάτι...ούτε το XK για να λέμε την αλήθεια δεν γίνεται να εξαλειφθεί ο κίνδυνος 100%...αλλα αν τους βάλεις όλους να το φοράνε στα καρεκλάκια (με i χωρίς λουράκι) θα είναι όλα πολύ καλύτερα...k με λουράκι στην χειρότερη το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα Edited January 11, 2018 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 11, 2018 δειτε τι συμβαινει σε αλλα χιονοδρομικα. και μην πατε στο εξωτερικο που η παιδεια ειναι διαφορετικη. δειτε τι γινεται στην βασιλιτσα. ενα ΧΚ με 90% σανιδια και ελληναρες και δεν εχω δει ουτε ενα αδεσποτο τοσα χρονια Σταυρο μας εξηγείς πως εχει επιτευχθει αυτο? το εχουμε γραψει σε τουλαχιστον 10 ποστ παραπανω και εγω και ο turms και αλλοι οταν το χιονοδρομικο αφηνει να παιρνουν στο χερι το σανιδι συμβαινει αυτο. στην βασιλιτσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το παρεις στο χερι. αν δεν μπορεις να κατεβεις απο το καρεκλακι με το ενα ποδι δεμενο στο σανιδι σημαινει οτι δεν εισαι ικανος να κανεις σητν πιστα που σε παει το καρεκλακι. πηγαινε στο Baby να μαθεις. με αυτο τον τροπο ο snowboarder ανεβαινει με το ποδι δεμενο , κατεβαινει απο το καρεκλακι με το ποδι δεμενο. δεν υπαρχει στιγμη που να ειναι λυμμενο το σανιδι απο το ποδι του. αν θελησει να το βγαλει για να το αφησει στην ακρη και να βγαλει φωτο το ιδιο θα κανει και με το λουρακι. θα το ξεκουμπωσει , θα το αφησει και θα παει παραπερα να βγαλει φωτο. στην περιπτωση αυτη μιλαμε για την ανευθυνοτητα και την βλακεια που ειναι ανικητη. εγω ποτε δεν εχει χρειαστει να το βγαλω το σανιδι εκτος και αν ειμαι στο σαλε. και μια χαρα φωτογραφιες εχω . η λυση ειναι μια . παντα δεμενο το σανιδι στο ποδι. να μην αφηνουν ατομα με το σανιδι στο χερι. ανεβαινουν στην στυγα πρωταρηδες με το σανιδι σοτ χερι , φορωντας τζην, και δοκιμαζουν για πρωτη φορα σανιδι που? στην στυγα? εννοειται οτι πανω στον χαβαλε , πανω στο ζορι τους θα τους φυγει το σανιδι..... εγω που ειχα 10 χρονια να παω καλαβρυτα (πηγαινα βασιλιτσα) επαθα σοκ με τα αδεσποτα σανιδια και το επιπεδο των χιονοδρομων στα καλαβρυτα. τρομαξα και εγω ο ιδιος και με αδεσποτα σανιδια αλλα και με ασχετους σκιερ που επεφταν και σταματουσαν μετα απο 100 μετρα στην στυγα κανοντας bowling με τους υπολοιπους χιονοδρομους. δεν ξερεις να κανεις με το ενα ποδι δεμενο ? πηγαινε Baby. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marakidiet 289 Report post Posted January 11, 2018 Ανέβαινα στο διπλό (ΧΚΒ) με μια σχετικά νέα sb και τη ρώτησα για κράνος και λουράκι. Για το κράνος ναι μου είπε καλό θα είναι.... το σκέφτομαι. Για το λουράκι ούτε που ήξερε τι είναι και ό,τι υπάρχει. Της φάνηκε βέβαια "κουφό" εφόσον η συγκεκριμένη δεν βγάζει πόδι από δέστρα, αλλά όταν της έθεσα τον προβληματισμό, δεν φάνηκε αρνητική. Και αυτή ποτέ δεν είχε πετύχει - δει αδέσποτο σανίδι. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Δυστυχώς και εκεί την προηγούμενη εβδ (νομιζω Τετάρτη ή Πέμπτη) ενα σανίδι κατέβαινε μοναχό του στα απάτητα, παράλληλα με το διπλό. Ευτυχώς δεν είχε κόσμο το ΧΚ, ήταν αργά, λογικά κάπου βρέθηκε από τον πιστέρ..... ευτυχώς δεν ακούσαμε κάτι -κάποιος να χτύπησε. Σχεδόν σίγουρα δεν ήταν αρχάριος (αφού μπορούσε να ανέβει με πιατάκι, τριπλό ήταν κλειστό), λογικά του έφυγε όταν άραξε στην κορυφή. εγω προσωπικα δεν εχω δει αδεσποτο σανιδι στην βασιλιτσα εκτος απο τα ορια του baby lift πισω απο το 360. σιγουρα συμβαινει αλλα οχι τοσο συχνα οπως στα καλαβρυτα. 2 μερες πηγα καλαβρυτα ειδα 3 σανιδια αδεσποτα και 2 φασεις που επεσε σκιερ και παρεσυρε για 100 μετρα οσους ηταν στον διαβα του. πιο πολυ κοιταζα πισω μην πεσει κανεις πανω μου παρα μπροστα..... Edited January 11, 2018 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
marakidiet 289 Report post Posted January 11, 2018 Πράγματι στο ΧΚΒ δεν εχω πετύχει σανίδι στο χέρι πάνω στο καρεκλάκι (πριν βεβαια ανέβουν, κλασικά κάποιοι "μαγκες" το έχουν στο χέρι και καλά μην του το πατησουμε, για να κλέψουν στην ουρά, αλλά αυτό έδώ δεν μας νοιάζει, αφού πριν ανέβουν το φοράνε). Ίσως μόνο μια φορά στο τριπλό με ιδιαίτερες φωνές για προσοχή από το προσωπικό - και αυτούς που ήταν μαζί του στην καρέκλα. Συμφωνώ, πρώτα από όλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ σανίδι στο χέρι (εκτός αν με το λουράκι το έχεις δεμένο στο χέρι - δεν ξέρω παίζει αυτό με ασφάλεια. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 (edited) αν στην Βασιλίτσα καταφέρανε να επιβάλουν ΟΧΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ στα καρεκλάκια, που i βασιλίτσα ήτανε (k ίσος είναι ακόμα) ολίγον καφενείο, τότε το XKK αν δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί k να πάνε για πρέφα... προσωπικά μου φαίνεται παράξενο γιατί σε 3-5 πηγάδια, σέλι, βασιλίτσα, k kaimak δεν έχω δει ποτε αδέσποτο...η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει (δεν θυμάμαι??) σε αυτά τα XK να το παίρνουν στο χέρι αν καταλαβαίνω καλά όμως στο XKK έχετε μεγάλο πρόβλημα... προφανώς για αυτό k τόση επιμονη στο θέμα αυτό... πάντως μην έχουμε αυταπάτες...αυτός που θέλει να το πάρει στο χέρι, και ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην βλακεία του, δεν πρόκειται αν έχει λουράκι, να το βγάλει το λουράκι από το πόδι, να το περάσει στο χέρι, να βγάλει το σανίδι, να πάρει το καρεκλάκι με σανίδι στο χέρι, να κατεβει, να φορέσει το σανίδι, k μετά να βάλει το λουράκι από το χέρι πάλι στο πόδι... Edited January 11, 2018 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,187 Report post Posted January 11, 2018 https://www.facebook.com/whitelines/videos/10155027823732854/ Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Εάν πετύχετε να απαγορεύεται να ανεβαίνουν στα λιφτ με σανιδι στο χέρι και δεν πετύχει το συζητάμε. Το θέμα για το λουράκι δεν γίνετε Γτ είναι ακριβό η δεν θελουμε αλλά Γτ είναι άχρηστο. Ειδικά ο αρχάριος από την αρχή πρέπει να μάθει και να συνηθίσει να μην βγάζει το σανιδι κάθε τρεις κ λίγο. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Εάν μάθει αρχάριος να κάνει με το ένα..να skatάρει με το ένα..να γλιτώνει χρόνο δένοντας μόνο την μια δέστρα όλα έχουν λήξει. Το λούρακι βγαίνει όταν βγαίνει κ το σανιδι. Με 1 μέτρο λουράκι δεν πρόκειται να δείτε κανέναν πουθενά. Από ενα σημείο και μετά θα είναι επικίνδυνο να πιαστεί στο λιφτ, σε δέντρο ακόμα και να το πάρει κάποιος σκιέρ και να λέει γιατί κρέμονται σχοινιά Χαχα. ΥΓ. Πηλιο Βασιλίτσα όντως δεν είναι συχνό το φαινόμενο. Δεν ξέρω τι βλέπετε εκεί κάτω. Edited January 11, 2018 by detox 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 11, 2018 https://www.facebook.com/whitelines/videos/10155027823732854/ πραγματικα θα ηθελα να μαθω πως το παραπανω βιντεο βοηθαει στην κουβεντα μας.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,247 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Ο άλλος φταιει. Γιο Καμπινες παντου. Να περπατανε χοροπιδωντας οι σανιδαδες να γελαμε. Να εχουμε και εναν με χατζαρα να κοβει πόδια μολις βγουν απο την δεστρα. Παντου φευγουν σανιδια. ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ. Απλα στα καλαβρυτα ΟΛΑ καταληγουν στην.... μια πιστα. Ειναι χωνί το μερος. Η αρνηση σε ενα φτηνο και απλο μετρο (που αλλοιμονο δεν τα λυνει ολα) ειναι πια θεμα θεολογικο. Εχουν τα αψυχα οπως ο τοιχος ελευθερη βουληση ή οχι;;;;;;; Δεν απευθηνωμαι σε ανθρωπους που η αποσταση δεστρας με γονατο ειναι 1 μετρο με την σανιδα ορθια ή και στο πλαι. Δεν εχω εμπειρια απο εξωγιηνους. Ουτε και σε ανθρωπους που δεν μπορουν να ανεβασουν λουρακι στρετς σε καρεκλακι χωρις να τα κανουν μανταρα. Να πανε στο παιδικο. Edited January 11, 2018 by vro Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 πραγματικα θα ηθελα να μαθω πως το παραπανω βιντεο βοηθαει στην κουβεντα μας.... γιατί δείχνει την βλακεία κάποιον που κόβουν βόλτες περπατώντας, διπλα, μπροστά πίσω k ενδιάμεσα στα lift Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted January 11, 2018 Δεν πρόκειται ποτέ κανένας να βγάζει το σανιδι με δεμένο λουράκι. Οι σκιέρ πάντως δεν κρατάνε επίπεδο. Δεν πειράζει θέλω να πάνε στο εξωτερικό να κάνουν μανούρα που οι snowboardαδές δεν φοράνε λουράκι και θα τους κοιτάνε σαν εξωγήινους. Δεν το επιβάλει κανένας κανονισμός πουθενά. Ελληνική πατέντα. Το ύφος μου αυτό έχει διαμορφωθεί από το ύφος κάποιων βλέπε vro, άχρηστα βιντεάκια και φωτογραφίες που έχουν σκοπό την διακωμώδηση του snowboard. Πατε πίσω στο 70 μήπως και περάσει ο κανονισμός σας...Αχ τότε εισασταν μόνοι σας..δεν ήταν οι άξεστοι τύποι με τις σιδερωστρες. Τι κρίμα που άλλαξαν τα πράγματα και η συζήτηση για τα λουράκια θα μείνει εδώ και μόνο εδώ γιατί είναι μη αποτελεσματικό μέτρο που δεν εφαρμόζεται πουθενά ποια. Όπως είπαν και άλλοι ήταν γιατί υπήρχαν δέστρες step in ενώ τώρα όχι. Αλλά δεν ξέρουμε από αυτά. Αλλά έχουμε άποψη. Συμβουλή όσων ασχολούνται με το snowboard πάντα δεμένο το ένα πόδι και πάντα το snowboard ανάποδα. Θέλετε την παίρνετε την θέτετε σε εφαρμογή σαν πρώτο βήμα. Το οποίο μπορεί να πατήσει πάνω στην εμπειρία μεγάλων χιονοδρομικών. Δεν θέλετε..πάρτε πανοπλίες για τα αδέσποτα σανίδια η μπογια. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 vro πες πρώτα σε όλους τους στόκους που περπατάνε κρατώντας τα ski κάτω από την μασχάλη λες k πάνε σε κονταρομαχία, να μην το κάνουν (μην πω για τα μπατόν...περπατάνε k από πίσω κρατάς 3 μετρα απόσταση γιατί φοβάσαι μην σε καρφώσουν στα @@.... ) μετά προσπάθησε να πείσεις αυτούς με σανίδα να περπατάνε όπως λες , σαν να φοράνε νάρθηκα... ούτε τους μεν ούτε τους δε θα πείσεις. ""Ουτε και σε ανθρωπους που δεν μπορουν να ανεβασουν λουρακι στρετς σε καρεκλακι χωρις να τα κανουν μανταρα. "" εδώ δεν κατάλαβα τι λες...αν περιμένεις όμως να κάνουν αυτό που έγραψα παραπάνω ξέχασε το...δεν πρόκειται... προσπάθησα με 100 μηνύματα να δώσω να καταλάβετε ότι αν δεν φοράς πάντα το σανίδι στο ένα πόδι το λουράκι δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα προς το καλύτερο... επιμένετε ότι αντί να κάνουν αυτό που κάνουν σε όλο τον κόσμο, πρέπει να φοράνε λουράκι k ας παίρνουν το σανίδι στο χέρι...ok, ας είναι έτσι αν τελικά το επιβάλει το XKK το λουράκι εδώ θα είμαστε να δούμε ποσο θα αλλάξουν τα πράγματα...άποψη μου καθόλου 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,247 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Ειπαμε ο θεός. Υγ. Εχω μαλωσει απειρες φορες σε ουρες με το θεμα των μπατον που ειναι στραμενα προς τα πισω. Βεβαια οταν τους το εξηγεις 99% το καταλαβαινουν. Αλλωστε μερικες φορες και εγω ξεχνιεμαι. Ειναι ανθρωπινο. Γι αυτο υπαρχουν τα μετρα ασφαλειας οπως πχ τα φρενα στα σκι. Για την μαγκια,μετρο ασφαλειας ακομα δεν εχει βγει. Γι αυτο λεω οτι ο χρηστος ο λαππας που λεει με την πειθω ματαιοπονει. Θα γινει το κακο και θα επιβληθει ο κανονας... Αφου νιονιο δεν εχουμε... Edited January 11, 2018 by vro Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 Δεν πρόκειται ποτέ κανένας να βγάζει το σανιδι με δεμένο λουράκι. Οι σκιέρ πάντως δεν κρατάνε επίπεδο. Δεν πειράζει θέλω να πάνε στο εξωτερικό να κάνουν μανούρα που οι snowboardαδές δεν φοράνε λουράκι και θα τους κοιτάνε σαν εξωγήινους. Δεν το επιβάλει κανένας κανονισμός πουθενά. Ελληνική πατέντα. Το ύφος μου αυτό έχει διαμορφωθεί από το ύφος κάποιων βλέπε vro, άχρηστα βιντεάκια και φωτογραφίες που έχουν σκοπό την διακωμώδηση του snowboard. Πατε πίσω στο 70 μήπως και περάσει ο κανονισμός σας...Αχ τότε εισασταν μόνοι σας..δεν ήταν οι άξεστοι τύποι με τις σιδερωστρες. Τι κρίμα που άλλαξαν τα πράγματα και η συζήτηση για τα λουράκια θα μείνει εδώ και μόνο εδώ γιατί είναι μη αποτελεσματικό μέτρο που δεν εφαρμόζεται πουθενά ποια. Όπως είπαν και άλλοι ήταν γιατί υπήρχαν δέστρες step in ενώ τώρα όχι. Αλλά δεν ξέρουμε από αυτά. Αλλά έχουμε άποψη. Συμβουλή όσων ασχολούνται με το snowboard πάντα δεμένο το ένα πόδι και πάντα το snowboard ανάποδα. Θέλετε την παίρνετε την θέτετε σε εφαρμογή σαν πρώτο βήμα. Το οποίο μπορεί να πατήσει πάνω στην εμπειρία μεγάλων χιονοδρομικών. Δεν θέλετε..πάρτε πανοπλίες για τα αδέσποτα σανίδια η μπογια. το έγραψα k παραπάνω ας απαγορευτεί εντελώς το snowboard στο XKK...στο snowbird στην UTAH το έχουν κάνει..ας γίνει k εδώ τουλάχιστον δεν θα μαλώνουμε για το λουράκι...θα βρούμε κάτι άλλο καλή τύχη στον Παρνασσό μετά...γιατί όλοι με σανίδες θα πάνε εκεί Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 Ειπαμε ο θεός. τι να κάνει αυτός αν ο άλλος είναι τσιμέντο - στόκος? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Ειπαμε ο θεός. Υγ. Εχω μαλωσει απειρες φορες σε ουρες με το θεμα των μπατον που ειναι στραμενα προς τα πισω. Βεβαια οταν τους το εξηγεις 99% το καταλαβαινουν. Αλλωστε μερικες φορες και εγω ξεχνιεμαι. Ειναι ανθρωπινο. Γι αυτο υπαρχουν τα μετρα ασφαλειας οπως πχ τα φρενα στα σκι. Για την μαγκια,μετρο ασφαλειας ακομα δεν εχει βγει. Γι αυτο λεω οτι ο χρηστος ο λαππας που λεει με την πειθω ματαιοπονει. Θα γινει το κακο και θα επιβληθει ο κανονας... Αφου νιονιο δεν εχουμε... εμενα πάλι δυο φορες μου είπανε να είμαι πιο πίσω μην κολλάω από πίσω τους εννοείται πως με την πειθώ δεν γίνεται τίποτα...για κάποιους...εκεί alpla απαγορεύεται η είσοδος k τέλος δεν καταλαβαίνω ποσο δύσκολο είναι να απαγορέψεις να παίρνουν καρεκλα με το σανίδι στο χέρι ... η ακόμα k χωρίς λουράκι αφού επιμένεις... το είπα k παραπάνω...αν δεν μπορείς σαν XK να το επιβάλεις αστο το ρημάδι...κλείσε τα lift και κάντο "ναμμος" να έρχεται ο Ρέμος Edited January 11, 2018 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 (edited) προφανώς βεβαια για να γίνεται αυτή i κουβέντα 1. κάποιοι δεν βάζουν μαυλό 2. κάποιοι στο XK είναι στα @@ τους ένα από τα πράγματα που με εκνεύριζε στην Ελλάδα ήταν αυτό... ο κάθε "μάγκας" στα @@ του με το στυλ "εγώ θα κάνω αυτό, αν δε σου αρέσει πάνε αλλου", k το κράτος, φορείς, XK η k εγώ δεν ξέρω τι, σε μια φάση επίσης στα @@ μας...ας πέφτει το παραδάκι k τώρα τι γίνεται εκεί...e δεν βαριέσαι..του χρόνου πάλι μετά μου έλεγε ο άλλος γιατί δεν έκατσες ελλάδα να παλέψεις να πάει i χωρα μπροστά... καλά...εδώ ένα XKK δεν μπορεί να επιβάλει κάτι στους πελάτες του, που έχει k το μέσο να το επιβάλει...φαντάσου σε αλλα θέματα...άντε γεια εντελώς Edited January 11, 2018 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Παιδιά, παιδιά...μπερδεύεστε. Το θέμα μας δεν ειναι η μέση νοημοσύνη των χιονοδρόμων στα βουνά . Είπαμε, η βλακεία είναι μια ποιότητα στην οποία δικαίωμα έχουν ΟΛΟΙ. Δεν εξετάζουμε αν οι σανιδάδες ειναι πιο ηλίθιοι απο τους σκιέρ. Εξετάζουμε γιατι τα σανίδια φεύγουν αδέσποτα στις πιστες. ....να σας πω την αλήθεια τωρα. Δεν εχω δει ποτε σανίδα να τσουλάει στις πιστες. Δεν έτυχε τόσα χρόνια. Βασίζομαι στις μαρτυρίες των φίλων σκιέρ εδώ (οι οποίοι δεν θέλουν το κακό σας). Εχω δει σίγουρα σκι να τσουλάει απο αστοχία των ski-stop , έχω δει να κολάει το ski-stop, ΝΑΙ στα δικά μου σκι χαχαχα, από τον πάγο, ψιλοτσούλησε κάτι μέτρα.... Α!!!... έχω δει τον εαυτό μου να τσουλάει ολοκληρο στην πίστα χωρίς πέδιλα. Σκέτο το σώμα μου δηλαδή κουτρουβάλα. Την μια φορά σην βορινή του Μαινάλου απο πάνω μέχρι κάτω και την άλλη στην Στύγα κάτω από το καρεκλάκι. Απο πάνω μέχρι κάτω. Σε αυτην την περίπτωση τι κάνουμε; Σημ. τα σκι-στοπ δουλεψαν και στις δύο περιπτώσεις και τα σκι έμειναν στην κορυφή. Edited January 11, 2018 by Χρήστος Μ. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 Παιδιά, παιδιά...μπερδεύεστε. Το θέμα μας δεν ειναι η μέση νοημοσύνη των χιονοδρόμων στα βουνά . Είπαμε, η βλακεία είναι μια ποιότητα στην οποία δικαίωμα έχουν ΟΛΟΙ. Δεν εξετάζουμε αν οι σανιδάδες ειναι πιο ηλίθιοι απο τους σκιέρ. Εξετάζουμε γιατι τα σανίδια φεύγουν αδέσποτα στις πιστες. ....να σας πω την αλήθεια τωρα. Δεν εχω δει ποτε σανίδα να τσουλάει στις πιστες. Δεν έτυχε τόσα χρόνια. Βασίζομαι στις μαρτυρίες των φίλων σκιέρ εδώ (οι οποίοι δεν θέλουν το κακό σας). Εχω δει σίγουρα σκι να τσουλάει απο αστοχία των ski-stop , έχω δει να κολάει το ski-stop, ΝΑΙ στα δικά μου σκι χαχαχα, από τον πάγο, ψιλοτσούλησε κάτι μέτρα.... Α!!!... έχω δει τον εαυτό μου να τσουλάει ολοκληρο στην πίστα χωρίς πέδιλα. Σκέτο το σώμα μου δηλαδή κουτρουβάλα. Την μια φορά σην βορινή του Μαινάλου απο πάνω μέχρι κάτω και την άλλη στην Στύγα κάτω από το καρεκλάκι. Απο πάνω μέχρι κάτω. Σε αυτην την περίπτωση τι κάνουμε; Σημ. τα σκι-στοπ δουλεψαν και στις δύο περιπτώσεις και τα σκι έμειναν στην κορυφή. κανεις τον σταυρο σου k παρακαλάς να μην χτυπήσεις k να μην παρασύρεις κανέναν... k αν έγινε αυτό επειδή ήσουνα αρχάριος k πηγες σε δύσκολη πιστα, τότε περνα k εσύ από εδώ στο παιδικό k όταν μάθεις τότε ξανά στύγα...( humor) αν έγινε επειδή έπεσε κάποιος πάνω σου κλπ, επειδή έκανες λάθος κλπ τότε απλά ατυχία Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,247 Report post Posted January 11, 2018 Turms να κανουμε μια συζητηση αλλα οπως καταλαβες οχι γιατι υπαρχει ελπιδα να γινει κατι σωστο. Αυτο θα επιβληθει. Και τοτε η θα παει περιπατο και η μαγκια θα γινει...κλανια. Ως συνηθως Δεν εχω καμμια ορεξη να βαζω στον αλλονα περιορισμους. Αναγκαζομαι να το κανω γιατι ο αλλος με εχει γραμμενο και φροντιζει την παρτη του μονο. Δεν μιλαω που βγαινει και γραφει οτι δεν εχει δει σανιδα μονη στην κατηφορα. Αλλα ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ σανιδα στο λιφτ να βαλει τις φωνες οταν δει τον αλλονα με την σανιδα στο χερι. Μπορει εγω να πιστευω οτι αν εχει το λουρακι μπορει να την κραταει στο χερι. Αλλα κανενας μα κανενας σανιδας δεν μιλαει. Γι αυτο και δεν τους πιστευω οτι θα κανουν τιποτα. Απλα τα γραφουν για να μην γινει τιποτα. Εχω πολυ λιγη εμπειρια σε σανιδα. Μεγαλη σε σκι και ορειβατικο σκι λογω ηλικιας ε; οχι οτι ξερω... Αντιπαρερχωμαι τις ουρανομηκεις μαλακιες που γραφουν για το σκι και το λουρι. Ενταξη αγνοια οπως εγω στην σανιδα. Ομως ψαχτηκα. Κατ αρχην βγαινουν τα ποδια απο τις δεστρες. Απο καποιες δεστρες, απο δεστρες που δεν ειναι καλα οκοκο. Δεν πιστευω οτι ειναι αυτο κυριως προβλημα. Ας λυθει το προβλημα με τις σανιδες που τις βαζουν στην κατηφορα και τις σανιδες στα λιφτ και βλεπουμε αν ειναι σημαντικο μετα. Τι να κανουμε. Ετσι και φυγει η σανιδα εφυγε. Και το σκι μπορει παρ ολα τα φρενα να φυγει, αλλα ειναι ολως λες για τις δεστρες.. τοσο σπανιο. Εχουν δικιο οσοι γραψαν οτι ειναι μια εγγενης αδυναμια της σανιδας που πρωτα και κυρια επρεπε να αγχωνει τον κατοχο της. Λες να ειναι μονιμως κουμπομενη στο ενα ποδι. Δυσκολο στα μοντερνα χιονοδρομικα με τις καμπινες, τα φλατ, τις καμπινες, τα παρκα, τις τραβερσες. Κοθταξα τα λουρακια. Ξεχνανε εδω ολοι οτι απο λουρακια ξερω καλα. Ορειβατικο σκι. Και αντι να ρωτανε κανουν τον εξυπνο. Στο ορειβατικο σκι αν χρειαστει να τα βγαλεις σε γκρεμιδι η πρωτη σου και κυρια σκεψη ειναι να τα ασφαλισεις γιατι αν σου φυγουν δεν θαρθει η μαμα σου. Δυστυχως δεν εχουν την ευκολια που εχει στις διαστασεις τις μια σανιδα και αναγκαστικα τα λυνεις. Με πολυ προσοχη ε; πρωτα ασφαλιζεις μετα λυνεις. Και μετα τα βαζεις σακιδιο.οταν πας να τα βαλεις τα στρωνεις και δυστυχως πολλοι κανουν το λαθος να μπαινουν πρωτα δεστρα και μετα λουρι. Ορθιοι παντα σε ολες τις κινησεις. Εχεις δικιο σε αυτο. Τωρα το κοντο λουρι της μπαρτον ειναι αχρηστο. Ειναι φτιαγμενο για να το πετας. Υπαρχουν ομως αλλα λουρια τελεια. Και για εντος αλλα και για περπατημα εκτος. Να σου θυμισω οτι κανενα λουρι απο ορειβατικο δεν εχει πιαστει σε λιφτ παρ ολου που ειναι εκτεθημενο στην ακρη ενω στην σανιδα καλυπτεται απο την...σανιδα. Τεσπα οποιος εχει αγχος φοραει το στρετς που απο τοσο οταν τντωθει γινεται τοοοοοοοσο. Και οποιος εχει μεγαλυτερο αγχος βαχει ενα εξτρα κλιπ φηλα και αν θελει την βαζει την σανιδα και στο κεφαλι του. Αμα παραπατησει ομως δεν θα του φυγει. Λυσεις υπαρχουν αρκει μυαλο και θεληση και κατανοηση οτι μπορει να δημιουργηση προβλημα σε αλλους που δεν φταινε 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 1. να επιβληθεί..δεν κατάλαβα γιατί όχι. αφού δεν γίνεται με το καλο ας το κάνει το XK με το ζόρι...όχι εσύ k εγώ 2. Αλλα ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ σανιδα στο λιφτ να βαλει τις φωνες οταν δει τον αλλονα με την σανιδα στο χερι. Ούτε εγώ...αλλα έχω να κάνω στην ελλάδα από το 2010 αν θυμάμαι καλά k στην B.Ελλάδα δεν θυμάμαι να έχω πετύχει στην καρεκλα με το σανίδι στο χέρι 3. για τα λουριά + ski έχεις δίκιο...για λουριά + σανίδα + περπάτημα δεν ξέρω...θα το δοκιμάσω όμως όταν ξαναπάω... 4. στα μοντέρνα XK στο εξωτερικό, δεν έχω δει ποτε να φεύγει σανίδα. ίσος δεν έτυχε...ανάφερα ειδικά το Kronplatz γιατί είναι όλο καμπίνες...k όμως..γιατί δεν ξέρω...ίσος άλλη παιδεία... 5. και ναι...να ειναι μονιμως κουμπομενη στο ενα ποδι....δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται...δεν γίνεται μονο όταν είσαι "γασμας" k θες στην μέση τις πίστας να την πάρεις στο χέρι...αλλιώς γιατί να μην ειναι μονιμως κουμπομενη στο ενα ποδι??? σίγουρα λύσεις υπάρχουν...όσο όμως k το XKK και κάθε XK είναι αδιάφοροι τόσο θα μένουν έτσι όλα 3 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 11, 2018 βάζεις την σανίδα στο ένα πόδι στο "ισιαδι" κάτω...κανεις skating ως το lift...το παίρνεις...ανεβαίνεις...αποβιβάζεσαι...σε ένα flat σημείο βάζεις k το άλλο πόδι...τσούλας τραλαλά τραλαλι...φτάνεις στην βάση του lift...βγάζεις το πίσω πόδι...εναλλακτικά τσούλας ως το "ισιαδι" μπροστά από το καφέ, βγάζεις το πίσω πόδι, k μετά σκύβεις κρατα την πίσω δέστρα bzazeis k το άλλο k τέλος... αυτό είναι το snowboard... αυτά τα βγάζω την σανίδα k περπατάω όπου γουστάρω, την παίρνω παραμάσχαλα στο lift κλπ δείχνουν ένα πράγμα : κούραδο μαγkια k ασχετοσύνη 4 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites