Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 10, 2018 Χρηστο το μπανερ για το λουρακι για πλακα το βαλατε; Ειναι ναι η οχι επισημη θεση του εστουχ το λουρακι;;;;; Η Επίσημη θέση του ΕΣΤΧ είναι να προτείνουμε στους φίλους χιονοδρόμους να το φορούν, να τους ενημερώνουμε, να τους εξηγούμε την αναγκαιότητα του. Όχι να τους το τρίβουμε στα μούτρα. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 10, 2018 Turms δες το βιντεο ποιο πανω. Ολα υπαρχουν κινητρο να εφαρμοστουν δεν υπαρχει. Παντου εχουμε προβλημα με τις σανιδες. Εγω και πολλοι αλλοι πλακονωμαστε με τους λιφτιερηδες γι αυτο το θεμα. Και εχουν γινει στον ηρακλη ουκ ολιγα ντραβαλα. Αλλα να ξες δεν ειναι ευκολο να εφαρμοστει παντα το φορα το. Και ενα πραγμα πρεπει να συνηθησεις. Παντα κουμπομενο. Γιατι η σανιδα φευγει συνηθως εκει που καθεσε βλακωδως στην κατηφιρα να το φορεσεις. Αν η πρωτη σου κινηση ειναι το σχινακι γλυτωνεις εσυ και οι αλλοι. Υπαρχουν και σχινακια για περπατημα οπως υπαρχουν και κοντα σχινακια. Για ψαχτειτε λιγο. μπορει να εφαρμοστει...αν υπαρχει θεληση απο το ΧΚ....αφαιρεσε καρτες για δυο τρεις φορες , απαγορεψε την επιβιβαση κ θα δεις οταν καθεσαι σε κατηφορα να βαλεις την σανιδα ειναι πολυ πιθανο να φυγει....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΘΙΣΤΟΣ...μονο σε ισιαδι.... στην κατηφορα γυρνας την πλατη στην κατηφορα ακουμπας το σανιδι κατω καθετα στην κατηφορα (με το ενα χερι κρατας την πισω δεστρα) βαζεις το ποδι στην μπροστα κ την κουμπωνεις...μετα κανεις οτι θες...εγω προσωπικα μετα δεν καθομαι....σκαβω λιγο το χιονι με κλωτσοντας με την σανιδα ωστε να μην γλυστρω κ μετα βαζω κ το 2ο ορθιος...και αυτα σε μικρη κλιση....κ παλι ομως αποφευγω σε κατηφορα. παντα σε ισιαδι κ παντα ορθιος οπως το ειπα...μετα ζοριζομαι καπως να φτασω εκει που εχει κλιση αλλα τι να κανουμε.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 10, 2018 Turms οπως καταλαβαινεις το σχινακι δεν κανει εξαιρεσεις. Για να το φορανε οι ασχετοι οι σχετικοι πρεπει να δινουν το καλο παραδειγμα. Δεν υπαρχει τροπος να υποχρεωθει ενα χιονοδρομικο να αλλαξει πολιτικη χρησης αναβατηρων αν δεν το θελει. Αποδειξη. Αυτο που γινεται χρονια τωρα. Ειναι υποκρησια να λεμε οτι φταιει το χιονοδρομικο. Κατα τον ιδιο τροπο φταιει το αυτοκινητο, ο δρομος, ο κακος μα ς ο καιρος... Απλα βολευει να μην γινεται τιποτα. Χρηστο ειλικρινα ζηλευω την ψυχραιμια σου. Την επομενη φορα που αδεσποτο σανιδι θα τριψει καποιανου τα μουτρα ελπιζω να επιδειξει τετοια ψυχραιμια. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Powder Sucks 227 Report post Posted January 10, 2018 Η Επίσημη θέση του ΕΣΤΧ είναι να προτείνουμε στους φίλους χιονοδρόμους να το φορούν, να τους ενημερώνουμε, να τους εξηγούμε την αναγκαιότητα του. Όχι να τους το τρίβουμε στα μούτρα. Έχει διαβάσει/ρωτήσει ο ΕΣΤΧ την άποψη αυτών που τα χρησιμοποιούν και ξέρουν πως δουλεύουν; Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 10, 2018 οταν καθεσαι σε κατηφορα να βαλεις την σανιδα ειναι πολυ πιθανο να φυγει....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΘΙΣΤΟΣ...μονο σε ισιαδι.... στην κατηφορα γυρνας την πλατη στην κατηφορα ακουμπας το σανιδι κατω καθετα στην κατηφορα (με το ενα χερι κρατας την πισω δεστρα) βαζεις το ποδι στην μπροστα κ την κουμπωνεις...μετα κανεις οτι θες...εγω προσωπικα μετα δεν καθομαι....σκαβω λιγο το χιονι με κλωτσοντας με την σανιδα ωστε να μην γλυστρω κ μετα βαζω κ το 2ο ορθιος...και αυτα σε μικρη κλιση....κ παλι ομως αποφευγω σε κατηφορα. παντα σε ισιαδι κ παντα ορθιος οπως το ειπα...μετα ζοριζομαι καπως να φτασω εκει που εχει κλιση αλλα τι να κανουμε.... Αχ Μακαρι ενας στους 100 να το εφαρμοζε Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 10, 2018 Έχει διαβάσει/ρωτήσει ο ΕΣΤΧ την άποψη αυτών που τα χρησιμοποιούν και ξέρουν πως δουλεύουν; Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ναι. Προφανώς υπάρχει και η αντίθετη γνώμη και για αυτό ακριβώς το συζητάμε σε αυτό το νήμα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 10, 2018 Και για να ξαναβρουμε το μετρο. Τι ζηταω; Απλα. Η πρωτη κινηση που θα κανεις οταν για οποιοδηποτε λογο δεν φορας την σανιδα ειναι Κουμπωσε στο κλιπ και μετα....ολα τα αλλα. Ας συζητησουμε οτι θελετε μετα. Αλλα πρωτα ορθιος, καθιστος, αναποδος. Κουμπωσε το κλιπ. Μετα ολα τα αλλα. Μετα να συζητησουμε τι μηκος ναχει, αν βολευει, αν πρεπει να την βγαζουμε, αν πρεπει ναναι στα χερι η στο σακιδιο, πως και γιατι στα λιφτ κλπ κλπ Αλλα κουμπωσε το πρωτα. Δωσε 10 ευρω παρτο το σχινακι και ας ειναι αχρειαστο γιατι εισαι σουπερ ντουπερ... Δωσε το καλο παραδειγμα και οταν την κανεις την κουτσουκελα κυριως λογω υπερβολικης σιγουριας να εχεις την χαρα να λες οτι ενα αχρηστο πραμα 10 ευρω εσωσε την ημερα. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Powder Sucks 227 Report post Posted January 10, 2018 Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ναι. Προφανώς υπάρχει και η αντίθετη γνώμη και για αυτό ακριβώς το συζητάμε σε αυτό το νήμα. Οκ δεν ξέρω κανέναν snowboarder που να θεωρεί ότι το λουράκι είναι χρήσιμο για τους λόγους που έγραψα. Η Burton συμφωνεί μαζί μου και ίσως να πρέπει να σας προβληματίσει αυτό. Εν αντιθέσει δεν υπάρχει snowboarder που να διαφωνήσει στο ότι το ένα πόδι πρέπει να είναι πάντα στη δέστρα. Μήπως αν επιμέναμε σε αυτό να είμασταν πιο αποτελεσματικοί; 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 10, 2018 Και οταν περπατας στην τραβερσα; Να απαγορευτει; Και ωραια πως θα εφαρμοστει αυτο. Να υπαρχει αστυνομια να σε αναγκαζει απο την εξοδο στο λιφτ πχ στην στυγα να πας με ενα ποδι ως την στροφη στην κατηφορα; Και στις καμπινες; Να υπαρχει αστυνομια να βαζεις το ενα ποδι μολις βγεις και οχι μολις αρχιζει η κατηφορα; Αστυνομια παντου δηλαδη. Προτειμωτερο απο ενα λουρακι; Ή δικαιολογια για να μην αλλαξει τιποτα; Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 10, 2018 Οκ δεν ξέρω κανέναν snowboarder που να θεωρεί ότι το λουράκι είναι χρήσιμο για τους λόγους που έγραψα. Η Burton συμφωνεί μαζί μου και ίσως να πρέπει να σας προβληματίσει αυτό. Εν αντιθέσει δεν υπάρχει snowboarder που να διαφωνήσει στο ότι το ένα πόδι πρέπει να είναι πάντα στη δέστρα. Μήπως αν επιμέναμε σε αυτό να είμασταν πιο αποτελεσματικοί; Υπάρχει μία ΔΟΜΙΚΗ διαφορά στην αφετηρία του συλλογισμού. Το Sb, όταν είναι μόνο του (δεν εξετάζω τον λόγο), δεν έχει από μόνο του ΚΑΝΕΝΑΝ αυτοματισμό σταματήματος. Κατά την διάρκεια της ημέρας, είτε εντός, είτε εκτός πίστας, μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να θελήσεις ή να αναγκαστείς να βγάλεις αυτό το ρημάδι που φοράς, είτε λέγεται σκι, είτε Sb, είτε χιονοποδήλατο, ή δεν ξέρω τι άλλο. Επαναλαμβάνω ότι δεν με ενδιαφέρει η αιτία και μέσα σε αυτές βάζω και το να βγεις μια όμορφη φωτογραφία με την κοπελιά σου, διότι αυτό θα σου μείνει ως ανάμνηση για πολλά πολλά χρόνια. Θα πρέπει το Sb, ή το οτιδήποτε άλλο φοράει κανείς (εδώ στο Sb αναφερόμαστε), να έχει κάποιον αυτοματισμό σταματήματος. Αν δεν έχει από μόνο του, κάποια ανησυχία θα πρέπει να έχει ο αναβάτης, κάτι θα πρέπει να τον προβληματίσει, κάποιος λόγος ασφάλειας θα πρέπει να του ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι στον εγκέφαλο του. Όπως εγώ όταν βγάζω τα σκι μου, παρόλο που έχουν στοπ που λειτουργεί προσπαθώ να τα εξασφαλίσω και ποτέ δεν μου έχουν φύγει και κατά γενική ομολογία αλλά και εκ του αποτελέσματος αυτό συμβαίνει επειδή ο βαθμός ασφάλειας στην μη ύπαρξη αδέσποτων σκι είναι μεγάλος. Επίσης εκ του αποτελέσματος, αυτός ο βαθμός ασφάλειας ΔΕΝ υπάρχει στο Sb. Όπως πρέπει να υποχρεώσεις τον αναβάτη να φοράει στο λιφτ ΚΑΙ τα σκι ή το Sb (παλιά το έκαναν σκιέρ για να μην γρατζουνίσουν τα σκι, ή σκιερ και σανιδάδες για κάποια αστεία δικαιολογία και όλως παραδόξως προσπερνούσαν την μισή ουρά), όπως πρέπει να υποχρεώσεις τον σκιερ να έχουν τα σκι του το στοπ (αλλιώς πρέπει να του απαγορεύσεις την άνοδο, ή την είσοδο στο χιονοδρομικό), έτσι θα πρέπει και το σανίδι να έχει έναν αντίστοιχο βαθμό ασφάλειας. Το τι θα κάνεις το λουράκι, αν θα φοράς συνέχεια το σανίδι ή όχι, αν θα φοράς το λουράκι ή όχι, αν το λουράκι θα το πιάσεις από την μέση σου ή στο πόδι σου όταν θα το έχεις στα χέρια είναι ένα δικό σου θέμα, που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το λύσεις με ασφάλεια και όχι να σου το λύσουν άλλοι. Θα πρέπει με κάποιον τρόπο, τα Sb, να μην μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Ως εκ τούτου, την ύπαρξη του λουριού την θεωρώ ως υποχρεωτικότατη, την δε χρήση του επίσης υποχρεωτική σε κάποιον πιο αρχάριο (αλήθεια, υπάρχει πιστοποίηση, την ύπαρξη του λουριού επίσης υποχρεωτική σε πιο προχωρημένους με την υποχρέωση επαρκούς χρήσης του, αλλά ποιος θα κρίνει ποιος είναι ικανός να το χρησιμοποιεί σωστά; 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 10, 2018 (edited) αποψη μου > ναι να απαγορευτει το περπατημα γιατι ακομα κ αν φοραει ο καθενας το λουρακι του, το 50% κ παραπανω θα το βγαλει για να περπατησει οποτε υποχρεωσε τον κοσμο να φοραει το σανιδι στα λιφτ. ..και βρες καποιο τροπο να απαγορεψεις το περπατημα...βαλε φραχτες, βαλε τις κοκκινες κορδελες...δεν ξερω... βασικα δεν εχω παει ποτε ΧΚΚ κ δεν ξερω πως μπορει καποιος να το κανει .πρεπει να φορας το σανιδι υποχρεωτικα στο ενα ποδι...τελος....κομμενα τα βγαζω για φωτο . κομμενα το βγαζω κ κοβω βολτες κλπ.... τα σκι εχουν στοπ γιατι ετσι τα κατασκευαζουν. Δεν νομιζω οτι αν ειχαν τα σανιδια στοπ καποιος θα ειχε αντιρησση... δεν εχω παει ΧΚΚ κ δεν εχω καλη αποψη. Αλλα απο οτι διαβαζω το προβλημα ειναι οτι στο καρεκλακι πανε πολλοι αρχαριοι με σανιδα κ την παιρνουν στο χερι οι αρχαριοι αυτοι προφανως δεν εχουν την στοιχειωδη εκπαιδευση παραπανω καποιος ειπε οτι ενας εβγαλε την σανιδ κ τσιλιμπουρδιζε..την ειχε σωστα αφημενη στο εδαφος? αν οχι, τοτε οτι λουρακι κ να εχει , παλι θα το βγαλει, κ θα φυγει η σανιδα για να συνοψισω στο ΧΚ αυτο , λειπει χιονοδρομικη παιδεια κ θεληση...απο ολες τις πλευρες Edited January 11, 2018 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 11, 2018 Εμένα πάντως αν άκουγα για ένα μέτρο από αυτούς που πραγματικά τους αφορά ότι "το εφαρμόζουμε αλλά είναι ανεπαρκές" θα με προβλημάτιζε πολύ, αντί να επιμένω στην εφαρμογή του. Προφανώς μέχρι την εμφάνιση αξιόπιστης εναλλακτικής, αυτό πρέπει να εφαρμόζεται, όμως η θεοποίηση της αποτελεσματικότητάς του δεν αποτελεί κίνητρο για κάτι καλύτερο. Το λουράκι δεν πρέπει να "καταργηθεί". Πρέπει να "αντικατασταθεί" από κάτι καλύτερο. Δεν προτείνω "κενό" μεταξύ αυτών των λύσεων. Για μένα, όμως, η αναγνώριση της ανεπάρκειάς του με κάνει να ζητώ το καλύτερο. Μέχρι τότε: η απόλυτη, χωρίς αστερίσκους απαγόρευση του σανιδιού στο χέρι στο καρεκλάκι και η επίπεδη έξοδος μετά από αυτό σώνουν τεράστιο ποσοστό περιπτώσεων. 7 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted January 11, 2018 Το λουρακι ειναι κατι που οι ιδιοι οι χρηστες του εχουν την πρωτοβουλια και την ελευθερια να χρησιμοποιουν. Το οχι ελευθερη σανιδα στο λιφτ εξαρταται απο το χιονοδρομικο κεντρο. Και τα δυο ειναι αναποτελεσματικα απεναντι στην βλακεια. Και τα δυο δεν εξασφαλιζουν....τιποτα. Διοτι δεν υπαρχει φυλακας μπατσος συνεχεια απο πανω σου. Αναγνωριζουμε το προβλημα Runaway snowboard εκ κατασκευης. Αναγνωριζουμε οτι μπορει να συμβει σε ολους, μα σε ολους, σε μια στιγμη απροσεξιας. Αναγνωριζουμε οτι οποια αλλαγη στις συνηθειες γινεται για το καλο μας και το καλο ολων. Και προτεινω και τα 2. Εμεις το λουρι Το χιονοδρομικο να σταματαει τα λιφτ. Δεν ειμαι συμφωνος με την καθολικη απαγορευση να βγαινουν και τα 2 ποδια απλα γιατι πιστευω οτι δεν μπορει να εφαρμοστει. Δεν μπορουν οι πιστερ να ειναι παντου. Ας βαλουν ειδικους χωρους οπου μπορεις να το κανεις αλλα μεταξυ μας ειναι οτι πιο μη πρακτικο εχω διαβασει. Οσον αφορα το εκτος υπαρχουν περιπτωσεις που μιλαμε για φονικο οπλο αλλα ας λυσουμε πρωτα το θεμα στις πιστες. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted January 11, 2018 Τα λουριά δεν είναι για Snowboard τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Δεν βγάζουμε το snowboard βολτα..το φοράμε. Δεν μπορεί επειδή κάποιοι έχουν ετεροχρονισμένες απόψεις να βάζουμε λουριά. Άλπεις δεν είναι υποχρεωτικό. Μαντέψτε γιατί. Είναι όμως υποχρεωτικό το κράνος σε άτομα μικρότερης ηλικίας. Και πρέπει να έχεις δεμένο το ένα πόδι στα λιφτ, σταδιακά γίνετε βίωμα θες δεν θες να έχεις το ένα πόδι δεμένο με αυτόν τον κανόνα. Αφήνουμε πάντα το snowboard ανάποδα και πάντα το ένα πόδι δεμένο. Τοοοοσο απλά. ΔΥΟ απλά πράγματα. Οι ασυνείδητοι και στα πόδια τους να το κολλήσετε θα την κάνουν την.. Όπως και τα Μπάτον που πέφτουν από τα λιφτ. Όπως και τα έλκηθρα ρουκέτες σε πίστες. Όπως και παααρα πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μας από ασυνείδητους ανθρώπους. Κούρασε νομίζω το θέμα. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 11, 2018 Οποιος εχει τη σοφία και την παιδεία, καταλαβαινει πολυ καλα τι ζημια μπορει να κανει ενα ανεξελεγκτο σανιδι, καταμεσης της πιστας. Οσοι δεν αντιλαμβανονται τον κινδυνο που δημιουργειται ειναι απλως ανευθυνοι. Στο χιονοδρομικο σκιαρουν/σνουμπορνταρουν και παιδια 5 και 10 χρονων που αν τους καρφωσει σανιδι με 50 κμ/ω θα σακατευτουν. Αυτο δεν γινεται αντιληπτο? Δεν το συνειδητοποιειτε? Βασιζεστε στη τυχη να μην τσακισετε κανέναν? Τι κάνετε γιαυτο? Τι μετρα σαφαλειας παιρνει ο καθενας σας? Τιποτα? Την εμπειρία του? Αρκει? Οταν θα γινετε γονεις θα το καταλάβετε καλυτερα αυτο και πολλα αλλα παρομοια θεματα ασφαλειας που υπαρχουν στην καθημερινοτητα ,μας. . Γιαυτο το λογο πρεπει οι σανιδαδες να περνουν ολα τα μετρα ασφαλειας και να ελαχιστοποιουν τους κινδυνους των σανιδιων τους σεβομενοι και τους συνανθρωπους τους. 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted January 11, 2018 Το άθλημα περιγράφετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να φοριέται λουράκι αυτά τέλος ....... Και αυτό δεν αφορά την προσκοπική μας ασφάλεια αλά τρίτων Δεν έχω καταλάβει το λόγω άρνησης , είναι επικίνδυνα για τον χρήστη η θέμα αισθητικής παντός δεν είναι θέμα κόστους . Sent from my iPad using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Δεκτό... Η άποψη μου... Όσο επιτρέπεις άτομα να παίρνουν το σανίδι στο χέρι, και λουράκι να έχουν πάλι θα έχουμε τα ίδια... ας έχουν λουράκι... καμία αντίρρηση... Από τη στιγμή που κάποιον τον αφήνεις να το πάρει στο χέρι χάνεις το παιχνίδι.... Ακόμα και λουράκι να εχει, θα το βγάλει θα το πάρει στο χέρι , κλπ κλπ... και όταν πάνω πάει να το βγάλει, θα του φύγει... Άλλο το χιονοδρομικό δεν μπορεί να επιβάλλει το «όχι σανίδι στο χέρι» τότε σόρρυ αλλά είναι καφενείο.... Αρκεί απλά να του πεις «sorry φίλε... έτσι δεν μπορώ να σε αφήσω» μά μου και γιατί δεν έχει τέλος... κανονισμό Δεν μπορείς με το ένα πόδι δεμένο; Πάνε στην Άγκυρα. Δεν μπορείς; Κανε μάθημα. Λυπάμαι. ΔΕΝ ΘΕΣ με το ένα πόδι δεμένο; Τότε λυπάμαι κάτσε δω. Πας να κάνεις τσαμπουκά; Φώναξε κάποιον πάρτου την κάρτα και τέλος. Μια δυο τρεις, θα το μάθει ο κόσμος και μετά θα στρώσουν. Αν θέλει το ΧΚ ας επιβάλλει και το λουράκι... Αν θέλεις ΜΠΟΡΕΙΣ.. αν είσαι «ωχ αδελφέ, αφού θέλει έτσι να ανεβεί στα QQ μου..." Τότε OK πάνε παίξε κανένα τάβλι στο καφενείο Edited January 11, 2018 by Χρήστος Λάππας (Ελληνικά) 5 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 11, 2018 το προβλημα υφισταται . κανεις δεν το αρνειται για να λυθει, θα πρεπει να ακουστουν αυτοι που ειναι σχετικοι με το αντικειμενο, και να ακολουθησουμε ετοιμες λυσεις απο χιονοδρομικα τα οποια το εχουν λυσει το θεμα πριν 30 χρονια. μου αρεσει οταν ατομα που δεν εχουν δοκιμασει ΠΟΤΕ snowboard δεν ακουν αυτους που κανουν 20 χρονια με ασφαλεια το αθλημα! αυτες οι αποψεις που ακουγονται εδω ειναι αποψεις 30 χρονων πισω. εχουν δοκιμαστει και εχουν αποτυχει. τι δεν καταλαβαινετε? 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 11, 2018 Δεκτό... Η άποψη μου... Όσο επιτρέπεις άτομα να παίρνουν το σανίδι στο χέρι, και λουράκι να έχουν πάλι θα έχουμε τα ίδια... ας έχουν λουράκι... καμία αντίρρηση... Από τη στιγμή που κάποιον τον αφήνεις να το πάρει στο χέρι χάνεις το παιχνίδι.... Ακόμα και λουράκι να εχει, θα το βγάλει θα το πάρει στο χέρι , κλπ κλπ... και όταν πάνω πάει να το βγάλει, θα του φύγει... Άλλο το χιονοδρομικό δεν μπορεί να επιβάλλει το «όχι σανίδι στο χέρι» τότε σόρρυ αλλά είναι καφενείο.... Αρκεί απλά να του πεις «sorry φίλε... έτσι δεν μπορώ να σε αφήσω» μά μου και γιατί δεν έχει τέλος... κανονισμό Δεν μπορείς με το ένα πόδι δεμένο; Πάνε στην Άγκυρα. Δεν μπορείς; Κανε μάθημα. Λυπάμαι. ΔΕΝ ΘΕΣ με το ένα πόδι δεμένο; Τότε λυπάμαι κάτσε δω. Πας να κάνεις τσαμπουκά; Φώναξε κάποιον πάρτου την κάρτα και τέλος. Μια δυο τρεις, θα το μάθει ο κόσμος και μετά θα στρώσουν. Αν θέλει το ΧΚ ας επιβάλλει και το λουράκι... Αν θέλεις ΜΠΟΡΕΙΣ.. αν είσαι «ωχ αδελφέ, αφού θέλει έτσι να ανεβεί στα QQ μου..." Τότε OK πάνε παίξε κανένα τάβλι στο καφενείο το πιο απλο πραγμα ....... το εχω γραψει σε 3-4 ποστ Κωστα. δειτε τι συμβαινει σε αλλα χιονοδρομικα. και μην πατε στο εξωτερικο που η παιδεια ειναι διαφορετικη. δειτε τι γινεται στην βασιλιτσα. ενα ΧΚ με 90% σανιδια και ελληναρες και δεν εχω δει ουτε ενα αδεσποτο τοσα χρονια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 11, 2018 Πρέπει να γίνει βίωμα στον Ελληναρά εντός ΧΚ σε πίστα, καρεκλάκι ή δεν ξέρω που αλλού, το σανίδι είναι πάντα δεμένο στο ένα (minimum) πόδι... Με ή χωρίς λουράκι. ΤΕΛΟΣ 3 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 11, 2018 Αχ, τι ωραίο θρέντ. Επιτρέψτε μου να σας πω ένα μυθιστόρημα της μιας χουφτας. Είναι ένεκα συγγραφικής ανάγκης. συγχωρέστε με. Λοιπον: Κάποια στιγμή κάποιος, υπέυθυνος εργαζόμενος για την ασφάλεια σε πεδία χιονοδρομίας, παρατήρησε οτι τσυολάνε ανεξέλεκτα σανίδια στην μέση της πίστας, κατα μήκος , κατα πλάτος κτλ Αυτός, έπρεπε να σκεφτεί έναν τρόπο να μειωθεί το φαινόμενο. Του πηρε καιρό και τα σανίδια εν τω μεταξύ εξαλολουθούσαν να τσουλούν στις κατηφόρες. Μόνα τους. Κανείς δεν ξέρει γιατί. Ο Ηρωας μας , ενας μερκοματιάρης οικογενειάρχης, δεν μπορεί να εντοπίσει την αιτία και πρέπει να βρει λύση. Ενας ακόμα πονοκέφαλος στην λίστα. Ο κοινός συλογισμός οδηγεί σιγα σιγα σε ένα πειραματικό μέτρο. Για να ξεφεύγουν έτσι τα σανίδια στις πιστες σημαίνει πως οι κατόχοί τους έχουν μια προβληματική σχέση μαζί τους. Είτε ζουν στον κόσμο τους, είτε ανήκουν στο επαναστατικό ρεύμα "γιατί έτσι μας αρέσει", την αντισυμβατικότητα, είτε είναι περιορισμένης αντίληψης, νοημοσύνης. Δεν έχει σημασία. Τα σανίδια τσουλάνε μόνα τους. Αυτό έχει σημασία. Σκέφτηκε λοιπον ο χιλιο-προβληματοφωρτομένος ηρωάς μας. Τι θα γινόταν αν έβρισκα έναν συνδετικό κρίκο που θα γεφυρώνει την άγνοια με το αντικείμενο; Και τότε του ΄ρθε μια πρώτη ιδέα, όπως θα έκανε ο γητευτής απέναντι σε λιγότερα νοήμοντα όντα. Θα δέσει το υποκείμενο με το αντικέμενο με ένα ....Λουρί! Μπινγκο! Για να δούμε. Λίγο πολύ φίλοι μου, σανιδάδες και σκιεράδες, κάπως έτσι εξελίχθηκε η ιστορία του Λουριού.Από τότε βέβαια το μέτρο λίγο εφαρμόστηκε ή όταν εφαρμόστηκε λίγοι πειθάρχησαν σε αυτό. Γιατί κυρίως έπρεπε στην λύση της παραδοξότητας αυτής να συμετάσχει ο σνοουμπορντας. Παραδοξότητα γιατί αυτός που αγνοεί τον κίνδυνο, δεν το βλέπει, είναι τυφλός, κουφός, έπρεπε ο ίδιος να κουμπωσει το λουρί στο πόδι του. Μα πως να το κάνει αυτό αφου δεν βλέπει το πρόβλημα;;... Του λουρί είναι χαρακτηριστικό στην 4η διάσταση της πραγματικότητας του χιονοδρόμου που χρησιμοπιεί σανίδα. Δεν αποτελεί αντικείμενο μέσα στον ευκλέιδιο χώρο του. Εκτός από το λουρί δυστυχώς ούτε και οι ευθύνες του. ...και τα σανίδια εξακολουιούν να τσουλάνε στις πίστες, παντού. 3 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 11, 2018 δειτε τι συμβαινει σε αλλα χιονοδρομικα. και μην πατε στο εξωτερικο που η παιδεια ειναι διαφορετικη. δειτε τι γινεται στην βασιλιτσα. ενα ΧΚ με 90% σανιδια και ελληναρες και δεν εχω δει ουτε ενα αδεσποτο τοσα χρονια Σταυρο μας εξηγείς πως εχει επιτευχθει αυτο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 11, 2018 (edited) Χριστό ο χιλιο-ηρωάς μας σκέφτηκε το λουρί γιατί παλιά υπήρχαν οι step in δέστρες...αυτές μετά από λίγο, μπούκωναν με χιόνι, k δεν κλείνανε καλά, η ανοίγανε πιο εύκολα κλπ....δεν το σκέφτηκε γιατί είδε αδέσποτα στις πιστες...σήμερα με τις δέστρες αυτές είναι ΣΧΕΔΟΝ απίθανο να ανοίξει δέστρα...για αυτό επιμένω στο θέμα όχι σανίδι στο χέρι....ακόμα k αν έχει κάποιος λουράκι να προτείνω κάτι άλλο? ας πάρει το XKK έναν αριθμό από λουριά και ας τα δίνει σε όσους έχουν σανίδα...για ένα X διάστημα...να δεις που πάλι θα υπάρχουν αδέσποτα...εγώ δεν διαφωνώ...ας φοράνε όλοι... ...αλλα όσο υπάρχουν σανίδες στο χέρι στο XKK διαφορα δεν θα υπάρχει... εκεί διαφωνούμε στο μάθημα που έκανα για δάσκαλος πάντως το ρώτησα...μου είπανε δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν οι μαθητές...πρέπει όμως να τους μάθεις πως να το αφήνουν στο χιόνι, πως να το φοράνε, να το βγάζουνε κλπ... εγώ προσωπικά έχω...k 99% το φοράω...ο λόγος δεν είναι μην μου φύγει εμενα i σανίδα...απλά μια φορα που πήγα να την βάλω με έσπρωξε ένας skier καταλάθος (κατέβαινε με την όπισθεν...μαγκιές k έτσι) και ενώ είχα το ένα πόδι δεμένο έπεσα πάνω σε έναν άλλο κλπ...ο άλλος δεν χτύπησε αλλα έγδαρα τα ski του k το έκανε θέμα...σκέφτηκα ότι αν χτυπούσε κάποιος, η ασφάλεια μου μπορεί να κολλούσε στο αν είχα λουράκι η όχι...οποτε καλύτερα ένα κλικ παραπάνω... αλλα στα 13 χρονια που κάνω ποτε δεν μου έφυγε σανίδα... PS (Κώστας εδώ)... Edited January 11, 2018 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 11, 2018 δειτε τι συμβαινει σε αλλα χιονοδρομικα. και μην πατε στο εξωτερικο που η παιδεια ειναι διαφορετικη. δειτε τι γινεται στην βασιλιτσα. ενα ΧΚ με 90% σανιδια και ελληναρες και δεν εχω δει ουτε ενα αδεσποτο τοσα χρονια Και γιατί εμείς στα Καλάβρυτα (κυρίως) και στον Παρνασσό βλέπουμε καθημερινά 2-3? 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 11, 2018 δειτε τι συμβαινει σε αλλα χιονοδρομικα. και μην πατε στο εξωτερικο που η παιδεια ειναι διαφορετικη. δειτε τι γινεται στην βασιλιτσα. ενα ΧΚ με 90% σανιδια και ελληναρες και δεν εχω δει ουτε ενα αδεσποτο τοσα χρονια Σταυρο μας εξηγείς πως εχει επιτευχθει αυτο? 1. έχει πολλά συρόμενα k εκεί δεν παίζει να το βγάλεις 2. στα καρεκλάκια ελάχιστοι το παίρνουν στο χέρι... ίσος φταίει ότι πάνε πολλοί μεν με σανίδα, αλλα ξέρουν καλά...οι αρχάριοι πάνε κύριος κάνα Kaimak δεν ξέρω βασικά να απαντήσω με σιγουριά...έχω να παο από το 2009 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites