Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

ξέρεις πόσες φορές τα παίρνω με σκιερ που σταματάνε με το έτσι θέλω στη μέση της πίστας; Ελπίζω να μην είσαι απο αυτούς.

Όπως επίσης τα παίρνω με αυτούς που στην έξοδο του λιφτ, σταματάνε μπροστά από εμάς στο σημείο που κάτσαμε να δέσουμε τα σανίδια μας. Είμαστε έτοιμοι να σηκωθούμε να φύγουμε κι εσείς μπροστά μου!

Σοβαρα ρε μπουφο;

Με απειλεις ρε θρασιμι;

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Περιμενα να σβησει λιγο η φωτια για να ποσταρω αλλα βλεπω τα αιματα εχουν αναψει. Χωρις λογο. Τεσπα τι να κανω τωρα βρηκα χρονο τωρα θα τα γραψω.

Διαβαζω αρκετα σχολια που παραθετουν προσωπικες εμπειριες απο αδεσποτα σανιδια.. Πραγματι ισχυει και ειναι τραγικο το φαινομενο.

Αφου λεμε προσωπικες εμπειριες, Παρασκευη 5/1 ειμαι Καλαβρυτα με ξαδερφο (αρχαριος, 17) ο οποιος κανει την 5η καταβαση του στην Στυγα. Προς το τελος της πρωτης μεγαλης κατηφορας τρωει μια τουμπα και σταματαω, κωλο κατω και πλατη στο βουνο. Μεγιστο λαθος αλλα δεν επροκειτο να κατσω για πανω απο 5-10", λιγο πριν σηκωθω καρφωνεται σκι 10 ποντους απο το δεξι μου κωλομερι και πανω στο σανιδι μου. Σταματαει σκιερ μου λεει αναψε μια λαμπαδα καλου κακου. Κοιταω πανω βλεπω ενα παλικαρι να κατεβαινει απο την αρχη της κατηφορας πλαγιαστα με τις μποτες και το σκι στο χερι. Πιανω το σκι του και βλεπω το στοπ ειχε σηκωθει προς τα πανω και ηταν και στραβωμενο. Περιμενω το παιδι μου λεει επεσε πανω μου σνοουμπορντερ και πρεπει να εγινε εκει η ζημια. Δηλαδη τι θελω να πω, ωραιες οι προσωπικες εμπειριες απο ανθρωπους που 'δεν ειδαν ποτε σανιδι να φευγει στο ταδε χκ', 'δεν εχω δει σκι να φευγει ποτε εδω και 20 χρονια' κλπ αλλα ειναι απλα προσωπικες εμπειριες, ο καθενας μας με ωρες στα βουνα εχει καμποσες φανταζομαι.

Στο θεμα.

Snowboard day 1 Πως δενουμε το σανιδι, στο flat και με κληση. Πως πιανει το λεπιδι και το σανιδι κλειδωνει. Γιατι βγαζω το σανιδι απο το ποδι μου? Για κανενα λογο μεσα στην ημερα εκτος αν θελω να κανω διαλλειμα δηλαδη ειμαι στο flat, η αν υπαρχει εκτακτη αναγκη. Στους αναβατηρες ανεβαινω με δεμενο το μπροστα ποδι.

Day 2 Σε περιπτωση εκτακτης αναγκης βεβαιωνομαι οτι ειμαι σε σωστη σταση για να βγαλω το σανιδι χωρις να μου φυγει στην κατηφορα. Αν πρεπει να παραμεινω σε μερος με κληση ειτε καρφωνω το σανιδι καλα μεσα στο χιονι ειτε αν δεν υπαρχει δυνατοτητα το γυριζω αναποδα και το σπρωχνω με τις δεστρες στο χιονι. Αν πρεπει να το αφησω και να φυγω για καποιο εκτακτο λογο βεβαιωνομαι οτι δεν θα φυγει απο τη θεση του. Αν δεν μπορω να βεβαιωθω το παιρνω μαζι μου.

Αν καποιος δεν νοιωθει ετοιμος να ανεβει στον αναβατηρα με το σανιδι δεμενο τοτε δεν ειναι ετοιμος να ανεβει! Να παρει δασκαλο να του δειξει, να ανεβουν μαζι. Ομως οταν του δινεται η δυνατοτητα απο καποιο ΧΚ να το κανει, θα το κανει! Επειδη τον βολευει και επειδη μαλλον δεν αντιλαμβανεται τους κινδυνους.

Προσωπικα λοιπον, στις ουρες του τριπλου και της Στυγας οταν βλεπω ατομα με τα snowboards στο χερι τους συμβουλευω να τα φορεσουν και τους εξηγω γιατι. Και παλι ομως δεν ειναι ευθυνη δικια μου, πρεπει το ΧΚ να το κανει και οχι οι χιονοδρομοι. Δεν φερουν ευθυνη ολοι οι snowboarders επειδη ορισμενοι ειτε δεν νοιωθουν ειτε δεν ξερουν ειτε οτιδηποτε.

Αυτο με το λουρακι, οπως σωστα λενε οσοι χρησιμοποιουν σανιδι και εχουν μια α εμπειρια σε αυτο, ειναι αχρηστο μετρο, ανικανο να εξυπηρετησει το σκοπο του οταν ο αλλος απλα θα βγαλει το σανιδι μεσα στην πιστα η και εκτος αυτης απλα για να παει λιγο περα/βγαλει φωτο/παει για κατουρημα/βαλτε οτι θελετε. Αφου ο βασιλης θελει να νομοθετησει κατι, αυτο μπορει να ειναι το υποχρεωτικο λουρακι στο συνολικο δανειζομενο εξοπλισμο. Θα ηταν προς τη σωστη κατευθυνση να εκπαιδευεται ο αρχαριος στη χρηση του ωστε να αναρωτηθει γιατι υπαρχει αυτο το μετρο ασφαλειας.

Υπαρχει σιγουρα ελλειψη παιδειας γενικως πανω στο θεμα. Ελπιζω το τοπικ αυτο να βοηθησει ορισμενους να καταλαβουν πως στο βουνο ειμαστε ολοι χιονοδρομοι. Ολοι οι χιονοδρομοι καλουνται να αντιμετωπισουν ενα χιονοδρομικο προβλημα. Χαρακτηρισμοι και τσουβαλιασματα δεν βοηθουν. Ουτες απολυτες σκεψεις να νομιζουμε οτι εχουμε τη λυση, οταν δεν εξασκουμε καν το αθλημα.

Η λυση δεν ειναι το λουρι.

Αν ηταν θα το καταλαβαινες απο τα σοβαρα χιονοδρομικα του εξωτερικου που θα το επιβαλανε σαν ορο χρησης του βουνο. Εκει που δεν παιζουν με την ασφαλεια.

Η λυση ειναι να πιεσουμε ολοι προς τη σωστη κατευθυνση. Αν τοση ωρα που περνατε στο να γραφετε εδω τα λεγατε για το συγκεκριμενο θεμα με τους αρμοδιους του ΧΚΚ, οπου εντοπιζεται το μεγαλυτερο θεμα, θα ηταν ισως ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση. Αν κολλησει το sc κι'αλλα ενημερωτικα αυτοκολλητα/banners με την ορθη χρηση της σανιδας πανω στους αναβατηρες θα ηταν κι'αυτο καλο.

• Like 7

Βρε typedan

Για να εχουν οι αρχαριοι λουρακι πρεπει να εχουν ολοι.

Διοτι καποιος πρεπει να το ελεγχει.

Αυτος τι θα λεει για κανε 3 στροφες να δω αν ξερεις;

Ελεος για 5 ευρω γινεστε απιθανοι.....

πολυ μελάνι για το τιποτα ....

σε 2 μηνες -κανεις δεν θα θυμάται - ουτε θα τον νοιάζει αν εχουν λουρακια τα σανιδια ..η φρενα ....

τα παντα θα μπουνε στον παγο για του χρονου !!!..και βλεπουμε

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Μην τα ξαναλεμε ,δεν υπαρχει μια λυση για ολα τα προβληματα , προσπαθουμε να βρουμε λυση για τα περισσοτερα.

Το να φωναζουμε και να λεμε λυση δεν ειναι το κορδονι ,νομιζω ειναι αφελες οπως και το αναποδο.Ειναι λυση για οταν χιονοδρομουμε , για τα μισα περιστατικα ας πουμε ή για οποιο ποσοστο θελετε... Φυσικα οταν ειναι μονο του το σανιδι τι να σου κανει το λουρακι ..

Η παιδια γενικως παιζει πολυ μεγαλο ρολο σε ολο το θεμα χιονοδρομια ειτε αφορα τον σκιερ ειτε τον σνοουμπορντερ.

Ας ξεκινησουμε με το λουρακι για να σωθουμε σε καποιο ποσοστο απο αυτου του ειδους ατυχηματα και μετα την ψαχνουμε παρακατω ..

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Δεν καταλαβα τι τερματισα;;;;

Τυχαια το βρηκα ψαχνωντας για να βρω τα μεγεθη στα λουρια.

Το πως εγεινε;

Το ειδα, το ξαναειδα.

Πιθανα δεν εσφιξε τις δεστρες.

Μετα μου ηρθε...

Και τι με νοιαζει το πως εγεινε.

Εγεινε. .

Δηλαδη το νοικιαρικο σκι που βγαινει γιατι δεν ρυθμιστηκε σωστα η αποσταση στην δεστρα;;;;

Η και του μιχαλη που βγηκε στην φοιβη γιατι το ειχε στο 7 και οχι στο 10????

Ναι αλλα τα σκι εχουν φρενα.

Αρα...

Για ολες τις περιπτωσεις που δεν εχει γινει σωστη δουλεια, ειδικα με αρχαριους, νοικιαρικα κλπ κλπ

Αλλα για καλο και για κακο παντου

Λουρακι λουρακι λουρακι

Το βαζω στο παρκινκ το βγαζω στο παρκινκ.

Αυτού του είδους τις δέστρες που ανοίγουν από πίσω τις βγάζουν λίγες εταιρείες και δεν τις χρησιμοποιούν πολύ. Με κλασική δέστρα αυτό δεν γίνετε με τίποτα.

Αγαπητε παναγιωτη

Νοηματα τυφλων;

Ειμαστε οκ;

Η προσπαθεια που κανετε σαν σανιδαδες να πεταξετε την μπαλα στην εξεδρα, η απιστευτη αντιστροφη της πραγματικοτητας (σοβαρα ειναι πιο πολλοι σκιερ σταματημενοι απο σανιδαδες;;;;;, φυσικα κακως και τα δυο) αλλα κυριως η υποκουλτουρα της θρασιμομαγκιας της εμεσης και αμεσης απειλης και της κακως νοουμενης ελευθεριας του στυλ δεν θα με αναγκασεις ακομα και οταν εχεις δικιο,

Δεν εχει να κανει με το αν οι σανιδες ειναι μια ή δυο

Εχει να κανει με το ποσο σεβομαι την ζωη και τα αγαθα του αλλου και με την παιδεια που μου προσφερει μια οργανωμενη κοινωνια.

Λουρακι λουρακι λουρακι.

Δεν είμαστε ΟΚ

Και δε θα με αναγκάσεις να βάλω λουράκι, γιατί είναι ΑΧΡΗΣΤΟ σε μένα τουλάχιστον.

ξέρεις πόσες φορές τα παίρνω με σκιερ που σταματάνε με το έτσι θέλω στη μέση της πίστας; Ελπίζω να μην είσαι απο αυτούς.

Όπως επίσης τα παίρνω με αυτούς που στην έξοδο του λιφτ, σταματάνε μπροστά από εμάς στο σημείο που κάτσαμε να δέσουμε τα σανίδια μας. Είμαστε έτοιμοι να σηκωθούμε να φύγουμε κι εσείς μπροστά μου!

Σοβαρα ρε μπουφο;

Με απειλεις ρε θρασιμι;

Με ξέρεις; Σε ξέρω; Εμένα είπες μπούφο; Τέτοιες συμπεριφορές από σκιερ είναι που δεν ανέχομαι. Αστο, σου λέω...

• Like 1

JAPOW!!!

Α κι επίσης, Vro, ξέρω τι σημαίνει η έκφραση "διάλογος κουφών". Δε χρειάστηκε να παραθέσεις τον... Μπαμπινιώτη.
Και μόνο που το έκανες, δείχνει το επίπεδό σου.
Αν δεν με γνωρίζεις, τότε πρόσεχε καλύτερα τι γράφεις.

• Like 1

JAPOW!!!

Συμφωνούμε λοιπόν οτι υπάρχει θέμα αμφότερων και ξεκινάμε από την παιδεία.

Και δεν είναι μόνο η χιονοδρομική.

υ.γ.

αν ειναι να ρίχνετε λάδι στη φωτιά,με στοιχεία...

θα ανεβάσω κάνα 25λεπτο βίντεο από Στύγα,άγκυρα και θα εκπλαγείτε.

Τι κρίμα που ένα σοβαρό θέμα που αφορά την ασφάλεια στις πίστες, ελάχιστοι το διάβασαν, ακόμα λιγότεροι το κατάλαβαν, οι περισσότεροι έγραψαν άσχετα πράγματα και κάποιοι είναι ξερόλες και κολλημένοι

Edited by Powder Sucks
  • Like 1

Προσοχή στους χαρακτηρισμούς,θα γίνουν ξανά παρεξηγήσεις.

Παιδεία...... ναι κάτι που μας λείπει τόσο μα τόσο πολύ......

Και δε θα με αναγκάσεις να βάλω λουράκι, γιατι........

Και δεν θα με αναγκάσεις να φοράω ζώνη.....

Και δεν θα με αναγκάσεις να μην καπνίζω στα μούτρα σου......

Και και και.......

Ελληνάρες εντός συνόρων......

Κότες έξω από την ΜΠΑΝΑΝΙΑ.........

• Like 4

www.zermatt.ch

Δεν ειμαι ο καταληλοτερος για να καταθεσω γνωμη υπερ της μιας η της αλλης αποψης για το θεμα της ασφαλειας που συζητητε παρα πανω......φρονω ομως οτι σε προηγμενα (χιονοδρομικως) κρατη εχουν βρει και εφαρμοζουν την καλιτερη λυση....ας την ακολουθησουμε και εμεις

υγ παντως με το σανιδι στα χερια δεν ανεβαινει στο λιφτ κανεις εδω..(.ISCHGL)

• Like 7

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Παιδεία...... ναι κάτι που μας λείπει τόσο μα τόσο πολύ......

Και δε θα με αναγκάσεις να βάλω λουράκι, γιατι........

Και δεν θα με αναγκάσεις να φοράω ζώνη.....

Και δεν θα με αναγκάσεις να μην καπνίζω στα μούτρα σου......

Και και και.......

Ελληνάρες εντός συνόρων......

Κότες έξω από την ΜΠΑΝΑΝΙΑ.........

Πολύ σωστό αυτό που λες (εκτός θέματος βέβαια αλλά δεν πειράζει....)

Παιδεια;

Ας γελασω....

Εδω μιλαμε για κλανια μαγκια και μην περνας μην κοιτας μην αναπνεεις.

Ο μπαμπινιωτης μας μαρανε.

Λουρακι μεχρι να μας βγει η ψυχη.

Οσα και να γραφετε με τον τροπο που τα υποστηριζετε στο τελος και λουρακι θα βαλετε και θα φορατε τις σανιδες στο λιφτ.

Πραγμα που ειναι παραλογο, γιατι οταν εχεις λουρακι δεν χρειαζεται αλλα που να το καταλαβετε.

Ρεζιλι γινεστε για μια χουφτα ευρω.

• Like 1

Δεν χρειάζεται αυτό το ύφος. Αν μη τι άλλο προκαλεί αντίδραση προς την αντίθετη κατεύθυνση, και σίγουρα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (την ασφαλέστερη χιονοδρομία).

Make Parnassos Great Again!

Μεχρι τωρα απεδειξα οτι υπαρχουν λουρακια με το καταλληλο μεγεθος.

Υπαρχουν δεστρες που ανοιγουν.

Υπαρχουν φρενα για σανιδες.

Τι αλλο πρεπει να γινει;

Να αποδειξω οτι η γη ειναι στρογγυλη και ο ηλιος ανατελει απο την ανατολη;

Edited by vro

Ναι και πρεπει να ανεχομαι τις απειλες;

Δεν πιστευω να σταματας στην πιστα, να περνας μπροστας μας...

Κλπ κλπ κλπ

Υφος συμμοριας και μυαλο κουκουτσι.

Χρηστο το μπανερ για το λουρακι για πλακα το βαλατε;

Ειναι ναι η οχι επισημη θεση του εστουχ το λουρακι;;;;;

Ίσως θα πρέπει να δωθεί βάση στο να πρέπει το ένα πόδι να είναι πάντα κουμπωμένο. Αλλά στα κλειστά που το βάζεις μέσα, όταν πας να το φορέσεις...;; Εκεί θέλει οντως μακρι λουράκι.

Τώρα που το σκέφτομαι αν δεν είχαμε τα φρένα οι σκιέρ θα παίζαμε κυνηγητό!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

εχω παει δυο φορες στο Kronplatz...απο τα 17 λιφτ τα 16 ειναι καμπινες...δεν ειδα ουτε ακουσα σανιδι να κυλα την πιστα χωρις αναβατη...γιατι δεν ξερω...

παντως με λουρακι δεν ειδα κανεναν εκτος απο step in σανιδες

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Που υπαρχουν φρενα για σανιδες???

εγω εχω να πω κατι αλλο

αν διαβασα καλα στο ΧΚΠ δεν εμφανιζεται το προβλημα αδεσποτα σανιδια. Και καποιος ειπε οτι εκει σε υποχρεωνουν να το φορας στο ενα ποδι

αλλα το θεμα το εχουμε στο ΧΚΚ που το παιρνουν στο χερι...αυτο δεν σας λεει τιποτα?

Snow is on my D.N.A.

Ελα βρε Turms για βρες μου μια εξηγηση?;;;;;;;;;;

Γιατι εδω φευγουν καθε μερα σανιδες.

Γιατι εδω ειναι μονιμως αραγμενοι καθιστοι στην μεση της πιστας;;;;;;;;

Γιατθ εδω σανιδαδες και σκιερ κοβιυν καθετα την πιστα με την πλατη γυρισμενη?;;;;;;;;;;;

Πες μου το κολπο να μην μπει λουρι.

Αλλα να δουλεψει ε;

Οχι αλλες θεωριες της....

Turms δες το βιντεο ποιο πανω.

Ολα υπαρχουν κινητρο να εφαρμοστουν δεν υπαρχει.

Παντου εχουμε προβλημα με τις σανιδες.

Εγω και πολλοι αλλοι πλακονωμαστε με τους λιφτιερηδες γι αυτο το θεμα.

Και εχουν γινει στον ηρακλη ουκ ολιγα ντραβαλα.

Αλλα να ξες δεν ειναι ευκολο να εφαρμοστει παντα το φορα το.

Και ενα πραγμα πρεπει να συνηθησεις.

Παντα κουμπομενο.

Γιατι η σανιδα φευγει συνηθως εκει που καθεσε βλακωδως στην κατηφιρα να το φορεσεις.

Αν η πρωτη σου κινηση ειναι το σχινακι γλυτωνεις εσυ και οι αλλοι.

Υπαρχουν και σχινακια για περπατημα οπως υπαρχουν και κοντα σχινακια.

Για ψαχτειτε λιγο.

δεν πιανω τον συνειρμο σου

υποχρεωστε το ΧΚΚ να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ να κοψει εντελως το σανιδι στο χερι...

τωρα ειδα το βιντεο με το φρενο για σανιδα...μια χαρα φαση αρκει να το φερουν απο Αυστριαλια στην Ευρωπη.

Εμενα δεν θα με χαλουσε να το εχω...Και παλι ομως εμενα δεν μου φαινεται κ τοσο ασφαλη...ΕΠΙΠΛΕΟΝ > ακομα κ φρενο να εχεις το σανιδι στο χιονι το αφηνεις με τις δεστρες απο κατω....

το αλλο με το βιντεο που του φευγει το σανιδι ενταξει...αυτο ειναι τοσο πιθανο οσο να σου βγει το πεδιλο κ να χαλασει κ το φρενο...παντως ο τυπος ειναι 100% στοκος...απο τον τροπο κ μονο που παει να βαλει την σανιδα κ ποση ωρα του παιρνει φαινεται....για αυτον χρειαζεται αλυσιδα οχι λουρακι

Snow is on my D.N.A.