Jump to content
Χρήστος Λάππας

Πομποδέκτες δικτύου (POC radios) & Zello

Recommended Posts

Τα τελευταία χρόνια εκτός από την στροφή στους ψηφιακούς ασυρμάτους έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο license-free market, τους ασυρμάτους δικτύου ή αλλιώς POC (PTT Over Cellular) Radios.

3F70FE1C-6643-4A52-9838-F4DDDE815FBC.jpeg

Πρόκειται για συσκευές που μοιάζουν πιο πολύ με κινητά τηλέφωνα (κάποιες είναι ΚΑΙ κινητά τηλέφωνα), λειτουργούν με κάρτα SIM και εκμεταλλεύονται τα δίκτυα 3g/4g των παρόχων κινητής. 

0A7C7C56-DD84-4D48-A735-A3A740389053.png

Το κύριο πλεονέκτημα τους σε σχέση με τους συμβατικούς ασυρμάτους είναι ότι δεν έχουν θέμα εμβέλειας. Μπορείς να μιλάς από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο ασχέτως του πόσα χιλιόμετρα τα χωρίζουν. Ή από το σαλέ του 1750 μέχρι το 2240 στον Γεροντόβραχα χωρίς παρεμβολές. Ή με την Στύγα στα Καλαβρυτα. Ή με τα Λευκά Όρη στην Κρήτη. Ή με τον Στερκο στο Serre Chevalier. Ή με τον Spider στο Crans Montana. Ή με τον MakisM στο Aspen. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι χρήστες να έχουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (στην Σαχάρα του Παρνασσού πχ δεν πιάνουν!). 

3043F964-AC76-4D3C-A528-6E9A63EE8DBF.jpeg

Το μειονέκτημα είναι ότι οι συσκευές είναι από αλμυρές έως πανάκριβες. Ξεκινούν από περίπου 100€ οι πιο φτηνές (όταν ένα ζευγάρι pmr446 ξεκινάει από 35€ περίπου) και φτάνουν πάνω από χιλιάρικο, ενώ πρέπει να υπολογίσει κανεις και το κόστος του να έχει μονίμως μια SIM μέσα που θα τραβάει δεδομένα κατά την χρήση. Στη σελίδα Έλληνα αντιπροσώπου λέει το ακόλουθο: 

Oι κάρτες sim που είναι εγκατεστημένες στους Πομποδέκτες ———— είναι ειδικές κάρτες που περιλαμβάνουν όλους τους Ευρωπαίους & Έλληνες Παρόχους.
Επίσης, ενα σημαντικό τους πλεονέκτημα ειναι οτι επιλέγουν αυτόματα καθε φορά τον πάροχο με το ισχυρότερο σήμα στο σημείο που βρισκονται εξασφαλίζοντας ετσι διαρκής και απρόσκοπτη επικοινωνία (με απεριόριστο χρόνο ομιλίας) στις παρακατω 39 χώρες :


Albania, Austria, Belarus, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, North Macedonia, Malta, Moldova, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom”

Υποθέτω οτι είναι κάποιο πακέτο -επι πληρωμή φυσικά- το οποίο σου εξασφαλίζει στάνταρ κόστος ανά μήνα.  
 

1E57C68B-5C32-47DA-8D2D-5A2FBDEF70FD.jpeg

Θα μου πείτε, καλά όλα αυτά, αλλά εμάς στο σκι δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Γιατί να μπλέκουμε με συνδρομές και καινούργιο εξοπλισμό όταν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας με ένα φτηνό pmr446;  
 

424AF221-F0DF-43A1-896E-F8CD87F5ED1E.png

Το  ενδιαφέρον για εμάς δεν είναι τόσο στους πομποδέκτες όσο στη  εφαρμογή που χρησιμοποιούν τα περισσότερα από αυτά τα POC Radios! Λέγεται Zello Walkie Talkie και είναι ένα δωρεάν download από το App Store του τηλεφώνου σας.

Το κατεβάζουμε στο iPhone ή στο Android και κάνουμε δωρεάν λογαριασμό. Μετά μπορούμε να χρησιμοποιούμε το κινητο μας ως ασύρματο με απεριόριστη εμβέλεια αρκεί αυτός με τον οποίο θα μιλάμε να έχει επίσης Zello και δεδομένα. 
 

Μόλις δημιουργήσουμε δωρεάν λογαριασμό μπορούμε να ψάξουμε άλλους ανθρώπους που έχουν Zello, διάφορα κανάλια για να συνδεθούμε, ή να φτιάξουμε το δικό μας κανάλι. Ήδη έφτιαξα το Snowclub.gr στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε:

D030021E-6CC7-4968-B489-9ADB079BAE67.jpeg

 

Επιλέγουμε το «βρείτε ένα κανάλι»

952E3062-BEB7-49E1-A9D3-CE476FE460B7.jpeg

και πληκτρολογούμε snowclub.gr

Η οθόνη μας θα είναι έτσι:

9C6668FB-6CEE-4EE0-9D2B-16DF7629F87D.png

 

Πατώντας στο μικρόφωνο μιλάμε όπως σε ένα κανονικό ασύρματο. 
 

Επειδή όμως στο σκι δεν είναι βολικό να βγάζεις το κινητό και το γάντι για να πατήσεις το κουμπί, υπάρχουν διάφορες λύσεις με ασύρματα μικρόμεγάφωνα (τα καλά φτάνουν 100-180€). Πριν από λίγο παρήγγειλα μια κινεζια με €40:

2F827D1B-2B54-4B5A-95BA-0567AD72037D.jpeg

Σε κανένα δυο χρόνια που θα έχει λήξει η καραντίνα και θα μου έρθει, θα ενημερώσω για την χρηστικότητα του! 

 

 

  • Like 4
  • Love 1

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

πάρε ενα τηλεφωνο της πλάκας με 40 ευρω

βλέπω αρκετά κανάλια ήδη στο τηλέφωνο σου........δεν κατάλαβα το police τι κανει....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τηλέφωνο με δεδομένα έχω ήδη. Το θέμα είναι να έχουμε πρόσβαση στο Zello χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε δεύτερη κάρτα. Από ότι βλέπω, κάποιες συσκευές έχουν και WiFi, όποτε ισως είναι δυνατό να του κανεις hotspot από το κινητο σου. 
 

 


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

το δοκίμασες για hotspot??

απλά δε ξέρω μην γίνει paid service

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τι να το δοκιμάσω; Δεν έχω κάποιο POC πομποδέκτη. Αυτό που θα δοκιμάσω είναι το Bluetooth μικρομεγαφωνο όταν (και αν) μου έρθει.

Το να γίνει αποκλειστικά paid service το Zello σε κάποια στιγμή στο μέλλον (ειδικά αν αποκτήσει καλό μερίδιο της αγοράς) φοβάμαι ότι είναι εξαιρετικά πιθανό σενάριο. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. 


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ζello δεν ειναι supported through Siri. 

θα ήταν τέλειο ου τε μικρόφωνα ούτε τίποτα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρεμπιπτοντως, το δοκίμασα ήδη με τα στοκ ακουστικά του iPhone. Το κεντρικό κουμπί τους δουλεύει ως διακόπτης toggle (πατάς = ανοίγει το PTT, αρχίζεις να μιλάς, ξαναπατάς το κεντρικό κουμπί = κλείνει το PTT.). Δεν είναι και η πιο intuitive λύση όμως και πιθανολογώ ότι θα υπάρξουν πολλά ξεχασμένα PTT ανοιχτά.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

me ta AirPods??? δεν εχεις???

Share this post


Link to post
Share on other sites

μπορεί κάποιο bluetooth μικρομεγαφωνο να κανει δουλεια....το κοιταζω

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν μέχρι να έρθουν τα... 2 μικρομεγαφωνα ?, με έπιασε το καταναλωτικό μου και χτύπησα ένα Inrico T320 από Ελληνικό καταστημα. ?. Είχα βάλει στο μάτι το πολύ πιο τσαμπουκαλεμένο Radio-tone RT4, αλλά δυστυχώς δεν το έβρισκα ετοιμοπαράδοτο σε  Ελληνικό  κατάστημα.
 

Οι πρώτες εντυπώσεις χρήσης του Zello στο Inrico ήταν... κάκιστες καθώς η οθονη και η απόκριση του λογισμικού του σε σχέση με το iphone που χρησιμοποιούσα είναι περίπου όπως ενός κάρου με βόδια και μιας φόρμουλα 1.
Τρέχει Android 7 και είναι απελπιστικά αργό. Η δε οθονη είναι τόσο μικρή και έχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση που το να περάσεις συνθηματικά WiFi και να σετάρεις το Zello γίνεται τραυματική διαδικασία. Την πρώτη μέρα ήμουν στα πρόθυρα του να το πετάξω στα σκουπίδια. 
 

Όταν όμως -και αν- καταφέρεις να το φέρεις στα μέτρα σου, είναι μια συμπαθητική συσκευή που δουλεύει αρκετά καλά ως ασύρματος με απεριόριστη εμβέλεια (αρκει φυσικά να υπάρχει κάλυψη δικτύου). Δυο στενά πέρα από το σπίτι μου στην πόλη τα πολύ καλά PMR 446 που έχω ήταν ήδη στα όρια τους με την συνομιλία να γίνεται προβληματική, ενώ το Inrico μιλούσε με το Zello στο σπίτι σαν να ήταν στην διπλανή πόρτα. Το ίδιο φυσικά θα συνέβαινε αν είχα πάει στον Παρνασσό, στην Αυστρία, ή στην Παταγονία. 
 

Καθώς το Zello δεν μπορεί να είναι ενεργό σε δυο διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα, έφτιαξα δεύτερο λογαριασμό και το Inrico το έχω για ακρόαση περισσοτέρων από 100 καναλιών χωρίς πια να ξεσκίζω την μπαταρία του τηλεφώνου. Τις πρώτες μέρες έπαιρνα σήμα κάνοντας hotspot το iphone, αλλά ο Έλληνας αντιπρόσωπος επιμένει ότι θα δουλεύει καλύτερα με ξεχωριστή κάρτα, όποτε σήμερα του φόρεσα μια παρατημένη SIM από την εποχή που είχα ξεχωριστή συσκευή για το Leonardo στο parapente. Απομενει να δούμε τι data θα κάψει, αλλά λογικα το PTT δεν τρώει πολλά.

B087BD59-4D21-4949-98C6-D2978CEA867B.jpeg

στη φωτογραφία το Inrico στη μέση, με τα εξαιρετικά Motorola XTNi και Yaesu 246, δυο από τα καλύτερα «επαγγελματικά» PMR446 που με έχουν συντροφέψει πολλά χρόνια και έχουν επιβιώσει χιονοθύελλες και άπειρες τούμπες. 
 

Ειναι καλύτερο λοιπόν το T320 για Zello από ένα iphone με Bluetooth μικρομεγαφωνο; Πιο δυνατό; Με καλύτερη ποιότητα ήχου; Για την ώρα αμφιβάλλω (θα ξέρουμε σε λίγες μέρες), αλλά τουλάχιστον δεν σου ξεσκίζει την μπαταρία και δεν χρειάζεται να βγάλεις γάντι, τηλέφωνο από την τσέπη κλπ.
 

Εν κατακλείδι:

+ καλή απόδοση μπαταρίας (1 φουλ μέρα ανετα)

+ ξεχωριστή συσκευή για επικοινωνία PTT/ακρόαση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπλέκονται πολλά πράγματα μαζί.

+ 3 προγραμματιζόμενα πλήκτρα τα οποία μπορείς να ορίσεις να μιλούν σε συγκεκριμένες επαφές ή κανάλια Ανεξαρτήτως του σε πιο κανάλι η κανάλια κάνεις ακρόαση εκείνη τη στιγμή.

Τραγικά αργά μενού και πολύ μικρή  οθόνη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση απόκρισης 

Πλαστική κατασκευή αμφισβητούμενης αντοχής και στεγανότητας. Καμία σχέση με τα τεθωρακισμένα Motorola XTNi και Yaesu 246

Η ένταση του δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή ακόμα και στο μέγιστο, ενώ το ηχείο του δεν διεκδικεί δάφνες για τον πιο καλό ήχο. Παράλληλα, δεν πάει ούτε πάρα πολύ χαμηλά που σημαίνει ότι το βράδυ είναι ενοχλητικό

Η συσκευή δεν είναι ασύρματος. Είναι ουσιαστικά ένα τηλέφωνο Android με πολύ μικρή οθονη και μάλιστα με ασθενικό επεξεργαστή και πολύ παλιό λειτουργικό πράγμα που σημαίνει ότι η έναρξη και ο τερματισμός του παίρνουν γύρω στο λεπτό. Αυτό έρχεται σε τεράστια αντίθεση με ένα απλό PMR446 που ανοίγει και κλείνει στο δευτερόλεπτο.

 

Βαθμολογία: 3/5 (επιεικώς!)

 

  • Like 1

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είσαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν πριν ξαναχιονίσει ε; ? 

Ωραία παρουσίαση Χρήστο! Έχω μια ερώτηση: ουσιαστικά ποια θα έλεγες ότι είναι η καλύτερη λύση για βουνό, σκι, πεζοπορίες, διαδρομές στο βουνό γενικά κτλ; 

Έχω ξεμείνει με κάτι αρχαία pmr που εχουν ψιλοπεθανει οπότε θα θελα να δω μια πιο συνολική λύση ( υπάρχει; )..

 

  • Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι! ? Αν μιλάμε για απλούς ασυρμάτους PMR446 θα έχουμε πάντα χονδρικά τον περιορισμό του line of sight που μειώνει την εμβέλεια τους συγκλονιστικά όταν υπάρχουν μπροστά εμπόδια. Και να μην νομίζουμε ότι οι πιο δυνατοί ραδιοερασιτεχνικοί κάνουν καμιά σοβαρή διαφορά όταν μεσολαβούν κτίρια ή βουνά. Από τα περισσότερα σημεία της Φτερόλακας δεν μιλάς με Κελάρια ακόμα και να έχεις φορητό με 10W και καλή κεραία, πόσο μάλλον το 0.5W και τις κεραιούλες της πλάκας των licence-free PMR446. 

Από την άλλη, οι ασύρματοι δικτύου θέλουν... δίκτυο για να δουλέψουν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι π.χ. σε μια ανάβαση στην Πάρνηθα ή στον Όλυμπο θα υπάρχει τουλάχιστον 3G παντού, ή έστω εκεί που θα το χρειαστείς. Έχεις περισσότερες πιθανότητες όμως να μιλήσεις με κάποιον στην Αθήνα ή στο Λιτόχωρο για να ζητήσεις βοήθεια με ένα POC παρά με ένα PMR που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα πιάνει (μπορεί να πιάνει όμως στα 1000 μέτρα καμπάνα την υπόλοιπη ομάδα σου ενώ το POC ακόμα θα ψάχνει 3G!). Και βέβαια υπάρχει το πρόβλημα του ότι οι υπόλοιποι πιθανότατα δεν έχουν κάποιο μικρομεγάφωνο ή ξεχωριστό POC radio. Ούτε καν ότι θα έχουν δεδομένα (οκ, αυτό σιγά σιγά αλλάζει).

Το πιο πιθανό πάντως από άποψη εμβέλειας είναι ότι στον Παρνασσό ή και στα Καλάβρυτα ένας ασύρματος δικτύου θα σε καλύψει στο 90 του τερέν, πολύ καλύτερα από τα κλασικά PMR. Σε άλλα βουνά απλά δεν γνωρίζω τι παίζει από κάλυψη.

Στην πόλη δεν το συζητάμε καν. Τα POC είναι πλέον μονόδρομος.

 

Παρεμπιπτόντως, το zello δεν είναι το μόνο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το POC. Απλά είναι το μόνο δωρεάν, διαδεδομένο και με τόσες δυνατότητες για ακρόαση άλλων καναλιών πράγμα που εγώ ως σπασικλάκι βρίσκω πολύ ενδιαφέρον:

 Το Inrico που αγόρασα έχει προεγκατεστημένο το δικό του προγραμματάκι.

H Motorola έχει το δικό της πρόγραμμα, διαθέσιμο και για smartphones. Το λέει WAVE και υποψιάζομαι ότι θα είναι εύχρηστο, αλλά θέλει συνδρομή (ξεκινά από 5€/μήνα μέχρι 10 χρήστες και για την ώρα δεν προσφέρεται για την Ελλάδα), άρα για την δική μας χρήση την ξεχνάμε.

Motorola_Solutions_Wave.jpg

Για την ώρα ο συνδυασμός smartphone με δεδομένα, + μικρομεγάφωνο bluetooth (από περίπου 30€ για Android και από 40€ για iOS) + το δωρεάν Zello δείχνει να είναι μονόδρομος για φτηνές επικοινωνίες χωρίς περιορισμό αποστάσεων. Για μικρές αποστάσεις χωρίς ενδιάμεσα εμπόδια ένα φτηνό PMR 446 εξακολουθεί να είναι η πιο δοκιμασμένη και διαδεδομένη λύση.

 

  • Like 2

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Line of sight is a bitch.

Χτες κάναμε μια δοκιμή επικοινωνίας σε αστικό περιβάλλον με το Motorola XTNi και το Yaesu 246, δυο από τα κορυφαία License-free PMR446 που μπορεί να αγοράσει κανείς.

 

FF31B29E-807D-45E4-AF4C-44FCBC0C8077.jpeg

Η απόσταση ήταν μόλις 322 μέτρα με αρκετά σπίτια ενδιάμεσα.

Η επικοινωνία ήταν ουσιαστικά αδύνατη. Το Motorola του μισού βατ άκουγε μεν το Yaesu -έστω και οριακά- αλλά δεν ακουγόταν. Διατηρώ μικρή επιφύλαξη για το αν το Yaesu είναι όντως μισό βατ (κάτι θυμάμαι για μετατροπή στα 5, αλλά έχουν περάσει άπειρα χρόνια από τότε που το αγόρασα).

Θυμάμαι τότε που είχα μιλήσει με το Motorola από την κορυφή του Οδυσσέα στον Παρνασσό με ενα snowclubίτη που ήταν στην Στύγα στα Καλαβρυτα (ο Alcatraz, αν δεν κάνω λαθος)

E10B2E00-CB4E-47CD-9D4C-39F16891C795.png

Πόση διαφορά κάνει το clear line of sight! 
 

Το Zello φυσικά δεν είχε θέμα να ακουστεί ανάμεσα στα δυο σπίτια. Είτε μιλάμε για απόσταση 30 μέτρων, ή 300, είτε 3000 χιλιομέτρων, η επικοινωνία είναι καμπάνα, αρκει να έχεις δίκτυο. Στα πολύ θετικά του επισης το ότι τα μηνύματα αποθηκεύονται αυτόματα. Είπε κάποιος από την ομάδα σου κάτι και δεν το άκουσες καλά; Ξαναπατας το κουμπί και ακούς όσα και οποία μηνύματα θελεις.

 

1BE2F12E-57B5-46FF-9E8F-640C53ACC026.jpeg

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Υπάρχουν διαφορά θέματα που χαλούν την εμπειρία..
Πρώτα και κύρια, κάποια μηνύματα χάνονται, χωρίς προφανή λόγο. Το σήμα είναι φουλ, το Zello είναι ανοιχτό και παρόλα αυτά το ένα iphone -όχι πάντα το ίδιο- θα ακούσει το Inrico και το άλλο όχι. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει; Άγνωσται αι βουλαί του κυρίου. 

Επίσης κάνει αρκετές αποσυνδέσεις χωρίς λογο. Δελεαστική η απεριόριστη εμβέλεια, αλλά αν το Zello αποσυνδεθεί και δεν το παρεις χαμπάρι, επικοινωνία γιόκ.
Επίσης, αν κάνεις ακρόαση σε πολλά κανάλια που μιλάνε αδιάλειπτα, καταναλώνει αρκετά data. Για μόλις 3 μέρες χρήσης (μετά αφαίρεσα την SIM) ο λογαριασμός μου ήρθε στα €5. Αν έχεις απεριόριστα data όπως έχω στο κινητό μου και του δίνεις hotspot φυσικά δεν είναι πρόβλημα. Αν δεν έχεις όμως, θα πρέπει να επιλέξεις πάρα πολύ προσεκτικά κάποιο πακέτο δεδομένων για να μην σου πάρουν το σκαλπ οι πάροχοι.


Τα μικρομεγαφωνα... αναμένονται ακόμα! βλέπω να μου έρχονται από την Κίνα το 2021... ?

 

  • Like 2

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα το Aliexpress συμφώνησε να μου επιστρέψει τα χρήματα και από το δεύτερο μικρομεγαφωνο που είχα παραγγείλει και δεν έφτασε ποτέ (όπως και το πρώτο).

Οι δυο παραγγελίες δεν μου στοίχισαν τίποτα, αλλά εξακολουθώ να μην έχω αυτό που ήθελα. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας από την στιγμή που κανείς στην Ελλάδα δεν εισάγει μικρομεγαφωνα Bluetooth συμβατά με Zello για iOS.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η 3G κάλυψη στην Νότια Ελλάδα πως είναι; (αναφέρομαι για τα χιονοδρομικά).  Εδώ στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας μέτρια, στο Σέλι εάν βρίσκεστε στην βάση στο Αρσούμπασι δύσκολα, στα Πηγάδια καλή παντού, στο Καιμάκ υπάρχουν ορισμένα "νεκρά" σημεία και κάποια που η επικοινωνία γίνεται μέσω Σκοπίων, στον Όλυμπο προβληματική (ανάλογα τον προσανατολισμό), στο Ελατοχώρι καλή, στην Βασιλίτσα καλή με ελάχιστα προβληματικά σημεία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στον Παρνασσό η Wind πιανει παντού με 3/4G εκτός από τη Σαχάρα. Επίσης, στο ίσιωμα αμέσως μετά την αποβίβαση του Ηρακλή δεν έχει καλό σήμα.
Στα Καλαβρυτα έχω πολλά χρόνια να πάω, αλλά θυμάμαι ότι σε κάποια από τα ενδιάμεσα της πίστας της Στύγας δεν πολυεπιανε. Αυτό μπορεί να έχει αλλάξει τώρα φυσικά.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/9/2020 at 1:27 PM, Χρήστος Λάππας said:

Σήμερα το Aliexpress συμφώνησε να μου επιστρέψει τα χρήματα και από το δεύτερο μικρομεγαφωνο που είχα παραγγείλει και δεν έφτασε ποτέ (όπως και το πρώτο).

Οι δυο παραγγελίες δεν μου στοίχισαν τίποτα, αλλά εξακολουθώ να μην έχω αυτό που ήθελα. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας από την στιγμή που κανείς στην Ελλάδα δεν εισάγει μικρομεγαφωνα Bluetooth συμβατά με Zello για iOS.

Παρεμπιπτοντως, το ένα μικρομεγάφωνο τελικά ήρθε, παρόλο που είχα ακυρώσει την αγορά και έχω πάρει τα λεφτα μου πίσω. Επικοινώνησα με το Aliexpress ζητώντας να με ενημερώσουν για το πως να τους πληρώσω και απάντηση δεν έλαβα. Δεν δείχνουν πολύ πρόθυμοι να πάρουν τα λεφτά τους. ?

 

Το μικρομεγαφωνο είναι εξαιρετικό, κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ήθελα εξ αρχής. Σε βαθμό που αναρωτιεμαι γιατί έσκασα 220 για το Inrico 320. Όποιος ενδιαφέρεται, το Inrico είναι προς πώληση για 90€.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. asproula
      asproula
      (32 years old)
    2. Frankie58
      Frankie58
      (43 years old)
  • Who is online

    No members to show

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,317
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,661
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Marinavon
    Joined
×
×
  • Create New...