Jump to content
pka

Βασιλίτσα και μετανάστες

Recommended Posts

 

Στην αρχή είπα να βάλω αυτό που διάβασα, στο topic "λίγο γέλιο".

 

Θυμάστε τη παλιά συζήτηση για το αν οι μετανάστες έδιωξαν τους τουρίστες από τη Βασιλίτσα ή αν οι μετανάστες ήρθαν επειδή οι τουρίστες είχαν χρόνια πριν εξαφανιστεί και τα έρημα ξενοδοχεία είχαν μετατραπεί σε σταύλους; (δείτε άρθρο της Καθημερινής για τα ξενοδοχεία-σταύλους).

 

Δείτε λοιπόν αυτό το σημερινό ρεπορτάζ, που δείχνει ξεκάθαρα τι σκέφτονται και τι θέλουν οι ξενοδόχοι. Αυτοί που καίγονται δηλαδή, και όχι κάποιοι πολιτικάντηδες της άκρας δεξιάς, σε κείμενα που γράφονται για να διαβαστούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και τονίζω το "ακρας" για να μη παρεξηγηθώ.

 

iefimerida: Γρεβενά: Ξενοδόχος ξυλοκόπησε τον αντιδήμαρχο -Επειδή δεν θα ψήφιζε συνέχεια του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών.

https://www.iefimerida.gr/ellada/grebena-xenodohos-xylokopise-ton-antidimarho

 

 

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

 

 

 

 

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

γιατι οχι? ο ξενοδοχος παιρνει το πακετο απο το προγραμμα φιλοξενιας, κ εχει ενα εισοδημα χωρις αγχος, χωρις τηλεφωνα, χωρις να πρεπει να κυνηγαει τουριστες κλπ....


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχάς οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες, όχι ότι παίζει ρόλο αλλά το αναφέρω για το πως επιλέγει είτε επίτηδες είτε από δημοσιογραφική βλακεία (το πρώτο αν με ρωτάτε) να γράφει το άρθρο αυτό καθεαυτό.

Τα  λεφτά και η όλη οργάνωση έρχεται από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΟΗΕ (Ύπατη Αρμοστία), άρα και το επιχείρημα της Ακροδεξιάς ότι "οι περιούσιοι Έλληνες πληρώνουν τους κακούς ξένους" (με άλλη ορθογραφία) πάει άκλαυτο.

Πέρα του προφανούς οφέλους για τους ίδιους τους ξενοδόχους, ειδικά τα τελευταία πολλά χρόνια των κρίσεων (απολύτως λογικό), υπάρχει και ένα ζήτημα πολύ πιο σημαντικό και κρίσιμο, ζήτημα ανθρωπιάς και σεβασμού. Οι πρόσφυγες εκεί ζουν σε μακράν καλύτερες συνθήκες από ότι στους καταυλισμούς. Όπως θα έπρεπε να ζουν όλοι (όχι σε ξενοδοχεία μόνο προφανώς) όντας άνθρωποι. Όσοι μένουν σε Βασιλίτσα και άλλες τέτοιες περιπτώσεις είναι ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες που θα βρίσκονται σε κίνδυνο αν παραμείνουν σε δομές τύπου Μόριας.

 

Και στην τελική τι προτιμάτε κλειστά ντουβάρια (και μη μου πείτε ότι αν έφευγαν οι πρόσφυγες θα γέμιζαν τουρίστες, γιατί πέρα από την κρίση και η αρπαχτή και η κακοδιαχείριση τους πριν τους πρόσφυγες, τους έκλεισε) ή κτίρια που εξυπηρετούν και βοηθούν συνανθρώπους; 

Edited by Al_Foutzin
  • Like 6

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Al_Foutzin said:

Καταρχάς οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες, όχι ότι παίζει ρόλο αλλά το αναφέρω για το πως επιλέγει είτε επίτηδες είτε από δημοσιογραφική βλακεία (το πρώτο αν με ρωτάτε) να γράφει το άρθρο αυτό καθεαυτό.

 

Aχ έλα να τσακωθούμε λίγο. Προφανώς και δεν παίζει κανένα ρόλο και προφανώς και είναι ή επίτηδες ή δημοσιογραφική βλακεία.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως είναι πρόσφυγας κάποιος που είναι σε μη γειτονική χώρα και η χώρα του δεν έχει πόλεμο?Ένας άνεργος, πτωχευμένος Έλληνας χωρίς σπίτι κλπ γιατί να μείνει στην Ελλάδα και να μη πάει για πρόσφυγας στην Νότια Κορέα πχ? 

 Από τον ορισμό του πρόσφυγα από Ύπατη Αρμοστία: "Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι συχνά τόσο επικίνδυνη και δύσκολη που αναγκάζονται να διασχίσουν εθνικά σύνορα για να αναζητήσουν ασφάλεια σε γειτονικές χώρες".

Αν δεν κάνω λάθος δεν γειτονεύουμε με την Συρία και δεν έχει πόλεμο το Πακιστάν

Υ.Γ. Μακριά τα ακροδεξιά από μένα φτου φτου. Πιο κοντά στην άποψή μου είναι το να καταργηθούν όλα τα σύνορα 

  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βρε Μιχάλη μου ανοίγεις κουβέντα και ξεκινάς με λάθος ή παραπλανητικές βάσεις. Όντας καλόπιστος λέω το πρώτο!

Αφού μπήκες στον κόπο να κανείς copy paste το πρωτο λινκ που εμφανιστηκε στο "τι ειναι προσφυγας" επρεπε να παραθέσεις και πιο κάτω τα γραφόμενα, εκει που λέει για τη Συμβαση της Γενεύης, για το πως ενας ανθρωπος που θεωρείται πρόσφυγας κινδυνευει να χασει τη ζωη του ή να βασανιστεί ή να φυλακιστεί και αρα να πρεπει να διαβει συνορα οταν στη χωρα του διωκεται λογω εθνολογικων, θρησκευτικών, σεξουαλικών και αλλων προτιμήσεων, όντας μειονότητα κτλ κτλ. 

"Οι πρόσφυγες ορίζονται συγκεκριμένα και προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο. Πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός της χώρας προέλευσής τους εξαιτίας φόβου δίωξης, σύρραξης, βίας ή άλλων καταστάσεων που έχουν διαταράξει σοβαρά τη δημόσια τάξη, και οι οποίοι συνεπεία των καταστάσεων αυτών χρειάζονται «διεθνή προστασία». Η κατάστασή τους είναι συχνά τόσο επικίνδυνη και αφόρητη ώστε διασχίζουν εθνικά σύνορα για ν’ αναζητήσουν ασφάλεια σε γειτονικές χώρες κι έτσι αναγνωρίζονται διεθνώς ως «πρόσφυγες» με πρόσβαση σε βοήθεια από κράτη, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και άλλες σχετικές οργανώσεις. Αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες επειδή ακριβώς είναι πολύ επικίνδυνο γι’ αυτούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και ως εκ τούτου χρειάζονται άσυλο σε κάποια άλλη χώρα. Πρόκειται γι’ ανθρώπους για τους οποίους η άρνηση ασύλου θα έχει ενδεχομένως θανάσιμες συνέπειες."

Η Τουρκία που συνορεύει με χώρες που έχουν πόλεμο (Σύρια, Ιράκ) δεν αποτελεί ασφαλή προορισμό για πρόσφυγες (ειδικά από συγκεκριμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής) μιας και εκεί (στην Τουρκία) διώκονται μειονότητες (πχ Κουρδοι, Γιαζίντι, κτλ κτλ). Άρα η Ευρώπη που αναγνωρίζει και εφαρμοζει την Συνθήκη της Γενεύης οφείλει να τους υποδεχτεί. Την τελευταία φορά που κοίταξα είμασταν ακόμα στην Ευρώπη.

Και για να το κάνουμε και πιο βιωματικό, όταν ο πρόσφυγας από τη Συρια σου λέει ότι δεν θέλει να μείνει για πάντα στην Ευρώπη αλλά αυτή τη στιγμή αν μείνει οπουδήποτε μεταξύ του Ευφράτη και του Έβρου κινδυνεύει να σκοτωθεί, και περιμένει τη στιγμή που θα μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, τι σου λέει;

Σκέφτομαι τόση ώρα τι να απαντήσω στο "δεν έχει πόλεμο το Πακιστάν" και δεν ξέρω εάν έχει και νόημα γιατί είναι μια κλασσικά διαδομένη άποψη στην χώρα μας, που εάν δεν πολεμάμε εμείς ή έστω ομόθρησκοι δεν είναι πόλεμος..Το Πακιστάν αποτελεί τον ορισμό του Insurgency με τους Ταλιμπαν να ελεγχουν κομμάτια των εδαφών και να κυνηγανε οποιον δεν πιστευει στη Σαρία, με μια διαρκή διαμάχη/σύρραξη με την Ινδία για το Κασμίρ και τις περιοχες επιρροής της Κινας. Παει λέγοντας για Αφγανιστάν, Ιρακ-Ιραν κτλ κτλ. 

 

ΥΓ : Άμα καταργηθούν όλα τα σύνορα θα έρχονται και όσοι δεν γουστάρουν πχ τους μουσώνες στην Ινδοκίνα, εκεί μετά τι θα λέμε; Πρόσεχε τι εύχεσαι! 

ΥΓ: Γιατί να μην τσακωνόμαστε για το 96mm θεωρειται πουδροπέδιλο ή πλεον κανονικό πχ; ή κατι τέτοιο; Κρίμα να χαλιόμαστε!

Edited by Al_Foutzin
  • Like 3

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Μονέδα! Είναι πανάκριβο και διάσημο. Απλά, δεν μπορώ τα ηδύποτα.
    • При сильном затоплении водой следует немедленно разобрать пол из ламината, дабы предотвратить впитывание панелями влаги. Ламинат имеет защитный слой с двух сторон панели, однако же, его торцы не всегда бывают надежно защищены от влаги. Именно поэтому рекомендуется использовать герметик для пола при укладке покрытия. Он не склеивает соседние панели, но предохраняет торцы от воздействия сырости Blog
    • To σκι στην Ελλάδα είναι πια βέβαιο ότι βασίζεται σε παραπληροφόρηση και σε "θρύλους" που κυκλοφορούν. Πολύ σωστά γράφτηκε ότι είμαστε σε επίπεδο Δημοτικού σταθμού σαν χιονοδρομικά. Με την παραπληροφόρηση που υπάρχει τι να κάνουν και οι καημένοι οι χιονοδρόμοι? Άλλωστε έκατσε κανείς να τους μάθει χιονοδρομική παιδεία? Έκατσαν μόνοι τους? Γενικά σε αυτή τη χώρα υπάρχει ορθολογική φωνή και συνολικός σχεδιασμός πάνω σε κάτι? Για όποιον θέλει να διαβάσει ιδού επισήμως τα νέα του χιονοδρομικού και επισήμως και μέσα από τη βουλή. Σχεδόν 100% ψέματα. https://iparnassos.gr/2024/03/i-etad-ypevale-aitima-eksygchronismou-tou-irakli-sto-tameio-anakampsis/?fbclid=IwAR2-iVfLWVwYvszEg5Hu788np7iC_-lvJVu_wzyDu5NxfyONesxnbaOTwH4_aem_AdtwiajTFasz6xd93s-XwD_Q_2mIZRrxSKgvvwySHq_5wXD-6hEf6CWVDEvhCfvV-_-rqE7oNBLxK00e859k7Iye https://parnassos-ski.gr/me-ameioto-rythmo-synechizetai-i-proetoimasia-gia-ti-leitoyrgia-kai-tin-anavathmisi-toy-chionodromikoy-kentroy-parnassoy/ Η Βουλή των Ελλήνων, τα ΕΤΑΔ και ο κάθε διακινητής "θρύλων" λένε ψέματα στη μούρη μας. Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος είχε σαν στόχο την παραπληροφόρηση να την μετατρέψει σε πληροφορία στο forum. 20 χρόνια μετά μας έφαγαν τα social media, οι "δημοσιογράφοι" και η παραπληροφόρηση όσο και να γράφεις επιχειρήματα κερδίζει. Το "μικρό" τεχνητό του Παρνασσού, εφικτότατο. Δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητο? Μα είναι τόσο χαζά όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου? Κανένας δεν διαφωνεί να γίνει το σέρβις στον Ηρακλή. Τα ΕΤΑΔ θα το κάνουν? Κανένας δεν διαφωνεί ότι καλό θα ήταν να μπει λιφτ στα Άνω Κελλάρια. Χρονοδιάγραμμα? Για να σε προλάβω, πολύ αισιόδοξα το 2030. Ξεκίνησαν την αδειοδότηση? Από την άλλη τι να πει κανείς για την μπανανία που ζούμε
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. elgeo
      elgeo
      (45 years old)
    2. popitsi
      popitsi
      (45 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,307
    • Total Posts
      460,688
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,479
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Charefaf
    Joined
×
×
  • Create New...