Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
vro

Σκι στην Ελλάδα Vs στο εξωτερικό

Recommended Posts

Μετά την τρομερή χιονοθύελλα στο Stuba Glacier σήμερα ξημερώνει τρομερή ημέρα κι ελπίζω και αύριο!!

Screenshot_2024-02-24-08-14-07-152_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-02-24-08-06-25-173_com.android.chrome.jpg

• Like 3

1 hour ago, vangelis_k said:

Δηλαδη για να ξανακαταλάβω, το θέμα σας είναι αν συμφέρει να πάει κάποιος μονοήμερο διήμερο ή τριήμερο Ελλάδα ή Άλπεις;;;; ευνόητη η απάντηση…..

Kι όμως. Υπάρχουν κάποιοι που γράφουν ακριβώς αυτό. Επειδή ξέρουν μόνο την Αράχωβα Σαββατοκύριακο ."Συμφέρει να μην πηγαίνεις καθόλου Ελλάδα, κράτα τα λεφτά να πας Άλπεις". Αυτό γράφουν σε αυτό απαντάω. Εδώ συμπολίτες μας ακόμα λένε "δεν έχει χιονοστιβάδες η Ελλάδα"

Βαγγέλη αν συγκρίνουμε το χιόνι, εκεί είναι που στις Άλπεις πας απλά με το σταυρό στο χέρι και στην Ελλάδα χαζεύεις τα βίντεο του Hellbent όλα πούδρα 20+ ημέρες της σεζόν. Μερικά είναι και με -10.

Και αν θες στατιστικό δείγμα βάλε ποιότητα χιονιού στις εκδρομές του Συλλόγου 20 χρόνια τώρα. Πόσες πουδρομέρες? Πάνω από δυο το χρόνο? Και βάλε 6 τυχαια βίντεο του Hellbent εκείνη τη χρονιά. ΩΠ. ΑΜΑΝ. Εκτός πίστας ποιος έκανε καλύτερη ποιότητα πολλές ημέρες? Φέτος στα ραδίκια έχει 10 ημέρες πούδρα και συνεχίζει!!!!! 800 ευρώ!!!!!

Να πούμε για πίστα. Πάρε πάλι τις εκδρομές του Συλλόγου. Πολλές καλές ημέρες αλλά, από βρεγμένα χιόνι και μπετόν αρμέ πολλά. Μη μου πεις ότι δεν έχει 30-50 ημέρες σούπερ πίστα κάθε χρόνο (not this year) στην Ελλάδα?

Κανείς δεν λέει ότι όποιος βγάλει τον χειμώνα στο zermatt δεν θα κάνει ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα. ΘΑ ΚΑΝΕΙ. Κόστος? 20.000 ευρώ?

Αυτός που έχει μπάτζετ σεζόν 2-3.000 ευρώ με λίγη ορθή λειτουργία από τα Ελληνικά χκ θα γράψει τρελές ποιότητες με αυτά τα λεφτά. Ο Έλληνας έχει το πρόβλημα που περιμένει να βρει καλό χιόνι χωρίς ουρές ΜΟΝΟ Σαββατοκύριακο με λιακάδα.

Και αυτό είναι το πρόβλημα της χιονοδρομίας στην Ελλάδα. Δεν πάμε (ούτε στα καλά) καθημερινές-τα χιονοδρομικά μετατρέπονται σε καφετέριες σαββατοκύριακου-δεν δουλεύουν καλά-πάμε όλο και λιγότερο.

Πραγματικά μπορώ να θυμηθώ υπερμέρες να λέμε "καλά ρε όλη η Αθήνα, μόνο 200 άτομα γουστάρουν καλή πούδρα?"

Και να προσθέσω ότι σε όλο μου το σκεπτικό προφανώς δεν έχει την φετινή σεζόν χωρίς Ηρακλή και με Στύγα old. Το σκεπτικό είναι Παρνασσός 17/17 και 20/20 και Στύγα new. Όπως θα είναι ΑΝ πηγαίνουμε ΚΑΙ καθημερινές.

Αν δεν πηγαίνουμε και όλες τις υπέροχες ημέρες άδειάς μας τις κάνουμε Άλπεις, ούτε θα δουλεύουν καλά τα Ελληνικά και θα υπάρχει κάποιος να γράφει "συμφέρει να μην πηγαίνεις καθόλου Ελλάδα, κράτα τα λεφτά να πας Άλπεις"

Υ.Γ. Κόμμα Hellbent. Iδρυτική διακύρηξη: Πρόγραμμα σεζόν. Δυο βδομάδες Άλπεις το χρόνο κι αν κάτσει έκατσε. 10 "διαλεγμένες ημέρες" άδεια για πουδροφαγία Ελληνικών χιονοδρομικών μαζί με ότι κάτσει σκ. Το καλοκαίρι δουλεύουμε. Στηρίξτε μας. Μαζί θα τα φάμε.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

21 hours ago, gioand said:

...Απλά άλλαζα πεδίο ή χιονοδρομικό. Κλειστός δρόμος, ομίχλες, αποπαγοποίηση κτλ. δέν υπήρξε. Ή πολύ τυχερός στάθηκα ή λέμε ανέκδοτα.

Κανείς δε λέει ανέκδοτα. Απλά παραβλέπουμε βασικά πράγματα. Τα περισσότερα χ/κ του εξωτερικού έχουν πολλούς αναβατήρες σε μεγάλη έκταση. Αν ο καιρός πιάνει μία πλευρά, δουλεύει η άλλη. Αν στη μία Στύγα φυσάει και τίθεται εκτός, υπάρχει άλλη που αναπληρώνει. Αν ένας αναβατήρας χαλάσει, υπάρχουν άλλοι που εξυπηρετούν. Εδώ δεν υπάρχει αυτή η ευχέρεια. Τί να κάνουμε... Εδώ έχουμε χ/κ με δύο ή τρεις κύριους αναβατήρες και μέχρι εκεί. Έξω, αντίστοιχα, χ/κ με 15 αναβατήρες, που δεν θα σκάσουν αν δεν λειτουργήσει η Στύγα ή ο Ηρακλής.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εγώ πάντως έχω ήδη τρεις μέρες με πούδρα στον κλειστό Ηρακλή και Βακχο και κάτι ωραία απέραστα με πουδρα στα Καλαβρυτα (εγκατελειμμένο καταφύγιο κτλ) και κάτι μέρες hero snow πίστα Περικλή/Βακχο/Στυγα. 

Μου μένουν τα γνωστά λούκια Παρνασσου από βδομάδα με φρέσκο και μετά Απρίλιο τα ορειβατικά προς Τρυπιο Βράχο για κλείσιμο σεζόν (που δεν χιόνισε σοβαρά). 2,5 ώρες από Αθήνα σε σεζόν που δεν το κυνηγάω με το τουφέκι για διάφορους λόγους (κυρίως λόγω έλλειψης χιονιού).

Να με συγχωρείτε αλλά το να κάνεις σκι σε βουνό που ξέρεις και σε πεδίο που εμπιστεύεσαι (όσο γίνεται) δεν το αλλάζω.
Οκ αν κάνει κάποιος μόνο πίστα μπορεί να είναι βαρετά στα ελληνικά χ/κ αλλά μεταξύ μας παντού βαρετά είναι μόνο πίστα 😛

• Like 4
  • Love 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Επαναλαμβάνεις συνέχεια το ίδιο λάθος παράδειγμα…. Ο Κώστας ο Βασίλης ο Βαγγέλης……δεν είναι ο κανόνας η εξαίρεση είναι!!!!! Πόσοι μπορούν χθες να ζητήσουν  και να πάρουν ρεπό για σημερα;;;; και πόσες φορές μπορούν να το κάνουν;;;;; (και πάλι με τεράστιο ρισκο)  Δεν είναι όλοι συνταξιούχοι ή δεν ξέρω τι άλλο… αν είναι λοιπόν στα τυχαία ρεπό τους να πάνε για σκι και ότι κάτσει με το οποίο κόστος και το οποίο ρίσκο, λογικό το βρίσκω και καλά κάνουν, να μαζέψουν τα λεφτά τους και να πάνε Άλπεις…. Τώρα αν μπορούν την σούπερ νπουπερ μέρα να πάρουν και ένα ρεπό φυσικα και θα πάνε κάπου κοντά!! και ΟΧΙ δεν είναι φτηνό το σκι στην Ελλάδα συγκρινόμενο πάντα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες!!!!! Όσο για τα κόστη που αναφέρεις αναθεώρησε, εκτός κι αν θελεις να μείνεις σε 15άστερα!!! 

• Like 2

www.zermatt.ch

2 hours ago, vangelis_k said:

Επαναλαμβάνεις συνέχεια το ίδιο λάθος παράδειγμα…. Ο Κώστας ο Βασίλης ο Βαγγέλης……δεν είναι ο κανόνας η εξαίρεση είναι!!!!! Πόσοι μπορούν χθες να ζητήσουν  και να πάρουν ρεπό για σημερα;;;; και πόσες φορές μπορούν να το κάνουν;;;;; (και πάλι με τεράστιο ρισκ!! και ΟΧΙ δεν είναι φτηνό το σκι στην Ελλάδα συγκρινόμενο πάντα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες!!!!! Όσο για τα κόστη που αναφέρεις αναθεώρησε, εκτός κι αν θελεις να μείνεις σε 15άστερα!!! 

Ώπα μισό λεπτό. Ποιά κόστη είναι 15άστερα? Η εβδομάδα σκι 6/7 ημέρες σκι στις Άλπεις κοστίζει 1000 με 1500 ευρώ για τον κάτοικο Ελλάδας πόρτα πόρτα σωστά? Το 20.000 το έγραψα για να μείνεις όλο το χειμώνα Zermatt βρε, διάβαζε τι γράφω.

Για την οποία θα πάρει 5 ημέρες άδεια. Την οποία πρέπει να προγραμματίσει μήνες πριν. Και σου γυρνάω ανάποδα το ερώτημα, μπορούν όλοι να πάρουν 5 ημέρες άδεια μήνες πριν σερι βδομάδα και να αφήσουν σχολεία παιδιά σκυλιά γατιά? Σωστά το λες υπάρχει ένα ποσοστό που δεν έχει ευελιξία μεσοπρόθεσμα μέρας/διημέρου αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό που δεν έχει ευελιξία μακροπρόθεσμης βδομάδας. Αντίθετα υπάρχει ποσοστό που το "θα ήθελα μια ημέρα άδεια αύριο¨ είναι εφικτό. Και σίγουρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό "την επόμενη βδομάδα θα λείψω Τρίτη Τετάρτη." 

Σε όλες μου τις δουλειές αν αρρώσταινα δεν πήγαινα, αν προέκυπτε κάτι έκτακτο (συνήθως κακό αλλά και καλό) δεν πήγαινα και αν "αρρώσταινα επειδή έχει πουδρομέρα" επίσης δεν πήγαινα. 

Δεν νομίζω πολλοί να έχουν χάσει τη δουλειά τους για 40 πυρετό ή κάτι έκτακτο 5 μέρες το χρόνο.

Ναι είναι φθηνό το σκι στην Ελλάδα για τον κάτοικο Ελλάδας ακόμα και σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αν είσαι ο "Σαββατοκύριακο Αράχωβα" δεν σου φταίει κανείς. Ειδικά αν ανέβεις 11.00 χωρίς χιονολάστιχα 3 Σαββατοκύριακα με λιακάδα του Φλεβάρη. Εκεί μόνος σου επέλεξες να πας κάπου που είναι αδύνατον να λάβεις καλή σχέση τιμής/υπηρεσίας. Είναι ακριβό το σκι στην Ελλάδα σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες μόνο Σαββατοκύριακο Αράχωβα.

Βγάλε 5 τυχαίες ημέρες άδειας μαζί με δυο σκ και ανέβα μια κανονική σεζόν (με χιόνι Ηρακλή και νέα Στύγα) 6/7 ημέρες σκι φορές με 3 διανυκτερεύσεις και 3 αυθημερόν. Έχει κακό καιρό? Πας βόλτα Καλάβρυτα ή δεν πας καν κρατάς τα λεφτά, πας την διαμονή μια μέρα μπρος ή πίσω δεν βγάζεις κάρτα και σε πολλές περιπτώσεις ακυρώνεις και την ημέρα άδεια. Έχει μια "κανονική" καθημερινή ο Παρνασσός ή τα Καλάβρυτα? Γράψε 40-50 χλμ σκι με 19 ευρώ κάρτα χωρίς ουρές. 

Αν ξοδέψεις πάνω από 600 ευρώ θα έρθω να σου δώσω ότι ξόδεψες παραπάνω. Αν γυρίσεις χωρίς χαμόγελο θα σου δώσω και τα 600. 

Έχουμε παρέμβαση από το κοντρόλ η Στύγα σε ανεβάζει σε 12 λεπτά χωρίς ίχνος ουράς. Ω ρε φΊλε 20 Στύγες με 47 ευρώ με σούπερ χιόνι. Ρε μπας είστε προκατειλημμένοι εσείς και γράφετε τα δεδομένα για τα Ελληνικά χιονοδρομικά 5 φορές χειρότερα από ότι είναι?

*ξαναγράφω, μια οποιαδήποτε σεζόν εκτός από την φετινή, με Ηρακλή, με χιόνι και με τη νέα Στύγα. 

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι αυτοί που μπορούν ή θέλουν καθημερινή είναι μειοψηφία….. στην σφαίρα της φαντασίας μας όλα είναι τέλεια, στην πραγματικότητα στην σούπερ ντουπερ μέρα το χιονοδρομικό 5-6 στις 10 φορές θα τα σκατώσει!!!!! Η λέξη αξιοπιστία είναι παντελώς άγνωστη στα ελληνικά χιονοδρομικά η μόνη λέξη που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι ΑΡΠΑΧΤΗ όχι μόνο του χιονοδρομικού αλλά και ολόκληρης της περιοχής!!!!! Οποίος διαθέτει 3000 για σκι πρέπει να είναι τρελός για να τα δώσει σε αυτούς που τον βλέπουν σαν αγελάδα…… (ναι ομολογώ τα έδωσα)

Όταν θα βγεις στη σύνταξη έλα να σου μάθω ποσό κοστίζει η σεζόν στην Ελβετία και όχι μόνο!!!!

• Like 4

www.zermatt.ch

Εξαιρετικές συνθήκες στο Stubai Glacier σήμερα.Αν και το πρωί δε φαινόταν ότι θα είναι καλά ανέβηκα και είναι σούπερ.Σε λίγο φεύγω όμως διότι αφενός κουράστηκα πρώτη ημέρα, αφετέρου θα πάω στο Ίνσμπρουκ για αεροπορική φωτογραφία.

Το κακό είναι ότι το μπουφάν που έχω δεν είναι ζεστό...Είχα ένα φανταστικό Colmar αλλά δεν μπόρεσα να πάρω ξανά κι έχω ένα Αλλά στους -12 που είχε αρχικά και --10 τώρα το νιώθω.

IMG_20240225_113736.jpg

IMG_20240225_105309.jpg

IMG_20240225_103805.jpg

• Like 2

Το να κανείς 450 χιλιόμετρα την ημέρα ποσό κοστίζει ;;;;;; Κούραση ώρες βενζίνη σέρβις αυτοκ ;;;; Τα υπολογίζει κανείς ;;;

• Like 2

Εκ του αποτελέσματος, υπάρχουν πολλοί που και θέλουν και μπορούν. Δείτε μια κανονική χρονιά, τι γίνεται Παρνασσό και Καλάβρυτα από γονείς παιδιών ξένων σχολείων (με τα παιδιά τους μαζί) τη τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Επίσης, ΜΙΚ, νομίζω ότι υπάρχει κόσμος που θέλει τις υπηρεσίες ενός 5* ξενοδοχείου, κι είναι διατεθειμένος να πληρώσει (προσωπικά όχι) . Η Αράχωβα παίζει πολύ καλά αυτό το παιχνίδι οπότε ελεύθερη αγορά, συναινούντες ενήλικοι, κοκ.

6 hours ago, vangelis_k said:

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι αυτοί που μπορούν ή θέλουν καθημερινή είναι μειοψηφία….. στην σφαίρα της φαντασίας μας όλα είναι τέλεια, στην πραγματικότητα στην σούπερ ντουπερ μέρα το χιονοδρομικό 5-6 στις 10 φορές θα τα σκατώσει!!!!! Η λέξη αξιοπιστία είναι παντελώς άγνωστη στα ελληνικά χιονοδρομικά η μόνη λέξη που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι ΑΡΠΑΧΤΗ όχι μόνο του χιονοδρομικού αλλά και ολόκληρης της περιοχής!!!!! 

Όταν θα βγεις στη σύνταξη έλα να σου μάθω ποσό κοστίζει η σεζόν στην Ελβετία και όχι μόνο!!!!

Τώρα φιλαράκι Σεπτέμβρη βγαίνει από τον ΕΦΚΑ το εφάπαξ, Δεκέμβρη είμαι ski bum. Θα βγάλω τέσσερις μήνες στο zermatt ski in ski out με λιγότερο από 20.000?

Εκ του αποτελέσματος όταν μπορούν τα παιδιά, γεμίζουν καθημερινές τα χιονοδρομικά. Εκ του αποτελέσματος έχει μισή ώρα ουρά ο Βακχος καθημερινές. Εκ του αποτελέσματος τα βίντεο του hellbent

Εκ του αποτελέσματος είστε τόσο μα τόσο προκατειλημενοι. Εκ του αποτελέσματος η Αραχωβα και τα Καλαβρυτα (πολη) το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι αρπαχτη, πρόβλημα σας, μην γενικεύετε.

5 στις 10 θα τα σκατώσει? ΟΧΙ. 

Gatz o τρόπος που σκέφτεσαι είναι τραγικος. Με την φερραρι θέλω 1 ευρώ το χιλιόμετρο. Με όλα τα άλλα αμάξια πάμε εναλλάξ 4 στο αμάξι  40 ημέρες σκι 4.000χλμ το κάθε αμαξι. Βάλε 200 ευρώ τις 40 μέρες σκι να είσαι μέσα σερβις. Βενζίνη 70, ντίζελ 50, ηλεκτρικό 35 καύσιμα και διοδια. Δια 4. Κούραση?

Καθημερινή σιγά τη κούραση. Το σκι κουράζει αλλά είναι ωραίο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

3 hours ago, gatz said:

Το να κανείς 450 χιλιόμετρα την ημέρα ποσό κοστίζει ;;;;;; Κούραση ώρες βενζίνη σέρβις αυτοκ ;;;; Τα υπολογίζει κανείς ;;;

Gatz o τρόπος που σκέφτεσαι είναι τραγικος. Με την φερραρι θέλω 1 ευρώ το χιλιόμετρο. Με όλα τα άλλα αμάξια πάμε εναλλάξ 4 στο αμάξι  40 ημέρες σκι 4.000χλμ το κάθε αμαξι. Βάλε 200 ευρώ τις 40 μέρες σκι να είσαι μέσα σερβις. Βενζίνη 70, ντίζελ 50, ηλεκτρικό 35 καύσιμα και διοδια. Δια 4. Κούραση?

Καθημερινή σιγά τη κούραση. Το σκι κουράζει αλλά είναι ωραίο.

Ώρες? 2.15.

Από τη πόρτα του σπιτιού μου δεν έχω βρεθεί σε χιονοδρομικό των Άλπεων σε λιγότερο από 8 ώρες. Ε ναι λοιπόν. Αν πας αυθημερών, το σκι Παρνασσό έχει χαμένο στους δρόμους το διπλάσιο από αν πας βδομάδα στις Άλπεις ανά χιλιόμετρο σκι. ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Από τα νότια προάστια ο Παρνασσός είναι σχεδόν 3 ώρες να πας, εκτός και αν οδηγείς σαν τρελός. Αν μάλιστα πας καθημερινή και γυρίσεις την ώρα αιχμής, δεν είναι καθόλου σπάνιο να σου πάρει 4 ώρες ή και περισσότερο για να γυρίσεις σπίτι σου. 

Η Ταλαιπωρία είναι απίστευτη, σε βαθμό που το σκέφτεσαι πάρα πολύ αν αξίζει τον κόπο να την φας στα μούτρα, να πληρώσεις ένα σκασμό χρήματα σε βενζίνες & διόδια,, να ξυπνήσεις από τα άγρια χαράματα και όλα αυτά για να δουλεύουν δυο λίφτ ή τίποτα. 

• Like 6

Make Parnassos Great Again!

Αν κάνεις το λάθος και μπεις στον Κηφισό καθημερινή μετά την 06:00 θα φτάσεις στον Παρνασσό στις 10:00!!!!1.5 ώρα στην καλύτερη περίπτωση θα την περάσεις από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Μεταμόρφωση.Και αν τυχόν βρέχει έχετε γεια βρυσούλες!!!

• Like 2

Να πω και εγώ το δικό μου.

Όλοι γουστάρουμε σκι στις Άλπεις.

Προσωπικά, τα οικονομικά μου πλέον (~800-1000 ευρώ/σεζόν) αντέχουν για 5-6 μέρες Άλπεις και τέλος. Καθόλου άλλο σκι στην Ελλάδα και καθόλου σκι η υπόλοιπη οικογένεια. 

Είμαι όμως ο τύπος που θέλει να πηγαίνει συνέχεια μέσα στη σεζόν με κάθε ευκαιρία μέχρι την τελευταία χιονούρα του Απριλίου (Μαϊου τις καλές χρονιές). 

Με αυτό το σκεπτικό οι Άλπεις δε με συμφέρουν και δεν τρελαίνομαι. Τρελαίνομαι μόνο όταν η σεζόν είναι μούφα όπως φέτος. Τις καλές σεζόν δε με απασχολεί καθόλου. 

Ιδανικά, θα ήθελα να διαθέτω 2000+ ανά σεζόν, τα οποία θα μοίραζα σε 5 μέρες Άλπεις και τα υπόλοιπα Ελλάδα με φιλαράκια, την οικογένεια κλπ. 

Δεν έχω αυτή τη "πολυτέλεια". Όπως δε την έχουν και αρκετοί άλλοι. 

Δε μπορώ να πω όμως ότι πιέζομαι κιόλας 🙂 Περνάω φανταστικά ακόμα και στις φόλες μέρες. Θα βρω τρόπο. Αισθάνομαι τυχερός που σε 2.10 από το σπίτι μου έχω το ΧΚΚ, με κόστος μεταφορικά και ski pass 30+20=50 ευρώ καθηνερινές μόνος μου. Αν ανέβω με φιλαράκι 35 ευρώ κόστος. Αν ανέβω με 2 φιλαράκια 30 ευρώ. Όλη η οικογένεια (4μελής) 30 (μεταφορικά)+50 (οικογενειακό)=80 ευρώ. 

Επίσης παίζω αλλαγή το Μαιναλάκι όταν είναι στα hi του, και κανένα Παρνασσό όταν βρισκόμαστε με τα τρελοπαρεάκι πάνω απ' τα αυλάκι 🙂 . Τα θέλω όλα αυτά, γι αυτό και το 5-6 μέρες σκι Άλπεις και τέλος, δεν είναι επιλογή για εμένα. 

Sorry, αλλά για να πάω με την οικογένεια 5 (μεμονωμένες) καθημερινές για σκι ΧΚΚ στοιχίζει 400 ευρώ. 5 μέρες Άλπεις 4000. 

Πραγματικά, μακάρι να μπορούσα να κάνω και τα δύο, αλλά είναι απαγορευτικό. 

Κατά τα άλλα, καμία σύγκριση Ελλάδας-Άλπεων. Είναι διαφορετικά πράγματα.

Το σκι στην Ελλάδα, σαφώς και αξίζει υπό προϋποθέσεις.

Το σκι στις Άλπεις, σαφώς και αξίζει υπό προϋποθέσεις.

Edited by sbird
  • Like 9

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια.Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το μικρό μέγεθος των Χ.Κ και ο αρχαίος εξοπλισμός τους.Από το να πάω 15 φορές στον Παρνασσό και τα Καλάβρυτα και να τρώω ουρές,να περιμένω ακόμα και καθημερινές αρκετά για να πάρω τον Αίολο,προτιμώ να πάω 5 ημέρες στις Άλπεις.Σήμερα στο Stubai Glacier είχε αρκετό κόσμο.Είχε ωραία ημέρα και τα λεωφορεία ανέβαιναν κάθε 5 λεπτά γεμάτα.Αρκεί να πω ότι πέρασαν 3 λεωφορεία χωρίς να σταματήσουν διότι δε χωρούσαμε 5 άτομα που ήμασταν στη στάση.Και όμως παρόλο τον κόσμο δεν περίμενα ούτε 1 φορά σε ουρά αναβατήρα.Με το που έφτανα από την πίστα ανέβαινα ξανά.Ε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει στον Παρνασσό.Ιδίως χωρίς τον Ηρακλή.

Όσον αφορά τα έξοδα το έχω ξαναγράψει,δεν είναι πολλά ανάλογα τι θέλεις πάντα.Εγώ βρήκα ένα μικρό δωμάτιο ζεστό,καθαρό αξιόλογο με 300€ για 5 ημέρες και με πρωινό.Και μόλις βγαίνω από το υπόγειο που έχει το χώρο φύλαξης σκι και το στεγνωτήρα για τις μπότες έρχεται το λεωφορείο σύντομα για τα χιονοδρομικά,δε χρειάζομαι αμάξι (βέβαια αν μπορείς να ενοικιάσεις είναι καλύτερα,αν είχα ενοικιάσει θα σταματούσα σε κάποια σημεία για φωτογραφίες,αλλά στην τελική ανάλυση για σκι ήρθα όχι για φωτογραφίσεις).Άλλος μπορεί να θέλει να μείνει σε ξενοδοχείο 5*.Θα το πληρώσει ανάλογα.

ΥΓ:Κάποια στιγμή νόμιζες ότι κάνει βολές το Αυστριακό πυροβολικό!Έριχναν εκρηκτικά για να προκαλέσουν χιονοστιβάδες σε κάποια σημεία.Από πούδρες για τους πορωμένους του φόρουμ είχε τρομερά πολύ πράγματα.Είδα και μια παρέα που κατέβαινε κάποια στιγμή σε ένα απότομο σημείο αλλά δεν πρόλαβα να τους γράψω σε βίντεο κατέβαινα με την τηλεκαμπίνα να φύγω.

Edited by Sp

Επαναλαμβανονται συνεχώς τα ίδια πράγματα γιατί κάποιες απόψεις κάποιων ανθρώπων ταυτίζονται με κάποιες άλλες άλλων ανθρώπων. 

Δεν είναι πρόβλημα αυτό. 

Οι επιλογές - προτεραιότητές σου είναι διαφορετικές και ταυτίζονται με άλλων ανθρώπων. Λογικό και φυσιολογικό. Δεν είναι πρόβλημα που τις γράφεις, κάθε άλλο. 

Δεν έγραψα κάπου ότι τα χρήματα είναι πολλά, 800-1000 τα υπολογίζω και εγώ και εσύ. Έγραψα απλώς ότι δεν υπάρχουν. 

Για οικογένεια είναι πράγματι πολλά. 

Have fun! 

• Like 6

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

11 hours ago, sbird said:

ς 🙂 Περνάω φανταστικά ακόμα και στις φόλες μέρες. Θα βρω τρόπο. Αισθάνομαι τυχερός που σε 2.10 από το σπίτι μου έχω το ΧΚΚ, με κόστος μεταφορικά και ski pass 30+20=50 ευρώ καθηνερινές μόνος μου. Αν ανέβω με φιλαράκι 35 ευρώ κόστος. Αν ανέβω με 2 φιλαράκια 30 ευρώ. Όλη η οικογένεια (4μελής) 30 (μεταφορικά)+50 (οικογενειακό)=80 ευρώ. 

Επίσης παίζω αλλαγή το Μαιναλάκι όταν είναι στα hi του, και κανένα Παρνασσό όταν βρισκόμαστε με τα τρελοπαρεάκι πάνω απ' τα αυλάκι 🙂 . Τα θέλω όλα αυτά, γι αυτό και το 5-6 μέρες σκι Άλπεις και τέλος, δεν είναι επιλογή για εμένα. 

Sorry, αλλά για να πάω με την οικογένεια 5 (μεμονωμένες) καθημερινές για σκι ΧΚΚ στοιχίζει 400 ευρώ. 5 μέρες Άλπεις 4000. 

Πραγματικά, μακάρι να μπορούσα να κάνω και τα δύο, αλλά είναι απαγορευτικό. 

Κατά τα άλλα, καμία σύγκριση Ελλάδας-Άλπεων. Είναι διαφορετικά πράγματα.

Το σκι στην Ελλάδα, σαφώς και αξίζει υπό προϋποθέσεις.

Το σκι στις Άλπεις, σαφώς και αξίζει υπό προϋποθέσεις.

Sorry, αλλά για να πάω με την οικογένεια 5 (μεμονωμένες) καθημερινές για σκι ΧΚΚ στοιχίζει 400 ευρώ. 5 μέρες Άλπεις 4000. Πραγματικά, μακάρι να μπορούσα να κάνω και τα δύο, αλλά είναι απαγορευτικό. Κατά τα άλλα, καμία σύγκριση Ελλάδας-Άλπεων. Είναι διαφορετικά πράγματα. Το σκι στην Ελλάδα, σαφώς και αξίζει υπό προϋποθέσεις. Το σκι στις Άλπεις, σαφώς και αξίζει υπό προϋποθέσεις.

NAI ΡΕ ΜΑΝ, Καμία σύγκριση, αλλά μάλλον δεν έχουν πάει για σκι στην Ελλάδα και έχουν άλλη οικογενειακή και οικονομική κατάσταση από εμάς. Και επιμένουν να δυσφημίζουν.

14 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

ο Παρνασσός είναι σχεδόν 3 ώρες να πας, δεν είναι καθόλου σπάνιο να σου πάρει 4 ώρες ή και περισσότερο για να γυρίσεις σπίτι σου.  Η Ταλαιπωρία είναι απίστευτη, σε βαθμό που το σκέφτεσαι πάρα πολύ αν αξίζει τον κόπο να την φας στα μούτρα, να πληρώσεις ένα σκασμό χρήματα σε βενζίνες & διόδια,, να ξυπνήσεις από τα άγρια χαράματα και όλα αυτά για να δουλεύουν δυο λίφτ ή τίποτα. 

Έλα πες την αλήθεια...τα live που έκανες στο facebook ήταν ο δίδυμος αδερφός σου που δούλευαν 5-10-15 λιφτ, hero snow ωωω τέτοια πούδρα με μια χαμογελάρα μέχρι τα αυτιά.

Δεν είναι άποψη είναι γεγονός. Το σκι στην Ελλάδα είναι φτηνό. Αν πηγαίνεις μόνο ΣΚ και θες να μείνεις και στην Αράχωβα οι απογοητεύσεις σου είναι πιθανότατες. Αν κάνεις κανονικές ημέρες σκι σας παραπέμπω στα live του δίδυμου αδερφού του Λάππα.

Η εικόνα που βγάζετε για το σκι στην Ελλάδα είναι 10 φορές χειρότερη από την πραγματικότητα. Ας γράψουμε την αλήθεια.

https://www.facebook.com/sirchrislappas

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σήμερα στο Stubai Glacier είχε τρομερά δύσκολες συνθήκες.Σφοδρός άνεμος με τρομερές ριπές κάποιες στιγμές,και χιονόπτωση.Λειτουργούσε όλο το χιονοδρομικό,ούτε παγοποιήσεις ούτε τίποτα.Το μόνο που κοίταζαν οι λιφτιέριδες ήταν σε αναβατήρες που δε συμπλήρωναν άτομα να κάθονται με τρόπο που δε θα πηγαίνει μονόπαντα.Χιόνι τρομερό,φρέσκο σαν "γιαούρτι" και φυσικά ακόμα και στις πίστες δεν ήταν πατημένο διότι το πρωινό πάτημα γέμιζε με φρέσκο χιόνι.Όμως δεν έκλεισε.Κάποια στιγμή έκαναν μια ανακοίνωση στα Γερμανικά,δεν κατάλαβα τίποτα αλλά είχα το νου μου μην κλείσει,αλλά δεν έκλεισε.Γιατί τόσα χρόνια συνέβαινε παγοποίηση στον Ηρακλή και δε συμβαίνει εδώ δεν καταλαβαίνω.Κόσμος πολύς,αναμονές μηδενικές.Απλώς λόγω του αέρα ήταν κουραστικό το σκι,μου χάλασε και το αφρολέξ της μάσκας,ξεκόλλησε και βρήκε την ημέρα,και έφυγα στο 4ωρο.

Προχθές είδα κι έναν κύριο με ένα παιδάκι που είχε σακίδιο "ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ"!Προφανώς Έλληνες.Αλλά πήραν 2 καρέκλες πριν από εμένα στη 12 και δεν τους ξαναπέτυχα!

• Like 1

18 minutes ago, Sp said:

.Γιατί τόσα χρόνια συνέβαινε παγοποίηση στον Ηρακλή και δε συμβαίνει εδώ δεν καταλαβαίνω 

Απόσταση από θάλασσα, υγρασία, θερμοκρασία, πίεση. Αλλαγή κατάστασης με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και μικροσωματιδια νερού.

Ψηλή κορφή μοναχή της να την βαράει ευθεία ο αέρας με όλη του την υγρασία. Δείτε ποιες κολώνες του Ηρακλή γινόντουσαν παγωτό. Οι 3 ψηλές που βλέπουν Κορινθίακο.

Όλα τα χιονοδρομικά στον κοσμο που βλέπουν θάλασσα την πατάνε, ειδικά όσα ειναι σε υψόμετρα 1800-2800 και έχουν χαμηλές πιέσεις στις κακοκαιρίες.

Το πιο απλο: ποσό συχνά έχει ελαφριά ξερη αερινη πουδρα στην Ελλάδα? Σπανια. Γιατί συνήθως έχει νερό μέσα το χιόνι. Μικροσωματιδια. Όσο πιο κοντά στη θάλασσα και όσο πιο κοντά στο 0 η θερμοκρασία τόσο χειροτερα.

Αν σε ένα τραπέζι πιάσει χιόνι δοκίμασε να το καθαρίσεις. Υπάρχει περίπτωση στις Άλπεις με ένα παφ να φύγει όλο 100% και στον Παρνασσό να ζυγίζει τριπλάσιο και να πρέπει να ξύνεις και 20 λεπτά τα παγάκια κάτω κάτω.

Προφανώς και με 24ωρες βάρδιες, σοβαρούς τεχνικούς και εξοπλισμό μπορείς να  την παλέψεις.

Τυχερός ήσουν, πολύς κόσμος έκλαψε τα λεφτά του σήμερα στις Άλπεις. Ένας φίλος 4000 ευρώ για τρεις μέρες σκι (με γυναικα και παιδι)και η μία πήγε ακλαυτη. 800 ευρώ η μέρα το άτομο μπρρρρ. Έπρεπε να είχε πάει βδομαδα 5000 ευρώ θα είχε κάνει σκι με 300 ευρώ τη μέρα

Από το κοντρόλ έχουμε μια παρέμβαση 42 ευρώ κόστισε σε αθηναιο το σκι Παρνασσό σημερα

• Like 3
  • Thanks 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δεν ξέρω τεχνικά θέματα,εσύ λογικά ξέρεις περισσότερα.Εγώ είχα επιλογή να πάω και στο Sclick 2000 αλλά επειδή είναι μικρότερο χιονοδρομικό και ιδιαίτερα δημοφιλές το απέφυγα για το συνωστισμό.

Εχθές η ημέρα δεν ήταν καλή αλλά ο περισσότερος κόσμος,μάλλον μαθημένος,έκανε σκι άνετα,εμένα με ενοχλούσε και ο ισχυρός άνεμος που τον είχα κόντρα ή ελαφρώς στο πλάι στην πίστα και με εμπόδιζε όσο και το πολύ φρέσκο χιόνι που καθιστούσε τις πίστες δύσκολες για κάποιον που δεν ξέρει να κάνει σκι σε τέτοιου είδους χιόνι.Εσείς που βγαίνετε εκτός πίστας θα το ευχαριστιόσασταν σίγουρα!

Όπως έχω γράψει ξανά δεν είναι μόνο το χιονοδρομικό αλλά και το ταξίδι συνολικά.Και μπορεί σε αυτή την περιοχή να έχω έρθει ξανά,και στο ίδιο ξενοδοχείο,αλλά σε κάθε περίπτωση το έχω ευχαριστηθεί,αν και ο συνολικός σχεδιασμός φέτος ήταν λάθος,για λόγους που δεν έχουν σχέση με την περιοχή βεβαίως.Ήδη σκέφτομαι για την επόμενη χρονιά στο Solden.

Ο Αθηναίος που πήγε στον Παρνασσό με 42€ σε τι χιόνι έκανε σκι;Σε 20cm με πέτρες διάσπαρτες στις πίστες;Αυτό είναι σκι τώρα ή λύση ανάγκης;

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Ναι αν του χρόνου ο Παρνασσός έχει 2μ χιόνι πολύ ευχαρίστως να πάω,και θα πάω,δεν ξέρω πόσες φορές αλλά θα πάω.Οι Άλπεις όμως σου προσφέρουν εγγυημένη απόλαυση,λόγω επάρκειας χιονιού κι εγκαταστάσεων.

1 hour ago, Sp said:

Ο Αθηναίος που πήγε στον Παρνασσό με 42€ σε τι χιόνι έκανε σκι;Σε 20cm με πέτρες διάσπαρτες στις πίστες;Αυτό είναι σκι τώρα ή λύση ανάγκης;

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Ναι αν του χρόνου ο Παρνασσός έχει 2μ χιόνι πολύ ευχαρίστως να πάω,και θα πάω,δεν ξέρω πόσες φορές αλλά θα πάω.Οι Άλπεις όμως σου προσφέρουν εγγυημένη απόλαυση,λόγω επάρκειας χιονιού κι εγκαταστάσεων.

Γούστα είναι αυτά. Προσωπικά προτιμώ καλή ποιότητα χιονιού και καλό καιρό. Το αν έχει 20 πόντους ή 2 μέτρα από κάτω είναι αδιάφορο.

Άλλοι προτιμούν 2 μέτρα χιόνι και ας είναι βρεγμένο.

Κάνουμε τις επιλογές μας ανάλογα με τις δυνατότητές μας.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γούστα όντως μη τα ξαναλέμε,, αν θες να κανείς 4-7 μέρες το πολύ σκι τη σεζόν εγώ θα πρότεινα Καναδά που αξίζει σαν ταξιδιωτική εμπειρία. 

Οι Έλληνες/Γάλλοι χθες στο βουνό πάντως, που θα κάτσουν όλη τη βδομάδα μαζί με τα παιδιά τους που έχουν έρθει με το σχολείο εκδρομή για σκι, δεν είδα να έχουν αντιδράσεις σαν να κάνουν σκι ανάγκης, ίσα ίσα το αντίθετο.

Πέτρες αυτή τη στιγμή στα Κελλάρια δεν έχει, μη γράφουμε ότι θελουμε.

• Like 2

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

11 hours ago, ΜΙΚ said:

Απόσταση από θάλασσα, υγρασία, θερμοκρασία, πίεση. Αλλαγή κατάστασης με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και μικροσωματιδια νερού.

Ψηλή κορφή μοναχή της να την βαράει ευθεία ο αέρας με όλη του την υγρασία. Δείτε ποιες κολώνες του Ηρακλή γινόντουσαν παγωτό. Οι 3 ψηλές που βλέπουν Κορινθίακο.

Όλα τα χιονοδρομικά στον κοσμο που βλέπουν θάλασσα την πατάνε, ειδικά όσα ειναι σε υψόμετρα 1800-2800 και έχουν χαμηλές πιέσεις στις κακοκαιρίες.

Το πιο απλο: ποσό συχνά έχει ελαφριά ξερη αερινη πουδρα στην Ελλάδα? Σπανια. Γιατί συνήθως έχει νερό μέσα το χιόνι. Μικροσωματιδια. Όσο πιο κοντά στη θάλασσα και όσο πιο κοντά στο 0 η θερμοκρασία τόσο χειροτερα.

Αν σε ένα τραπέζι πιάσει χιόνι δοκίμασε να το καθαρίσεις. Υπάρχει περίπτωση στις Άλπεις με ένα παφ να φύγει όλο 100% και στον Παρνασσό να ζυγίζει τριπλάσιο και να πρέπει να ξύνεις και 20 λεπτά τα παγάκια κάτω κάτω.

Προφανώς και με 24ωρες βάρδιες, σοβαρούς τεχνικούς και εξοπλισμό μπορείς να  την παλέψεις.

Τυχερός ήσουν, πολύς κόσμος έκλαψε τα λεφτά του σήμερα στις Άλπεις. Ένας φίλος 4000 ευρώ για τρεις μέρες σκι (με γυναικα και παιδι)και η μία πήγε ακλαυτη. 800 ευρώ η μέρα το άτομο μπρρρρ. Έπρεπε να είχε πάει βδομαδα 5000 ευρώ θα είχε κάνει σκι με 300 ευρώ τη μέρα

Από το κοντρόλ έχουμε μια παρέμβαση 42 ευρώ κόστισε σε αθηναιο το σκι Παρνασσό σημερα

4000 για τρίμερο? που πήγε?

ακόμα k ως τώρα δεν καταλαβαίνω το νόημα που γίνεται η κουβέντα

όταν πρέπει να πληρώσεις αεροπορικά να πας κάπου, δεν γίνεται να υπάρχει σύγκριση μεταξύ πχ Aλπεις - Ελλάδας. 

Είναι σαν να λέμε καλοκαιρινές διακοπές Πελοπόννησος με Μαγιόρκα...

ότι k να γίνει θα βγει πιο φτηνά το 1ο, εκτος αν πας στο Costa Navarino με τον Ronaldo παρέα

Η μονη σύγκριση κόστους για μένα είναι  κάρτες lift / XK

υπάρχει μεγάλη κουβέντα k σε ξένα forum αν για παράδειγμα η κάρτα των 100 ευρώ στο Zermatt η στο Στ. Moritz αξίζει η όχι τα λεφτά της ...πχ η κάρτα των 75 ευρώ στο Arlberg για μένα δεν τα αξίζει. 

Snow is on my D.N.A.

1 hour ago, Al_Foutzin said:

Γούστα όντως μη τα ξαναλέμε,, αν θες να κανείς 4-7 μέρες το πολύ σκι τη σεζόν εγώ θα πρότεινα Καναδά που αξίζει σαν ταξιδιωτική εμπειρία. 

Οι Έλληνες/Γάλλοι χθες στο βουνό πάντως, που θα κάτσουν όλη τη βδομάδα μαζί με τα παιδιά τους που έχουν έρθει με το σχολείο εκδρομή για σκι, δεν είδα να έχουν αντιδράσεις σαν να κάνουν σκι ανάγκης, ίσα ίσα το αντίθετο.

Πέτρες αυτή τη στιγμή στα Κελλάρια δεν έχει, μη γράφουμε ότι θελουμε.

γιατί να τους χαλάσει? αν οι συνθήκες είναι καλές το ski είναι ski

ίσως τους χαλάσει όταν πάνε για διάλειμμα από ότι διαβάζω εδώ μέσα. Η αν τραυματιστεί κάποιος ? 

Snow is on my D.N.A.