Giannis972 22 Report post Posted April 2, 2025 Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά για την φιλοξενία. Πρόσφατα ξεκίνησα και πάλι στο σκι που είχα διακόψει για κάποια χρόνια για διάφορους λόγους, και επισκεφτήκαμε με φίλους το Madonna di Campiglio. Περάσαμε καταπληκτικά, ήταν και η πρώτη μας εξόρμηση στις Άλπεις οπότε καταλαβαίνετε. Το πρόβλημα προέκυψε όταν είπα σε έναν από αυτούς να με βγάλει ένα βίντεο για να δω πώς χιονοδρομώ, να συγκρίνω την τεχνική και την ταχύτητά μου με όσους παρατηρώ γύρω μου (και παρατηρώ πολύ). Ε, καταστροφή. Μετά βίας μπορώ να κοιτάξω το βίντεο χωρίς να κλείσω τα μάτια μου από την αποστροφή, καθώς ό,τι με βλέπω να κάνω μου φαίνεται φοβερά λάθος. Tα χέρια μου πηγαίνουν πέρα δώθε χωρίς λόγο και αιτία, η λεκάνη μου πηγαινοέρχεται κι αυτή μαζί με όλο μου τον κορμό σαν σαπιοκάραβο που περνάει το Κάβο Ντόρο, και τα πόδια μου μού φαίνονται απείρως πιο «ξύλινα» και ίσια απ' ότι βλέπω στους γύρω μου. Γνωρίζω φυσικά ότι η λύση είναι να πάρω δάσκαλο, και εννοείται πως αυτό ακριβώς θα κάνω την πρώτη κιόλας φορά που θα πάω για σκι του χρόνου. Απλώς σκέφτηκα να μοιραστώ και εδώ τους προβληματισμούς μου, να πάρω κάποιο feedback και να γίνει και λίγο κουβεντούλα όσο ετοιμαζόμαστε για το κλείσιμο της σεζόν. Ευχαριστώ ξανά για την φιλοξενία και ευχαριστώ και εκ των προτέρων για τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σας! 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,692 Report post Posted April 2, 2025 Δεν κάνω σκι. Αν θες, δοκίμασε snowboard να σου πω εμπεριστατωμένα την άποψή μου! Αλλά από ό,τι περιέγραψες, φαντάστηκα κάτι πολύ χειρότερο… Δεν μου φαίνεται τόσο άσχημα όσο τα λες! Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,465 Report post Posted April 2, 2025 Καλώς ήρθες ρε φίλε. Διάβασα το post και δεν συμβαδίζει με το video, δεν είναι για απόγνωση κιόλας. Το γεγονός ότι νιώθεις απογοήτευση αφενός συμβαίνει σε πολλούς από εμάς όταν βλέπουμε video να κάνουμε σκι, αφετέρου υποδεικνύει ότι βάζεις και ψηλά τον πήχη. Τη λύση την ανέφερες μόνος σου, δάσκαλος, που καλό θα ήταν να μην κάνεις 1 μάθημα αλλά 2-3 για να ιεραρχησει και αυτός τις ανάγκες σου και να τα σπάσει σε διδακτικές ενότητες, εφόσον πέσεις σε σοβαρό και μερακλη. Προσωπικά (χωρίς να είμαι δάσκαλος) θα εστιαζα στο να αφήνεις τις στροφές να ολοκληρωνονται, basic alpine position, garlands, double sword drill για ενεργοποίηση αστραγαλων-γονατων (η κίνηση γενικώς να ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω και όσο ανεβαίνουμε σβήνει η κινητικότητα). Μπορεί να λέω και μπούρδες, είπαμε, δεν είμαι δάσκαλος. Κυκλοφορουν κάτι μερακλήδες δάσκαλοι εδώ μέσα, θα μπορούσαν να σ πουν μια γνώμη για το τι πρέπει να προτάξεις πρώτα. Το καλύτερο είναι ότι επέστρεψες στο σκι. Με υπομονή και μεράκι, όλα θα γίνουν. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,465 Report post Posted April 2, 2025 8 hours ago, Giannis972 said: Περάσαμε καταπληκτικά, ήταν και η πρώτη μας εξόρμηση στις Άλπεις οπότε καταλαβαίνετε. Αυτό είναι το σημαντικότερο, να περνάς καλά. Η βελτίωση της τεχνικής θα έρθει εφόσον θέλει να ασχοληθείς. 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,595 Report post Posted April 3, 2025 Πολύ ωραίο σκι. Χαμογέλα και συνέχισε να χαμογελάς. Την επόμενη φορά που θα κάνεις σκι κάνε μάθημα και μετά όσο πιο πολλά επενδύσεις σε μαθήματα πιο πολύ θα χαμογελάς 2 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,490 Report post Posted April 3, 2025 Μέχρι το επόμενο μάθημα, στο tube υπάρχουν πολλά αξιόλογα βίντεο για να βελτιώσεις το σκι σου. Θα είναι πιο αποδοτικό το μάθημα. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,465 Report post Posted April 4, 2025 (edited) Μιας και ξύπνησε το topic, έπεσα πάνω σε ένα video της αγαπημένης μου θείας Deb για τα garlands. Όπως λέει είναι σημαντικά γι κάθε επίπεδο. Οι καλοί σκιέρ και οι αθλητές συχνά χρησιμοποιούν garlands και javelin turns στα πρώτα runs της ημέρας για να ενεργοποιηθουν https://youtu.be/EqISrTGj088 Edited April 4, 2025 by GiGi 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted April 6, 2025 Πολύ ωραία πηγαίνεις όπως είπαν και οι παραπάνω. Μου φαίνεται καλύτερη η αριστερή στροφή σου ...και στις δύο στροφές πατάς πολύ στο μέσα πέδιλο, ειδικά στην δεξιά. Κρεμάς τα χέρια σου χωρίς να χτυπάς μπατόν για να πάρεις ρυθμό. Θέλεις αρκετά χιλιόμετρα καθώς όπως είσαι στημένος πάνω στα πέδιλα η στάση σου δεν δείχνει δυναμικό σκιέρ αλλά ένα τύπο που περιμένει το επόμενο bump για να πέσει. Σαν να πηγαίνεις λίγο μαγκωμένος. Επίσης πέρα από το δάσκαλο που είναι must, κάνε συνήθειά σου το βίντεο. Χωρίς βίντεο απλώς θα νομίζεις ότι είσαι καλός σκιέρ και θα κρύβεις τα λάθη σου κάτω από το χαλί-χιόνι. Δείχνεις να έχεις καταλάβει πως να γωνιάσεις τα πέδιλα. Πέρνα όμορφα και πάλεψε για τα καλύτερα. 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Giannis972 22 Report post Posted April 7, 2025 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Μπορεί όντως να τα μεγαλοποίησα λίγο, απλώς ήθελα να μεταφέρω την απογοήτευσή μου γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιώ συχνά το βίντεο και συνεπώς είχα μία τελείως διαφορετική εικόνα του πώς κάνω σκι σε σχέση με αυτό που αντίκρισα. 21 hours ago, Velissarios said: Πολύ ωραία πηγαίνεις όπως είπαν και οι παραπάνω. Μου φαίνεται καλύτερη η αριστερή στροφή σου ...και στις δύο στροφές πατάς πολύ στο μέσα πέδιλο, ειδικά στην δεξιά. Κρεμάς τα χέρια σου χωρίς να χτυπάς μπατόν για να πάρεις ρυθμό. Θέλεις αρκετά χιλιόμετρα καθώς όπως είσαι στημένος πάνω στα πέδιλα η στάση σου δεν δείχνει δυναμικό σκιέρ αλλά ένα τύπο που περιμένει το επόμενο bump για να πέσει. Σαν να πηγαίνεις λίγο μαγκωμένος. Επίσης πέρα από το δάσκαλο που είναι must, κάνε συνήθειά σου το βίντεο. Χωρίς βίντεο απλώς θα νομίζεις ότι είσαι καλός σκιέρ και θα κρύβεις τα λάθη σου κάτω από το χαλί-χιόνι. Δείχνεις να έχεις καταλάβει πως να γωνιάσεις τα πέδιλα. Πέρνα όμορφα και πάλεψε για τα καλύτερα. Πιο μέσα δεν θα μπορούσατε να πέσετε. Πράγματι κι εγώ διαπιστώνω λάθη στην στάση του σώματος και των χεριών, νιώθω σφιγμένος και «ξύλινος» χωρίς φυσικές κινήσεις. Επίσης πράγματι νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις αριστερές στροφές και πράγματι αντιμετωπίζω σοβαρά θέματα όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, πχ οργωμένη πίστα με σχετικά μεγάλη κλίση. On 4/2/2025 at 11:20 PM, GiGi said: Προσωπικά (χωρίς να είμαι δάσκαλος) θα εστιαζα στο να αφήνεις τις στροφές να ολοκληρωνονται, basic alpine position, garlands, double sword drill για ενεργοποίηση αστραγαλων-γονατων (η κίνηση γενικώς να ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω και όσο ανεβαίνουμε σβήνει η κινητικότητα). Μπορεί να λέω και μπούρδες, είπαμε, δεν είμαι δάσκαλος. Θα γκουγκλαριστούν όλα τα παραπάνω, σας ευχαριστώ πολύ! Quote Share this post Link to post Share on other sites