Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΧ

Χ.Κ. Παρνασσού 2025 - 2026

Recommended Posts

Επειδή είδα ότι ο ΜΙΚ έθεσε ερώτημα στα social. Του (σας) διηγούμαι μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί τις τελευταίες 10 ημέρες. 

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινίσει ...

Το άλλο ΣΚ οργανώνονται αγώνες επιδείξεως στο ΧΚΠ. Ήταν να γίνει το event ταυτόχρονα με το Πρωτάθλημα ΑΓΕΝ που είχε ανατεθεί στον ΕΟΣ Λιβαδειάς (δηλαδή στο snowport). Το πρωτάθλημα στην 6 (όπου όσο εγώ θυμάμαι γινόταν -εχεις κι εξαρετική θέα από το σαλέ) και οι ξένοι αθλητές στο Βάκχο (προφανές το γιατί). Επειδή όμως η ΕΟΧΑ δεν έχει απλώς πρόβλημα με τις τρίχες αλλά και με την πιτυρίδα, όταν είδε το όνομα του Γκινή απαίτησε το Βάκχο. Η απαίτηση παραβιάζει πολλά άρθρα των κανονισμών διότι η πίστα είναι επιλογή του διοργανωτή και του τεχνικού εκπροσώπου. Σε τεχνικό δε επίπεδο,νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι η 6 είναι πολύ πιο απαιτητική πίστα άρα λογικά εκεί έπρεπε να γίνουν οι αγώνες. Όταν το ΧΚΠ αρνήθηκε, η ΕΟΧΑ χολωμένη πήρε τον ΠΑΧ από το ΧΚΠ και τον πήγε Βασιλίτσα κι αποφάσισε ότι δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στο ΧΚΠ ή το Καϊμακ. Εννοείται ότι οι αγώνρες επιδείξεως θα γίνουν κανονικά.

ΥΓ Επειδή κάποιος μπορεί να προβληματιστεί με τις παρατηρήσεις μου παραπάνω, να θυμίσω ότι μιλάμε για την ομοσπονδία που ποτέ δεν έδωσε κάποιο ρόλο στο Βασίλη Δημητριάδη και δεν ανανέωσε τη σύμβαση με το Σ. Πάππο (ομοσποδιακό προπονητή). 

Edited by aab

Θα τα βρούνε πάλι εις βάρος του τουρίστα χιονοδρόμου . 

Αυτόν τον έχουν @εσμενο.

Πόρτες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του κάθε άτυχου χιονοδρόμου.

Δηλαδή εκείνο το σκ θα είχαμε Βάκχο κλειστό , 6 κλειστή και πιθανά πόρτες στον Τηλέμαχο , Περικλή , 14 και δια .

Πω ρε , τι πανδαισία θα ήταν αυτή. 

Δεν πάνε να φαγωθούν μεταξύ τους . Επιχειρήσεις έχουν γίνει . Ειδικά αυτό με τον snowport που έχει αγοράσει την σφραγίδα της Λειβαδιάς για να παίρνουν την αθλητική τα φυτώρια ... Μην γράψουμε  για τα μαύρα μαθήματα των διαφόρων εος και άλλα πολλά . 

Αλήθεια το Πολύδροσο που πάει από το κακό στο χειρότερο πουλιέται ; Μεσίτες δεκτοί;  Να βγάλουμε κάνα σπασμένο. Τόσα χρήματα έχουμε ρίξει στο χιονοδρομικό .

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

1 hour ago, KonKan said:

Στον “αέρα” διεθνείς αγώνες σκι στον Παρνασσό- Σοβαρές καταγγελίες κατά της ΕΤΑΔ

https://www.sdna.gr/genikes-eidiseis/1413158_ston-aera-diethneis-agones-ski-ston-parnasso-sobares-kataggelies-kata-tis

Δεν λέει ψέματα, αλλά σίγουρα δεν λέει και αλήθεια.

5 hours ago, aab said:

Επειδή είδα ότι ο ΜΙΚ έθεσε ερώτημα στα social. Του (σας) διηγούμαι μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί τις τελευταίες 10 ημέρες. 

Σε ευχαριστώ. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει. Μεγάλη εφεύρεση ο αναρμόδιος στην Ελλάδα.

Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι έχουμε ένα καταπληκτικό όρος με εξαιρετικές συνθήκες για σκι, με εγκατεστημένους/πληρωμένους/χαλασμένους αναβατήρες, με εκατοντάδες μηνιάτικα και μη σου πω χιλιάδες κόσμου να παίρνει λεφτά από αυτό, που θα μπορούσε να είναι κάθε μέρα 365 ημέρες η γιορτή της χιονοδρομίας και του βουνού και και και με παιδάκια και γέρους και και και...να χαμογελάει ο κόσμος γενικά και να αναπνέει στο βουνό.

Την υγειά μας να έχουμε, ειρήνη και όλα θα γίνουν

Μακάρι το κύριο πρόβλημα του Παρνασσού να είναι ότι χάσαμε την ευκαιρία για μια γιορτή της χιονοδρομίας. Απλά σαν (αποτυχημένος) παιδί και έφηβος αθλητής σε 32 σπορ θεωρώ ντροπή να τρέχεις έφηβους στην Βασιλίτσα ενώ έχει ανακοινωθεί και έχουν κανονίσει όλοι αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματς με σφραγίδα FIS και συμμετοχή από το εξωτερικό. Και πες τα παιδια αντέχουν, γουστάρουν και δεν "πληρώνουν", οι γονείς θα τους ξαναπάνε να αθληθούν στο σκι?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

14 hours ago, aab said:

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινίσει ...

Το άλλο ΣΚ οργανώνονται αγώνες επιδείξεως στο ΧΚΠ. Ήταν να γίνει το event ταυτόχρονα με το Πρωτάθλημα ΑΓΕΝ που είχε ανατεθεί στον ΕΟΣ Λιβαδειάς (δηλαδή στο snowport). Το πρωτάθλημα στην 6 (όπου όσο εγώ θυμάμαι γινόταν -εχεις κι εξαρετική θέα από το σαλέ) και οι ξένοι αθλητές στο Βάκχο (προφανές το γιατί). Επειδή όμως η ΕΟΧΑ δεν έχει απλώς πρόβλημα με τις τρίχες αλλά και με την πιτυρίδα, όταν είδε το όνομα του Γκινή απαίτησε το Βάκχο. Η απαίτηση παραβιάζει πολλά άρθρα των κανονισμών διότι η πίστα είναι επιλογή του διοργανωτή και του τεχνικού εκπροσώπου. Σε τεχνικό δε επίπεδο,νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι η 6 είναι πολύ πιο απαιτητική πίστα άρα λογικά εκεί έπρεπε να γίνουν οι αγώνες. Όταν το ΧΚΠ αρνήθηκε, η ΕΟΧΑ χολωμένη πήρε τον ΠΑΧ από το ΧΚΠ και τον πήγε Βασιλίτσα κι αποφάσισε ότι δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στο ΧΚΠ ή το Καϊμακ. Εννοείται ότι οι αγώνρες επιδείξεως θα γίνουν κανονικά.

ΥΓ Επειδή κάποιος μπορεί να προβληματιστεί με τις παρατηρήσεις μου παραπάνω, να θυμίσω ότι μιλάμε για την ομοσπονδία που ποτέ δεν έδωσε κάποιο ρόλο στο Βασίλη Δημητριάδη και δεν ανανέωσε τη σύμβαση με το Σ. Πάππο (ομοσποδιακό προπονητή). 

Ωραίο το σενάριο αλλά το event θα γίνει στον Περικλή . Επομένως ή θα γίνει αλλο ....event .....στον Βάκχο ή δεν ισχύουν όσα γράφεις .

Άρα φαίνεται ότι η εοχα ζητήσε τον Βάκχο που ήταν διαθέσιμος .  Το γιατί ζήτησε τον Βάκχο και όχι την 6 είναι δικό της θέμα και της FIS .  Το χκπ δεν τον  έδωσε .  Ας μας πει το λόγο , γιατί είναι φανερό ότι ήταν διαθέσιμη η πίστα . 

Για τον τουρίστα χιονοδρόμο που τα σ/κ κάνει σλάλομ ανάμεσα σε πόρτες και λοιπά ....μπάζα καμμία διαφορά . 

Σε εμένα φαίνεται σαν μια προσπάθεια να ρίξουν την διοίκηση της εοχα ( καμμία συμπάθεια δεν έχω ) . Και στους ολυμπιακούς αγώνες φάνηκε . Θα τζαρταρουν από εδώ , θα φωνάξουν από εκεί , στο τέλος θα τα βρουν γιατί τα φράγκα είναι πολλά , πάρα πολλά και κανείς δεν θέλει να χαλάσει την μανέστρα. 

Τώρα γιατί κάποιος που τον πατέρα του τον οδήγησαν με την συμπεριφορά τους εκεί που τον οδήγησαν , αντέχει να κάνει παρέα με αραχωβιτες , όπως γράφω πιο πάνω , τα φράγκα είναι πολλά. 

Screenshot_2026-03-21-06-17-02-714_com.facebook.katana.thumb.jpg.73eb47e88a8098bc45211b5f47b67f7c.jpg

Screenshot_2026-03-21-07-22-02-100_com.facebook.katana.jpg

Edited by vro

1 hour ago, vro said:

Τώρα γιατί κάποιος που τον πατέρα του τον οδήγησαν με την συμπεριφορά τους εκεί που τον οδήγησαν , αντέχει να κάνει παρέα με αραχωβιτες , όπως γράφω πιο πάνω , τα φράγκα είναι πολλά. 

Επειδή έχω επαγγελματική εμπλοκή με το θέμα (κι όχι την προφανή), τον πατέρα του (και κυρίως τη μητέρα του), άλλοι τους έβρισαν. Πιο κοντά στην ημετέρα πατρίδα.

2 hours ago, aab said:

...τον πατέρα...

Ποιον πατέρα;

Practice makes perfect

Εξαιρετική μέρα σήμερα. Δύσκολες συνθήκες , παιχνίδι με την ομίχλη , κυνηγώντας τα σύννεφα. 

Το χιόνι όπως το είπα χτες . Στην φτερό ψιλά εκτός είχε αρκετό παλιό πάγο . Χαμηλά στην 7 ήταν κάτι ανάμεσα σε πούδρα και σοβά . Ρηχά όμως , ήθελε προσοχή . Μιας χρήσεως βέβαια , μόλις παγώσει περνάς μόνο με μπουλντόζα   

Η 6 θαύμα , τα κελάρια χωρίς κόσμο , κάποια στιγμή πιο πολύ κόσμο είχε η 14 παρά ο Βάκχος . Πολλά φυτώρια , σχολές και λοιπά μηχανήματα αφαίμαξης γονεϊκού εισοδήματος είχαν την γιορτή της λήξης της σεζόν. 

Δυστυχώς με την δικαιολογία της ομίχλης δεν άνοιξε Δίας και Σαχάρα . Οκ , να μην χτίζουμε γέφυρες γιατί μπορεί κάποιος να αυτοκτονήσει . Είναι δικαιολογία ότι ένας χαζός μπορεί να πάει να βραχώσει στα λούκια για να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες; 

Και είμαι σίγουρος ότι η Σαχάρα δεν θα είχε μπουχο .

Αύριο πάλι 

IMG_20260321_132406.jpg

• Like 1

Συστηματικοί ψεύτες 

7 το πρωί Δίας πράσινος .

8 το πρωί Δίας κίτρινος .

Να βάλετε και τον Ηρακλή πράσινο. 

Τι μ@λ@κ@ς που είμαι που παω για  σκι στον Παρνασσό. 

Χιονίζει τώρα Φτερόλακκα . Δεν τα έχουν καλά με τον χειμώνα σε αυτό το χιονοδρομικό . Μόνο για μπιτσομπαρο κάνουν . Και για να γράφουν ανοησίες στα σοσιαλ. 

Αν ξέρεις πότε να πας, τι να περιμένεις και τι να κάνεις, μια χαρά είναι και ο Παρνασσός. Ούτε για σήμερα είδες τον καιρό.

Practice makes perfect

Ο καιρός έδινε ανοιγοκλείσιμο. 

Αλλά δεν ξέρω αν στην χώρα σου κλείνουν τα λιφτ όταν έχει ομίχλη. 

Εγώ προτείνω όταν έχει ομίχλη να καθόμαστε να μας @@@@@@

Αλήθεια σήμερα στα Καλάαβρυτα με απίστευτο μπουχο ή στυγα γιατί άνοιξε; 

Γελοία χιονοδρομικά που απευθηνονται σε ενοχικους χιονοδρόμους που κάνουν χιονοδρομία μόνο με ήλιο .

Αλλά τι περιμένεις όταν σε ρωτάνε αν είδες τον καιρό. Ναι τον είδα χειμωνιάτικος καιρός τέλειος για σκι. 

Καλά μας κάνουν με τέτοιο μυαλό. 

IMG_20260322_093537.jpg

IMG_20260322_102451.jpg

Edited by vro

Για τον Παρνασσό ξοδεύω χρόνο και χρήμα για   σκι, όχι να περιμένω ώρες για ανοίγματα. Αλλού μια χαρά είναι και με μπουχο. Τεσπα, καθένας με τα βίτσια του. Ανοίγματα για σήμερα τέλος.

Practice makes perfect

Οκ  pant .

Απλά στις τελευταίες αναρτήσεις μου για προβλήματα η μόνιμη απάντηση σου είναι ας έβλεπες τον καιρό. Δεν ξέρω αν έχεις τέτοια ανάγκη να απόδειξης στον εαυτό σου ότι είσαι μάγκας . 

Κόντρα λοιπόν στον καιρό και στους άσχετους αργομισθους ανεύθυνους υπεύθυνους που βασανιζουν αυτό το υπέροχο βουνό σκι έγινε και σήμερα . 

Όχι εκείνο της λιακαδας αλλά εκείνο το σκληρό , το δύσκολο , με υπευθυνότητα , κόπο και τεχνική , στην πράξη και όχι στο πληκτρολόγιο από το γραφείο . 

IMG_20260322_125743.jpg

IMG_20260322_124542.jpg

IMG_20260322_125916.jpg

IMG_20260322_124730.jpg

IMG_20260322_131428.jpg

Screenshot_2026-03-22-15-05-23-690_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2026-03-22-15-05-29-631_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2026-03-22-15-05-40-380_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2026-03-22-15-10-04-898_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2026-03-22-15-13-48-106_com.facebook.katana.jpg

Είπαμε, όπως τη βρήσκει ο καθείς. Πέρασες καλά; Πολύ ωραία. Δεν εχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Τα σχόλια για τον καιρό ήταν φιλικά : αφού ξέρεις το χάλι του ΧΚΠ, είναι κι ο καρός έτσι, που πας να μπλέξεις. Περί ορέξεως...

Practice makes perfect

2 hours ago, Pant said:

Είπαμε, όπως τη βρήσκει ο καθείς. Πέρασες καλά; Πολύ ωραία. Δεν εχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Τα σχόλια για τον καιρό ήταν φιλικά : αφού ξέρεις το χάλι του ΧΚΠ, είναι κι ο καρός έτσι, που πας να μπλέξεις. Περί ορέξεως...

Οκ αλλά τον καιρό δεν τον είδες .

Συγγνώμη δηλαδή αλλά από όλο το επεισόδιο που έγινε δεν έχεις να σχολιάσεις τίποτα . Ξες ποιος είναι ο Οικονόμου ; Ο υπεύθυνος χιονοδρομιας του χκπ. Εσύ σαν χιονοδρόμος δέχεσαι αυτά που λέει , με τον τρόπο που τα λέει; 

Είδες τι ευγενικός είμαι ; Δεν τα χαρακτηρίζω όπως πρέπει κανονικά. 

Θα τρελαθουμε εδώ μέσα . Ο καιρός ήταν το θέμα ; 

Edited by vro

Σήμερα από σκι ήταν ο,τι προλάβεις το πρωι, με μειωμένη ορατότητα. Μετά απλα εκοβες την ομίχλη με το μαχαιρι.Η μεγάλη μου βέβαια είπε ότι ωραία ήταν η μερα. Έκανα κοκοκο. Στα θετικά της ημέρας ήταν ότι φόρεσε σκι, τσουλησε και φρεναρε και η μικρή μου και ενθουσιάστηκε.

Ωραία να είναι ξανά άσπρο το βουνό, βέβαια στις πίστες φαινόταν το παλιό. Δεν ήταν μια καλή μέρα σκι, ήταν μια ωραία εκδρομή με χειμερινές συνθήκες. 

Εις το επανιδείν.

IMG_20260322_201739.jpg

• Like 3

4 hours ago, vro said:

Οκ  pant .
Απλά στις τελευταίες αναρτήσεις μου για προβλήματα η μόνιμη απάντηση σου είναι ας έβλεπες τον καιρό. Δεν ξέρω αν έχεις τέτοια ανάγκη να απόδειξης στον εαυτό σου ότι είσαι μάγκας . 

2 hours ago, Pant said:

Εγραψα το post, όχι για τα του Οικονόμου αλλά για να εξηγήσω γιατί ανέφερα τον καιρό, το οποίο παραξήγησες και είπες την παπαριά σου για μαγκιές αλλά δε σου κρατάω κακία🥰.
Πέραν τουτου, έγραψα αφού ξέρεις το χάλι του ΧΚΠ . Αυτό δείχνει να δέχομαι αυτά που λέει ο Οικονόμου; Τις προάλλες, μισό κουβά πέτρες καθάρισα από την 6.
Μη ζαλίζουμε το φόρουμ, τα υπόλοιπα στο σαλέ περιμένοντας το άνοιγμα 😜

Practice makes perfect

Το ότι δεν άνοιξε ο Δίας σήμερα με τις καλύτερες χιονοδρομικές συνθήκες του Μαρτίου, αποτελεί case study

• Thanks 1

Τα λάθη πληρώνονται .

Το πρωί στην Αττική οδό αριστερά πήγαινε σε χιονοδρομικό ( με τα προβλήματα του και αυτό , αλλά χιονοδρομικό κατά βάση ) , δεξιά πήγαινε στο τσίρκο μεντρανο , στην καλύβα του Καραγκιόζη , στον στάβλο με τα γαϊδούρια , στο άντρο των αχρήστων μπογιατζηδων του χιονιού. 

Βασικά στην ντροπή της ελληνικής χιονοδρομίας .

Το να είσαι άχρηστος είναι ένα πρόβλημα . Κάθε σοβαρή εταιρία το εντοπίζει και άλλαζει προσωπικό . Η εταδ δεν είναι σοβαρή εταιρία . 

Το να είσαι ηλίθιος για μένα αξίζεις συμπερίληψη και ενσυναίσθηση. Απλά αν γίνεται να μην έχεις και θέση ευθύνης . Ας σου δώσουν ένα μπουγελο να βάφεις . 

Το να είσαι γαϊδούρι και στις 7 το πρωί να δίνεις ανοιχτό τον Δία , στις 8 να γράφεις ότι έχει παγοποιηση ( προφανώς τότε ανέβηκες στην δουλειά σου , οκ απλά γράψε θα ανέβω στις 8 να σας πω αν το λιφτ είναι εκεί ή το έχουν κλέψει .....) , να βάζεις δυο ώρες ένα ρατρακ να φτιάχνει τον διάδρομο στον Δία , ΝΑΙ ΔΥΟ ΩΡΕΣ , να το βλέπω και να θέλω να αυτοκτονήσω . Να θέλω να φωνάξω , τουλάχιστον μην ξοδεύετε το ντήζελ , είστε άχρηστοι , το δείχνετε , οκ καλύτερα να μην κάνετε τίποτα . 

Και μετά από δύο ώρες να λέτε έχει αέρα δεν θα ανοίξει ..... Είπα γαϊδούρι ; Κρίμα τα τετράποδα . 

Οκ είμαι υπερβολικός ; Για ένα λιφτ τον Δία ; Μα και ο Ηρακλής 4 χρόνια κλειστός ; Το περασμένο Σαββατοκύριακο να βάφουν το χιόνι;  

ΕΛΕΟΣ  το έχετε ξεφτυλισει το βουνό, την υπομονή μας , την νοημοσύνη μας και κάθε διάθεση που έχουμε να σας σεβαστούμε . 

Bonus η επιστροφή στο συνδετικό . 

IMG_20260326_135342.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

3 hours ago, vro said:

ΕΛΕΟΣ  το έχετε ξεφτυλισει το βουνό, την υπομονή μας , την νοημοσύνη μας και κάθε διάθεση που έχουμε να σας σεβαστούμε . 

Οπως τα γραψες κι άλλα τόσα. Το 6 ξεκίνησε 10παρά, ο Δίας "χάλασε". Μάλιστα, γιατί δεν ανοίγετε την Πυθία ; Εχει βλάβη. Ναι σωστά, Πεμπτη σήμερα. 2 παρά κλείνουν το 6 λόγω αέρα. Για Κελάρια, βανάκι. Πίστες χωράφια, Βάκχος 5-10 λεπτα ουρά, ομίχλη αρκετή, δεύτερο σετ πέδιλα λάθος. Αν αρχίσει στραβά η μέρα...

• Thanks 1

Practice makes perfect

Ω ρε.  Είμαστε πολύ τυχεροί. Πρέπει να  είμασταν η τελευταία καμπίνα για κελάρια . Κουνούσε αρκετά. Κάποια στιγμή σταμάτησε κάνα 5 λεπτό . Λέω μέσα μου πάμε για διάσωση . 

Pant από τύχη ζούμε στον Παρνασσό. 

Τι χρώμα βάψανε το χιόνι σήμερα στα κελάρια ;   Σάπιο μήλο ; 

• Haha 1

Βάφουν το χιόνι; Εχω χάσει επισόδια. 

Practice makes perfect

11 minutes ago, Pant said:

Βάφουν το χιόνι; Εχω χάσει επισόδια. 

Πιστέρ μπογιατζή Εφέντη .

Πιάσε 2 δεκακιλα . 

Βασικά με χρώμα μαρκάρουν τις πίστες των αγώνων για οριοθέτηση , τόσο για τους αθλητές , όσο και για τους κριτές . Το κάνουν το βράδυ , ώστε να παγώσει η γραμμή του χρώματος και να αντέξει . Βοηθάει και το γεγονός ότι δεν περνάς πάνω από το χρώμα εκτός και αν βγεις από την πίστα . 

Οι μπογιατζήδες του Παρνασσού το έκαναν το μεσημέρι . Μπροστά πήγαινε ο μπογιατζής και πίσω τα παιδάκια με τα σκι έσβηναν το χρώμα .

Γελάσαμε λίγο με τους κλόουν . Αλλά από την άλλη αυτό ήταν δικαιολογία για τα πασαλακια που δεν τα είχαν χτυπήσει να φύγει ο πάγος, για τα δυχτια που ήταν παγωμένα άσπρα στο πλάι της πίστας και άλλα παρόμοια τραγικά . 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι γελάμε με τους κλόουν αλλά αυτό που κάνουν ( ή μάλλον αυτό που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ) στο τέλος θα την πληρώσει κανας άτυχος και αν δεν είναι ζωή θα είναι βαρύς τραυματισμός . 

Και μετά θα έχουν το θράσος να βγούνε και να πούνε ότι φταίει ο χιονοδρόμος .

Τι ; Δεν το πιστεύεις ; Εδώ ψεύδονται πιο φυσικά από ότι αναπνέουν . 

Screenshot_2026-03-23-12-40-32-461_com.facebook.katana.jpg

Edited by vro