vro 10,270 Report post Posted February 25 (edited) 27 minutes ago, Pant said: Τι ΄ναι τούτο; Αυτό είναι από εποχής Δρίβα όπου λεφτά υπήρχαν για πέταμα στην Φτερόλακκα. Είναι η κορφή του flying fox. Ναι όπως το ακούς . Για πολλά χρόνια υπήρχε και το συρματόσχοινο μέχρι την βάση έτοιμο να αποκεφαλίσει κάθε δυστυχή χιονοδρομο. Φωνάζαμε , διαμαρτυρόμασταν αλλά η διοίκηση διαχρονικά είχε και έχει άλλες προτεραιότητες . Πιθανά κάποιος κτηνοτρόφος το μάζεψε γιατί χτύπαγαν τα πρόβατα το καλοκαίρι. Όταν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει κάποιος εκεί πάνω , Άγιος άνθρωπος , έσωσε ζωές .... Είπε : Δεν κάνουμε μια δοκιμή . Κρέμασαν ένα κορμο δένδρου και τον άφησαν να φύγει κάτου. Ε στο τέρμα τσακίστηκε ο κορμός σε 1000 ροκανιδια . Κατάλαβαν τότε ότι μόνο στην μίζα είχαν γίνει οι κατάλληλες μελέτες και κανείς δεν είχε κάνει απλούς υπολογισμούς φυσικής για ένα flying fοx που θα ξεκινάει από ψηλά και θα σταματάει πολύ πολύ χαμηλά . Έγιναν και άλλα τότε όχι λιγότερο φαιδρά αλλά ως συνήθως κανείς δεν πήγε φυλακή. Στο βάθος φαίνεται και ο στοιβος μάχης , συγγνώμη περιπέτειας . Άλλο φαιδρό έργο που ....μακροημέρευσε. Εκεί είχαν βάλει και το κουφάρι ενός αμαξιού για να κάνουν άλματα οι σανιδαδες λες και δεν κόβουν οι λαμαρίνες του αυτοκινήτου. Τι έχει δει αυτή η φτερό στο προτσές να γίνει το ερείπιο που είναι τώρα , δεν υπάρχει..... Μόνο με τα χρήματα για αυτά τα καραγκιοζιλικια γινοταν μια καλή ανακαίνηση του σαλέ . Edited February 25 by vro 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted February 25 Το λιφτ στη Σαχάρα ανοίγει και Παρασκευή ή μόνο ΣΚ; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 26 (edited) Σοβαρά τώρα, περιμένεις τεκμηριωμένη απάντηση? Edited February 26 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted February 26 46 minutes ago, ΜΙΚ said: Σοβαρά τώρα, περιμένεις τεκμηριωμένη απάντηση? Ειλικρινά, τέτοια απάντηση περίμενα. Τελικά θα πάω Ανήλιο να δω τα καινούρια. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted February 26 Ωραία ήταν σήμερα στον Παρνασσό με κρύο χιόνι και ουρά στον Βάκχο. Μήν τα λέμε και τα ξαναλέμε . 4 χρόνια ουρά για το αλαλούμ του Ηρακλή . Ως συνήθως κανείς δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό της ταλαιπωρίας . Επίσεις να ξαναπούμε εκεί που έχει χιόνι δεν έχει λιφτ και το ανάποδο. Αλλά και εκεί που έχει λιφτ πχ Οδυσσέας και έχει και χιόνι , πάλι δεν ανοίγει. Με μπόλικο περπάτημα είχε και πούδρες . Εννοείται η περιφερειακή από πόρτα Ηρακλή ως Σαχάρα , απάτητη . Εννοείται ότι έφαγε ο Οικονόμου του Νουλίκα την χιονοστιβάδα στην αρχή της σεζόν και βρήκαν δικαιολογία να μην πατάνε από εκεί . Ενώ πέρσυ πχ πατούσανε. Ε οκ , φέτος βελτιωθηκαν, δεν πατάνε . Δεν πάτησαν και Σαχάρα και Ερμή σήμερα . Οικονομία στο ντήζελ . Έκανες πάνω στα χθεσινά πατηματα , ίσως και στα προχτεσινά. Οκ χρησιμεύει το χιονοδρομικό ως είσοδος στο βουνό . Κάτι είναι και αυτό. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted February 26 (edited) 19 hours ago, Pant said: Το λιφτ στη Σαχάρα ανοίγει και Παρασκευή ή μόνο ΣΚ; Το ΧΚΠ απάντησε σήμερα: Μόνο ΣΚ Edited February 26 by Pant Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 1 (edited) Προχθές Παρασκευή 27/2 ήταν μια καλή ημέρα στον Παρνασσό. Ο Βάκχος είχε ουρές, αλλά έχω την εντύπωση πως ήταν μικρότερες από τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Χιόνι στα ψηλά gripαριστο, εξαιρετικό, στα πιο χαμηλά ψιλονταμαρι. Βάκχος μουρλια. Προς το μεσημέρι μαλάκωσε, συνολικά μια πολύ ευχάριστη ημέρα, μόνο Κελάρια. Σήμερα 1/3, πολύς κόσμος, στα Κελάρια χαμος, χιόνι καλό. Δυστυχώς η Σαχάρα άνοιξε στις 2 παρά. Απογοήτευση να πρέπει να τρως την ουρά του Δία και την προβληματικη είσοδο της. Το μόνο ευχάριστο ήταν η δίψα του παιδιού για σκι, αφού είχαμε κανει 2 καταβάσεις μετά την Ακαδημία της, μου έλεγε "μπαμπά άλλη μια, πλιζουλινι" Δυστυχώς εκτός από χιόνι, το βουνό πάσχει από λειτουργία και όραμα. Εις το επανιδείν. Edited March 1 by GiGi 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted March 1 On 2/26/2026 at 3:31 PM, vro said: Οκ χρησιμεύει το χιονοδρομικό ως είσοδος στο βουνό . Κάτι είναι και αυτό. Ακριβώς αυτό !!! απο φτερό ανεβαίνεις την 6 και περνάει τον Δια και πανευτυχής κατεβαίνεις την Σαχάρα …. μόνος μου ,διασχίζεις τον μονοπάτι θαυμάζεις την θέα αλλά δεν το τολμάς να κατέβεις προς τις στρούγκες, και ξανά φτερό , ανεβαίνεις την 6 κατεβαίνεις και στρίβεις 14 , πάλι μόνος απολαμβάνει, και ξανά την 6 , τον Δια και λες δεν πας μια βόλτα στα Κελάρια , και κάπου στη μέση πάνω στον πάγο μου φεύγει το αριστερό σκι …… και σκάω στον πάγο…….. πόνεσε , μάζεψα τα κομμάτια μου έκανα μια βόλτα την παιδική χαρά , θαύμασα κάποιον που είχε πάρει μόνος την περιφερειακή δεν το κρύβω αλλά ζήλεψα ….καπου εδώ άρχισε να πονά ο γοφός και σύρθηκα πίσω φτερό με το συνδετικό και να μ στο ακτινογραφικό την Αμφίκλειας, ευτυχώς μικρό το κακό .. αλλά για μένα τέλος για φέτος .ευχομαι καλή συνέχεια σε όλους σας ,το βουνό είναι γεμάτο από χιόνι εκεί που δεν έχει αναβατόριο 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 2 Περαστικά Βαγγέλη 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted March 2 (edited) Το Σάββατο είχε στην αρχή έναν φανταστικό συνδιασμό ομίχλης και Βοριά. Στην αρχή είχε τυφλό σύστημα, μετά σηκώθηκε το σύννεφο κι έβγαλε μαγικό σκι. Σκληρό χιόνι, ταχύτητες. Για την Κυριακή, οι προλαλήσαντες. Κάποιες σκόρπιες παρατηρήσεις: Το μονοπάτι από Δία Κελάρια, θα μπορούσε να είναι μια ωραία στενή πίστα πιο εύκολη από τον Ερμή και για τους επισκέπτες και για τη διάστρωση. Υπάρχουν σημεία, στα πλάγια του μονοπατιού, που μπορεί να πατήσει το διαστρωτικό με φρέζα και να δημιουργηθεί χώρος για στροφές αντί να στηρίζεσαι αποκλειστικά σε πίτσα ή κάποιας μορφής skidding που ξύνεις το χιόνι και μένει ο πάγος. Αποτέλεσμα: ταλαιπωρία. Στην Φτερόλακκα εξακολουθεί να έχει ιατρείο; Κλειστό μου φάνηκε ή έχουν ανάγκη από Ajax για τα τζάμια; Δεν ξέρω αν αυτοί που έχουν τα σαλέ έχουν και μπιτσόμπαρο, πάντως στελέχη πληροφορικής της ΠΕΣΙΝΕ ήταν σίγουρα (είναι και της ΜΕΤΛΕΝ;) . Επειδή δε είμαι πεισματάρης, όποτε είμαι πάνω τους ζητάω τσάι του βουνού - στον Παρνασσό είμαστε. Η απάντηση είναι δεν έχουμε, αντίστοιχο είναι το English Breakfast Tea. Το ΣΚ είχε στα Κελάρια τεστ τα Van Deer και Nordica (Γραμματικόπουλος, όπως ξέρεις Βασίλη, από το χωριό μας). Ομολογώ ότι τα Van Deer είναι εντυπωσιακά σκι, κρατάνε τη γραμμή άψογα αλλά: 1) κι η τιμή εντυπωσιακή είναι 2) πόσες μέρες σκι κάνω (για τον εαυτό μου μιλάω) κάθε χρόνο (<15) ώστε να δικαιολογήσω το ποσό; Γενικά, με τις ομάδες δεν έχω θέμα - μάλλον το αντίθετο. Αλλά χθες Κυριακή ήταν 5-6 κ@λ@παιδα καποιας ομάδας, με snowboard, που περνούσαν κάτω από το δίχτυ, σπρώχναν, κοκ. Σχεδόν κάθε φορά, κάποιος τους έκανε παρατήρηση αλλά άμα είσαι αναίσθητος όλα αυτά τα ξεπερνάς. Οι αθλητές της Ν. Περιφέρειας προφανώς χαζοί που περιμέναν στην ουρά. Edited March 2 by aab Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 4 Εξαιρετική μέρα χθες. Καιρός, χιόνι, στρώσιμο και κυρίως ηρεμία. Φτερόλακκα μετρημένες παρουσίες όλη μέρα, Κελάρια μηδενικές ουρές. 15:10 5 2 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 5 (edited) Προχθές στο κλείσιμο, έκανα μια στάση στην 6 όταν άκουσα πίσω μου ένα βουητό. Γυρίζω και βλέπω την καρέκλα να περνάει σφαίρα τον πυλώνα. Αυτό διήρκεσε 5-6 λεπτά, η διαδικασία αποθήκευσης έγινε στη συνήθη ταχύτητα. https://youtu.be/xNh0vjTTO4E Edited March 5 by Pant 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 5 Αν πήγαινε έτσι με κόσμο πάνω, θα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα στοίβα χιονοδρόμων στην αποβίβαση. Ειναι αποσυμπλεκόμενο βέβαια, οπότε ούτως ή άλλως κόβει… Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 5 Οταν έφτασα κάτω ήταν ένας που περίμενε να ανέβει, η καρέκλα πήγαινε λιγο πιο γρήγορα από πριν. Το πως έφυγε μετά την σύμπλεξη, θα ΄χει να το θυμάται . Πρέπει να έφτασε πάνω σε τρία λεπτά. Είπα να πάω κι εγώ μια τελευταία αλλά πλέον δεν υπήρχαν πόδια. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 6 16 hours ago, Pant said: Προχθές στο κλείσιμο, έκανα μια στάση στην 6 όταν άκουσα πίσω μου ένα βουητό. Γυρίζω και βλέπω την καρέκλα να περνάει σφαίρα τον πυλώνα. Αυτό διήρκεσε 5-6 λεπτά, η διαδικασία αποθήκευσης έγινε στη συνήθη ταχύτητα. https://youtu.be/xNh0vjTTO4E Χωρίς να μπορώ και ούτε με νοιάζει να χρονομετρήσω, νομίζω απλά παρατηρείς το τι αγοράσαμε με 32.000.000€. Η ταχύτητα συμβολαίου είναι 5m/sec. Μάλιστα κάποιοι από τους αναβατήρες μπορούν να λειτουργήσουν με πολύ παραπάνω, την Αφροδίτη την δηλώνουν 6m/sec. Εξαρτάται από πολλούς παραμέτρους, αλλά ο μηχανολογικός σχεδιασμός είναι για πολύ πολύ παραπάνω πριν σπάσει κάτι. Με τα ματάκια μου στο εξωτερικό έχω δει και τεστ πάνω από τα 7m/sec Ο Βάκχος ας πούμε δεν είναι κρατικό μυστικό ότι πάνω από τα 3m/sec πέφτουν τόσο συχνά αποβίβαση που δεν αξίζει. Ο Ηρακλής είχε δουλέψει πολλές μέρες σερί 4m/sec με δυο βοηθούς επιβίβασης κάτω και έναν αποβίβασης πάνω. Για λόγους που θέλουν πολλές παραγράφους ανάλυσης δεν τα λειτουργούμε συχνά με αυτές τις ταχύτητες και για αυτό σου φαίνεται περίεργο. Οι πιο πολλοί χειριστές του Παρνασσού είναι εξαιρετικά παιδιά, μπορείτε να ρωτήσετε, θα χαρούν να απαντήσουν. Ακόμα πιο πολλοί είναι τα καλά παιδιά πρώην εργαζόμενοι, που έχουν φύγει τρέχωντας από το "Χιονοδρομικό" και σίγουρα μπορούν να μοιραστούν μερικές ιστορίες τρόμου και πάθους για τις δυνατότητες όλων των αναβατήρων. Δυστυχώς ο πλανήτης γενικά χιονοδρομικά στράφηκε στα εξαπλά/οχταπλά καρέκλα τα οποία απαιτούν καλή διαμόρφωση επιβίβασης/αποβίβασης, καλούς χιονοδρόμους και δυστυχώς δεν συγχωρούν φόρτωμα με πάνω από 2-3 μέτριους σε κάθε καρέκλα. Ειδικά γεμάτες καρέκλες με ταυτόχρονα goofy και regular σανίδια, αν δεν είναι στις άκρες, χωρίς βοήθεια νομοτελειακά πέφτουν. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 6 Ακριβώς όπως τα λέει ο Μιχάλης . Επίσεις να τονίσω ότι ασπιρίνη και όχι φάρμακο σε αυτές τις ατέλειες είναι η απλότητα. Όσο πιο απλά τα πράγματα , δηλαδή ευθεία μπαίνω , ευθεία βγαίνω , όλοι χιονοδρόμοι και όχι επιβάτες , μακριά από την αποβίβαση όλες οι δραστηριότητες ( δεν έχω μπαρακι δεξιά και στέκι πιστέρ αριστερά ) , έχω αλλά λιφτ και άλλες πίστες για αρχάριους να μάθουν , να προχωρήσουν , να είναι στοιχειώδώς έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα εξαπλα στην πλήρη δυναμική τους . Όταν όλα αυτά τηρούνται μπορούμε να δοκιμάσουμε μεγάλες ταχύτητες σε συμπαγείς ουρές και με πλήρη δυναμικότητα . Και βέβαια με βοηθούς λιφτιερηδες σε αποβίβαση και επιβίβαση τις αργίες. Το ζητούμενο είναι να μην σταματάει το λιφτ. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 6 Μάλιστα. Δηλαδή το 6 λειτουργεί στη μισή ταχύτητα (όχι ότι υπάρχει πρόβλημα, τι 5 τι 3 λεπτά για κορυφή) λόγω ασχετοσύνης των χρηστών. Κάτι σαν τα μεταξωτά βρακιά δλδ . Αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα με τα 32 μύρια. Βλέπω να γυρίζουν μόνιμα ανεξάρτητα τα "συζευγμένα" και... Ασ΄ το, έχουν γραφτεί τα πάντα πολλάκις. Από Δευτέρα εκεί πάλι. Θα ΄χει και φρεσκαδούρα λέει. Οι παρακάτω διαδρομές έχουν όνομα; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 6 (edited) Το έξι λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα επειδή η άφιξη στην βλαχόλακα είναι αντικριστα και σε μικρή απόσταση από την άφιξη στην βλαχόλακα του συνδετικού και μετά και τα δύο στρίβουν και ανεβαίνουν στην μεταλλική κατασκευή που μπήκε στην δεύτερη φάση του "σχεδιασμου" όταν διαπίστωσαν ότι το έχουν σχεδιάσει λάθος και έπρεπε να βάλουν όλο το σύστημα πάνω σε μια μεταλλική βάση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει ρατρακ και να αγοράσουν μηχανάκια καθαρισμού χιονιού και μετά είδαν ότι η μεταλλική βάση δεν επέτρεπε να πάρεις καρέκλα για κελάρια κλπ κλπ κλπ κλπ. Ως συνήθως την πατρότητα της ταλαιπωρίας δεν την διεκδίκησε κανείς. Στο 6 έχουν μείνει οι χειριστές που εκπαίδευσε η ντοπελ στα κόμπυ και είναι πολύ καλοί . Είναι υπεύθυνοι και για το συνδετικό που είναι το πιο κακοσχεδιασμένο κόμπυ στο βουνό. Τα λούκια που δείχνεις έχουν ονόματα ανεπίσημα . Τα μικρά πάνω από την 14 τα λένε καμινάδες της 14. Το βασικό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι αν υπάρχει διασώστης να σε κατεβάσει από εκεί αν βραχώσεις ή χτυπήσεις . Είναι δυο που μπορούν και δεν πρέπει να έχουν ρεπό. Edited March 6 by vro 1 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 6 Θυμήθηκα ξανά το στέλεχος που καθόταν δίπλα μου στον Ηρακλή όταν πρωτολειτούργησαν τα καινούρια. Ηταν ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και έλεγε διάφορα. Οι καμινάδες της 14 λοιπόν. Ωραίες. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 6 1 hour ago, Pant said: Μάλιστα. Δηλαδή το 6 λειτουργεί στη μισή ταχύτητα (όχι ότι υπάρχει πρόβλημα, τι 5 τι 3 λεπτά για κορυφή) λόγω ασχετοσύνης των χρηστών. Κάτι σαν τα μεταξωτά βρακιά δλδ . Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η έννοια "ασχετοσύνη" των χρηστών. Υπάρχει καλή και κακή αποβίβαση. Όποιος δεν έχει ξαναφορέσει πέδιλα ή σανίδι έχει κάθε δικαίωμα να μάθει να παίρνει και καρέκλα και άγκυρα και πιάτο και και και. Φυσικά με τον δάσκαλό του. Δουλειά του χειριστή είναι, να βλέπει τον εμφανώς αρχάριο χωρίς δάσκαλο και να τον στέλνει στο κατάλληλο αναβατήρα. 1 hour ago, Pant said: Θυμήθηκα ξανά το στέλεχος που καθόταν δίπλα μου στον Ηρακλή όταν πρωτολειτούργησαν τα καινούρια. Ηταν ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και έλεγε διάφορα. Οι καμινάδες της 14 λοιπόν. Ωραίες. Όταν πρωτολειτούργησαν τα καινούργια αν τα είχες προμηθεύσει με τιμολόγιο ή/και μαύρα ή/και αν ο μισθός σου έπεφτε από τα ΕΤΑΔ κάθε μήνα βρέξει/χιονίσει, προφανώς και θα ήσουν ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και θα έλεγες διάφορα. Το στέλεχος τα πλήρωσε? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 7 14 hours ago, ΜΙΚ said: Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η έννοια "ασχετοσύνη" των χρηστών Μέγα λάθος. Υπάρχουν παντού και δημιουργούν προβλήματα σε όλους. Ας μην το συνεχίσουμε, δεν υπάρχει λόγος. Μου είχε κάνει εντύπωση, πως ένας τόσο άσχετος ήταν στέλεχος. Σύνηθες φαινόμενο. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 7 Τα στελέχη κάνουν δουλειά συγκεκριμένη. Το στέλεχος που σχεδίασε το νέο συνδετικό στον Παρνασσό έκανε εξαιρετικά την δουλειά του , που ήτανε να φαγωθούν τα 22 μύρια και να μην χαλάσει ή μανέστρα. Ήμουν και εγώ αρχάριος τον περασμένο αιώνα . Οι αρχάριοι έχουν το δικαίωμα να πάνε παντού. Με αγάπη θυμάμαι τους λιφτιερηδες που με βοήθησαν . Τους άλλους τους έχω ξεχάσει . Είναι δουλειά του χιονοδρομικού να κρατάει το μέτρο . Να βοηθάνε τους αρχάριους χωρίς μπλοκάρουν τους έμπειρους . Άλλωστε το ίδιο εισιτήριο πληρώνουμε . Αλλά για να έχουν οι λιφτιερηδες όρεξη να κάνουν σωστά την δουλειά τους πρέπει να πληρώνονται , να ξέρουν ότι η σεζόν δεν θα λήξει στην ανεργία ( τρόποι υπάρχουν). Δυστυχώς πρέπει να βγουν λεφτά για τους χρυσούς μισθούς των στελεχών που φτιάχνουν τα συνδετικά ..... Κύκλος είναι όλα , εκεί που αφοδεύεις κάποια στιγμή θα ξαπλώσεις να κοιμηθείς . 2 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 7 1 hour ago, vro said: Οι αρχάριοι έχουν το δικαίωμα να πάνε παντού Οχι, δεν έχουν. 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 7 (edited) 8 hours ago, Pant said: Μέγα λάθος. Υπάρχουν παντού και δημιουργούν προβλήματα σε όλους. Ας μην το συνεχίσουμε, δεν υπάρχει λόγος. Μου είχε κάνει εντύπωση, πως ένας τόσο άσχετος ήταν στέλεχος. Σύνηθες φαινόμενο. Ίσως δεν έγινα κατανοητός. Όλοι είναι πελάτες χιονοδρομικού και έχουν κάποιες γνώσεις. Με σωστή καθοδήγηση και σωστές απαγορεύσεις μπορούν να πάνε στα σωστά σημεία για το επίπεδό τους. Οι αρχάριοι σαφώς και δεν έχουν δικαίωμα να πάνε παντού πουθενά στον κόσμο. Oύτε είχαν δικαίωμα να πάνε στον Ηρακλή, έπρεπε να βγάζει μάτια η σήμανση ότι δεν μπορούν να πάνε στον Ηρακλή ούτε έπρεπε ο κάτω χειριστής να τους αφήσει (και μάλιστα τους βοήθησε να ανέβουν). Δεν είναι άσχετοι, είναι απλά χιονοδρόμοι που στις πίστες αρχαρίων μπορούν να βελτιωθούν με μάθημα πάρα πολύ γρήγορα. Όπως είμασταν όλοι. Άσχετος στέλεχος σε Ελληνικό Χιονοδρομικό: Είδος ενδημικό, με αυξανόμενο πληθυσμό, εκτός κινδύνου εξαφάνισης, αναπαράγονται με νέες προσλήψεις, ένα μικρό ποσοστό εξελίσεται σε καλά στελέχη. Καλό στέλεχος σε Ελληνικό Χιονοδρομικό: Είδος με πίεση στον πληθυσμό, συνήθως φεύγουν με άλματα όσο πιο μακρυά από χιονοδρομικό μπορούν για αλλαγή καριέρας. Συνηθισμένο είναι και το να "δεν αντέχω άλλο να χαλάσω εγώ την υγεία μου για αυτούς, θα κάνω τα βασικά και άσε να κόψουν το λαιμό τους" Edited March 7 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 8 Για καθίστε βρε παιδιά. Προφανώς έχετε πολλά χρόνια από τότε που "μάθατε" σκι. Δεν χρειάζεται να κάνει παράλληλο κάποιος για να κατέβει τις πίστες του Ηρακλή. Εξαρτάται από το χιόνι. Σιγά μην δώσει ο άλλος 30 ευρώ για να κάτσει στον Αίολο επειδή σας έχει πιάσει ρατσισμός . Παντού θα πάει ανάλογα με το χιόνι. Δουλειά του χιονοδρομικού είναι να βάζει σήμανση παντού , να ελέγχει διακριτικά και να βοηθάει. Για αυτό ζητάμε , όσοι ζητάμε , οι πιστερ να περιπολούν στις πίστες και όχι να κάθονται να πίνουν καφέ . Επίσεις οι πίστες πρέπει να στήνονται πριν ανοίξει το χιονοδρομικό και όχι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Δίχτυα, πασαλακια κλπ κλπ πρέπει να γίνονται πριν ανοίξει το χιονοδρομικό.. . Τι να πρωτοπρολαβει ο πιστέρ , να βάλει δυχτια στην 6 ή να περιπολεί , να βοηθά και να συμβουλεύει; Έχω κατέβει την 6 με πίτσα . Ακόμα και τώρα άμα το χιόνι είναι ανώτερο από τις δυνάμεις μου με πίτσα θα την κατέβω . Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Την Κριστιάνα την ανακάλυψαν άνθρωποι που ζούσαν στο χιόνι όχι οι σούπερ ντουπερ σκιέρ του σαββατοκύριακου . Κάνεις δεν θα πει όχι στον πιστέρ που ευγενικά θα έρθει να βοηθήσει . Ο αρχάριος βοήθεια θέλει και για να έχει εξέλιξη πρέπει σταδιακά να πάει παντού . Όλοι αρχάριοι είμαστε όταν πάμε σε επίπεδο ανώτερο από την ικανότητα μας . Δουλειά του χιονοδρομικού είναι να υπάρχει αυτή η δυνατότητα για σταδιακή εξέλιξη. Αυτό είναι αυτό που πολλοί λέμε σωστή σχεδίαση του χιονοδρομικού . Σε λιφτ και πιστες . Δεν μπορεί από το μπριζολάκι να πηγαίνεις στο εξαπλό . Αλλά δεν μπορεί να περιμένεις να βγάλεις άσπρα μαλλιά για να πας στο εξαπλό. Μόλις αποκτήσεις μια γνώση του πως μπαίνω και βγαίνω στο καρεκλάκι και πως κάνω σωστά την Κριστιάνα στο στρίψιμο και στο φρενάρισμα , σχεδόν στην μετάβαση για παράλληλο, αυτή η μετάβαση θα γίνει στον Βάκχο. Και ο δάσκαλος δεν είναι σύνοδος . Θα κάνεις μάθημα , μετά θα κάνεις μόνος και όταν δεις ότι ανέβηκες το επίπεδο που σου δίδαξαν τότε θα ξανακάνεις μάθημα . Εκτός και αν είσαι πολυεκατομμυριούχος και έχεις λεφτά για πέταμα . Όλα αυτά απαιτούν οργανωμένο χιονοδρομικό. Για αυτό πχ ζητάμε οι λιφτερ να είναι ΕΞΩ και όχι να έχουν πιάσει την κουβέντα μέσα ή να διαβάζουν ένα βιβλίο. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να είναι αρκετοί και να πληρώνονται αξιοπρεπώς . Πάντα μου έκανε εντύπωση ότι αγοράζουμε τον πιο ακριβό εξοπλισμό , πάμε στα ακριβά σαλέ , ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά αλλά ανεχόμαστε ο άνθρωπος που ενδεχομένως να μας σώσει να παίρνει 600 ευρώ συν μία διαταχτικη για σπουπερ των 100 ευρώ. Μετά στον γιατρό να δώσουμε τα χιλιάρικα που αν είχαμε σωστά εκπαιδευμένο και πληρωμένο διασώστη πιστέρ δεν θα είχαμε καν πάει νοσοκομείο. Και να μην μιλήσω για επίπεδο σκι με όσα έχω δει ....ακόμα και από "αθλητές". Σιγά βρε που θα περνάμε και εξετάσεις πριν κατεβουμε στην πίστα. Όπως ακριβώς και στον δρόμο που όλοι ξέρουμε τι εξετάσεις υπάρχουν για το δίπλωμα και τι βγαίνει να οδήγησει μετά. Όλοι αυτοί σας ρωτάνε εσάς τους Σουμάχερ αν θα πάνε με τον κουβά τους στην Εθνική ..... Συνέλθετε. 3 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites