Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

λοιπον μετα απο πολυ καιρο απο 30 σελιδα ειπα να δω τι κανετε και ποσοι ακομη την πατησανε....εγω πλεον μετα απο ενχειρηση τον αυγουστο του 09 για μηνισκο μονο ενω ειχα και μερικη ριξη χιαστου εμπροσθιου εσω.το χιαστο συντηριτικη αποκατασταση,πλεον τωρα το ποδι οκ γυριζει κανονικα 90-180 και κανενα προβλημα οσο αφορα μοιρες ΟΜΩς......ναι υπαρχει ομως!!!!!!!εχουμε χουσουρια να εχουμε πονακια και κατι μερμυγκιασματα μερικες φορες στο σημειο του χιαστη...μαλλον απο την αγυμνασια!!η λεω μπορει να ειναι και απο την αλλαγη του καιρου,,,,,ειχα και καταγμα τωρα που το θυμαμαι.....

και κατι αλλο εγω προσωπικα πλεον προσεχω δεν τρεχω αλλο,παρα μονο γρηγορο βαδυν και επειδη ειχα παρει και μερικα κιλα ξαναξεκινησα διαιτα...με 1.74 υψος εχω παει 87 κιλα απο 77 το κανονικο μου...

εντυπωσεις μετα απο 1.5 χρονο δηλαδη τα μερμυγκιασματα και τα πονακια δηλαδη...

καλη αναρρωση σε ολους τους παθοντες και υπομονη παιδια και προσοχη...οσοι δεν εχετε ακομη χτυπησει..αν γινει καμια ανακαλυψη με τα βλαστοκυτταρα εδω ειμαστε να την δοκιμασουμε...

"προσοχή σε όσους δεν έχουν χτυπήσει..."

γενικά το να κόψεις χιαστό ειναι κάτι που δεν ελέγχεται και δεν αποφευγεται απόλυτα... συνηθως κόβεται απο λάθος στάση σε πτώση/προσγειωση,βιαιο γυρισμα του ποδιού και αυτα εχει παει κάτι λάθος πριν που ειναι δυσκολα να τα ελεγξεις μετα , αφου εχεις βγει πχ εκτος ισορροπιας στον αέρα...

Στο σκι τώρα τα tips ειναι απλοικά... πρεπει να εχεις συνεχή προσοχή στο σκι που κανεις ασχετα αν εισαι στο ευκολοτερο κομματι και κινεισαι με πολυ μικρή ταχύτητα... μάλιστα αυτη η συνθηκη ειναι η πιο επικινδυνη.

Θελει πάντα δυναμικό σκι. ειτε για να ξεσκαλώσεις απο το κακο χιονι είτε για να απογειωθεις απο το "σκαλωμα" και να βγουν τα σκι σου.

Σωστή ρυθμιση του din στη δέστρα. Μπορεί οι δέστρες να ειναι κατασκευασμενες πρωταρχικα για να μην σπάει το πόδι, αλλα το να μη ξεκουμπωσουν ή να ξεκουμπωσουν εκει που δε το περιμένεις(prerelease) είναι καταστροφικό αναλογα με το ειδος της πτωσης.

Σε περιπτωση που χανεις την ισορροπια σου, αν το τερρέν το επιτρέπει,αυτο το ξέρεις απο πριν επιχειρησεις να το κατεβεις, ΠΕΣΕ ακαριαια, πέσε στα ΠΛΑΓΙΑ, οσο πιο μακρυα μπορεις απο τα σκι σου με τεντωμένα πόδια... απεφυγε να πέσεις πίσω,διαγωνια πίσω... Ο χιαστός κοβεται ευκολότερα οταν το γόνατο είναι σε γωνια απο 60 εως 120 μοιρες και οταν προλάβει να στρίψει ο κορμος ενω τα ποδια δεν εχουν ακολουθήσει (συχνοτερο σε κρουστες εκτός πιστας).

Πιθανο σενάριο για ρηξη χιαστου στο σκι ειναι οταν εισαι,ορθιος, τεντωμένος και κάποιος πέσει πισω σου (αυτο το ατυχημα ειχε ο Δημητρης prorad αν θυμαμαι καλά) σε αυτη τη συνθηκη κοβεται ευκολοτερα οταν ειναι το ποδι σε εκταση παρα οταν ειναι στις 90μοιρες... η αποφυγη ειναι απλή... σε οποιοδηποτε σημειο της πιστας δεν πρεπει να νιωθεις ασφαλής ουτε καλα καλα στην ουρα του λιφτ... κοιτάς πάντα ψηλα που κατεβαινουν οι χιονοδρόμοι και είσαι έτοιμος να βγεις απο την πορεία του.

Μεγάλο μερίδιο έχει η τύχη και το σωματικό βάρος για το πρωτο δε μπορεις να κανεις πολλα αλλα για το δευτερο μπορείς.

Ναι, φυσικά θα επανέλθουν και καλύτερα μάλιστα! Θα τους βοηθήσεις κι εσύ με τις φυσιοθεραπίες + ασκήσεις μετά!

Το μυϊκό κομμάτι είναι το πιό εύκολο και αυτό του οποίου η αποκατάσταση εξαρτάται περισσότερο από εσένα!

Μην ανησυχείς γιαυτά!

Πολλά περαστικά σου και να θυμάσαι ότι η καλή ψυχολογία είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου, μην τον αφήνεις να "πέσει"! Μια περιπέτεια είναι κι αυτή! Ολέ με τρέλα! :rolleyes:

α!οκ τότε! πρέπει να κάνω πολλές ασκήσεις δηλαδή..

ακόμα μία ερώτηση: πόσο καιρό κράτησες πατερίτσες; μετά από 2 βδομάδες μετά την εγχείρηση περπατούσες κανονικά;

Καλησπέρα παιδιά,

Και εγώ παθών είμαι, πήγα για σκι πρώτη φορά στον παρνασό ξέμπαρκος με φοιτητές από Τεφαα ειδικότητας, μάθαμε τα βασικά και ανεβήκαμε στην πίστα αρχαρίων, και να μην τα πολυλογώ έπεσα δεν ανοιξε το πέδιλο γύρισε το γόνατο ακούστικε το «κρακ» και η διάγνωση είναι ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Μετά από 18 μέρες ακόμα κουτσαίνω δεν το ξεκουράζω και πολύ, πήγα στη Βιοκλινική για την πρώτη εξέταση, με εξέτασε ο Διαμαντόπουλος και πήρα δεύτερη γνώμη απο το Μετροπόλιταν όπου με εξέτασε η Βούτσνερ, και οι δύο λένε την αρθροσκόπηση ως λύση και αποκατάσταση με αρθροπλαστική.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω ακούσει κάτι για αυτούς και είμαι διστακτικός να κάνω κάτι χωρίς να ξέρω έστω και από έναν ότι αυτός μου έκανε π.χ. την επέμβαση και είναι καλός κ.λπ.

Με το ψάξιμο από γνωστους μου συστήσαν τώρα ένα άλλο γιατρό στο Μετροπόλιταν, Τριανταφυλλόπουλος λέγεται και είναι λένε καλός και κάνει επεμβάσεις σε αθλητές κ.λπ.

Παρακαλώ λοιπόν αν κάποιος γνωρίζει τίποτα για κάποιον από αυτούς που αναφέρω να μου πεί γιατί θα με βοηθήσει πολύ!!!

Τα παραπάνω νοσοκομεία τα επέλεξα διότι με καλύπτει η ασφάλεια που έχω στην Εθνική Ασφαλιστική.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πήγαινε να πάρεις άποψη και από γιατρό κρατικού νοσοκομείου.Συγκεκριμένα από τον Δημήτρη Κούλαλη του ΑΤΤΙΚΟΝ.Είναι εξαιρετικός και ειδικεύεται στις αρθρώσεις.Και δε θα πληρώσεις και τίποτε αν έχει ασφάλεια.

Το να κόψεις χιαστό στην πρώτη σου επαφή με το άθλημα, στην πίστα των αρχαρίων, ;) είναι πραγματικά για Oscar ατυχίας. Μήπως πρόσεξες σε τι ρύθμιση ήταν η δέστρα; Μήπως είχαν κάνει καμία τραγική βλακεία εκεί που νοικιάσατε τα πέδιλα;

Make Parnassos Great Again!

Γενικά ανοίγαν οι δέστρες αρκετές φορές αλλά την τελευταία δεν άνοιξε και την έπαθα, πιστεύω ότι επειδή είχα κουραστεί πάρα πολύ στην αρχή που κάναμε τα βασικά, ένιωθα τα πόδια μου πάρα πολύ βαριά, οπότε πρίν ακόμα ανέβω στην πίστα αρχαρίων ήμουν κομμάτια, άρα εκτός από ατυχία φταίω και εγώ πιστεύω...

οπως εχει γραψει και ο nickel οταν εισαι πανω στα σκι θελει παντα να εισαι στην πιεση

θελει νευρο και ποτε χαλαρωτητα

με αυτο το τροπο εχεις πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να παθεις ζημεια τουλαχιστον...

ουσιαστικα περα απο την ατυχια σου αφου σου εβγαιναν οι δεστρες πριν δεν φταιει καποιος αλλα εσυ

και το φταιξιμο σου ειναι οτι ενω κουραστηκαν τα ποδια σου συνεχισες ενω δεν επρεπε..

οπως και να'χει περαστικα σου ευχομαι και να εχεις γρηγορη αποκατασταση

DALTONS POW ROBBERY.....

Πήγαινε να πάρεις άποψη και από γιατρό κρατικού νοσοκομείου.Συγκεκριμένα από τον Δημήτρη Κούλαλη του ΑΤΤΙΚΟΝ.Είναι εξαιρετικός και ειδικεύεται στις αρθρώσεις.Και δε θα πληρώσεις και τίποτε αν έχει ασφάλεια.

Βασικά έχω φύγει για διακοπες Πάσχα τώρα και δεν είμαι Αθήνα, οπότε λίγο δύσκολο, όμως έχω στείλει τη μαγνητική σε ένα ακόμη γιατρό στο νοσοκομείο Ρόδου ο οποίος βέβαια από ότι έχω μάθει είναι κατά των επεμβάσεων, δεν ξέρω γιατί. Αλλά το θέμα είναι ότι από όσα έχω διαβάσει εδώ και σε άλλα site χρειάζεται επέμβαση για να μπορώ να έχω μια ζωή όπως πριν να μπορώ να παίζω μπάλα κλπ. Αυτό που με νοιάζει περισσότερο είνα να μάθω κάτι περισσότερο για αυτούς που προανέφερα, γιατί για την επέμβαση είμαι σίγουρος κατά 99%

Γρήγορα περαστικά και αγύριστα

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

γεια, περαστικά, σιδερένιοι κλπ κ από εμένα. Άλλος ένας χτυπημένος από ρήξη πρόσθιου και πλέον και εγχειρισμένος (ούτε μηνίσκο έκανα ούτε τπτ άλλο). Sorry αν επαναλαμβάνω κάτι που έχει ήδη απαντηθεί, αλλά ψάχνοντας στο topic δεν μπόρεσα να βρω κάτι.

λοιπόν, το πρόβλημά μου είναι ότι 20 σχεδόν μέρες μετά την εγχείρηση και έχοντας ήδη κάνει 5 φυσιοθεραπείες, κυρίως ασκήσεις ενδυνάμωσης, ξαφνικά το πόδι μου άρχισε να πρήζεται περισσότερο. Σημειώνω πως ιδιαίτερο πρήξιμο και πόνους δεν είχα ούτε αμέσως μετά την επέμβαση. Το πρήξιμο φτάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορώ ουσιαστικά να το λυγίσω όσο πριν (δλδ πάνω από από 100 μοίρες) και ούτε καν το σκέφτομαι να κάνω τις ασκήσεις που μου είχε πει ο φυσιοθεραπευτής στο σπίτι. Αυτή η ιστορία κρατάει 4-5 μέρες ήδη υποχωρώντας το πρήξιμο όταν κοιμάμαι αν και κάθε πρωι το πόδι είναι σε ελαφρά χειρότερη κατάσταση από το προηγούμενο. επιπλέον να πω ότι γενικότερα περπατάω μόνο με τον κηδεμόνα, χωρίς πατερίτσες που δε χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου, αρκετά φυσιολογικά, πάω για κανέναν καφέ κλπ. τέλος να πω ότι στις 5 φυσιοθεραπείες που έκανα είναι η αλήθεια ότι προσπάθησα αρκετά και κιλά να ανεβάσω στις ασκήσεις και αρκετές επαναλήψεις να κάνω και μερικά πράγματα παραπάνω στο σπίτι.

Δυστυχώς λόγω πάσχα δεν μπόρεσα να βρω ούτε το γιατρό ούτε το φυσιοθεραπευτή, απλά τηλεφωνικά μου είπαν και οι δυο ότι μάλλον είναι κούραση και δεν τους ανησυχεί. επειδή μάλιστα το γιατρό θα τον δω την πεμπτη και με έχει φάει η αγωνία (και ο φόβος μεταξύ μας) αποφάσισα να σας απασχολήσω. Έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο; Γνωρίζει κάποιος που μπορεί να οφείλεται ή έστω αν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό;

Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά για το χρόνο που θα αφιερώσουν για την ανάγνωση και ακόμα περισσότερο όποιον ξέρει κάτι και απαντήσει. περαστικά κ αγύριστα σε όλους τους παθόντες και μακριά από εσάς στους υπόλοιπους...

Edited by durruti

Δυστυχώς λόγω πάσχα δεν μπόρεσα να βρω ούτε το γιατρό ούτε το φυσιοθεραπευτή, απλά τηλεφωνικά μου είπαν και οι δυο ότι μάλλον είναι κούραση και δεν τους ανησυχεί. επειδή μάλιστα το γιατρό θα τον δω την πεμπτη και με έχει φάει η αγωνία (και ο φόβος μεταξύ μας) αποφάσισα να σας απασχολήσω. Έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο; Γνωρίζει κάποιος που μπορεί να οφείλεται ή έστω αν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό;

Πολλά χρόνια πολλά και πολλά περαστικά σου.

Κανείς - ούτε καν ο γιατρός σου - δεν μπορεί να σου κάνει έγκυρη διάγνωση μέσω ιντερνετ από τα συμπτώματα που περιγράφεις. Αφού γιατρός και φυσιοθεραπευτής είπαν ότι μάλλον είναι κούραση, σε αυτό να μείνεις. Είναι προφανές ότι κάτι κάνεις λάθος και επιβαρύνεις το πόδι σου υπερβολικά....

Δεν γράφεις: Παίρνεις κάποια αντιφλεγμονώδη; Τα έχεις σταματήσει; Λαμβάνεις κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή; Ο αστράγαλός σου είναι επίσης πρησμένος;

Κρίνοντας από τη δική μου αποκατάσταση νομίζω ότι προχωράς με πολύ γρήγορα βήματα, εγώ μετά από 40 μέρες άρχισα να φορτίζω σημαντικά το πόδι - μέχρι τότε περπατούσα με πατερίτσα. Ξέρω άλλους που τους συνέστησαν να περπατήσουν αμέσως, να ξεκινήσουν βάρη κλπ, αλλά φαίνεται ότι στη δική σου περίπτωση το παραέκανες.

Γιατί δεν δοκιμάζεις μία μέρα να μην το πατήσεις καθόλου; κάτσε ξαπλωμένος - καθιστός με το πόδι σου πιό ψηλά από την καρδιά να κατέβει το αίμα και να ξεπρηστεί τελείως!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Κάτι σημαντικό: Στην επέμβαση αποκατάστασης του πρόσθιου χιαστού με φυσικό μόσχευμα, υπάρχει η πολυπλοκότητα ότι ένα άλλο τμήμα του σώματος (τένοντας) καλείται να λειτουργήσει ως σύνδεσμος...Αυτή η "συνδεσμοποίηση" του τένοντα αποτελεί ένα στάδιο που απαιτεί το δικό του χρόνο που δεν μπορούμε να τον επισπεύσουμε με ο,τιδήποτε φυσιοθεραπεία, ασκήσεις ενδυνάμωσης, κλπ.

Σε απλά ελληνικά, όσο κι αν κάνεις φυσιοθεραπείες και φορτώνεις κιλά, κλπ, τα χρονικά στάδια αποκατάστασης, στα χρονικά τους ορόσημα είναι τα ίδια ό,τι πρωτόκολο αποθεραπείας κι αν χρησιμοποιείς. Δηλ, ακόμη κι αν περπατήσεις από την επόμενη μέρα της επέμβασης, πάλι στους 3 μήνες πχ θα μπορέσεις να κάνει τζόκινγκ μπρος - πίσω. Πάλι μετά 8-9 μήνες θα ξαναπαίξεις μπάσκετ - ποδόσφαιρο. Όσο πιό πολύ φορτίζεις το πόδι σου πριν ολοκληρωθεί η συνδεσμοποίηση, τόσο κουράζεις το πόδι κι ίσως να χαλαρώνει το μόσχευμα.

Check this:

http://www.bioorthopediki.gr/index.php?opt...=98&lang=el

ευχαριστώ πολύ, Γιώτα.

ήμουν σίγουρος διαβάζοντας ενδελεχώς το topic εδώ και καιρό πως θα μπορούσα να περιμένω κάποια πολύ χρήσιμη απάντηση από εσένα.

λοιπόν έχεις δίκιο για την παράλειψη μου σχετικά με τα φάρμακα. μετά την πρώτη εβδομάδα σταμάτησα κ αντιφλεγμονώδη κ αντιβίωση χωρίς να έχω τπτ παρενέργειες (πρήξιμο, κλπ.).

Όσον αφορά στο πρήξιμο μετά το 20ήμερο, κυρίως μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ενώ είχα κάνει ήδη πέντε φυσιοθεραπείες το πρόβλημα άρχισε αργότερα και χωρίς να κάνω κάτι διαφορετικό με πριν. Κατανοητό ότι δεν μπορεί κανείς από εδώ να βγάλει διάγνωση, για αυτό και ρώτησα κυρίως για την περίπτωση που κάποιος είχε παρόμοια προσωπική εμπειρία.

Πρήξιμο κάπου αλλού δεν είχα (αστράγαλο, κλπ.), αλλά όπως έγραφα μεχρι πριν 5 μερες ουσιαστικά δεν είχα πρήξιμο ούτε καν στο γόνατο. Έχω δοκιμάσει να το ξεκουράσω τελείως, αλλά δεν είδα κάποια ραγδαία βελτίωση.

Πάντως σήμερα σαν γραφικός πήγα και έκανα πάλι φυσιοθεραπεία αφού με είδε και ο φυσιοθεραπευτής και επέμεινε σε κούραση κλπ. κ μάλιστα μου είπε ότι θα ήταν χειρότερα να μην κάνω. Τώρα κατά πόσο το πίστευε ή το είπε απλά για να πληρωθει άλλη μια φυσιοθεραπέια, μακάρι να ήξερα. το γόνατο τελικά είναι ελαφρώς καλύτερα σήμερα, χωρίς όμως να έχει ξεπρηστεί τελείως.

Πάντως σε σχέση με το πόσο γρήγορα άρχισα να το καταπονώ ρώτησα αρκετές φορές το γιατρό περιγράφοντάς του αναλυτικά τι κάνω και επέμενε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επειδή με ρώτησαν πάλι σήμερα για την περίπτωση που είχα κάνει πυρετό (δέκατα) γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει σε περίπτωση που γίνει αυτό και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί;

Ευχαριστώ άλλη μια φορά πάρα πολύ για τη βοήθεια κ Γιώτα εκφραζω το θαυμασμό μου. Προσωπικά δεν ξέρω αν έχοντας ξεπεράσει οριστικά ο ίδιος το πρόβλημα θα άντεχα να το ξανασυζητάω σε τόσο συχνη και αναλυτική βάση, οπότε πολλά μπράβο και για το κουράγιο σου

Ο πυρετός γενικά υποδεικνύει ότι στο σώμα υπάρχει κάποια λοίμωξη που το ανοσοποιητικό σύστημα την παλεύει.

Μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις είναι σύνηθες για λίγο διάστημα να υπάρχουν δέκατα χωρίς να είναι κάτι ανησυχητικό, οφείλονται στη φλεγμονή. Εγώ είχα δέκατα για αρκετό καιρό, σχεδόν μήνα αν θυμάμαι καλά και υποχώρησαν μετά μόνα τους.

Αν σηκώσει κάποιος υψηλότερο πυρετό θα χρειαστεί αντιβιωτικά.

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά παραπαραυπερβάλλεις! Ούτε ηρωίδα της Αντίστασης να ήμουν! :P Αφενός η όλη περιπέτεια ήταν δυσάρεστη αλλά υπάρχουν τρις χειρότερα κι είχε και αρκετές θετικές πλευρές γιατί με έκανε να εκτιμήσω πολλά και αφετέρου αν μπορεί κάποιος μοιραζόμενος την όποια εμπειρία του να βοηθήσει τους άλλους το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να γράφει κατεβατά στο φόρουμ!! :lol::lol:

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά παραπαραυπερβάλλεις! Ούτε ηρωίδα της Αντίστασης να ήμουν! :D Αφενός η όλη περιπέτεια ήταν δυσάρεστη αλλά υπάρχουν τρις χειρότερα κι είχε και αρκετές θετικές πλευρές γιατί με έκανε να εκτιμήσω πολλά και αφετέρου αν μπορεί κάποιος μοιραζόμενος την όποια εμπειρία του να βοηθήσει τους άλλους το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να γράφει κατεβατά στο φόρουμ!! :D:D

Είπα να σε καλοπιάσω γιατί μου φάνηκε ότι σε ταλαιπώρησα πολύ με τα συμπτώματα κ την παράλειψη για τα φαρμακα.

σήμερα πολύ καλύτερα, οπότε ελπίζω να έληξε η ιστορία..

Περα από την πλάκα ευχαριστώ κ ελπίζω να επανέλθω για να βοηθήσω κ όχι ζητώντας πάλι βοήθεια

Ευχαριστώ άλλη μια φορά πάρα πολύ για τη βοήθεια κ Γιώτα εκφραζω το θαυμασμό μου. Προσωπικά δεν ξέρω αν έχοντας ξεπεράσει οριστικά ο ίδιος το πρόβλημα θα άντεχα να το ξανασυζητάω σε τόσο συχνη και αναλυτική βάση, οπότε πολλά μπράβο και για το κουράγιο σου

Από τη Στροφή της έχει μείνει :D

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλησπερα παιδια,

Εγω ειμαι παρα πολυ ατυχος,τον ιανουαριο εκανα εγχειρηση ολικης ρηξης προσθιου χιαστου,το οποιο το επαθα στο στρατοπεδο(παιζοντας μπασκετ επεσα και ακουσα το χαρακτηριστικο "κρακ") και τα εξοδα τα καλυψε ο στρατος.Η εγχειρηση πηγε μια χαρα,ξεκινησα μετα απο 2-3 εβδομαδες την φυσικοθεραπεια.Ασκησεις για τετρακεφαλο,ποδηλατο καθε μερα,κλπ.Πριν ενα μηνα τελειωσα τις φυσικοθεραπειες και ημουν μια χαρα,δεν μπορουσα ακομα να τρεξω βεβαια,αλλα μου ειπε να αρχισω σιγα σιγα να πηγαινω στιβο και να ψιλοτρεχω μεχρι να μπορω παλι κανονικα να τρεχω,και να κανω καποιες ασκησεις σπιτι με βαρη.Και εχτες μου χτηπησε για αλλη μια φορα την πορτα η ατυχια.Ειχα βγει να παρω τσιγαρα,και πατωντας κατι γλιστρησα και βρεθηκα φαρδυς πλατυς κατω(δν ακουσα καποιο κρακ),οταν σηκωθηκα δν μπορουσα να περπατησω κανονικα,με ποναγε αλλα οχι πολυ,πηγα σπιτι εβαλα το βραδυ παγο(μου εχει πρηστει μπροστα στο γονατο που χτηπησα λιγο αλλα και λιγο πανω απο το γονατο αριστερα).Το ποδι το παταω σημερα αλλα οχι πολυ καλα, δν με ποναει, το τεντωνω μπροστα κανονικα,αλλα δν μπορω να το λυγισω πολυ πισω(οχι οτι πριν πηγαινε πολυ,γαιτι χρειαζεται ακομα δουλεια).Να συνεχισω να βαζω παγο μπας και ξεπρηστει, δν θελω ακομα να παω σε γιατρο,αν δν δω παντως βελτιωση θα παω.Ειναι δυνατον να μου ξανακοπηκε κανενας χιαστος η κατι τετοιο?ουτε να το σκεφτομαι δν θελω :rolleyes: Δν ασχολουμαι με καποιο αθλημα και ουτε προκειται απο δω και περα.

Άντε να ξαναγράψω λίγο να σας πω για την μετεγχειρητική πορεία μου.

Λοιπόν τελικά έκανα ΠΧΣ στο μετροπόλιταν έμεινα μέσα 1 μέρα 6/5 την έκανα 7/5 βγήκα.

Μόνο ο χιαστός είχε πρόβλημα ευτυχώς και ο γιατρός μου είπε πως πήγε πολύ καλά. Δεν μου έβαλε παροχέτευση (σωληνάκι) επειδή δεν το χρησιμοποιεί γενικά ο γιατρός, οπότε το αίμα όλο έμεινε στο πόδι, η πρώτη εβδομάδα δεν είχα ξεκινήσει φυσικοθεραπείες και δεν έκανα και πολλά πολλά μόνος μου, το πόδι μου είχε πρηστεί και μέρα με τη μέρα όλο και πιο δύσκαμπτο. Τη μέρα που βγήκα από το νοσοκομείο πατούσα τη φτέρνα και μέσα σε μια εβδομάδα δεν μπορούσα να το πατήσω με τίποτα.

Είχε φτάσει το αιμάτωμα στην γάμπα και δεν μπορούσα να την αγγίξω καν. Μόλις κλείνω εβδομάδα πάω να κλείσω για φυσκικοθεραπείες, κάπου κοντά, απόσταση που τώρα την κάνω σε 2 λεπτά την έκανα σε μισή ώρα «Πέθανα». Δέν μπορούσα να ανέβω τα σκαλιά με την καμία. Θα ξεκινούσα την Δευτέρα όμως με είδαν εκεί και μου λένε κάτσε να κάνουμε κάποιες ασκήσεις για να σε βοηθήσουν. Οι πόνοι απίστευτοι προσπάθησε να μου ενεργοποιήσει τον τετρακέφαλο, τον οποίο ακόμα δεν είχα «βρει», δεν ξέρω πως είναι όταν γεννάνε οι γυναίκες αλλά εγώ αν είχα μωρό στην κοιλιά θα είχε βγεί!

Δεν ξέρω αν με την παροχέτευση τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Πάντως σιγά σιγά το πόδι έχει πάρει τα πάνω του, για 20 μέρες ή καλύτερα νύχτες είχα μεγάλη δυσκολία στον ύπνο αφού με τραβούσε η γάμπα, οπότε κάθε 2 ώρες σχεδόν ήμουν ξύπνιος.

Περίπου 40 μέρες έχουν περάσει πλέον και είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση πήγα και για μπάνιο το τριήμερο περπατάω αρκετά καλά, τελείωσα σήμερα τις φυσικοθεραπείες (σύνολο 12) και τώρα το πρόγραμμα λέει μπάνιο κάθε μέρα και γυμναστήριο σιγά σιγά. Ευτυχώς το μπάνιο θα το έχω εύκολο μιας και προορισμός μου είναι η Νίσυρος για όλο το καλοκαίρι, τώρα το γυμναστήριο θα δείξει..

Αυτά, σας κούρασα λίγο αλλά προσπάθησα να πω εν συντομία τις πρώτες 40 μέρες μετά την εγχείριση.

Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και ελπίζω να ξανανέβω στο βουνό κάποια στιγμή, αλλά καλύτερα προετοιμασμένος!!!

...γλιστρησα και βρεθηκα φαρδυς πλατυς κατω(δν ακουσα καποιο κρακ),οταν σηκωθηκα δν μπορουσα να περπατησω κανονικα,με ποναγε αλλα οχι πολυ...
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις πρόβλημα στο ίδιο σημείο (χιαστός). Μπορεί και να μήν είναι κάτι. Μία απλή ακτινογραφία θα σου δείξει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο γόνατό σου, στο χειρουργημένο σημείο τουλάχιστον.

Καλησπέρα σας έπαθα ατύχημα και τώρα έχω ρήξη προσθιου χιαστου .έχω μπερδευτεί με τους γιατρούς και ενώ δεν περπαταω σκέφτομαι ότι δεν θα ξανακανω σκι και τρελλενομαι .

Υπάρχουν πολλά ονόματα γιατρών αλλα ποιο να διαλέξω ;;; Ψάξω την σεζόν που μας έκανε την χάρη εφέτος και μας φόρτωσε με υπέροχο χιόνι ...... Κλάψ......

Περαστικά σου.

Το οτι δεν θα ξανακάνεις σκι δεν ισχύει για πολύ παρά μόνο για φέτος :)

Απο που είσαι ?

Περαστικά

Συμφωνώ απόλυτα και έχε στο νου σου αυτό που λέει ο blacksmith συνέχεια. Ξέρουμε τουλάχιστον 10 παιδιά εδώ μέσα που έπεθαν ρήξη χιαστού και την επόμενη σεζόν έκαναν κανονικά σκι. Το σημαντικό είναι είναι ότι δεν ξέρουμε κανέναν που σταμάτησε το σκι. Υπομονή επιμονή και θετική σκέψη.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλώς ήρθες και καλή δύναμη.

Πράγματι, το πιο σωστό είναι αυτό που σου έγραψε ο ΜΙΚ περί υπομονής και επιμονής.

Δες και http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=4925&st=80&p=79500&hl=+ρήξη%20+χιαστού&fromsearch=1&&do=findComment&comment=79500

(υπάρχουν και άλλα επιμέρους threads).

Πάντως, μην περιμένεις να σου συστήσει κάποιος ανοικτά έναν γιατρό - είναι κάτι που δεν κάνουμε στο forum - με pm ίσως.

[εγώ είμαι από τους τυχερούς με μηνίσκο μόνον]

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.