Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
zeto

ΑΤΥΧΗΜΑ : ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ

Recommended Posts

εγω ειχα χτυπησει το 2002 στο σκι και το ειχα αφησει ετσι...η μεγαλητερη βλακεια που εχω κανει ηταν αυτη...τελικα μπηκα στο χειρουργειο τον γεναρη του 08 αφου το γονατο πλεον δεν ακουγε τιποτα, και απο τοτε ολα καλα...ουτε πονεσα ουτε τιποτα...τον επομενο χρονο εκανα και σκι κανονικα...

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

γιοτα ο γυσικοθεραπευτης μου ειπε οτι απο την μαγνιτικη φαινεται ηδη ο μισος χιαστος και μπορει αμα φυγει το υγρο να φανει και ποιο πολυ αλλα ενας γιατρος δεν μου ειπε το ιδιο πες μου εγω τωρα ποιον να πιστεψω? ποιος θελει να μου φαει τα λεφτα?

Αντώνη λέω να περιμένεις να φύγει το πρήξιμο και να ξανακάνεις μαγνητική να δεις τί θα γνωματεύει σε συνδυασμό με το γιατρό που σου εμνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.

Αν έχεις μερική ρήξη κατά 50% νομίζω ότι θα σε συμβουλεύσει ο γιατρός σου να το αντιμετωπίσεις συντηρητικά σε αυτή τη φάση και να δυναμώσεις πολύ τους τετρακεφάλους σου. Εξαρτάται όμως πάντα από την κλινική εξέταση, δηλαδή κάνοντάς σου το γνωστό τεστ, πόσο σταθερό είναι το γόνατο. Αυτό εξαρτάται από το μυοσκελετικό σου σύστημα. Σε άλλους ανθρώπους μπορεί με 50% ρήξη το γόνατο να είναι εξαιρετικά σταθερό, σε άλλους μπορεί να "παίζει".

Η αστάθεια είναι το πρόβλημα γιατί με τις κινήσεις τρίβεται ο χόνδρος και δημιουργούνται μή ανατρέψιμες φλεγμονές και βλάβες. Γιαυτό έχει νόημα η επέμβαση έγκαιρα όταν υπάρχει αστάθεια.

• Like 1

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Πέρασε ήδη μια βδομάδα από τον τραυματισμό μου. Έχω ξεκινήσει φυσιοθεραπεία εδώ και 5 μέρες... το πόδι μου γενικά το νιώθω καλά, αν και δεν υπακούει στο λύγισμα. Στο τέντωμα δεν έχω θέμα, αλλά όποτε προσπαθώ να το λυγίσω καταβάλλω πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν πετυχαίνω ούτε τα 2/3 της διαδρομής... Από τη μια αφόρητος πόνος, από την άλλη δεν πάει, δεν λυγίζει άλλο... Αύριο θα πάρω τα αποτελέσματα της μαγνητικής. 3 γιατροί που με έχουν δει είναι σίγουροι ότι θα δείξει ολική ρήξη και πιθανόν και μηνίσκο... Δεν θέλω να προτρέχω, αλλά φοβάμαι πολύ. Καταρχήν μου φαίνεται γολγοθάς και απίστευτα μακρύς δρόμος η πορεία προς την αποκατάσταση... Κατά δεύτερον έχω δύο παιδιά που με παρακαλάνε να μη χάσουμε τις διακοπές τον Αύγουστο... θα μπορώ να πάω? Δε νομίζω... Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά αύριο μπαίνει ο πατέρας μου στο νοσοκομείο. Πρέπει να κάνει επειγόντως επέμβαση καρδιάς, του βρήκαν 2 βαλβίδες (αορτική και μιτροειδή) κατεστραμμένες... ουφφφφφ...

Μου δίνει κουράγιο το φόρουμ, είστε όλοι πολύ καλοί και καθησυχαστικοί... Γενικά αισιόδοξοι... Γι' αυτό τα μοιράζομαι αυτά μαζί σας...

χαχαχα, ο άντρας μου λέγεται Χρήστος (που είναι "Κίτσος" στα βλάχικα)... το χρησιμοποίησα σαν ψευδώνυμο σε ένα online παιχνίδι που παίζαμε μαζί και μου κόλλησε... :)

Η πλάκα είναι πως έχω γνωρίσει συμπαίκτες από το παιχνίδι στην πραγματικότητα, οι οποίοι με φωνάζουν Κίτσο, το Κατερίνα δεν τους βγαίνει... :)

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα? Έχουν αρχίσει και με πονάνε οι παλάμες μου από τις πατερίτσες, καθώς και το γερό πόδι. Επίσης σήμερα με πόνεσε η πλάτη. Τι κάνετε γι' αυτό? Υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιώ τις πατερίτσες χωρίς πόνο στα χέρια?

εχεις δικιο ρε γιοτα......για την ασταθεια που λες δεν εχω παρατηρησει κατι ακομα......νομιζω δηλαδη....οταν λες ασταθεια το γονατο παιζει αριστερα δεξια η εκει που πας να σηκωθεις νομιζεις οτι θα πεσεις δωσε μου αν μπορεις ενα παραδειγμα και σε πιες κινησεις παρατηρηται αυτη η ασταθεια......συγνωμη που σε κουραζω αλλα..................................................

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα? Έχουν αρχίσει και με πονάνε οι παλάμες μου από τις πατερίτσες, καθώς και το γερό πόδι. Επίσης σήμερα με πόνεσε η πλάτη. Τι κάνετε γι' αυτό? Υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιώ τις πατερίτσες χωρίς πόνο στα χέρια?

Έχεις τις πατερίτσες που ακουμπούν στη μασχάλη ή τις πιό κοντές που φτάνουν μέχρι τους αγκώνες; Αν έχεις τις πρώτες, άλλαξε και πάρε τις κοντές, γενικά επιβαρύνουν λιγότερο. Αν έχεις ήδη τις κοντές και πονάς, βάλε γαντάκια γυμναστηρίου για τις παλάμες.

Και βασικά μην κυκλοφορείς και πολύ! Είσαι τραυματίας! Να άναθέσεις δουλειές στα πιτσιρίκια σου!!

εχεις δικιο ρε γιοτα......για την ασταθεια που λες δεν εχω παρατηρησει κατι ακομα......νομιζω δηλαδη....οταν λες ασταθεια το γονατο παιζει αριστερα δεξια η εκει που πας να σηκωθεις νομιζεις οτι θα πεσεις δωσε μου αν μπορεις ενα παραδειγμα και σε πιες κινησεις παρατηρηται αυτη η ασταθεια......συγνωμη που σε κουραζω αλλα..................................................

Όλα αυτά που λες. Κυρίως είναι σαν να κάνει το γόνατο ένα κλατσ και αποχωρίζεται το κάτω από το πάνω. Αν έχεις ακόμη πρήξιμο μπορεί να μην το καταλαβαίνεις γιατί ούτως ή άλλως δεν πατάει καλά.

Υπομονή! Περίμενε! Περαστικά!

Έχω τις κοντές πατερίτσες. Θα δοκιμάσω αυτό με τα γαντάκια που λες Γιώτα!

Όσο για την αστάθεια, η δική μου αίσθηση είναι πως το γόνατο φεύγει προς τα πίσω (πολύ άσχημη αίσθηση!)... Πάντως η μαγνητική είναι μάλλον ασαφής, λέει "τουλάχιστον μερική ρήξη, πρέπει να συσχετιστεί με την κλινική εξέταση και την αστάθεια", αλλά αναφέρει ξεκάθαρα πως έχω ρήξη του έσω μηνίσκου και κάτι άλλες αλλοιώσεις στα κόκαλα, που δεν τις καταλαβαίνω. Έχω στείλει στο γιατρό μου το πόρισμα και περιμένω να με πάρει τηλέφωνο. Ελπίζω να τη γλιτώσω χωρίς επέμβαση!

κιτσο....περιμενε να ξεπριστει το γονατο και μετα βλεπεις....χαλαρωσε κ απολαυσε τη περιποιηση ;)

Γεια σας και απο μενα,

Ηρθε η ωρα να πω την δικη μου ιστορια.. 20 Δεκ 2011 παιζοντας ποδοσφαιρο σε γηπεδακι 6χ6 εντελως μονος μου εκανα μια υπερεκταση του γονατος (σε συνδυασμο με καποια στροφικη κινηση που δεν την καταλαβα ομως) και επεσα κατω με εντονους πονους αλλα χωρις να ακουσω καποιο κρακ.. Καταλαβα οτι ειχα καποιον τραυματισμο αλλα οχι τοσο σοβαρο...

Εβαζα παγους κτλ κτλ και το ξεκουραζα αλλα καθοτι στρατιωτης δεν μπορουσα να κανω πολλα και περιμενα μερικες μερες να περασει..

Ο καιρος περναγε και δεν βελτιωνοταν αισθητα και ετσι πηγα στο 401.. Αδιαφορη αντιμετωπιση "κανενας ψιλοτραυματισμος θα ειναι...ξεκουρασου παρε αντιφλεγμονωδη και τα ξαναλεμε".. Το ποδι βελτιωνοταν αργα αλλα σταθερα..

Ξαναπαω 401 τα ιδια... και παιρνω την αποφαση να κανω μονος μου μαγνητικη μιας και δεν μου ελεγαν εκεινοι.. Αποτελεσμα?? Μερικη ρηξη προσθιου χιαστου, ρηξη εσω και εξω μηνισκου :D

Παω σε 3-4 γιατρους ο καθε ενας δικη του αποψη οι περισσοτεροι ειπαν να το παμε συντηρητικα μεχρι να απολυθω και τοτε χειρουργιο γιατι αλλιως θα σημαινε αναβολη απο τον στρατο.. Το παιρνω αποφαση και ξεκιναω φυσιοθεραπειες με το ποδι να βελτιωνεται σημαντικα.. Απουσια πονων, μπορουσα να κανω σχεδον τα παντα, αλλαγες κατευθυνσης, ενδυναμωση, σπανια κολυμπι σχετικα συχνα ποδηλατο, πολυ γρηγορα εφτασα σε πληρη εκταση, σχετικα γρηγορα σε πληρη καμψη... Το ποδι σε πολυ καλη κατασταση..

Οσο πλησιαζε η απολυση (25/7) το ξαναεψαξα.. Πηγα στον πολυ γνωστο του χωρου μου λεει θα προτεινα συντηρητικα παροτι του ειπα οτι ασχολουμαι ερασιτεχνικα αλλα συχνα με μπασκετ και το χειμωνα με σκι ....Μου λεει κανε μια νεα μαγνητικη και ελα να σε ξαναδω.. Κανω μια μαγνητικη 5 μηνες μετα την πρωτη τα ευρηματα παραμενουν... (εν τω μεταξυ εχω προσπαθησει να ζορισω λιγο το ποδι να δω τα ορια του... εχω παιξει και 3-4 σχετικα ηρεμα μπασκετακια ολα καλα... ουτε πονος ουτε πρηξιμο ουτε ασταθειες)Το συζηταμε συνεχιζει να λεει συντηρητικα.. Μολις αναφερω μπασκετ και σκι μου λεει οτι αν ειναι ετσι θα παρουμε ρισκο να αθληθεις αχειρουργητος.. Θα προτεινα χειρουργιο.. Σκωτσεζικο ντους..

Και τωρα η ωρα των ερωτησεων..

1) Τι λεει η εμπειρια σας?

2) Μετα το χειρουργιο ποσες μερες περνανε για να περπατησεις οδηγησεις αν ολα πανε καλα?

3) αν χειρουργηθω αρχες αυγουστου θα προλαβω να ειμαι σε ψιλο καλη κατασταση τελη αυγουστου για να δωσω εξεταστικη? (διαβασμα, οδηγηση, περπατημα)

4) Θα προλαβω σκι την ερχομενη σαιζον???

ΥΓ. 26 χρονων καλη φυσικη και μυικη κατασταση...

Jikl, με μερική ρήξη ίσως πραγματικά καλύτερα να το δουλέψεις συντηρητικά με φυσιοθεραπείες και πολλή ενδυνάμωση του τετρακεφάλου + πολύ κολύμπι τώρα το καλοκαίρι. Τώρα το πόδι σου είναι σχεδόν καλά. Γιατί τρώγεσαι να ξανανοίξεις ιστορίες;

Αν τραυματιστείς πάλι - που καλό είναι να προσέχεις να το αποφύγεις - τότε το αποφασίζεις το χειρουργείο! Μπορεί όμως να μην ξαναχρειαστεί και να μην ξαναέχεις ποτέ πρόβλημα.

Γενικά, το χειρουργείο είναι η τελευταία λύση αν έχεις αστάθεια. Αν δεν έχεις γιατί να μπεις σε αυτή την ταλαιπωρία. Το σημαντικότερο: ένα πόδι χειρουργημένο, όσο καλά κι αν πάει η επέμβαση και η μετέπειτα αποκατάσταση, θα είναι πάντα ένα πόδι χειρουργημένο που θα σου δίνει κατά καιρούς περισσότερες ή λιγότερες ενοχλήσεις.

Ξανασκέψου το!!!

Yota, ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

Το ποδι αυτη την στιγμη εκτος απο μερικες ελαχιστες ενοχλησεις (κυριως οταν ειναι κρυο.. πχ οταν αρχισω και κανω ποδηλατο-παιζω μπασκετ δεν καταλαβαινει τιποτα) ειναι μια χαρα..

Αλλα και εγω ο ιδιος πιστευω οτι λογο συχνης ενασχολησης με μπασκετ αλλα και σκι καποια στιγμη θα συμβει κατι χειροτερο.. Και ισως τοτε εκτος και απο αλλες βλαβες (μηνισκοι χονδροι κτλ) θα ειναι και σε πιο ακαταληλη χρονικη στιγμη (δουλειες μεταπτυχιακα)...

Απο την μια σκεφτομαι να το κανω να ξεμπερδεψω (μιας και λογω μικρης ηλικιας και δραστηριοτητας καποτε θα χρειαστει) και το αλλο γιατι να μπλεξω τωρα αφου ειμαι και νιωθω καλα????

Γεια σας και απο μένα.

Συνοπτικα η ιστορία μου.

2003 παθαινω ρηξη προσθιου χιαστου και εσω μηνισκου

2006 εγχειρηση με hamstrings και μερικη αφαιρεση του σπασμενου κομματιου του μηνισκου.

Πριν 6 μηνες επεσα πανω στο χειρουργημενο ποδι με δυναμη(φαεινη ιδεα το μπασκετ στους 10 Κελσιου).

Αποτελεσμα μαγνητικης μετα απο 7-8 μερες που επαθα το ατυχημα.

Ρηξη σωματος εσω μηνισκου

Οιδηματωδης ΠΧΣ χωρις να διακρινεται λυση της συνεχειας του(λογω του οιδηματος)ειχε τρελο υγρο το ποδι μου

Διακρινεται οστεοχονδριτιδα 5x11mm χωρις αποκολληση του τεμαχιου εξω μηριαιου κονδυλου

Σημαντικου βαθμου ενδοοστικο οιδημα εξω μηριαιου κονδυλου

Ευμεγεθης κυστη Baker

Κοινως το γονατο μου εγινε κομπολοι.

Γεγονοτα:

Ξοδεψα μια μικρη περιουσια ~1000 ευρω σε γιατρους ολο αυτο το διαστημα με τους περισσοτερους να μην κανουν καλη κλινικη εξεταση(λογω βαρεμαρας φανταζομαι η κατι αλλο που δεν με αφορα)

πχ.Με το που χτυπησα πηγα στον καθηγητη που με χειρουργησε σε πανεπιστημιακο νοσοκομειο επαρχιας ο οποιος ακουμπησε το γονατο μου για 3 δευτερολεπτα.

Σε 2 βδομαδες μου λεει μπαινεις για αρθροσκοπηση--εισαι νεος ανθρωπος λεει.

Η ιστορια πισω απο αυτη την κουβεντα ειναι πως τον παρακαλουσα πριν 6 χρονια να με εγχειρησει γτ και καλα ειχε καλη φημη και μου ελεγε εχω μεγαλη λιστα αναμονης κλπ.Μολις του πα γρηγοροσημο,με πηρε κατευθειαν.

Οποτε και αυτη τη φορα ηξερε πως θα πεσει παραδακι και μαααλλον βιαστηκε να με σφαξει.

Anyway.

Κατοπιν περασα και απο Νικολαου--δεν τον απασχολει μου λεει η οστεοχονδριτιδα--παρολο που εγω πεθαινω στον πονο οταν κατεβαινω σκαλες και γενικα ακουω κατι κρακ κρακ στην εξωτερικη μερια του γονατος μου.Εδωσε μεγαλυτερη εμφαση στον σπασμενο μηνισκο.Με λυπησε το γεγονος πως μου συνεστησε μονο 10 συνεδριες φυσιοθεραπειες.Το ποδι προφανως χρειαζεται χειρουργειο.

Οποτε και ενδυναμωση εκανα με ισομετρικες,βαρη,κολυμπι και στο μεσοδιαστημα των 6 μηνων το ποδι να συνεχιζει να ποναει και να εχω αρκετες ενοχλησεις ιδως προς την εξωτερικη πλευρα του γονατος,και στην οπισθια επιφανεια της αρθρωσης και πανω στο κοκαλο.Μεσα κι εξω δλδ..

Μετα απο την απελπιστικη κατασταση σε ολα τα νοσοκομεια της χωρας φανταζομαι--τουλαχιστον σε 2 μεγαλα μου παν πως δν κανουν χειρουργεια λογω επισχεσης εργασιας αποφασισα να την κανω σε ιδιωτικο.

Μεθαυριο θα με δει κι ενας αλλος ο οποιος μου πε πως χειρουργει και σε ιδιωτικο στη Λαρισα.Οποτε με βλεπω για εκει περα.Rumor has it πως ειναι πολυ καλος (γενικα ολη η ορθοπαιδικη κλινικη στη Λαρισα ακουγεται)

Καποιες ερωτησεις.

1)Συνηθως οι τιμες που κυμαινονται για αμοιβες γιατρων + εξοδα κλινικης κλπ?Στην κλινικη που ρωτησα μου παν απο 700-2500 μαξ αναλογα τι υλικα θα χρησιμοποιησει ο γιατρος + Χ η αμοιβη του γιατρου.Καποιος ελεγε 7000 υλικα .Τι σκατα,χρυσο του βαλανε?

2)Το μεγαλυτερο απο τις ενοχλησεις που εχω ειναι ο πονος στο κατεβασμα σκαλας στην περιοχη που η μαγνητικη δειχνει την χονδρινη βλαβη + καποιοι ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟΙ τενοντες σαν κορδονακια στην εκει περιοχη κατω απο το γονατο.Οποιοι εχουν παρομοια εμπειρια μπορουν να πουν αν μετα το χειρουργειο τους αποκατασταθηκαν οι πονοι και οι ενοχλησεις τους??

3)Η αληθεια ειναι πως,μετα απο ενα ποστ του Βελισαριου,για το πως καποιος κανει ιστορια εναν τραυματισμο του ενω καποιος αλλος τον σκεφτεται συνεχεια,μπηκα σε σκεψεις.Με εχει ριξει πολυ ψυχολογικα η ολη ιστορια απο την στιγμη που το επαθα ,επειδη εχω ξαναχειρουργηθει,ξερω τι ταλαπωρια περναμε ολη στην αποκατασταση κλπ..και στην ιδεα πως θα τα ξαναπαθω τρελαινομουν.Ειδικα οταν διαβαζα πως η χονδρινη βλαβη ειναι δυσκολη στην αντιμετωπιση με αμφιβολα αποτελεσματα...+ πως πριν 2 βδομαδες ειχα προταση απο εξωτερικο για δουλεια σε μεγαλη πολυεθνικη..και αναγκαστηκα να τους γειωσω... :( Θα γινουν αραγε τα πραγματα οπως πριν?(εν μερει ειναι ρητορικη ερωτηση..απλα προσβλεπω στα ενθαρρυντικα σας λογια εαν περασατε παρομοια)

4)Οσοι πιστοι του ΤΣΜΕΔΕ(του υπεροχου αυτου ταμειου).Ετυχε κανεις σας να κανει επεμβαση σε ΜΗ συμβεβλημενη κλινικη ?Δικαιολογουν τπτ απο κει περα?Aπο φυσιοθεραπειες το ΤΣΜΕΔΕ δικαιολογει?Θα παω και θα ρωτησω αυριο βεβαια..αλλα ειναι τοσο μουντρουχοι εκει περα που δν σου δινουν σαφεις απαντησεις...

Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων...

Καποιος που δεν θα ξανααθληθει ποτε στη ζωη του πια!!!

Yota, ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

Το ποδι αυτη την στιγμη εκτος απο μερικες ελαχιστες ενοχλησεις (κυριως οταν ειναι κρυο.. πχ οταν αρχισω και κανω ποδηλατο-παιζω μπασκετ δεν καταλαβαινει τιποτα) ειναι μια χαρα..

Αλλα και εγω ο ιδιος πιστευω οτι λογο συχνης ενασχολησης με μπασκετ αλλα και σκι καποια στιγμη θα συμβει κατι χειροτερο.. Και ισως τοτε εκτος και απο αλλες βλαβες (μηνισκοι χονδροι κτλ) θα ειναι και σε πιο ακαταληλη χρονικη στιγμη (δουλειες μεταπτυχιακα)...

Απο την μια σκεφτομαι να το κανω να ξεμπερδεψω (μιας και λογω μικρης ηλικιας και δραστηριοτητας καποτε θα χρειαστει) και το αλλο γιατι να μπλεξω τωρα αφου ειμαι και νιωθω καλα????

1) Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να έχεις νέο ατύχημα λόγω της μερικής ρήξης. Ίσα ίσα αφού το ξέρεις, θα είσαι πιό προσεκτικός, με την έννοια ότι θα φροντίζεις πάντα να προθερμαίνεσαι σωστά, θα αποφεύγεις τις κακοτοπιές και θα γυμνάσεις πολύ τους τετρακέφαλούς σου.

2) Τα παραπάνω θα σε ωφελήσουν γενικώς αλλά κυρίως, ούτως ή άλλως θα τα έκανες μετά την επέμβαση γιατί μην φανταστείς ότι μετά από το χειρουργείο είσαι χαλαρός και δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις νέο αντίστοιχο τραυματισμό!

3) Αν όπως λες η ζωή σου μεθαύριο θα είναι πολύ πιό busy, είναι ενδεχόμενο να ασχολείσαι και πολύ λιγότερο με τα μπάσκετ και τα σκι και να μην έχεις τις επιβαρύνσεις που σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή.

4) Αν η μερική ρήξη που έχεις ήταν πιό κοντά στην ολική ρήξη αφενός το πόδι σου θα είχε αστάθεια, αφετέρου θα το έλεγε στη γνωμάτευση στη μαγνητική και ο γιατρός σου θα σε συμβούλευε κατευθείαν να πας για επέμβαση.

5) Ένα χειρουργείο δεν είναι ποτέ χαλαρό. Το συγκεκριμένο είναι και αρκετά πολύπλοκο με μοσχεύματα, στις περισσότερες περιπτώσεις ολική νάρκωση κλπ. Ποτέ δεν αποκλείονται οι επιπλοκές και κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι 100% όλα θα πάνε καλά γρήγορα.

6) Ένα χειρουργημένο πόδι δεν είναι ποτέ ίδιο με πριν. Πας στο χειρουργείο μόνον αν όπως είσαι σήμερα δεν μπορείς να έχεις το επιπεδο ζωής που θέλεις. Πρακτικά: Αν έχεις αστάθεια προχώρα. Αν όχι ξέχνα το χειρουργείο!

Καποιες ερωτησεις.

1)Συνηθως οι τιμες που κυμαινονται για αμοιβες γιατρων + εξοδα κλινικης κλπ?Στην κλινικη που ρωτησα μου παν απο 700-2500 μαξ αναλογα τι υλικα θα χρησιμοποιησει ο γιατρος + Χ η αμοιβη του γιατρου.Καποιος ελεγε 7000 υλικα .Τι σκατα,χρυσο του βαλανε?

2)Το μεγαλυτερο απο τις ενοχλησεις που εχω ειναι ο πονος στο κατεβασμα σκαλας στην περιοχη που η μαγνητικη δειχνει την χονδρινη βλαβη + καποιοι ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟΙ τενοντες σαν κορδονακια στην εκει περιοχη κατω απο το γονατο.Οποιοι εχουν παρομοια εμπειρια μπορουν να πουν αν μετα το χειρουργειο τους αποκατασταθηκαν οι πονοι και οι ενοχλησεις τους??

3)Η αληθεια ειναι πως,μετα απο ενα ποστ του Βελισαριου,για το πως καποιος κανει ιστορια εναν τραυματισμο του ενω καποιος αλλος τον σκεφτεται συνεχεια,μπηκα σε σκεψεις.Με εχει ριξει πολυ ψυχολογικα η ολη ιστορια απο την στιγμη που το επαθα ,επειδη εχω ξαναχειρουργηθει,ξερω τι ταλαπωρια περναμε ολη στην αποκατασταση κλπ..και στην ιδεα πως θα τα ξαναπαθω τρελαινομουν.Ειδικα οταν διαβαζα πως η χονδρινη βλαβη ειναι δυσκολη στην αντιμετωπιση με αμφιβολα αποτελεσματα...+ πως πριν 2 βδομαδες ειχα προταση απο εξωτερικο για δουλεια σε μεγαλη πολυεθνικη..και αναγκαστηκα να τους γειωσω... :( Θα γινουν αραγε τα πραγματα οπως πριν?(εν μερει ειναι ρητορικη ερωτηση..απλα προσβλεπω στα ενθαρρυντικα σας λογια εαν περασατε παρομοια)

4)Οσοι πιστοι του ΤΣΜΕΔΕ(του υπεροχου αυτου ταμειου).Ετυχε κανεις σας να κανει επεμβαση σε ΜΗ συμβεβλημενη κλινικη ?Δικαιολογουν τπτ απο κει περα?Aπο φυσιοθεραπειες το ΤΣΜΕΔΕ δικαιολογει?Θα παω και θα ρωτησω αυριο βεβαια..αλλα ειναι τοσο μουντρουχοι εκει περα που δν σου δινουν σαφεις απαντησεις... Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων... Καποιος που δεν θα ξανααθληθει ποτε στη ζωη του πια!!!

1) Τόσο που λες θεωρώ ότι είναι το κόστος όταν πας ιδιωτικά. Μέσω ασφαλιστικών σε "σφάζουνε", 10 χιλ - 15 χιλ μου έχουν πει φίλοι. Αν σου βάλουν τεχνητό μόσχευμα επειδή πχ ο τένοντας είναι πολύ λεπτός, τότε αυτό κόστιζε 3 χιλ ευρώ θυμάμαι το 2006.

2) Δεν έχω καταλάβει τί χειρουργείο πας να κάνεις. Θα σου κάνουν καθαρισμό του χόνδρου με αρθροσκόπηση; Θα πειράξουν και το μηνίσκο; Μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι θα δει ο γιατρός τί χρειάζεται κατά στην αρθροσκόπηση...Πιστεύω ότι όλο σου το πρόβλημα προέρχεται από την κάκωση στο μηνίσκο. Όταν θεραπευτεί αυτό, νομίζω ότι ούτε η χονδροπάθεια θα σε ενοχλεί τόσο και η κύστη Baker θα απορροφηθεί μόνη της. Λογικά θα έχεις πολύ λιγότερες ενοχλήσεις μετά. Όμως να ξέρεις ότι γενικά, μετά το 1ο χειρουργείο που έχεις για τον πρόσθιο χιαστό, υπάρχουν στο γόνατο μετεγχειρητικά υλικά που ενδέχεται να δίνουν ενοχλήσεις στο χόνδρο ειδικά μετά από προπόνηση, ανέβασμα - κατέβασμα σκάλας, κλπ. Εγώ έχω ξαναεπισκεφτεί πολλές φορές το γιατρό μου έκτοτε και με έχει εξετάσει πολύ προσεκτικά. Καταλήξαμε στο ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά δημιουργούνται μικροτραυματισμοί με τις διάφορες επιβαρύνσεις. Βάζω πάγο σχεδόν κάθε βράδυ που σίγουρα κάνει καλό και έχω μάθει να το αγνοώ και λίγο και όλα μιά χαρά. Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; γενικά στο γιατρό κ. Νικολάου τρέφω μεγάλο σεβασμό και αν δεν σου μίλησε για χειρουργείο με βάζει σε σκέψεις.

3) Ποιά είναι η ερώτηση; Θα σου έλεγα απλά να χαλαρώσεις και να σκέφτεσαι ότι περνάς μιά φάση και θα βρεθεί μία λύση. Φαίνεσαι πελαγωμένος. Βάλε τα πράγματα σε μία σειρά. Όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα, άλλοτε υγείας, άλλοτε επαγγελματικά, άλλοτε προσωπικά.

4) ΤΣΜΕΔΕ έχω κι εγώ. Χειρουργήθηκα στο Ερρίκος Ντυνάν που είναι μεν συμβεβλημένο αλλά δεν κάθισα να περιμένω 2 μήνες τη σειρά για να πάω μέσω του ΤΣΜΕΔΕ. Επομένως είναι σαν να πήγα ιδιωτικά. Από τα 1600 ευρώ της επέμβασης (τιμή που συμφώνησα με με δικό μου γιατρό) μου έδωσαν 60 και από τα 500 του αναισθησιολόγου μου έδωσαν πίσω 39!! Τα χρήματα για τις φυσιοθεραπείες μου τα έδωσαν σχεδόν εξολοκλήρου όμως, περίπου 30 ευρώ ανά συνεδρία.

Περαστικά και καλή τύχη ό,τι αποφασίσεις!

Κυρίως, σβήσε από το μυαλό σου αυτό το "Καποιος που δεν θα ξανααθληθει ποτε στη ζωη του πια!!!"

Ένα ατύχημα είχες που διορθώνεται, δεν είναι το τέλος του κόσμου. ;)

Make Parnassos Great Again!

2) Δεν έχω καταλάβει τί χειρουργείο πας να κάνεις. Θα σου κάνουν καθαρισμό του χόνδρου με αρθροσκόπηση; Θα πειράξουν και το μηνίσκο; Μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι θα δει ο γιατρός τί χρειάζεται κατά στην αρθροσκόπηση...Πιστεύω ότι όλο σου το πρόβλημα προέρχεται από την κάκωση στο μηνίσκο. Όταν θεραπευτεί αυτό, νομίζω ότι ούτε η χονδροπάθεια θα σε ενοχλεί τόσο και η κύστη Baker θα απορροφηθεί μόνη της. Λογικά θα έχεις πολύ λιγότερες ενοχλήσεις μετά. Όμως να ξέρεις ότι γενικά, μετά το 1ο χειρουργείο που έχεις για τον πρόσθιο χιαστό, υπάρχουν στο γόνατο μετεγχειρητικά υλικά που ενδέχεται να δίνουν ενοχλήσεις στο χόνδρο ειδικά μετά από προπόνηση, ανέβασμα - κατέβασμα σκάλας, κλπ. Εγώ έχω ξαναεπισκεφτεί πολλές φορές το γιατρό μου έκτοτε και με έχει εξετάσει πολύ προσεκτικά. Καταλήξαμε στο ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά δημιουργούνται μικροτραυματισμοί με τις διάφορες επιβαρύνσεις. Βάζω πάγο σχεδόν κάθε βράδυ που σίγουρα κάνει καλό και έχω μάθει να το αγνοώ και λίγο και όλα μιά χαρά. Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; γενικά στο γιατρό κ. Νικολάου τρέφω μεγάλο σεβασμό και αν δεν σου μίλησε για χειρουργείο με βάζει σε σκέψεις.

Γεια σου Γιώτα.

Μετα το πρωτο χειρουργειο μου το 2006 εκανα οτι ηθελα,ετρεχα,ανεβοκατεβαινα τα παντα χωρις καμια ενοχληση.Ειχε κανει καλη δουλεια ο γιατρος γτ δν ειχα καμια ενοχληση.

Τωρα για το νεο προβλημα μου,απο οτι μου ειπαν θα καθαρισουν το μηνισκο.Ειναι ο εσω μηνισκος ομως.

Ενω η βλαβη στο χονδρο ειναι στον εξω.Οποτε ειναι ασχετα μεταξυ τους.

Η χονδρινη βλαβη θελει απο μονη της φτιαξιμο.Δεν διορθωνεται φτιαχνοντας κατι αλλο.

Συνηθως υπαρχουν 4 τακτικες--μικροκαταγματα-μεταμοσχευση αυτολογων χονδροκυτταρων,στερεωση με βιδες Herbert κλπ.

Επισης θα πρεπει μαλλον να μ κανουν και αναθεωρηση του πρσθιου χιαστου επειδη τον ειδαν χαλαρωμενο--τζογαρει το γονατο.

Δεν ειμαι υπερβολικος καθολου.Η εμπειρια μου δειχνει πως κανενας γιατρος δν θα σου κανει αφενος ΕΝΔΕΛΕΧΗ κλινικη εξεταση,αφετερου δεν ξερουν ολοι να διαβαζουν καλα τις μαγνητικες.

Και γω για τον Λακη ειχα ακουσει καλα λογια,αλλα η χονδρινη βλαβη ειναι μισο τετραγωνικο εκατοστο,δινει εμφανη σημαδια πονου και παρολα αυτα δν τον απασχολησε.Κανενας γιατρος δεν ειναι θεος,ολοι κανουν λαθη.Αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως η πλειοψηφια των γιατρων δινει εμφαση στο ΧΙΑΣΤΟ.λες και δν υπαρχουν χονδροι,μηνισκοι,τενοντες,μυες,οστικες μλκιες για να δουν.Στα 3 λεπτα εξετασης θα σου κανουν την κλασσικη Noυλης-Lachman,και τπτ αλλο.

Γιωτα αυτο που λες για τους μικροτραυματισμους εγω το θεωρω απαραδεκτο.Ειναι δυνατον να λες πως βαζεις καθε βραδυ παγο,τοσο καιρο μετα την επεμβαση σου?Με συγχωρεις κι ολας,αλλα μου ειναι δυσκολο να πρεπει να συμβιβαστω με μικροενοχλησεις κλπ απο την στιγμη που θα κανω επεμβαση.Ενταξει,ισως εγω που κανω και 2η ισως να πω,ΟΚ το χω διαλυσει το γονατο,δν πειραζει κι ας με τσιμπαει μια στο τοσο.

Αλλα μετα το πρωτο που εκανες εσυ οπως κι εγω δν θα επρεπε να θυμασαι ποιο ποδι χτυπησες,ουτε παγους ουτε τπτ.

Ευχαριστω πολυ για ολα...

Rainman φαίνεται ότι έχεις ψάξει αρκετά τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι κινδυνεύεις έτσι από ημιμάθεια, όπως άλλωστε κι εγώ κι όποιος προσπαθεί να βρει μιά άκρη αποσπασματικά χωρίς να έχει ολοκληρωμένη γνώση. Γιαυτό σε ο,τιδήποτε αφορά το γόνατό μου, πέρα από αυτά που διαβάζω και ακούω εμπιστεύομαι πρωταρχικά το γιατρό που με έχει χειρουργήσει κι εμπιστεύομαι:

1) Το ότι στο γόνατό σου σήμερα έχει χαλαρώσει το μόσχευμα οφείλεται ακριβώς στο ότι από την αρχή μετά την επέμβαση δεν είχες καμμία ενόχληση, Σου έκαναν πρακτικά ένα πιό χαλαρό "δέσιμο" , το αντίθετο από εμένα. Το αντίτιμο είναι οι ενοχλήσεις που νιώθω που προέρχονται από μία σχετική ακαμψία.

2) Αυτά που περιγράφεις για το χόνδρο γίνονται όταν υπάρχουν πολύ σοβαρές βλάβες.

3) Όλοι οι αθλητές και οι υπερβολικά ασκούμενοι έχουν προβλήματα στις βασικές αρθρώσεις όπως τα γόνατα και συν την ηλικία, οι ενοχλήσεις είναι κάτι που μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Το να βάζεις πάγο μετά από βαριές προπονήσεις είναι βασικό!

4) Δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει κάνει επέμβαση στο γόνατο ή σε οποιαδήποτε άλλη άρθρωση και μετά από καιρό να μην θυμάται ποιό πόδι / χέρι ήταν. Και ξέρω πολλούς!

5) Επίσης δεν γνωρίζω κανέναν που να προπονείται πραγματικά πολύ και να μην έχει κάποιες ενοχλήσεις στις αρθρώσεις ανεξαρτήτως επέμβασης...

Και πάλι περαστικά σου

• Like 1

φιλε περιτο να σου πω οτι εχεις κανει χοντρη μ@λ@κι@....αν εκανες την ενχειρηση στο στρατο 1ον την εκανες τσαμπα (κοστιζει αρκετα εξω), 2ον θα σε ενχειρηζε πολυ καλος γιατρος, 3ον θα γλυτωνες ολες τις παπαριες του στρατου (σκοπετα, αγγαρειες, παρελασεις κλπ), 4ον θα καθοσουν κανα 2μηνο σπιτι σου και θα εκανες ανετα φυσιοθεραπειες και θα μετρουσε κανονικα στη θητεια....σε ενα 6 μηνο εισαι κομπλε αν εισαι γυμνασμενος γενικα

Rainman φαίνεται ότι έχεις ψάξει αρκετά τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι κινδυνεύεις έτσι από ημιμάθεια, όπως άλλωστε κι εγώ κι όποιος προσπαθεί να βρει μιά άκρη αποσπασματικά χωρίς να έχει ολοκληρωμένη γνώση. Γιαυτό σε ο,τιδήποτε αφορά το γόνατό μου, πέρα από αυτά που διαβάζω και ακούω εμπιστεύομαι πρωταρχικά το γιατρό που με έχει χειρουργήσει κι εμπιστεύομαι: 1) Το ότι στο γόνατό σου σήμερα έχει χαλαρώσει το μόσχευμα οφείλεται ακριβώς στο ότι από την αρχή μετά την επέμβαση δεν είχες καμμία ενόχληση, Σου έκαναν πρακτικά ένα πιό χαλαρό "δέσιμο" , το αντίθετο από εμένα. Το αντίτιμο είναι οι ενοχλήσεις που νιώθω που προέρχονται από μία σχετική ακαμψία. 2) Αυτά που περιγράφεις για το χόνδρο γίνονται όταν υπάρχουν πολύ σοβαρές βλάβες. 3) Όλοι οι αθλητές και οι υπερβολικά ασκούμενοι έχουν προβλήματα στις βασικές αρθρώσεις όπως τα γόνατα και συν την ηλικία, οι ενοχλήσεις είναι κάτι που μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Το να βάζεις πάγο μετά από βαριές προπονήσεις είναι βασικό! 4) Δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει κάνει επέμβαση στο γόνατο ή σε οποιαδήποτε άλλη άρθρωση και μετά από καιρό να μην θυμάται ποιό πόδι / χέρι ήταν. Και ξέρω πολλούς! 5) Επίσης δεν γνωρίζω κανέναν που να προπονείται πραγματικά πολύ και να μην έχει κάποιες ενοχλήσεις στις αρθρώσεις ανεξαρτήτως επέμβασης... Και πάλι περαστικά σου

Γεια σου Γιωτα παλι.

1)Χμμ,δεν ξερω εαν ευσταθει αυτο που λες για να εχω αποψη.Ενδεχομενως,αλλα και παλι δεν θα επρεπε να εχεις ενοχλησεις.Θα επρεπε να εχεις την ιδια ποιοτητα ζωης με πριν.Ειμαι καθετος σε αυτο.Να με συγχωρεις.

2)Επεσα πανω στο ποδι με ολο το βαρος μου.Ειναι αντικειμενικο τι ειναι σοβαρες βλαβες και τι οχι.Αλλα ναι,για να ραγισε κομματι χονδρου σιγουρα εγινε κατι ασχημο.

3)Συμφωνω,αλλα νομιζω πως εσυ δεν κανεις βαρια προπονηση καθε μερα για να βαζεις παγο σχεδον καθε βραδυ οπως ειπες.Αν παλι ξεσκιζεσαι στα γυμναστηρια,μπραβο σου.Παω πασο(και απο θεμα χρονου και δραστηριοτητας)Εισαι αξια συγχαρητηριων.Το λεω για οσους ζουν ΑΘηνα και δουλευουν σαν τα σκυλια ολη μερα. :P

4)Εγω δν θυμομουν.

5)Παρομοιως.Αν και θα επρεπε να ησουν πιο σαφης στην προταση σου.Εγω πχ επαιζα πριν καμια 10 χρονια τοσο μπασκετ που λιγοι παιζουν καθημερινα + προπονησεις.Καμια ενοχληση.

Η προταση σου θα ειχε ισχυ,εαν ελεγες πχ πως εξαρταται και απο το ποσο χρονων εισαι.Αλλες αρθρωσεις (επιπεδο καταπονησης) εχεις στα 40 αλλες στα 18.

Σε ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις.Ειναι αληθεια πολυ βοηθητικες.Θα ενημερωσω για την πορεια μου!!!

:)