donmeli 14 Report post Posted December 5, 2006 Αν πάλι τα RX8 δεν σου είναι too much και δεν σ' ενοχλεί το περσινό μοντέλο ρίξε μια ματιά κι ΕΔΩ Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis29 1 Report post Posted December 5, 2006 Αν πάλι τα RX8 δεν σου είναι too much και δεν σ' ενοχλεί το περσινό μοντέλο ρίξε μια ματιά κι ΕΔΩ Καθόλου δεν με ενοχλούν τα περσινά. Είμαι έτοιμος να τα ρίξω στο...καλάθι! 1.65 ή 1.70 λέτε; Είμαι 1.75 74kg. Εγώ μάλλον συγκλίνω προς το 1.70 λόγω του ότι συνήθως δε πάω αργά και καλύτερα να έχω λίγο παραπάνω radious. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted December 5, 2006 οχι 1.65 μην το σκεφτεσαι.το 1.70 ειναι πολυ ψηλο για σενα. Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted December 5, 2006 Δεν συμφωνώ Saltofx. Αφού το παλικάρι το "έχει" (κοίτα το πρώτο του ποστ σ΄αυτό το τόπικ ) και προτιμάει πιο πολύ τον Gs χαρακτήρα παρά τα Short turns το 170 μπορεί και να του κάνει καλό. Βέβαια αυτά είναι θέματα προσωπικών προτιμήσεων και θα πρέπει ο ίδιος να ξέρει τι ζητάει. Κι απ΄ότι φαίνεται ξέρει. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted December 5, 2006 πιστευω οτι αυτο το πεδιλο πρεπει να το παρει στο 1,65 συμφωνα με το σωμα του....αν πιστευει οτι δεν θα τον κραταει τοτε παει σε πιο σκληρο..το καθε πεδιλο εχει τον χαρακτηρα του..............τοτε μπορει να κοιταξει το rx9 που εχει πιο gs χαρακτηρα......(π.χ.δεν μπορουμε να παρουμε ενα sl πεδιλο για παραδειγμα και να το παρουμε ψηλο επειδη θελουμε να κανει μεγαλες στροφες.) Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis29 1 Report post Posted December 5, 2006 Αν πάλι τα RX8 δεν σου είναι too much και δεν σ' ενοχλεί το περσινό μοντέλο ρίξε μια ματιά κι ΕΔΩ Έχει κάνει κανείς αγορές από αυτό το Site από Ελλάδα; Γίνονται αποστολές μέχρι εδώ;; Με μπέρδεψε λίγο εκεί που αναφέρει σε πίνακα (pdf) τιμές αποστολής ανά χώρα και στην Ελλάδα έχει κενά... Και αυτά τα Γερμανικά... Ευχαριστώ, για τις συστάσεις για το ύψος. Δεν νομίζω όμως τελικά να έχουν πιά και τόση διαφορά... Άλλωστε, όπως έχω ήδη γράψει, το θέμα της....συνήθειας με απασχολεί. Γιατί, η διαφορά από τα νυν πέδιλα θα είναι αρκετά μεγάλη που τελικά τα υπόλοιπα είναι ισως λεπτομέρειες. Ε, και το ski είναι ski. Ή ξέρεις (και πας) ή δεν ξέρεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted December 5, 2006 Φίλε μου δεν υπάρχει απαράβατος κανόνας που να καθορίζει μονοσήμαντα το ύψος του πέδιλου βάσει σωματικών χαρακτηριστικών. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι προσωπικές προτιμήσεις για το στυλ και το είδος σκι που προτιμάει ο καθένας να κάνει. Αν είσαι ευχαριστημένος με ένα πέδιλο και νιώθεις ότι σου "ταιριάζει" το μήκος που θα επιλέξεις έχει να κάνει (πέρα από τα κιλά - επίπεδο- δυναμική σου) και ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσεις. Αν το ζητούμενο σου είναι η ευκινησία και οι γρήγορες στροφές πας σε πιο κοντά μεγέθη απ΄ότι αν επιζητείς υψηλές ταχύτητες και σ΄ενδιαφέρει η σταθερότητα αντίστοιχα θα κινηθείς σε μεγαλύτερα μήκη. Αυτό δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του πέδιλου, απλά το προσαρμόζει στα προσωπικά γούστα. Βέβαια +/- 5 εκ δεν σημαίνουν το σύμπαν ( για σκι μιλάμε ) Η εξίσωση Gs=σκληρό δεν είναι τόσο απλή κι απόλυτη. Αν πάλι κάνω λάθος θα μ΄ενδιέφερε αυτή η φόρμουλα υπολογισμού ( και φαντάζομαι και πολύ κόσμο ακόμα). @Vassilis Πριν ένα δυο χρόνια που είχα ενδιαφερθεί να ψωνίσω από το συγκεκριμένο site μου είχε κάνει άριστη εντύπωση, παρόλο που τελικά δεν έκατσε η αγορά. Τότε μου είχαν προτείνει, μιας και τα μεταφορικά για Ελλάδα ήταν γύρω στα 30€ ( τότε) να τα βάλουμε μισά αυτοί και μισά εγώ μιας και εντός Γερμανόφωνου χώρου τα έστελναν δωρεάν. Τώρα μόλις έκανα καταχώριση στοιχείων με διεύθυνση Ελλάδα και μου έβγαλε έξοδα μεταφοράς 6€ !! Αυτά με επιφύλαξη. Ίσως ένα mail ή τηλ. να έλυνε την απορία. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis29 1 Report post Posted December 5, 2006 Τώρα μόλις έκανα καταχώριση στοιχείων με διεύθυνση Ελλάδα και μου έβγαλε έξοδα μεταφοράς 6€ !! Αυτά με επιφύλαξη. Ίσως ένα mail ή τηλ. να έλυνε την απορία. Ναι, αυτό το είδα κι εγώ... Καλό πάντως είναι να γίνει και ένα τηλ όπως λες. Το θέμα με το μοντάρισμα της δέστρας είναι σημαντικό; Πρέπει να δώσω σχετικά στοιχεία (ακριβή ή μπορώ να το κάνω (μοντάρισμα) και εκ των υστέρων; Spechen Sie Deutch?? (να θυμόμουν κι άλλα...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted December 5, 2006 Αν δώσεις μήκος μπότας ( κατά προτίμηση της δικής σου ) σου μοντάρουν την δέστρα μεν δεν την ρυθμίζουν δε. Αν δεν βάλεις μέγεθος μάλλον θα στην στείλουν σε κουτάκι να το κάνεις όπου θέλεις. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 5, 2006 Τα Fischer RX εχουν το Railflex και μετα τη θεση της δεστρας τη ρυθμιζεις εσυ αναλογα με τις μποτες σου με ενα κατσαβιδι. Νομιζω οτι το Railflex ειναι ηδη πανω στο σκι, αν οχι, να το βαλουν. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted December 5, 2006 Και μιας και μιλάμε για Fischer, έχει κανείς το τηλ. του εισαγωγέα στην Αράχωβα? Το 22670-29101 δεν λειτουργεί. Ξέρει κανείς? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted December 6, 2006 Το 05/06 μοντέλο των RX6 έχει διαφορά με το αντίστοιχο φετινό? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 6, 2006 ressac θα δουλευει αυτο το τηλεφωνο μεσα στην επομενη εβδομαδα. Περιμενουν τον ΟΤΕ να το βαλει στο καινουριο μαγαζι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
evank65 0 Report post Posted December 7, 2006 Δοκίμασε το 22670-31798 Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted December 18, 2006 να κανω μια ερωτιση? ειμαι αναμεσα σε 4 μοντελα σκι για off pist καταστασεις... Rossignol bandit B2 Rossignol Scratch Sprayer FS Salomon teneighty foil Salomon teneighty gun εσεις τη θα προτηνατε? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 18, 2006 Τα gun και το scratch είναι παραπουδροπέδιλα. Ισως too much για Ελλάδα Τα gun υπερβολικές διαστάσεις έχουν νομίζω Τα scratch είχα βάλει πιο παλιά και πετάγανε στη πούδρα ενώ είναι σουπερ μαλακά και ελαφριά για κόλπα Τα Β2 είναι πολύ καλά για Ελληνικές αλλά και πολύ βαθιές πούδρες τα φοράω δυο χρόνια και τα αγαπάω Τα foil κάτι παρόμοιο με τα Β2 πρέπει να είναι γενικά λίγο πιο εκτός. Μάλλον προσανατολισμένα πιο πολύ στα άλματα είναι. Πουδράνθρωπε ωραίο προβληματισμό έχεις... Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted December 18, 2006 Για πες μας όμως όταν λες off-piste,πως το εννοείς? Θες ένα πέδιλο που θα το έχεις αποκλειστικά για εκτός,αν υποθέσουμε,ότι ήδη διαθέτεις κάποιο μοντέλο για εντός? Αν είναι το μοναδικό σου ζευγάρι σε τι ποσοστό θα κινείσαι εκτός? Σκοπεύεις να πας/προσγειώνεσαι switch ή έχεις κάποιοες freestyle ανησυχίες που θες να τις περάσεις στο backcountry? Θες τις έστω λίγες πουδρομέρες ή αν πετύχεις πουδροβδομάδα σε τίποτα Άλπεις να είσαι ο Θεός της πούδρας ή θες να βολεύεσαι σε μια ευρύτερη γκάμα ποιότητας χιονιού? Θες να στρίβεις με μεγάλες ή πολύ μεγάλες στροφές? ______________________________________________ Τα sprayer FS είναι freestylάδικο πέδιλο,δηλαδή πολύ ελαφρύ,μαλακό,με μικρό sidecut,προσανατολισμένο κυρίως για snow-park.Δεν είναι ότι δεν θα πάει εκτός,απλά σίγουρα βρίσκεις πιο ικανά πέδιλα για αυτή τη χρήση π.χ πιο σταθερά.Γενικά η σειρά FS των Scratch θεωρείται αρκετά μαλακό πέδιλο και αυτό δεν ξέρω πόσο θα σε ικανοποιήσει αν το θες αποκλειστικά για το "κλασσικό"-directional freeride. Μάλλον τα scratch BC είναι πιο προσανατολισμένα στη χρήση που θες,αλλά για την Ελλάδα ίσως να τα θεωρήσεις too much με μέση στα 98mm,ωστόσο τα πιο στενά Sprayer BC ίσως να τα βρεις την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για τις συνθήκες της Ελλάδας.Υπόψην πάντως ότι και τα BC-Sprayer BC είναι twintips,άρα η γεωμετρία,κατασκευή τους λαμβάνει υπόψην το backcountry freestyle. _______________________________________________ Η σειρά Bandit αποτελεί την κλασσική freeride σειρά της Rossignol.Προσανατολισμένα στην "κλασσική στάση οδήγησης",ενδεχομένως πιο επαρκή σε πίστα-carving,με εντονότερο sidecut,μάλλον πιο σκληρά τα κάνουν όλα και συμφέρουν.Μάλιστα αξίζει να δεις και τα B3.Βασικά αποτελούν σημείο αναφοράς. ______________________________________________ Τα gun είναι στην κατηγορία των scratch BC,ωστόσο διαθέτουν πιο έντονο sidecut = πιο μικρή ακτίνα.Είπαμε αν θες να είσαι ο βασιλιάς της πούδρας τα παίρνεις,ωστόσο στις συνήθως πιο παγωμένες,σκληρές,βαριές,νωπές συνθήκες της Ελλάδας βολεύεσαι και με κάτι 10mm στενότερα χωρίς πολλούς συμβιβασμούς + κερδίζεις ένα πιο γρήγορο edge-to-edge. ______________________________________________ Οπότε ερχόμαστε στα foil τα οποία αν και ανήκουν στην freestye κατηγορία θα τα βρεις να συγκρίνονται με πιο αμιγή freeride πέδιλα,όπως τα B3.Αρκετά ελαφριά και poppy,όπως όλα τα Salomon,έχουν sidecut για πιο κοφτές στροφές-στα μέτρα του freeride πάντα. ______________________________________________ 1) Οπότε εγώ θα σου έλεγα αν δεν ενδιαφέρεσαι με αυτά τα πέδιλα να κάνεις freestyle,θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είτε τα απάτητο είτε σε πίστα πήγαινε προς τα Bandit,αλλά ρίξε και μια ματιά στα Β3. 2) Αν το χαμηλό βάρος παίζει πρώτιστο ρόλο για τυχόν φιγούρες στα άλματα,ωστόσο θες να κρατήσεις όσο το δυνατόν και μια πιο catchy αίσθηση πήγαινε foil.Πιο ανάλαφρα,ίσως και πιο μαλακά από τα Bandit θα εκτελέσουν ίσως ένα -δύο κλικ πιο κάτω τα heavy-duty freeride καθήκοντά τους. 3) Τα Gun αν δεν σε χαλάνε τα 96mm μέσης και μια κάποια αργοπορεία στο edge-to-edge είναι powder machine και πολύ ικανά στο off-piste γενικότερα.Σαν πιο φαρδιά foil ίσως.... 4) τα BC = BIG TOYS για τις uber πούδρες,τα Spayer BC ....μμμ αν θες να κάνεις πάρκο το backcountry είναι πιο light έκδοση. 5) Τα Scratch SPRAYER FS άστα για το πάρκο Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 18, 2006 Εαν σε ενδιαφερει εκτος πιστας σταθεροτητα σε οτι χιονι και εαν ειναι επισης δες και τα Κ2 apache recon και outlaw 78 και 88μμ μεση αντιστοιχα. Τα πρωτα τα χαιρεσαι ξεκουραστα και στη πιστα ενω τα δευτερα εχουν απαιτησεις απο τον αναβατη τους, παντως καρβαρουν. το Recon vs B3 (το καινουριο/παλιο Β2) ιδιο sidecut σχεδον, πιο ευκολα οι πολυ κλειστες στροφες-jump turns στη πουδρα με τα Β3 ανωτερο το freeriding με τα recon,σιγουρια στα πολλα χιλιομετρα ελαφρυτερα για πιο ευκολες φιγουρες στα αλματα τα Β3 συμπεριφορα gs σκι τα recon σε στρωμενη πιστα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted December 18, 2006 Μάλλον τα scratch BC είναι πιο προσανατολισμένα στη χρήση που θες,αλλά για την Ελλάδα ίσως να τα θεωρήσεις too much με μέση στα 98mm,ωστόσο τα πιο στενά Sprayer BC ίσως να τα βρεις την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για τις συνθήκες της Ελλάδας.Υπόψην πάντως ότι και τα BC-Sprayer BC είναι twintips,άρα η γεωμετρία,κατασκευή τους λαμβάνει υπόψην το backcountry freestyleΤα scratch BC είναι 98mm, μόνο σε μήκος 185cm.To 178cm είναι 96mm και το 171cm 94mm στη μέση... Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted December 19, 2006 Η χρηση που τα θελω ειναι θα ελεγα ενα -85% πουδρα Αυστριας και κατα ενα 15-20% σαμαρακια (Da Bump House!!) Δεν θα ελεγα οτι με ενδιαφερει και τοσο πολυ το Ελληνικο σκι καθος πρωτημο να παω 1 εβδομαδα τα χριστουγενα μια εβδομαδα τον Ιανουαριο και αλλη μια τον φεβρουαριο και να κλεισω την σεζον καπου στο πασχα παρα να πηγενω και να τα σκαω στον παρνασσο και στα καλαβριτα τα σαββατοκυριακα...! Δεν λεω θα παω με τους φιλους με το κλαμπ και οτι αλλο προκηψει αλλα δεν ειναι οτι θα παω για να κανω σκι για την παρτη μου... Αρα αυτο που μας ενδιαφερει ειναι κατι σε πουδρα του εξωτερικου και σε σαμαρακια του εξωτερικου...! Louis με υψος στο 1.90 θα παω μαλον για 98mm αν παω σε scratch BC... κοιταξα και τα Β3, δεν ειναι καθολου ασχιμα... Αληθεια για τα 98 κιλα που ειμαι θα ανταπεξελθει καποιο πεδιλο στα 81-87mm sidecut??? αυτα θα ειναι τα δευτερα πεδιλα καθος για εντος εχω αλλα! το θεμα του βαρους στα πεδιλα με ενδιαφερει αρκετα θα ελεγα γιατι θελω να σικωνομαι απο το εδαφος που και που απο κανα βραχακι η κανα στημενο αλματακι...! μετα απο αρκετο ψαξιμο βεβαια με βλεπω να καταλιγω η σε Β3 καθος ειναι πεδιλα τα οποια δεν θα χριαστει να κατεβω μεχρι το αμαξι για να βαλω τα εντος και να κανω σκι εντος, ειναι σχετικα ελαφρια για καποια "αλματακια", το sidecut ειναι ικανοποιητικο θα ελεγα και θεωρω πως ειναι αυτο που ψαχνω... Ο αλλος προβλιματισμος που εχω τωρα ειναι οι μποτες και δεστρες καθος δεν θελω να ξυλοσω αυτες που εχω στα αλλα σκι... Οι μποτες πανε για φουντο μαλον γιατι εκανα βλακια οταν τις πειρα και μετα απο περιπου μια ωρα σκι αρχιζουν και με μουδιαζουν ανεφ ετιας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted December 19, 2006 Βασικά κι ο ίδιος θα αντιλαμβάνεσαι,ότι ο συνδιασμός πούδρας - bumps θα είναι κάπως συμβιβαστικός. Από bumps δεν ξέρω και πολλά,πάντως ίσως ένα σχετικά ελαφρύ πέδιλο,με αρκετό pop να σε διευκολύνει παραπάνω από ένα βαρύ οδοστρωτήρα.Επίσης,ενώ στην πούδρα - κι όχι μόνο- το φάρδος είναι φίλος,δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο στα bumps ου θες ασταπιαία transitions. Από τα παραπάνω πέδιλα που ανέφερες τα Gun -όπως και τα Scratch BC- ενδείκνυνται καλύτερα για πούδρες Άλπεων,από τα υπόλοιπα.Τώρα στα bumps ίσως να αισθάνονται λίγο "φορτηγά".Αν συμβιβαστείς κάπως στο θέμα πούδρας βέβαια πας στα foil και τα B3,τα οποία λογικά θα σου φανούν πιο snappy.Τα B3 ίσως να είναι πιο επαρκή ειδικά στα μεγάλα βουνά των Άλπεων από τα πιο "ελληνικά" Β2. Αυτό που με προβληματίζει από εκεί και πέρα είναι ότι είσαι μεγαλόσωμος και δεν ξέρω αν τα foil με την ελαφριά isocell κατασκευή τους...δεν θα ξεχειλώσουν.Απλά στο λέω,διότι υπάρχει η πεποίθηση-ίσως και μύθος πλέον- ότι τα woodcore πέδιλα ίσως να είναι κατατις βαρύτερα,αλλά δίνουν μια πιο solid αίσθηση ή οποία δεν "ξεθωριάζει" με τα χρόνια.Τα B3 δεν ξέρω αν έχουν ξύλο ή όχι,ωστόσο ο freeride χαρακτήρας τους προϋποθέτει ότι με κάποιο τρόπο θα είναι ίσως πιο επαρκή πέδιλα για όλες τις χρήσεις. Απαντώντας συνάμα και στο ερώτημά σου αν υπάρχουν πέδιλα mid-fat που να αντέχουν τα κιλά σου θα σου έλεγα ένα κάρο. Π.χ γιατί δεν κοιτάς από Κ2 τα Outlaw ή από Head τα Monster 82 ή 88.Η από Salomon -μιας και την ανέφερες- τα Fury,τα οποία είναι και μακράν πιο ελαφριά και turny από τα υπόλοιπα,οπότε στα bumps θα είσαι πιο άνετος.Και από Atomic έχεις επιλογή ,όπως το snoop daddy.Όλα αυτά σίγουρα δεν έχουν το φάρδος των gun ή των BC,ωστόσο αποτελούν ένα καλό συνδιασμό που δεν θα σε απογοητεύσει στην πούδρα των Άλπεων,ενώ διατηρούν και την επαφή τους με την πίστα. Αν πάλι σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το twintip τότε τα mid-fat πέδιλα που μου έρχονται κατευθείαν -και μπορούν να διαχειριστούν τα κιλά σου- είναι τα Volkl Karma ή τα Head Mojo 90.Είναι τα πιο σκληρά twintips,με woodcore,εξαιρετικές κριτικές,τα Mojo είναι κάπως βαρύτερα (όπως όλα τα Head),ενώ τα Karma τα βρίσκω τη χρυσή τομή βάρους/σκληρότητας.Επίσης,τα Movement Kamasutra έχουν πάρει σχόλια για αρκετά solid twintip.Μπορείς να συμπεριλάβεις ίσως και τα K2 public enemy . Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 19, 2006 Β3 θα πάρει μην κουράζεσαι Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted December 19, 2006 Στάθη, τραβα παλικαρι μου να στησεις το πρωτο skireview.gr – εχεις ταλεντο σε αυτό! Η αρχη που υιοθετησα στο sport μας (ski-sb) μετα την cert/tion-era, ειναι, ότι δεν κανει η Ferrari απο μονη της τον Schumacher, θελει να κυνηγας κ τη τεχνικη…Πλεον επιδιωκω να περναω περισσοτερες ωρες πανω στα πεδιλα (οποια κ να ‘ναι αυτά) τρωγοντας χιουόν κ ισως αργοτερα μετραω ζυγιζοντας με κάθε λεπτομερεια την παραμετρο των πεδιλων..(γιαυτο κ γνωριζω λιγα για χαρακτηριστικα των νεων σκι ) Φυσικα υπαρχει η εννοια του καταναλωτισμου, οπου ολοι εχουμε τις αδυναμιες μας κ ετσι κινειται μια αγορα (μην παρεξηγηθουνε κ οι φιλοι εμποροι ), αλλα νομιζω ότι αγγιζει την υπερβολη να κυνηγαμε συνεχεια τις μικροδιαφορες των μοντελων, όταν δεν εχουμε επενδυσει αναλογη προσπαθεια-χρονο στο fine-tuning των εφαρμοσιμων ικανοτητων μας στο πεδίο! Καποιος (ο ΜΙΚ νομιζω) ειχε πει, ότι ο γνωστης κανει με οτι κι αν φορεσει. Για δειτε τι -ενιοτε αθλια- πεδιλα/τζακετς/σαλοπετες φορανε κατι γαλλοι και αμερικανοι οδηγοι βουνου (κλασσικοι τσιπηδες με ψηλες τιμες εξοπλισμου στην αγορα τους)! Κι όμως κανουν τα παντα κ παντου! Εμεις που ειμαστε τουρίστες χιονοδρομοι, που αποζητουμε πρωτα τη διασκεδαση, δε νιωθω ότι χρειαζομαστε μονιμως τα top-of-the-range υλικα. Δεν αναφερομαι σε κανεναν απο τους παραπανω φιλους , απλα το τονιζω μιας κ υπαρχουν τασεις στα Ελληνικα φορα (snowclub, snowreport, skifun, freeride) να αναπτυσσονται περισσοτερα κ μεγαλυτερα threads για υλικα κ εξοπλισμους (σε βαθμο κωνωποδιύλισης ) παρα για actual tips κ εμπειριες τεχνικης, που τελικα ειναι κ πιο χρησιμα για ολους (με φωτο βεβαια εε! ). Κ. Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted December 19, 2006 ενας απο τους λογους που οι Ελληνες δεν εχουν μαθει σκι ειναι οτι δεν εχουν βουνα, αρα τη κανους, κοιτανε να παρουν οτι πιο καινουριο για να δειξουν... Γιαυτο οι γερμανοι γαλλοι κλπ κλπ δεν χριαζοντε τα τοπ σκι, γιατι ξερουν οτι και με τα απλα σκι κανουν οτι θελουν... Και εγω για εντος πηρα σχεδον οτι φθινοτερο βρικα αλλα τωρα θελω να αρχισω κατι που ειναι καθε αλλο παρα εντος, το θεμα λοιπον για εμενα δεν ειναι να παρω ενα φαρδυ πλατυ σκι και να παω στην πουδρα, μιας και αποφασισα να ξεκοινησω κατι καινουριο γιατι να μην το κανω σωστα και με τον εξοπλισμο που μου αρμοζει καλητερα? γιατι να μαθω κατι λαθος με τα κοινα μου σκι? Γιαυτο ηταν η ερωτηση μου... κατα τα αλλα θα συμφονησω με εσενα makalu... zox σε ευχαριστω πολλη για τις πληροφοριες θα το ψαξω λιγο ακομα το θεμα με τα μοντελα που μου προανεφερες αλλα οπως ειπε και ο φιλος ΜΙΚ μαλον στα Β3 θα καταληξω...! Quote Share this post Link to post Share on other sites
atomicara 0 Report post Posted December 22, 2006 ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΕΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!! ΡΩΤΑ'ΤΑ 1ΠΡΟΣ1 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΝΙΔΙΑΣΤΕΙΣ!!!!! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΕΔΙΛΑ!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites