Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Vasilis29

ΑΓΟΡΑ SKI

Recommended Posts

Δεν υπαρχει αντιστοιχία. Το ενα είναι cross πεδιλο και το άλλο all mountain.

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα μπορούσες να βοηθήσεις λίγο ακόμη?

Ποιά η διαφορά τους, που υπερέχει το καθένα?

Για χρήση :D% εντός, 20% εκτός, ποιό είναι καταλληλότερο?

Kαι τα δύο έχουν on/off χαρακτήρα. Στο επίπεδο που τα θες το RX6 θα σε βολέψει και είναι και πιο οικονομικό απο τα metron.

Τι θα γινει ρε Σταθη; :D Θα το παρει το ποταμι; :lol:

Τι ειναι Cross πεδιλο, τι ειναι all mountain και τι ειναι on/off? :D

Αντε και μας εφαγε η περιεργεια ;);)

Φιλικα

ΜακηςΜ

...

Το Rx8 ειναι ομορφο all around σκι αν και πιο προσανατολισμενο στη πιστα.

Μπορεις να κανεις οτι κανει το Rx8 αλλα με μεγαλυτερες ταχυτητες καθως εχει πιο gs χαρακτηρα.

Δεν υπαρχει αντιστοιχία. Το ενα είναι cross πεδιλο και το άλλο all mountain.

Kαι τα δύο έχουν on/off χαρακτήρα. Στο επίπεδο που τα θες το RX6 θα σε βολέψει και είναι και πιο οικονομικό απο τα metron.

;);):D Λοιπον, αν καταλαβα καλα, τα πεδιλα μου (RX8) ειναι ομορφα... :D προσανατολισμενα... ;) χωρις πολυ gs χαρακτηρα :( , all around :D , cross :o και on/off :D Μηπως ειναι και AC/DC και δεν το'χω παρει χαμπαρι;;... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Αντε ρε Σταθη!! Γραφεις, γραφεις...το κατα Batucada Ευαγγελιο γραφεις; 3 ορισμους σου ζητησαμε!!...

;);):D Λοιπον, αν καταλαβα καλα, τα πεδιλα μου (RX8) ειναι ομορφα... ;) προσανατολισμενα... :( all around :D , cross :o και on/off :D Μηπως ειναι και AC/DC και δεν το'χω παρει χαμπαρι;;... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Είδες Μάκη μου τί πέδιλα είχες και δεν το ήξερες :D

Φιλικά, KonstantinosV

Ξεκίνησα να γράφω την επεξήγηση αλλά κατάλαβα ότι έχουμε όρεξη για δούλεμα και το άφησα. Αντε καληνύχτα τώρα.

Ειδες Κωνσταντινε; με τις εξυπναδες σου, μουτρωσε ο Σταθης και θα μεινουμε στο σκοταδι! :D και γω και ο ressac... :lol:;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Στο austria-skitest του 2004 τα rχ8 τα είχε στο ίδιο συγκριτικό με τα atomic sx9 και τα τοποθετούσε στην κατηγορία all around.

Φιλικά, KonstantinosV

Μην ανησυχεις για τον Ressac, mr moderating team, αυτός μπορεί να βγει απο το σκοτάδι... αλλους βλέπω να παιδεύονται "εις στον αιώνα".

Αντε καλήμέρα τώρα.

... αλλους βλέπω να παιδεύονται "εις στον αιώνα".

Αντε καλήμέρα τώρα.

Δεν βαριεσαι...οσο κανουν χαβαλε προσπαθωντας! :lol:;)

Οι Illuminati γραφτε τα μυστικα στο Da Vinci Code :D;)

Καλημερα και σε σενα... :D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Οι "πεφωτισμένοι" δεν σας αρνήθηκαν τον κώδικα, εσείς μειδιάσατε, άνευ λόγου και αιτίας.

Ούτε θα αρνηθούν την γνώση προς τους υπόλοιπους αφού και η δική τους γνώση προέρχεται απο άλλους πεφωτισμένους. Εάν εσείς δεν θέλετε, δεν σας φταίνε και οι άλλοι. Είναι εύκολο να γράφουμε σε πληθυντικό συνηγορώντας τάχα για το σύνολο, αλλά το σύνολο απ' οσο γνωρίζω θέλει να μάθει.

Αυτα για πρωινό.

Μακη με απλα λογια.

Το Κ2 apache v-force της Nickelenias και το K2 apache outlaw το δικο μου ειναι στην ιδια κατηγορια.

Ειναι ομως ιδια σκι?

Ξερω γω; :blink: Γι'αυτο ρωταω! :(

και για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους...εχω χασει το μπουσουλα με ολους αυτους τους χαρακτηρισμους.

Σταθη, αστειυομουν οταν εκανα το ποστ με τα πολλαπλα quotes για τη συγχιση που υπαρχει και οχι για σενα προσωπικα (εκτος αν θιχτηκες απο το ...κατα batucada Ευαγγελιο, περιμενα σχεδον μιση ωρα, βλεποντας οτι γραφεις ποστ). Ζητω δημοσια συγνωμη που σε εθιξα, δεν ηταν η προθεση μου. :(

Θα ηθελα ομως να προσθεσω δυο πραγματα. Ποτε δεν κρυβομαι πισω απο τον πληθυντικο, ουτε γραφω με ταχα ενδιαφερον. Δεν εχω δωσει ποτε σε κανενα το δικαιωμα να αμφισβητησει την ειλικρινια των προθεσεων μου και ουτε σκοπευω να αρχισω να το κανω τωρα.

Επι πλεον, ο ρολος μου σαν moderator και μελος του Moderating Team, δεν υπεισερχεται στα γραφομενα μου, εκτος αν γραφω με σκουρο πρασινο. Εκει ο πληθυντικος, το απροσωπο στυλ και η διαφορετικη υπογραφη, ειναι συμφωνα με τις οδηγιες που εχω λαβει απο το αφεντικο μου. Ειναι λοιπον αδικο να βαζει (ο Σταθης και ο οποιοσδηποτε αλλος) κανεις το Moderating Team στην ιδια λουμπα με τον MakisM.

Αν δεν αρεσει σε καποιον μια ενεργεια μου ως Moderator η συννομη οδος ειναι να κανει τα παραπονα του σ'εμνα μεσω ΡΜ, στο αφεντικο μου (Nickel), στο Δημαρχο και το Δημοτικο Συμβουλιο (ΔΣ) μεσω ΡΜ η e-mail. Λαθη ειμαστε, ανθρωπους κανουμε...δεν θα χαλασουμε και τις καρδιες μας.

Επαναλαμβανω, οτι ζητω συγνωμη που σε εθιξα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ Θα γραψει καποιος τους ορισμους και τις διαφορες

All Around

All Mountain

Cross

Off piste

On/Off

:unsure::o:huh::blink:

Εκ των όσων γνωρίζω το moderating team απαρτίζετε απο έναν, απο τον MakisM και μη μου πεις ειναι και ο Αρης, γιατί ο Αρης έχει άλλα στο κεφαλι του και δεν παρακολουθεί το φόρουμ όσο στενα παρακολουθεί ένας μοντερείτορ το φόρουμ.

Εννοείτε ότι δε σου ρίχνω κατηγορία για τον τρόπο που κάνεις την δουλειά σου και προσωπικά σε ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτεις για να έχουμε ένα ποιοτικό και σοβαρό φόρουμ, αλλά το να ζητάς να είναι στο απυρόβλητο οι μοντερειτορς δεν με βρίσκει σύμφωνο. Οσο αφορά εσένα, ειναι φυσικό όταν ένας ανθρωπος εχει διττή ιδιότητα να μπερδεύει με ποια ιδιότητα μιλάει.

Χθες διέκρινα μια ειρωνεία στην απάντησή σου και ως αύτη την εξέλαβα γι ' αυτο και η ανάλογη απάντηση. Εφόσον το αιτιολόγησες, δεν έχω καμιά αμφιβολία απέναντι στις προθέσεις σου, γι' αυτο και εγώ απο την δικιά μου πλευρά σου ζητώ συγνώμη.

Θα μου επιτρέψεις όμως να απαντήσω στην ερώτησή σου μετά την εκδρομή μου στο Καπρούν όπου ως γνωστό θα παραβρεθώ με τους υπόλοιπους illuminaty για να βιάσουμε καμια αυστριακή πίστα. :blink:

....Θα μου επιτρέψεις όμως να απαντήσω στην ερώτησή σου μετά την εκδρομή μου στο Καπρούν όπου ως γνωστό θα παραβρεθώ με τους υπόλοιπους illuminaty για να βιάσουμε καμια αυστριακή πίστα. :blink:

Θα περιμενω δηλαδη να κανουν "Μαυρη Λειτουργια" (Black Mass) oi Illuminati πριν μαθω τι ειναι αυτα τα ρημαδια τα RX8;; :(:( Μην ξεχασετε να θυσιασετε και κανενα μαυρο τραγο... :huh:

Τα περι Moderating Team καλα θα ηταν να μην τα συνεχισουμε εδω. Δεδομενου οτι Moderator rights εχει και ολο το ΔΣ, δεν θεωρω οτι ειμαι ο μοναδικος Moderator, ο Αρης μας γνωστοποιησε την στενοτητα χρονου του, αλλα και παλι δεν εχω αμφιβολια οτι αν υποπεσει κατι στην αντιληψη του το λιγο διαστημα που μπορει να ειναι στο φορουμ θα πραξει αναλογως. Εμεις οι υπολοιποι, προσπαθουμε..Για παραδειγμα....το γνωστο/αγνωστο μπαχαλο που αποσοβηθηκε σε 4 λεπτα, ηταν τριπλα του Moonsoda, με κοφτη πασα στον MakisM (ο Κωστας το παγωσε, εγω το εστειλα). Τετοια παραδειγματα, μυρια οσα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Αν βρειτε μαυρο τραγο... :blink: και τον σφαξετε...να το κανετε με καλα ακονισμενη λαμα σκι :unsure:

Μαυρο τράγο δεν νομίζω αλλά άκουσα ότι κυκλοφορεί ένα μαύρο πρόβατο στις Αλπεις. Λεώ να τον θυσιάσω :blink:

Όλα τα παρακάτω είναι γενικοί όροι και δεν είναι να τα δένουμε κόμπο.

Κάθε εταιρία έχει την δική της άποψη (και εγώ την δική μου :blink: ).

All Around: Κάνει διάφορα πράγματα κυρίως στην πίστα (SL, GS, bumps κλπ).

All Mountain: Κάνει διάφορα πράγματα σε όλο το βουνό, δηλ και εκτός πίστας.

Cross: Για αγώνες Cross, στενό σχετικά σκι, σκληρό, με καλό κράτημα,αλλά όχι τόσο απόλυτο όσο ένα GS

Off piste: Mid fat, fat με προτεραιότητα στα εκτός πίστας...

On/Off: Σκι περίπου 50% εντός, 50% εκτός (λίγο στενότερο από ένα φαρδύ mid fat).

Υ.Γ.:Η στέρηση χιονιού φέρνει εκνευρισμό... :unsure::(:blink::(:huh:

έως τότε θα προσπαθήσω να βάλω εγώ λίγη τάξη στο χάος.

Allround ski Είναι τα πέδιλα που προσπαθούν να συνδυάσουν τις διαφορετικές προτιμήσεις των σκιέρ για long turns kai short turns σε ένα πέδιλο. Έχουν radius γύρω στα 15 μ και πλάτος μέσης από 65-75 mm. Το πεδίο τους είναι κυρίως η πίστα με μικρές φιλοδοξίες για τα απάτητα.

Allmountain ή On/Off είναι παραπλήσιας φιλοσοφίας με τα Allround αλλά με πιο φαρδιά μέση >72mm και προσανατολισμό τόσο σε πίστα όσο κι εκτός. Το ποσοστό 50-50, 60-40, 40-60 κλπ. αναφέρεται στην χρήση για την οποία το προορίζει ο κατασκευαστής και ποικίλει από εταιρία σε εταιρία κι από μοντέλο σε μοντέλο.

Στα "αγωνιστικά" του εμπορίου ( θέλω κι εγώ να γίνω Bode Miller) πέδιλα ξεχωρίζουμε δυο κατηγορίες. Τα SL ή Slalom ή Short turn carver που με την μικρή τους ακτίνα ( <12 μ ) σε συνδυασμό με στενή μέση (έως 65mm) προσφέρουν άμεση ανταπόκριση, τρομερή ευελιξία αλλά απαιτούν και καλή τεχνική. Τα RS ή GS ή Race ή Long Turn carver με μεγάλη ακτίνα (>16-17 μ) και επίσης στενή μέση ( ~65mm) αποτελούν την F1 των σκι. Σκοπός τους και μοναδικός λόγος ύπαρξής τα γκάζια . Με χαμηλές ταχύτητες δεν συμβιβάζονται. Για να αποδώσουν απαιτούν δυο πράγματα ταχύτητα και ταχύτητα. Κουραστικά και ενεργειοβόρα απαιτούν έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο σκιέρ ειδάλλως γίνονται μέχρι κι επικίνδυνα για τον ίδιο και τους άλλους.

Τα αγωνιστικά ( ΕΙΜΑΙ ο Bode Miller αλλά δεν το ξέρουν ακόμα οι άλλοι) ή αλλιώς Racestock ισχύουν λίγο έως πολύ τα παραπάνω με την μόνη διαφορά ότι πωλούνται χωρίς ενσωματωμένο σύστημα για δέστρες (flat) και απευθύνονται σε αθλητές και για χρήση σε αγώνες.

Cross ski λέμε τα πέδιλα που παντρεύουν τα allround με τα Rs/Gs χαρακτηριστικά. Καταγωγή τους οι αγώνες Skiercross. Μην μπερδεύει ο όρος Cross, δεν απευθύνονται στα εκτός πίστας όπως τα αντίστοιχα μηχανάκια. Μάκη τέτοια έχεις.

Freeride ή Off Piste λέμε όλα τα πέδιλα που σκοπός τους είναι να πάνε τον κάτοχό τους πέρα από τα όρια εκεί που δεν έχει πατήσει άνθρωπος ή ρατράκ. ( Λίγο σε Startrek μου κάνει) . Συμπεριλαμβάνουν πέδιλα >:blink: mm μέση, twintipp, ορειβατικά

Ooooops με πρόλαβε ο Louis

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Λοιπον, αν καταλαβα καλα, τα πεδιλα μου (RX8) ειναι ομορφα... :( προσανατολισμενα... :o χωρις πολυ gs χαρακτηρα :( , all around :( , cross :o και on/off :blink: Μηπως ειναι και AC/DC και δεν το'χω παρει χαμπαρι;;... :blink:

Μαλιστα! Εχουμε και λεμε...

Ομορφα, προσανατολισμενα Check!

Χωρις πολυ gs χαρακτηρα (νομιζω οτι το εχω εμπεδωσει...) Check

All around-κανουν διαφορα πραγματα στην πιστα-μαλιστα, κυριως ρεζιλι τον κατοχο τους τα συγκεκριμενα, αλλα μαλλον δεν φταιν τα πεδιλα... Check!

Cross-στενο, σκληρο αλλα οχι απολυτο- μαλιστα...τωρα για τους αγωνες το παραβλεπουμε σφυριζοντας αδιαφορα...Check!

On/off-λιγο στενοτερα απο τα mid-fat- με 66 μμ μεση ποσο πιο στενα θα μπορουσαν να ειναι; και τα RC4 τοσο μεση εχουν! Ας αφησουμε λοιπον τα off, που δεν ειναι και για τα χαλια μας....

Ευχαριστω Λουη, κατι εμαθα σημερα! :huh:

Παω να ξυσω το καλοκαιρινο κερι να απασχολουμαι...Η πειραζει που εχει λιακαδα;;... :unsure::huh:

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Με προλαβε ο Donmeli! Βαγγελη ευχαριστω εκ των υστερων...

Edited by MakisM

Εγώ δεν είμαι τόσο πρωινός τύπος οπότε....καλησπέρα!

Εγώ λοιπόν έχω καταλάβει ότι Cross λέγονται τα Top Allround πέδιλα. Το RX8 το λένε (σχεδόν σε όλα τα tests) Allround, ενώ το RX9 Cross. To Volkl SuperSport Allstar Cross, ενώ το S5 Allround. Και οι 2 κατηγορίες πάντως είναι On-Off χαρακτήρα με έμφαση στο...Οn. Από την άλλη τα Allmountain (Atomic Metron, Fischer AMC κλπ) είναι και αυτά On-Off αλλά πιο πολύ προσανατολισμένα στο Οff Piste.

Κατά τα λοιπά, η σειρά Race είναι καθαρά πίστας, ενώ οι Freeride κλπ για να παίρνεις το βουνό και να βουτάς στις πούδρες.

Ελπίζω να μην πέφτω πολύ έξω...

Με αυτά κατά νου και με βάση το επίπεδό μου και τις προτιμήσεις μου (σε On-Piste), θεωρώ για μένα ότι η Cross κατηγορία μου ταιριάζει (χωρίς βέβαια να είμαι καθόλου σίγουρος αφού δεν έχω κάνει ποτέ ski με πέδιλα πλιν των 1.90 ίσια που έχω!). Σκέφτομαι και ότι λόγω συνήθειας ίσως μου κάτσουν καλά τα RX9 που δεν είναι τόσο Shaped.

Όπως και να'χει η τιμή θα πάιξει συμαντικό ρόλο και την Κυριακή (την ερχόμενη 10/12) πιθανότατα να λυθεί το σίριαλ στο... Λιβάδι!

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές...

Τελικά το RX6 είναι "all-around"?

Και μιας και μιλάμε για Fischer, έχει κανείς το τηλ. του εισαγωγέα στην Αράχωβα? Το 22670-29101 δεν λειτουργεί.

To RX6 είναι πέδιλο cross, μαλακότερο ομως απο το RX8.

Thanks!

300 ευρώ είναι καλή τιμή γι' αυτά?

Πράγματι ο Dolomites μου απάντησε με pm. Και μόνο το γεγονός οτι μπήκε σ' αυτή τη διαδικασία, είναι για μένα ένδειξη καλών προθέσεων, αλλά και ποιότητας χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό του ζήτησα μέσω επίσης pm συγνώμη αν τον παρεξήγησα, την οποία και κοινοποιώ μέσω forum. Θα τον παρακαλούσα όμως να ξαναδιαβάσει με προσοχή τη διατύπωση που προκάλεσε την αντίδραση μου.

Ok!

Πάντως με έπεισες πως στο γραπτό λόγο είμαι ολίγον σκράπας!!!

Αφού τελειώσαμε με τις συγνώμες κάτι μήπως και βοηθήσουμε αυτούς που ψάχνουν...

Τα παρακάτω σχόλια των ειδικών, νομίζω θα βοηθήσουν αρκετά στην ερώτηση RX8 ή RX9.

RX9

Silky smooth, powerful cross design. Good choice for fast hard snow and groomer skiers and a worthy cross competition tool. Powerful, demanding, strong skiers only. Requires constant high energy input and attention.

RX8

As was the case in previous generations of RX models, the 8, while sacrificing a bit of high speed stability, still has plenty of power holding ability and is more versatile than the 9. More skiers will probably enjoy the 8 for recreational use.

Και από τιμή περίπου η ίδια...