ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted March 1, 2007 Πικρα τελικα, τζαμπα τοσο χιονι...Πίκρα και απογοήτευση και για τους ανθρώπους του χ/κ, όταν χθες το μεσημέρι επιχείρησαν να στρώσουν τις πίστες αλλά το χιόνι «εξαφανιζόταν», λόγω ποιότητας. Share this post Link to post Share on other sites
savvas245 0 Report post Posted March 1, 2007 Συμφωνω σε γενικες γραμμες με οσα εχουν ειπωθει,αλλα δεν συμφωνω με την ανυπαρξια χιονοδρομικης κουλτουρας στην Αν.Μακεδονια-Θρακη. Υπενθυμιζω τον Τσακιρη Σακη ο οποιος αν δεν κανω λαθος συμμετειχε σε 4 Χειμερινες Ολυμπιαδες,οντας και σημαιοφορος της Ελληνικης αποστολης!Μαλιστα στην τελευταια Ολυμπιαδα του Τορινο υπηρχε περιπτωση να συμμετεχουν πατερας και η 16χρονη τοτε κορη του στο ιδιο αγωνισμα!!Αλλα τελικα δεν επιασε τα ορια ο Σακης Τσακιρης,ενω συμμετειχε η κορη του. Ειναι και αρκετοι ακομα Δραμινοι που συμμετειχαν σε Ολυμπιαδες αλλα δεν θυμαμαι ονοματα τωρα.Αλλα και οι Σερραιοι εχουν παραδοση στους δρομους αντοχης και στον Λαιλια υπαρχει πιστοποιημενη διαδρομη δρομων αντοχης! Ακομα υπαρχει ο ΧΟΒ (χιονοδρομικος ομιλος Βωλακα) ισως μοναδικη περιπτωση στην Ελλαδα χωριου με 1100 περιπου κατοικους που διατηρει αγωνιστικο τμημα,αλλα και η Προσοτσανη με πληθυσμο 4.000 περιπου διατηρει Ορειβατικο ομιλο με αρκετα τμηματα και δραστηριοτητες Ακομα με την ολοκληρωση της Εγνατιας η αποσταση Θεσ/κης-Φαλακρου δεν ειναι 3 ωρες,Θεσ/κη-Δραμα 1.30-1.40 λεπτα και Δραμα-Φαλακρο 45 περιπου υπο φυσιολογικες συνθηκες και ταχυτητες.Με την ολοκληρωση και του τελευταιου τμηματος της Εγνατιας στην λιμνη Βολβη μεχρι το φθινοπωρο,την επομενη σαιζον η προσβαση θα γινεται ανετα σε λιγοτερο απο 2.30 ωρες. Κατα τ"αλλα υστερει κατα πολυ στον τομεα της σταθερους και εγκαιρης ενημερωσης(εγκυρη νομιζω οτι ειναι το τελευταιο διαστημα),καθως μας εχουν συνηθισει σε αποσπασματικες κινησεις διαφημισης και ενημερωσης. Επισης συμφωνω απολυτα με την αισθητικη και ακουστικη αναρχια στην βαση του Χκ με τις καντινες-τσαντιρια και με τα τσιφτετελοειδη απο καθε ενοικιαστηριο και αλλα καταστηματα στην διαπασων(αλλα μαλλον ειναι γενικοτερο ελληνικο φαινομενο δυστυχως) Οσον αφορα την ξενοδοχειακη υποδομη σιγουρα πριν 5 χρονια ηταν ανυπαρκτη αλλα πλεον εχουν γινει μικρα εστω βηματα στα γυρω χωρια(Βωλακας 5 μοναδες,Γρανιτης 2 ξενοδοχεια κτλ)και απο οσο γνωριζουν συνεχως δημιουργουνται νεες μοναδες στην γυρω περιοχη Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted March 1, 2007 Batucada σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά εγώ εντοπίζω το πρόβλημα κυρίως στην λειτουργία του ίδιου του χιονοδρομικού και πιστεύω ότι οι υπόλοιποι εξωγενείς παράγοντες που αναφέρεις (όπως η χιονόπτωση, τα ξενοδοχεία κλπ.) παίζουν μικρότερο ρόλο. Ιστορικά στοιχεία χιονιού για το Φαλακρό εκτιμώ ότι δεν μπορεί να υπάρχουν αφού οι σημερινές πίστες που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο λειτουργούν μόνο λίγα χρόνια. Εκτός αν συγκρίνεις τον Παππού που και χαμηλότερα είναι και χιόνι (λόγω κλίσεων) εύκολα δεν κρατά. Φέτος για παράδειγμα δεν έχει δουλέψει καθόλου, ενώ οι πίστες ψηλά είναι ΟΚ αρκετό καιρό τώρα. Αλλά και πάλι ακόμη και ο Παππούς δεν μπορεί να συγκριθεί με το Βέρμιο που πριν από 10-12 χρόνια, τις κακές χρονιές, δεν λειτουργούσε σχεδόν καθόλου. Για το ότι δεν ευθύνεται το χιόνι θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αμέσως μετά τα φετινά Χριστούγεννα που πίστες (εκτός αρχαρίων) δούλευαν μόνο στο Φαλακρό, και στη Βασιλίτσα, νομίζω και στο Πισοδέρι. Το Φαλακρό παρότι είχε τις λιγότερες πέτρες και την καλύτερη ποιότητα χιονιού ήταν άδειο. Σε αντίθεση στα άλλα δύο, ό χαμός. Ο λόγος είναι κατά την άποψη μου ότι κανείς δεν το ήξερε. Εγώ πήγα κατά λάθος και σε όσους το έλεγα μετά δεν με πιστεύανε, νόμιζαν ότι δεν λειτουργεί. Τα Ξενοδοχεία αναπτύσσονται παράλληλα με την ζήτηση. Στην Βασιλίτσα είχε ξενοδοχεία πριν από 10 χρόνια? Τα περισσότερα έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια λόγω του χιονοδρομικού. Στο Φαλακρό γιατί δεν έγιναν? Ας είχε ζήτηση το βουνό και θα σου έλεγα εγώ. Αντίθετα από την λειτουργία του ίδιου του χιονοδρομικού έχει γίνει αρκετή ζημιά. Εκτός από το χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρεις, το οποίο έγινε την χειρότερη στιγμή, πάνω ακριβώς που είχε πάρει φόρα και είχε γίνει αρκετά δημοφιλές (της μόδας θα έλεγα), μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη. Νομίζω, με κάθε επιφύλαξη, ότι τα περισσότερα προβλήματα κακής λειτουργίας προκύπτουν από το ότι το χιονοδρομικό δεν λειτουργεί μεσοβδόμαδα οπότε δεν υπάρχει ετοιμότητα. Οι προετοιμασίες ξεκινούν Πέμπτη ίσως και Παρασκευή με συνέπεια όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, να μην προλαβαίνει να παρουσιάζεται στους επισκέπτες όπως θα έπρεπε, ή αυτό να γίνεται όταν πλέον είναι αργά την Κυριακή κατά τις 12:00. Αν το Φαλακρό καταφέρει να αξιοποιήσει και κυρίως να προβάλει τις αρετές του, κανένα άλλο χιονοδρομικό της Β. Ελλάδας δεν θα μπορεί να σταθεί δίπλα του και τότε οι Θεσσαλονικείς θα παραβλέπουν την μισή ώρα παραπάνω δρόμο και θα το «ψηφίζουν». Όλα τα παραπάνω καλοπροαίρετα, προσπαθώντας να συμβάλω σε μια νέα αρχή. Ποτέ δεν είναι αργά. Share this post Link to post Share on other sites
grousso 0 Report post Posted March 1, 2007 Πιστεύω ότι θέληση υπάρχει από όλους και ότι τα προβλήματα σχετίζονται με την έλλειψη χρημάτων που επικρατεί. Μακάρι να μην κινδυνέψει και οι επόμενοι χειμώνες να είναι κερδοφόροι και όχι ζημιογόνοι όπως ο φετινός. Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted March 1, 2007 Τα Ξενοδοχεία αναπτύσσονται παράλληλα με την ζήτηση. Στην Βασιλίτσα είχε ξενοδοχεία πριν από 10 χρόνια? Τα περισσότερα έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια λόγω του χιονοδρομικού. Στο Φαλακρό γιατί δεν έγιναν? Ας είχε ζήτηση το βουνό και θα σου έλεγα εγώ. Tktis το θέμα που θέτεις ειναι σχεδόν αιώνιο ζήτημα στο χώρο του μάνατζμεντ, και ειδικά στο τουριστικό μάνατζμεντ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και σίγουρα δεν απαντώνται σε δυο σειρές σε ένα φόρουμ, αφού ολόκληρα βιβλία έχουν γραφεί και δεν έχει υποστηριχθεί πλήρως η μια ή η άλλη αξίωση. Απο που προκύπτει η ζήτηση και πως αυτή αντιμετωπίζεται. Δημιουργεί η ζήτηση προσφορά ή η προσφορά δημιουργεί ζήτηση? Ειναι πρόβλημα τύπου αν η κότα έκανε το αυγό ή το αύγό την κότα (πιασε το αυγό και κούρευτω δηλαδη ). Εάν θες να απαντήσω με προσωπικά κριτήρια μια και έχω εμπειρία περίπου 25ετίας και βάλε στα ελληνικά βουνά, αφού και τουρίστας υπήρξα και αθλητής αλλά και επενδυτής, πιστεύω ότι έχω αρκετή γνώση του αντικειμένου, μπορώ να πω ότι η τουριστική υποδομή σε μορφή διαμονής, διατροφής, διασκέδασης είναι αυστηρά συνδεδεμένη με το ΧΚ. Εάν δεν υπάρχει το ένα δεν υπάρχει το άλλο και τούμπαλιν. Σε πληροφορώ ότι η ζήτηση στη Βασιλίτσα σε πικ σίζον είναι μεγαλύτερη απο αυτή που φαντάζεσαι και αμφιβάλω αν ποτέ το Φαλακρό καταφέρει να την υπερκεράσει. Ας μην αναλυσω τους λόγους γιατί το πιστεύω αυτό γιατί θα πρεπει να ανοίξουμε νέο φόρουμ για να μας χωρέσει . Αυτή η ζήτηση γεννά νέες επενδύσεις, αλλά και οι υπάρχουσες επενδύσεις δημιουργούν νέα ζήτηση με τη σειρά τους. Ο συνδετικός κρίκος, ή ας το πω καλύτερα η σκανδάλη που δημιουργεί αυτή την αλυσιδωτή σχέση μεταξύ ζήτησης - προσφοράς και επενδύσεων - προσέλευσης είναι το ΧΚ. Δεν μπορεί να λες ότι το χιονι παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Αν δεν έχει χιόνι το παιχνίδι τελειώνει. Δυστυχώς τα βουνά μας ειναι μονοδιάστατα σε αυτό τον τομέα τον τουριστικό και δεν έχουν παράπλευρες δραστηριότητες έτσι ώστε να τραβήξουν κόσμο για άλλο λόγο εκτός του σκι. Εδώ έρχετε και το θέμα της κουλτούρας που τι να σηζητάμε τώρα. Ο Ελληνας δεν έχει επαφή με το βουνό, η ακόμα χειρότερα δεν έχει επαφή με τη φύση. Για τον Ελληνα έξοδος σημαίνει μπουζούκια - ταβέρνα και διακοπές σημαίνει θάλασσα. Τωρα καλά έκανε ο Σάββας και μου θύμισε ότι η Δράμα έχει βγάλει αθλητές αλλά εγώ μίλησα για απουσία χιονοδρομικής κουλτούρας στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σάββα εάν θεωρείς ότι υπάρχει τέτοια κουλτουρα ή έστω ρεύμα προς το βουνό, πάω πάσο, μια και εσύ ζεις και δουλεύεις εκεί, οπότε καλυτέρα απο σένα δεν μπορώ να ξέρω. Και πάλι συγκριτικά το βάζω το θέμα της κουλτουρας με την Ναουσα ή τη Βέροια ή τη Φλώρινα, που έχουν πάρα πολλούς χιονοδρόμους σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Οπως και να το κάνουμε τα βουνά τους έχουν μια πελατειακή βάση σημαντική που το Φαλακρό δεν έχει. Συμφωνείς ? Ειναι πολλά τα θέματα που μπορούν να φταίνε σε μια αποτυχία, απλά προσπάθησα να αναφέρω μερικά από αυτά που κατάλαβα για το Φαλακρό. Μπορεί να είναι κι αλλά, μπορεί να είναι μόνο αυτά, αλλά νομίζω ότι για το Φαλακρό αξίζει ο κόπος να προσπαθήσει η τοπική κοινωνία περισσότερο. Αυτή είναι η γνώμη μου. kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted March 1, 2007 Κατα τ"αλλα υστερει κατα πολυ στον τομεα της σταθερους και εγκαιρης ενημερωσης (εγκυρη νομιζω οτι ειναι το τελευταιο διαστημα),καθως μας εχουν συνηθισει σε αποσπασματικες κινησεις διαφημισης και ενημερωσηςΠάντως όσες φορές επικοινωνούμε με τον δ/ντή του χ/κ ενημερωνόμαστε έγκυρα, χωρίς υπερβολές, με ευγένεια και με πολύ καλή διάθεση από την πλευρά του. Επισης συμφωνω απολυτα με την αισθητικη και ακουστικη αναρχια στην βαση του Χκ με τις καντινες-τσαντιρια και με τα τσιφτετελοειδη απο καθε ενοικιαστηριο και αλλα καταστηματα στην διαπασων (αλλα μαλλον ειναι γενικοτερο ελληνικο φαινομενο δυστυχως)Κατάσταση για την οποία δεν φέρουν ευθύνη οι δ/ντές των χ/κ, αλλά αυτοί που εκμισθώνουν τον χώρο. Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted March 1, 2007 Κατάσταση για την οποία δεν φέρουν ευθύνη οι δ/ντές των χ/κ, αλλά αυτοί που εκμισθώνουν τον χώροΒασικά η ηχορύπανση είναι παράνομη σε όποιο μέρος και όποια ώρα της μέρας συμβαίνει, οπότε μιλάμε για παρανομία. Μπορεί να επέμβει ο καθένας, να φωνάξει την αστυνομία και με ένα ντεσιμπελόμετρο να μετρήσει τον θόρυβο απο τα ηχεία το κάθε κάγκουρα. Και μετά έχει πρόστιμο και δικαστήριο. Οπότε ο διευθυντής εφόσον θέλει όχι μονο μπορεί να κάνει κάτι αλλά μπορεί να κάνει πολλά. kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 1, 2007 Αντε Γρηγόρη ετοιμάσου για καμιά εξόρμηση Ρε Σταθη φετος με εχουν φαει οι εξορμησεις, μονο 5 σκι απο τα 19 μεχρι τωρα τα εκανα στο Φαλακρο και αυτα στις επανω πιστες, ευτυχως με αψογο χιονι....Λεω πικρα γιατι μετα τα τελευταια χιονια ειχα αρχισει να ονειρευομαι καταβαση κορ.χιονοτρυπας->βαση διθεσιας, ή στην χειροτερη την τερταπλη...Παντως το Φαλακρο οταν ειναι ολο ανοιχτο νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη στα... Βαλκανια για ΣΚ επειδη δεν εχει καθολου ουρες σε αντιθεση με Bansko Borovetz αλλα και την Βασιλιτσα που γινεται ενας ψιλοχαμος. ΥΓ Αληθεια φετος στην Βασιλιτσα, Μιγδανης και Τυμφαια φρακαρουν τα ΣΚ? γιατι σκεφτομαι το επομενο να ερθω και προς τα εκει. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 1, 2007 19 σκι; <_> Φέτος;;;; Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted March 2, 2007 Εάν θες να απαντήσω με προσωπικά κριτήρια μια και έχω εμπειρία περίπου 25ετίας και βάλε στα ελληνικά βουνά, αφού και τουρίστας υπήρξα και αθλητής αλλά και επενδυτής, πιστεύω ότι έχω αρκετή γνώση του αντικειμένου, μπορώ να πω ότι η τουριστική υποδομή σε μορφή διαμονής, διατροφής, διασκέδασης είναι αυστηρά συνδεδεμένη με το ΧΚ. Εάν δεν υπάρχει το ένα δεν υπάρχει το άλλο και τούμπαλιν. Σε πληροφορώ ότι η ζήτηση στη Βασιλίτσα σε πικ σίζον είναι μεγαλύτερη απο αυτή που φαντάζεσαι και αμφιβάλω αν ποτέ το Φαλακρό καταφέρει να την υπερκεράσει. Ας μην αναλυσω τους λόγους γιατί το πιστεύω αυτό γιατί θα πρεπει να ανοίξουμε νέο φόρουμ για να μας χωρέσει . Αυτή η ζήτηση γεννά νέες επενδύσεις, αλλά και οι υπάρχουσες επενδύσεις δημιουργούν νέα ζήτηση με τη σειρά τους. Ο συνδετικός κρίκος, ή ας το πω καλύτερα η σκανδάλη που δημιουργεί αυτή την αλυσιδωτή σχέση μεταξύ ζήτησης - προσφοράς και επενδύσεων - προσέλευσης είναι το ΧΚ. Δεν μπορεί να λες ότι το χιονι παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Αν δεν έχει χιόνι το παιχνίδι τελειώνει. Δυστυχώς τα βουνά μας ειναι μονοδιάστατα σε αυτό τον τομέα τον τουριστικό και δεν έχουν παράπλευρες δραστηριότητες έτσι ώστε να τραβήξουν κόσμο για άλλο λόγο εκτός του σκι. Εδώ έρχετε και το θέμα της κουλτούρας που τι να σηζητάμε τώρα. Ο Ελληνας δεν έχει επαφή με το βουνό, η ακόμα χειρότερα δεν έχει επαφή με τη φύση. Για τον Ελληνα έξοδος σημαίνει μπουζούκια - ταβέρνα και διακοπές σημαίνει θάλασσα. Τωρα καλά έκανε ο Σάββας και μου θύμισε ότι η Δράμα έχει βγάλει αθλητές αλλά εγώ μίλησα για απουσία χιονοδρομικής κουλτούρας στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σάββα εάν θεωρείς ότι υπάρχει τέτοια κουλτουρα ή έστω ρεύμα προς το βουνό, πάω πάσο, μια και εσύ ζεις και δουλεύεις εκεί, οπότε καλυτέρα απο σένα δεν μπορώ να ξέρω. Και πάλι συγκριτικά το βάζω το θέμα της κουλτουρας με την Ναουσα ή τη Βέροια ή τη Φλώρινα, που έχουν πάρα πολλούς χιονοδρόμους σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Οπως και να το κάνουμε τα βουνά τους έχουν μια πελατειακή βάση σημαντική που το Φαλακρό δεν έχει. Συμφωνείς ? Ειναι πολλά τα θέματα που μπορούν να φταίνε σε μια αποτυχία, απλά προσπάθησα να αναφέρω μερικά από αυτά που κατάλαβα για το Φαλακρό. Μπορεί να είναι κι αλλά, μπορεί να είναι μόνο αυτά, αλλά νομίζω ότι για το Φαλακρό αξίζει ο κόπος να προσπαθήσει η τοπική κοινωνία περισσότερο. Αυτή είναι η γνώμη μου Για τα ξενοδοχεία συμφωνώ απόλυτα Αυτό έγραψα και εγώ. Η ζήτηση φέρνει την ανάπτυξη. Πριν 10 χρόνια μέναμε στην κυρα Ελευθερία και τώρα στο Pindos Palace. Για το χιόνι αυτό που λέω είναι ότι δεν έχει πρόβλημα το Φαλακρό συγκριτικά με τα άλλα Ελληνικά χιονοδρομικά. Τρώει βέβαια λιγότερο από το Πήλιο αλλά το κρατάει. Η ποιότητα δε (στα ψηλά) είναι αντίστοιχη με το Καιμάκ (χωρίς να έχει τον αέρα του). Κατά την γνώμη μου λοιπόν το χιόνι και η ποιότητα του, είναι από τις «ατραξιόν» του βουνού και όχι από τα μειονεκτήματά του. Για την κουλτούρα δεν μπορώ να πω σίγουρα εσύ που είσαι πιο «μέσα» στον χώρο αι ξέρεις καλύτερα. Για τις παράγκες …. Ότι και να πεις είναι λίγο. Γρηγόρη μα 19 φορές !!!!!!…… Τα μετράς ένα το πρωί ένα το απόγευμα όπως τα μπάνια το καλοκαίρι??? (Το νυχτερινό μετρά διπλό) Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted March 9, 2007 Το Σαββατοκύριακο 10-11 / 3 / 07 θα δουλέψουν η καρτάλκα (με καλό χιόνι) και η χιονότρυπα. Προβλήματα υπάρχουν στο συνδετικό από χιονότρυπα για επιστροφή στην καρτάλκα. Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted March 10, 2007 Τελικά σήμερα Σάββατο δούλεψε μόνο η καρτάλκα και ήταν αρκετά καλή. Φόρεσα τα καινούργια μου πέδιλα χωρίς να φοβάμαι μη τα σπάσω. Πήγα στις 11:00 ήμουν ο πρώτος που εμφανίστηκε και μέχρι που σταμάτησα έκανα πριβέ εγώ και η παρέα μου. - Ρε φίλε δεν το βάζεις λίγο πιο γρήγορα να μη βαριέμαι στο ανέβα. - Βεβαίως, μισό λεπτό να γκαζώσω το inverter. - Καλά ήτανε, γιατί έχει λίγο ακόμη, να το δώσω? - Όχι μια χαρά πύραυλο το έκανες, θα κάνω κανα δυο ακόμη και πάω για καφέ. - Εντάξει όταν ανέβεις την τελευταία πες μου για φωνάζω να έρθουν να με πάρουνε. Αργότερα από το σαλέ είδα ότι εμφανίστηκαν δύο ακόμη και ξαναπήγε!!! Πάντως όσοι ανέβουν αύριο Κυριακή και το επιτρέψει ο καιρός θα το ευχαριστηθούν. Η χιονότρυπα αν και οριακά θα μπορούσε να δουλέψει, δεν δούλευε γιατί υπήρχε πρόβλημα στην σύνδεση. Άντε και του χρόνου. (στο Φαλακρό). Το επόμενο σαββατοκύριακο το κατάλευκο Μπάνσκο απέναντι μας περιμένει. Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 11, 2007 Kai σημερα ετσι ωραια ηταν Τριανταφυλε με ωραιο ανοιξιατικο χιονι, που επιανε οτι εκανες (και οχι παγωμενο οπως το προηγουμενο ΣΚ), στην πιστα πανω απο 10 ατομα ταυτοχρονα δεν ημασταν σε καμια φαση, και ειχε ελαφρια υψηλη νεφωση απο τις 1130 και μετα που εφτασα. Πολυ καλα για τελευταιο σκι στο Φαλακρο φετος... Share this post Link to post Share on other sites
master29 0 Report post Posted March 12, 2007 Χθές ήταν όντως υπέροχα στο Φαλακρό. Αν και νομίζω ότι ο Γρηγόρης, υπερβάλει λίγο στον αριθμό τον ατόμων στην πίστα. Πρέπει να ήμασταν καμιά δεκαριά ολοι και όλοι. Οχι πάνω από είκοσι αυτοκίνητα στο πάρκινκ. Και άν κρίνω από τις πινακίδες οι περισότεροι κομοτηναίοι. Οι δραμινοί μου φαίνεται την είχαν κάνει όλοι για μπάνσκο. Οταν κατεβήκαμε στην βάση δεν υπήρχε ούτε καντίνα ανοιχτή να αναπληρώσουμε καμιά θερμίδα. Και του χρόνου. Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted March 20, 2007 Επειδη φαίνεται το βουνό να τρώει κανα μέτρο στο χαλαρό , υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξει ή καλό Δεκέμβρη τώρα? Share this post Link to post Share on other sites
ΣΤΧ 2,368 Report post Posted March 20, 2007 Οριστικά τέλος για φέτος η χιονοδρομική περίοδος για το χ/κ Φαλακρού. Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted March 22, 2007 Οριστικά τέλος για φέτος η χιονοδρομική περίοδος για το χ/κ Φαλακρού. Κρίμα γιατί άσπρισε Share this post Link to post Share on other sites
sakisbanskos 2 Report post Posted March 22, 2007 Παμε για κανα ορειβατικο τι λες ρε τριανταφυλλε???????Αλλα περασαμε και τα 30 οποτε ψιλοταλαιπωρια............. ORDEM E PROGRESSO Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted March 22, 2007 Παμε για κανα ορειβατικο τι λες ρε τριανταφυλλε???????Αλλα περασαμε και τα 30 οποτε ψιλοταλαιπωρια........Μπα τι λες τώρα να χάσουμε και τα κιλά που με τόσο κόπο βάλαμε στο Μπάνσκο. Δυστυχώς περάσαμε και τα 90 (κιλά). Πάλι Μπάνσκο μας βλέπω, να βλέπουμε τους γέρους με τα κράνη στα απάτητα και να παίρνουμε κουράγιο. Άντε για αλλαγή Μπόροβετς, το πεθύμησα κιόλας. Για το μεθεπόμενο όμως ΠΣΚ, Καϊμακ, αν βολέψει. Για τους γνωστούς όπως ξέρεις λόγους οι αποφάσεις και τα προγράμματα, πάντα την τελευταία στιγμή. Share this post Link to post Share on other sites
sakisbanskos 2 Report post Posted March 23, 2007 Ειναι να τρελλαινεσαι......με το ποσο χιονι εχει βαλει το βουνο.......Τετοια συνεχομενη χιονοπτωση δεν ειχε ουτε ολον τον χειμωνα μαζι........... Κριμα κριμα .........μολις μιλησα στο τηλ με επιχειρηματια του βουνου και μου ειπε πως παρολα αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να ξανανοιξει........... Ας ελπισουμε την επομενη χρονια να γινουν αντιστροφα τα πραγματα και να το ριξει 20 Νοεμβριου.......... Ρε μπας και πηγαν οι εποχες μια πισω?????λετε ο Μαρτιος να εγινε φεβρουαριος??????? Οπως και να χει μεγαλη εβδομαδα θα γινουμε κατραμι..........τα μουτρα μας και τα ποδια μας.............. ΜΙΚ που εισαι?????Κατι ειχες υποσχεθει............. καθημερινες πηγαινεις Παρνασσο??????next week θελω κερασμενο καφεδακι και "ζωντανο" χαρτη των πιστων............... ORDEM E PROGRESSO Share this post Link to post Share on other sites
master29 0 Report post Posted March 29, 2007 Καινούργια νέα, το Φαλακρό ανοίγει το Σαββατοκύριακο. Θέλω να πιστεύω μετά το κράξιμο, ειδικά από το φόρουμ του S/R μερικοί λογικεύτηκαν. ΥΓ Ευτυχώς γιατί ο MakisM ήθελε να μας φάει την τετραθέσια. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 29, 2007 Καινούργια νέα, το Φαλακρό ανοίγει το Σαββατοκύριακο. Θέλω να πιστεύω μετά το κράξιμο, ειδικά από το φόρουμ του S/R μερικοί λογικεύτηκαν. ΥΓ Ευτυχώς γιατί ο MakisM ήθελε να μας φάει την τετραθέσια Για καλο σκοπο!!... Ειδες ομως; Τους τρομαξα και το ξανανοιξανε! Του...Λαζαρου! Share this post Link to post Share on other sites
sakisbanskos 2 Report post Posted March 30, 2007 Οντως σημερα πατανε τις πιστες και επανατοποθετουνται οι αγκυρες που ειχαν αφαιρεθει......και τα τελευταια νεα μιλανε για ανοιγμα ακομα και του "ιδιοτροπου" παππου ο οποιος εχει γυρω στους ποντους!!!!!!! Δηλαδη με καρταλκα χιονοτρυπα και δρομακια μερι τετραθεσια ανοιχτα μιλαμε για ιδανικες συνθηκες....... θα ρισκαρω να μιλησω πρωτη φορα για τον καιρο μιας και ενα πουλακι μου ειπε για ενα μπερεκετλιδικο χαμηλο που κατεβαινει απο Πολωνια και την τεταρτη θα ριξει το χιονι της αρκουδας στο τριγωνο ΡΙΛΑ-ΠΙΡΙΝ ΦΑΛΑΚΡΟ!!!!!!!!Ας ελπισουμε να επαληθευτει η πηγη μου ...........αν και οπως βλεπω ηδη και στο εξαημερο του σνοουφορκαστ μπηκαν τα πρωτα αλερτ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΙΝΓΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ORDEM E PROGRESSO Share this post Link to post Share on other sites
tktis 24 Report post Posted March 30, 2007 Θα μπορείς να κατέβεις την πίστα της τετραθέσιας μέχρι κάτω? Share this post Link to post Share on other sites
sakisbanskos 2 Report post Posted March 30, 2007 Θα μπορείς να κατέβεις την πίστα της τετραθέσιας μέχρι κάτω?Εσενα θα σου δειξω πανω.......πηρα αντιπυρετικα αντιβηχικα μονο αντιγκαντεμικα δεν βρηκα ......θα ειμαι περδικι....τετοια πανηγυρια δεν χανονται............. Εδω κοντεψα καιμακ να παω το φαλακρο θα χασω???????? ORDEM E PROGRESSO Share this post Link to post Share on other sites