tetzas 1 Report post Posted August 27, 2007 Όσο καίει η φωτιά το Δ.Σ δεν στέλνει κανέναν πουθενά. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει ας το κάνει με δική του ευθύνη. Ρε Αλέξη, είπαμε την "επόμενη ημέρα" μην το κάνουμε μελό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted August 27, 2007 ...κυριως επειδη αργουν να φτασουν εκει που πρεπει...κι αν φθάσουν στον σωστό προορισμό... Quote Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted August 27, 2007 Δεν έχω περπατήσει, δεν έχω χαρεί, δεν έχω γνωρίσει, ούτε τα μισά βουνά από αυτά που κάηκαν. Όμως είμαι ένας από τους κάφρους που πανηγυρίζουν την καταστροφή που προκαλούν στους χωμάτινους αγώνες στα βουνά αυτά κάθε σ/κ. Είμαι μια από τους πολλούς που τα έχω κατά καιρούς επιβαρύνει. Νιώθω την ανάγκη να βοηθήσω τους ανθρώπους γιατί αισθάνομαι άνθρωπος. Γιατί θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος αν μου συνέβαινε. Δεν θέλω το post αυτό να συνεχίσει εγωκεντρικά. Εγώ θα κατέβω μεσοβδόμαδα. Δεν κάνω διαφήμιση στον εαυτό μου κι ούτε θα πω που πάω. Παράκληση: Μην περιαυτολογούμε. Ας βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί. Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted August 27, 2007 Λίγες ημέρες μετά την καταστροφή της Πάρνηθας έτυχε να βρίσκομαι μεσημέρι με το αυτοκίνητο προς Παλλήνη μεριά... Μπροστά μου ένας τύπος με την γυναίκα/φίλη δίπλα, κρατώντας το τσιγάρο με το αριστερό του χέρι έξω από το παράθυρο. Ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι θα το πετάξει στον δρόμο μόλις τελειώσει και γι' αυτό είχα το νου μου συνέχεια στο τσιγάρο του. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου βλέποντας το τσιγάρο του κάποια στιγμή να "πέφτει" στο δρόμο, όπου κατ' ευθείαν άρχισα να αναβοσβήνω τους προβολείς κορνάροντας συγχρόνως για μερικά δευτερόλεπτα. Έτυχε λοιπόν ο εν λόγω κύριος να σταματήσει στο κατάστημα όπου κατευθυνόμουν και εγώ, και συναντηθήκαμε στο παρκινγκ. Πριν προλάβω να πω τίποτα κατεβάζει το παράθυρο και μου λέει "έχεις δίκιο, ότ,ι και να πεις έχεις δίκιο". Του απαντώ οτι ολόκληρη Πάρνηθα κάηκε τί άλλο..;. "έχεις δίκιο" μου λέει ξανά και μή μπορώντας να συγκρατήσω τα νεύρα μου του λέω "με το συμπάθιο, αλλά να χ3σω το οτι έχω δίκιο..." και συνειδητοποιώντας οτι οποιαδήποτε άλλη συνέχεια ήταν μάταιη έφυγα. Αυτό είναι λοιπόν μέρος της νοοτροπίας που έχει αναπτυχθεί στον περήφανο λαό μας. Και το σπίτι του παραπάνω να είχε καεί, το τσιγάρο πάλι έξω θα το πετούσε... Θα πρέπει για πολλάαααα χρόνια να τρώει πρόστιμα ο Έλληνας για να αλλάξει μυαλά (βλ. αλκοτεστ, μετά έχουν σειρά τα κόκκινα φανάρια κλπ). Αλλά αφού τα πρόστιμα δεν του επιβάλλονται, ή τα γλιτώνει, έχει και μεγάλο βαθμό προσαρμοστικότητας αφού οποιοδήποτε πρόβλημα το ξεπερνάει μυξοκλαίγοντας και κατηγορώντας τους άλλους, διώχνοντας από τη συνείδησή του το βάρος της ευθύνης και γυρνώντας χαρούμενος στην καθημερινότητά του (ε και τί έγινε που δεν έχω θέα πράσινο πηγαίνοντας στη δουλειά...) αφού αυτός μπορεί και τα βγάζει πέρα, τί περιμένουμε να γίνει; Αλλαγή σε μια εβδομάδα; Ξαφνικά όλοι θα γίνουν/με υπεύθυνοι; Σιγά τα αυγά!!! Πόσοι από εσάς που διαβάζετε το παρόν πήγατε να διαμαρτυρηθείτε για την φωτιά στην Πάρνηθα και πόσοι προτιμήσατε να περάσετε την Κυριακή σας κάπως αλλιώς; Οι δικαιολογίες για τον εαυτό σας και μόνο, προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρουν, ξέρω που ζω. Ήταν και ζεστή ημέρα, δύο ημέρες τις έχουμε για ξεκούραση, χωρίς ειρωνεία καταλαβαίνω. Ναι, όλοι συμφωνούν οτι είναι λάθος... Αλλά μόλις αλλάξεις κανάλι...... Υπάρχει ποικιλία στη ζωή μας. Αν σε κουράσει κάτι, ασχολείσαι για λίγο με κάτι άλλο και σου περνάει. Τί, είμαστε κολλημένοι μόνο με ένα θέμα και το κουράζουμε μέχρι να βρεθεί λύση; Και μετά πιάνουμε το επόμενο και το μεθεπόμενο για να ικανοποιήσουμε την ανία μας; Όχι βέβαια. Διαλέγουμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο για να νοιώσουμε καλύτερα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ψυχολόγος για να το εξηγήσει αυτό. Πήζουμε και θα θέλαμε να κάνουμε άλλα πράγματα από αυτά που κάνουμε. Και θα θέλαμε να γίνονται άλλα πράγματα διαφορετικά. Ρεαλιστικά όμως, όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε εμείς κάτι για να αλλάξουμε καταστάσεις, θυμόμαστε οτι είμαστε κουρασμένοι, και οτι δεν υπάρχει λύση γιατί αυτά που θέλουμε να αλλάξουν πρέπει να αντιμετωπιστούν από 50 διαφορετικά μέτωπα ή δεν έχουμε την δύναμη. (πού να τρέχεις τώρα, σιγά μην αλλάξει τίποτα) Φορτίστηκες με αυτά που διαβάζεις, βλέπεις και ακούς; Μην ανυσηχείς, σε 1-2 εβδομάδες θα σου έχει περάσει... Γιατί, ήξερες έστω τα μισά χωριά από αυτά που κάηκαν; Και μην ακούς τις βλακείες περί οξυγόνου, δεν πρόκειται να πεθάνεις. Και τα πουλάκια και λοιπά ζωντανά που ζούσαν στο περιβάλλον τους τί σε νοιάζουν; Τα είδες ποτέ περνώντας με -120 χλμ στην άκρη του δρόμου να σε χαιρετούν; Μόνο κανένα ατύχημα μπορεί να προκαλούσαν περνώντας το δρόμο απέναντι ή να σου κουτσουλίσουν το αμάξι (κάνει και μεγάλο λεκέ στο τζάμι αν τρέχεις). Ή μήπως σε εξιτάρει όταν διαβάζεις οτι στην Ελλάδα ζουν τάδε αριθμός σπάνιων ζώων και φυτών και σου ανεβάζει το ηθικό; Θα ήθελα να πω πολλά ακόμη, αλλά ήδη έχω γράψει αρκετά.. "Κρίμα ( =αφού το δικό μου σπίτι δεν κάηκε...)" Φωνάζεις, πρότεινε μια λύση τουλάχιστον... Απλά, ΠΡΟΣΤΙΜΑ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ των νόμων. Μετά βλέπουμε... ΥΓ: Ο σύλλογος δεν χρειάζεται για να μαζευτούν χρήματα, λογαριασμοί έχουν ήδη ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ. Όσο για την "επόμενη ημέρα", έχει ήδη ανακοινωθεί από τον σύλλογο πρόθεση για συμμετοχή σε εκδηλώσεις αναδάσωσης. Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted August 27, 2007 Ιάσωνα βάζω στοίχημα, οτι άν στη θέση σου πισω απο τον τυπο, ηταν μπατσικό, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ο σεριφης να επιπλήξει ή να ριξει πρόστιμο στον ασυνείδητο, γιατι πολυ απλά ΔΕΝ σκεφτεται οτι πρεπει να το κάνει. Γιατι φαντάζομαι οτι στην αστυνομία δεν τους ειπε κανείς οτι πρεπει να μη πετανε γοπες εξω απο το αυτοκινητο, να φοράνε ζώνη, να αποτελούν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τους πολίτες. Αμα ο τυπας μπροστά σου, καποτε στη ζωή του ετρωγε καμια 200αρα πρόστιμο για γόπα/απορρίματα στο δρομο, θα το σκεφτόταν να το ξανακάνει, αλλα πιστευω οτι τετοια απλά πραγματα δεν περναν απο το μυαλό των υπευθύνων. Δεν υπάρχει λαός χωρίς ζώα. Και οι αμερικάνοι έχουν, και η ευρώπη έχει. Το θέμα ειναι οτι στην ελλάδα τα ζώα είναι ανεξέλεγκτα και οι νομοι ελλειπείς. Και όσοι υπάρχουν δεν εφαρμόζονται κατα μεγάλο βαθμό. Και για αυτό φυσικά φταίω.... εγώ!!!! Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted August 27, 2007 Δεν ξέρω ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει Το θέμα είναι ότι τους άφησαν να καούν ζωντανοί. Αν ρωτήσεις τους κατοίκους της Ηλείας θα σου πουν όλοι το ίδιο πράγμα "μην ακούτε τι λέει η τηλεόραση, ούτε αεροπλάνα ήρθαν ούτε πυροσβεστικά, μας άφησαν να καούμε ζωντανοί", και σας πληροφορώ ότι όλοι αυτοί που ζουν εκεί επειδή ακριβώς είναι αγρότες, δεν πετάνε τα τσιγάρα έξω απο το παράθυρο και ξέρουν πολύ καλά πως να χειριστούν την φωτιά σε σχέση με τους πυροσβέστες. Ας μου πει κάποιος γιατί όλες οι φωτιές που άναψαν ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και κατά τη διάρκεια, που ήταν πολλές και τότε, μιλάμε για το 2003 και το 2004, έσβησαν άμεσα; Μόνο τότε μας νοίαζει να είμαστε οργανωμένοι; μετά τα αφήνουμε όλα στο έλεος του Θεού; Όλοι φταίμε, αλλά όταν το κακό γίνεται υπάρχουν υπεύθυνοι για να το αντιμετωπίσουν αυτοί όμως δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted August 27, 2007 Δεν έχω χρόνο για πολλά. Όμως όταν κάηκε η Πάρνηθα με ΑΠΝΟΙΑ, όταν κάηκε το Αίγιο (300.000 στρεματα), αρχικά με μέτριους ανέμους και μετά με άπνοια, διερωτήθηκα το τι θα γινόταν αν φυσούσε όπως τότε στην Πεντέλη. Μπορεί να φύσαγε τώρα λιγότερο όμως φυσαγε πολύ. Στο Αίγιο ήταν η χωματερή, στην Πάρνηθα ήταν μία φωτιά 2 ημερών, πολλά χιλιόμετρα μακριά από την ΔΕΗ. Σίγουρα υπάρχουν και εμπρηστές, σίγουρα υπάρχουν και συμφέροντα (μερικές φορές θεμιτά!), σίγουρα υπάρχουν και πυρομανείς και βοσκοί που ψάχνουν βοσκοτόπια κλπ. Ομως είναι εύκολο να κρυβόμαστε πίσω από το "εύκολο σχέδιο εμπρηστών" και να μην ασχολούμαστε με την ανικανότητα μας. Ακόμα και η πυρόσβεση της αρχαίας Ολυμπίας δεν λειτούργησε. Κατά τα άλλα θέλαμε ισοβίως εδώ τους Ολυμπιακούς αγώνες. Βρε μπας και οι αθάνατοι την έβαλαν την φωτιά μην τυχόν και την αποσπάσουμε; Quote Share this post Link to post Share on other sites
vvlah 2 Report post Posted August 27, 2007 Δυστυχώς κάθε φορά που συμβαίνει κάτι (φωτιά ή οποιαδήποτε συμφορά) λέμε και ακούμε τα ίδια πράγματα για το ποιος φταίει και τι μπορεί να γίνει. Προφανώς συμφωνώ με όλα όσα γράφτηκαν. Παραθέτω μόνο κάτι το οποίο άκουσα χθες και κατά τη γνώμη μου συνοψίζει το πρόβλημά μας σαν λαό: "τοπικός άρχοντας καιόμενης περιοχής έβαλε μέσο πρωτοκλασάτο βουλευτή ώστε να προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη συνδρομή της πυροσβεστικής που αυτός θεωρούσε απαραίτητη για τον τόπο του" Δεν αναφέρω ούτε μέρος, ούτε άτομο, ούτε παράταξη, ούτε το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής γιατί δεν έχει σημασία. Τα ίδια είμαστε όλοι όσο κι αν ενοχλούμαστε όταν μας το επισημαίνουν. Για αυτό το λόγο (δεν στέκομαι στο λογική του μέσου αλλά το επεκτείνω στην σχιζοφρενική αντιμετώπιση της ζωής, της καθημερινότητας και του μέλλοντός μας) δεν δουλεύει τίποτα και κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα (η ζωή μας δηλαδή) τουλάχιστον για 1-2 γενιές ακόμα, αν όχι περισσότερο. Ίσως ακούγονται πολύ πεσιμιστικές αυτές οι απόψεις αλλά προτείνω να αφιερώσουμε λίγα λεπτά από τη ζωή μας και να αναλογιστούμε τις πράξεις μας και τα στραβά που κάνουμε όλοι μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουμε κρυμμένες χιλιάδες "στραβοτιμονιές" στο πίσω μέρος του μυαλού μας ή της ψυχής μας. Μπορεί ο εμπρησμός και οι καταπατήσεις να μην είναι μέρος των πράξεών ενός σεβαστού ποσοστού μας, σίγουρα όμως έχουμε κάνει πολλά άλλα που στην καλύτερη περίπτωση έχουν ενοχλήσει και έχουν δυσκολέψει τη ζωή των γύρω μας. Και ακόμη χειρότερα πασχίσαμε να βρούμε ένα αληθοφανές άλλοθι για να εξασφαλίσουμε το απυρόβλητο από τους γύρω μας. Τι μπορεί να γίνει; Οι καταγγελίες αποτελούν ίσως την ευκολότερη λύση ... για να χαθούν και πάλι στην γραφειοκρατία που όλοι άμεσα ή έμμεσα συντηρούμε και για να διώξουμε από επάνω μας το μέρος των ευθυνών που μας αντιστοιχούν - γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα που ζούμε αλλά και έξω από αυτήν. Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν αλλάξουμε σε ατομικό επίπεδο και δεν γίνουμε υπεύθυνα, ενεργά και σωστά σκεφτόμενα άτομα και πολίτες δεν θα αλλάξει τίποτα. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε από κάποιον τρίτο να κάνει για εμάς κάτι το οποίο δεν κάνουμε από μόνοι μας. Ούτε όμως και να θεωρούμε ότι αυτοί που ψηφήσαμε με τη λογική της δοσοληψίας είναι καλύτεροι από εμάς. Ο καθρέφτης μας είναι όλοι τους με μόνη διαφορά το γυαλιστερό περιτύλιγμα και τον τίτλο τους. Ελπίζω να μην θεωρηθούν προσβλητικές αυτές οι απόψεις μου. Ίσως κάποια να διαφωνούν. Σεβαστή η γνώμη τους αλλά θα τους αντιπροτείνω μερικά λεπτά περισυλλογής και αυτοκριτικής πριν σχολιάσουν. Κλείνοντας συμφωνώ κι εγώ με την παροχή βοήθειας από όλους μας σε όσους την χρειάζονται. Οι συνήθεις μέθοδοι αιγείρουν πολλά ερωτήματα για αυτό ίσως είναι σκόπιμο να σκεφτούμε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε οργανωμένα να επιλέξουμε την καλύτερη μέθοδο. Βασίλης Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted August 27, 2007 Αμα ο τυπας μπροστά σου, καποτε στη ζωή του ετρωγε καμια 200αρα πρόστιμο για γόπα/απορρίματα στο δρομο, θα το σκεφτόταν να το ξανακάνειΝαι, όντως, λίγο πριν πετάξει την γόπα και αφού έχει κοιτάξει τον καθρέπτη να δει μήπως έχει πάλι περιπολικό από πίσω του ...Αν ρωτήσεις τους κατοίκους της Ηλείας θα σου πουν όλοι το ίδιο πράγμα "μην ακούτε τι λέει η τηλεόραση, ούτε αεροπλάνα ήρθαν ούτε πυροσβεστικά, μας άφησαν να καούμε ζωντανοί", και σας πληροφορώ ότι όλοι αυτοί που ζουν εκεί επειδή ακριβώς είναι αγρότες, δεν πετάνε τα τσιγάρα έξω απο το παράθυρο και ξέρουν πολύ καλά πως να χειριστούν την φωτιά σε σχέση με τους πυροσβέστεςΠού και πόσα πυροσβεστικά να έχει η Ελλάδα, το είπαμε αυτό. Με τόσες φωτιές ταυτόχρονα πού να βρεθεί πυροσβεστικό; Ξέρεις εσύ στα σίγουρα οτι υπήρχαν αχρησιμοποίητα πυροσβεστικά ή πυροσβέστες που κολοβαρούσαν παίζοντας play station; Κρίνεις την κυβέρνηση τώρα ή όλους όσους έχουν ευθύνη (από περιέργεια ρωτάω), μέχρι λχ. και τον δήμαρχο; Άσε, πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει.. (Μέχρι και τα κανάλια να βάλουν τα ιδιωτικά τους ελικόπτερα να μεταφέρουν κόσμο αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί..)Όσο για το οτι οι αγρότες δεν πετούν τσιγάρα από το παράθυρο είναι μια ευγενής επιθυμία, όχι πραγματικότητα. Όλοι φταίμε, αλλά όταν το κακό γίνεται υπάρχουν υπεύθυνοι για να το αντιμετωπίσουν αυτοί όμως δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνηΤο πρόβλημα είναι να αναλάβουν την ευθύνη ή να γίνει κάτι έτσι ώστε να μην επαναληφθούν (ξανά και ξανά και ξανά) τα ίδια..; Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted August 27, 2007 Δεν είπε κανείς να πάνε δέκα πυροσβεστικά, ένα να πάει. όταν καίγονταν 10 χωριά και σε κανένα δεν υπήρχε πυροσβεστικό που στο διάλο ήτανε; στα δάση δεν ήτανε στα χωριά δεν ήτανε που βρισκόντουσαν ακριβώς; όσον αφορά στους πυροσβέστες, έχουν ελλειπή εκπαίδευση και πολλοί από αυτούς το δημοσιουπαλληλίκι στο αίμα τους με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Δεν κρίνω κάποιον συγκεκριμένο, απλά ρωτάω γιατί δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη, ο δήμαρχος τα ρίχνει στον νομάρχη, ο νομάρχης στον περιφερειάρχη, ο περιφεριάρχης στο αρμόδιο υπουργείο και το υπουργείο στον πρωθυπουργό. Κάτσε ρε φίλε, ποιος φταίει τελικά που τα αεροπλάνα δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους; κανένας; τι στο διάλο, όταν τα αγοράζουμε και τα μοστράρουμε ότι κάναμε έργο διεκδικούμε όλοι την αρμοδιότητα και μετά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά; Δεν το πάω κομματικά, λογικά το πάω. δεν μπορεί όλοι οι κάτοικοι να λένε ότι δεν υπήρχαν πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους οι άνθρωποι. και ναι στην πλειοψηφία τους οι αγρότες, προσέχουν την υπαιθρο πολύ περισσότερο από τους άλλους γιατί από αυτή ζουν. Οι κάτοικοι της Ηλείας δεν κλαίνε μόνο για το δάσος και τα σπίτια τους, αλλά γιατί κάηκαν οι παραγωγές τους, οι ελιές που από αυτές ζουν. Εμείς τον άλλο μήνα θα πληρωθούμε, ξέρεις όμως τι είναι να κάνεις ένα χρόνο δουλειά να περιμένεις τώρα να βγει η παραγωγή για να πάρεις λεφτά και παραγωγή να μην υπάρχει; και δεν θα υπάρξει για χρόνια; Δεν θέλω να την αναλάβει κάποιος εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα, το θέμα να είναι να την αναλάβουν όταν χρειάζεται για να γίνει δουλειά. Δεν δουλεύει ο μηχανισμός εάν ο ένας περιμένει να πάρει εντολή από τον άλλο και κανείς να μην την δίνει μπας και γίνει καμία στραβή και τους βγάλουν τα κανάλια να απολογηθούν, γιατί εδώ έχουμε φτάσει, έχεις ευθύνη να επέμβεις με κάθε κόστος όταν τίθεται θέμα ζωής και θανάτου, γιατί τέτοιο ήταν το θέμα στην περιοχή. Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted August 27, 2007 Η αφελεια-αμελεια - πληρωνεται πολυ ακριβα! Θρηνουμε τις ψυχες της πανιδας και της χλωριδας που χαθηκε-χανεται (στην πανιδα συμπεριλαμβανονται κ οι ανθρωποι..οσο κυνικο κι αν ακουγεται! ).. προσωπικα, για τα σπιτια-τρακτερ-ταβερνες κτλ δε δινω δεκαρα! Για 2 περιπου βδομαδες βρισκομουν στην κοιλαδα της Αόστα στα πλαισια ενος χιονοδρομικοαναρριχητικου tour των συγκροτηματων του MtBlanc και της MtRosa / Με βαθυτατη λυπη-οργη μαθαινα τα νεα απ’την Ελλαδα απο τα τοπικα καναλια κ φυσικα τα Διεθνη ΜΜΕ . Συζητωντας με εναν οδηγο βουνου στο Courmayer, μου ανεφερε για μια φωτια προ 4 περιπου ετων που εκαψε καμια 200αρια στρεμματα (ένα τοοοοσο δα μικρο μπαλωμα του υγιεστατου ελατοδασους των νοτιων πλαγιων του MtBianco (Val Ferret)). Την επομενη ημερα παραιτηθηκαν 3-4 διοικητες της πυροσβεστικης της κοιλαδας απο…ευθιξια!!! Φετος, καηκαν τα 2/3 της Πελοπονησου, η μιση Ευβοια, Φθιωτιδα, Ρεθυμνο, Πηλιο, η καλη μας Παρνηθα, ο τεραστιος Γραμμος κα, αλλα μονιμως φταινε οι εμπρηστες που στα ματια μου δεν υπαρχουν δα κ τοσοι (κουκουλοφοροι με κανιστρα βενζινης και σατανικα συμφεροντα). ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ-ΑΦΕΛΕΙΣ (κωλοσκουπιδα παντου στην υπαιθρο-χαντακια δρομων κτλ, μικροφωτιες στα χωραφια για τα ξεροχορτα που κανεις δεν προσεχει με ευαισθησια και ωριμότητα, τσιγαρα κατα ριπας απο παραθυρα) ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΜΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΠΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΣΚΑΣΟΥΝ και μονιμως με υστερια και χωρις οργανωση κ πλανο! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted August 27, 2007 Ποιός φταίει; 1) Οργανωμένοι / μεμονωμένοι εμπρηστές - αντιεξουσιαστικά στοιχεία που δρουν προφανώς "προεκλογικά" 2) "Απρόσεκτοι" πολίτες χωρίς παιδεία, μέριμνα και αγάπη για το δάσος & το περιβάλλον μας γενικότερα 3) Καιρικές συνθήκες, αέρας, παρατεταμένοι καύσωνες όλο το καλοκαίρι, ξηρασία, μεγάλα θερμικά φορτία πάνω από δασικές εκτάσεις 4) Έλλειψη συντονισμού από Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχεία, κλπ)+ στρατό - βλέπε, κομματικοποίηση Σωμάτων Ασφαλείας. Στους Ολυμπιακούς είχαμε δεν θυμάμαι πόσους εκπαιδευμένους στο εξωτερικό Πυροσβέστες + Δασοπυροσβέστες που είχαν στοιχίσει πολλά εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο! Πού πήγαν μετά; Σε θέσεις "ψυγεία" προκειμένου να αναδειχτούν άλλοι κομματικά φιλικά προσκείμενοι, ως αποδείχτηκε, άπειροι (= ανίκανοι) να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την κρίση (σίγουρα όμως οργανωμένη!) Η Λύση: Μόνον μία βροχή αυτή τη στιγμή θα μπορέσει να σβήσει τις εστίες πριν κατακαούν τα πάντα! Ποιοί επωφελούνται από όλα αυτά; 1) Οι εργολάβοι / κατασκευαστές 2) Οι Τράπεζες 3) Οι καταπατητές κάθε λογής 4) Τα ασφαλιστικά ταμεία (ενδεχομένως) 5) Το χρηματιστήριο (ενδεχομένως) 6) Η αντιπολίτευση (ενδεχομένως) Ποιοί πλήττονται; Περιττόν να αναλύσω...Χώρια από τους άμεσα πληττόμενους, όλοι εμείς που θα ζούμε στο εξής σε θάλαμο αερίων. Να δούμε τί και πώς θα είναι η επόμενη μέρα με τις πρώτες πλημμύρες... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted August 27, 2007 ..ενα πολυ μικρο, αλλά αισιοδοξο νεο: Ψιλοβροχο αυτή τη στιγμη στο ΧΚΠαρνασσου! Μακαρι να κυκλοφορησει η βροχουλα κ νοτιοτερα.. Την ιδια ωρα που χιονιζε μεχρι τα 2100-2200μ στην Cervinia, καιγοταν η μιση Πελοποννησος! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
kello 0 Report post Posted August 27, 2007 Το τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η καταστροφή, θα το μάθουμε τα επόμενα χρόνια δυστυχώς ... Πάντα λέω ότι μια καταστροφή δεν είναι αποτέλεσμα ενός μόνου παράγοντα, αλλά πολλών μικρών άσχημων συνιστωσών, που κάποια στιγμή τείνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο με καταστροφικά αποτέλεσματα. Τι φταίει? Τα πάντα... η αμέλεια, η ανοργανωσιά, η κακή εκπαίδευση, οι κακές καιρικές συνθήκες, άλλος ανθρώπινος παράγοντας, τι να πω... τα πάντα από λίγο και συνδυασμένα όλα αυτά μαζί δημιούργησαν την κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Και σιγά μην παραιτηθεί κανείς από ευθιξία .... πότε έγινε κάτι τέτοιο σ' αυτή τη χώρα, να χάσει την καρεκλίτσα του? τόσους ... μπιπ μπιπ εχει φιλήσει για να την πάρει. Μόνο που δεν πανηγύριζαν γιατί κατάφεραν μόνο να καψαλιστεί το προαύλιο του Μουσείου της Ολυμπίας και η φωτιά δεν έκαψε και το μουσείο ... τέτοια τρομερή επιτυχία! Θυμάμαι πριν από 2 χρόνια περίπου όταν στην Εταιρία που εργάζομαι φτιάχναμε μια ομάδα πυρασφάλειας και προσπαθούσαμε να συγκεντρώσουμε κόσμο για να τους εκπαιδεύσουμε σε βασικά θέματα πυρασφάλειας (μην φανταστείτε τίποτα περίπλοκο) , θυμάμαι τις αντιδράσεις όλων... συμπεριφερόντουσαν λες και θα έκαναν καμιά φοβερή αγγαρεία - αμφιβάλλω αν κανείς τους θυμάται τίποτα απ' όλα αυτά που παρακολούθησαν ή αν διάβασε κανείς το τρισέλιδο - τετρασέλιδο με τις οδηγίες που τους δώθηκαν. Για να επαναλάβουμε δε την εκπαίδευση .... ούτε λόγος. Έτσι είναι, αντι να υπάρχει ένας αρχικός σχεδιασμός και ένα σχέδιο, αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, ξαφνικά γίνεται κάτι και τρέχουμε ξυπόλητοι στα αγκάθια να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα οπώς όπως και τότε ανοίγουν τρύπες από παντού που είχαν μπαλωθεί όπως - οπως την τελευταία στιγμή.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ccgr 3 Report post Posted August 27, 2007 ..ενα πολυ μικρο, αλλά αισιοδοξο νεο: Ψιλοβροχο αυτή τη στιγμη στο ΧΚΠαρνασσου! Μακαρι να κυκλοφορησει η βροχουλα κ νοτιοτερα.. ή ανατολικότερα Quote ... Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted August 27, 2007 Στη χώρα του κάποιος άλλος πάντα φταίει, όταν θα καταλάβουμε και θα έχουμε τα αρχ.... να παραδεχθούμε ότι για όσα γίνονται κανένας ξένος δάκτυλος δεν ευθύνεται αλλά και ούτε ο από μηχανής θεός θα κατέβει με το καλάθι του να δώσει λύση στο δράμα μας τότε συζητάμε. Ως τότε η ευαισθησία στην Ελλάδα θα είναι προϊόν που διαρκεί όσο τα τηλεοπτικά παράθυρα ... C. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vvlah 2 Report post Posted August 27, 2007 ... και επειδή ο από μηχανής Θεός μάλλον δεν θα ξαναέρθει, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι από μόνοι μας. http://bp3.blogger.com/_3DHqDSn7A2c/RtGsJZ...arti%2B29-8.jpg Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted August 27, 2007 Forbidden Your client does not have permission to get URL /s1600 from this server. ...http://bp3.blogger.com/_3DHqDSn7A2c/RtGsJZ...arti%2B29-8.jpg Quote Share this post Link to post Share on other sites
vvlah 2 Report post Posted August 27, 2007 ξαναέκανα paste το link... http://bp3.blogger.com/_3DHqDSn7A2c/RtGsJZ...arti%2B29-8.jpg Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted August 27, 2007 Το ίδιο με πριν : Forbidden Your client does not have permission to get URL /s1600 from this server. Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted August 27, 2007 Γράψε όλη την διεύθυνση να το κάνουμε copy-paste σε καινούριο παράθυρο γιατί αλλιώς δεν αφήνει. (Βασικά είναι το ίδιο με του tetzas παραπάνω..) Quote Share this post Link to post Share on other sites
vvlah 2 Report post Posted August 27, 2007 Πρόσκληση για την Τετάρτη είναι. Ας ελπίσουμε ότι αυτήν τη φορά όλοι μας θα συμμετέχουμε. Γράψε όλη την διεύθυνση να το κάνουμε copy-paste σε καινούριο παράθυρο γιατί αλλιώς δεν αφήνει. (Βασικά είναι το ίδιο με του tetzas παραπάνω..) Quote Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted August 27, 2007 11.000.000 EURO ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ... Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted August 27, 2007 Ποιοί επωφελούνται από όλα αυτά; 1) Οι εργολάβοι / κατασκευαστές 2) Οι Τράπεζες 4) Τα ασφαλιστικά ταμεία (ενδεχομένως) 5) Το χρηματιστήριο (ενδεχομένως) 6) Η αντιπολίτευση (ενδεχομένως) Σε καμία περίπτωση Quote Share this post Link to post Share on other sites