Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

…ηρθε κ η ωρα του Μετσοβου με το Ανήλιο, την Βαλια Καλντα και την ιδια την πολη του Μετσοβου, που αν δε φτασουν ελικοπτερα αμεσα, θα μυρισει πολυ Μετσοβόνε σαγανακι..! :lol::(;):(

Αν ειναι δυνατόν !!! η Πινδος!!!! :lol::o Εχουμε διαλυσει εντελως το οικοσυστημα μας! εντελως! δεν μας αξιζει τιποτα! Η βιοποικιλοτητα που θα εχουμε σε λιγα χρονια θα ειναι τα αδεσποτα σκυλια-γατια, οι βρωμερες κατσαριδες κ οι μυγες..οι παχιές!

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Μου στείλανε στο mail μου το παρακάτω, το παραθέτω για κάθε ενδιαφερόμενο:

H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Μπορούμε να συνεισφέρουμε ΟΛΟΙ !!!

Η "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ" (Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης) συναισθανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης προς τους πληγέντες από τη φονική φωτιά που μαίνεται από την Παρασκευή 24/8, επιθυμεί να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο τους πυροπαθείς.

Για αυτό το σκοπό συγκεντρώνει στα γραφεία της, υλικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης , όπως επίσης και εξοπλισμό για την στέγαση των πυρόπληκτων στην πολύπαθη περιοχή της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα τα αγαθά που θα μπορούσατε να προσφέρετε είναι:

ΤΡΟΦΙΜΑ

ΦΑΡΜΑΚΑ

ΔΙΑΜΟΝΗ

Νερό

Αντιυπερτασικά

Σκηνές

Γάλα Εβαπορέ

Αντιλιπιδαιμικά

Κρεββάτια

Ρύζι

Αντισηπτικά

Σεντόνια

Αλεύρι

Οινόπνευμα

Κουβέρτες

Ζάχαρη

Ιώδιο

Ρουχισμός

Μακαρόνια

Κρέμες για εγκαύματα

Containers για διαμονή

Κονσέρβες

Γάζες - Επίδεσμους

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία για να διεκπεραιωθεί η μεταφορά και η διάθεση όλων των ειδών στις πληγείσες περιοχές.

Ακόμα, υπάρχει η ανάγκη χρηματικής συνεισφοράς μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό που ανοίχθηκε για το σκοπό αυτό:

EFG Eurobank - 00260026980200889567

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα :

Τηλ. Επικοινωνίας:

210-9221160

Fax:

210-9221163

eMail:

ekklisi@ecumenica.net

"ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ"

(Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης)

Λεωφ. Συγγρού 3,

117 43 ΑΘΗΝΑ

Υπεύθυνοι Συγκέντρωσης Υλικών:

Κος Κυριακόπουλος Δημήτρης

Κινητό: 6936716851

eMail: d.kyriakopoulos@ecumenica.net

Κα Γκεμπιάου Βαρβάρα

Κινητό: 6940627633

eMail: b.gkempiaou@ecumenica.net

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Απο το πρωι μου εχουν ερθει 3 διαφορετικα τετοια ε-μαιλς! (με διαφορετικους λογαριασμους)

Θα φανω πολύ μισανθρωπος κ κυνικος (!), αν πω πως ολες οι κινητοποιησεις αφορουν συγκεντρωση χρηματων για την υποστηριξη των πληγεντων και όχι για εργα-μετρα προστασιας κ αποφυγης παρομοιων ΠΑΝΕΘΝΙΚΩΝ περιβαλλοντικων καταστροφων ; ; ; :lol:

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Θα φανω πολύ μισανθρωπος κ κυνικος (!), .................

Όχι! Απλά, άλλο η πρόληψη και άλλο η θεραπεία / παρηγοριά!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Μαζι σου Γιώτα (BTW, τι groovy avatar είναι αυτο!!!? :lol: ), αλλα στον τοπο αυτό’ περναμε μονιμως στη διαδικασια της προσωρινης παρηγοριας (για 1-2 βδομαδες) κ συντομα την ξεχναμε κ αυτή…διοτι για προληψη ουτε λογος να γινεται!! :lol:

Αν πετυχει ο μηχανισμος της προληψης, είναι αχρειαστη η παρηγορια, η αποκατασταση, η αποζημιωση και άλλες τετοιες κοστοβορες ενεργειες αντιδρασης κρισεων..Γι’αυτό πρεπει να παλευουμε από ‘δω κ περα, ειδικα εμεις οι νεοι, αν θελουμε τα πιπιθρίνια μας, να δουνε κανα αληθινο δεντρο όταν μεγαλωσουν!! :lol:

Μεταφερω τις σκεψεις ενος ανθρωπου που εχει αφιερωσει την ζωη του στην μελετη της φυσης ,

με την λογική του οσο την γνωρίζουμε τόσο την θαυμάζουμε και την αγαπάμε .

'' Η καταστροφή αυτού του κομματιού του πλανήτη, που τυχαίνει να είναι και πατρίδα μας, δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας, του εκφυλισμού και της αθλιότητάς μας.

Είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες μεριές του πλανήτη.

Θα την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές σε μαύρο χάλι...

Να δούμε ποιος θα βρεθεί να κάνει αποδοχή τέτοιας κληρονομιάς...

Αλήθεια, μας ενοχλούσε η σφριγηλότητα, η ομορφιά και η ζωντάνια της;

Δεν ταίριαζε με τη μαυρίλα μας και την κάναμε σαν τα μούτρα μας;

Μήπως τώρα είμαστε πιο ταιριαστοί στο νέο σκηνικό με τα αποκαΐδια και τις στάχτες...

Εξ άλλου σε τι χρειάζονται τα δάση στη νέα γενιά που μεγαλώνει χωρίς αγάπη και διαπαιδαγώγηση, με ριάλιτι, κουτσομπολίστικες εκπομπές και εξουθενωτικές εξετάσεις;

Σε τι χρειάζονται τα δάση σ’ αυτούς που, βαθιά πληγωμένοι από τη στέρηση αγάπης, το μόνο που κάνουν για να διασκεδάσουν την απόγνωσή τους είναι να γίνονται λιάρδα στα μπαράκια με αλκοόλ, χάπια και μουσικά υποπροϊόντα;

Σε τι χρειάζεται η φύση σε μια γενιά (εννοώ τη δικιά μας γενιά) που δεν έχει το θεό της;

Αν δείχναμε για την πυροπροστασία ή για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα το ένα εκατοστό του ενδιαφέροντος που δείχνουμε για την τρέχουσα "πολιτική" των κομματικών κοκορομαχιών ή για τον τζόγο του ποδοσφαίρου, δεν θα παθαίναμε αυτή την καταστροφή, σ' αυτό το μέγεθος.

Αν τα κοπάδια των οπαδών που ρουσφετολογικά βολεύονται σε υπηρεσίες του Δημοσίου για να αρρωστήσουν σύντομα από πλήξη, ακινησία και ανία (αφού εκεί που τους βάζουν δεν έχουν να κάνουν τίποτα) τοποθετούνταν σε χρήσιμες θέσεις (π.χ. δημιουργία και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, πυροπροστασία, πυρόσβεση, αποκατάσταση και αναδάσωση), δεν θα θρηνούσαμε σήμερα τόσες ανθρώπινες ζωές, τόσες περιουσίες, τόσα καμένα δάση και τόσα κατεστραμμένα οικοσυστήματα...

Εξοργίζομαι, όταν ακούω συμπολίτες μου να κατηγορούν γι' αυτό το χάλι μόνο τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς.

Ξεχνούν άραγε ότι είναι αυτοί που κάθε φορά γεμίζουν τις πλατείες των προεκλογικών συγκεντρώσεων και τελικά είναι αυτοί που τους εκλέγουν;

Ξεχνούν ότι απευθύνονται σ' αυτούς, μόνο όταν είναι να ζητήσουν κανένα ρουσφέτι;

Και, επιτέλους, ξεχνούν ότι και δικαιούνται και υποχρεούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους;

Πόσο δημοκρατικό είναι αλήθεια το να περιμένουμε μόνο από τους άλλους να ενδιαφερθούν για τη ζωή μας και κάθε φορά που κάτι στραβώνει, να ρίχνουμε τις ευθύνες μόνο στους άλλους;

Αυτό νομίζω ότι δικαιούνται να το κάνουν, μόνο τα ανήλικα παιδάκια στους γονείς τους ή οι ανάπηροι σ' αυτούς που ανέλαβαν να τους φροντίζουν.

Και οι πολιτικοί απ' την άλλη μεριά;

Ο καθένας ρίχνει το φταίξιμο στον αντίπαλο του!

Η αιτία της δυστυχία μας, λένε, είναι η κακή κυβέρνηση ή κακή προηγούμενη κυβέρνηση!

Και αν τους ξαναψηφίσουμε ή αν ψηφίσουμε τώρα τους άλλους, όλα θα παν μια χαρά!

Κανένας δεν μιλάει για τις ευθύνες που έχουμε όλοι οι πολίτες!

Κανένας δεν λέει πως αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας θα πρέπει πρωτίστως εμείς να αλλάζουμε καθημερινά κάποιες κακιές συνήθειες!

Κανένας πολιτικός -αν κάνω λάθος διαψεύστε με- δεν τολμάει να πει αυτή την αλήθεια!

Κάποιο μάλιστα κολακεύουν με τέτοιο άθλιο τρόπο το λαό (η εργατιά!, η αγροτιά!, τα περήφανα νιάτα!, τα τιμημένα γηρατειά!) που δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μη μας χάσουν από πελάτες!

Και κανένας πολίτης, εργαζόμενος, επιστήμονας, καλλιτέχνης, διανοούμενος δεν αντιδρά!

Δεν κουνιέται φύλλο!

Όλοι μας στρουθοκαμηλίζουμε!

Με γεια που τη φάγαμε και με γεια που θα την τρώμε συνέχεια, ώσπου ή να εξαφανιστούμε ή να ξυπνήσουμε... '' Γ.Κ. manitarock

Εγω απλα συμπληρωνω :

Εδώ και λίγες μέρες, οι φωτιές ήρθαν να μας θυμήσουν με τραγικό τρόπο ότι ζούμε σε μια οικτρά ανοχύρωτη πολιτεία. Αύριο ίσως η ζωή μας να γυρίσει απλά σε όλα εκείνα τα άλλα πράγματα που έχουμε πια μάθει να υπομένουμε αδιαμαρτύρητα: την πάλη με τα όρια της φτώχειας, την καθημερινή μοναξιά και αποξένωση, τη διεστραμμένη διοχέτευση κάθε αγνού πάθους μας σε ποδοσφαιρικές, κομματικές, κουτσομπολίστικες και κάθε άλλου είδους ανόητες και άσκοπες αντιπαλότητες, όπως και τόσα άλλα άχρηστα και επικίνδυνα υποκατάστατα της φυσικής μας ενέργειας. Δεν έχουμε πολλά, δεν έχουμε σχεδόν τίποτα που να αξίζει σε όποιον θέλει να λογίζεται πραγματικά άνθρωπος. Έχουμε όμως ένα μεγάλο κάτι: την όποια αγάπη μπορούμε ακόμη να μοιραστούμε με εκείνους που η σπίθα μέσα τους δεν τους αφήνει να αποκοπούν από ό,τι η φύση τους τούς λέει πως είναι ζωντανό και φυσικό, συντροφικό και όμορφο...

Εμενα παντως μου προκαλεί φοβο η συνειδητοποίηση ότι ζούμε ως πολίτες σ' ένα ανοργάνωτο, υδροκέφαλο, αμέριμνο και αδιάφορο κράτος, ένα κράτος που μας μεταδίδει τις αδυναμίες και την αδιαφορία του, ένα κράτος που θεωρεί συμφέρον του να έχει και το ίδιο αδιάφορους, ανίκανους και ανάλγητους πολίτες-υπηκόους!

Περικλης SIRIOS36

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Δεν είναι καθόλου σημαντικός ο ψήφος.

Μην πάτε να ψηφίσετε, ρίξτε λευκό ή άκυρο θα μου κάνετε την χάρη. Έχω 2-3 ψήφους στην τσέπη από ρουσφέτια που θα τους κάνω. Με τις μίζες που θα πάρω θα τους δώσω μερικά ψίχουλα. Εσείς λοιπόν επαναστάτες καθίστε σπίτια σας και μην λάβετε συμμετοχή στις απαξιωτικές εκλογές, άλλο που δεν θέλω.

Θέλω να ασχολείστε μόνο με την ατομικότητά σας, με τίποτα άλλο. Άλλωστε και εγώ την πάρτη μου θα κοιτάξω........εις βάρος σας. Κάτι θα αισθάνεστε αλλά δεν θα μπαίνετε στο κόπο.

Σωστός fotski... πιστεύω ότι με την αποχή, τα άκυρα ή τα λευκά, δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτής της χώρας. Αύριο, μεθαύριο αν ου μη γεννητω γίνει κάτι αντίστοιχο πάλι θα βρίζουμε ότι το κράτος ήταν ανύπαρκτο. Με ποιο δικαίωμα? αφού εμείς με την αποχή μας το θεωρήσαμε από την αρχή ανύπαρκτο.

@Makalu: έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αυτή τη στιγμή, έτσι όπως το καταφέραμε, που να πάρουμε τα μέτρα προληπτικής προστασίας? πάνω στις στάχτες? Τρέχουμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα.

Ας ελπίσουμε ότι από δω και στο εξής παρθούν τέτοια μέτρα για οοοοτι μας απόμεινε.... :rolleyes:

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

Αν διάβασα καλά το θέμα του post είναι Πυρκαγιές Τις πταίει;

Αν πιστέψω τον πολιτικό προϊστάμενο της πυροσβεστικής τότε φταίει η ασύμμετρη απειλή που δεχόμεθα τις τελευταίες ημέρες από το στρατηγό Τραμουντάνα και τον Αντιστράτηγο και πρωτοπαλίκαρό του Γρέγο.

Αν πιστέψω αυτό που σκέφτομαι και αισθάνομαι φταίνε καθαρά 4 πράγματα:

1) Η βλακεία όλων όσων τα τελευταία δεν ξέρω εγώ χρόνια μας κυβερνάνε και γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις λέξεις οργάνωση και πρόληψη.

2) Η δικιά μας βλακεία που πάντα ψηφίζουμε τα ίδια πρόσωπα

3) Ο δικός ωχαδελφισμός που περιμένουμε όταν σκάει η λαλακία η πολιτεία να είναι παντού σε κάθε γωνία 24x7 και από την άλλη μας ενοχλεί η αστυνομία οι κάμερες όλα τα μέτρα επαγρύπνησης...

4) Η δική μας εγκληματική αδιαφορία σε θέματα τοπικής οργάνωσης και ενημέρωσης για πρόληψη και ενημέρωση.

Με άλλα λόγια για το ότι έγινε κάτω φταίμε εμείς οι ίδιοι και κανείς άλλος.

Φιλικά και συγνώμη αν ενόχλησα

Χρίστος

...

Χρήστο, θα μου επιτρέψεις να μείνω σε αυτό:

...που περιμένουμε όταν σκάει η λαλακία η πολιτεία να είναι παντού σε κάθε γωνία 24x7 και από την άλλη μας ενοχλεί η αστυνομία οι κάμερες όλα τα μέτρα επαγρύπνησης...

γιατί είναι κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση έχοντας συζητηθεί σε πολλά fora, όχι μόνο στο δικό μας.

Έχουμε πράγματι ένα παράδοξο στην χώρα μας. Θέλουμε οπωσδήποτε την διατήρηση της "ιδιωτικότητας" μας (αν μου επιτρέπετε να μεταφράσω το privacy) στο δάσος, στον δρόμο, στην λεωφορειολωρίδα, στην πλατεία, έξω από την τράπεζα, εξορκίζοντας τις κάμερες, τις περιπολίες και τους "μπάτσους" εις το πυρ το εξώτερο, αλλά παράλληλα βρίζουμε την εκάστοτε κυβέρνηση όταν δεν καταφέρνει να έχει έναν αστυνομικό (όταν κραυγάζουμε αλλόφρονες στα κανάλια απαιτώντας να μάθουμε που είναι το κράτος, οι "μπάτσοι" ξαναγίνονται αστυνομικοί) , ένα πυροσβέστη, ένα ειδικό φρουρό ακριβώς δίπλα μας όταν κινδυνεύουμε, ή όταν οι άλλοι δίπλα μας κάνουν παραβάσεις που μας ενοχλούν.

Δεν ξέρουμε τι θέλουμε, ή μάλλον ξέρουμε πολύ καλά. Θέλουμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη, χωρίς να μας απασχολούν οι λεπτομέρειες της υλοποίησης τους. Bloody typical.

Make Parnassos Great Again!

Bloody typical
Χρηστάρα, συμπληρώνοντας

Typical ότι οι πορτοκαλοί θα λένε ότι τις φωτιές τις έβαλαν οι μωβ και οι μωβ θα τα φορτώνουν στους πορτοκαλοί.

Typical ότι είδηση αποτελεί το νέο στριγκάτι της Κούλας Μπούλας αντί να πάρουμε μία σακκουλίτσα και να μαζέψουμε τα ξερά από το κήπο μας.

Typical ότι θα πάμε να δούμε την φωτιά λες και είναι κάποιο αξιοθέατο, εμποδίζοντας το έργο των δυνάμεων αντιμετώπισης καταστροφών.

Typical ότι αντί να μαυρίσουμε τους πάντες θα μαυρίσουμε αυτόν που θα βγει και θα πει την δυσάρεστη ανάγκη ότι εθνικές καταστροφές αντιμετωπίζονται μόνο με οργανωμένη Εθνοφυλακή και πολιτοφυλακή.

Οργανωμένα τοπικά πυροσβεστικά σώματα που επανδρώνονται υποχρεωτικά από πολίτες. Κοινώς την ώρα που θα σκάσει η μαλ.... να ξέρω που θα πάρω το φτυάρι μου, την μάνικά μου, το "όπλο μου" βρε αδελφέ και από ποιόν θα λάθω τις απαραίτητες διαταγές. Σκόπιμα βάζω αυτή την λέξη διότι έχω την εντύπωση ότι έγινε ένα αλαλούμ και ότι ο καθένας έκανε του κεφαλιού του.

Σε συνδιασμό με τα επαγγελματικά τμήματα αντιμετωπίζει η κοινωνία την απειλή.

Η κοινωνία που κινδυνεύει από το προβλήμα γίνεται μέρος της λύσης.

Αυτά τα typical

Φιλικά και όχι ασύμμετρα

Χρίστος

...

Με άλλα λόγια για το ότι έγινε κάτω φταίμε εμείς οι ίδιοι και κανείς άλλος.

Βρέ κόλλημαααα :P:D

Να το συζητήσουμε λίγο? Θα σε ρώταγα να μου πείς με ποιο τρόπο φταίω εγώ στην προκειμένη περίπτωση, αλλα επειδή δε γνωριζόμαστε προσωπικά δεν θα μπορείς να μου απαντήσεις.

Αναγκαστικά λοιπόν, θα σε ρωτήσω να μου πείς πως φταίς ΕΣΥ για αυτή την καταστροφή. Τι είναι αυτο που έκανες/δεν έκανες και κατατάσσεσαι σε αυτους που φταίνε? (το λες αλλωστε, φταιμε εμεις οι ίδιοι).

Σε παρακαλώ (αν θες) να μου απαντήσεις σε πρακτικά ζητήματα (αν υπάρχουν) και να μη μου πεις επιχειρήματα του τύπου "φταιω που δεν τους μαυρισα στις περασμενες εκλογές"

Ευχαριστώ.

no friends on a powder day

Βρέ κόλλημαααα :P:D

Να το συζητήσουμε λίγο? Θα σε ρώταγα να μου πείς με ποιο τρόπο φταίω εγώ στην προκειμένη περίπτωση, αλλα επειδή δε γνωριζόμαστε προσωπικά δεν θα μπορείς να μου απαντήσεις.

Αναγκαστικά λοιπόν, θα σε ρωτήσω να μου πείς πως φταίς ΕΣΥ για αυτή την καταστροφή. Τι είναι αυτο που έκανες/δεν έκανες και κατατάσσεσαι σε αυτους που φταίνε? (το λες αλλωστε, φταιμε εμεις οι ίδιοι).

Σε παρακαλώ (αν θες) να μου απαντήσεις σε πρακτικά ζητήματα (αν υπάρχουν) και να μη μου πεις επιχειρήματα του τύπου "φταιω που δεν τους μαυρισα στις περασμενες εκλογές"

Ευχαριστώ.

Ένα να σου πω ... Την ανοχή σε διάφορα στραβά που έχουν συμβεί στην Πεντέλη; (ζω σε αυτή την πόλη)

Να σε ρωτήσω και εσένα; Εσύ τί έχεις κάνει για να ΜΗΝ γίνει τίποτε από όλα αυτά που έχουν συμβεί; Προφανώς εξάντλησες την συμμετοχή σου στην δημοκρατία αυτού του τόπου με την ψήφο σου και μετά με νοοτροποία ότι ψήφισα τελείωσε γυρίζεις το κεφάλι σου αλλού, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Τυπικά νεοελληνικό.

Αν όμως υπήρχε δυνατότητα πυρόσβεσης στο χωριό της γιαγιάς που συλλάβανε στην Ζαχάρω, η εστία θα είχε σβήσει επιτόπου. Αλλά δεν βαριέσαι πρέπει να φέρουμε πυροσβεστικό από τον Πύργο και να έχουμε ένα μέτωπο να σβήσουμε μερικών χλμ. Μήπως να σηκώσουμε και κανένα Canadair;

Πολύ καλό σύστημα και νοοτροποία. Δεν μπορώ να πω.... Να το εξάγουμε ως τεχνογνωσία. Η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλο της το μεγαλείο.

Λυπάμαι αλλά επιβεβαιώνεις το γεγονός ότι δεν θέλουμε να κοιτάμε μακρύτερα από την μύτη μας.

Σε παρακαλώ να διαβάζεις λίγο ποιο προσεκτικά τι γράφω και να αφήσεις τις διάφορες σαχλαμάρες περί κολλήματος.

Τα υπόλοιπα γιατι δεν θέλω να συνεχίσω την συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο με PM αν επιθυμείς.

Χρίστος

...

Συγγνώμη αλλα δεν μπορώ να μη σου απαντήσω σε αυτο. Αν θελεις στειλε μου εσυ την απαντηση σου με PM

Ένα να σου πω ... Την ανοχή σε διάφορα στραβά που έχουν συμβεί στην Πεντέλη; (ζω σε αυτή την πόλη)

Μαλιστα, δηλαδή κατα τη γνώμη σου πρέπει να αναλάβουμε δράση σαν αστυνομοι/πυροσβεστες/πολεοδομοι/ραμπο της εφοριας. Δεν λεω, είναι κακό να ανέχεσαι το κάθε στραβό, αλλα ΔΕΝ γινεται να τα κάνεις όλα. Φορολογείσαι για να σου παρέχονται κάποιες υπηρεσίες απο το κράτος και οφείλει να στις παρέχει καλά, έστω τις στοιχειώδεις!

Να σε ρωτήσω και εσένα; Εσύ τί έχεις κάνει για να ΜΗΝ γίνει τίποτε από όλα αυτά που έχουν συμβεί;

Σχεδόν ότι περνά απο το χέρι μου. Προσέχω όσο μπορώ το περιβάλλον. Το σέβομαι και το προφυλάσσω όσο καλύτερα γίνεται, απο μένα και απο όποιον γνωρίζω. Ας πούμε οτι δέν καιω ξερόχορτα, οτι δεν πετάω ανεξέλεγκτα το σκουπιδαριό μου παντου και πολλά τετοια απλά πράματα

Προφανώς εξάντλησες την συμμετοχή σου στην δημοκρατία αυτού του τόπου με την ψήφο σου και μετά με νοοτροποία ότι ψήφισα τελείωσε γυρίζεις το κεφάλι σου αλλού, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Αυτό είναι ένα δικό σου συμπέρασμα που έχεις κάθε δικαιωμα να βγάλεις.

Τυπικά νεοελληνικό.

Το να με χαρακτηρίζεις προσωπικά δεν οδηγεί πουθενά

Αν όμως υπήρχε δυνατότητα πυρόσβεσης στο χωριό της γιαγιάς που συλλάβανε στην Ζαχάρω, η εστία θα είχε σβήσει επιτόπου. Αλλά δεν βαριέσαι πρέπει να φέρουμε πυροσβεστικό από τον Πύργο και να έχουμε ένα μέτωπο να σβήσουμε μερικών χλμ. Μήπως να σηκώσουμε και κανένα Canadair;

Πολύ καλό σύστημα και νοοτροποία. Δεν μπορώ να πω.... Να το εξάγουμε ως τεχνογνωσία. Η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλο της το μεγαλείο.

Λυπάμαι αλλά επιβεβαιώνεις το γεγονός ότι δεν θέλουμε να κοιτάμε μακρύτερα από την μύτη μας.

Λυπάμαι αλλα κάπου σε έχασα στο συλλογισμό σου

Σε παρακαλώ να διαβάζεις λίγο ποιο προσεκτικά τι γράφω και να αφήσεις τις διάφορες σαχλαμάρες περί κολλήματος.

Δε νομίζω οτι χρειάζομαι υποδείξεις για την προσοχή μου. Αν τα θεωρεις σαχλαμάρες μπορουσες απλούστατα να μην απαντήσεις.

Τα υπόλοιπα γιατι δεν θέλω να συνεχίσω την συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο με PM αν επιθυμείς.

Και πάλι συγγνώμη που συνεχίζω σε δημόσιο επίπεδο. Θα το σταματήσω εδώ. Δεν εχω προσωπική διαφορά με εσένα εννοείται. Η άποψη που εκφράζεις άλλωστε, ειναι κατ εξοχήν δημοσίου επιπέδου.

Χρίστος

no friends on a powder day

Λυπάμαι αλλα κάπου σε έχασα στο συλλογισμό σου
και εγώ λυπάμαι ...

Φιλικά

Χρίστος

...

και σε αλλες χωρες φορολογουνται για να εχουν υπηρεσιες και παθαινουν ζημιες και δεν τα περιμενουν ολα απο το κρατος βλεπε γερμανια πλυμηρες

εχουν ομως η καθε γειτονια και τους εθελοντες της προσφερουν εθελοντικα πραγματα για τα οποια δεν ειναι υποχρεωμενοι

εμεις τα θελουμε ολα στο πιατο γιατι απλα φορολογηθηκαμε

ξεχασα να πω οτι θα συστηθουν πολλες μη κερδοσκοπικες οργανωσεις τωρα με λογαριασμους σε τραπεζες κλπ

τα ματια σας ανοικτα εγω δεν δινω δραχμη

εθελοντικα εργασια ναι

η εκκλησια αν ηθελε με μια κινηση τελειωναν ολα ουτε ερανοι ουτε τιποτα.πουναι ομως οι παπαδες

Βρεθηκε η πηγή της ασύμμετρης απειλής:

:Ppost-9-1188394438_thumb.jpg :D

Βρεθηκε η πηγή της ασύμμετρης απειλής:

:Ppost-9-1188394438_thumb.jpg :D

:D Αυτή μόνο ασύμμετρη δεν είναι....

:D

...

Σε ένα ρεπορτάζ του Τέλογλου στο ΣΚΑΙ (ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που είπε τα πράγματα με το όνομά τους αυτές τις μέρες στην τηλεόραση) την ημέρα που καιγόταν η Ολυμπία ανέφερε πώς είδε με τα μάτια του τα εξής :

α. Πολλές από τις αναζωπυρώσεις συνέβαιναν στα σημεία του δάσους που είχαν μετατραπεί σε χωματερές. Πλαστικές καρέκλες, στρώματα, ακόμα και ολόκληρα πεταμένα αυτοκίνητα είδε ο Τέλογλου να αποτελούν την καλύτερη τροφή για τη φωτιά (τρομερή βρε παιδί μου η αγάπη των αγροτών για τη φύση και το δάσος. Κάθε χωριό έχει την αυτοσχέδια χωματερή του όπως φαντάζομαι ΟΛΟΙ σας γνωρίζετε)

β. Σε μερικά χωριά οι κάτοικοι έτρεχαν όπως μπορούσαν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς ενώ σε άλλα κάθονταν στο καφενείο και περίμεναν να καούν (αυτό το είπε εις αντίρρησιν όσων δημοσιογράφων μετέφεραν την εικόνα αλλόφρονων κατοίκων που έκανα "ό,τι μπορούσαν" αν και νομίζω πως άφησε κι ένα υπονοούμενο για τις πολιτικές πεποιθήσεις του εκάστοτε χωριού)

Τα σχόλια δικά σας (προσωπικά δεν εξεπλάγην αλλά ανυπομονώ να δω τα νέα ρεπορτάζ αυτού του ανθρώπου)

Ράνια

Τα δικά μου σχόλια ;

Σε ένα ρεπορτάζ του Τέλογλου...Πλαστικές καρέκλες, στρώματα, ακόμα και ολόκληρα πεταμένα αυτοκίνητα είδε ο Τέλογλου να αποτελούν την καλύτερη τροφή για τη φωτιά...

Ο Τέλογλου δεν βλέπει καλά...καθόλου καλά...

...εις αντίρρησιν όσων δημοσιογράφων μετέφεραν την εικόνα αλλόφρονων κατοίκων

Λίγα τα λόγια σου για τους δημοσιογράφους Ράνια. Μόνο αυτοί έχουν λύσεις και απόψη για όλα. Προσκυνούμε... Σε λίγο μάλιστα θα ανακυρηχθούν και άγιοι...

Δεν είναι κακή ιδεά να ανακηρυχθούν άγιοι Αλέξη. Θα έχουν κι ένα θεό να προσεύχονται οι πολιτικοί!

Ράνια

Σίγουρα ο καθ'ένας έχει τις ευθύνες του.

Σίγουρα όμως δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι για τα 64 θύματα (μέχρι τώρα).

Ίσως να φταίνε στην οργάνωση και στον συντονισμό των πυρκαϊών που έκαναν, αφού πάρα πολλοί έπερναν τα κανάλια όταν δεν απαντούσαν αστυνομία και πυροσβεστική. Και δυστυχώς δεν απαντούσαν συχνότατα οι "αρμόδιοι". Αν είχε γίνει σωστά η δουλειά, δεν θα τους τηλεφωνούσε ο κόσμος για να γίνει ο συντονισμός. Όταν ο άλλος καιγόταν μονάχος του, χωρίς ούτε ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο και κανείς "αρμόδιος" δεν απαντούσε, τι περιμάντε να κάνουν;

Για την κατάντια που ζούμε, όλοι φέρουν ευθύνες. Κανείς όμως δεν τις αναλαμβάνει. Έυθύνες έχει και ο κάθε ιδιώτης (για κάντε μία βόλτα σε όσα δάση περίσσεψαν και μετρήστε πόσα άδεια πεταμένα γκαζάκια θα βρείτε και όχι μόνο). Έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτός όμως που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη είναι το ίδιο το κράτος. Και δεν θα με "πείραζε" αν είχαμε ανάλογα αποτελέσματα, αν δίναμε τουλάχιστον την μάχη μας. Αν αντιμετωπίζαμε κάποια θεομηνία. Και δυστυχώς δεν δώσαμε καμία μάχη, ούτε αντιμετωπίσαμε κάποια θεομηνία. Ξυπόλυτοι πηγαίναμε. Με ελλείψεις προσωπικού και ανεκπέδευτο το πυροσβεστικό σώμα, με λιγότερα μέσα από άλλες χρονιές, χωρίς πολιτική προστασία....Και γι'αυτό πληρώνω φόρους και απαιτώ! Πόσα εκατομμύρια € είναι αδιάθετα εδώ και χρόνια από την ΕΕ για πυροπροστασία; Και αφού δεν τα εισπράτουμε, αφού δεν ασχολούμαστε με την πυροπροστασία, γιατί να μας βοηθήσει η ΕΕ ως πυρόπληκτους; Μήπως οι Ευρωπαϊκές φωνές που άρχισαν την γκρίνια έχουν δίκιο; Και μήπως για να δικαιολογήσουμε την ανικανότητα μας, καταστήσαμε την χώρα μας διεθνώς ως υπό τρομοκρατική επίθεση με τις πρώτες οδηγίες για τους τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα;

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Άντε στους συγγενείς των θυμάτων να εξηγήσεις ότι φταίει η Ελληνική χλωρίδα, η ασύμετρη απειλή και λοιπές μπουρδολογίες.

Τελικά είμαστε για τα πανηγύρια.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

... Εσείς λοιπόν επαναστάτες καθίστε σπίτια σας και μην λάβετε συμμετοχή στις απαξιωτικές εκλογές, άλλο που δεν θέλω.

Θέλω να ασχολείστε μόνο με την ατομικότητά σας, με τίποτα άλλο...

Μαλλον Φωτη σου διεφυγαν της προσοχης σου καποια κοματια :

... Έχουμε όμως ένα μεγάλο κάτι: την όποια αγάπη μπορούμε ακόμη να μοιραστούμε με εκείνους που η σπίθα μέσα τους δεν τους αφήνει να αποκοπούν από ό,τι η φύση τους , τούς λέει πως είναι ζωντανό και φυσικό, συντροφικό και όμορφο...

Ο κάθε άνθρωπος δεν έχει μόνο την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τον κόσμο αλλά και την ικανότητα να αλλάζει την αντίληψη αυτή .

Μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε τα πράματα αλλάζοντας τον τρόπο που τα βλέπουμε .

Με εκτίμηση Περικλής

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Και εγώ πιστεύω πάντως ότι η αποχή ούτε λύνει προβλήματα, ούτε αναγκαστικά δίνει μηνύματα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68