TEOXALANDRI 239 Report post Posted June 25, 2008 Eπαναφορά.... Η φωτία τελικά περιορίστικε αλλά η ζημιά είναι μάλλον μεγάλη μιας και έκαιγε αρκετή ώρα το δάσος... Το "βουναλάκι" σε φυσιολογικές συνθήκες.... αλλά λαβωμένο.... Εδώ η κορυφογραμμή όπου και σταμάτησε η φωτιά.... Αυτοί οι .... "ηρωες" (για μένα προσωπικά) που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα σε κάθε φωτιά συνεχίζουν να κάνουν ρίψεις σε μικροεστίες για τυχόν αναζαπυρώσεις.... Και το ελικόπτερο συνεχίζει να ρίχνει νερό στην κορυφογραμμή... Στο κέντρο της φωτογραφίας διακρίνεται το καμμένο κομμάτι.... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα θρηνίσουμε άλλα "θύματα" στον Υμμητό τουλάχιστον για φέτος.... Από του χρόνου... βλέπουμε.... Φιλικά Τεο... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
stefoxe1975 1 Report post Posted June 25, 2008 αγαπητή Ράνια, missed approach, δεν έχω καμμία διαφορά ούτε με τον ΜΙΚ, ούτε με κανέναν .... η ένσταση μου είναι με το τι λέει ο καθένας μας .... παραδείγματος χάριν δεν μπορούμε να φωνάζουμε για να γίνουν μεγαλειώδη έργα στα ελληνικά βουνά (και χιονοδρομικά), πίστες, ξενοδοχεία, parking χιλιάδων θέσεων, αποχαρακτηρισμοί εθνικών δρυμών, κλπ κλπ και από την άλλη να μιλάμε για "... Όποιος κλαψουρίζει και δηλώνει έκπληκτος είναι μέγιστος υποκριτής. Όσο αυτό το κράτος δηλαδή εμείς επιτρέπουμε στα σπίτια να ξεφυτρώνουν σε πρώην δάση χωρίς να έχουμε γκρεμίσει κανένα πάντα θα μπαίνουν φωτιές. Κάθε δάσος που κοιτάμε ας το θαυμάσουμε τώρα γιατί ίσως είναι η τελευταία φορά που το βλέπουμε. Όλοι οι οικολόγοι και ψευτοοικολόγοι αντί να πάνε στο ΠΕΧΩΔΕ να απαιτήσουν γκρέμισμα βιλών με πισίνες και ότι θες σε πρώην δάση μπορούνε να συνεχίσουν να δηλώνουν έκπληκτοι και λυπημένοι για ένα ακόμα συμφωνημένο έγκλημα ..." είναι τουλάχιστον υποκρισία ..... ας έχουμε μία θέση και αυτή ας είναι η ολοκληρωμένη θέση μας για τα πάντα. είτε αυτό αφορά τον Υμηττό, είτε αφορά τον Παρνασσό ή τον Όλυμπο ή την Βασιλίτσα .... μην προσωποποιείτε καμμία αντίθεση ... δεν υπάρχει καμμία προσωπική αντίθεση ... υπάρχει αντίθεση θέσεων ΜΟΝΟ ..... όποιος χρησιμοποιεί την κλάψα και καλά, της δήθεν προσωπικής αντίθεσης, χρησιμοποιεί μάλλον αυτό το τέχνασμα για να αποφύγει την κουβέντα και την κατάθεση απόψεων ...... δεν είμαστε παιδική χαρά ...... ας καταθέσουμε λοιπόν τις απόψεις μας ... ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα ..... ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ; (διότι αν θέλουμε πχ πολιτείες ολόκληρες δίπλα στα χιονοδρομικά, μην κλαίμε μετά για τις φωτιές που θάρθουν ........ γιατί οι φωτιές ΘΑ έρθουν .... αυτό είναι το μόνο σίγουρο ......) Βέβαια δεν έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια καμιά πυρκαγια ούτε στη Βασιλίτσα ουτε στα Πηγάδια ουτε στον Παρνασσό .Sorry αλλά οχι ότι και τα χιονοδρομικά είναι αιτία των πυρκαγιών. Επίσης μην ξεχνάμε πως με θερμοκρασίες 37-38 υπο σκιά δηλαδη 50+ στον ηλιο πόσο εύκολα αρπάζουν κάτι χορταράκια,γυαλιά,κ.α. ειδικά με τόση ξηρασία........ Γιατι βγαίνει ο κάθε αρμόδιος και βγάζει την ουρά του από έξω-ελλείψη πραγματικής δασοπροστασίας- και μιλάει για σίγουρο εμπρησμό και ασύμετρες απειλές Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted June 25, 2008 τι γινεται με την φωτια ελεγχεται η ακομα ειναι εκτος ελεγχου; Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted June 25, 2008 Πέρυσι είχαμε φωτιά και στο Λιβάδι και στην Αίγιο-Ακράτα και η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα ελατοδάση του Χελμού... Στα ΧΚ δεν ξεκίνησε κάποια φωτιά όντως αλλά κοντα σε αυτά ναι... Φυσικά αυτό δεν αναιρεί ... την πραγματική έλλειψη δασοπροστασίας στη χώρα... Έχω κολλητό φίλο στην 1η ΕΜΑΚ ... Να μην σας εξηστορήσω τα λεγόμενα του.... θα φρίξετε... ειδικά τα περσυνα.... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.... Χρηστο η φωτιά ελέγχθηκε αλλά έχει συνέχεια αναζωπηρώσεις στις μικροεστίες... και συνεχίζονται οι ρίψεις... Φιλικά Τεο... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
Maro 0 Report post Posted June 25, 2008 Απο τις 18.00 που γύρισα δεν έβλεπα καπνούς, αλλά τα αεροπλάνα έριχναν νερό στην πίσω μεριά του βουνού. Τώρα, 20.30, μάλλον σταμάτησαν και οι ρίψεις, γιατί δεν ακούω πια τα αεροπλάνα να περνάνε πάνω απο το σπίτι μου. Εδυσε κι ο ήλιος..... Ας ελπίσουμε να μην έχουμε καμμιά άσχημη εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας. edit: Λάθος, περνάνε πάλι για μια ρίψη ακόμα. Μάλλον η τελευταία γι' απόψε. Αντε κι ο Θεός, βοηθός για να βγεί η νύχτα. Quote Μπορούμε να φτάσουμε ώς την άκρη του σύμπαντος. Το θέμα είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα. Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted June 25, 2008 Βέβαια δεν έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια καμιά πυρκαγια ούτε στη Βασιλίτσα ουτε στα Πηγάδια ουτε στον Παρνασσό .Sorry αλλά οχι ότι και τα χιονοδρομικά είναι αιτία των πυρκαγιών.Επίσης μην ξεχνάμε πως με θερμοκρασίες 37-38 υπο σκιά δηλαδη 50+ στον ηλιο πόσο εύκολα αρπάζουν κάτι χορταράκια,γυαλιά,κ.α. ειδικά με τόση ξηρασία........ Γιατι βγαίνει ο κάθε αρμόδιος και βγάζει την ουρά του από έξω-ελλείψη πραγματικής δασοπροστασίας- και μιλάει για σίγουρο εμπρησμό και ασύμετρες απειλές Είναι δεδομένο ότι στα χιονοδρομικά δύσκολα θα δεις φωτιές, δεν βοηθούν πολλά πράγματα σε αυτό. Σίγουρα όμως θα δεις στα πέριξ των βουνών που έχουν χιονοδρομικά και μάλιστα συμβαίνουν κάθε χρόνο. Μόνο ο Παρνασσός πρέπει να είχε 3 ή 4 εστίες πέρυσι, σε περιοχές που έχουν οικοδομική ανάπτυξη και βρίσκονται δίπλα σε Δάσος. Τα χιονοδρομικά δεν θα είναι ποτέ αιτία πυρκαγιών, η ύπαρξη χιονοδρομικών όμως είναι, καθώς πάνω από όλα είναι το κέρδος, ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΌΛΑ. Φώτης ΥΓ. Αλήθεια επειδή η μισή Ελλάδα ψάχνει να βρει κάποια εκατομμύρια ευρώ που παρθήκανε αλλά δεν τα έχει πάρει κανείς, βρε λες να τα πήρε ο Σύλλογος για να φτιάξει γραφεία και να δώσει χορηγίες στα χιονοδρομικά για να βάλουν καινούρια lift? Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted June 25, 2008 εδώ μέσα έχουμε φτάσει το να αποκαλείς κάποιον οικολόγο να είναι συνώνυμο της ύβρεως..... ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟΝ Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted June 25, 2008 Βέβαια δεν έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια καμιά πυρκαγια ούτε στη Βασιλίτσα ουτε στα Πηγάδια ουτε στον Παρνασσό .Sorry αλλά οχι ότι και τα χιονοδρομικά είναι αιτία των πυρκαγιών.Επίσης μην ξεχνάμε πως με θερμοκρασίες 37-38 υπο σκιά δηλαδη 50+ στον ηλιο πόσο εύκολα αρπάζουν κάτι χορταράκια,γυαλιά,κ.α. ειδικά με τόση ξηρασία........ Γιατι βγαίνει ο κάθε αρμόδιος και βγάζει την ουρά του από έξω-ελλείψη πραγματικής δασοπροστασίας- και μιλάει για σίγουρο εμπρησμό και ασύμετρες απειλές Μην εκπλήσεσαι. Εδώ μέσα τελικά, μπορεί να ακούσεις ο,τιδήποτε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted June 25, 2008 ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟΝ αυτό είναι ήδη σχόλιο. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted June 25, 2008 Θα σας παρακαλουσα να σταματησετε την αντιπαραθεση και να μην εκτραχυνθουν περισσοτερο τα πραγματα. For the Moderating Team ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted June 25, 2008 εεεεεεεεεεεεε εσείς εκεί μέσα, προσέχετε και εδώ τους εκεί έξω Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted June 25, 2008 οτι προστασια και να υπαρξει οσα πυροσβεστικα και να βρισκονται στα βουνα οι φωτιες θα υπαρχουν και θα καινε τα αναισθητα καθικια παντα θα ειναι εκει και θα καινε για τα συμφεροντα μεγαλυτερων καθικιων Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 25, 2008 Συμφωνώ Τα δάση της Ελλάδας είναι από τα πια σημαντικά πράγματα που έχουμε. Η ανάπτυξη της Ελλάδες πρέπει να γίνει χωρίς να θίγονται. Αν είχαμε κράτος θα περναγε νόμο που ΣΗΜΕΡΑ θα αεροφωτογράφιζε όλη την Ελλάδα και ΣΗΜΕΡΑ θα γκρέμιζε οτιδήποτε δεν έχει ΣΗΜΕΡΑ άδεια. Δεν θα είχα ιδιαίτερη αντίρηση να γκρέμιζε και μερικά με άδεια αλλά δε νομίζω να είναι λογικό. Μακάρι κανένα χιονοδρομικό να μην κόψει κανένα δέντρο και το Πήλιο, Η Βασιλίτσα, Τα Καλάβρυτα, το Πισοδέρι, Τα 3-5, το Μάιναλο και το Περτούλι, ο Παρνασσός, το Μέτσοβο, το Ελατοχώρι, και το Πισοδέρι να γίνουν τα Χιονοδρμικά που ονειρευόμαστε χωρίς να κόψουν ίχνος δέντρου. Αν είναι να κόψουν ας μη γίνουν. Ο makalu κάποτε μου είπε να καταθέσω πρόταση που να τοποθετηθεί λιφτ στα δέντρα στη Φτερόλλακα. Δεν έχω. Πρέπει να κοπούν δέντρα. Δε γ......αι. Ας μη κάνω ποτέ σκι στον Παρνασσό με καλές πίστες στα δέντρα. Ας μπει ένα συρόμενο στο ξέφωτο και καθαρίσαμε. Αυτά για τα χιονοδρομικά ας επανέλθουμε στις φωτιές. Πετώντας σήμερα πάνω από τον δασωμένο Κιθαιρώνα έσβησα το τσιγάρο με το νερό μια στιγμή σκέφτηκα...και τρόμαξα. Αν το πέταγα και το καιγα από μ......α το δάσος εγώ, θα ήταν στο 5-10-50 ξερω γω πόσο % που καίγονται από τυχαία αίτια. Το υπόλοιπο το καίνε άνθρωποι συνηδειτά. Αν ΣΗΜΕΡΑ δεν γίνει κάτι τα δάση μας θα ελλατωθούν. Δε ξέρω τι λαός είναι αυτός που βάζει φωτιά για να κάνει οικόπεδα αλλά σίγουρα τα παιδιά του θα το πληρώσουν ακριβά. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted June 25, 2008 Δε ξέρω τι λαός είναι αυτός που βάζει φωτιά για να κάνει οικόπεδα αλλά σίγουρα τα παιδιά του θα το πληρώσουν ακριβά. Λες αυτοί να είναι η πλειοψηφία; Δεν θα έπρεπε να υπήρχε η υποδομή που να αποτρέπει και να κάνει αδύνατο αυτόν τον στόχο στην πράξη; Εκεί θα έπρεπε να βρίσκεται η πολιτεία. Αλλά διαχρονικά με την στάση της είναι τόσο ανίκανη όσο και συνυπεύθυνη. Λες και τα περσινά είναι μακριά και τα ξεχάσαμε κιόλας. Όσο για τις φωτογραφίες, για πήγαινε μία βόλτα από την ΓΥΣ, θα βρεις πολλά στοιχεία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted June 25, 2008 Συμφωνώ Τα δάση της Ελλάδας είναι από τα πια σημαντικά πράγματα που έχουμε. Η ανάπτυξη της Ελλάδες πρέπει να γίνει χωρίς να θίγονται. Αν είχαμε κράτος θα περναγε νόμο που ΣΗΜΕΡΑ θα αεροφωτογράφιζε όλη την Ελλάδα και ΣΗΜΕΡΑ θα γκρέμιζε οτιδήποτε δεν έχει ΣΗΜΕΡΑ άδεια. Δεν θα είχα ιδιαίτερη αντίρηση να γκρέμιζε και μερικά με άδεια αλλά δε νομίζω να είναι λογικό. Μακάρι κανένα χιονοδρομικό να μην κόψει κανένα δέντρο και το Πήλιο, Η Βασιλίτσα, Τα Καλάβρυτα, το Πισοδέρι, Τα 3-5, το Μάιναλο και το Περτούλι, ο Παρνασσός, το Μέτσοβο, το Ελατοχώρι, και το Πισοδέρι να γίνουν τα Χιονοδρμικά που ονειρευόμαστε χωρίς να κόψουν ίχνος δέντρου. Αν είναι να κόψουν ας μη γίνουν. Ο makalu κάποτε μου είπε να καταθέσω πρόταση που να τοποθετηθεί λιφτ στα δέντρα στη Φτερόλλακα. Δεν έχω. Πρέπει να κοπούν δέντρα. Δε γ......αι. Ας μη κάνω ποτέ σκι στον Παρνασσό με καλές πίστες στα δέντρα. Ας μπει ένα συρόμενο στο ξέφωτο και καθαρίσαμε. Αυτά για τα χιονοδρομικά ας επανέλθουμε στις φωτιές. Πετώντας σήμερα πάνω από τον δασωμένο Κιθαιρώνα έσβησα το τσιγάρο με το νερό μια στιγμή σκέφτηκα...και τρόμαξα. Αν το πέταγα και το καιγα από μ......α το δάσος εγώ, θα ήταν στο 5-10-50 ξερω γω πόσο % που καίγονται από τυχαία αίτια. Το υπόλοιπο το καίνε άνθρωποι συνηδειτά. Αν ΣΗΜΕΡΑ δεν γίνει κάτι τα δάση μας θα ελλατωθούν. Δε ξέρω τι λαός είναι αυτός που βάζει φωτιά για να κάνει οικόπεδα αλλά σίγουρα τα παιδιά του θα το πληρώσουν ακριβά. +10000 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted June 25, 2008 Πληροφοριακα, αεροφωτογραφιες υπαρχουν και απο το '50 και το '60 και το '70. Δυστυχως, οχι μονο δεν χρησιμοποιουνται κατα των οικοπεδοφαγων, αλλα και για να 'φαει' το Δασαρχειο απο τους αδυνατους πολιτες. Ο σπιτονοικοκυρης μου με πηγε και μου εδειξε το πατρικο του. Ειναι πανω απο την (Ανω) Τιθορεα και τα ορια της ιδιοκτησιας φαινονται αχνα μεσα απο τη βλαστηση. Το σπιτι εχει διαλυθει γιατι εγκαταλειφθηκε με την 'συγκεντρωση' των αγροτικων πληθυσμων σε 'ασφαλη' χωρια (δεκαετια του '40). Η ιδιοκτησια και τα ορια της φαινονται καθαρα στις αεροφωτογραφιες της δεκαετιας του '50, αλλα το Δασαρχειο επιμενει να τις αγνοει χρησιμοποιωντας τις αεροφωτογραφιες του '70 που του τρωνε το μισο οικοπεδο. Βεβαια, για τις βιλες της δεκαετιας ' και '90 τουμπεκι...(οχι εκει πανω στα κατσαβραχα ακομα... ) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 26, 2008 Λύση υπάρχει. ΣΗΜΕΡΑ αποφασίζει το κράτος ότι όσες περιοχές είναι δάση (σήμερα, το και ακόμα καλύτερα το 60) το μόνο που θα έχουν μέσα θα είναι σκιουράκια. Αλλά...όλοι ξέρουμε ότι δεν θέλει Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted June 26, 2008 Η λύση είναι μια και ονομάζεται κτηματολόγιο με καθορισμένη τη χρήση γης... Όμως το ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν υπήρξε ακόμα καμία κυβέρνηση να βάλει το χέρι της στην έγκαιρο προσδιορισμό της γης. Γι αυτό θα εντείνονται οι καταπατήσεις και οι φωτιές πανταχόθεν. Όχι ότι όλες οι φωτιές είναι "βαλτές", αλλά η ανυπαρξία κτηματολογίου βοηθάει πολύ στη δημιουργία πολλών από αυτές... Αφήστε μας να εκφράζουμε απόψεις και διαφωνίες, χωρίς να είστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη σε κάθε αντιπαράθεση... Στο κάτω κάτω μεγάλα παιδιά είμαστε και μπορούμε να έχουμε επιχειρήματα και αντίλογο σε κάτι που υποτίθεται ότι μας "προσβάλλει". Αν τα πράγματα γίνουν σοβαρά τότε ας γίνει κάποια επέμβαση. Αισθάνομαι ότι υπάρχει αρκετός έλεγχος, σε βαθμό που περιορίζει την έκφραση και αυτό αρχίζει και με ενοχλεί. Σιγά τι θα πάθει το φόρουμ και ο σύλλογος από μερικές αντιπαραθέσεις, ειδικά αν είναι φυσικές και όχι μεθοδευμένες και συχνά επαναλαμβανόμενες με κακή πρόθεση. Θέλουμε να λέμε την αλήθεια αλλά δεν αντέχουμε την ειλικρίνεια; Πρέπει να διαμορφώσουμε όλοι ένα τρόπο έκφρασης συγκεκριμένο που να μην θίγει τίποτα από τα λεγόμενα των άλλων, ακόμα κι όταν διαφωνούμε έντονα; Μου θυμίζει καθωσπρεπισμό αυτός ο έλεγχος και ο σύλλογος μου θυμίζει πολιτική παράταξη που προστατεύει κυρίως τη δημόσια εικόνα της. Αν χαλαρώσουμε λίγο νομίζω ότι θα τα πάμε καλύτερα και πρέπει, γιατί το συγκεκριμένο φόρουμ είναι από τα λίγα που μπορεί να βρει κανείς να "μιλήσει" για τεχνικά θέματα γύρω από το σκι, αλλά και ένα σωρό άλλα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο σκεπτόμενο άνθρωπο... Το ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος στο δεύτερο σκέλος, αλλά μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε σπλιτ με τίτλο τα έντονα (απόψεις και διαφωνίες), γιατί πολύ θα ήθελα να ακούσω και απόψεις άλλων για αυτό το θέμα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted June 26, 2008 Αφήστε μας να εκφράζουμε απόψεις και διαφωνίες, χωρίς να είστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη σε κάθε αντιπαράθεση...Στο κάτω κάτω μεγάλα παιδιά είμαστε και μπορούμε να έχουμε επιχειρήματα και αντίλογο σε κάτι που υποτίθεται ότι μας "προσβάλλει". Αν τα πράγματα γίνουν σοβαρά τότε ας γίνει κάποια επέμβαση. Αισθάνομαι ότι υπάρχει αρκετός έλεγχος, σε βαθμό που περιορίζει την έκφραση και αυτό αρχίζει και με ενοχλεί. Σιγά τι θα πάθει το φόρουμ και ο σύλλογος από μερικές αντιπαραθέσεις, ειδικά αν είναι φυσικές και όχι μεθοδευμένες και συχνά επαναλαμβανόμενες με κακή πρόθεση. Θέλουμε να λέμε την αλήθεια αλλά δεν αντέχουμε την ειλικρίνεια; Πρέπει να διαμορφώσουμε όλοι ένα τρόπο έκφρασης συγκεκριμένο που να μην θίγει τίποτα από τα λεγόμενα των άλλων, ακόμα κι όταν διαφωνούμε έντονα; Μου θυμίζει καθωσπρεπισμό αυτός ο έλεγχος και ο σύλλογος μου θυμίζει πολιτική παράταξη που προστατεύει κυρίως τη δημόσια εικόνα της. Αν χαλαρώσουμε λίγο νομίζω ότι θα τα πάμε καλύτερα και πρέπει, γιατί το συγκεκριμένο φόρουμ είναι από τα λίγα που μπορεί να βρει κανείς να "μιλήσει" για τεχνικά θέματα γύρω από το σκι, αλλά και ένα σωρό άλλα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο σκεπτόμενο άνθρωπο... ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Louis ... ότι έχουμε γίνει ενδοστρεφείς, κλειστοφοβικοί, ερμητικοί και φοβισμένοι .... κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε την παρέμβαση της υπέρτατης αρχής, της καθοδήγησης .... στο τέλος θα μας επιβληθεί και έλεγχος για το πως θα ξύνουμε την μύτη μας .... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted June 26, 2008 αν και ξεφευγουμε απο το θέμα μας, ο γενικός κανόνας γραφής είναι η μετριοπάθεια και να καταλαβει ο αρθρογράφος ότι δεν μπορεί να έχει απαίτηση απο τους αναγνώστες του να καταλάβουν τη διαθεση του οταν βαζει ενα μηνυμα. Προσπαθούμε να μην κάνουμε "προληπτικό" συντονισμό παρα μόνο όταν υπάρχει ένταση και προσπαθούμε να εξομαλύνουμε μια κρίση αντιπαραθέσεων. Οι αντιπαραθέσεις είναι επιθυμητές στο φορουμ αλλά μέχρι το σημείο που κρατάνε ένα επίπεδο διαλόγου. Οταν αρχίσει να μετατρέπεται σε σποντίτσες,σαρκασμους κλπ το προσέχουμε και κοιτάμε και την αντιδραση όλων, απο ένα σημείο και μετά δεν ρισκάρουμε να γυρίσουν ωραία θέματα σε πεδίο βολής για πολλούς λόγους. Σαφώς και θα κοιτάξουμε και την δημόσια εικόνα του φόρουμ σαφώς και θα προστατέψουμε τα μέλη του φόρουμ απο τους επιτιθέμενους σαφώς πάνω απ'ολα για τους συντονιστές είναι να προσπαθήσουν να κρατηθεί το επίπεδο του φόρουμ σε τόσο καλό σημείο ώστε να χαίρεστε να συμμετέχετε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 26, 2008 Που ακριβώς διαφωνούμε? Όλοι τα ιδια λέμε Η μοναδική μου ένσταση επί του θέματος είναι ότι δεν έχω δει οικόλόγους και "οικολόγους" να πιέζουν για κανένα κτηματολόγιο και για γκρέμισμα καμίας βίλας. Μόνο κάποιους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ που κάνουν προσπάθειες και η φωνή τους σβήνει πριν ακουστεί. Και όσο το κράτος δηλαδή εμείς συνεχίζουμε έτσι πάντα θα κοιτάμε έκπληκτοι κάθε φωτιά ενώ ο κάθε δημοσιογράφος θα φωνάζει γιατί το canadair έφτασε μετά από 23 λεπτά. Με ένα φίλο χθες λέγαμε μακάρι να είχαμε 30F-16 λιγότερα να τα είχαμε κάνει canadair και ελικόπτερα. Από την άλλη η οργάνωσης της πρόληψης και το πυροσβεστικό σώμα είναι για κλάματα. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted June 26, 2008 Στην χθεσινή φωτιά σε ραδιοφΟνικό σταθμό άκουγα ότι δεν πετάνε για να ρίξουν νερό και απο το σημείο που βρισκόμουν έβλεπα τουλάχιστον 7 αεροσκάφη (επαιζαν τρελα απο τον αερα) και ενα ελικόπτερο να ρίχνει νερό κατα σειρά... Σχόλια του τύπου το πυροσβεστικό σώμα είναι για κλάματα ούτε θέλω να τα λαμβάνω υποψιν μου γιατί δεν υπάρχει γνώση του αντικειμένου και απο μένα και απο τους περισσότερους που κράζουν στα κανάλια και καθοδηγουν τις μάζες. Ότι και πρόληψη να κάνεις ο εμπρηστής έχει πάντα πλεονέκτημα και οταν οι συνθηκες ειναι κατάλληλες δεν τιθασεύεται το θηρίο. Αλλίως αφήστε να βάλουμε τον δορυφόρο να κανει monitor σε real time για να τους πιάνουνε! Διαδοχικές εκρήξεις στην ανατολική πλευρα και 2 τηλέφωνα για πυρκαγιές ταυτοχρονα σε αντιδιαμετρικα σημεία για να προκαλέσουν συγχηση. Ήταν η 4η φορά νομίζω που επιχειρήθηκε και εν μερει τα καταφεραν να το κάψουν το κομμάτι που στα κάτω μέτρα του δάσους ήταν ήδη...περιφραγμένα... Αν θυμάμαι καλά είχε ακουστεί ότι ο τελευταίος εμπρηστής της περιοχής που πιάστηκε ήταν... δημοτικός υπάλληλος! άντε και τον σταμάτησες προληπτικά... σου δείχνει την καρτούλα ότι είναι δημοτικός υπάλληλος της περιοχής τι του κάνεις? μετα που τον πιάνεις κανονικά τον κρεμάς απο ένα καμμένο δέντρο για να βρουν και τροφή τα ζωντανά αλλα πριν? Quote Share this post Link to post Share on other sites
batsav 0 Report post Posted June 26, 2008 Από την άλλη η οργάνωσης της πρόληψης και το πυροσβεστικό σώμα είναι για κλάματα. Επειδή δυστυχώς δεν πρόκειται να σταματήσουν οι πυρκαγιές, επειδή παρά την εγκληματική καταστροφή των δασών μας παραμένουμε άνθρωποι της επιβίωσης, νομίζω ότι εκτός του να οργιζόμαστε (δικαίως) και να μεμεψιμοιρούμε μ'αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να δίνουμε ως πολίτες πολύ μεγάλη σημασία σ'αυτό που λέει ο ΜΙΚ: στην πρόληψη. Λόγω επαγγέλματος γνωρίζω το σχέδιο Περσέας όσον αφορά την υπηρεσία μου. Σαν πολίτες δεν θα έπρεπε να έχουμε αντίστοιχους ρόλους σε περίπτωση πυρκαγιάς; Η αλήθεια είναι ότι έχω ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα στο ζήτημα των πυρκαγιών αφού κοντέψαμε να καούμε ζωντανοί εγώ και η οικογένειά μου στην προπέρσινη πυρκαγιά της Χαλκιδικής. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο μεγάλη άγνοια έχουμε οι περισσότεροι για τις πυρκαγιές. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η πρώτη εικόνα ήταν μια παράξενη μαυρίλα και στάχτες φερμένες από μακριά και είπαμε δεν πάμε μέσα να μαζέψουμε τα πραγματάκια μας σιγά-σιγά; Μπήκα μέσα κι άρχισα να μαζεύω μερικά ρούχα. Δεν έκανα ούτε πέντε λεπτά της ώρας κι ακούω την σπαρακτική κραυγή του άντρα μου: "Ρέναααα, τρέχα, καιγόμαστε". Προφανώς ήταν θέμα δευτερολέπτων να καούμε. Η ελιά κάτω απ'την οποία είχαμε το αμάξι μας παρκαρισμένο έπιασε φωτιά. Φύγαμε μέσα από τις φωτιές. Ο δρόμος είναι στενός, τα πεύκα πυκνά κι απ'τις δύο πλευρές του δρόμου και οι φλόγες φτάνουν θαρρείς μέχρι τον ουρανό. Είμαι σίγουρη ότι ο Θεός μας φύλαξε και φύγαμε μέσα από τις φλόγες της κόλασης στην κυριολεξία. Συχγωρήστε μου την ακατάστατη γραφή. Κλαίω και μόνο που φέρνω τις εικόνες στο μυαλό μου. Θεωρώ λοιπόν ότι πρώτη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής. Αν μάθουμε να σεβόμαστε την ίδια μας τη ζωή καθώς και των συνανθρώπων μας τότε ίσως επιτέλους να νοιαστούμε και για τα δάση και τα πάσης φύσεως ζωντανά. Ρένα Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 26, 2008 Τα γράφω χωρίς να σκεφτώ και την τελευταία πιθανή παρερμηνεία Ξανα Η οργάνωση της πρόληψης και η ίδια η πρόληψη στην Ελλάδα είναι για κλάματα Με τα λίγα που ξέρω (όταν πολεμάγαμε με 8 μποφόρ στην Άνδρο και η φωτιά ερχόταν) η οργάνωση της πυροσβεστικής, ο τεχνικός εξοπλισμός που έχει και σε αρκετές (πάντως σίγουρα όχι όλες γιατί ξέρω από πρώτο χέρι περίπτωση που παίρναν άριστα) τις περιπτώσεις ο συντονισμός της είναι για κλάματα. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted June 26, 2008 Τα χιονοδρομικά δεν θα είναι ποτέ αιτία πυρκαγιών, η ύπαρξη χιονοδρομικών όμως είναι, καθώς πάνω από όλα είναι το κέρδος, ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΌΛΑ. Φώτης Τα δάση της Ελλάδας είναι από τα πια σημαντικά πράγματα που έχουμε. Η ανάπτυξη της Ελλάδες πρέπει να γίνει χωρίς να θίγονται. Αν είχαμε κράτος θα περναγε νόμο που ΣΗΜΕΡΑ θα αεροφωτογράφιζε όλη την Ελλάδα και ΣΗΜΕΡΑ θα γκρέμιζε οτιδήποτε δεν έχει ΣΗΜΕΡΑ άδεια. Δεν θα είχα ιδιαίτερη αντίρηση να γκρέμιζε και μερικά με άδεια αλλά δε νομίζω να είναι λογικό. Λες αυτοί να είναι η πλειοψηφία; Δεν θα έπρεπε να υπήρχε η υποδομή που να αποτρέπει και να κάνει αδύνατο αυτόν τον στόχο στην πράξη; Εκεί θα έπρεπε να βρίσκεται η πολιτεία. Αλλά διαχρονικά με την στάση της είναι τόσο ανίκανη όσο και συνυπεύθυνη. Λύση υπάρχει. ΣΗΜΕΡΑ αποφασίζει το κράτος ότι όσες περιοχές είναι δάση (σήμερα, το και ακόμα καλύτερα το 60) το μόνο που θα έχουν μέσα θα είναι σκιουράκια. Αλλά...όλοι ξέρουμε ότι δεν θέλει Η λύση είναι μια και ονομάζεται κτηματολόγιο με καθορισμένη τη χρήση γης... Μου θυμίζει το άλλο τοπικ με τους ποδηλατόδρομους... Αχ ,πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για κανένα οικόπεδο στην Αυστρία για τα παιδιά μας. Αυτός ο τόπος έχει πατήσει το χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής και μάλλον δεν έχει μέλλον... Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites