Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

σαφώς έχει σημασία ο προορισμός, η διάρκεια του ταξιδού, το αν είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο στον προορισμό, ο αριθμός των ατόμων και πάνω από όλα το να θέλουν να ταξιδέψουν με ΜΜΜ

η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν ήμουν πολύ fan αλλά μετά από 2 ταξίδια στην Ευρώπη όπου γύρισα ένα σωρό πόλεις της (πολιτισμένης) Ευρώπης με ΜΜΜ, δε με χάλασε καθόλου - το αντίθετο θα έλεγα, όλα πήγαν ρολόι

εν προκειμένω, είμαστε 3 άτομα (η παρέα ειναι 6 αλλά οι άλλοι 3 δεν το συζητάνε καν να μπλέξουν με ΜΜΜ) και οι πτήσεις είναι 11 & 19 Ιανουαρίου, κάτι που μας προσθέτει μια ημέρα στην ενοικίαση επειδή φτάνουμε πρωί της 11ης και φεύγουμε αργά το απόγευμα της 19ης

ο προορισμός είναι το ortisei (Δολομίτες)

θα πάρουμε τρένο από το Μόναχο για Bressanone με συνολικό χρόνο 4:11 και μία μόνο αλλαγή στο σταθμό του Μονάχου (η τιμή είναι 240 euro για τους τρεις μας με επιστροφή για συγκεκριμένο όμως δρομολόγιο) και από εκεί λεωφορείο για το Ortisei (έχει με μεγάλη σχετικά συχνότητα και το ταξίδι κρατάει 1 ώρα περίπου, το κόστος είναι αμελητέο)

στην επιστροφή το ανάποδο

έχω ελέγξει τις ώρες για να ελαχιστοποιήσουμε το χαμένο χρόνο σε σταθμούς κλπ. αλλά όπως και να έχει θα φάμε σίγουρα περισσότερες ώρες από ότι στο αυτοκίνητο (έτσι κι αλλιώς όμως την πρώτη και την τελευταία ημέρα δεν προβλέπεται να κάνουμε σκι)

η μόνη μου ανησυχία είναι μην καθυστερήσει η πτήση από Ελλάδα (έχω στείλε σχετικό mail στη DB και περιμένω απάντηση)

πράγματι για St Anton χρειάζονται 2/3 αλλαγές αλλά από ότι βλέπω οι τιμές δεν είναι και τόσο κακές

βέβαια εσύ θα νοικιάσεις αυτοκίνητο για 7 ημέρες και όχι για 9 οπότε θέλει ψάξιμο

τίς ανταποκρίσεις μην τις φοβάσαι, η πιθανότητα να μη φύγει στην ώρα του τρένο στη Γερμανία είναι λίγες - πιο πολύ να φοβάσαι την πτήση από Ελλάδα

ποιος το κουραγιο σου φιλε με τα ΜΜΜ. σιγουρα στο εξωτερικο αυτα ειναι σε αλλο επιπεδο. αλλα ειναι πολλες οι ωρες ετσι.

εννοειται οτι ποιο πιθανο ειναι να καθυστερησει το εδω αεροπλανο απο το εκει τρενο. το ρισκο που αναφερω ειναι ποιο πολυ να χαθει καμια ανταποκριση απο δικο μου λαθος. πλατφορμα εδω πλατφορμα εκει. κουβαλα σανιδια, βαλιτσες κλπ γινεται η βλακεια και μετα ψαχνεσαι... καλυτερα να χαθεις με το αυτοκινητο!

οι τιμες για St Anton, καποια στιγμη παλαιοτερα που ειχα κοιταξει, δεν ηταν τοσο δελεαστικες ωστε να μετριασει την οποια ταλαιπωρια και ρισκο σε σχεση με το αυτοκινητο, για αυτο και το αφησα...

Δεν είναι πιθανό να έχεις εκεί καθυστερήσεις στα τρένα. Τώρα το τι θα γίνει χρονικά με το αεροπλάνο, είναι άλλο θέμα, αφού παίζουν ρόλο και αστάθμητοι παράγοντες, αλλά ο κανόνας είναι να μην υπάρχουν εύκολα καθυστερήσεις πάνω από μισή ώρα.

Την λύση του τρένου την βρίσκω πιο προβληματική όχι επί της ουσίας, αλλά διότι σίγουρα ταξίδι θα είναι σχεδόν διπλάσιο σε ώρα και θα έχει κουβάλημα, αν έχεις πολλά πράγματα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

συμβουλη μου

αν πας με γυναικα και εχετε μαζι σας και σκι, μποτες κλπ προτιμηστε αμαξι.

Snow is on my D.N.A.

το να αλλαξετε 2-3 ΜΜΜ και να κουβαλατε πραγματα απο εδω και απο κει και αγχος και νευρα και να κανετε και παραπανω χρονο πιστευω δεν αξιζει τον κοπο !!!θα τρεχετε απο δω και απο κει να βρειτε σταθμους και πλατφορμες!!!!!δωστε λιγα χρηματα παραπανω και ολα ηρεμα και ωραια!!!θα το απολαυσετε καλυτερα το ταξιδι σας!!!εκτος αν η διαφορα ειναι τεραστια πουν δεν το πιστευω δηλ 100+ το ατομο!!!

σωστά τα λέτε και δεν διαφωνώ, τα έχουμε σκεφτεί κι εμείς

σίγουρα θα έχει μια κάποια ταλαιπωρία (κυρίως λόγω του όγκου των πραγμάτων) αλλά από την άλλη θα είμαστε και ξένοιαστοι, χωρίς το άγχος της οδήγησης

βέβαια, με το αυτοκίνητο θα κάνουμε και μια βόλτα στο Innsbruck που είναι στο δρόμο μας, στο γυρισμό ενδεχομένως μια βόλτα στο Μόναχο...

για όλα τα παραπάνω το σκεφτόμαστε τόσο καιρό

πάντως με δεδομένο ότι χρειαζόμαστε ενοικίαση για 9 ημέρες θέλουμε περί τα 250 για ένα compact αυτοκίνητο

μαζί με χιονολάστιχα, βενζίνες κλπ, το κοστούμι θα πάει γύρω στα 450-500

η διαφορά δηλ. στο άτομο είναι γύρω στα 70-<_<

το ερώτημα είναι βέβαια αν αξίζει τον κόπο...

σωστά τα λέτε και δεν διαφωνώ, τα έχουμε σκεφτεί κι εμείς

σίγουρα θα έχει μια κάποια ταλαιπωρία (κυρίως λόγω του όγκου των πραγμάτων) αλλά από την άλλη θα είμαστε και ξένοιαστοι, χωρίς το άγχος της οδήγησης

βέβαια, με το αυτοκίνητο θα κάνουμε και μια βόλτα στο Innsbruck που είναι στο δρόμο μας, στο γυρισμό ενδεχομένως μια βόλτα στο Μόναχο...

για όλα τα παραπάνω το σκεφτόμαστε τόσο καιρό

πάντως με δεδομένο ότι χρειαζόμαστε ενοικίαση για 9 ημέρες θέλουμε περί τα 250 για ένα compact αυτοκίνητο

κοιταξατε αν μπορειτε να μισθωσετε βανακι με οδηγο(αν ειστε πολλα ατομα μεχρι 8-9)!να σας παει και να σας φερει

αλλά από την άλλη θα είμαστε και ξένοιαστοι, χωρίς το άγχος της οδήγησης

Ο καθένας βλέπει την οδήγηση διαφορετικά. Η οδήγηση έξω είναι πολύ άνετη. Υπάρχει επαρκής σήμανση, οι οδηγοί σε σέβονται κι όταν κάνεις λάθος και δεν σέ ανταγωνίζονται. Αν οδηγείς για πρώτη φορά έξω, καλά είναι να έχεις συνοδηγό και να έχει ο συνοδηγός χάρτη και λίγο (όχι πολύ) μυαλό, ώστε να βλέπει τις ταμπέλες και να μην αποσπάσαι από τον δρόμο. Συνήθως η αβεβαιότητα του αγνώστου τρομάζει και όχι οι συνθήκες που θα βρεις. Βάζεις λάστιχα χειμωνιάτικα και είσαι 99% ήσυχος (αν οδηγείς με σύνεση).

Το να χάνεις χρόνο με βόλτες, είναι ένα αρνητικό του αυτοκινήτου.

Αν αξίζει βόλτα, είναι το Μόναχο, που έχει και καλή αγορά, στο οποίο πας εύκολα από το αεροδρόμιο με τρένο. Μπορείς να αφήσεις και σε locker τα μπαγκάζια σου (ή στο αυτοκίνητο που θα το παρκάρεις σε πάρκιγκ (πληρωτικό, φτηνότερο από Ελλάδα).

Αξίζει τον κόπο. Όταν λες compact τι εννοείς; Θεωρητικά ένα αυτοκίνητο τύπου Astra, χωράει 3 άτομα (με τα πράγματα τους) άνετα. Αν είστε 4, δοκίμασε ένα μεγαλύτερο station. 6 άτομα=2 αυτοκίνητα. Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο και έχεις μαγνητική σχάρα εδώ, πάρτην μαζί σου, θα σε διευκολύνει.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

κοιταξατε αν μπορειτε να μισθωσετε βανακι με οδηγο(αν ειστε πολλα ατομα μεχρι 8-9)!να σας παει και να σας φερει

Τα μεγάλα βανάκια, δεν είναι πάντοτε πρακτικά. Ένα αυτοκίνητο τύπου Ford Galaxy, ή VW Sharan, αν και χωράνε 7, όμως δεν μένει σοβαρός χώρος για τις αποσκευές των 7. Αν πας σε μεγαλύτερο, θα πάρεις αυτοκίνητο πουλμανάκι, μάλλον πολύ μεγάλο και κάπως δύσχρηστο (ούτε να παρκάρεις δεν θα μπορείς). Καλύτερα 2 αυτοκίνητα, έχεις και καλύτερη αυτονομία αν είστε πολλοί, αλλά και περισσότερους χώρους και δεν πληρώνεις περισσότερα (συνήθως), ίσως λιγότερα.

Περισυ ειχαμε ενοικιασει 2 αυτοκινητα απο διαφορετικες εταιρειες στο μοναχο.Εμεις απο http://www.thrifty.com/ και μας βγηκε 280 για chevrolet avant και οι βενζινες περιπου 140 ευρω για kitzbuehel και για μια βολτα Salzburg.Πρεπει να ειχαμε κανει περιπου 600χλμ αν θυμαμαι καλα.Η αλλη η παρεα ειχε παρει Ford Focus avant και τους βγηκε ακριβοτερα απο Hertz (Περιπου 350) και 10 ευρω λιγοτερο τα καυσιμα(οικονομικοτερο το Ford Focus).Ομως (γιατι παντα υπαρχει το ομως) εμεις δεν ειχαμε ζητησει χιονολαστιχα μιας και ειναι υποχρεωτικο να σου δινουν τους χειμερινους μηνες αμαξι με χιονολαστιχα, ενω η αλλη η παρεα ειχε ζητησει χιονολαστιχα και φυσικα τους τα χρεωσαν εξτρα.....

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

ααααα και κατι ακομα.Η αλλη η παρεα ειχε κλεισει πρωτα dollar.com και μολις πηγαν στο ταμειο του αεροδρομιου για να επιβεβαιωσουν την κρατηση,τους ζητησαν 200 ευρω επιπλεων γιατι δεν ειχαν δηλωσει πως ηταν κατοικοι ευρωπης και οχι αμερικανοι πολιτες <_<:happy2: :happy2:

Περισυ ειχαμε ενοικιασει 2 αυτοκινητα απο διαφορετικες εταιρειες στο μοναχο.Εμεις απο http://www.thrifty.com/ και μας βγηκε 280 για chevrolet avant και οι βενζινες περιπου 140 ευρω για kitzbuehel και για μια βολτα Salzburg.Πρεπει να ειχαμε κανει περιπου 600χλμ αν θυμαμαι καλα.Η αλλη η παρεα ειχε παρει Ford Focus avant και τους βγηκε ακριβοτερα απο Hertz (Περιπου 350) και 10 ευρω λιγοτερο τα καυσιμα(οικονομικοτερο το Ford Focus).Ομως (γιατι παντα υπαρχει το ομως) εμεις δεν ειχαμε ζητησει χιονολαστιχα μιας και ειναι υποχρεωτικο να σου δινουν τους χειμερινους μηνες αμαξι με χιονολαστιχα, ενω η αλλη η παρεα ειχε ζητησει χιονολαστιχα και φυσικα τους τα χρεωσαν εξτρα.....

καλησπερα,δηλ. για να καταλαβω τους χειμερινους μηνες δεν κανεις κουβεντα για χειμ. λαστιχα γιατι θα στα εχουν οπωσδηποτε ,ενω αν κανεις κουβεντα στα χρεωνουνε?

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

καλησπερα,δηλ. για να καταλαβω τους χειμερινους μηνες δεν κανεις κουβεντα για χειμ. λαστιχα γιατι θα στα εχουν οπωσδηποτε ,ενω αν κανεις κουβεντα στα χρεωνουνε?

...και χειροτερα!

Στη Γερμανια λαστιχα M+S ειναι αποδεκτα ως χειμερινα... Ακομα και αν ζητησεις (και πληρωσεις) χειμερινα... M+S παιρνεις... Εκανα ολοκληρη φασαρια επιτοπου στην AVIS ψαξαμε μαζι με την κοπελλα το παρκινγκ μπας κι εχει ξεμεινει κανενα με Αυστριακες πινακιδες, βρηκαμε 1 αλλα δεν βρισκαν τα κλειδια.

Η κοπελλα καταλαβαινε οτι αν βρισκομουν σε κανενα αυχενα με παγο στην Αυστρια θα πηγαινα αδιαβαστος, αλλα το μονο που μπορουσε να κανει ειναι να μου δωσει πληρη ασφαλιση (μετα την καταβολη του αναγκαιου αντιτιμου...)

Βασικα το καναμε σαν δοκιμη για να δουμε τι λαστιχα θα μας εδιναν.Βεβαια καλυτερα συμπερασματα θα βγαζαμε εαν ειχαμε κλεισει και οι 2 παρεες απο την ιδια εταιρεια ,η μια με χιονολαστιχα και η αλλη χωρις για να βλεπαμε τι θα μας εδιναν τελικα .Σε εμας παντως μας εδωσαν οπως ειπα και χωρις να το ζητησουμε αμαξι με χιονολαστιχα

είμαστε 6 άτομα και επειδή βαν που να μας χωράει έχει πάνω από 1000άρικο, είναι και δυσκίνητο οπότε το αποκλείουμε (το sharan δε μας χωράει-το έχω ψάξει)

όπως λέει και ο mil, 6 άτομα = 2 αυτοκίνητα compact (δηλ. τύπου astra ή golf) στα οποία θα χωρέσουμε πιστεύω έστω και χωρίς πολύ άνεση

θα δούμε

Στην Γερμανία τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι (ακόμα) υποχρεωτικά τον χειμώνα. Αντίθετα είναι στην Αυστρία και την Ελβετία. Αυτό σημαίνει ότι αν νοικιάσεις από Αυστρία ή Ελβετία, στην τιμή (που προφανώς θα είναι ακριβότερη) θα έχεις ως βασικό εξοπλισμό τα χειμερινά ελαστικά. Αντίθετα, στην Γερμανία, τα έχει ως option, άρα με πρόσθετη χρέωση, ΑΝ τα θέλεις. Αν προορισμός σου είναι η Αυστρία ή η Ελβετία (δεν είσαι υποχρεωμένος να το δηλώσεις), ΚΑΛΟ είναι να έχεις χιονολάστιχα. Δεν γνωρίζω αν κυκλοφορεί αστυνομία για να σου δώσει κλήση αν δεν φοράς χειμερινά ελαστικά, όμως αν εμπλακείς σε ατύχημα θα σε βάλουν στην κατηγορία αυτών που εμπλέκονται σε ατύχημα ενώ είναι μεθυσμένοι, είτε φταις, είτε δεν φταις. Επίσης σε αυτοκινητόδρομους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι αλυσίδες.

Επίσης σε ερώτημα μου κάποτε στην Αυστριακή πρεσβεία, που είπαν ότι χιονολάστιχα θεωρούνται αυτά που φέρουν την ένδειξη m+s και έχουν πάχος πέλματος τουλάχιστον 4,5 mm.

Βασικα το καναμε σαν δοκιμη για να δουμε τι λαστιχα θα μας εδιναν.Βεβαια καλυτερα συμπερασματα θα βγαζαμε εαν ειχαμε κλεισει και οι 2 παρεες απο την ιδια εταιρεια ,η μια με χιονολαστιχα και η αλλη χωρις για να βλεπαμε τι θα μας εδιναν τελικα .Σε εμας παντως μας εδωσαν οπως ειπα και χωρις να το ζητησουμε αμαξι με χιονολαστιχα

Υπάρχουν περιπτώσεις που το αυτοκίνητο που έχεις κάνει κράτηση δεν υπάρχει. Τότε είναι υποχρεωμάνοι να σου δώσουν κάτι καλύτερο και όχι χειρότερο. Άλλοτε μου έδωσαν χωρίς πρόσθετη χρέωση πολύ καλύτερο και μεγαλύτερο, ή με πρόσθετο εξοπλισμό. Κάποια φορά που μου άρχισαν με παρατηρήσεις του στυλ, "α... τι αυτοκίνητο κλείσατε;... θα θέλατε μία mercedes" και κάτι τέτοια, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν απάντησα θετικά, το θεώρησαν ως "αναβάθμιση" με δική μου υπαιτιότητα και μου ζήτησαν extra ένα ποσό τάξεως 2 φορές επιπλέον αυτών που πλήρωσα στην κράτηση. Αρνήθηκα βέβαια και μετά άρχισε τις προσφορές... Τις αρνήθηκα όλες και στο τέλος μου έσκασε το παραμύθι ότι δεν είχε το station που έκλεισα, τον ανάγκασα να μου δώσει όποιο station είχε και αντί για 1.400 κε μου έδωσε 2.600 κε (έπρεπε να ζητήσω και αποζημίωση για την κατανάλωση!). Άλλη φορά, είμασταν 6 άτομα (δηλωμένοι) και είχα κλείσει Sharan και αντί γι'αυτό πήγαν να μου δώσουν Fiat Doblo, με 6 θέσεις μεν χωρίς χώρο αποσκευών δε, τους υποχρέωσα να μου δώσουν και 2ο αυτοκίνητο χωρίς πρόσθετη χρέωση.

Όμως άλλη φορά που ΔΕΝ είχα κάνει κράτηση για χιονολάστιχα, όχι μόνο δεν μου έδωσαν τζάμπα αναβάθμιση, αλλά δεν μπορούσα να αναβαθμίσω ούτε με extra πληρωμή αφού δεν είχαν διαθέσιμα. Τελικά περίμενα 3 ώρες να έρθει επιστροφή αυτοκινήτου ΜΕ χιονολάστιχα, πλήρωσα περισσότερο από όσο αν είχα κάνει την κράτηση από την αρχή και τελικά έμαθα το μάθημα.

Όταν παίζεις, μπορεί να κερδίσεις, μπορεί και να χάσεις. Δικό σου το ρίσκο, δική σου και η απόφαση με τις θετικές ή αρνητικές συνέπειες.

Edited by mil

δηλαδη υπαρχει περιπτωση να κλεισεις αυτοκινητο με χειμερινα ελαστικα (και να τα πληρωσεις) και να μην εχει κανονικα αλλα τα m+s?

Το πρωι εγραφα απο Tablet και δεν ηταν για πολλα πολλα.

Αυτο που περιεγραψα ηταν απο το ταξιδι στο Kitzbuhel. Mε το που πηγα στο αυτοκινητο, βλεπω τα M+S και παω πισω στο σπιτακι που ειναι στο παρκινγκ και οχι στο κτιριο του αεροδρομιου. Πεφτω και σε μια Ελληνιδα, της εξηγω οτι ξερω τι ειναι χειμερινα λαστιχα και αυτα ειναι M+S, μου λεει αυτα δινουμε και ειναι νομιμα στην Αυστρια.

Της εξηγω οτι το ξερω, αλλα αυτα θα τα επαιρνα ουτως η αλλως, δεν χρειαζοταν να τα πληρωσω σαν χειμερινα...

Οχι μου λεει! Ο νομος λεει οτι τα χιονολαστιχα ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ :rolleyes:

Αρα, αυτη τη βδομαδα, που δεν εχει προγνωση για χιονι, δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να σου δωσουμε αμαξι με M+S εκτος αν τα εχεις πληρωσει!!!... (Πιο παπατζηδες κι απο τους δικους μας).

Η κουβεντα γινεται στα Αγγλικα, αν και αυτη και εγω ξερουμε οτι αλληλοκαταλαβαινομαστε στα Ελληνικα... Για να καταλαβαινει και ο Χανς επαε (κατι απο Αιχμανν εφερνε...) και η γυναικα μου... Οποτε ο Χανς επεμβαινει και μου λεει με στομφο, τι ξερεις απο χιονολαστιχα, μια χαρα ειναι τα δικα μας.

Του απαντησα οτι οταν εμεις φοραγαμε χιονολαστιχα, αυτοι μαζευαν βελανιδια απ' τα δεντρα... :(:P:D Αυτο πονεσε... και αμεσως μετα, βγαζω την αδεια οδηγησης Τεξας...

Οι Γερμανοι εχουν ενα κομπλεξ με τους Αμερικανους... ισως απο την εποχη των Β17, ισως απο την κατοχη... Βαρεσε μια προσοχη και συνεννοηθηκε με την Ελληνογερμανιδα συναδελφο του να κανουμε μια βολτα στο παρκινγκ, μπας και βρουμε κανενα με Αυστριακες πινακιδες...

Οσα ειχαν χιονολαστιχα ηταν υπαλληλων...

Τελικα βρηκαμε μια Fiesta με αυστριακες πινακιδες και (ω του θαυματος...) χιονολαστιχα.

Η κοπελλια μου δινει τα κλειδια, μου ευχεται καλες διακοπες και φευγει γιατι τελειωσε η βαρδια τους.

Τα κλειδια ειναι απο αλλο αυτοκινητο...

Το καινουριο ζευγαρι ειναι βεροι Γερμανοι και δεν καταλαβαινουν Θεο.

"Τα λαστιχα ειναι νομιμα σε ολο το Ραιχ γιαβολ!"

Ρε θα παω Αυστρια, θα περασω παγετωνες, αυχενες, νυχτα, παγο...

"Τα λαστιχα ειναι νομιμα σε ολο το Ραιχ γιαβολ!"

Τελικα, αναγκαστηκα να αγορασω πληρη ασφαλιση, μην τυχον το τυλιξω σε κανενα δεντρο και το πληρωνω χρυσο... :rolleyes:

τα χιονολαστιχα δεν πρεπει εκτος απο M+S να εχουν και την χιονονιφαδα?

Snow is on my D.N.A.

δεν ειπα να νοικιασετε βανακι εσεις με οδηγο εναν απο εσας!!!!το γραψα ξεκαθαρα!!!να ΜΙΣΘΩΣΕΤΕ ΒΑΝ+ΟΔΗΓΟ να σας παει και να σας φερει!!!εμεις περυσι 6 ατομα ετσι καναμε απο γενευη για tignes!!

είμαστε 6 άτομα και επειδή βαν που να μας χωράει έχει πάνω από 1000άρικο, είναι και δυσκίνητο οπότε το αποκλείουμε (το sharan δε μας χωράει-το έχω ψάξει)

όπως λέει και ο mil, 6 άτομα = 2 αυτοκίνητα compact (δηλ. τύπου astra ή golf) στα οποία θα χωρέσουμε πιστεύω έστω και χωρίς πολύ άνεση

θα δούμε

Εαν εχετε μαζι σας δικους σας εξοπλισμους,δε ξερω κατα ποσο τα compact θα σας χωρεσουν

Φιλικα Δημητρης

θα δούμε

To βανάκι που σας χωράει κοστίζει σήμερα 673 ευρώ, είναι Μερσεντές Βίτο (or similar) και είναι 9 θέσιο. Κατά τη γνωμη μου είναι η καλύτερη λύση εφόσον είστε 6. Σημειωτέον δε χρεώνεται επιπλέον ημέρα αν το παραλάβετε πρωί και το παραδώσετε βράδυ.

Δεν ξέρω τι χώρους έχει, αλλά 6 πλήρης εξοπλισμούς σκι+βαλίτσες, εντός του αυτοκινήτου, μου φαίνεται δύσκολο να χωράει.

Σε ένα πρόχειρο search που έκανα, για συγκεκριμένες ημέρες και για την ίδια περίοδο (που πρέπει να δούμε συγκριτικά τι γίνεται), δίνεται το Vito 870€ (με χειμωνιάτικα λάστιχα), το golf station 275 € (με χειμωνιάτικα λάστιχα), το mondeo station (με χειμωνιάτικα λάστιχα) 295€.

Όταν υπάρχουν 6 άτομα, πολύ πιθανό κάποιος ή κάποιοι να θέλουν να αλλάξουν το πρόγραμμα (πχ κάποιος λόγω κούρασης θέλει να σταματήσει νωρίτερα,....), οπότε τα 2 αυτοκίνητα δίνουν πολύ καλύτερη αυτονομία, ενώ από το παραπάνω παράδειγμα το vito στοιχίζει όσο η ενοικίαση 3 αυτοκινήτων.

To βανάκι που σας χωράει κοστίζει σήμερα 673 ευρώ, είναι Μερσεντές Βίτο (or similar) και είναι 9 θέσιο. Κατά τη γνωμη μου είναι η καλύτερη λύση εφόσον είστε 6. Σημειωτέον δε χρεώνεται επιπλέον ημέρα αν το παραλάβετε πρωί και το παραδώσετε βράδυ.

που βρίσκεται αυτή τιμή;