Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

τελικά με ψήσατε για το αυτοκίνητο αλλά κάτι δεν κάνω καλά... :P

αν και δε μας βλέπω για βανάκι (αφού σίγουρα δεν βγαίνει φτηνότερα & είναι λίγο πιο δύσκολο στην οδήγηση) το vito στο arguscarhire μου βγαίνει 760 (χωρίς χιονολάστιχα)

επίσης, δεν βρίσκω πουθενά το golf station στα 275 με χειμερινά ελαστικά

το πιο φτηνό golf station που βρήκα είναι στο gr.autoeurope.com και κάνει 235 (το site δε λέει πόσο κάνουν τα χιονολάστιχα-δεν τα δίνει καν ως προαιρετικό εξοπλισμό :);) )

Δειτε και το ενδεχόμενο για ένα Ford Focus Stationwagon (σταθερή αξία στα χιονοδρομικά ταξίδια), στο οποίο μπορείτε να βάλετε όλες τις βαλίτσες και άλλο ένα μικρό. Ετσι θα μοιραστείτε 2+4 στο ταξίδι αλλά πιθανόν να σας έρθει φθηνότερα συνολικά. Το φόκους ντίζελ δεν καίει τίποτα!

www.autoeurope.ie

country:Germany

pick-up:Munich

18-jan 2012

drop-off:Munich

26-jan 2012

Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές, εσύ βάζεις τις δικές σου.

Μου έβγαλε τώρα τις παρακάτω προσφορές:

VW Golf Variant Wagon or similar

Compact · Manual · A/C 209.23 EUR Inclusive

Volkswagen Touran 5 pax or similar

262.42 EUR Inclusive

Ford Mondeo or similar

Midsize · Manual · A/C

311.10 EUR Inclusive

Winter Tires Included

Τα αυτοκίνητα κάποια στιγμή εξαντλούνται, όσο περνάει ο καιρός οι τιμές ανεβαίνουν, κλπ, κλπ.

Πιθανώς από Δευτέρα που είναι εργάσιμη ημέρα να ξαναβγάλει τις ίδιες προσφορές που είχα δει και προχθές.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

επισης να σας πω οτι στην autoeurope που ζητησα (αλλα πρεπει να ισχυει σε ολες τις εταιριες), δεν υπαρχει δυνατοτητα να κλεισεις diesel αυτοκινητο. αυτο που μπορεις να κανεις ειναι οταν πας για παραλαβη, να ζητησεις τοτε και αν μπορουν και εχουν διαθεσιμο θα σου δωσουν.

τελικά ακολούθησα τη συμβουλή της Ράνιας και έκλεισα ένα Ford Focus STW 1.6 από το arguscarhire

Τιμή 340,55 τα οποία κρατήσαν ήδη από την κάρτα

Το voucher που μου έστειλαν είναι αυτό

argusa.jpg

αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι έκλεισα Ford και μου δίνουν (μάλλον) Renault, αν καταλαβαίνω καλά περιμένουν να τους σκάσω επιπλέον 139,23 ευρώπουλα ή απλά με ενημερώνουν ότι τα 139,23 είναι fees & charges;;

και θα θελήσουν επιπλέον 0,14 για κάθε χιλιόμετρο ή τα 0,14 είναι για τα χιλιόμετρα πέραν των 2250 που είναι included ;;

και τέλος, γιατί λέει winter package και όχι snow tyres;;τι άλλο δηλ. έχει το πακέτο;;

για πες βρε Ράνια μια που έχεις νοικιάσει από εκεί

για το winter package υποθετω οτι εννοουν χιονολαστιχα.

για τα χλμ ειναι 0,14 πέραν των 2250

εξτρα δεν πληρωνεις κατι ομως. το λεει και παραπανω. payable on arrival = 0

για τα χιονολαστιχα στειλτους ενα μαιλ για να κανουν confirmation

Snow is on my D.N.A.

ευχαριστώ Κώστα-έχω ήδη στείλει mail

όχι ότι με ενδιαφέρει και πολύ αλλά αυτό που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί μέσω του site της budget το κόστος είναι 30% παραπάνω

Στο site της arguscarhire δεν βλέπω να σου δίνει τη δυνατότητα για χιονολάστιχα εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι.Μόνο για αλυσίδες έχεις επιλογή.Γνώμη μου να στείλεις mail και να ρωτήσεις αν τα χιονολάστιχα είναι μέσα στην τιμή. Επίσης αναφέρει πως ότι έξτρα βάζεις το πληρώνεις την ώρα ενοικίασης.Βέβαια εμένα μου εβγαλε ενοικίαση για Ford Focus sw 290€ :lol:

Ενημέρωσε πάντως για την απάντηση της εταιρίας.

για το winter package υποθετω οτι εννοουν χιονολαστιχα.

για τα χλμ ειναι 0,14 πέραν των 2250

εξτρα δεν πληρωνεις κατι ομως. το λεει και παραπανω. payable on arrival = 0

για τα χιονολαστιχα στειλτους ενα μαιλ για να κανουν confirmation

Ισως τα απεριοριστα χιλιομετρα που δινει η budget κανουν την διαφορα...

Snow is on my D.N.A.

Θεωρώ αρνητικό ότι τόσες ημέρες μετά την κράτηση, υπάρχουν ερωτηματικά για το ύψος του ποσού που θα πληρωθεί και του εξοπλισμού.

Στην κράτηση λέει Excluding Optional Extras. Αλλά προφανώς, σε κάθε ενοικίαση, μπορούν να υπάρχουν extra.

Στην αναλυτική λίστα, υπάρχει η κολώνα Included in rate, δηλαδή τι έχει συμπεριληφθεί στην χρέωση που έχει πληρωθεί, όπου είναι τσεκαρισμένο το Kilometers included per rental 2.250. Σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις 2.250 χιλιόμετρα, αρκετά δηλαδή. Ενώ δεν είναι τσεκαρισμένο το additional distance fee. Άρα δεν συμπεριλαμβάνεται στην χρέωση το "επιπλέον χρέωση απόστασης". Επιπλέον ποιανού; Προφανώς των 2.250 χιλιομέτρων. Άρα αν κάνεις λιγότερα από 2250 χιλιόμετρα δεν θα έχεις πρόσθετη χρέωση 0.14ευρώ /χιλιόμετρο + ΦΠΑ.

Το other fees, είναι τσεκαρισμένο ότι συμπεριλαμβάνεται στην χρέωση και δίπλα κάνει μία ανάλυση ενός ποσού. Προφανώς τα 117 ευρώ + ΦΠΑ, ή αφορούν χρέωση που συμπεριλαμβάνεται στο ποσό που πληρώνεται, ή (λιγότερο πιθανό) κάποια προαιρετική χρέωση που θα έχεις την δυνατότητα να μην την πάρεις.

Τώρα το winter package προφανώς περιλαμβάνει χιονολάστιχα, ξύστρα για τα τζάμια, νερό που δεν παγώνει για τα τζάμια και εκτιμώ και αλυσίδες. Με ένα τηλέφωνο ή mail, θα πληροφορηθείς.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

ειναι για 7 ημερες (14/1 - 21/1).

το excess refund το ειδα αλλα δεν το εψαξα. εχει ομως περιγραφη στο site

14/1 με 21/1 κλέισαμε κ εμεις για Μοναχο, την πρωινη 6.35 κ επιστροφης 19.35 στην ιδια πτηση θα ειμαστε? εμεις λεμε για Ischgl φετοςκ ειμαι σε

αναζητηση αυτοκινιτου κ διαμονης. Στης μεγαλες εταιριες sixt hertz κ.τ.λ παντος η τιμες ειναι πολη ακριβες,οσο για τα χειμερινα λαστιχα αυτο το m+s που

λεγετε πιο πανο αναγραφετε πανο στα λαστιχα? το σειματακι με την χιονοστιβαδα νομιζω οτι ειναι σαν σταμπα ? Thnx

14/1 με 21/1 κλέισαμε κ εμεις για Μοναχο, την πρωινη 6.35 κ επιστροφης 19.35 στην ιδια πτηση θα ειμαστε? εμεις λεμε για Ischgl φετοςκ ειμαι σε

αναζητηση αυτοκινιτου κ διαμονης. Στης μεγαλες εταιριες sixt hertz κ.τ.λ παντος η τιμες ειναι πολη ακριβες,οσο για τα χειμερινα λαστιχα αυτο το m+s που

λεγετε πιο πανο αναγραφετε πανο στα λαστιχα? το σειματακι με την χιονοστιβαδα νομιζω οτι ειναι σαν σταμπα ? Thnx

14-21 θα ειμαι και εγω Ischgl οποτε αν θελεις να βρεθουμε στειλε μνμ η τηλ για να το κανονισουμε.Εγω θα σου ελεγα να κανεις το εξης αν δεν εχεις προβλημα με το χρονο....

Αν εχεις δηλωσει οτι η χωρα που θα πας με το αμαξι οτι ειναι η Αυστρια, λογικα θα σου εχουν χιονολαστιχα και ας μην τα εχεις πληρωσει.Οποτε στη φορμα ,μη δηλωσεις οτι θελεις χιονολαστιχα και αν τυχων οταν πας να παρεις το αμαξι δε σου εχουν βαλει ,τοτε ζητησε τα και χρεωσου τα....... Εγω παντως θα το εκανα (το εκανα περισυ και μου ειχαν χιονολαστιχα)γιατι με χιονολαστιχα θα σου παει 100-150 παραπανω...........

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Θα σου έλγα να κοιτάξεις στο http://gr.autoeurope.com. Στις ημερομηνίες που θα πας υπάρχουν αυτοκίνητα με χιονολαστιχα από 250 ως 300 ευρώ.

Χρησιμοποίησα δυο φορές το site αυτό και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τη μία είχα αμάξι της Budget και την άλλη της Hertz.

14-21 θα ειμαι και εγω Ischgl οποτε αν θελεις να βρεθουμε στειλε μνμ η τηλ για να το κανονισουμε.Εγω θα σου ελεγα να κανεις το εξης αν δεν εχεις προβλημα με το χρονο....

Αν εχεις δηλωσει οτι η χωρα που θα πας με το αμαξι οτι ειναι η Αυστρια, λογικα θα σου εχουν χιονολαστιχα και ας μην τα εχεις πληρωσει.Οποτε στη φορμα ,μη δηλωσεις οτι θελεις χιονολαστιχα και αν τυχων οταν πας να παρεις το αμαξι δε σου εχουν βαλει ,τοτε ζητησε τα και χρεωσου τα....... Εγω παντως θα το εκανα (το εκανα περισυ και μου ειχαν χιονολαστιχα)γιατι με χιονολαστιχα θα σου παει 100-150 παραπανω...........

[/quote

Βεβαια να βρεθούμε υα στελω πμ με το κιν μου. Λοιπον την πιο καλη τιμη την βρίσκω στο https://www.auto-europe.co.uk/car.cfm 162ε μια βδομαδα για μινι Fox ελπιζω να μας δωσουν μεγαλύτερο ...βλεπω οτι οι περισσότεροι κλεινουν απο κει γενικα ειναι αξιοπιστο...? δεν βαζω χιονολαστιχα αλλα δεν βλεπω κ καπου να ρωταει για σε πια χωρα θα το χρησιμοποιήσω,μοιπος το ρωταει αφου κανω κρατηση κ βαλω καρτα...?Thnx

Μπορει να μην εχει το site που κοιτας αυτη την επιλογη....Thrifty αν θυμαμαι ειχα κανει κρατηση εγω και οπως σου ειπα τα χιονολαστιχα μου πηγαν δωρεαν..........

Θα σου έλγα να κοιτάξεις στο http://gr.autoeurope.com. Στις ημερομηνίες που θα πας υπάρχουν αυτοκίνητα με χιονολαστιχα από 250 ως 300 ευρώ.

Χρησιμοποίησα δυο φορές το site αυτό και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τη μία είχα αμάξι της Budget και την άλλη της Hertz.

Thnx για την απαντηση σε ρωτησε για χωρα ή σε ρωταει αφου κανεις την κρατηση...?χιονολαστιχα ζήτησες?

Και τις δυο φορές διάλεξα αυτοκίνητο με χιονολάστιχα μέσα στην τιμή για να μην έχω εκπλήξεις.

Δε με ρώτησαν τίποτα για το πού θα πήγαινα. Πάντως όσοι νοίκιαζαν αμάξι κουβαλούσαν σκι. Ήταν προφανές ότι πήγαιναν Αυστρία.

Και τις δυο φορές διάλεξα αυτοκίνητο με χιονολάστιχα μέσα στην τιμή για να μην έχω εκπλήξεις.

Δε με ρώτησαν τίποτα για το πού θα πήγαινα. Πάντως όσοι νοίκιαζαν αμάξι κουβαλούσαν σκι. Ήταν προφανές ότι πήγαιναν Αυστρία.

Εχω την εντυπωση πως ειναι υποχρεωμενοι βαση νομου ,τους χειμερινους μηνες να σου δινουν και χιονολαστιχα........Δε χανεις τπτ να κανεις το Greek way........

Εχω την εντυπωση πως ειναι υποχρεωμενοι βαση νομου ,τους χειμερινους μηνες να σου δινουν και χιονολαστιχα........Δε χανεις τπτ να κανεις το Greek way........

Μια διευκρίνιση αφου μου δωσουν το αμαξι πως καταλαβαίνω αν εχει χειμερινα λαστιχα...

Και τα λάστιχα έχουν παρά πολλές χαρακιες στο πέλμα για να πιάνουν καλύτερα στο χιόνι

θα εχουν ενα M + S

και καπου θα εχουν αυτο

Severe_snow_rating.png

Snow is on my D.N.A.

Διαβασα σε αλλο post καπιος ειχα κλείσει με Thrifty όπως εγω τωρα κ οταν πειγε να παρει το αμαξι τον χρεωναν +25ε p.d για κατοικος εκτος us κ καναδα ...????

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=13687

Edited by stelioskrete

Καλητερη τιμη βρισκω εδω... http://www.traveljigsaw.gr/DriverExtras.do

για 7μερες δινει 175ε εχει πιο κατο μια επιλογη για χειμερινα λαστιχα 6,08ε την ημερα δλδ συνολο περιπου 42ε για 7 μερες

αν δεν την επιλεξω οταν παω να το παρω κ δεν εχει χειμερινα λαστιχα κ τους το πω αυτο το ποσο θα πρεπει να πληρωσω...?

Μοιπος εχει κλεισει κ καποιος αλλος απο αυτο το site...?

Thnx