Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
C

Νεα σκι ...

Recommended Posts

Αποφάσισα να πάρω τα Μετρον 9

A softer flex, less dampening and lighter build make it perfect for adventurous blue and red run skiers who want to broaden their horizons- thinking of slipping off the side of the piste and into a little powder. The Atomic Metron M9 ski shares many of the attributes of its big brother, the Atomic Metron 10 ski, but with a more forgiving and less demanding feel. The Atomic Metron M9 ski’s relaxed response and wider platform lets you get to grips with a multitude of different snow conditions and its progressive shape makes carving easy on any terrain. We recommend skiing the Atomic M9 ski in a slightly shorter length than normal to make it easier to manoeuvre in tight spots and maximise its on-piste potential

Length–M2-Index: 150–1100, 157–1165, 164–1230, 171–1295, 178–1360

και είμαι στο 1180

πείτε μήκος 1.64 ή 1.57

Ξεχνάτε τα γκάζια και θέλω να προσπαθήσω σε κανένα απάτητο φέτος.

Α και έχω βρει τα 2006 εδώ με 150 λίρες ...

Tks

C.

Ευτυχώς που διάβασα τα παραπάνω και επιβεβαίωσα αυτό που ήξερα και μου έλεγαν ότι κάνω λάθος. Με μεγάλα snowboard δεν κουράζομαι. Κατεβαίνω με 1.86 και δεν καταλαβαίνω για πότε κατέβηκα ενώ με το 1.66 πέθαινα στη κούραση (και πήγαινα αργά).

:D:D:blink:

Board.jpg

1.64 το λιγότερο.

περυσι με αυτά είχα μερικές απολαυστικές μέρες εντός εκτός.

Αυτό που δεν λένε τα διαφημιστικά των εταιριών που δείχνουν ανθρώπους να καρβάρουν με τη μασχάλη ,είναι ότι με τα σκι τους αυτό είναι εφικτό, αλλά μόνον αν υπάρχει η τεχνική και η φυσική κατάσταση. Επίσης δεν λένε το πόσο μονοδιάστατα είναι τα σκι με τόσο ακραία χαρακτηριστικά. Short radius (όχι υπερβολές)+όχι πολύ σκληρό σκι +όχι πολύ κοντο σκι =easier skiing

Αυτό το είχε ανεβάσει ο donmeli.Λογικα επιβεβαιώνει τον Captain.http://xtrsport.nazwa.pl/filmy/XTR-1.wmv

btw Μήπως γνωρίζει κάποιος τίτλο από την μουσική επένδυση του videoclip?

Για το Κ2 Αpache Stryker, υπάρχει καμία γνώμη; το είδα και το λιγουρεύομαι σε 1.67(ή να πάω στο 171;)

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

STRYKER + Marker M1 118-74-103 Radius 15m 167cm

Παρα πολυ καλο ALL TERRAIN με εμφαση στο μαλακο χιονι

Η γνωμη μου για Κ2 ΕΠΕΙΔΗ εκανα σκι με αυτα τα μοντελα

!!!!!!!!!!!!!! ΑΡΙΣΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEW CROSSFIRE 117-70-101 Radius 14m 167cm

171cm αν θες να κάνεις και πουδρίτσες... :P

?!? με το 1.64 δηλαδή δεν θα μπορώ?

C?

Εξηγησε του του παιδιου τι εννοεις πουδριτσες Λουη... :P:P:D

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: @C: Σ' αυτο το κοσμο υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα, αλλα για μας τον υπολοιπο κοσμο και αλλα για τους Λουηδες και τους Μακαλουηδες :D Οταν σου πουνε δεν ειναι καλε δα και τιποτε, μια πλαγια ειναι...

IMG_0170.jpg

ΤΙ ΤΡΕΛΛΗ ΚΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ??

"Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση"

για την φωτο πηγε, δε κατεβηκε απο εκει.

Μακη χαλαρωσε βρε, θα τους προγγηξεις...

για την φωτο πηγε, δε κατεβηκε απο εκει.

Μακη χαλαρωσε βρε, θα τους προγγηξεις...

Ακριβως, μην τρομαζετε βρε !

(βασικα απο το σκιερο εκει μετα τον Λουη κατεβηκαμε..ηταν πιο σκληρο&καθισμενο! :angry: )

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Το μποτικο ειναι salomon??? 1080?

Όχι Garmont Adrenalin...με πατέντα εσωτερικά παπουτσάκια... :)

πάντως ή φάτσα του Λουη στη φωτο είναι σαν να λέει... ώχ αν πέσω τη γ...σα :)

Έτσι νομίζεις....χαζομπαμπά; :D

Βασικά μίλαγα στα παιδιά πιο κάτω και περίμενα καθισμένος στο χιόνι να ετοιμαστεί και ο Κωστής.

Την πρώτη φορά που πας σε τέτοιες κλίσεις, πράγματι τα χαρακτηριστικά σφίγγονται και όλη σου την ενέργεια την διοχετεύεις στο να γίνουν όλα σωστά...όταν όμως το κάνεις συχνά, τότε σου βγαίνει πιο φυσικά.

Πάντα όμως πρέπει να σκέφτεσαι τη διαδρομή πριν την κάνεις και τι θα κάνεις αν κάτι δεν πάει καλά... :):)

Louis= :D

..να προσθεσω στα του Λούη, πως το να βρεθεις ως δια μαγειας (δλδ ρατρακ, λιφτ, glider etc) στην κορφη μια τετοιας διαδρομης ειναι καθολα επικινδυνο!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να την ανεβεις τη διαδρομη που σχεδιαζεις να κατεβεις ή (αν εχεις τη δυνατοτητα) να την μελετησεις παααρα πολυ καλα απο χάρτη, φωτος, ελικοπτερο ( :) !) κτλ για να δεις καθε λεπτομερεια της...

a.k.a. κοφτε το τσιγαρο (κ τ'αφρατα λογια/πορισματα βλεποντας της φωτογραφιες :D ) κ ξεκινηστε να γυρνατε τα βουνα οπως κανει ο Στάθης (ΖΟΧ) που σε λιγο δε θα τον προλαβαινει κανεις μας! :)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Πάντως οι συνθήκες τότε δεν είχαν καμία σχέση με πουδρίτσες....Χαλβά ανοιξιάτικο είχε και μάλιστα βαρύ στα ψηλά.Συνολικά στην κατάβαση πετύχαμε 3 ποιότητες χιονιού.Σε τέτοια χιόνια,που συναντούνται πολύ συχνά στην Ελλάδα,νομίζω ότι ιδανικά πέδιλα (για απάτητο πάντα) είναι κάτι σε mid-fat (75-90),όχι πολύ στριφτερά (radius μεταξύ 16-20μ.),ειδάλλως θα είναι πολύ catchy και θα σε κουράζουν.

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε να πω τη γνώμη μου κι ας είναι λάθος.Στο παραμικρό γώνιασμα ένα στριφτερό πέδιλο έντονου sidecut σε στρίβει πάρα πολύ.Για να παραμείνεις σε ισορροπία και να το ελέγχεις οφείλεις να στέκεσαι σε μια πολύ επιθετική στάση,να γέρνεις δηλαδή αρκετά προς τα εμπρός,ώστε κατά κάποιο τρόπο το πέδιλο να μην σε προσπερνά.Αυτό είναι θεμιτό γενικά και στην πίστα πραγματικά δουλεύει τέλεια.Εννοείται φυσικά ότι πρέπει να διαθέτεις και γερά πόδια,ώστε να αντέχεις στις απότομες και μεγάλες εναλλασόμενες φορτίσεις.

Στο απάτητο οι γενικές αρχές του σκι συνεχίζουν να ισχύουν.Απλά το τερραίν σου θέτει κάποια όρια.Υπάρχουν περιπτώσεις που το ανάγλυφο σου επιβάλλει να πας πιο φυλαγμένα,άρα να παραμένεις σε μια στάση λιγότερο επιθετική,πιο κεντραρισμένη αν θέλεις.Αν το συνδιάσεις με έντονο sidecut,τότε πολύ πιθανό να μένεις στο backseat,άρα να φορτίζεις τζάμπα και λάθος τα πόδια σου.Καλύτερα λοιπόν το sidecut να είναι λιγότερο έντονο και το πέδιλο πιο μαλακό,ώστε να προλαβαίνεις τη στροφή,ακόμα και σε συνθήκες που δεν σου εμπνέουν να πας τόσο επιθετικά ή γρήγορα.

Εξάλλου για απάτητο τα πέδιλα δεν χρειάζεται να είναι πολύ σκληρά (εκτός κι αν κατεβαίνεις φετίδια στο crud),απλά να έχουν ένα μέτριο φλεξ που θα τα κάνουν όχι απότομα,αλλά προοδευτικά στις αντιδράσεις τους στις εναλλαγές σε διάφορες ποιότητες χιονιού που θα συνατήσεις.

Στις κλίσεις που βλέπεις τον Λούη στη φωτογραφία ένα υπερστριφτερό πέδιλο θα ήταν λιγότερο άνετο.Οι φορτίσεις κατά το γώνιασμα,ακόμα και με μικρές ταχύτητες είναι τέτοιες,που θα σε έστριβε τόσο έντονα που πιθανόν να έμενες πίσω...κι εκεί δεν θες να μείνεις πίσω.

Anyway υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που αφορούν τις κατασκευαστικές παραμέτρους,πέραν τις τεχνικές του αθλήματος,γιατί τα freeride πέδιλα δεν πρέπει να είναι τόσο στριφτερά όσο τα πιστάρικα.Και επίσης γιατί όποιος έχει βλέψεις για απάτητο καλύτερα να επιλέγει ένα κατα τις μακρύτερο πέδιλο,λιγότερο στριφτερό και κάπως πιο μαλακό,από το αντίστοιχο που θα χρησιμοποιούσε στην πίστα.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η ίδια η Atomic την ψιλοπάτησε την χρονιά που λάνσαρε τα Metron.Τα προμόταρε ως σειρά με επαναστατικά χαρακτηριστικά υλικών και sidecut,που και καλά θα έφερναν την πιστάρικη συμπεριφορά στο απάτητο.Πολλοί πίστεψαν τότε ότι τα πέδιλα με το πιστάρικο sidecut,τα μικρά για απάτητο μήκη και τη φαρδιά όμως μέση,όντως θα άλλαζε το freeride σκι.Η ίδια η Atomic τόνιζε (και τονίζει) το στοιχείο του εμβαδού,διότι γνωρίζει ότι είναι το χαρακτηριστικό εκείνο το οποίο ο κοινός νους αμέσως συνδιάζει με την επιπλευσιμότητα σε αφράτα χιόνια.Οπότε κάποιος έβλεπε ότι παρόλο που τα Metron είναι μόλις 1.72 σε μήκος,διαθέτουν εμβαδό που άλλα αμιγώς freeride πέδιλα της εποχής είχαν στο 1.80.Έβλεπε επίσης ότι έστριβαν με ακτίνα 13 μέτρων,οπότε πείθοταν ότι όντως ήταν το πέδιλο για όλες τις δουλειές.Μέχρι κι η Atomic το πίστεψε που κατήργησε τη σειρά R:,που έως τότε ήταν η freeride σειρά της εταιρείας (θα θυμάστε ίσως τα R:ex και τα R:11).Θεώρησε ότι η επανάσταση των Metron θα κατηστούσε απαρχαιωμένα τα εως τότε freeride πέδιλα.

Τελικά είδε ότι τα Metron καλά και άγια στην πίστα,αλλά δεν έπειθαν τους απατητάκηδες με τη συμπεριφορά τους.Ήταν σκληρότερα από όσο έπρεπε,κοντύτερα από όσο απαιτούσαν οι ταχύτητες,ήταν τόσο στριφτερά που τα έκαναν μονοδιάστατα.Για να τα κρατήσεις σταθερά έπρεπε να καρβάρεις όλη την ώρα,όμως στο freeride δεν μπορείς,δεν χρειάζεται,δεν πρέπει και δεν θέλεις να καρβάρεις όλη την ώρα.

Οπότε την επόμενη χρονιά κατάλαβε ότι έπρεπε να ανστήσει μια αμιγώς freeride σειρά όπως η R:.Μέχρι τότε οι daddies απασχολούσαν μόνο τη freestyle κατηγορία στην big mountan εκδοχή της.Αποφάσισαν,λοιπόν,να διευρύνουν τη σειρά και σε πιο στενά νούμερα μέχρι τη mid-fat κατηγορία,μεταλλάζοντας φυσικά και το ύφος και την βαρύτητα της σειράς daddy.Πέρα από τον Big Daddy και τον Sugar Daddy,ήρθαν ο Snoop Daddy και ο Slim Daddy,αναβιώνοντας ουσιαστικά με επάρκεια τη σειρά R:.Παράλληλα άρχισαν να απομακρύνουν τα Metron από τις αμιγώς freeride προσδοκίες τους.Πλέον τα προωθεί περισσότερο ως all-around πιστάρικα με κάποιες δυνατότητες για ελαφρύ freeride,έτσι ώστε να βρουν και χώρο μεταξύ των αμιγώς πιστάρικων και αμιγώς freeride.

Οπότε τελικά τα Metron βρήκαν τη θέση που τους αρμόζει πραγματικά.Όχι τόσο ως η επαναστατική σειρά,όσο μάλλον ένα υβρίδιο μεταξύ των δύο κόσμων που γέρνει περισσότερο προς την πίστα.Δεν ξέρω,αλλά ίσως τα Nomad να αποτελούν ένα δεύτερο υβρίδιο που να γέρνει κατατις περισσότερο στο απάτητο.

Πολλές αποχρώσεις,καλό είναι να υπάρχουν κι ας μας μπερδεύον καμιά φορά....

υ.γ 1: Η φάτσα του Λούη στη φωτό μπορεί να λέει "άντε ρε zox πιο πέρα εκεί που μου άραξες,κόβεις τις γραμμές" ή "makalu πάρε τώρα το Ραβάνη και πες του να ετοιμάζει τα κοψίδια...σε δυό λεπτά φτάνω Διάκο" :):D:);):D

υ.γ 2 :

Πάντα όμως πρέπει να σκέφτεσαι τη διαδρομή πριν την κάνεις και τι θα κάνεις αν κάτι δεν πάει καλά...

Κατά τη γνώμη μου εκεί είναι που το σκι γίνεται εντελώς εγκεφαλικό άθλημα.Μια σπαζοκεφαλιά από το που θα περάσεις,πως θα στηθείς,με τη ταχύτητα,που θα προσγειωθείς κλπ.Και μια δεύτερη σπαζοκεφαλιά,ακόμα πιο κρίσιμη,τι εναλλακτική έχω αν το σχέδιο Α δεν μου κάτσει σε κάποια φάση του,ώστε αμέσως να ξεφύγω για αλλού.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

ΡΕ Σταθη...γιατι μας τα εκθετεις τοσο επιγραμματικα; :) Καντο μας λιανο βρε παλληκαρι μου... :):D

Αυτο με τις σπαζοκεφαλιες με προβληματισε...εγω κανω σκι προσπαθωντας να μη σπασω το κεφαλι μου... :D

Αγαπητε C, εγω στα 'λεγα...χαλαρα στις πιστες...

Παν Metron αριστον! ;)

Ιδιως το Metron 9!

Φιλικα

ΜακηςΜ

Στο απάτητο οι γενικές αρχές του σκι συνεχίζουν να ισχύουν.Απλά το τερραίν σου θέτει κάποια όρια.Υπάρχουν περιπτώσεις που το ανάγλυφο σου επιβάλλει να πας πιο φυλαγμένα,άρα να παραμένεις σε μια στάση λιγότερο επιθετική,πιο κεντραρισμένη αν θέλεις.Αν το συνδιάσεις με έντονο sidecut,τότε πολύ πιθανό να μένεις στο backseat,άρα να φορτίζεις τζάμπα και λάθος τα πόδια σου.Καλύτερα λοιπόν το sidecut να είναι λιγότερο έντονο και το πέδιλο πιο μαλακό,ώστε να προλαβαίνεις τη στροφή,ακόμα και σε συνθήκες που δεν σου εμπνέουν να πας τόσο επιθετικά ή γρήγορα.Εξάλλου για απάτητο τα πέδιλα δεν χρειάζεται να είναι πολύ σκληρά (εκτός κι αν κατεβαίνεις φετίδια στο crud),απλά να έχουν ένα μέτριο φλεξ που θα τα κάνουν όχι απότομα,αλλά προοδευτικά στις αντιδράσεις τους στις εναλλαγές σε διάφορες ποιότητες χιονιού που θα συνατήσεις.

Στις κλίσεις που βλέπεις τον Λούη στη φωτογραφία ένα υπερστριφτερό πέδιλο θα ήταν λιγότερο άνετο.Οι φορτίσεις κατά το γώνιασμα,ακόμα και με μικρές ταχύτητες είναι τέτοιες,που θα σε έστριβε τόσο έντονα που πιθανόν να έμενες πίσω...κι εκεί δεν θες να μείνεις πίσω.

Zox έχω την εντύπωση ότι όταν κάνεις σλαλομ,ελατηριο,οχταράκια ναι ισχύει ότι η στάση είναι πιο "κεντραρισμένη" (ουσιαστικά η σωστη σταση ειναι τα δαχτυλα σου να ακουμπουν στο "ταβανι" της μποτας)

Οταν κανεις μεγάλες στροφές εκτός πίστας με μεγάλη ταχύτητα σαφώς και είσαι σε "επιθετικη" σταση και χαμηλα αλλιώς δε τα κρατάς τα πόδια να πηγαίνουν μαζί.

Η Ατομικ με τα μετρον πετυχε να φτιαξει ενα all around πεδιλο με χαρακτηριστικά sl στη πίστα αντι για gs οπως ειναι πχ τα apache, B2/3 κλπ.

Στη κλίση που ήταν ο Λουης αν ηταν και αρκετα στενο το κομματι ενα κοντο στριφτερο θα σε κατεβαζε πιο ευκολα απο μια 1.90 ταβλα που συνηθως φοραμε για freeride.

LOL ...

Λίγο ακόμα να διαβάσω θα κόψω το σκι και θα αρχίσω πιλάτες ...

Αποφάσισα Metron 9

1.64 ή 1.70 ?

To θέμα μου είναι να κάνω πιο άνετα μέσα στην πίστα και να κάνω τις πρώτες μου στροφές στο απάτητο (τις πρώτες ευθείες και πτώσεις τις έχω κάνει)

Για 1.64 πάω αλλά αυτός ο Λούης με μπέρδεψε ...

C!

Με το 1,64 θα είσαι πιο άνετος στην πίστα που σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιείς κατά :rolleyes:%. Θα μπορέσεις να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στις πούδρες, λίγο αργότερα όταν πια θα τρελαίνεσαι για τις πούδρες όπως λέει και ο Κωστής (makalu) τα κρατάς για πίστα και για μικρές εξορμήσεις έξω και εφόσον συνεχίσεις τις πούδρες αγοράζεις ένα πιο εξειδικευμένο πέδιλο για πούδρες. Στα χαρακτηριστικά που αναφέρει και ο louis και ο Στάθης (zox)

Εάν δεν σκέφτεσαι την προοπτική να αγοράσεις αργότερα εξειδικευμένο πέδιλο για εκτός και θέλεις σε αυτή την φάση να κάνεις σε μεγαλύτερο ποσοστό από το :unsure:-20 κάτι δηλαδή σε 50- 50 τότε πάρε το 170.