MakisM 3,965 Report post Posted October 7, 2007 Εγω δοκιμασα το metron 9 της γυναικας μου (1,58) μια μερα που δεν εβλεπε... , ειμαι 1,76 (πια) και 110 (και κατι ) κιλα...Στο ανοιξιατικο ΧΚΠ και στους παγους πηγαινε, και στις σουπες αργοτερα, ολα τα εσφαζε, ολα τα μαχαιρωνε Συγκριτικα τα Fischer RX8 που φοραω συνηθως, σου δινουν την αισθηση (αλλα μονο αισθηση ειναι) οτι ειναι πιο προθυμα να στριψουν στην πιστα λογω της στενης (66 μμ) μεσης τους. Οταν συνηθησεις τα Metron 9, απλως τους τα χωνεις με λιγη εμφαση και κανουν ακριβως το ιδιο (το sidecut για στροφες το'χουν)...Στις σουπες τα RX8 ειναι για τ'αναθεμα και στις πουδρες... Εχω την αισθηση οτι το 1,64 ειναι το σωστο μηκος για πιστα, αλλα και το 1,70 δεν θα ηταν δυσκολο και μαλλον θα ειναι το σωστο μηκος για απατητο Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted October 7, 2007 Αυτό το είχε ανεβάσει ο donmeli.Λογικα επιβεβαιώνει τον Captain.http://xtrsport.nazwa.pl/filmy/XTR-1.wmv btw Μήπως γνωρίζει κάποιος τίτλο από την μουσική επένδυση του videoclip? Jaya The Cat Forward lyrics My room 3am music blasting out of that system Miller light in my hand the only other thing I got is my problems And when life starts pushing down I just jack up that stereo And leave this freakin' town You know the sound don't belong to anyone You can take it if you need it Or just go it alone There ain't nothing realer in this world Than when mistress music takes control And it just keeps pushing me forward Sun rising through the blinds Another night I left behind Neighbors pounding on the wall But I don't give a fuck at all Turn it up and tune it out There ain't no sense in listening To something you don't care about You know the sound don't belong to anyone You don't have to justify it You just take it if you want And there ain't nothing purer in this world Then when me and her are just pushing across the floor. And it just keeps pushing me forward Forward into something better Jaya The Cat Forward lyrics C. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 8, 2007 Maki θα σου ταιριαζαν καλύτερα τα μετρον10 είναι ακριβώς τα ίδια με τα 9 αλλα σε λιγο πιο σκληρα για να αντεχουν τα 110+ κιλά. να ξέρεις ότι τα metron αλλάζουν sidecut ανα ύψος. Το 1.64 είναι αυτό που θέλεις για να είσαι χαλαρός και στη πίστα και εκτός όταν βρίσκεις ευκολες πουδρίτσες. To 1.70 θα σε ανεβάσει αισθητά σε ταχύτητα για να στρίψεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 8, 2007 Maki θα σου ταιριαζαν καλύτερα τα μετρον10 είναι ακριβώς τα ίδια με τα 9 αλλα σε λιγο πιο σκληρα για να αντεχουν τα 110+ κιλά. Ρε συ, δεν το'χουμε ξαναδει αυτο το εργο; (RX6/RX8) Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 8, 2007 ψιτ αν θεωρείς ότι σε 3 χρόνια μέσα δεν έμαθες τιποτα, ειμαι μαζί σου τότε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 8, 2007 Γηρασκω αει διδασκομενος.... Τωρα το τι μανθανω ειναι αλλο καπελλο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted October 9, 2007 Εξηγησε του του παιδιου τι εννοεις πουδριτσες Λουη...καμμια αλλη φωτο απο τετοιες "πουδριτσες" ??? η ακομα καλυτερα βιντεακι ??? διψαμε για ενημερωση, βλεπεις ....... loui ,makalu ,zox ????? Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted October 10, 2007 Guys and Gals ευχαριστώ για τις πληροφορίες Πήρα Atomic Metron 9 1.64 από Conrad Σύνολο 289 euro C! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted October 10, 2007 Καλοφορετα Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted October 10, 2007 Guys and Gals ευχαριστώ για τις πληροφορίες Πήρα Atomic Metron 9 1.64 από Conrad Σύνολο 289 euro C! C,σε τι αποχρωση είναι;Μήπως είναι σε πορτοκαλί; Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted October 10, 2007 Mitsaras, θα τα δεις εδώ http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp...art_nr=70405107 C. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 10, 2007 καλορίζικα. είναι το περσινό ,ιδιο σε ολα εκτος απο τα γραφικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 10, 2007 Πολυ καλη επιλογή... Καλοφορετα. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted October 10, 2007 Τα metron 9 ποσο απαιτητικα ειναι? (σε τεχνικη, ταχυτητα) Αν καποιος δεν ξερει να carvarei θα τον βοηθησουν η θα τον εμποδισουν να μαθει? Ποσο σκληρα και δυστροπα ειναι? Noμιζω για το επιπεδο μου ειναι λιγο υπερβολικα... ΥΓ τα παλια atomic izor(που πιστευω μου ταιριαζουν πιο πολυ) πως εχουν μετονομαστει τωρα?αν ειναι τα nomad δεν μου αρεσει κανενα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted October 10, 2007 Κώστα καλές καταβάσεις σε πίστες και πούδρες Τα metron 9 ποσο απαιτητικα ειναι? (σε τεχνικη, ταχυτητα) Αν καποιος δεν ξερει να carvarei θα τον βοηθησουν η θα τον εμποδισουν να μαθει? Ποσο σκληρα και δυστροπα ειναι? Noμιζω για το επιπεδο μου ειναι λιγο υπερβολικα... ΥΓ τα παλια atomic izor(που πιστευω μου ταιριαζουν πιο πολυ) πως εχουν μετονομαστει τωρα?αν ειναι τα nomad δεν μου αρεσει κανενα... Σε ποιο επίπεδο κατατάσσεις τον εαυτό σου? Τα metron εάν διαβάσεις και παραπάνω λανσάρονται με την λογική χρήσεις και εκτός πίστας σε ενδιαφέρει αυτή η προοπτική? Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted October 10, 2007 Γεια σου Νεκ(ταριε αν δεν κανω λαθος), Χμμ, δεν μπορω να προσδιορισω πληρως το επιπεδο μου αλλα μπορω να σε βοηθησω να καταλαβεις εσυ...1η χρονια σκι η περσυνη με 7-8 φουλ μερες σκι(απο ανοιγμα μεχρι κλεισιμο χιονοδρομικου δηλαδη) και πολλες εως παρα πολλες κατεβασιες καθε μερα λογω καθημερινης..Κατεβαινω με παραλληλο(οχι carve) τις κοκκινες του Ηρακλη και Βακχου καθως και στυγα 2,με ανεση θα ελεγα και αρκετη ταχυτητα(μην φανταζεσαι τρελα πραγματα)...Eχω μερικες αμφιβολιες σχετικα με το στυλ μου παντως δεν ειναι το εντελως χαροπαλευω...Να πω επισης 21ετων, 70+ κιλα 1.77 υψος Απο εκει και περα εκτος πιστας εχω δοκιμασει στο πλαι του Βακχου και Στυγας 2 και μπορω να πω οτι μου αρεσε και οτι ειναι στα σχεδια της επομενης χρονιας.. Eυχαριστω για την απαντηση σου Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted October 10, 2007 Να μην κοιταξεις καθολου τα metro 9 ειναι νωρις ακομη! Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted October 11, 2007 Να μην κοιταξεις καθολου τα metro 9 ειναι νωρις ακομη! Συμφωνώ... Πάντως βλέπω ότι πολλοί παίρνουν αυτής της κατηγορίας σκι με παρόμοιες διαστάσεις σε φάρδη και μήκη και παραμυθιάζονται από τις εταιρίες, ότι κάνει το σκι που αγόρασαν και για εκτός πίστας... Μην πολυστηρίζεστε στα κόλπα του marketing. Μπορεί κάποιος καλός σκιέρ να το πάει παντού, όπως και κάθε σκι, ακόμα και slalom race, αλλά ο μέσος χιονοδρόμος θα έχει σοβαρά προβλήματα σε οτιδήποτε βαρύτερο από ελαφριά πούδρα και μάλιστα μικρού βάθους, που στην πράξη είναι όπως το σκι στην πίστα. Δεν μπορεί ένα σκι με ακτίνα στροφής 12,5μ και τέτοιες διαστάσεις να λέγεται ότι κάνει και για εκτός πίστας. Επίσης το 74 στη μέση παρότι δεν είναι και πολύ στενό, με τα σημερινά πρότυπα δεν παύει να είναι ντελικάτο και το 164cm μήκος, είναι κοντό για βαθιά χιόνια. Στο βαθύ χιόνι μια στενή μέση βουλιάζει και αναγκάζει το σκι να στηριχτεί στα άκρα του...όταν αυτά είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και το σκι είναι κάπως προς το σκληρό στο φλεξ του, τότε δεν μπορεί να διαγράψει τόξο έξω από το χιόνι (πάνω από την επιφάνεια του), με αποτέλεσμα να βουλιάζουν εύκολα και τα δύο του άκρα μέσα (φαινόμενο υποβρύχιο). Θέλει δουλειά, ταχύτητα, ακρίβεια στις κινήσεις και κυρίως στην τοποθέτηση του κέντρου βάρους του συστήματος πάνω στο sweet spot των σκι για να δουλέψει σωστά και πάλι δεν θα είναι ευχάριστο, όπως ένα πιο "ειδικό" σκι, απλώς θα πηγαίνει... Το συγκεκριμένο σκι είναι αυτό που δείχνει...ένα σκι πίστας με κάποια μικρή ανέχεια σε λιγότερο πατημένα χιόνια και bumps... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 11, 2007 η σειρά metron μάλιστα όσο ανεβαίνει τοσο πιο απαιτητική είναι στο εκτός πίστας. φίλε jikl Metron7 και κάτω. Το 9 είναι τουλάχιστο για μέσο και άνω σκιερ το 10 είτε για πιο βαρύ αναβατη είτε για πιο "τρεχαλατζη" το 11 καθαρα για προχωρημένο ή/και για πολυ βαρυ και γρήγορο (αλλα παλι σχετικα προχωρημενο) το Β5ι καθαρά για expert αναβάτες. Δεν συγχωρουν,σκληρα,δυστροπα αλλα εαν τα πας είναι τρένα, αμα μπορεις να τα πας εκτος σημαινει οτι και να φορεσεις το πας εκτος. Να συμπληρώσω σε αυτά που γράφει ο Λουης. για εκτός πίστας μεσαιες/μεγαλες στροφες με υψηλη ταχυτητα σε βαθια χιονια. Πέρα απο την τεχνικη και τη φυσικη κατασταση θέλει πεδιλο με μηκος,φαρδος και οσο λιγοτερο sidecut. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted October 11, 2007 Guys and Gals ευχαριστώ για τις πληροφορίες Πήρα Atomic Metron 9 1.64 από Conrad Σύνολο 289 euro C! Άριστη αγορά! Πάντως βλέπω ότι πολλοί παίρνουν αυτής της κατηγορίας σκι με παρόμοιες διαστάσεις σε φάρδη και μήκη και παραμυθιάζονται από τις εταιρίες, ότι κάνει το σκι που αγόρασαν και για εκτός πίστας... Μην πολυστηρίζεστε στα κόλπα του marketing. Οι εταιρίες για να κερδίσουν, θα κοιτάξουν να καλύψουν τα «θέλω» των πελατών τους. Τα τελευταία χρόνια πιστεύω, ένα ισχυρό «θέλω» είναι και το Σκι εκτός πίστας. Η εξέλιξη των Σκι έφτασε στο σημείο που πλέον μπορεί κάποιος χωρίς κόπο να «τολμήσει» εκεί που παλαιότερα θα έτρωγε τα μούτρα του. Μια ματιά έως τώρα στα νέα μοντέλα και έχω την εντύπωση ότι όλες οι εταιρείες φαρδαίνουν τα πέδιλα όλο και περισσότερο (με αποκορύφωμα την Κ2 που στο τέλος τα Σκι θα μοιάζουν με snowboard!). Πλέον ο συνωστισμός είναι σε πέδιλα που δεν μένουν μόνο στην πίστα αλλά καλύπτουν και ένα ποσοστό της All Mountain κατηγορίας (δηλαδή εντός και εκτός πίστας Σκι). Αυτό έκανε και η Atomic με τα Metron (μάλιστα ξεκαθαρίζει τα πράγματα ότι δεν μιλάμε για Freeride/Big Mountain και τα δίνει να καλύπτουν από 20% έως 100% για πίστα και 0% έως 70% την All Mountain κατηγορία), και το προχωρά παραπέρα με την νέα σειρά Nomad για ακόμα περισσότερο All Mountain. Το ίδιο φαίνεται να κάνει και η Fischer με την νέα RX-Heat σειρά όπως και η Κ2 εμπλουτίζοντας με νέα μοντέλα στην σειρά Apache. Για όποιον Σκιέρ που έχει ένα ζευγάρι Σκι (δηλαδή για εμάς που ανήκουμε στο 95% του κόσμου, αλλά μας αρέσει και το εκτός πίστας), το να υπήρχε ένα Σκι που να είναι καλό σε όλα, θα ήταν το τέλειο. Αυτό όμως δεν υπάρχει, οπότε είναι μονόδρομος ο συμβιβασμός του χάνω κάπου – κερδίζω αλλού, για όποιον θέλει εντός και εκτός πίστας Σκι. Ωραία επιλογή το Metron. Άλλωστε εμένα μου ακούγεται πολύ καλό αυτό Το συγκεκριμένο σκι είναι αυτό που δείχνει...ένα σκι πίστας με κάποια μικρή ανέχεια σε λιγότερο πατημένα χιόνια και bumps... για το κακοπατημένο, ποιοτικά και ποσοτικά Ελληνικό χιόνι, ενώ γνώμη μου είναι ότι το «μικρή ανέχεια» άνετα μπορεί να είναι και «αρκετή ως μεγάλη ανέχεια». και jikl να τα ακούς τα παιδιά εδώ πέρα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted October 11, 2007 Το πιο σωστό σίγουρα είναι το Metron 7 ή ακόμη και να συνεχίσεις με ενοικίαση για ένα ακόμη χρόνο με την δυνατότητα όσο βελτιώνεσαι να δοκιμάζεις και πέδιλα όπως τα Metron 9 εάν θυμάμαι καλά θα τα έχει ο Ταξιάρχης για ενοικίαση το χειμώνα. Εάν όμως θέλεις να αγοράσεις άμεσα δικό σου εξοπλισμό μπορείς να πας στα Metron 7. Εάν έχεις όρεξη να κάνεις σκι να δουλέψεις (και να κάνεις και κανένα μάθημα για απόκτηση και βελτιώσει τεχνικής) Η άποψη μου είναι ότι μπορείς να πάρεις και τα Μetron 9 όχι για μελλοντικές εξόδους στα απάτητα τύπου louis (βλέπε φωτογραφία παραπάνω) αλλά για ανοιξιάτικα απάτητα που είναι σκληρά, εύκολα και καλή ευκαιρία για τα πρώτα δειλά βήματα στις πούδρες. Η τελευταία λύση αποτελεί ρίσκο που μόνο εσύ πρέπει να αποφασίσεις. Να ξέρεις τα παιδιά που έγραψαν παραπάνω είναι ειδικοί πουδρολόγοι και οι απόψεις τους έχουν πάντα βαρύνουσα σημασία Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 11, 2007 απο Αtomic θα ειναι διαθεσιμα προς ενοικιαση, metron9,10,11 B5 connected και σε ειδικές περιπτώσεις τα Β5i. Επίσης απο την Ατομικ θα ειναι διαθεσιμα και τα SL10, SL12(!για τους τολμηρους!) Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted October 11, 2007 Σας ευχαριστω πολυ ΟΛΟΥΣ...να ξερετε οτι ακουω με πολυ προσοχη τις αποψεις σας... Αρα με τιποτα τα 9αρια και παμε για πιο κατω θα κοιταξω προς το 7... Η αληθεια ειναι οτι θελω να εχω δικο μου εξοπλισμο για λογους ανεσης (δεν περιμενεις να νοικιασεις..φορας και εφυγες), υγιεινης ( μποτες κτλ) , εξοικειωσης ( αλλο εχεις συνηθισει το πεδιλο σου και αλλο να παιρνεις καθε φορα αλλο ), ποιοτητας (κακοσυντηρημενα κτλ) και τελος και το θεμα το οικονομικο οπου προτιμω να χασω και μερικα λεφτα στην τελικη αλλα να κερδισω σε ολα τα αλλα (αν και με 15 φορες που υπολογιζω σε ελληνικα βουνα και πιθανο ταξιδι σε φιλους στην Ελβετια μαλλον θα τα αποσβεσω ...ευκολα) H αληθεια ειναι οτι η εμπειρια μου ειναι πολυ μικρη ωστε να καταλαβαινω διαφορες στα πεδιλα αλλα ο κυριος στοχος της αγορας στον τομεα σκι ειναι να με διευκολυνουν να εξελιχθω/μαθω/βελτιωσω τεχνικη αλλα και φυσικα να απολαυσω... Θα ηθελα μια χαρη...Επειδη ειναι πολυ πιθανο να μην υπαρχει το μοντελο που λεμε στα μαγαζια που λεω να επισκεφθω αν μπορειτε να μου πειτε αντιστοιχα μοντελα απο αλλες εταιρειες... Ευχαριστω και παλι Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted October 12, 2007 Αφού αναλύσαμε το beginner - intermediate on piste, ποιο πέδιλο beginner darka darka προτείνετε ? C! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 12, 2007 K2 apache Ranger respect Quote Share this post Link to post Share on other sites