Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
C

Νεα σκι ...

Recommended Posts

Πολύ το ψάχνετε με το θέμα του εξοπλισμού.Εγω είμαι της άποψης οτι ο αρχάριος αλλά και όπως και ο καθένας απο εμάς χρειάζεται ώρες πολλές στο σκι και πάνω απο ολα να επιμένει.Ο εξοπλισμός στόν αρχάριο παίζει για εμένα μικρό ρολο στο αν τα σκι ή οι μποτες θα είναι λιγο σκληρότερα ή μαλακότερα.

9-2-05020.jpg

Επίσης μέχρι σήμερα με τι έκανες?

Η άποψη μου σε γενικές γραμμές είναι ότι η σειρά metron για χρήση σε όλα τα τεραίν αποτελεί σίγουρη και δοκιμασμένη λύση.

Κάνω 4 χρόνια με αυτά ...

Stockli All mountain Spirit Free ...

1.70 cm με 17.4 radius

sidecut 111, 67, 93

έχω και αυτά αλλά δεν νομίζω να είναι σε skiable κατάσταση λόγω μιας ζημιάς που έγινε στο σπίτι στον Παρν. (δεν τα έχω δει ακόμα)

Δυστυχώς δεν τα δοκίμασα λόγω του σπασίματος την άνοιξη.

Head Monster i.m 75 chip edition

sidecut: 114-74-103,

μήκος: 1.70,

turning radius®:16.9m

με δέστρα Tyrolia super rail flex SLD 10 (din 3-10)

C.

Ασχετο-Σχετικο! :P

Αλήθεια, σε τι κατασταση ειναι ο πόδας σου, μετα το Murphieκό καταγμα του Val d'Isere?

..μιας κ τα εν λογω πεδιλα εχουν κιλακια πανω τους (περι τα 6μιση το ζευγος! :rolleyes: )

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Ασχετο-Σχετικο! :P

Αλήθεια, σε τι κατασταση ειναι ο πόδας σου, μετα το Murphieκό καταγμα του Val d'Isere?

..μιας κ τα εν λογω πεδιλα εχουν κιλακια πανω τους (περι τα 6μιση το ζευγος! :rolleyes: )

(για ποιά από τα 2 μιλάς ?)

Αν και ο Μέρφυ με ξετίναξε στη Γαλλία, από τον Ιούνιο και μετά τρέχω και χοροπηδάω χωρίς προβλήματα (μένουν κάτι 4 κιλά να διώξω βέβαια και κάτι ψιλοπονάκια αν το ζορίσω αρκετή ώρα ...)

C.

Νομίζω πως τα 11 Β5 με

Lengths

152, 158, 164, 170, 176

M2 Index

1150

1200

1255

1310

1370

Radius

14m/164

Sitecut

123 - 76 - 107

Είναι μια πρόταση που πρέπει να δεις (χε χε τα θέλω και εγώ)

Αtomic index για να μην το ψάχνεις:

1. Weight

50 kg : Index= 200

55 kg : Index= 220

60 kg : Index= 240

65 kg : Index= 260

70 kg : Index= 280

75 kg : Index= 300

:rolleyes: kg : Index= 320

85 kg : Index= 340

90 kg : Index= 360

95 kg : Index= 380

100 kg : Index= 400

105 kg : Index= 420

110 kg : Index= 440

2. Skiing ability

Expert:

Index= 500

Advanced:

Index= 470

Intermediate:

Index= 440

3. Preferred turning radius

Long:

Index= 550

Middle:

Index= 480

Short:

Index= 420

How to calculate the Metron Index

Weight (300)

+

Skiing ability (470)

+

Preferred turning radius (480)

---------------------------

Metron Index = 1250

:rolleyes: Και ο πλεον αρμοδιος σε αυτα τα θεματα περι το τι σκι πρεπει να διαλεξει καποιος, θεωρω οτι ειναι ο Ταξιαρχης στο λειβαδι Παρνασσου (Εν λευκω).

Καλα ε !!!!!!!! Παλι μας εστειλες

Θες και περιπτερο μετα

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Σκεψου έναν αρχάριο με ένα βαρύ πεδιλο με radius στα 30 μετρα και 180 υψος να προσπαθεί να μάθει σκι. Εγω νομίζω θα τα παρατήσει, θα το μισήσει το άθλημα.

ενα παρομοιο salomon μου ειχαν δωσει στα καλαβρυτα οταν ημουν αρχαριος αλλα το υψος του ηταν 1.9 και η μποτες ηταν 47 νουμερο.ηταν καθαροδευτερα και γινοταν πανικος.αργησα να ανεβω και την πατησα.

ο skimad σκυλος ομως το καταφερε και το εφερε βολτα.μονο που τσακιστηκα δυο τρεις φορες.δεν πτοηθηκα ομως.σκυλος!!!!!

DALTONS POW ROBBERY.....

Eγώ είμαι 1180 ... που σημαίνει τι?

C?

152 με 158 μηκος :D

Με 1,78 υψος... :D κοντα τα κοβω :P

Παντως ο ΜΙΚ επεμενε οτι περσι στην Αυστρια, κοντα πεδιλα του δινανε, κατι θα ξερουν...

Εμενα μου βγαινουν 1300 ητοι μηκος 170 ;) και ειμαι 1,78 (καποτε :rolleyes: )

Φιλικα

ΜακηςΜ

Πολύ το ψάχνετε με το θέμα του εξοπλισμού.Εγω είμαι της άποψης οτι ο αρχάριος αλλά και όπως και ο καθένας απο εμάς χρειάζεται ώρες πολλές στο σκι και πάνω απο ολα να επιμένει.Ο εξοπλισμός στόν αρχάριο παίζει για εμένα μικρό ρολο στο αν τα σκι ή οι μποτες θα είναι λιγο σκληρότερα ή μαλακότερα.

Και έχω ενα ζευγαράκι Dynastar STC σε 1.70 να του τα δωσω του παιδιού να μάθει σκι να μην παιδευτεί.

Παίζει σημαντικό ρόλο να είστε πραγματικά ειλικρινείς με το επιπεδό σας οπως λεει ο Λουης οταν πάτε σε ενα μαγαζί.

Και δόξα το θεό τώρα με το ιντερνετ μπορείτε να μάθετε αρκετά πράγματα και απο τις εταιρειες για τα σκι τους και απο το snowclub.

Διαλέχτε σκι μόνο σε σχέση με το επιπεδό σας.

υγ. το Β5 το θεωρώ καταλληλο μονο για επιπεδο "10" .

9 στους 10 που εχω δει να το φοράνε είτε τους εχει δώσει πολλά κουσούρια (τεχνικα λαθη) ειτε δε το πάνε καθόλου και κανουν τη ζωη τους δυσκολη.

Και έχω ενα ζευγαράκι Dynastar STC σε 1.70 να του τα δωσω του παιδιού να μάθει σκι να μην παιδευτεί.

Ναι ρε Πάνο, δωστα στο παιδί να μάθει ακουραστα... :rolleyes::P;)

Καλα ε !!!!!!!! Παλι μας εστειλες

Θες και περιπτερο μετα

:) Εσυ νεαρε κοιτα να μου φτιαξεις γρηγορα το περιφτερο μπας και πουλησω καμμια

τσιχλιτσα καμμια εφημεριδουλα κανενα περιοδικακι γιατι θα πεινασω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ασε τα πολλα λογια και δουλεψε λιγακι,αντε και σου ερχεται και ο απογονος!!!!!! :lol::lol:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

[

Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει ένα θέμα στη πρώτη σελίδα με οδηγίες και συμβουλές προς τους απόλυτα αρχάριους που θέλουν να αγοράσουν εξοπλίσμό.

Η αποψή μου πάντως είναι, πώς σ αυτό το επίπεδο,η σωστή επιλογή της μπότας είναι πολύ σημαντικότερη από την ατέρμονη αναζήτηση του τέλειου σκι. Ούτως η άλλως και οι περισσότεροι σκιέρ που κατέχουν σκι τελευταίας τεχνολογίας και γνωρίζουν απέξω τα 3000 τεχνικά του χαρακτηριστικά, πιό πολύ τα σβαρνίζουν στο πλάι (sideslip :huh: ) , παρά τα καρβάρουν. Εχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η εμμονή με το sidecut. Το ποσοστό των σκιέρ που μπορεί να ακολουθήσει τροχιές κάτω από 20 μέτρα (σε όλη τη τροχιά της στροφής και σε αξιοπρεπείς ταχύτητες και με γρήγορες αλλαγές) είναι μονοψήφιο. Καλά γιά κάτω από τα δεκαπέντε δεν το συζητάω καν.

Ενα απλό σκι με μέτριο sidecut σε λογική τιμή , είναι υπεραρκετό. Ο αρχάριος δεν πρόκειται να πάει ούτε σε μαρμαρένιο πάγο ούτε σε κρούστες, ούτε σε πούδρες. Οταν μάθει τη σωστή τεχνική και αν συνεχίσει να ασχολείται με πάθος θα το "ζητήσει" μόνος του το high performance ski και τότε θα ξέρει και τι θέλει.

Γιά τις μπότες θα επανέλθω :lol:

H αλήθεια Μάκη είναι είναι ότι μου δίνανε ΠΟΛΥ κοντά πέδιλα αλλά μόνο στα μοντέλα τα race slalom και metron Β5 τα σκληρά. Επειδή μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πέρσι οτι επέμειναν να πάρω ακόμα και σε 1.55 τα head τα racecarve μου είχαν πει ότι αυτό ισχύει μόνο για πολύ σκληρά πέδιλα.

Δηλαδή (αν θυμάμαι καλά) για μένα 1.87 80kg μου έλεγαν

Head race sl κάπως έτσι 1.55!!! (μια μέρα τα φόρεσα τέλεια)

Metron B5 1.58 (δυο μέρες τα φόρεσα όνειρο)

Fischer world cup καπως έτσι 1.55 (μια μέρα πάρα πολύ καλά)

Αλλά

Β9 163

Ενώ αν ζήταγα 50-50 τουριστικό πέδιλο όπως αυτά που έχω μου πρότειναν 1,65-1,70 για πίστα και λίγο πιο ψηλά αν έχεις βλέψεις για πούδρες(μια μέρα τα φόρεσα στην πίστα τα BANDIT B2 1.70 δικά μου και μάζευα τούμπες. Στην πούδρα πέταγαν)

Συγκλονιστική εμπειρία ενώ σκούπιζα τα χιόνι από πάνω μου από τις τούμπες μου ανταλάξαμε τα Metron του batucada με τα Bandit. Ένα πέδιλο 8-12 πόντους πιο κοντό ήταν περίπου 10000000 πιο σταθερό και σου προκαλούσε ένα αίσθημα ακατάλληλο για ανηλίκους. Τραγούδαγα το τραγούδι του Διονύσι Μακρή " ήταν το Kaprun μου κόλαση και μου το έκανες απόλαυση" αφιέρωμενο στα B5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

H αλήθεια Μάκη είναι είναι ότι μου δίνανε ΠΟΛΥ κοντά πέδιλα αλλά μόνο στα μοντέλα τα race slalom και metron Β5 τα σκληρά. Επειδή μο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πέρσι οτι επέμειναν να πάρω ακόμα και σε 1.55 τα head τα racecarve μου είχαν πει ότι αυτό ισχύει μόνο για πολύ σκληρά πέδιλα.

Δηλαδή (αν θυμάμαι καλά) για μένα 1.87 80kg μου έλεγαν

Head race sl κάπως έτσι 1.55!!!

Metron B5 1.58

Fischer world cup καπως έτσι 1.55

Αλλά

Β9 163

Ενώ αν ζήταγα 50-50 τουριστικό πέδιλο 1,65-1,70

@ΜΙΚ

Πολύ σωστά στα έδιναν. Τα μοντέρνα αγωνιστικά SL δουλεύουν ιδανικά σε μήκη γύρω στο 1.55 ανεξάρτητα από το ύψος του αναβάτη. Βλέπε ντερέκια τύπου Svindal που κάνουν μέτετοια μήκη.

Γιά γενική χρήση είναι καλύτερα λίγο μεγαλύτερο μήκος. Γιά Freeride full gazi, πολυυύ μεγαλύτερο μήκος.

@ΜΙΚ

Πολύ σωστά στα έδιναν. Τα μοντέρνα αγωνιστικά SL δουλεύουν ιδανικά σε μήκη γύρω στο 1.55 ανεξάρτητα από το ύψος του αναβάτη. Βλέπε ντερέκια τύπου Svindal που κάνουν μέτετοια μήκη.

Γιά γενική χρήση είναι καλύτερα λίγο μεγαλύτερο μήκος. Γιά Freeride full gazi, πολυυύ μεγαλύτερο μήκος.

Αν δεν κάνω λάθος δεν ρώταγαν καν ύψος

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Οταν μάθει τη σωστή τεχνική και αν συνεχίσει να ασχολείται με πάθος θα το "ζητήσει" μόνος του το high performance ski και τότε θα ξέρει και τι θέλει

ακριβώς αυτό προσπαθούμε στο σύλλογο, να μην αγοραζει ο αρχαριος αυτο που θα του πασαρει ο πωλητης (συνηθως το πιο ακριβό και το πιο δυσκολοπουλητο,αγωνιστικό που μπορεί.)

Ως αρχάριος ο αδερφός μου του πουλησαν αγωνιστικά μιας και το μονο που νομιζε ηταν για να ειναι πιο ακριβα θα ειναι πιο καλά. και εσκασε το 92' 300,000 δρχ για ενα ζευγαρακι που το έστειλε στα σκουπιδια όταν γνωρισε ενα μαγαζι που δεν τον αντιμετωπισε σαν κινητο 500ευρω.

Το παν ειναι εδω μέσα να μαθαίνουμε κάτι τα νέα παιδιά στο χώρο, δε χρειάζεται να κάνουμε όλοι τα ίδια λάθη.

Να σας πω ενα πεδιλάκι για να "γελάτε" στο βουνό?

Παρατηρήστε ειδικά στο Παρνασσό τους σκιερ που φοράνε Fischer SL worldcup, τα μαυροκιτρινα. Οποιον δείτε να τα κάνει πραγματικά σκι, ζητήστε του αυτόγραφο πρέπει να είναι μεσα στους 5 απο τους 100 που τα έχουν. (sorry για όσους τα έχουν εδω μέσα, ξερω πολλους που τα πουλησαν και ξεκινησαν να στριβουν τελικά)

Να σας πω ενα πεδιλάκι για να "γελάτε" στο βουνό?

Παρατηρήστε ειδικά στο Παρνασσό τους σκιερ που φοράνε Fischer SL worldcup, τα μαυροκιτρινα. Οποιον δείτε να τα κάνει πραγματικά σκι, ζητήστε του αυτόγραφο πρέπει να είναι μεσα στους 5 απο τους 100 που τα έχουν. (sorry για όσους τα έχουν εδω μέσα, ξερω πολλους που τα πουλησαν και ξεκινησαν να στριβουν τελικά)

Το πέδιλο αυτό το είχα και ήταν ότι καλύτερο έχω καβαλήσει. Εκτός από άψογη τεχνική , οι επιβαρύνσεις που προκαλεί η φυγόκεντρος στα 12 μέτρα ακτίνα που είχε, απαιτούσαν και πραγματικά αθλητική φυσική κατάσταση. Μετά από τρεις ώρες δυναμικού, σκι είσαι γιά τον μασέρ. Ακριβώς αυτό ,που κάνουν οι αθλητές. Προπόνηση , σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μετά αποθεραπεία κλπ. Γιά τον ανυποψίαστο είναι εντελώς ακατάλληλο. Δυστυχώς όπως λέει και ο Nickel βλέπεις κόσμο και κοσμάκη να τα περιφέρει στις ουρές του Περικλή.

Από την άλλη κοίτα πόσα Land Cruiser κυκλοφοράνε που δεν έχουν πατήσει ποτέ χώμα. Πόσα ρολόγια Sunto κοσμούν τα χέρια ανθρώπων που το μεγαλύτερο βουνο που πρόκειται να ανεβουν με τα πόδια είναι ο Λυκαββητός. Ο καταναλωτής αγοράζει συναισθηματικά ένα αντικείμενο που δυνητικά θα μπορούσε να τον βοηθήσει να είναι αυτό που ονειρεύεται. Αν δεν λιώσεις όμως στη προπόνηση σε βαρετά γυμναστήρια , τρεξίματα , ποδήλατα κλπ δεν φτάνεις σε αθλητικό επίπεδο. Φταίνε και οι έμποροι , αλλά και κάποιων καταναλωτών τα θέλει ο κ...ς τους.

Από την άλλη κοίτα πόσα Land Cruiser κυκλοφοράνε που δεν έχουν πατήσει ποτέ χώμα. Πόσα ρολόγια Sunto κοσμούν τα χέρια ανθρώπων που το μεγαλύτερο βουνο που πρόκειται να ανεβουν με τα πόδια είναι ο Λυκαββητός. Ο καταναλωτής αγοράζει συναισθηματικά ένα αντικείμενο που δυνητικά θα μπορούσε να τον βοηθήσει να είναι αυτό που ονειρεύεται. Αν δεν λιώσεις όμως στη προπόνηση σε βαρετά γυμναστήρια , τρεξίματα , ποδήλατα κλπ δεν φτάνεις σε αθλητικό επίπεδο. Φταίνε και οι έμποροι , αλλά και κάποιων καταναλωτών τα θέλει ο κ...ς τους.

:lol::lol: χαχα..η επιτομη του emotional/associative marketing!!! :lol:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

........δεν πτοηθηκα ομως.σκυλος!!!!!

Μαύρος κιόλας!!!

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

λοιπόν ...

μπερδεύτηκα

α) νόμιζα ότι shorter radius => easier skiing

β) νόμιζα ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε σκι κάτω από 15 cm του ύψους μας

c) Με τα άλλα σκι που έχω -> Head Monster i.m 75 chip edition sidecut: 114-74-103, μήκος: 1.70, turning radius®:16.9m τι να κάνω αν είναι σε καλή κατάσταση ?

Tks

C....

λοιπόν ...

c) Με τα άλλα σκι που έχω -> Head Monster i.m 75 chip edition sidecut: 114-74-103, μήκος: 1.70, turning radius®:16.9m τι να κάνω αν είναι σε καλή κατάσταση ?

Σε τελική ανάλυση χεχε κάντε ένα γκάλλοπ οι γκουρού και αποφασίστε ποιά να πάρω !

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ !!!

Tks

C....

Αν εχουν περασει ΚΤΕΟ μια χαρα ειναι :lol: Δεν ειναι καιρος για ανοιγματα.... :lol:

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

@ C

Ναι υπό προυποθέσεις : Αν η ακτίνα στροφής είναι μικρή αλλά σε λογικά πλαίσια. Ποιά ακτίνα στροφής θεωρείται μικρή? Πριν λίγα χρόνια τα σλάλομ σκι είχαν ακτίνες στροφής πάνω από τριάντα μέτρα. Γιά γιγαντιαίο κλπ , άστα να πάνε. Τώρα κάποια σκι εκτός κανονισμών FIS είναι στα 11 μέτρα και κάτω. Σκι με πολύ μικρές ακτίνες στροφής είναι δύστροπα .

Εχουν "άποψη" γιά το πως θα στρίψουν και αν δεν συμφωνείς δεν είναι καθόλου χαρούμενα. Αν δε είναι ταυτόχρονα και σκληρά δε σου αφήνουν περιθώρια να κινθείς σε άλλες ακτίνες στροφής.

Καθόλου ευχάριστο αν ψάχνεις ένα φιλικό σκι που θα σε βοηθήσε να εξελιχθείς. Αυτό που δεν λένε τα διαφημιστικά των εταιριών που δείχνουν ανθρώπους να καρβάρουν με τη μασχάλη ,είναι ότι με τα σκι τους αυτό είναι εφικτό, αλλά μόνον αν υπάρχει η τεχνική και η φυσική κατάσταση. Επίσης δεν λένε το πόσο μονοδιάστατα είναι τα σκι με τόσο ακραία χαρακτηριστικά. Short radius (όχι υπερβολές)+όχι πολύ σκληρό σκι +όχι πολύ κοντο σκι =easier skiing

Στα αγωνιστικού τύπου το ύψος είναι δευτρεύον χαρακτηριστικό. Στο ελευθερο σκι πάλι εξαρτάται από το τι θές να κάνεις. Πολύ γκάζι -μεγαλύτερο μήκος . Κοντες στροφές -μικρότερα σκι. Απάτητο συντηρητικά -κοντόφαρδο. Απάτητο με το διαβατήριο στο στόμα- μακρόφαρδο με ελάχιστo sidecut. Κόλπα στο πάρκο -μαλακό κοντό κοκ. Το τι θες να κάνεις είναι ο βασικότερος παράγοντας επιλογής του μήκους . Τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα

Να τα βαξάρεις και να τα λιώσεις στο σκιάρισμα :lol: Οι διαστάσεις είνα μιά χαρά γιά ελευθερο σκι.

Κανένα ακόμα...

Δοκίμασε με τα πρώτα χιόνια και μετά αποφασίζεις...

Στην Ελλάδα έχουμε πλέον αρκετή ποικιλία σε σκι και πάντα μπορείς να βρεις ένα περσινό ζευγάρι σε πολύ καλή τιμή.

Φυσικά πάντα μπορείς να παραγγείλεις και από το εξωτερικό όποτε σου έρθει η κάψα...

Τα αγωνιστικά σλάλομ είναι όπως είπε και ο Αποστόλης για πολύ λίγους και μάλιστα για δεύτερο, για να μην πω για τρίτο ζευγάρι σκι, γιατί αυτοί οι λίγοι μάλλον προτιμούν το σκι εκτός πίστας από την πίστα...(υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια) και εκεί στις διάφορες συνθήκες και στις πολύ μεγάλες ταχύτητες το σλάλομ έχει συμπεριφορά σαν ice skate για καλλιτεχνικό πατινάζ... στην άμμο... :lol: (υπερβάλλοντας θέλω να δώσω το μέτρο). :P:lol:

Για να ακολουθήσεις ένα σκι με πολύ μικρή ακτίνα στροφής και με σκληρό φλεξ, χωρίς να skid-άρεις, δεν αρκεί να είσαι απλά γυμνασμένος και με καλή τεχνική, αλλά να έχεις και από φυσικού σου γρήγορα πόδια και ταχύτητα αντίδρασης αυξημένη σε σχέση με τον μέσο όρο των ανθρώπων... :lol: