ALCATRAZ 6,828 Report post Posted September 27, 2007 Το Καλοκαιρι εφυγε... ο Χειμωνας ερχεται … …και ολοι, λιγο πολυ, σκεφτομαστε ποιες θα ειναι οι επομενες αγορες για την σαιζον. Γλυκοκοιταμε τα καινουργεια ski - snb, τσεκαρουμε τα νεα σχεδια σε μπουφαν & σαλοπετες, ριχνουμε και μια ματια στην τσεπη μας (… που παντα μειον ειναι ) και αρχιζουμε να αγοραζουμε. Πολλες φορες μαλιστα, η διαδικασια αυτη μας παιρνει και περισσοτερη ωρα απο αυτην που καταναλωνουμε στο ιδιο το αθλημα. Μια απο τα ιδια κ απο μενα. Η τσεπη μου με τρωει και ψαχνω να δω τι θα πρωτοπαρω. Παντα ενα καινουργειο πεδιλο ειναι στο ματι μου, ένα καινουργειο ρουχαλακι και η λιστα Παντα μεγαλωνει. Εχοντας ηδη καποια χρονια στο αθλημα και εχοντας παθει καποια μικροατυχηματα, ευτηχως ελαφρα, ολο και πιο πολύ σκεφτομαι ότι ισως την επομενη φορα θα τραυματιστω σοβαροτερα. Στατιστικα και μονο, αυτό είναι πολύ πιθανον για ολους μας που ασχολουμασται με ski – snb. Μακρια από εμας, σιγουρα, αλλα ας πουμε ότι εχω συμβιβαστει με την ιδεα. Δεν είναι και λιγοι αλλωστε οι φιλοι μας μεσα & εξω από τον συλλογο που ηδη βρεθηκαν σε χειρουργειο κυριος για γονατο. Αυτή λοιπον η ιδεα, του να παρω καποια μερα το γονατο στο “χερι”, με κρατα πολλες φορες μακρια από όλα αυτά που θα ‘θελα να κανω στο βουνο. Αισθημα που ολο και μεγαλωνει παραλληλα με την ηλικια μου. Ετσι στις προταιρεοτητες για αγορα φετος σκεφτομαι να επενδυσω σε εξοπλισμο ασφαλειας. Κρανακι (για το ακατοικιτο) ηταν από τα πρωτα που εψαχνα. Αλλα εκει που πραγματικα θα ηθελα να εχω κατι να με προστατευει ηταν για τα γονατα. Στα χερια μου επεσε ενας καταλογος με ειδη ενδυσης & αξεσουαρ μοτοσυκλετας. Μεσα σε όλα τα καλουδια ειχε και αυτό Ειχαμε αναφερθει σε παλιοτερα post για παρομοια μαραφετια, αλλα αν θυμαμαι προσφεραν ασφαλεια σε ηδη τραυματισμενα γονατα. Το συγγεκριμενο εχει σκοπο στο να αποτρεψει τον τραυματισμενο, αφου λειτουργει ως ενας ενυσχημενος συνδεσμος. Η τιμη του, αλμυρουτσικη, ξεκινα από 600$ και υπαρχουν στην αγορα και μοντελα που γινονται custom στα ποδια μας με τιμες αρκετα υψηλες. Στο παρακατω site εχει αρκετα πραγματα για το πώς δουλευει ASTERISK Εσεις εχετε καποια εμπειρια ή εχετε ακουσει τιποτα σχετικο με προστατευτικα γονατων. Αξιζει ή όχι. Αν οντως προστατευει και κανει δουλεια θα το τιμησω και θα αφησω την αγορα νεων ski για του χρονου. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted September 27, 2007 Δεν ξερω για σας αλλα εγω φετος ολα μου τα φραγκα θα πανε σε Αλπεις Το μονο που θα αγορασω ειναι ενα μαντιλι για τη μουρη μου, ωστε να το παιξω και λιγο yo Αν σκασει παντως καμια συνεργασια με καταστημα με ελκυστικες τιμες, βλεπουμε Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted September 28, 2007 Kαλό φαίνεται αν κάνεις snowboard (που δεν ξέρω για τους τραυματισμούς στα γόνατα) θα είναι χρήσιμο. Αν δεν έχουν ζημιά τα γόνατα για σκι θα πρότεινα με 600 ευρώ να αγοράζεις καινούργια δέστρα κάθε δυο χρόνια να της κάνεις και σέρβις και να την ρυθμίζεις σωστά. Για τραυματίες πχ μετά από εγχείριση χιαστού κάτι τέτοιο είναι που θα σου δώσει αυτοπεποίθηση χωρίς να προσθέτει κάτι. Ο Στέργιος ο Πάππος φέτος έκανε με κάτι τέτοιο (ρομποκοπ τον έλεγα) νομίζω πολύ πιο ογκώδες και δύσχρηστο από ότι φαίνετε αυτό. Που θα το δοκιμάσουμε? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted September 28, 2007 Πολύ σπάνιο να χτυπήσεις εξωτερικά το γόνατο. Δεν νομίζω να χρησιμεύει για πρόληψη τραυματισμού εσωτερικά. Δηλαδή, αν πατάς στο ένα πόδι και δοκιμάσεις να στρίψεις το σώμα σου πατώντας όλο το πέλμα (ίσο βάρος στη μύτη και φτέρνα) θα καταλάβεις οτι ένα τέτοιο μαραφέτι θα έπρεπε να πιάνει μηρό-γόνατο-φτέρνα για να μη σου κοπεί *ποτέ* ο χιαστός. Θα είναι σίγουρα χρήσιμο αν πας για καφέ στο σαλε περπατώντας με τις μπότες του σκι και γλιστρήσεις και σκάσεις με τα γόνατα.. (μπρρρρ ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted September 28, 2007 O Στέργιος κανει με κηδεμονα επειδη εχει κοψει κ σφάξει-ραψει 2 φορες εντελως τους χιαστους του (υπολειμματα αγωνων!) - ζητα να σου σηκωσει το μπατζακι του, να σου φυγει το τσερβέλο Tα knee-pads ειναι βασικα για προστασια της επιγονατιδας κ χρησιμοποιουνται κατ' επαναληψη στο telemark, που γονατιζεις πολύ κ στα φρεσκα χιονια, πιεζεται (βασικα κλοτσαει το χιονι) το πεδιλο με δυναμη στο γονατο.. (μαλιστα το ακους κιολας που κοπαναει στα γονατα..τακ-τουκ..) Την πρωτη χρονια υπεφεραν τα tips απ’ τα γονατα μου—(μελανιασμενα ), πλεον όταν ξερω πως θα βρω φρεσκαδουρες, φοραω μια knee protection αυγουλιερα της Salomon! Νομιζω για το αλπικο κ το snowboard, back, wrist, elbow, shoulder-protectors (κ βεβαια κρανουμπα!) είναι πιο αναγκαια! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted September 28, 2007 Κατα τα πρωτα βηματα στο snowboard,πολυ καλο ειναι να φοραει καποιος padded shorts.Προστατευει πολυ τα οπισθια και τους γοφους μας . Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted September 28, 2007 Κατα τα πρωτα βηματα στο snowboard,πολυ καλο ειναι να φοραει καποιος padded shorts.Προστατευει πολυ τα οπισθια και τους γοφους μας . Αυτο βοηθαει και αν κινησε εκει ψηλα στην Συγγρου η στα στενα του Μεταξουργειου Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted October 1, 2007 Αυτο βοηθαει και αν κινησε εκει ψηλα στην Συγγρου η στα στενα του Μεταξουργειου To εχεις δοκιμασει? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 2, 2007 Well said by MIK , πρόληψη τραυματισμού για τα γόνατα όσον αφορά τον εξοπλισμό είναι μόνο η καλή δέστρα όταν είναι σωστά ρυθμισμένη . Σε κάθε άλλη περίπτωση και για το τουριστικό σκι , κάθε παρελκόμενο επιγονατίδες , θώρακες ή δεν ξέρω τι , είναι περιττό , επιβαρύνει την τσέπη αλλά και τον σκιερ μέσα στις πίστες. Ένα κράνος είναι υπεραρκετό όταν είσαι πιο ενεργητικός στο σκι. Πάντως αν πρέπει σώνει και καλά να αποκτήσουμε κάτι για την ασφάλεια των γονάτων , αυτό δεν είναι άλλο παρα ένα καλο ζευγάρι τετρακέφαλων . . . Στατιστικα και μονο, αυτό είναι πολύ πιθανον για ολους μας που ασχολουμασται με ski – snb. Μακρια από εμας, σιγουρα, αλλα ας πουμε ότι εχω συμβιβαστει με την ιδεα. Δεν είναι και λιγοι αλλωστε οι φιλοι μας μεσα & εξω από τον συλλογο που ηδη βρεθηκαν σε χειρουργειο κυριος για γονατο. Μην μασάς Alcatraz όσο και αν περάσουν τα χρόνια , όσο έχεις αυτογνωσία δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα . . . Η στατιστική είναι ένα νούμερο μόνο , δεν μοιράζονται ομοιόμορφα σε όλους οι πιθανότητες για τραυματισμό , αν αυξάνονται τα περιστατικά αυτό συμβαίνει όχι γιατί το σκι είναι επικίνδυνο , αλλά γιατί γίνεται ανεξέλικτη προσέλευση και προσέγγιση στο σπορ, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει . . . Δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος για το σκι . . είναι αρκετά συμβατό σπορ. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted October 2, 2007 Πάντως αν πρέπει σώνει και καλά να αποκτήσουμε κάτι για την ασφάλεια των γονάτων , αυτό δεν είναι άλλο παρα ένα καλο ζευγάρι τετρακέφαλων . . . Μεγάλη και σημαντική κουβέντα . Να μου επιτραπεί να την επεκτείνω γενικότερα στους μυς των ποδιών και όχι μόνο στους τετρακέφαλους. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 2, 2007 True true ... απλώς έτσι όπως το έθεσα ήταν πιο πιασάρικο ! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted October 2, 2007 Έτσι είναι παιδιά. Πέρυσι δεν γυμναζόμουν καθόλου. Στις καταβάσεις πολλές φορές σταματούσα στην μέση της πίστας επειδή οι τετρακέφαλοί μου πονούσαν (έκαιγαν). Από φέτος ακολουθώ τις γυμναστικές συμβουλές του τ. προέδρου υπό την επίβλεψη του οποίου βρίσκομαι . Είναι πολύ επικίνδυνο να καθόμαστε 8 μήνες και ξαφνικά να υποβάλουμε τα πόδια μας σε τόση μεγάλη δοκιμασία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 2, 2007 Κοιτα τωρα ποιος μιλαει... Πικρη μου εμπειρια, η εναρξη της σαιζον με τον ΕΟΣ Αχαρνων στην Αυστρια... Τρια χρονια πριν, πηγαμε ωραιοι και ανεμελοι, το βραδυ της πρωτης μερας ειχα πιαστει παντου, ποναγα σε μερη που δεν ηξερα καν οτι υπηρχαν μυες και περπαταγα σαν χιμπατζης που χ....τηκε για τις 3 επομενες μερες. Την τεταρτη μερα πηγαμε cross country και εκει ντωσαμε... Προπερσι το παθημα μας εγινε μαθημα και αρχισαμε γυμναστηριο απο νωρις. Αλλα κατι μπλεξιματα με δουλειες, τον τελευταιο μηνα δεν πατησαμε και ο χιμπατζης ξαναχ...κε Περσι, οχι μονο αρχισαμε γυμναστηριο απο Σεπτεμβρη, αλλα με περισσοτερη εμφαση σε μεση, κοιλιακους, ποδια μεχρι την παραμονη της αναχωρησης. Δεν πονεσε τιποτα! Για το θεμα της ηλικιας/στατιστικης/ατυχηματων υπαρχει ενας ανασταλτικος παραγων που λειτουργει προς οφελος μας. Οσο περναει ο καιρος και τα αντανακλαστικα μας αργοπορουν, τοσο πιο συντηρητικοι γινομαστε στην αντιμετωπιση του ρισκου. Λιγοτερο μαλλιοκουβαροι τελος παντων... Αναφορικα με τους κηδεμονες/προστατευτικα αρθρωσεων, εχω την εντυπωση οτι οι κλειδωσεις μας δεν ανοιγοκλεινουν το γονατο αυστηρα σε ενα επιπεδο αλλα επιτρεπουν να χρησιμοποιησουμε και μικρες γωνιες περιστροφης (πχ στο περιφημο V-snowplough). Αυτη η ικανοτητα μαλλον χανεται αμμα φορας κηδεμονα. Δεν ξερω, ο fotski και ο Fidelio ισως μπορουν να μας διαφωτισουν (αν περιεγραψα κατανοητα αυτο που σκεπτομαι). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 2, 2007 Για το θεμα της ηλικιας/στατιστικης/ατυχηματων υπαρχει ενας ανασταλτικος παραγων που λειτουργει προς οφελος μας. Οσο περναει ο καιρος και τα αντανακλαστικα μας αργοπορουν, τοσο πιο συντηρητικοι γινομαστε στην αντιμετωπιση του ρισκου. Λιγοτερο μαλλιοκουβαροι τελος παντων... Αυτό συνοψίζει την αυτογνωσία για την οποία μιλησα , αλλά δεν αφορά απαραίτητα την ηλικία , αφορά και άλλα πράγματα όπως την ψυχολογία , την τεχνική κατάρτηση , την επιστροφή απο κάποιο τραυματισμό, τους εξωτερικούς παράγοντες /συνθηκες κτλ, κτλ. Η ηλικία σαφώς και παίζει ρόλο , αλλά τον λιγότερο. Σε οτι αφορά τώρα τον αθλητισμο η προπονητική ηλικία παίζει τον σπουδαίοτερο ρόλο. Λέγοντας προπονητική ηλικία εννοουμε ολο εκείνο το χρονικό διάστημα κατα το οποίο ασχολούμαστε με το εν λόγο άθλημα . . .δεν έχει σημασία ποτε ξεκινησαμε μια δραστηριότητα , αλλά το πόσο χρονικο διάστημα (χρόνια )έχουμε αφιερώσει σε αυτήν ! Αναφορικα με τους κηδεμονες/προστατευτικα αρθρωσεων, εχω την εντυπωση οτι οι κλειδωσεις μας δεν ανοιγοκλεινουν το γονατο αυστηρα σε ενα επιπεδο αλλα επιτρεπουν να χρησιμοποιησουμε και μικρες γωνιες περιστροφης (πχ στο περιφημο V-snowplough). Αυτη η ικανοτητα μαλλον χανεται αμμα φορας κηδεμονα. Δεν ξερω, ο fotski και ο Fidelio ισως μπορουν να μας διαφωτισουν (αν περιεγραψα κατανοητα αυτο που σκεπτομαι). Ναι , αυτο εννούσα όταν έλεγα οτι χωρίς αυτά τα μαραφέτια , οι κινήσεις διευκολύνονται προς όφελος του χινοδρομου. Οχι μονο στο "V" αλλά και στην γνωστή γωνιώδη θεση , η ποδοκνημική πρέπει να είναι ελευθερη στην φυσική της μηχανική θέση. Ο λόγος είναι αυτονοητος πιστευω΄. Οι μύες πρέπει να είναι "δυνατοι" , αλλά πρέπει να είναι sport specific προπονημένοι. Εξιδίκευση, όσο μπορείτε εκτός της σαιζόν μιμητικές δραστηριότητες με το σκι. Με άλλα λογια αυτο που δυναμώνει πραγματικά τον χιονοδρόμο περισσότερο απο όλα δεν είναι παρα ...το πολύ σκι !!!! Τα υπολοιπα , είναι απλώς επικουρικά! Οπότε -αναφερώμενος πάντα σε συναρτηση με το θεμα της ασφάλειας- προοδευτική προσαρμογή σε ένα σπορ στο οποιο περιοδικά μεσολαβει ενα 8μηνο αποχής. Οι δε συνδεσμοι και τα τένοντες και λοιπα βιολογικά υλικα των αρθρώσεων δεν είναι παρα τα νήματα .... sprot specific όσο το δυνατόν προπονημένες οι βασικές μυικές ομάδες αλλά κυρίως οι αντιστοιχες κινηματικές αλυσίδες. Ο χιονοδρόμος είναι ένα πραγματικά hell of a biological machine!!! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted October 3, 2007 Σωστά όλα αυτά για τους μυς και την προπόνηση... Να προσθέσω και το μυαλό, καθώς και αυτό που έχει ο Μάκης...την αυτογνωσία... Όμως οι "μηχανές" υποστήριξης όπως είναι τα Asterisk, βοηθάνε πολύ σε περίπτωση που κάποιος έχει πάθει σοβαρή ζημιά η πρόσφατο τραυματισμό στο γόνατο και κυρίως στους συνδέσμους και θέλει να κάνει σκι με λιγότερο ρίσκο υποτροπής του τραύματος του. Αυτό το εξάρτημα επιτρέπει αρκετούς βαθμούς ελευθερίας στην άρθρωση, αλλά ταυτόχρονα δεν την αφήνει να φτάσει στα όρια της και σε στρέψεις και σε πλάγιες εκτάσεις, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει πολύ και από χτυπήματα σε βράχια. Στο Chamonix και αλλού πολλοί freeriders τα χρησιμοποιούν (και τα padded σορτσάκια), όχι μόνο σε αγώνες αλλά και στο καθημερινό σκι. Μια πτώση μετά από άλμα στην πούδρα και μια μικρή επαφή με το βραχάκι που δεν φαίνεται από κάτω από το χιόνι και τα έβγαλε τα λεφτά του... Βέβαια η προστασία δεν τελειώνει ποτέ και ποιος ξέρει τι έχουμε να δούμε στο μέλλον (τίποτα ολόσωμες πανοπλίες με αερόσακους και προενταντήρες αρθρώσεων... ), αλλά με τόσα εξαρτήματα κάπου χάνεται και η ελευθερία του αθλήματος, που ένα μέρος της γλύκας του (για μερικούς) είναι και το ρίσκο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
fileasfog 0 Report post Posted October 5, 2007 Οσον αφορα τα γονατα,θα προτεινα μια απλη ελαστικη επιγονατιδα με τρυπα η χωρις.Για καποιον που θελει κατι πιο εξτρα να παρει μια με δεστρες πανω και κατω που να σφυγγουν οσο θελει.Θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολα αυτα που αναφερετε να ειναι και ανετα.Ενα αλλο που θελω να προσθεσω,εκτος απο το κρανος που πρεπει να προστατευει επαρκως και τον ΑΥΧΕΝΑ,μια καλη προστασια για την πλατη που φτανει εως και τον κοκυγα.Αυτα τα ολιγα απο εμενα και μετα θα εισαι ενας σουπερ robocop!! ΥΓ.Τα ledakia βαλετα αργοτερα!!χαχα Quote "Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση" Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted October 10, 2007 Το Καλοκαιρι εφυγε... ο Χειμωνας ερχεται … …και ολοι, λιγο πολυ, σκεφτομαστε ποιες θα ειναι οι επομενες αγορες για την σαιζον. Γλυκοκοιταμε τα καινουργεια ski - snb, τσεκαρουμε τα νεα σχεδια σε μπουφαν & σαλοπετες, ριχνουμε και μια ματια στην τσεπη μας (… που παντα μειον ειναι ) και αρχιζουμε να αγοραζουμε. Πολλες φορες μαλιστα, η διαδικασια αυτη μας παιρνει και περισσοτερη ωρα απο αυτην που καταναλωνουμε στο ιδιο το αθλημα. Μια απο τα ιδια κ απο μενα. Η τσεπη μου με τρωει και ψαχνω να δω τι θα πρωτοπαρω. Παντα ενα καινουργειο πεδιλο ειναι στο ματι μου, ένα καινουργειο ρουχαλακι και η λιστα Παντα μεγαλωνει. Εχοντας ηδη καποια χρονια στο αθλημα και εχοντας παθει καποια μικροατυχηματα, ευτηχως ελαφρα, ολο και πιο πολύ σκεφτομαι ότι ισως την επομενη φορα θα τραυματιστω σοβαροτερα. Στατιστικα και μονο, αυτό είναι πολύ πιθανον για ολους μας που ασχολουμασται με ski – snb. Μακρια από εμας, σιγουρα, αλλα ας πουμε ότι εχω συμβιβαστει με την ιδεα. Δεν είναι και λιγοι αλλωστε οι φιλοι μας μεσα & εξω από τον συλλογο που ηδη βρεθηκαν σε χειρουργειο κυριος για γονατο. Αυτή λοιπον η ιδεα, του να παρω καποια μερα το γονατο στο “χερι”, με κρατα πολλες φορες μακρια από όλα αυτά που θα ‘θελα να κανω στο βουνο. Αισθημα που ολο και μεγαλωνει παραλληλα με την ηλικια μου. Ετσι στις προταιρεοτητες για αγορα φετος σκεφτομαι να επενδυσω σε εξοπλισμο ασφαλειας. Κρανακι (για το ακατοικιτο) ηταν από τα πρωτα που εψαχνα. Αλλα εκει που πραγματικα θα ηθελα να εχω κατι να με προστατευει ηταν για τα γονατα. Στα χερια μου επεσε ενας καταλογος με ειδη ενδυσης & αξεσουαρ μοτοσυκλετας. Μεσα σε όλα τα καλουδια ειχε και αυτό Ειχαμε αναφερθει σε παλιοτερα post για παρομοια μαραφετια, αλλα αν θυμαμαι προσφεραν ασφαλεια σε ηδη τραυματισμενα γονατα. Το συγγεκριμενο εχει σκοπο στο να αποτρεψει τον τραυματισμενο, αφου λειτουργει ως ενας ενυσχημενος συνδεσμος. Η τιμη του, αλμυρουτσικη, ξεκινα από 600$ και υπαρχουν στην αγορα και μοντελα που γινονται custom στα ποδια μας με τιμες αρκετα υψηλες. Στο παρακατω site εχει αρκετα πραγματα για το πώς δουλευει ASTERISK Εσεις εχετε καποια εμπειρια ή εχετε ακουσει τιποτα σχετικο με προστατευτικα γονατων. Αξιζει ή όχι. Αν οντως προστατευει και κανει δουλεια θα το τιμησω και θα αφησω την αγορα νεων ski για του χρονου. το μονο που θα καταφερεις με αυτο το (προστατευτικο) ειναι να μην παρεις το γονατο σου στο χερι αλλα τον γοφο σου οταν θα κανεις την λαθος κινηση και θα χτυπησεις η ενεργεια θα πρεπει καπου να διοχευτει οποτε οταν θα περασει απο το γονατο σου και θα ανεβει προς τα επανω (αφου το γονατο το εχεις προστατευμενο) θα σου γυρισει τον γοφο..... αυτο ξερεις τι σημαινει ??????? αστο καλυτερα.... Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
ipnotistis 0 Report post Posted January 23, 2008 Κάτι για προστασία εξάρθρωσης ώμου έχει παρει κάτι το μάτι σας; ψαχνω και ψάχνω.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted December 25, 2008 Κάτι για προστασία εξάρθρωσης ώμου έχει παρει κάτι το μάτι σας; ψαχνω και ψάχνω.. Κάτι τέτοιο θα το ήθελα κι εγώ,αλλά δε νομίζω να υπάρχει.Απλώς εγώ ψάχνω κάτι να μπαίνει μόνο στους ώμους για περίπτωση πτώσης.Μόνο η Dainese βγάζει μια εσωτερική μπλούζα,αλλά είναι πολύ ακριβή... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 19, 2009 Εδω και ενα μηνα σχεδον, κανω σκι παρεα με τις asterisk. Την αγορα τους την σκεφτομουν απο τοτε που τις πρωτοειδα. Χρειαστηκα ομως ενα γερο ταρακουνημα για να τις αγορασω. Πιο συγκεκριμένα μετα απο ατσουμπαλη προσγειωση σε αλμα, το δεξι μου ποδι επαθε γερο σοκ... μαζι του και εγω. Στην αρχη δεν ειχα δωσει και τοση σημασια, αλλα οσο περναγε η ωρα ο πονος γινοταν ολο και πιο αισθητος στο πισω και πανω μερος του γονατου, στους μυες. Δεν μπορουσα να τεντωσω το ποδι μου, ουτε μπορουσα να το λυγισω σε βαθυ καθισμα. Κουράγιο μου εδινε οτι μπορουσα να σταθω στο ενα ποδι (το τραυματισμενο) και να κανω κινήσεις σε ολες τις αλλες μοιρες - γωνιες που δεν ενιωθα πονο. Την επομενη μερα, και αφου ο πονος δεν ειχε υποχωρήσει, γραμμη για νοσοκομειο και ορθοπεδικο. Δεν ειδα πρηξιμο πουθενα, ουτε φαινοταν καποιο αιματωμα (μελανια). Ο φοβος μου ομως ηταν να ειχα κοψει τους μυες. Στην αναμονη ειχα συμβιβαστεί με την ιδεα και για τα χειροτερα, γνωριζοντας οτι ολα ειναι μεσα στο προγραμμα, και με το να νευριαζω και να στεναχωριεμαι δεν θα αλλαζα τιποτα. Ειχα κανει ομως και την αλλη συμφωνια με τον εαυτο μου: αν την εβγαζα καθαρη και αυτην την φορα, θα αγοραζα στο καπακι τις προστατευτικες επιγονατιδες. Ερχετε λοιπον η σειρα μου και αφου ειπα το στορυ στον γιατρο, (που ειχε βαρεθει να βλεπει μεχρι εκεινη την στιγμη τραυματισμενους ποδοσφαιριστες, κυριακη γαρ) αρχισε την εξεταση. Μετα απο πενταλεπτη εξεταση, μου λεει οτι εχω παθει γερο τραβηγμα. Δλδ ρωτω εγω, τραβηγμα μου λεει αυτος, και με ενα χαμογελο μου λεει ξεκουραση για μια βδομαδα και θεραπεια με ζεστα και κρυα, και απο την αλλη βδομαδα διατασεις! Εγω ημουν ετοιμος να κανω κολοτουμπες μπροστα του, αλλα συγκρατήθηκα. Για να καταλαβετε την χαρα μου, ξαναμπηκα μεσα για να επιβεβαιωσω το τι ειχα παθει. Ε το ιδιο βραδυ ειχα στα χερια μου και τις asterisk, απο φιλο που τις πουλαγε, μιας και του ηταν μικρες για το ποδι του. Φοροντας την δεξια και κανοντας καποιες μικρορυθμισεις, περπατουσα κονονικα, χωρις πονο, αφου οι asterisk δεν επετρεπαν να τεντωσω το ποδι μου, και ετσι δεν ενοιωθα και πονο! Την επομενη μερα κιολας τις δοκιμασα και στο βουνο. Συντηρητικό σκι μεν, αλλα δεν ειχα προβλημα. Πιο πολυ ποναγα στην οδηγηση και οταν περπαταγα, οταν δεν τις χρησιμοποιούσα. Φοβομουν οτι σε μερα που θα εκανα πιο δυναμικο σκι, θα με ενοχλουσαν, αλλα αυτο απο τοτε που τις αγορασα μου εχει συμβει μονο μια φορα, οταν τις ειχα πολυσφιξει. Δεν εχω κανενα προβλημα, σε καμια κινηση στη διαρκεια του σκι, και ισως μονο στην ιδεα οτι τις φοραω, νοιωθω πιο ασφαλης. Δεν ξερω αν θα με προστατεψουν απο καποιον μελλοντικο τραυματισμο στο γονατο, ή αν θα αποτρέψουν υποτροπιασμό του ηδη υπάρχων τραυματισμου μου, νομιζω ομως οτι μαζι με καλη συστηματικη γυμναστικη, ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να εχω. Σε οσους το μεγεθος κανει με το δικο μου, μπορει και να τις δοκιμασει. Αν οντως κανει αυτα που υπόσχεται, το κοστος της ειναι μηδαμινο μπροστα σε ενα χειρουργειο... Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 19, 2009 Γιωργο το θέμα είναι να μην συμβεί αυτό που γράφει ο cookman παραπάνω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 19, 2009 Tα συγκεκριμενα τα εχουν σε μεγαλη υπόληψη τα παιδια που ασχολούνται με moto-cross. Δεν εχω διαβασει πουθενα καποιο τετοιο περιστατικό, ουτε μου εχουν αναφερει καποια τετοια φοβια. Αν κιολας δεν μου μου ειχε πει φιλος ποσο χρήσιμο μπορει να αποδειχτεί ισως να μην τα αγοραζα... Το κακο ηταν οτι και αυτος το καταλαβε αφου τραυματιστηκε... Μαλιστα ειναι καταλληλα για moto cross, kite, bike (freestyle & mountain), windsurf, ski, snowboard κ.α. αθληματα επιρρεπή σε τετοια ατυχηματα. Googlαρε το και θα βρεις αρκετα σχολια. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 19, 2009 ALCATRAZ , χονδρικά δεν είναι λογικό να υποστηρίζεις την ποδοκνημική σου με επιγονατίδες ΑΝ δεν έχεις ήδη κάποιο τραυματισμό ή κάποια δυσλειτουργία ! Το καλύτερο είναι να φροντίσεις να δυναμώσεις και να βελτιώσεις την τεχνική σου. Επίσης ο "πόνος" γενικότερα δεν είναι ένα σύμπτωμα που πρέπει να αποφύγεις , είτε χρησιμοπιώντας κάποιον επίδεσμο είτε μυοχαλαρωτικά ξέρω γω. Ο πόνος είναι καλός σύμβουλος για το ΠΟΥ πρέπει να κινηθείς (πχ όρια άρθρωσης ή ένταση της δραστηριότητάς σου) και ΤΙ πρέπει να διορθώσεις ενεργητικά με φυσιοθεραπεία ή με ενδυνάμωση. Αν δεν υπήρχε ο πόνος θα είχαμε όλοι σακατευτεί ... Ολοι αυτοι οι αθλητές που ανέφερες δεδομένου οτι είναι extreme και όχι recreational riders φέροουν όλες αυτές τις υποστηρίξεις σε ειδικά σημεία του σώματος (νάρθηκες κτλ ) όπου έχουν τραυματιστεί ανεπαρθωτα στο παρελθόν..και πρέπει να συνεχίσουν. .. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted February 19, 2009 (edited) ALCATRAZ τι μέγεθος είναι τα asterisk ? M ενδιαφέρει δοκιμή. Μήπως να ανοίξουμε ένα τόπικ για κηδεμόνες ? Έστω και ψυχολογική να είναι η σημασία τους , έχει ενδιαφέρον . Εξ άλλου η ψυχολογία είναι το μισό σκι Χθες έκλεισα ένα χρόνο από το ατύχημα. Σκι δεν το ρισκάρω ακόμη. Ο γιατρός λέει πως όλα έχουν δέσει πολύ καλά, αλλά δεν έχω πάρει ακόμη όλη την κάμψη, δεν μπορώ να τρέξω , με την γυμναστική ερεθίζεται και πονάει η άρθρωση και γενικά το πόδι είναι...σκιά του παλιού ποδιού. 23 χρόνια σκι και δεν είχα πάθει τίποτα στα γόνατα, γιατί φρόντιζα να είμαι πάντα γυμνασμένος και προετοιμασμένος.Του χρόνου λοιπόν, να έχει ηρεμήσει και μετά από φουλ προετοιμασία. Αλλά θα βάλω και κηδεμόνα όπωσδήποτε . Η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη γιά να το ρισκάρω. Ευτυχώς κάνω λίγο windsurf χαλαρά να μην τρελαθώ. Edited February 19, 2009 by Captain Powder Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 19, 2009 Xlarge. Δες το site της Asterisk πως μετραμε το μεγεθος, και ευχαριστως να τις δοκιμασεις. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites