Nickel 76 Report post Posted December 4, 2007 To seth δεν εχει καμια σχεση με το outlaw. ειναι 2 εντελώς διαφορετικά σκι σε όλα και πολυ περισσοτερο με το Reckon που θεωρω απο τα καλυτερα all around.. Eαν έχεις διαβάσει αλλα μυνηματα μου τοτε θα εχεις διαβασει ότι θεωρω πανω απο μέση υπερβολικο για τα χιονια της Ελλάδας. τα αδεια όπλα σκοτώνουν Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 4, 2007 ...ναι το outlaw διαφορετικο ... 20r και με 124/88/111 ! Εντάξει nickel ok Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 4, 2007 ακου που σου λέω αδελφέ... οταν χιονίσει πρωτα ο θεος θα στο δωσω να το δοκιμάσεις και αυτο και το reckon... μέχρι και πόρτες μπαίνεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted December 4, 2007 Αν δεν σε ενδιαφέρει η πίστα 95 ως 105 mm είναι μία χαρά γιά την Ελλάδα, γιά βουνά όπως Παρνασσός και Βασιλίτσα. Γιά τα υπόλοιπα χιονοδρομικά ένα πιό backountry freestyle σκι ταιριάζει καλύτερα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια κάναμε σκι με slalom πέδιλα με radius 25 μέτρα και πάνω. Μάθαμε τώρα τα μικρά radii και τα έχουμε κάνει πιπίλα. Κάθε δουλειά έχει το εργαλείο της . Πραγματικό freeride με φουλ γκάζι σε χιόνι ότι νάναι, θέλει μεγάλο radius. Ενα allaround σκι θέλει ένα μέτριο radius. 15-20 μέτρα. Σκι με radii κάτω από 15 μέτρα είναι μόνο γιά πίστα. Οχι πως δε πας στα απάτητα με ένα καθαρόαιμο πιστοπέδιλο, αν έχεις τη τεχνική, αλλά είναι νευρικό και στενό και δεν προσφέρει ανάλογη απόλαυση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 4, 2007 αυριο πάλι, βλέπω γραφει και ο Ζοχ και ο Fidelio, ωραια κουβεντα ανοιγουμε αλλα κουτουλάω...παω για υπνο. Φιδελιε μη κοιτας που μεγαλώνεις και γερνας, σε αντιθεση με σενα με τα χρόνια τα σκι εξελισσονται σε καλυτερα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 4, 2007 Ναι πράγματι πολύ ωραία κουβέντα μιας και του χρόνου λέω να πάρω και ένα πουδροπέδιλο. Άντε να φεύγω και γω σιγά σιγά για σπίτι, ξέμεινα στο γραφείο . Καληνύχτα παιδιά καλή συνέχεια! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 4, 2007 ακου που σου λέω αδελφέ... οταν χιονίσει πρωτα ο θεος θα στο δωσω να το δοκιμάσεις και αυτο και το reckon... μέχρι και πόρτες μπαίνεις Το έχω στο μυαλό μου , θα πάμε παρέα στο βουνό , πιστευω οτι είσαι σωστός τύπος, ακριβώς αυτο σκεφτόμουνα πρωτού μου πεις το παραπάνω . Ωστόσο εγώ δεν αναφερα κάτι για το reckon όπως θα είδες, για το οποίο απεφυγα να πω κάτι , ... για το outlaw ομως οκ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ! Αν δεν σε ενδιαφέρει η πίστα 95 ως 105 mm είναι μία χαρά γιά την Ελλάδα, γιά βουνά όπως Παρνασσός και Βασιλίτσα. Γιά τα υπόλοιπα χιονοδρομικά ένα πιό backountry freestyle σκι ταιριάζει καλύτερα. Captain το παραπάνω που γράφεις απέχει παρασάγγας απο αυτο που λέμε .... Μέχρι πριν λίγα χρόνια κάναμε σκι με slalom πέδιλα με radius 25 μέτρα και πάνω. Μάθαμε τώρα τα μικρά radii και τα έχουμε κάνει πιπίλα. Δεν καταλαβαίνω για τι πράμα μιλάς εδω Κάθε δουλειά έχει το εργαλείο της . Πραγματικό freeride με φουλ γκάζι σε χιόνι ότι νάναι, θέλει μεγάλο radius. Αυτό δεν αφορά την all round φάση , αυτο που λες είναι ,,....ακριβώς αυτο που λές:Πραγματικό freeride με φουλ γκάζι σε χιόνι χωρις την λέξη "πραγματικο" ! Ενα allaround σκι θέλει ένα μέτριο radius. 15-20 μέτρα. Αλλο 15 και άλλο 20 r καμία σχέση ! Σκι με radii κάτω από 15 μέτρα είναι μόνο γιά πίστα. Οχι πως δε πας στα απάτητα με ένα καθαρόαιμο πιστοπέδιλο, αν έχεις τη τεχνική, αλλά είναι νευρικό και στενό και δεν προσφέρει ανάλογη απόλαυση. Αυτό είναι μια υποκειμενική εκτίμηση , παρόλα αυτά το "κάτω απο 15r" και πάλι , δεν αφορά την έννοια του all around οπότε μιλάς για κάτι εντελώς διαφορετικό ! Να γιατί μιλάω εγώ για all around free φάση: 116/75/105 και r 16 , χονδρικά και όσον αφορά την γεωμετρία του σκι , μετά συζητάμε και το core και τα συναφή και για ποια εταιρία ! Φιδελιε μη κοιτας που μεγαλώνεις και γερνας, σε αντιθεση με σενα με τα χρόνια τα σκι εξελισσονται σε καλυτερα... Sure , επίσης κάνει πολύ καλό και το web-reviewing, πολύ καλύτερο απο το να κάνεις σκι... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted December 4, 2007 Συγκρίνοντας πέδιλα της ίδιας κατηγορίας,απλά σε διαφορετικά μήκη,λέω ότι τα Volkl Karma 1.77 έχουν το ίδιο βάρος με τα K2 pUBLIC eNEMY 1.69 (άντε ας το πούμε 1.70+,επειδή είναι μέτρηση κατα Κ2).Γενικά το λόγο βάρους/σκληρότητας των Volkl δεν το έχω συναντήσει αλλού,τουλάχιστον από όσα πέδιλα έχει τύχει να δοκιμάσω/διαθέτω.Τώρα για διαφορά βάρους μιλάμε για μερικά δεκάδες γραμμάρια,όχι και τόσο σημαντικό θα μου πείτε.Στο αμιγώς freestyle να αποκτά κρίσιμη σημασία.....αλλά επίσης νομίζω και στο ορειβατικό σκι. Επίσης,όντως τα PE σε σχέση με τα Karma δείχνουν να αντιδρούν ας το πούμε πιο βαριεστημένα,λιγότερο ζωηρά.Δεν ξέρω πως τα φτιάχνουν αυτά τα ρημάδια τα Volkl ,αλλά εγώ τουλάχιστον τα βρίσκω σκέτα ελατήρια . ____________________________________________________________ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τη χρυσή τομή για το μέτριο (τεχνική,ταχύτητα) σκι που κάνω ως επί το πλείστον στα απάτητα,την βρίσκω στα mid-fat (82-92mm) με 17 - 20μ.ακτίνα.Γούστα είναι αυτά .Με τόση ακτίνα νιώθω άνετα,δε με χαλάει για Ελλάδα.Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να μου πάρει τα μυαλά κι ένα Scott Mission που στρίβει με 15-16 μέτρα.Σιγά τη διαφορά...για μένα.Εξάλλου ρε παιδιά τι να λέμε....,σχεδόν όλα τα mid-fat freeride εκεί τριγύρω γυροφέρνουν. Από εκεί και πέρα για FAT (96mm+) και κατά πόσο κάνουν για Ελλάδα.....δώστε μου να δοκιμάσω πρώτα και μετά να πω τη γνώμη μου χωρίς δισταγμό.Πάντως για εξωτερικό κάτι μου λέει ότι οφείλεις να έχεις ένα ζευγάρι τέτοια και χωρίς καν να έχω δοκιμάσει. Από δική μου εμπειρία ,τα PE μου γυρνάνε στα 17 μέτρα και δεν είχα αμφιβολία ότι θα τα μανουβράρω άνετα,μιας και εδώ που τα λέμε ποτέ δεν είχα πέδιλο με λιγότερη ακτίνα στροφής... (Πλέον καμιά φορά όταν δανείζομαι κανα σλαλομάδικο με 12μετρο radius από τη μια γουστάρω τη φάση που στρίβουν τόσο γρήγορα,απότομα κι εύκολα,από την άλλη νιώθω ότι με εγκλωβίζει σε αυτόν το ρυθμό και μόνο). Όμως τα Karma μου έχουν ακτίνα στροφής 22 μέτρα και η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκα μια περίοδο εξοικίωσης.Μια περιοδο εξοικιώσης βέβαια και για την πρωτογνωρη για μένα μέση των 87mm,όσο και του μήκους τους. Πλέον όμως δεν μπορώ να τα θεωρήσω και μπαστούνια.Σίγουρα κολώνω να πάω full speed καρβαριστός σε τίποτα παγάκια,αλλά εντάξει έχω αντιμετωπίσει με αυτά και στενοκοπιές,απλά με λίγο παράλληλο. υ.γ: Ναι,ρε παιδάκι μου ωραία κουβέντα...να ξεχαρμανιάσουμε και λίγο βρε αδελφέ. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted December 5, 2007 Το τι θέλει κανείς από τα σκι του είναι θέμα προσέγγισης... Η διαφορά μεταξύ 15 και 20 μέτρων στην ακτίνα στροφής είναι σχετική. Αν το 20μετρο είναι πιο μαλακό και λυγίζει πολύ πιο εύκολα, μεταπίπτει σε στροφές χαμηλότερης ακτίνας από ένα σκληρό 15μετρο... Έτσι μην κρίνετε ένα σκι μόνο από το sidecut, είναι πολλά περισσότερα που χρειαζόμαστε να ξέρουμε και το sidecut είναι μια μόνο παράμετρος. Το all around σκι για τον καθένα είναι διαφορετικό και εξαρτάται και σε πια περιοχή του around θέλει να δώσει βάρος... Για μένα στην Ελλάδα είναι ένα σκι με μέση 84-95 καθώς όλο μου τον around χρόνο, τον περνάω εκτός πίστας. Στην πίστα θα περάσω απλώς, η θα κάνω καμιά κατάβαση για ζέσταμα. Στις Άλπεις το φάρδος ανεβαίνει από τα 100 και πάνω και όταν έχει φρέσκα χιόνια και συνήθως έχει αν τα ψάχνεις, τότε και 120-130 να έχεις καλά είναι... Είναι λίγο μαούνες στην πίστα, αλλά τι με νοιάζει για την πίστα, αν και πάλι στρίβουν αξιοπρεπώς τα 101 μου και στα σκληρά χιόνια, απλά θέλουν λίγο παραπάνω δουλειά και κλίσεις. Την άνοιξη με τα συμπιεσμένα χιόνια ότι και να έχεις πας, κυρίως το πρωί, εκτός αν έχει πολύ παγωμένα, οπότε με ένα αγωνιστικό με μικρό φάρδος στη μέση είσαι πολύ καλύτερα. Για λίγο όμως γιατί αν μαλακώσουν αρκετά τα χιόνια και πάλι το φαρδύτερο υπερτερεί... Στο σκληρό μεγάλο ρόλο παίζει η κατάσταση των ακμών, θα έλεγα μεγαλύτερο από το πόσο φαρδύ η στενό είναι το σκι μας... Όλα τα σκι με καλό αναβάτη πάνε παντού...το θέμα είναι πως πάνε... Πάνο (Nickel), πρέπει να περίμενες καιρό για να βγάλεις αυτή τη φωτό στη φόρα... Έχω και μία από το ποδήλατο, που έπεσα με τα μούτρα στη λάσπη...να στη στείλω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowsailor 0 Report post Posted December 5, 2007 Λοιπον, επειδη πολυ το αναλυσαμε το θεμα με τα K2... Σας δινω το REVIEW μου για τα BRIDGE (VOLKL) ΤΕΛΕΙΑ!!! Πηγα 3 μερες στο Bansko και τα δοκιμασα σε ολες τις συνθηκες... On the groomed : Απο οτι μου ειχαν πει για πεδιλα μεσης 92μμ περιμενα να ειναι μαουνες..Και ομως οχι! ηταν πολυ καλο..σε παγωμενο χιονι πηγαινα χωρις κανενα προβλημα... Στις ταχυτητες... ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ.. Στα αλματα ωραιο..(δεν ειμαι και ειδικος στο freestyle για να εχω συγκεκριμενη αποψη..) ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.... ΣΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ??????? ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ>>>!!!! Το δοκιμασα σε 10 με 30 cm πουδρας (που επεφταν εκεινη την ωρα) και απο κατω υπηρχαν και κροκαλες παγου... Δεν καταλαβα ποτε οτι το πεδιλο ηταν 177cm με aκτινα στροφης 20 μετρα... (χωρις υπερβολες) μπουρουσα να περνω απιστευτα κλειστες στροφες μεσα στις πουδρες... Σε αντιθεση στις πολυ ανοιχτες καπου εχανε... Δεν ξερω τι εκανε η Volkl , δεν ξερω αν το εκανε η marker με τη δεστρα βασης 75μμ αλλα εγω αυτο που ειχα ηταν ενα εξαιρετικο αποτελεσμα... ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΘΡΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ... Στην τελευταια μου καταβαση, ενα αλμα πανω απο φρυδι... Μια κοτρονα κρυμενη καλα στην πουδρα... Οδηγησε σε συντριβη... Το πεδιλο ανοιξε τρυπα στη μεση 10 cm μηκος 0.5 cm πλατος και ολη τη μαυρη βαση βαθος... 200 μετρα παρακατω...ακριβως το ιδιο...Παραληγο να μου τιναξει την γωνια..(η οποια στραβωσε λιγο) και η τρυπα διπλα στην γωνια εχει τετοιο βαθος ωστε να φενεται ενα εσωτερικο μεταλακι... Και ολα αυτα στη τελευταια καταβαση... Αλλα στο κατω κατω Freeride κανουμε και ολα ειναι μεσα στο παιχνιδι.. Μερικες φορες ομως ο πονος ερχεται πρωιμα... Quote You don't choose to die on your skis, you are chosen ! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted December 5, 2007 Ρε φίλε τι να πω. Από τη μια χαίρομαι που γουστάρεις το πεδιλάκι,αλλά αμέλησες το βασικό κανόνα του πετροσκί.Ποτέ δεν χωνόμαστε στα πρώτα χιόνια σε απάτητα με τα καινούργια μας πέδιλα. Πραγματικά στεναχωρήθηκα με τη ζημιά... και όπως την περιγράφεις είναι και χοντρή. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 5, 2007 Έτσι είναι. Δανειζόμαστε τα σκι του φίλου μας. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 5, 2007 για το outlaw ομως οκ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ! εσυ θα το βάλεις πόρτες άνετα. reckon 1.81 με outlaw 1.74 εχουν ιδια ακτίνα στροφής σχεδόν, διαφορά στη σκληρότητα και αναλογικα στο sidecut και στο βάρος. @snowsailor τα σκι ειναι μεσο ψυχαγωγίας και μόνο μη δινεις σημασια στη ζημιά τους. Τα outlaw μου περσι στο καπρουν επι 3 μερες τα κατεστρεφα ολοσχερος απο κάτω το βραδυ μου τα εφτιαχναν την αλλη μερα τα ξηλωνα και παλι το ιδιο. Τα εφερε ξηλωμένα για service στην Ελλάδα αλλα εγώ το ευχαριστηθηκα, αυτα ας πρόσεχαν να μην καθοντουσαν να τα αγορασω τωρα θα τα παω στο fidelio να με μαθει service Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted December 5, 2007 ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΘΡΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ... Στην τελευταια μου καταβαση, ενα αλμα πανω απο φρυδι... Μια κοτρονα κρυμενη καλα στην πουδρα... Οδηγησε σε συντριβη... Το πεδιλο ανοιξε τρυπα στη μεση 10 cm μηκος 0.5 cm πλατος και ολη τη μαυρη βαση βαθος... 200 μετρα παρακατω...ακριβως το ιδιο...Παραληγο να μου τιναξει την γωνια..(η οποια στραβωσε λιγο) και η τρυπα διπλα στην γωνια εχει τετοιο βαθος ωστε να φενεται ενα εσωτερικο μεταλακι... Να μην στενοχωριέσαι καθόλου φίλε μου. Εσύ να είσαι καλά και τα πέδιλα φτιάχνονται. Δεν λες πάλι καλά που δεν υπήρξε καμιά βίαια αλλαγή της πορεία σου όπου πολλά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί! Το ίδιο ακριβώς στο ίδιο χιονοδρομικό έπαθα το Σάββατο στα ολοκαίνουργια rossi, μια τρύπα να... και εμφανίστηκε μια μεταλλική επιφάνεια που συγκρατεί μάλλον τις ακμές. Δόξω τω Θεώ τα πόδια δεν έπαθαν τίποτα αν και το κοντράρισμα του πέδιλου με την πέτρα είχε ως συνέπεια την πτώση μου. Το πέδιλο θα πάει στον Τσουλφά και θα γίνει σαν καινούργιο. Υγεία να έχουμε και του χρόνου πάμε για άλλα Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 5, 2007 . Υγεία να έχουμε και του χρόνου πάμε για άλλα Εχω για σενα κατι Fischer μουρλια Ασε τα Rossi.Φτανει πια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted December 5, 2007 Λοιπον, επειδη πολυ το αναλυσαμε το θεμα με τα K2... ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.... ΣΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ??????? ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ>>>!!!! Το δοκιμασα σε 10 με 30 cm πουδρας (που επεφταν εκεινη την ωρα) και απο κατω υπηρχαν και κροκαλες παγου... Δεν καταλαβα ποτε οτι το πεδιλο ηταν 177cm με aκτινα στροφης 20 μετρα... (χωρις υπερβολες) μπουρουσα να περνω απιστευτα κλειστες στροφες μεσα στις πουδρες... Σε αντιθεση στις πολυ ανοιχτες καπου εχανε... Δεν ξερω τι εκανε η Volkl , δεν ξερω αν το εκανε η marker με τη δεστρα βασης 75μμ αλλα εγω αυτο που ειχα ηταν ενα εξαιρετικο αποτελεσμα... Καταλάβατε ρε παιδιά τι φωνάζω τόσο καιρό. Πως κάθε δουλειά θέλει το εργαλείο της . Αν περνάς το χρόνο σου στα απάτητα το φαρδύ σκι είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να ζείς στην Αλάσκα. Μέχρι να δοκιμάσω ένα πραγματικά fat σκι ήμουν πολύ επιφυλακτικός γιά το αν είναι πρακτικό γιά καθημερινή χρήση. Τώρα πιά δεν έχω καμμία αμφιβολία γιά την αξία τους. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι μία δοκιμή. Το 1.77 (γύρω στο 1.72 αν αφαιρέσεις το twin tip) είναι κάπως κοντό γιά να πάς γρήγορα σε βαθύ χιόνι. Εχεις όμως καλό έλεγχο σε μικρότερες ταχύτητες και πιό κοντές στροφές Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 5, 2007 Εχεις όμως καλό έλεγχο σε μικρότερες ταχύτητες και πιό κοντές στροφές Ακριβώς αυτο , και όταν λεμε μικρότερες ταχύτητες το εννοούμε με την σχετική του έννοια. Ξέρετε απο που θα καταλάβετε ένα σκιερ αν είναι πραγματικά καλός ; Απο την τεχνική του στις μεσαίας ακτίνας στροφές. Ξέρετε ποιο είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα στο αλπικό σκι ; Η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση. Ξέρετε γιατί ; Γιατί είναι πολύ πιο τεχνικό να διαχειρηστείς την υψηλή ταχύτητα των σκι σου στις μεσαίας ακτίνας στροφές. Γιατί το γιγαντιαίο είναι το πιο θεαμτικό αγώνισμα; Για αυτο το λόγο. Γιατί η γωνιώδη θέση στην γιγαντιαία κατάβαση ελευθερου σκι είναι αρκετά χαρακτηριστική και θεαματική ; Γιατί οι στροφές μασαίας ακτίνας είναι η χρυση τομή του ελευθερου σκι απο απόψη τεχνικής στην βάση της απόλαυσης σε μια κατάβαση. Και κάτι τελευταίο , πρώτα θα κοιτάξω τι side cut έχω και μετά την σκληρότητα. Αυτή είναι η σειρά επιλογής , και για αυτο το all around αντικειμενικά στοχεύει σε σκι με μεσαία ακτίνα στροφής ! ΤΕΛΟΣ ! ps Γιατί ο αγαπημένος μου αθλητής είναι ο βον γκρουνεγκεν , ε; Γιατι οι καλύτεροι freeriders έρχονται απο το αθλητικό σκι , ε; Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted December 6, 2007 Fidelio τα ινδάλματα σου στο απάτητο φοράνε δίμετρα σκι με ακτίνα στροφής καμμιά τριανταριά μέτρα . Τα μεγάλα σκι (δε μιλάω γιά τα δίμετρα που είναι κάπως υπερβολικά γιά τον απλά καλό σκιέρ) δεν μπορείς να τα οδηγήσεις με τεχνική GS ? Στο απάτητο μπορείς να μεταβάλεις πάρα πολύ την ακτίνα στροφής. Είναι πολύ πιό εύκολο να πιέσεις ένα μεγάλο σκι να κάνει ένα πιό κοφτό τόξο παρά να πάς γρήγορα με ένα μικρό σκι με νευρικό sidecut. Η φωτό που έχεις στο avatar ακριβώς αυτό δείχνει. Εναν τύπο που πάει μαλιοκούβαρα στη πούδρα με ένα φαρδύ και μακρύ σκι με τεχνική GS Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 6, 2007 Εχω την εντύπωση οτι δεν μπορούμε να συνενοηθούμε , μιλάω για το all around , δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να το πω , ειλικρινά ... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted December 6, 2007 Θυμάμαι την πρώτη χρονιά που βγήκαν τα πεδιλάκια μου MOVEMENT SPARK ( 121-82-110), είχαν λανσαριστεί σαν ένα πέδιλο 70% εκτός και 30% εντός.....Φέτος είναι η τρίτη χρόνια που βγαίνει το πέδιλο ακριβώς το ίδιο αλλά με άλλα γραφικά....Φέτος λοιπόν λανσάρεται σαν 50-50.... Τελικά η έννοια "all around" πέδιλο έχει αρχίσει να γίνεται λίγο σχετική, και να ακολουθεί την μόδα της εποχής..... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 6, 2007 (...)Τελικά η έννοια "all around" πέδιλο έχει αρχίσει να γίνεται λίγο σχετική, και να ακολουθεί την μόδα της εποχής..... To τραγικό της υπόθεσης ξέρεις ποιο είναι στην Ελλάδα ε; Οτι κάνουμε υποτιθέται freeride και all around με fat skis με 90αρια waist για να μην μιλήσω για πιο fat, και στην ουσία αντι να ελευθερώνεται το σκι μας , περιοριζομαστε σε αυτο που νομίζουμε για freeride, ευθειες με πολλά γκάζια ... και για πουδρες τώρα των 5 kai 10 πόντων και για σκληρά απάτητα !!!! off piste σου λεει ... Επίσης αμα κάτσει και καμιά 30αρα πουδρα μια φορά μέσα στον φλεβάρη τότε μπορώ να θεωρήσω οτι κάνω απόσβσεση στα fat υπερ όπλα μου και περήφανα να νιώσω φονικός γαμάτος freerider ... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
DeBergz 0 Report post Posted December 6, 2007 Λοιπον, επειδη πολυ το αναλυσαμε το θεμα με τα K2... Σας δινω το REVIEW μου για τα BRIDGE (VOLKL) ΤΕΛΕΙΑ!!! Πηγα 3 μερες στο Bansko και τα δοκιμασα σε ολες τις συνθηκες... On the groomed : Απο οτι μου ειχαν πει για πεδιλα μεσης 92μμ περιμενα να ειναι μαουνες..Και ομως οχι! ηταν πολυ καλο..σε παγωμενο χιονι πηγαινα χωρις κανενα προβλημα... Στις ταχυτητες... ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ.. Στα αλματα ωραιο..(δεν ειμαι και ειδικος στο freestyle για να εχω συγκεκριμενη αποψη..) ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.... ΣΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ??????? ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ>>>!!!! Το δοκιμασα σε 10 με 30 cm πουδρας (που επεφταν εκεινη την ωρα) και απο κατω υπηρχαν και κροκαλες παγου... Δεν καταλαβα ποτε οτι το πεδιλο ηταν 177cm με aκτινα στροφης 20 μετρα... (χωρις υπερβολες) μπουρουσα να περνω απιστευτα κλειστες στροφες μεσα στις πουδρες... Σε αντιθεση στις πολυ ανοιχτες καπου εχανε... Δεν ξερω τι εκανε η Volkl , δεν ξερω αν το εκανε η marker με τη δεστρα βασης 75μμ αλλα εγω αυτο που ειχα ηταν ενα εξαιρετικο αποτελεσμα... ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΘΡΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ... Στην τελευταια μου καταβαση, ενα αλμα πανω απο φρυδι... Μια κοτρονα κρυμενη καλα στην πουδρα... Οδηγησε σε συντριβη... Το πεδιλο ανοιξε τρυπα στη μεση 10 cm μηκος 0.5 cm πλατος και ολη τη μαυρη βαση βαθος... 200 μετρα παρακατω...ακριβως το ιδιο...Παραληγο να μου τιναξει την γωνια..(η οποια στραβωσε λιγο) και η τρυπα διπλα στην γωνια εχει τετοιο βαθος ωστε να φενεται ενα εσωτερικο μεταλακι... Και ολα αυτα στη τελευταια καταβαση... Αλλα στο κατω κατω Freeride κανουμε και ολα ειναι μεσα στο παιχνιδι.. Μερικες φορες ομως ο πονος ερχεται πρωιμα... Τελικα ατιμο βουνο το Bansko. Και εγω εκει εσπασα το Foil. Παλι καλα η Salomon μου το αλλαξε χωρις δευτερη κουβεντα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 6, 2007 To τραγικό της υπόθεσης ξέρεις ποιο είναι στην Ελλάδα ε; Οτι κάνουμε υποτιθέται freeride και all around με fat skis με 90αρια waist για να μην μιλήσω για πιο fat, και στην ουσία αντι να ελευθερώνεται το σκι μας , περιοριζομαστε σε αυτο που νομίζουμε για freeride, ευθειες με πολλά γκάζια ... και για πουδρες τώρα των 5 kai 10 πόντων και για σκληρά απάτητα !!!! off piste σου λεει ... Επίσης αμα κάτσει και καμιά 30αρα πουδρα μια φορά μέσα στον φλεβάρη τότε μπορώ να θεωρήσω οτι κάνω απόσβσεση στα fat υπερ όπλα μου και περήφανα να νιώσω φονικός γαμάτος freerider ... συμφωνω στη κεντρικη ιδεα, Σίγουρα στην Ελλαδα θα ευχαριστηθω πολυ περισσοτερο το reckon απο το outlaw, ευτυχως ή δυστυχως η χιονοδρομικη μου εμπειρια καθε σαιζον τα τελευταια 10-11 χρονια δε περιοριζεται στα Ελληνικά όρια και απολαμβάνω τα εκτός πίστας σκι μου στις συνθηκες που θα πρεπει να κινουνται. Πλέον τα σοβαρά mid fat (και το 88 μέση εκει το βαζω) στη πιστα κινουνται σαν "τουριστικά" GS. Yπαρχει τεράστια εξέλιξη στο χώρο του σκι και ο ορος all around μετατρέπεται συνέχεια. Είναι σίγουρο οτι θα δούμε σκι με 90+ μεση που θα είναι παιχνίδι ακόμα και στη πίστα σε λίγα χρονια. όπως αλλαξε η χιονοδρομικη εμπειρια με την ελευση τον εντονα παραβολικών σκι και απο μια λιμναζουσα ως βαρετη κατασταση στα μεσα του 90 βρεθήκαμε 10 χρονια μετα το σκι της Κνεισελ να εχουμε λατρεψει το αθλημα οσο ποτε και να το απολαμβανουμε οσο ποτε. Δε μπορει παρα να παμε μπροστα και να περιμενουμε να δημιουργηθει το σκι που θα προσεγγισει τη μεγιστη ευχαριστηση εντος εκτος... και νομιζω οτι θα ειναι αρκετα φαρδυ υγ. προσωπικα δε μου αρέσουν τα πολυ φαρδιά σκι γιατι θέλω να χωνομαι στη πουδρα και οχι να σερφαρω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 6, 2007 Δεδομένου ότι το πιο πιθανό είναι να έχουμε διαφορετική αντίληψη για το ελεύθερο σκι έχω να κάνω κάποια σχόλια. Πλέον τα σοβαρά mid fat (και το 88 μέση εκει το βαζω) στη πιστα κινουνται σαν "τουριστικά" GS. Με 88 στην μέση αυτήν την στιγμή, ελεύθερο gs σοβαρό δεν πιάνεις με κανένα πέδιλο ,σε αμφισβητώ κάθετα οριζόντια όπως θες . . . Yπαρχει τεράστια εξέλιξη στο χώρο του σκι και ο ορος all around μετατρέπεται συνέχειαΝαι μετατρέπεται συνέχεια χάριν την εμπορικής εκμετάλλευσης . Το all around είναι all around , θες έναν μέσο όρο για όλες τις ποιότητες του χιονιού, με έμφαση στο σκληρό πατημένο χιόνι και το φρέσκο χιόνι καλής ποιότητας . Σε μια προέκταση του all around για το freestyle και το freeride θες ένα σκι . . σαν to foil ας πούμε στο 1,74( για μένα δηλαδή 85 κιλά πλέον και 185 ύψος) λόγο της γεωμετρίας του που εξυπηρετεί τον παραπάνω σκοπό . Το foil δε έχει και σκληρές ουρές , όπως ακριβώς τα σκι του σλαλομ , για όσους καταλαβαίνουν αυτό λέει πολλά για το σκι μέσα στην πίστα , για το σκι σε εκτός πίστας αλλα σχετικά σκληρό χιόνι , στην πουδρα δεν το συζητάμε δεν έχει και τόση σημασία το πεδιλο γμάει σίγουρα χωρίς δυσκολίες ...Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, μετατρέπεται ο όρος; δηλαδή ; Το all around είναι all around και μιλάμε αντικειμενικά. Είναι σίγουρο οτι θα δούμε σκι με 90+ μεση που θα είναι παιχνίδι ακόμα και στη πίστα σε λίγα χρονιαΟσο για αυτό , ειλικρινά δεν βλέπω την χρησιμότητα του για το all around , μπορείς να το εξηγήσεις λίγο τεχνικά ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ 90 waist ρε νικελ ??Για πιο λόγο να βγουν στην παραγωγή τέτοια σκι ; Μα δεν το βλέπεις ότι έχετε λάθος εδω; όπως αλλαξε η χιονοδρομικη εμπειρια με την ελευση τον εντονα παραβολικών σκι και απο μια λιμναζουσα ως βαρετη κατασταση στα μεσα του 90Βαρετή κατάσταση στα μεσα του 90 ? Θα αστειεύεσαι φυσικά , ήταν το σκι ποτέ βαρετό για σένα ; Επειδή δεν υπήρχαν τα παραβολικά πέδιλα ; Μιλας λες και ανακαλύφθηκε το σκι μολις πρόσφατα. Φυσικά και άλλαξε ο τρόπος που κάνουμε σκι για όλους μας , έγινε καλύτερο. Η εξέλιξη όμως στο σκι έχει και ένα τέλμα , αυτά που κάνανε οι αθλητές μια εποχή με τα συμβατικά , μπορούμε να τα μιμηθούμε σε μια μικρότερη κλίμακα εμείς σήμερα , αυτή είναι και η πραγματική επανάσταση στο σκι . Το πιο βασικό από όλα ; Να μην ντριφτάρουμε. Το σκι γίνεται σε έναν ευκλείδειο χώρο , τεχνικά δεν υπάρχει άλλη εξέλιξη . Για πες μου εσύ , τι εξέλιξη περιμένεις και πιο είναι το μυστικό της , δηλαδή εντάξει τώρα . . .Δε μπορει παρα να παμε μπροστα και να περιμενουμε να δημιουργηθει το σκι που θα προσεγγισει τη μεγιστη ευχαριστησει εντος εκτος...Ηδη είμαστε μπροστά νικελ , αλλα ο κόσμος εδώ στην ελλάδα δεν το έχει παρει χαμπάρι σωστά. Και να σου πω κάτι , η μεθοδολογία που προκύπτει για την εκμάθηση του αλπικού σκι από το παρελθόν , δεν είναι καθόλου του διαβόλου. Θα συμφωνείς βέβαια ότι υπάρχει μια τάση ο νέος κόσμος του εξωτερικού στο freetyle πραγματικά "δεν ξέρει να κάνει ελεύθερο σκι". Το know how από το πρόσφατο παρελθόν και για την προσαρμογή ενός χιονοδρόμου , δεν αναιρείται στο βωμό καμιάς εξέλιξης . Ναι τα νέα υλικά θα βελτιώσουν όχι την τεχνογνωσία μας κινησιολογικά , αλλα θα μας διευκολύνουν στο να κάνουμε σκι με τέτοιον τρόπο που ήδη ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε και αναφορικά πάντα με τους αντικειμενικούς στόχους ενός ολοκληρωμένου χιονοδρόμου. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα , δεν θα πω εγώ σε κανένα τι σκι να παει να αγοράσει . Αλλά όταν μιλάμε αντικειμενικά μιλάμε αντικειμενικά . Τα all around σκι έχουν μια μέση γεωμετρία , ανάλογα τώρα που πέφτει η ιδιοσυγκρασία του καθενός διαλέγει και το σκληρό outwear , θες κιτς , θες φρεεσταϊλάς , θες παγκόσμιος σκιερ, πώς να το κάνουμε τώρα …. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted December 6, 2007 To τραγικό της υπόθεσης ξέρεις ποιο είναι στην Ελλάδα ε; Οτι κάνουμε υποτιθέται freeride και all around με fat skis με 90αρια waist για να μην μιλήσω για πιο fat, και στην ουσία αντι να ελευθερώνεται το σκι μας , περιοριζομαστε σε αυτο που νομίζουμε για freeride, ευθειες με πολλά γκάζια ... και για πουδρες τώρα των 5 kai 10 πόντων και για σκληρά απάτητα !!!! off piste σου λεει ... Επίσης αμα κάτσει και καμιά 30αρα πουδρα μια φορά μέσα στον φλεβάρη τότε μπορώ να θεωρήσω οτι κάνω απόσβσεση στα fat υπερ όπλα μου και περήφανα να νιώσω φονικός γαμάτος freerider ... Φίλε Fidelio συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λές αλλά εδώ που τα λέμε το σκί είναι Κ@*&α μας και ο καθένας καβαλάει ότι γουστάρει και ότι τον κάνει να νιώθει ωραία...... Αν είχα αρκετά χρήματα για πέταμα θα γούσταρα να είχα και ένα ουαου 95+ waist πέδιλο sto 185 -187 (183 είμαι), για την εκδρομή μου στο La Grave, Verbier, Chamonix και για τις 2 φορές στην Ελλάδα που θα βάλει πούδρα η Βασίλω ή ο Παρνασσός ή δεν ξέρω και εγώ που.... Να φανταστείς ότι ψήνομαι να πάρω στο Kite σερφοσάνιδο για να κάνω strapless επειδή το δοκίμασα και έφαγα τρελό κόλλημα.....τώρα το που θα βρώ τις κυματάρες στην Ελλαδα για να ξεδιπλώσει τις χάρες του το σανίδι αυτό, είναι ένα άλλο θέμα......ετσι και στο σκί δεν θα "κακολογήσω" ποτέ κανέναν που μου κατεβαίνει με τίποτα Sanouk τον Ηρακλή....αφού το γουστάρει με γειά του και χαρά του..... Τα Spark μου είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, μου έχουν δώσει τρομερή αυτοπεποίθηση στο εκτός, πλέον κατεβαίνω ότι να΄ναι (όπως να' ναι βέβαια αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία).....εγώ τα ονομάζω Freeride, τάβλες, παντόφλες τώρα αν ο γείτονας τα ονομάσει all around τι με νοιάζει εμένα;;;;; Σημασία έχει το ηλίθιο αυτό χαμόγελο που έχεις μετά από μία ωραία freeride κατάβαση Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites