mainalo 1,542 Report post Posted January 26, 2008 Τι να σου πω φίλε μου.Και εγω το σκέφτομαι πάαααρα πολύ. Πάντος ή μερα ήταν καταπληκτική, η ποιότητα του χιονιού πολύ καλή αλλά πόσο σκι και πόσες φορές να κάνεις στον Αχιλλέα και στην Δάφνη; Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted January 26, 2008 Nα πάτε, να πάτε καλά θα περάσετε. ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted January 26, 2008 Είπαν οτι κάποια στιγμή θα τα δώσουν.Τώρα αν έδωσαν το πάνω βουνό μετά τις 12:30 που έφυγα δεν ξέρω.Για εμένα η μέρα είχε χαθεί...... Δηλαδή η μέρα σε ένα χ/κ αρχίζει στις 9 και τελειώνει στις 12.30?? Γιατί λογικά όσοι είχαν λίγη υπομονή και έμεινα μετα τις 12.30 μπορεί να χάρηκαν και το υπόλοιπο βουνο.. Δε ξέρω λογικές υποθέσεις κάνω.. υγ: Εκτος και αν προέκυψε κάτι άσχετο με το χ/κ και τελείωσε η μέρα σου στις 12.30.. Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted January 26, 2008 Τι να σου πω φίλε μου.Και εγω το σκέφτομαι πάαααρα πολύ. Πάντος ή μερα ήταν καταπληκτική, η ποιότητα του χιονιού πολύ καλή αλλά πόσο σκι και πόσες φορές να κάνεις στον Αχιλλέα και στην Δάφνη; Σήμερα η πρόβλεψη έδινε 20άρια για τον αέρα,αύριο δίνει 15άρια το πρωί με ενίσχυση το απόγευμα.Μάλλον θα το ρισκάρω,βάζοντας στην άκρη ένα κολοκρύωμα που έχω...την τύχη μου μέσα Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 26, 2008 Δηλαδή η μέρα σε ένα χ/κ αρχίζει στις 9 και τελειώνει στις 12.30?? Γιατί λογικά όσοι είχαν λίγη υπομονή και έμεινα μετα τις 12.30 μπορεί να χάρηκαν και το υπόλοιπο βουνο.. Δε ξέρω λογικές υποθέσεις κάνω.. υγ: Εκτος και αν προέκυψε κάτι άσχετο με το χ/κ και τελείωσε η μέρα σου στις 12.30.. Φίλε μου είμαι απο τους ανθρώπους που πάνε απο τους πρώτους στα χ.κ για σκι.Ο λόγος είναι οτι θέλω να βρώ τις πίστες αεροδρόμιο και το κυριότερο να μην έχει πολύ κόσμο και ουρές.Είμαι παράλογος; Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted January 26, 2008 Σήμερα η πρόβλεψη έδινε 20άρια για τον αέρα,αύριο δίνει 15άρια το πρωί με ενίσχυση το απόγευμα.Μάλλον θα το ρισκάρω,βάζοντας στην άκρη ένα κολοκρύωμα που έχω...την τύχη μου μέσα Mitsara να πας φίλε να πας! Το πολύ πολύ θα πιείς καφεδάκι σε λευκό τοπίο. Πάνε εγώ τρελαίνομαι που δεν μπορώ να πάω Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted January 26, 2008 Όχι καθόλου απλά εγω αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να φύγεις στις 12.30 και να μην περιμένεις λίγο να δείς θα ανοίξουν και άλλα λιφτ.. Γιατί για παράδειγμα εγώ με την ίδια λογική την πρώτη μέρα που είδα την άγκυρα χωρίς πιατάκια και τα "πήρα" θα μπορούσα να φύγω από τις 12 και να χάσω τις εξαιρετικές off-piste διαδρομές στην Άρτεμη..αλλά περίμενα και στο τέλος της μέρας αντί να γκρινιάζω που αναγκάστηκα να φύγω στις 12 είχα λιώσει στο απάτητο και χαιρόμουν σαν παιδάκι που του δώσαν δώρο τα χριστούγεννα (βλ apache raider που μόλις είχα αγοράσει ) Φιλικά Al_Foutzin Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 26, 2008 Επισης δεν ξερω πολλες επιχειρησεις να μπαινουν στα διαφορα forums για να ενημερωνουν το καταναλωτικο κοινο. Όπως κι εγώ δεν ξέρω πολλές επιχειρήσεις να μπαίνουν τακτικότατα ως ανώνυμοι users στα διάφορα forums,να κρατούν επιμελώς καταγεγραμένα "ύποπτα" ποστς και να τα εκτυπώνουν για να "μηνύσουν" - "κινηθούν νομικά έναντι" στο καταναλωτικό κοινό. Γιάννη ανέφερες ότι γνωρίζεις καλά τις απόψεις πολλών μελών,καθώς και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι δεν τολμούν να εκφραστούν στο φόρουμ από φόβο κοινωνικής περιφρόνησης-απομόνωσης,κοινωνικό κόστος.Εγώ να συμφωνήσω και να το δεχτώ.Σκέψου όμως κι εσύ πόσοι είναι κι εκείνοι που επίσης θέλουν να εκφραστούν στο φόρουμ,αλλά δεν τολμούν λόγω ....εξώδικου. Ποιό άραγε να είναι πιο απαράδεχτο ???? Στο τελος βλεπω να δημιουργειται και μια νεα θεση εργασιας στη χιονοδρομικη αγορα...αυτη του ''υπευθυνος δημοσιων σχεσεων/επικοινωνιας ταδε Χ/Κ με τα forums''. Αν η χιονοδρομική αγορά ζητά "υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων/επικοινωνίας",γιατί όχι? Εγώ θα πρότεινα π.χ την Boozer για τα Καλάβρυτα διότι μας παραθέτει πολύ όμορφες φωτογραφίες και βλέπω ότι το έχει και μεράκι,διότι το κάνει συστηματικά.Εγώ επικροτώ την ενέργεια αυτή και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το πρόβλημα.Νομίζω ότι την καλή αρχή την τακτικής φωτοενημέρωσης την άρχισε το χ/κΠ (επίσημα),τώρα βλέπω να ακολουθεί και το χ/κΚ ,έστω και ανεπίσημα χάρη στο μεράκι μιας χιονοδρόμου-επισκέπτριας και μακάρι να το υιοθετήσουν και τα υπόλοιπα χ/κ. υ.γ: Boozer αν μου επιτρέπεις,πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο και επικοδομητικό αν έβαζες και μια λεζάντα κάτω από της φωτογραφίες,έτσι ώστε να γνωρίζουν - κατατοπίζονται οι χρήστες μας για το μέρος που απεικονίζεται ή να περιγράφει την φωτογραφιζόμενη τεχνική εργασία ή τέλοσπάντων να επεξηγεί/σχολιάζει την εικόνα. 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 26, 2008 Πάντως από τι έχω ακούσει θα βάλουν ανεμοθραύστες στα προβληματικά σημεία για να είναι το ΧΚ παντός καιρού Επίσης όποιος θέλει θα μπορεί να περιμένει και μέχρι το βράδυ να δει εάν θα ανοίξουν και τα άλλα lift και για αυτό θα παραμένει ανοικτό το σαλέ μέχρι τις 12 το βράδυ και μετά τις εφτά θα σερβίρει και προβατίνα Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted January 26, 2008 Όπως το βλέπω εγώ, είναι σαν το ΧΚΚ να προσπαθεί να διώξει αυτό το κοινό απο το πελατολόγιο του. Πως γινεται να το πιστευεις αυτο?Ειναι δυνατον να το επιδιωκουν με την καρτα των 5 ευρω ? Με ενημερώνει για την ποσότητα του χιονιού στις πίστες αξιόπιστα και όχι για την ποσότητα της τελευταίας χιονόπτωσης (παγκόσμια πρωτοτυπία και αυτό). Οταν λενε οτι ειναι επαρκης ειναι παντα αληθεια.Ποτε δεν εχουν προσπαθησει να παραπλανησουν το κοινο,ουτε μας εχουν ανεβασει με 10 ποντακια και ενα σωρο πετρες για να σπασουμε τον εξοπλισμο μας η να κινδυνευσει η σωματικη μας ακεραιοτητα. με ενημέρωση απο την προηγούμενη για το τι θα είναι ανοιχτό. Μηπως καποια κεντρα συνομιλουν με τον Κυριο καθε βραδυ και μαθαινουν με ακριβεια τον καιρο?Φιλε δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι κλειστο καποιο lift χωρις λογο αν το επιτρεπει ο καιρος,ειδικα τωρα που η συνολικη λειτουργια του κεντρου εχει βελτιωθει.Σε αυτο σιγουρα βοηθησε και η καλη-συνεχης λειτουργεια του ΧΚΠ (ευχαριστουμε κ.Δριβα),οποτε σε ουσιαστικα θεματα το ΧΚΚ ακολουθει τους απεναντι Προτείνω το τερματικό της άγκυρας να επιστρέψει εκεί που ήταν Γιωργο,υπαρχει η δυνατοτητα να προστατευθει με καποιο τροπο το τερμα της Αγκυρας απο τα ''σκληρα'' καιρικα φαινομενα? Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 26, 2008 Γιωργο,υπαρχει η δυνατοτητα να προστατευθει με καποιο τροπο το τερμα της Αγκυρας απο τα ''σκληρα'' καιρικα φαινομενα? Γιάννη αυτό δεν το γνωρίζω.Απλά εγω αυτό που βλέπω είναι οτι το έχουν εκθέσει ακόμα περισσότερο στον καιρό. Εδω έχουν περάσει αρκετά χρόνια απο τότε που τοποθετήθηκε ή Στύγα και ακόμα δεν έχει γίνει μια προσπάθεια για να προστατέυθεί το τερματικό της.Εγω προσωπικά θα έφτιαχνα ενα στέγαστρο για το τερματικό της Στύγας παρά τα χρήματα που έβαλαν για να μεγαλώσουν την άγκυρα και την κατασκευή της νέας πιστας. Πολύ καλές οι νέες πιστες, πραγματικά, αλλά πρώτα προσπαθείς να λύσεις τα λειτουργικά σου προβλήματα και μετά κάνεις τα υπόλοιπα. Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted January 26, 2008 Εγω προσωπικά θα έφτιαχνα ενα στέγαστρο για το τερματικό της Στύγας παρά τα χρήματα που έβαλαν για να μεγαλώσουν την άγκυρα και την κατασκευή της νέας πιστας. Πολύ καλές οι νέες πιστες, πραγματικά, αλλά πρώτα προσπαθείς να λύσεις τα λειτουργικά σου προβλήματα και μετά κάνεις τα υπόλοιπα. +1 Βεβαια ολοι ζουμε με το ονειρο να μπει ενα 4πλο αποσυμπλεκομενο στη θεση του 2πλου της Στυγας!!! Επισης καλο θα ηταν να φτιαχτει και ενας ξυλινος φραχτης κατα μηκος της αρχικης ευθειας της πιστας ''Στυγα 2''(στη αριστερη πλευρα). Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 26, 2008 Τα αποσυμπλεκόμενα είναι άχρηστα απλός θα μαραζώνουν Μερικά snowmobile και είναι αρκετά Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 26, 2008 Tα Καλάβρυτα Γιάννη έχουν ενα μεγάλο μείον σε σχέση με τον Παρνασσό.Είναι κατά την γνώμη πολύ πιο εκτεθειμένα στόν καιρό.Και αφού υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το λύνεις μόνο με συρόμενους αναβατήρες οι οποίοι αντέχουν πολύ περισσότερο στούς ανέμους και είναι και πολύ πιο οικονομικοί στήν αγορά και τοποθετησή τους.Εγώ π.χ θα έβαζα δυο συρόμενα στην Στύγα 2 (ενα μέχρι το καταφύγιο και το άλλο απο εκεί και μετά) τα οποία θα ήταν και πιο ασφαλή στόν καιρό αλλά και θα μοίραζα και τον κόσμο ακόμα περισσότερο. Πολύ καλό το τετραπλό αποσυμπλεκόμενο αλλά και αυτό τα ίδια προβλήματα θα έχει με τον αέρα και τον πάγο.Σήμερα με τέτοια μέρα και αυτό θα ήταν κλειστό, ενώ απο οτι έμαθα η αγκυρα ανοιξε κατα τις 1:30. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 26, 2008 ..λόγω του ψηλοτραυματισμού δεν ανέβηκα σήμερα ,αλλά ούτε μίλησα με κάποιον απο τους φίλους μου που πήγαν - απο οσο διαβάζω το κλίσανε το μαγαζί στις 12 ? ... Ρε σεις και απο όσους αντιρρησίες για την δυσμενή λειτουργία διαβάζουν πχ ο φίλος johni , το πρόβλημα με το τι θα είνα ανοιχτό ή τι όχι στο καλάβρυτο είναι χρόνιο και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε αυτό. Προσωπικά ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν είμαι σίγουρος για το τι θα βρώ στο βουνό όταν πηγαίνω από θέμα λειτουργίας , ακόμα και αν πάρω κάποιον δικό μου άνθρωπο να μου πει τι παίζει απάνω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ και μιλάμε τώρα για το ίδιο το πρωί που με ενδιαφέρει να ανέβω στο βουνό ! ΗΜΑΡΤΟΝ ! δηλαδή ούτε αυτος ο γνωστός μου ξέρει (και έχω κάμποσους επάνω) και είναι δίπλα στις πληροφορίες , απλά τόσα χρόνια έμαθα να υποψιάζομαι την στραβή και φέτος την έχω πατήσει μια μόνο φορά. Το πρόβλημα δεν είναι να ενημερώσουν το snowclub προσωπικά ουτε κάν με ενδιαφέρει αυτό , άλλωστε είναι δικαίωμά τους , δεν κατάλαβα με το ζόρι επίσημη ενημέρωση μέσω forum; Και όσον αφορά τώρα την αντίπερα όχθη , όπως είναι ο Παρνασσός και η διοίκησή του απλά να αναφέρω ότι εκτιμώ την πολιτική του στάση , όχι όμως πως πιστεύω ότι δεν είμαστε πλέμπα για αυτούς εντάξει; Και ο νοών νοείτω . . . . Το πρόβλημα με το καλάβρυτο είναι ότι έχει πλέον θεσπιστεί η κακή ενημέρωση γενικά και μιλάω για το τηλεφωνικό τους κέντρο ως ένα επίσημο μέσο ενημέρωσης, προφανώς λόγο της ιδιομορφίας του σχεδιασμού ως κέντρο σχετικά με τους δυνατούς αέρηδες και την μερική έλλειψη ετοιμότητας στα φρέσκα χιόνια. Αυτό το πρόβλημα έχει εδραιωθεί δυστυχώς . . εκτιμώ όμως ότι δεν γίνεται εσκεμμένα , ενώ υπάρχουν άτομα που στο προσωπικό τους είναι γνώστες της δουλειάς και μάλιστα από το ανώτερο αν θες προσωπικό που εμπλέκεται στο "πεδιο της μάχης" καθεαυτό , η δουλειά μέσα στα terrain δηλαδή και τα συναφή και μάλιστα στην δικιά μου λογική τα άτομα αυτά είναι respect για αυτά που έχουν προσφέρει με την εργασία τους και την εμπειρία τους. Ομως την διαφορά δεν μπορούν να την φέρουν 2 ή 3 άνθρωποι σωστά; . . . Τεσπα , την αποψή μου λέω , πρόβλημα στην ενημέρωση υπάρχει ως απόρροια των προβλημάτων σχετικά με την λειτουργία του κέντρου ως αρχική κατασκευή που δεν ξέρω ρε παίδες αν είναι ολοτελα λαθος , αλλα ταυτόχρονα μπορώ να πω ότι φέτος γίνεται πολύ καλή προσπάθεια , ε δεν μπορούν να βάλουν από την μια στιγμή στην άλλη αποσυμπλεκόμενα ουτε να γυρίσουν τον χρόνο πίσω or what so ever- φυσικά ένα στέγαστρο θα μπορούσε ευκολα να μπει ( ; ) . . . Πλέον το έχω αποδεχτεί σαν επισκέπτης , δεν θυμώνω και το απολαμβάνω έτσι όπως το βρίσκω και φέτος όσες φορές πηγα ήταν πολύ καλά . . .πρέπει όμως να σας πω ότι έχω μάθει να κάνω την σωστή κίνηση για πέρα . . . ps μαιναλο σορυ αλλά πέθανα στα γέλια μόλις διάβασα αυτο: Είπαν οτι κάποια στιγμή θα τα δώσουν.Τώρα αν έδωσαν το πάνω βουνό μετά τις 12:30 που έφυγα δεν ξέρω.Για εμένα η μέρα είχε χαθεί...... Δεν πειράζει τι να κάνουμε .................. φαντάζομαι τα καντύλια που θα έριξες χαχαχαχα..... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 26, 2008 Χρήστο έριξα αρκετά απο μέσα μου αλλά και τι να έκανα;Ξέσπασα στο γιο μου τον κυνήγαγα με το μπαστούνι στο σλάλομ Το χιονοδρομικό φέτος έχει πάει πολύ καλά γιατί μέχρι τώρα δεν είχε κακοκαιρίες.Σήμερα με τον αέρα φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα.Το οτι έχει στηθεί λάθος το χ.κ αυτό φαίνεται.Ομως πολλά απο αυτά μπορούν να διορθωθούν. Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 26, 2008 Ποτε δεν εχουν προσπαθησει να παραπλανησουν το κοινο,ουτε μας εχουν ανεβασει με 10 ποντακια και ενα σωρο πετρες για να σπασουμε τον εξοπλισμο μας η να κινδυνευσει η σωματικη μας ακεραιοτητα. Γιάννη δεν το κατάλαβα αυτό....εφόσον δηλώνει ξεκάθαρα και εγκαίρως ότι στις πίστες το πατημένο χιόνι είναι μόλις 10 εκατοστά,πως στο καλό στοιχειοθετείται η παραπλάνηση του κοινού?????? Παραπλάνηση θα υπήρχε αν γράφανε στο site τους "ποσότητα χιονιού:EΠΑΡΚΗΣ" ,ενώ είχε πέτρες. Όταν δίνεται νούμερο για το ύψος χιονιού ,ο πελάτης ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ (και δεν τον ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ) ανάλογα την κρίση του ή την κ@...λα του.Γνωρίζει πριν ξεκινήσει από το σπίτι του,ότι με 10 δηλωμένα μίζερα εκατοστά,προφανώς πέτρες θα ξεπροβάλλουν. υ.γ: Αν χρησιμοποιούσες τέτοια λόγια για να περιγράψεις ένα γεγονός στο χ/κΚ,θα είχες ήδη παραλάβει μήνυση για δυσφήμιση (στα υπόψην για τα περί έκφρασης ) __________________________________________________________________________ Μηπως καποια κεντρα συνομιλουν με τον Κυριο καθε βραδυ και μαθαινουν με ακριβεια τον καιρο? Όχι,απαραίτητα κι ένας μετεορολογικός σταθμός αρκεί.... Π.χ στο Αρίσταρχο θα εγκατασταθεί μετεορολογικός σταθμός-εξοπλισμός,που είναι απολύτως απαραίτος για τη λειτουργία του τηλεσκοπίου.Πέρσι,σε συζήτηση που είχα με μέλος της διεύθυνσης,όσον αφορά για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του καιρού,μεταξύ άλλων,μου είπε ότι δεν είχαν επαρκή εξοπλισμό πρόβλεψης καιρού,διότι κοστίζει πολύ και δεν υπήρχαν λεφτά,και αυτός ήταν ο βασικός λόγος,που αδυνατούσαν να δώσουν ειλικρινώς επαρκή ενημέρωση.Ας ελπίσουμε ότι όταν εγκατασταθεί αυτός ο μετεορολογικός σταθμός στον Αρίσταρχο,οι ιθύνοντες σε συνεργασία και με προτροπή της διοίκησης/διεύθυνσης ίσως και δικής μας,να προβούν στις απαράιτητες ενέργειες,ώστε τα δεδομένα του μετεορολογικού σταθμού να αξιοποιούνται για την ενημέρωση των χιονοδρόμων. ___________________________________________________________________________ Συμφωνώ πλήρως με Fidelio. Πλέον το έχω αποδεχτεί σαν επισκέπτης , δεν θυμώνω και το απολαμβάνω έτσι όπως το βρίσκω ... that's the right attitude 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted January 26, 2008 πάντως, οι χιονοδρόμοι μειώνονται συνέχεια.Και τα καλάβρυτα (χωριό) δεν πάει καλύτερα.με αυτά και αυτά, θα τον διώξουν τελείως τον κόσμο. ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 26, 2008 πάντως, οι χιονοδρόμοι μειώνονται συνέχεια.Και τα καλάβρυτα (χωριό) δεν πάει καλύτερα.με αυτά και αυτά, θα τον διώξουν τελείως τον κόσμο. δεν ξέρω αν έχεις επισημα στοιχεία για αυτό που λες γιατί αν είναι έτσι είναι κρίμα αν και δεν νομίζω να οφείλεται στα γνωστά παραπονά για το κέντρο , .. η δική μου εκτίμηση πάντως είναι οτι οι χιονοδρομοι πλέον αναζητούν διεξόδους εκτός ελλάδος γενικώς , βέβαια μιλάω για τον δικό μου κύκλο γνωριμιών. Η κινηση απο όσο μαθαίνω πάνω στα κέντρα τα ΣΚ καλά κρατεί , για το εμπόριο τώρα και λοιπες τουριστικές επιχειρήσεις μήπως είναι στα μαζέματα απο τα περσυνά "βάσανα" .... ασχετο-> γενικώς εδω στο ελάντα επιχειρηματικώς δεν πάμε καλά ... τελος παντων , σας καληνυχτίζω , πάω να πάρω τα χάπια μου και να πεσω για ύπνο . . cheers People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted January 26, 2008 Τα αποσυμπλεκόμενα είναι άχρηστα απλός θα μαραζώνουνΜερικά snowmobile και είναι αρκετά ΘΕΟΣ ΤΕΛΟΣ!! χα χα χα!! :D Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted January 27, 2008 Γιάννη δεν το κατάλαβα αυτό....εφόσον δηλώνει ξεκάθαρα και εγκαίρως ότι στις πίστες το πατημένο χιόνι είναι μόλις 10 εκατοστά,πως στο καλό στοιχειοθετείται η παραπλάνηση του κοινού?????? Παραπλάνηση θα υπήρχε αν γράφανε στο site τους "ποσότητα χιονιού:EΠΑΡΚΗΣ" ,ενώ είχε πέτρες. Όταν δίνεται νούμερο για το ύψος χιονιού ,ο πελάτης ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ (και δεν τον ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ) ανάλογα την κρίση του ή την κ@...λα του.Γνωρίζει πριν ξεκινήσει από το σπίτι του,ότι με 10 δηλωμένα μίζερα εκατοστά,προφανώς πέτρες θα ξεπροβάλλουν. Αυτο που εγραψα δεν αναφερεται στον τομεα της παραπλανησης,αλλα στα προτυπα ασφαλειας που τηρει το καθε Χ/Κ για τους πελατες του. Αλλα ακομα και αν το ειδες ετσι σου εχω μια απαντηση κυριε Zox Αν θυμασαι εκεινη την Πεμπτη που ανοιξε του ΧΚΠ στο SR ανεφερε 70 η 50 εκατοστα χιονιου,τα οποια την επομενη μερα (μετα το κραξιμο που εφαγαν και στα δυο forums) εγιναν 30... Εγω θεωρω οτι ενα Χ/Κ πρεπει να ανοιγει οταν εχει επαρκη ποσοτητα χιονιου και ειναι ετοιμο,καθως οποιαδηποτε αλλη κατασταση ειναι αρκετα επικινδυνη και ειναι καλυτερο να παραμενει κλειστο(οποιες και αν ειναι οι πιεσεις για τη λειτουργεια του). Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted January 27, 2008 Αυτο που εγραψα δεν αναφερεται στον τομεα της παραπλανησης,αλλα στα προτυπα ασφαλειας που τηρει το καθε Χ/Κ για τους πελατες του. Αλλα ακομα και αν το ειδες ετσι σου εχω μια απαντηση κυριε Zox Αν θυμασαι εκεινη την Πεμπτη που ανοιξε του ΧΚΠ στο SR ανεφερε 70 η 50 εκατοστα χιονιου,τα οποια την επομενη μερα (μετα το κραξιμο που εφαγαν και στα δυο forums) εγιναν 30... Εγω θεωρω οτι ενα Χ/Κ πρεπει να ανοιγει οταν εχει επαρκη ποσοτητα χιονιου και ειναι ετοιμο,καθως οποιαδηποτε αλλη κατασταση ειναι αρκετα επικινδυνη και ειναι καλυτερο να παραμενει κλειστο(οποιες και αν ειναι οι πιεσεις για τη λειτουργεια του). Τι να πώ βρε παιδιά, ίσως μερικοί παραβλέπετε τα στραβά του ΧΚΚ επειδή σας υπερκαλύπτουν τα πλεονεκτήματα του. Ίσως πάλι να μην πηγαίνετε τόσο συχνά. Δεν θέλω για κανέναν λόγω να μπώ σε μια διαδικασία κατηγοριών/υπεράσπισης του ΧΚΚ ή κανενός άλλου χιονοδρομικού. Ο καθένας βλέπει και διαμορφώνει την άποψη του. Και για να μείνω στο θέμα (ΧΚΚ και εμείς) ας κάνω μια επισήμανση. Την τελευταία φορά που ανέβηκα στα Καλάβρυτα, στον τερματισμό του Αχιλλέα δεν υπήρχε χιόνι προφανώς λόγο αέρα αφού είχε χιονίσει την προηγούμενη νύχτα. Υπήρχε ένα λεπτό στρώμα πάγου και εκτεθειμένο τσιμέντο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντάω αυτό οπότε ας γίνει μια επισήμανση να ανανεώνεται με χιόνι από την γύρω περιοχή ο διάδρομος αποβίβασης. Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 27, 2008 βρε σεις δεν υποχρεωτικο να σας ενημερωνουν κοιτατε απο το παραθυρο εξω βλεπετε καλο καιρο πατε ασχετα αν δεν δουλευει το μισο χιονοδρομικο δεν μπορει το χιονοδρομικο να υπογραψει τι θα δουλεψει την αλλη μερα και τους δικαιολογω αυτο που σιχαινομαι περισσοτερο ειναι η αναμονη να ανοιξουν τα ταμεια ακριβως στις 09.00 γιατι ετσι θελουν και να μην εχουν διαμορφωσει τις αναλογες τιμες συμφωνα με το τι εχουν αποφασισει να ανοιξουν. αυτη η καθυστερηση σημαινει οτι χανεις ευκολα το πρωτο μισαωρο η παραπανω σκι και οτι αν θελεις να φυγεις γρηγοροτερα γιατι εχεις καποια χιλιομετρα να κανεις χανεις και το ανοιγμα των πιστων που γινεται μετα το μεσημερι οι σκιερ που πηγαν και θα συνεχισουν να πηγαινουν στο εξωτερικο φετος ειναι αρκετα περισσοτεροι για να μην πω πολλοι περισσοτεροι αυτο πρεπει να προβληματισει ολα τα κεντρα αλλα κυριως αυτα που εχουν και μειωση πελατειας και απο τα λεγομενα φιλων ενα απο αυτα ειναι το καλαβρυτων τα αποτελεσματα θα φανουν συντομα Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 27, 2008 Πάντως τι να πει κάποιος μετά από 15 χρόνια Δ και ξέροντας (υποθέτω) το βουνό και τον καιρό του με τα προβλήματα του δεν έχω (κάνει) καμιά επένδυση έστω και σε ένα συρόμενω και αυτό που υπάρχει και εξυπηρετεί το μισό επάνω βουνό πάω και το βάζω καρφί στον αέρα λες και δεν ξέρω τι θα γίνεται αλλά για να δώσω 50 μέτρα πίστας ακόμα χαλάλι μερικές μέρες παραπάνω κλειστό το lift Δυο με τρία συρόμενα θέλει μόνο το βουνό και την Στύγα κόψιμο στην μέση για να έρθει να στρώσει και βαίβεα τοποθετημένα προστατευμένα από τον αέρα. Τα αποσυμπλεκόμενα είναι ακριβά και μεγάλο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης τους για τα ελληνικά ΧΚ που δουλεύουν μόνο ΣΚ δεν συμφέρει να τα λειτουργείς καθημερινές και δεν τα χρειάζεσαι με τον κόσμο που έχεις τις καθημερινές. ΧΚΚ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 27, 2008 ΤΟ ΧΚΚ ΧΑΡΙΖΕΙ MANAGER ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ E-MAIL ΣΤΟ METERO12@HOTMAIL.COM Η ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΟ 6979476540 Υ.Γ. ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ : ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites