JohNi 21 Report post Posted January 25, 2008 Έχω ενημέρωση? Λάθος εσύ κρίνεις ότι έχεις εγώ κρίνω ότι δεν έχω. Τα παντα εινα σχετικα...για παραδειγμα καποιος αλλος για να κρινει οτι εχει ενημερωση μπορει να θελει προσωπικο τηλεφωνο καθε βραδυ απο το διευθυντη...αλλος μπορει να θελει να ξερει ποσα συννεφα θα περασουν πανω απο Χ/Κ κατα τη διαρκεια της ημερας... Παντα ομως υπαρχουν και τα αντικειμενικα/λογικα πλαισια,μεσα στα οποια το ΧΚΚ παρεχει ενημερωση.Το γεγονος οτι δεν πουλαει τμημα του προιοντος του μεσω των forums δε μας ενδιαφερει... Τίποτα δε θα γινότανε αν έδιναν την Στύγα ανοιχτη / κλειστη και κάνανε το αντίθετο Η εμπειρια σου στο Forum σε πειθει οτι δε θα γινοταν τιποτα? Ακομα θα επρεπε να ξερεις πως καθε βραδυ η Στυγα θεωρειται ανοιχτη για την επομενη μερα.Η ανακοινωση ''Αυριο θα λειτουργησουν ολοι οι αναβατηρες εφοσον το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες'' δε σου λεει κατι?Ολοι οι αναβατηρες το βραδυ θεωρουντε ανοχτοι και αυτο υλοποιειται την ημερα αν το επιτρεψει ο καιρος.Απλο δεν ειναι? Λες να ξυπνανε το πρωι και να παιζουν στο ταβλι το αν θα ανοιξει? Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 25, 2008 Εχει δίκιο Χρήστο ο Γιάννης.... Όταν δεν ανοίγει για κάποιο λόγο η Στύγα (το μισό ΧΚ για σένα) αρχίζουν τα "ξυπνάτε ρεεεεεεε...... "..... "γιατί δεν κανετε κάτι ρεεεεε " ..... "αντεεεεεεεε..."..." δειτε απέναντι τι κάνουν ρεεεεεεε..." και πάει λέγοντας..... Μην με βάλεις να αρχίσω να τα παραθέτω από παλιότερα τόπικ.... Το ξέρεις πολύ καλά... Και εν μέσω αυτών των συμπεριφορών ζητάτε να ασχοληθεί το ΧΚΚ και να ανοίξει διάλογο στο φόρουμ.... Εγώ αν ήμουν στην θέση του διευθυντή δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ... Και σου ξανάλεω... (ειπώθηκε και πιο πάνω) από χιονοδρομία/καιρός ξέρεις.... και μπορείς να καταλάβεις αν θα λειτουργήσει και τι την επόμενη μέρα... Ανάλογα ακόμα και τις κατευθύνσεις του αέρα μπορείς να κρίνεις... Για να κλείνουμε αυτήν την παράγραφο/διαφωνία και επειδή πρέπει να πάω να ετοιμάσω πράγματα για να ανέβω στο ΧΚΚ (και κάποιοι για την πίτα*) σημασία έχει ό τρόπος που ζητάς κάτι έχεις/δεν έχεις δίκιο... Με γκαρίλες και καφρίλες δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα... χάνεις το δίκιο σου (αν έχεις) εκείνη την στιγμή... Παραφωνίες προβλήματα αδυναμίες δυσκολίες υπάρχουν σε όλα τα ΧΚ της χώρας και είμαστε όλοι στο ίδιο "στρατόπεδο". Το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να σταματήσετε να το βλέπετε έτσι... Εμείς από την μια ... και τα ΧΚ από την άλλη... Πρέπει να γίνει ένα το στρατόπεδο για να πάνε μπροστά τα πράγματα.... Καλή θέληση να υπάρχει...(ούτε πολιτικός να ήμουν... ) * Περιττό να σου πω ότι αυτές οι διαφωνίες με έχουν τραβήξει από τον Σύλλογο διότι βρίσκω παντού "καλοθελητές" να μου την πουν γιατί "υποστηρίζω το ΧΚΚ" και "τι είναι αυτά που λες" κλπ... Την άποψη μου καταθέτω χωρίς να προσβάλω κανέναν και χωρίς να έχω κανένα όφελος από το ΧΚΚ... Φιλικά Θοδωρής Υ.Γ. Προς Elgreco: Φέρε κανα κλαδί από τις Αγριόλευκες να το φυτέψουμε στο ΧΚΚ να τα κάνουμε... "αδερφικά ΧΚ" O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 25, 2008 Να ανεβάσω και εγώ μερικές φωτογραφίες που μου αρέσουν από τα Καλάβρυτα Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 25, 2008 Τα παρακάτω συνέβησαν στο ΧΚΚ στις 25/01/2008 μετά την μία η ώρα και στο σημείο της πίστας που ενώνεται η Θετίς με την Στύγα Κατά την ώρα λειτουργίας του ΧΚ γινόντουσαν χιονοεργασίες μέσα στην πίστα σε μεγάλο μήκος και πλάτος είχε γίνει σήμανση με κοντάρια και κορδέλα, από τον αέρα έφυγε το κοντάρι με την κορδέλα και παραλίγο να υπάρχει εμπλεκόμενος χιονοδρόμος (να σαβουρδιαστεί) Επίσης κατά την διάρκεια των εργασιών ο οδηγός του εκχιονιστικού βγήκε από αυτό και αυτό κύλησε προς τα πίσω το πήρε χαμπάρι έγκαιρα Προσοχή όταν πηγαίνετε σε ελληνικά ΧΚ φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη ή αδιαφορία των κανόνων ασφαλείας ( Είναι προσωπική άποψη) Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 25, 2008 Μπαινω οπου και οποτε θελω εγω και δεν δεχομαι καμια συσταση και συμβουλη ουτε θελω να φτιαξω αλμπουμ..... Θελω να τις βλεπω εδω στο δικο μας το φορουμ τις φοτο......εχω την αμυδρη εντυπωση πως στο τελος θα πρεπει να απολογηθω κιολας....για ενα δικαιωμα μου αν κανω λαθος στις 3 αραδες διορθωσε με Ποιο ειναι το προβλημα( δεν μπορω να καταλαβω) να ανεβαζει καποιος φωτος αν ειναι θεμα χωρητικοτητας η server η εν παση περιπτωση τεχνικο θεμα μπορει καποιος mod να μας διαφωτισει περαιτερω...... Και επειδη δεν γνωριζομαστε θα σου δωσω την εξης απαντηση.......Βαριεμαι να ανοιγω νεο παραθυρο στον υπολογιστη μου και επισης με γοητευει το αισθητικο κριτηριο της BOOZER η ιδια η ΒΟΟΖΕR και ο Γιαννης Νικολαου.... το τελευταιο πενταλεπτο αισθανομαι μια ερωτικη ισως ελξη και για τους 2........... Βγηκα Γιωτα 5.....χρειαζεται και αυτο.........ενιοτε Τότε κάνε αίτηση στο snowclub.gr να φτιάξει ο σύλλογος ένα FotoForum Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted January 25, 2008 καλό είναι να ηρεμήσουμε όλοι λίγο!και επειδή απο το 2004 που είμαι σ το φορουμ δεν τα ΄΄'εχω πάρει στο κρανίο΄΄ ποτέ, νομίζω οτι δικαιουμαι να το κανω για πρώτη φορά.Ητοι : 1/καλό ε ίναι όσοι δεν ασχολούνται με τη χιονοδρομία να μην εκφέρουν άποψη. 2/τα προβλήματα του ΧΚΚ είναι πολλά και υπαρκτά.Ολοι τα γνωριζουμε και τα υπογραμμίζουμε.Πολλές φορές είναι αλήθεια, με άκομψο τρόπο.Ομως και αυτό τ ο πρυπογράφω, όχι απο εμπάθεια, ούτε απο μίσος για ορισμένα προσωπα και πραγματα.Απλως επειδή όλοι απιτούμαι και δικαιούμεθα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για αυτό , μπορούμε να εκφέρουμε και απόψεις.Οταν δ εν λειτουργεί η στύγα, που όντως είναι το μισό ΧΚΚ, καλό θα είναι να το ξέρω απο τ ην προηγούμενη.Η αν αυτό δεν ε ίναι δ υνατόν, να πληρώνω μισό εισητήριο.Εαν υποβληθώ στο μα΄ρτύριο να ταξιδέψω 3 ώρε άγρια χαράματα , μέσα α πο πάγους και χιόνια, για ν α πάω να βρω τη στύγα κλειστή και ν α πληρώσω και ολόκληρο εισητήριο, ναι, θα κράξω ασύστολα. 3/δεν είναι τυχαίο οτι κάθε μα κάθε χρόνο, όλα σχεδόν τα παράπονα επικεντρώνονται εκεί.Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να ταρακουνήσει τους αρμόδιους. 4/Οπως προανέφερα, φωτογραφίες αλλά και ποστ που δεν έχουν κάτι να πουν, καλό είναι να μην μπαίνουν.Κάποτε γινόταν ανταγωνισμός (αν θυμάμαι καλά) ποιος θα κάνει τα περισσότερα.Δεν βρίσκω κανένα λόγο για αυτό.Καλό ε ίναι να μιλάμε (και να ποστάρουμε φωτο) όταν έχουμε κάτι να πούμε που δ εν έχει ειπωθεί.Φωτος του ΧΚΚ, έχω χιλιάδες και μπορώ να βρω άλλες τόσες στο σαιτ τους.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις βλέπω και εδω. 5/επίσης καλό θα ήταν το ΧΚΚ, που ε ίμαι σ'ιγουρος οτι λαμβάνει γνώση όλων όσων γράφονται εδω, να άρχιζε μια διαδικτυακή επικκοινωνία.Δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να αποφέρει πολλά.Οπως και μια πιο ενδελεχής ενημε΄ρωση. 6/ Και εν πάση περιπτώσει, όταν κάποτε το ΧΚΚ κινούσε νομικές ενέργειες μέσω ε ισαγγελέα για το snowclub, ορισμένοι φαίνεται οτι το ξεχάσανε.Εγω όχι.Και για αυτόν το λόγο δεν πρόκειται ποτέ να διάκειμαι ευνοικά απέναντι τους.Αντίθετα πάντα θα είμαι με το ΄΄'οπλο παρα ποδας΄΄ γιατί δεν έχω πεισθεί περί του αντιθέτου.Και αν (όπως λέει ο makalu) συνεχίζεται αυτό το βιολί με τις απειλές, εδω είμαστε και δεν ορρωδούμε προ ουδενός. 7/Ας σταματήσει εδω αυτή η κουβέντα.Δεν οδηγεί πουθενά.Ολοι κρίνονται απο τ ις ενέργειες ή τις παραλέιψεις τους.Αλλά (κατα την ταπεινή μου γνώμη) είναι καλύτερα να περιοριστούμε κάθε φορά στις προσωπικές μας εντυπώσεις και κρίσεις.οσοι θεωρούν οτι όλα δουλεύουν καλά εκεί επάνω, ας συνεχίσουν να το θεωρούν.Ομως καλό ε ίναι να δέχονται και την α ντιθετη άποψη, αν υπάρχει, και δη απο άτομα που έχουν αποδεδειγμένα μεγάλη εμπειρία. Αυτά προς το παρόν και ας ευχηθούμε να έχουμε εναν καλό και άγριο χ ειμώνα μπροστά μας. ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 25, 2008 ρε Κωστακη αφου εσυ δεν ανεβαινεις ποτε στην στυγα τι σε ενδιαφερει τοτε; ειπαμε στυγα τελος μονο αρτεμις η στυγα μονο οταν δεν εχει ουρα για τα απατητα της και για 20αλεπτη ξεκουραση με φωτο ΤΕΛΟΣ σαν πιστα εγινε αρχαριων(η υποτιθεμενη κοκκινη ετσι DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted January 25, 2008 Κωστακι μαζι σου ρε φιλε +1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted January 25, 2008 Ναι, δεν ξανανεβαίνω στη στύγα γιατί θεωρώ μεγάλη κοροιδία να πληρώνω 24 ευρώ για μια εικοσάλεπτη ανάβαση και άλλα τόσα αναμονή, για 5 λεπτά κατάβαση.Στη στύγα θα ανέβω , όταν με το καλό βάλουν αξιοπρεπή αναβατήρα.Και επειδή σκέφτομαι που και που, πόσα λεφτά έχω αφήσει εκεί επάνω (άνετα αγόραζα Volkwagen Tuareg V10 5000 TDI για να πηγαίνω και κόντρα τον πρόεδρο ) τόσο εκνευρίζομαι και δ εν ανεβαίνω. Και θα επανέλθω σ ε ενα προηγούμενο ε ρώτημα μου :ας μου απαντήσει κάποιος (ιδιαίτερα απο όσους αρπάζονται με το θέμα ΧΚΚ) γιατί η Βασιλίτσα με τον ίδιο α ριθμό αναβατήρων και περισσότερες πίστες καταφέρνει και έχει εισητήριο 13 ευρώ και βάζει και κανένα λιφτ που και που. και κάτι άλλο που ξεχασα πριν : κανείς δεν αμφισβητεί την απίστευτη ομορφιά αυτού του βουνού.Και τις υπέροχες φωτογραφίες που βγαίνουν σε αυτό ιδιαίτερα όταν είναι χιονισμένο.Ομως εμείς όλοι εδω πηγαίνουμε εκεί για μια συγκεκριμένη δ ουλειά.Εαν προκειται να ρεμβάσουμε την ομορφιά του, παιρνουμε τα πιολε και τα κραμπόν και τ ις σκηνοιύλες μας και τ ο βλεπουμε και δ ιαφορετικά.Κατα συνέπεια, ας περιοριστούμε στα χιονοδρομικά θέματα και ας αφήσουμε τα φυσιολατρικα. Πάντως με εσένα skimad, θα κάνω μια εξαίρεση και θα ανέβω μόλις γίνεις καλά! ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted January 25, 2008 Α!ρε Δρίβα,...τα βλέπεις πως χαλάς την πιάτσα με τις ενημερώσεις σου;Τί το θες το τηλ.επί 24ώρου βάσης,...να παίρνει ο καθένας μες τ΄άγρια χαράματα και να ξυπνάει και τα παιδιά εκεί πάνω; Tέσπα,...όλοι εσεις που πιστολιάζεσθε εδώ μέσα, χωρίς να΄χετε στην ουσία να χωρίσετε τίποτα,δεν μαζεύεσθε ν΄ανέβουμε all together την Κυριακή,...θα γίνει χοντρή πλάκα...το μόνο μελανό σημείο θα είναι η απουσία του Skimad αλλά τι να κάνουμε;Θα το υποστούμε! Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 25, 2008 ΒΟΥΟΥΡ ΟΛΟΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΚΚ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 25, 2008 Λοιπόν εγώ αυτό το θέμα το άνοιξα αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση. απο οτι βλέπω οι περισσότεροι απο εσάς δεν το καταλαβαίνεται πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.Και παρακαλώ πολύ μην βγεί κανείς και μου πει οτι εχω προσωπικά με το χ.κ ή με κάποιους απο εκεί γιατί μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Και επανέρχομαι στα ερωτηματά μου, αύριο ξέρουμε τι θα λειτουργεί στο κέντρο και αν θα λειτουργεί; Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 25, 2008 ...θα γίνει χοντρή πλάκα...το μόνο μελανό σημείο θα είναι η απουσία του Skimad αλλά τι να κάνουμε;Θα το υποστούμε! μιτσαρα αν ειναι να μελανιασει η κυριακη θα ερθω και γω ρε συ εστω και για βολτα εστω και αν ζηλευω το πολυ πολυ να κανω λιγο σκι με το ενα ποδι Πάντως με εσένα skimad, θα κάνω μια εξαίρεση και θα ανέβω μόλις γίνεις καλά! δεν θα κανεις μονο μια εξαιρεση θα κανεις αρκετες ακομα γιατι εχουμε το ιδιο μικροβιο και ειναι ανιατο Λοιπόν εγώ αυτό το θέμα το άνοιξα αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση. απο οτι βλέπω οι περισσότεροι απο εσάς δεν το καταλαβαίνεται πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.Και παρακαλώ πολύ μην βγεί κανείς και μου πει οτι εχω προσωπικά με το χ.κ ή με κάποιους απο εκεί γιατί μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Και επανέρχομαι στα ερωτηματά μου, αύριο ξέρουμε τι θα λειτουργεί στο κέντρο και αν θα λειτουργεί; Γιωργο δεν ξερω αν λειτουργει η οχι αυριο το κεντροαυτο που ξερω ειναι οτι την κυριακη μπορει να σκασω μυτη στα μερη σου αν και κουτσος DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted January 25, 2008 Και επανέρχομαι στα ερωτηματά μου, αύριο ξέρουμε τι θα λειτουργεί στο κέντρο και αν θα λειτουργεί; Οπως ειπα και πριν,οι υπευθυνοι του ΧΚΚ θα παιξουν στις 8:30 ενα ταβλι και αν κερδισει ο διευθυντης θα ανοιξουν ολα Γιωργο μην το κανεις πολυπλοκο το θεμα γιατι δεν ειναι.Επισης αισθανομαι οτι δε διαβαζεις η δε θες να καταλαβεις αυτα που γραφοντε. Ολοι οι αναβατηρες θα λειτουργουν εφοσον το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες.Ειναι πολυ απλο.Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει 15km αερα+ηλιοφανεια και να ειναι κλειστο το κεντρο.Μην το κουραζετε αδικα... Επισης δεν ξερω πολλες επιχειρησεις να μπαινουν στα διαφορα forums για να ενημερωνουν το καταναλωτικο κοινο.Στο τελος βλεπω να δημιουργειται και μια νεα θεση εργασιας στη χιονοδρομικη αγορα...αυτη του ''υπευθυνος δημοσιων σχεσεων/επικοινωνιας ταδε Χ/Κ με τα forums''. Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted January 26, 2008 Ολοι οι αναβατηρες θα λειτουργουν εφοσον το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες.Ειναι πολυ απλο.Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει 15km αερα+ηλιοφανεια και να ειναι κλειστο το κεντρο.Μην το κουραζετε αδικα... Δεν ξέρω πόσα χρόνια πας στο ΧΚΚ αλλά αυτό έχει γίνει πάρα πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια. Δεν το κουράζουμε εμείς, αυτό μας κουράζει. Επισης δεν ξερω πολλες επιχειρησεις να μπαινουν στα διαφορα forums για να ενημερωνουν το καταναλωτικο κοινο.Στο τελος βλεπω να δημιουργειται και μια νεα θεση εργασιας στη χιονοδρομικη αγορα...αυτη του ''υπευθυνος δημοσιων σχεσεων/επικοινωνιας ταδε Χ/Κ με τα forums''. Όταν ο βασικός σου ανταγωνιστής (βλέπε ΧΚΠ) το κάνει συστηματικά εδώ και 3 χρόνια και βλέπεις ότι αυτή η πρακτική μόνο θετικά αποτελέσματα έχει τότε κινείσαι και εσύ προς την ανάλογη κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται ούτε χρήματα ούτε έγκριση απο γραφειοκρατικές επιτροπές. Απλά καλή διάθεση, τίποτα παραπάνω. Στα μάτια μου η τακτική αυτή απαξιώνει το ΧΚΚ γενικότερα. Για το λόγο αυτό δεν έχω πλέον ιδιαίτερες απαιτήσεις απο το ΧΚΚ και όποτε αποφασίσω να ανέβω είμαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα με αποτέλεσμα να περνάω πολύ καλά. Όμως φέτος για πρώτη χρονιά θα επισκεφτώ περισσότερες φορές το ΧΚΠ και το ίδιο θα προτρέψω να κάνουν όσοι φίλοι και γνωστοί με ρωτήσουν. Εγώ (και γενικότερα εμείς οι χιονοδρόμοι) δεν χάνουμε πολλά (προσωπικά μόνο τις πλαγιές του Αυγού "ζηλεύω" αλλά ευτυχώς ανακάλυψα αντίστοιχα terrain στη Φτερόλακα), το ΧΚΚ όμως? Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted January 26, 2008 φέτος για πρώτη χρονιά θα επισκεφτώ περισσότερες φορές το ΧΚΠ και το ίδιο θα προτρέψω να κάνουν όσοι φίλοι και γνωστοί με ρωτήσουν. Πολυ σωστη η αποφαση σου,καθως το ΧΚΠ εκανε καλυτερο και πιο αξιοπιστο ντεμπουτο ,εχει περισσοτερο χιονι και φθηνοτερες τιμες . Μηπως θα επισκεπτεσαι περισσοτερο τον Παρνασσο επειδη γυρισες στην Αθηνα,η εισαι ακομα στην Πατρα? Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted January 26, 2008 Πολυ σωστη η αποφαση σου,καθως το ΧΚΠ εκανε καλυτερο και πιο αξιοπιστο ντεμπουτο ,εχει περισσοτερο χιονι και φθηνοτερες τιμες . Μηπως θα επισκεπτεσαι περισσοτερο τον Παρνασσο επειδη γυρισες στην Αθηνα,η εισαι ακομα στην Πατρα? Επειδή ήμουν στο ντεμπούτου του ΧΚΚ, γέλασα πολύ όταν στις 11 το πρωί θυμήθηκαν να κρεμάσουν τις άγκυρες στην Άρτεμις, ενώ η αναμονή στον Αχιλλέα είχε φτάσει τα 20 λεπτά. Εντυπωσιακό ντεμπούτο σίγουρα. Σου ξαναλέω, προσωπικά πάω στον Χελμό για τους δικούς μου λόγους. Αυτό που σχολιάζω είναι πως με την πολιτική του, το ΧΚΚ διώχνει πελάτες αντί να προσελκύει καινούργιους. Και στο κάτω κάτω, πιο πολύ επωφελείται το ΧΚΚ και οι επιχειρηματίες της γύρω περιοχής από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας που θα αφήσουν χρήματα, παρά από εμένα που πάω καθημερινές, κάνω το snowboard μου, τρώω 2 σουβλάκια και φεύγω. Όπως το βλέπω εγώ, είναι σαν το ΧΚΚ να προσπαθεί να διώξει αυτό το κοινό απο το πελατολόγιο του. Το ΧΚΠ μου προσφέρει 13 αναβατήρες και δύο χιονοδρομικά σχεδόν σε καθημερινή βάση και με ενημέρωση απο την προηγούμενη για το τι θα είναι ανοιχτό. Με ενημερώνει για την ποσότητα του χιονιού στις πίστες αξιόπιστα και όχι για την ποσότητα της τελευταίας χιονόπτωσης (παγκόσμια πρωτοτυπία και αυτό). Φέτος που "ανακάλυψα" τη Φτερόλακα βρήκα και στον Παρνασσό περιοχές με πολύ πούδρα και φρέσκο χιόνι στις οποίες έχω πρόσβαση με τη χρήση 2 εναέριων αναβατήρων και όχι ενός εναέριου και ενός συρόμενου (Άρτεμις) που λόγω της κλίσης της πλαγιάς με κουράζει. Εν τέλει, για να μην πολυλογώ, στον Παρνασσό μια κανονική μέρα μπορείς να έχεις εναλλαγές μεταξύ γρήγορων καταβάσεων-αναβάσεων στα Κελάρια (Ηρακλής) και off-piste στην Φτερόλακα. Τέλος, προσωπικά βρίσκω ότι τα στρώσιμο των πιστών στο ΧΚΠ είναι με διαφορά καλύτερο από αυτό στο ΧΚΚ. Επειδή είμαι ακόμη φοιτητής η διαφορά των 4 ευρώ (5€ ΧΚΚ, 9€ ΧΚΠ) δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά καθώς υπερκαλύπτεται απο την ποιότητα των υπηρεσιών. Φέτος είμαι μεταξύ Πάτρας και Αθήνας αλλά η επιλογή χιονοδρομικού έχει να κάνει καθαρά με το που θα περάσω καλύτερα. Πάντως και δύο βουνά έχουν αρκετό χιόνι αλλά και στα δύο θα δεις πετρούλες στα γνωστά σημεία. Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted January 26, 2008 Το ΧΚΠ μου προσφέρει 13 αναβατήρες και δύο χιονοδρομικά σχεδόν σε καθημερινή βάση και με ενημέρωση απο την προηγούμενη για το τι θα είναι ανοιχτό. Με ενημερώνει για την ποσότητα του χιονιού στις πίστες αξιόπιστα και όχι για την ποσότητα της τελευταίας χιονόπτωσης (παγκόσμια πρωτοτυπία και αυτό) Δηλαδη αυτη την ωρα σημερα ξερεις τι θα είναι ανοικτό αυριο στον Παρνασσό?? Γιατι εγώ βλέπω τα πάντα με πορτοκαλι στο SR (αν το δεχτουμε σαν εγκυρη πηγη το SR..) Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 26, 2008 Καλά λοιπόν αφού είμαι προκατηλημένος και κακεντρεχείς συνεχίζω. Ξυπνάω σήμερα κατά τις 7 το πρωί και αφού κοιτάζω πρός τα Καλάβρυτα για να δω αν υπάρχουν σύννεφα κτλ κτλ αποφασίζω να ξεκινήσω για ο καιρός φαίνεται τέλειος. Στίς 9:10 είμαι επάνω και βλέπω οτι λειτουργούν ο Αχιλλέας και η Δάφνη.Τα επάνω λιφτ ολα ferme.Παω βγάζω κάρτα 20 ευρώ παρακαλώ και με την ελπίδα οτι κάποια στιγμή θα δωθεί η Στύγα ή η άγκυρα.Αλλά που τέτοια τύχη ο αέρας είχε αντιθετη άποψη απο εμένα και μάλλον και τον υπόλοιπο κόσμο ο οποίος ήταν αρκετός.Τέλος πάντον απο τις 9:20 μέχρι και τις 12:30 κατάφερα μετά βίας να κάνω 3-4 φορές στη Δάφνη και η αναμονή ξεπερναγε τι μισή ωρα. Συμπέρασμα: Πολύ καλή η νεα πίστα στην άγκυρα αλλά ολοι αυτοί που σχεδιάζαν την επέκταση του τερματικού του αναβατήρα δεν κατάλαβαν οτι το βάζουν στην μπούκα του καιρού και είναι εκτεθειμένο περισσότερο και απο τη Στύγα; Και παρακάλώ μην βγεί ξανά κανας ειδικός και αρχίσει και λέει το κοντο και μακρύ του.Αυτά τα γράφω για να τα διαβάσουν οι υπέυθυνοι οι οποίοι μπαίνουν και διαβάζουν εδω μέσα. Οσοι ήταν επάνω σήμερα και κοίταζαν προς τον τερματισμό της άγκυρας θα έιδαν οτι μέχρι το σπιτάκι του τερματικού της τα πιάτα δεν κουνιόνταν καθόλου.Πιο πάνω στη νέα χαραξή της μάλλον θα γινόταν χαμός. Δηλαδή για μια νέα πιστα πρέπει να εκθέσουμε εναν αναβατήρα τόσο πολύ στον αέρα; Να δείτε οτι αν αρχίσουν οι κακοκαιρίες και οι ανέμοι κατι που έγινε και σήμερα η άγκυρα θα είναι κλειστή πιο πολλές φορές απο οτι η Στύγα και αυτό γιατί είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον αέρα. Με πολύ λίγα λόγια τα παλιά χρόνια ξέραμε οτι η αγκυρα είναι πολύ δύσκολο να κλείσει λόγω αέρα.Απο φέτος το βουνό κινδυνέυει να μένει κατά 70% εκτός λειτουργίας γιατί μάλλον κάποιοι δεν κάνουν σωστές μελέτες. Προτείνω το τερματικό της άγκυρας να επιστρέψει εκεί που ήταν. Παρακαλώ πολύ να μην βγεί να απαντήσει ο κάθε άσχετος που δεν γνωρίζει απο αναβατήρες λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων και τα σχετικά. Υ.Γ σήμερα γνώρισα τον metero o οποίος ειίναι φοβερό παιδί και έχει πολλές γνώσεις και πολύ καλές ιδέες. Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 26, 2008 φανταζομαι την ανταλλαγη αποψεων μετερο-μαιναλος χαμος θα εγινε DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 26, 2008 φανταζομαι την ανταλλαγη αποψεων μετερο-μαιναλος χαμος θα εγινε ΣΚΕΤΟ SEX Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted January 26, 2008 ............................................................. Υ.Γ σήμερα γνώρισα τον metero o οποίος ειίναι φοβερό παιδί και έχει πολλές γνώσεις και πολύ καλές ιδέες. Αυτό το τελευταίο πάρτο πίσω μου χαλάς το IMAGE 1 Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted January 26, 2008 Ε , δ εν πάμε καθόλου καλά!20 ευρώ με τα 2/3 του βουνού κλειστά.Κατα τα άλλα , φταίμε όλοι εμείς οι ελεεινοί και τρισάθλιοι , που φωνάζουμε. Εδω, δεν χ ρειάζεται μια δυναμική παρέμβαση-καταγγελία του συλλόγου;λέω εγω τώρα.... Φαίνεται , με φυλάει ο θεός και δ εν ξεκίνησα σήμερα για σκι.θα εκνευριζόμουν αφάνταστα. Και καλά, την ώρα που πήγατε για κάρτα ρε mainale, Γιατί δ εν τους κράξατε ομαδικώς; ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 26, 2008 Είπαν οτι κάποια στιγμή θα τα δώσουν.Τώρα αν έδωσαν το πάνω βουνό μετά τις 12:30 που έφυγα δεν ξέρω.Για εμένα η μέρα είχε χαθεί...... Δεν πειράζει τι να κάνουμε .................. Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted January 26, 2008 Oπότε, εγώ τι κάνω αύριο;Πάω ή δεν πάω; Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites