asproxioni 0 Report post Posted November 6, 2008 Δεν είναι τόσο απλό, δυστυχώς. Η Ολυμπιακή φλόγα θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινήσει από το Μουσείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Λοζάνη χωρίς να ιδρώσει καθόλου το αυτί της υφηλίου. Οι μόνοι που θα βγαίναμε χαμένοι είμαστε εμείς που θα αποχαιρετούσαμε την πολύ ιδιαίτερη σχέση που απολαμβάνουμε τώρα με τον θεσμό. Είμαι πολύ απαισιόδοξος για το αν οι Βρετανοί θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα. Αν το κάνουν θα είναι μόνο επειδή θα έχουν υποκύψει σε διεθνείς πιέσεις (εδώ παίζει τον ρόλο της η καλλιέργεια κατάλληλου κλίματος), και σίγουρα όχι γιατί η φλόγα ξεκίνησε από το Milton Keynes αντί για την Ολυμπία. Σιγουρα δεν ειναι απλο! Θα μπορουσαμε να αναβουμε τη φλογα στην Αρχαια Ολυμπια και να γινονται μονο εκει οι Ολυμπιακοι αγωνες αλλα θα ειναι ΑΛΗΘΙΝΟΙ!! Οσα κρατη δε συμφωνουν ας κανουν αλλου ειδους παροομοια διοργανωση αλλα οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ θα ειναι ΕΔΩ!! (σιγα μη γινει τιποτα) (ειχα και κατι ελιτσες εκει πανε καηκαν) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted November 8, 2008 Άντε, και στα δικά μας. link Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted November 8, 2008 Seth Morrison: Athlete of the Decade11/7/2008 This fall Norway's biggest ski and snowboard magazine, Fri Flyt, turned 10 years old. As a part of the celebration, the magazine invited riders and friends for a gala style party and awards show in Oslo on November 1st. The most prestigious award of the night was given out for Best International Athlete of the Decade. Over the past 10 years, there have only been handful of athletes wothy of this distinction. At the end of the decade, one athlete left an impression that was burnt into minds of skiers for years to come. The winner of the "Best International Athlete of the Decade was none other then Seth Morrison. Congrats Seth!!! Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 13, 2008 Κορίνθου - Πατρών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προκόπης Γιόγιακας prok@dolnet.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008 - Καλημέρα σας. Δεν θα πληρώσω... Και εγώ πώς θα δικαιολογήσω τη διέλευσή σας; ρωτά έκπληκτη η υπάλληλος στο γκισέ των διοδίων. - Μπορείτε να με βρείτε από την πινακίδα μου. Γεια σας... Η 35χρονη αρχαιολόγος κ. Λίλα Βόλη πατάει γκάζι και απομακρύνεται από τον σταθμό των διοδίων, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών. Λίγο πιο κάτω, όμως, αναγκάζεται να σταματήσει όταν ακούει τις σειρήνες ενός περιπολικού. «Κύρια μου, δεν πληρώσατε διόδια και αυτό είναι παράνομο», λέει ο αστυνομικός. - Δεν πληρώνω διόδια, επειδή ο δρόμος στον οποίο κινούμαι δεν είναι αυτοκινητόδρομος... Δεν θέλω να προπληρώνω για υπηρεσίες που θα μου προσφερθούν ύστερα από χρόνια. Ο αστυνομικός κρατάει τα στοιχεία της και η νεαρή γυναίκα συνεχίζει το ταξίδι της. ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ Αμήχανη η εταιρεία που εισπράττει τα διόδια, δεν ξέρει τι να κάνει με τους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν δεν είναι αυτοκινητόδρομος... Δεν θέλω να προπληρώνω για υπηρεσίες που θα μου προσφερθούν ύστερα από χρόνια. Ο αστυνομικός κρατάει τα στοιχεία της και η νεαρή γυναίκα συνεχίζει το ταξίδι της. Η νεαρή αρχαιολόγος ακολουθεί το παράδειγμα του 57χρονου αγρότη και φανατικού μοτοσυκλετιστή πατέρα της, κ. Γιάννη Βόλη, ο οποίος κάθε φορά που ταξιδεύει με τη μοτοσυκλέτα του στον συγκεκριμένο δρόμο περνάει από το πλάι του γκισέ χωρίς να πληρώνει διόδια. «Μια φορά με σταμάτησαν οι αστυνομικοί και, αφού δεν βρήκαν τίποτα για να με γράψουν, συμπλήρωσα απλώς μια δήλωση και έφυγα», συμπληρώνει ο κ. Βόλης. «Δεν το κάνω για τα λεφτά. Είναι ο δικός μου τρόπος να διαμαρτυρηθώ για τον απαράδεκτο δρόμο, τον οποίο βάφτισαν 'αυτοκινητόδρομο' και μας υποχρεώνουν να τον πληρώνουμε. Όταν βγήκαμε με τη γυναίκα μου στο εξωτερικό και είδαμε πώς είναι εκεί οι αυτοκινητόδρομοι, πάθαμε σοκ. Ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών είναι καρμανιόλα...». Δεν επιβάλλεται Όπως λένε αξιωματικοί από την Τροχαία Εθνικών Δρόμων, «με την κατάργηση τού ΤΕΟ δεν μπορούν πλέον να επιβάλλουν πρόστιμο σε όσους οδηγούς δεν πληρώνουν τα διόδια». Οι αστυνομικοί απλώς παίρνουν τα στοιχεία τού οδηγού και η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τα δώσει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή τού δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι δικό της θέμα αν κινηθούν ή όχι δικαστικά. Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 13, 2008 το έχει δοκιμάσει κανείς απο εδω μέσα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 13, 2008 Το έχει δοκιμάσει γνωστή μου (και από εδώ μέσα) πριν κάνα μήνα και η διαδικασία είναι ακριβώς η περιγραφόμενη.............σε βάζουνε να υπογράψεις μια δήλωση και αυτό είναι όλο. Νομικός δεν είμαι, αλλά από αυτά που έχω ρωτήσει η εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα (προς το παρόν) καθότι στην ουσία όντως η είσπραξη διοδίων για μη παρεχόμενες υπηρεσίες είναι παράνομη. Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 13, 2008 εμενα μου τη δινει υπερβολικα το τριπολη αθηνα γιατι πληρωνω κανονικα και στα 3/4 του δρομου εχω μια λωριδα.αμα ειναι μπροστα μου ενα φορτηγο η κανα αγροτικο και με παει με 60 βριζω θεους και δαιμονες μηπως να μη ξαναπληρωσω; Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted November 13, 2008 Το Τρίπολη Αθήνα δεν είναι όλο αυτοκινητόδρομος; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted November 13, 2008 Κανουν εργα διαπλατυνσης,και σε πολλα σημεια υπαρχουν κωνοι που σε περιοριζουν σε μια λουριδα.Αυτο θα γινεται για πολλους μηνες ισως και χρονια. Αντι να κανουν μειωση των διοδιων κανανε αυξηση!! Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted November 13, 2008 Το Τρίπολη Αθήνα δεν είναι όλο αυτοκινητόδρομος; Έχεις καιρό να περάσεις.Δεν την κυκλοφορείς την μπέμπα μου φαίνεται Κάνουν έργα και έχουν κλειστή τη μια λωρίδα σε μεγάλο μήκος. Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted November 13, 2008 Έχω να περάσω από τότε που κάναμε την κατάβαση Μαινάλου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted November 14, 2008 Για το θέμα των διοδίων, πράγματι υπάρχει κοινοτική οδηγία που λέει όσα ισχυρίζονται αυτοί που δεν πληρώνουν, αλλά η οδηγία αυτή έχει και δύο εξαιρέσεις οι οποίες αφορούν την περίπτωσή μας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
akis1967 32 Report post Posted November 14, 2008 Το έχει δοκιμάσει γνωστή μου (και από εδώ μέσα) πριν κάνα μήνα και η διαδικασία είναι ακριβώς η περιγραφόμενη.............σε βάζουνε να υπογράψεις μια δήλωση και αυτό είναι όλο. Το δοκιμασα και εγω - απλα χαμογελασα στην κοπελια του γκισε και της ειπα οτι δεν εχω καμια ορεξη να πληρωσω ! ζητησε μονο τον αριθμο της πινακιδας μου και τιποτα αλλο (δηλωση δεν μου εδωσε να υπογραψω) Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted November 14, 2008 Το έχει δοκιμάσει γνωστή μου (και από εδώ μέσα) πριν κάνα μήνα και η διαδικασία είναι ακριβώς η περιγραφόμενη.............σε βάζουνε να υπογράψεις μια δήλωση και αυτό είναι όλο. Νομικός δεν είμαι, αλλά από αυτά που έχω ρωτήσει η εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα (προς το παρόν) καθότι στην ουσία όντως η είσπραξη διοδίων για μη παρεχόμενες υπηρεσίες είναι παράνομη. Δεν ξέρω αν ισχύουν διαφορετικά πράγματα για το Κόρινθος-Τρίπολη από το Κόρινθος-Πάτρα. Όταν πριν χρόνια για την Πάτρα είχε τεθεί ανάλογο θέμα, η τότε Κυβέρνηση "το έλυσε" ακολουθώντας μία νομότυπη οδό ότι υπάρχουν τμήματα που μπορούν να θεωρηθούν ως αυτοκινητόδρομος. Δεν ξέρω αν έχει βγει καμία απόφαση δικαστηρίου επι του θέματος ώστε να υπάρχει δεδικασμένο. Η συγκεκριμένη πράξη δεν αποτελεί τροχαία παράβαση. Άρα δεν ισχύουν αυτά που ισχύουν όταν σε γράφει η τροχαία. Από αυτά που ξέρω, κάποιο διάστημα μετά θα σου έρθει ένα πρόστιμο με προσαυξημένο το ποσό που πρέπει να πληρώσεις. Αν δεν το πληρώσεις, σου έρχεται νέα προσαύξηση και μετά ειδοποιείται η ΔΟΥ και το πληρώνεις με την εφορία σου, αλλιώς δεν έχεις φορολογική ενημερότητα. Δεν κόβω το χέρι μου ότι όντως έτσι είναι τα πράγματα, ούτε αν για λόγους "πολιτικής" δεν το προχωρήσουν για να μην γίνει άλλο θέμα και το αφήνουν στο ντούκου, αφού μετά από λίγα χρόνια θα σου τα παίρνουν με τον νόμο. Τώρα θα μου πεις, ας φτιάξουν τον δρόμο και ας τα παίρνουν. Αλλά μήπως τόσα χρόνια που πληρώνουμε για την Τρίπολη, τον έφτιαξαν ή τον έσφαξαν (1 λωρίδα ανά ρεύμα λιγότερη, 1 σύραγγα λιγότερη, κακοτεχνίες και καθιζήσεις...); Γι'αυτό και γίνονται ακόμα έργα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
matfield 59 Report post Posted November 14, 2008 Αν δικαστει η υποθεση και κριθει παρανομη η καταβολη διοδιων τοτε υπαρχει περιπτωση η εταιρια να αφησει το εργο και τοτε μεχρι να βρεθει νεος αναδοχος θα περασουν αλλα 5 και πλεον ετη. Τοσα χρονια κανουμε υπομονη για δυο τρια ακομα ειναι το προβλημα? Τουλαχιστον ο δρομος εχει δεχτει καποιες βελτιωσεις στο οδοστρωμα, το φωτισμο, τη σημανση και γενικα την λειτουργια του (αυτοκινητο)δρομου ενω αυτος που εισεπρατε μεχρι τωρα (σ.σ. κρατος) τον ειχε αφησει στη μοιρα του μαζι με τους οδηγους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 15, 2008 Τα επόμενα Windows Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 17, 2008 Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων. Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως .. Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8..000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας . Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές . Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον). Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμματικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο). Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση. Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λπ.. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει. Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα. Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted November 17, 2008 Xρήστο μου δε θέλω να σε πληγώσω αλλά πρόκειται για έναν ακόμα urban legend (live your myth in greece, παντού υπάρχει ένας μύθος κτλ). Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 17, 2008 Όλο βλακείες είναι τελικά αυτό το internet Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted November 20, 2008 Από το flash.gr (θα το είδατε και στις ειδήσεις) Μεταμόσχευση οργάνου φτιαγμένου από βλαστοκύτταρα της ασθενούς Γιατροί στην Ισπανία πραγματοποίησαν μια πρωτοποριακή μεταμόσχευση ολόκληρου οργάνου, μιας τραχείας, το οποίο δημιούργησαν από βλαστοκύτταρα της ίδιας της ασθενούς. Η Κλάουντια Καστίγιο, μια 30χρονη Κολομβιανή, υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή επέμβαση τον Ιούνιο σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και σήμερα χαίρει άκρας υγείας, σύμφωνα με τη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Βρετανικές εφημερίδες χαιρετίζουν το επίτευγμα χαρακτηρίζοντάς το θαύμα και επανάσταση. Επιστήμονες από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και ειδικοί από την Ιταλία συμμετείχαν σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να καταστήσει υπόθεση ρουτίνας τη δημιουργία οργάνων στα μέτρα κάθε ασθενούς σταματώντας έτσι τη χρήση φαρμάκων κατά της απόρριψης των μοσχευμάτων, σύμφωνα με την επιθεώρηση The Lancet. Για να δημιουργήσουν τη νέα αεραγωγό οδό του πνεύμονα, οι γιατροί πήραν μια τραχεία από δωρητή, έναν ασθενή που είχε πρόσφατα πεθάνει. Χρησιμοποίησαν ισχυρά χημικά και ένζυμα για να αφαιρέσουν όλα τα κύτταρα από την τραχεία του δωρητή, αφήνοντας μόνο το πλαίσιο του ιστού που είναι φτιαγμένο από κολλαγόνο. Έτσι είχαν τη δυνατότητα να γεμίσουν την τραχεία του δωρητή με κύτταρα από το μυελό οστών της ίδιας της Καστίγιο. Έπειτα από καλλιέργεια τεσσάρων ημερών στο εργαστήριο, η τραχεία του δωρητή που είχε πλέον καλυφθεί με τα κύτταρα της Καστίγιο ήταν έτοιμη να μεταμοσχευθεί στην ασθενή. Φοβόμουν πολύ. Πριν από αυτή την επέμβαση, είχαμε κάνει αυτή τη δουλειά μόνο με χοίρους, δήλωσε ο καθηγητής Πάολο Μακιαρίνι της Νοσοκομειακής Κλινικής της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, που πραγματοποίησε την επέμβαση. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα, τόνισε προσθέτοντας πως η ασθενής απολαμβάνει τώρα μια φυσιολογική ζωή. Ο δρ. Μάτιν Μπίρτσολ, καθηγητής Χειρουργικής στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ο οποίος βοήθησε να αναπτυχθούν τα κύτταρα για τη μεταμόσχευση, δήλωσε ότι η επέμβγαση αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Και προέβλεψε ότι σε 20 χρόνια σχεδόν όλες οι μεταμοσχεύσεις οργάνων θα μπορούν να γίνονται με αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, η επιτυχής έκβαση της μεταμόσχευσης θα ανοίξει νέους δρόμους στην ιατρική και γεννά ελπίδες για τη θεραπεία πολλών καταδικασμένων ασθενών. Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted November 20, 2008 http://ta-nea.dolnet.gr/default.asp?pid=2&...p;artId=4487757 Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted December 5, 2008 Απιστευτη αναγωγη !!! H απόσταση ανάμεσα στις δύο ράγες των σιδηροδρομικών γραμμών στις ΗΠΑ είναι 4 πόδια και 8,5 ίντσες (143,5 cm). Μάλλον παράξενος αριθμός. Γιατί άραγε έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο διάκενο; Διότι ο σιδηρόδρομος στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε με τον τρόπο που είχε κατασκευαστεί ο σιδηρόδρομος στην Αγγλία, από Αγγλους μηχανικούς που μετανάστευσαν, και οι οποίοι θεώρησαν ότι θα ήταν καλή σκέψη, επειδή θα επέτρεπε να χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες ατμομηχανές από την Αγγλία. Και τότε, γιατί οι Αγγλοι κατασκεύασαν τις ατμομηχανές τους έτσι; Διότι οι πρώτες σιδηροδρομικές γραμμές κατασκευάστηκαν από τους ίδιους μηχανικούς που κατασκεύαζαν τραμ, στο οποίο χρησιμοποιούσαν ήδη το συγκεκριμένο διάκενο. Kαι γιατί αυτό το διάκενο στο τραμ; Διότι οι κατασκευαστές του τραμ ήταν και κατασκευαστές αμαξών, που χρησιμοποιούσαν τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες μεθόδους. Και γιατί οι άμαξες έχουν αυτό το διάκενο; Διότι, παντού στην Ευρώπη, και στην Αγγλία, οι δρόμοι είχαν λούκια για τους τροχούς των αμαξών και ένα διαφορετικό διάκενο θα προκαλούσε διαρκώς βλάβες στους άξονες. Και γιατί τα λούκια απέχουν τόσο μεταξύ τους; Διότι οι πρώτες μεγάλες οδοί στην Ευρώπη είχαν κατασκευαστεί από τους Ρωμαίους, με σκοπό να μετακινούνται εύκολα οι λεγεώνες τους. Οι πρώτες άμαξες ήταν οι πολεμικές άμαξες των Ρωμαίων. Οι άμαξες αυτές ήταν ιππήλατες: τις τραβούσαν δύο άλογα, τα οποία κάλπαζαν δίπλα-δίπλα και έπρεπε να απέχουν μεταξύ τους, ούτως ώστε το ένα άλογο να μην ενοχλεί το άλλο κατά τον καλπασμό. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της άμαξας, οι τροχοί δεν έπρεπε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τα ίχνη των αλόγων, ενώ δεν έπρεπε να είναι και πολύ απομακρυσμένοι, έτσι ώστε να αποτρέπονται τα ατυχήματα κατά την διασταύρωση δύο αμαξών στην ίδια οδό. Ιδού λοιπόν η απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα! Το διάκενο στις ράγες των Αμερικανικών σιδηροδρόμων εξηγείται, αφού 2.000 χρόνια νωρίτερα, σε μιαν άλλη ήπειρο, οι ρωμαϊκές άμαξες κατασκευάζονταν ανάλογα με το φάρδος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων. Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα: Υπάρχει και μια προέκταση αυτής της ιστορίας με το διάκενο στις ράγες και τα καπούλια των αλόγων. Αν δει κανείς το Αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο στην εξέδρα εκτόξευσής του, μπορεί να παρατηρήσει δύο πλευρικές δεξαμενές καυσίμων που είναι στηριγμένες εκατέρωθεν της κεντρικής δεξαμενής. Η εταιρεία Thiokol κατασκευάζει αυτές τις δεξαμενές στο εργοστάσιό της στην Γιούτα. Θα ήθελαν να τις κάνουν μεγαλύτερες, αλλά οι δεξαμενές αποστέλλονται σιδηροδρομικώς στο σημείο εκτόξευσης. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του εργοστασίου και του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ περνά από μια σήραγγα, κάτω από τα Βραχώδη Όρη. Αυτή η σήραγγα περιορίζει το μέγεθος των δεξαμενών στο πλάτος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων. Έτσι, το πλέον εξελιγμένο μεταφορικό μέσον του κόσμου, το διαστημικό λεωφορείο, εξαρτάται από το φάρδος του κώλου ενός αλόγου. Οι τεχνικές προδιαγραφές και η γραφειοκρατία είναι αθάνατες! Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να κρατάτε στα χέρια σας παράξενες προδιαγραφές και θα αναρωτιέστε ποιος κώλος τις επινόησε, θα έχετε θέσει το σωστό ερώτημα. Τώρα λοιπόν γνωρίζεις !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonsoda 27 Report post Posted December 8, 2008 Απλά άψογο! Ψηεερς Quote Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 12, 2008 Το περιοδικό New Scientist μας προκαλεί να δούμε τις... Snowflakes as you've never seen them before Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted December 12, 2008 φοβερο!!!!!!! πανω σε τετοια κανουμε σκι; ειναι ακριβως ετσι τα σχεδια η στο περιπου; Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites