Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Το διάβασα στο internet...

Recommended Posts

Μέχρι πρόσφατα είχα ανάμεσα στις επαφές μου στο msn και το ρομποτάκι της encarta, στο οποίο μπορούσες να κάνεις ερωτήσεις για διάφορα θέματα. Σήμερα παρατήρησα ότι η συγκεκριμένη επαφή χάθηκε. Μια σύντομη αναζήτηση στο google μου έδωσε την εξήγηση:

untitled497.jpg

(link)

Make Parnassos Great Again!

Σας μεταφέρω αυτούσια δημοσίευση από άλλο φόρουμ. Να προσέχετε στο κέντρο της Αθήνας.

Κυριοι /ες εχουμε καταντησει chicago πλεον ακομη κι εδω στην Ελλαδα και ετσι οπως δειχνουν τα πραγματα οδευουμε απο το κακο στο χειροτερο με την οικονομικη κατασταση που επικρατει. !!

Σας διηγουμαι ενα περιστατικο που μου συνεβη ξημερωματα του περασμενου Σαββατου επστρεφοντας στο σπιτι μου επειτα απο επαγγελματικη μου εξοδο.

Ξημερωματα Παρασκευης προς Σαββατο ωρα 01:25 π.μ.

========================================

Επειτα απο επαγγελματικο δειπνο και ποτο κατευθυνομαι στον ιδιωτικο χωρο σταθμευσης που εχω αφησει το αυτοκινητο μου κοντα στο συνταγμα. Πληρωνω το αντιτιμο της σταθμευσης και αναχωρω με προορισμο το σπιτι μου. Κινουμε λοιπον στην Φιλλεληνων στο

συνταγμα με κατευθυνση την Λ.βουλιαγμενης.

Η κινηση δεν ειναι πολλη παρ'αυτα υπαρχουν αρκετα οχηματα γυρω μου. Μεσα σε ολα αυτα 2 μοτοσυκλετες τις οποιες και βλεπω απο τον καθρεφτη να κινουνται κανονικοτατα. Ανευ σημασιας γεγονος.

Εξακολοθυω να κινουμαι στην λωριδα μου πλεον στην Αμαλιας λιγο πριν τις στυλες του Ολυμπιου Διος με περιπου 50/60 χιλιομετρα οταν μια

μοτοσικλετα εκ δεξιων μου - ΜΕ 2 ΑΝΑΒΑΤΕΣ - (μια απο τις προαναφερθησες) περνωντας με απο δεξια μου ακουμαπει τον εξωτερικο καθρεφτη.

Ζημια δεν εγινε ωστοσο ανοιγω τα παραθυρο να τον σταματησω μια και ο τυπος ακουμπωτνας τον καθρεφτη μου γυρισε και με κοιταξε.

Πριν καν το τζαμι να κατεβει εξ'ολοκληρου ωστε να του μιλησω ακουω εναν εκκωφαντικο θορυβο και σε κλασματα του δευτερολεπτου ολο το τζαμι του οδηγου ειναι θρυψαλλα και εχει πεσει πανω μου με αποτελεσμα να εχουν μπει κρυσταλλα στα ματια μου. Προς στιγμην τυφλωθηκα λοιπον. Η ακαριαια μου αντιδραση (ισως και λανθασμενη, δεν εχω ξαναβιωσει κατι παρομοιο), ειναι να πατησω φρενο και να ακινητοποιηθω στην δεξια μερια του δρομου. Μεχρι να ανοιξω τα ματια μου στα οποια σημειωτεων εχω ακομα κρυσταλλα, για ανα καταλαβω τι εγινε, αισθανομαι ενα χερι να με τραβαει απο τα μαλλια εξω απο το αυτοκινητο εχοντας κολλησει στον λαιμο μου ενα μαχαιρι.

Ανοιγοντας τα ματια μου ακουω μια φωνη (με σπαστα ελληνικα) να μου λεει:

- Φερε οτι λεφτα εχεις!!

Την ιδια στιγμη ενας αλλος τυπος ανοιγει την πορτα του συνοδηγου εισβαλει στην κυριολεξια μεσα στο αυτοκινητο και ανοιγει το

ντουλαπακι του συνοδηγου για να δει αν εχο κατι πολυτιμο εκει. Βλεπει ομως το τσαντακι μου στο πισω καθισμα οπου και το παιρνει οπως ειναι!! Οι Δυο μοτοσυκλετες ηταν σταματημενες μπροστα απο το αυτοκινητο και αναμενες με τους οδηγους σε ετοιμοτητα. Αυτο το επαθα απο τους συνεπιβατες αυτων. Πισω απο το αυτοκινητο υπαρχει αλλη μια μοτοσυκλετα σταματημενη. Η οπισθοφυλακη τους προφανως.

Να σημειωθει οτι οι μοτοσυκλετες ηταν steet, μεγαλου κυβισμου και χωρις πινακιδες απ'οτι ειδα μετα. Οι επιβατες ολοι με κρανη και γαντια καθως και χοντρα μπουφαν. Μαλλον μοτοσυκλετας...

Εχοντας στην κατοχη τους το τσαντακι μου ηδη λοιπον με το ιδιο λοστο που εσπασαν το τζαμι μου τρωω μια στο στερνο. Αυτο ηταν... Λυγισα τελειως!! Η αναπνοη μου κοπηκε και ενοιωσα οτι εχασα το φως μου...

Μεχρι να προλαβω να συνελθω (περασε και ενα τεταρτο) οι κυριοι την ειχαν κανει φυσικα κι εγω τραβιεμαι ακομα. αυτα που μετραω λοιπον ειναι

ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

===============

- Σπασμενο τζαμι οδηγου

- σκισμενη ταπετσαρια πορτας

- σπασμενο το πλαινο ντουλαπακι

- ενα τσακισμενο κωλονακι παρ-μπριζ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

=======================

- τσανατκι

- κλειδια οικιας / δευτερα κλειδια αυτοκινητου

- ταυτοτητα

- διαβατηριο

- διπλωμα

- ενα blackberry

- 300 ευρω

- πορτοφολι

- πιστωτικες καρτες

- βιβλιαρια λογαριασμων

- επαγγελματικο εγγραφα.

Ολο το σαββατοκυριακο τραβιεμαι στα αστυνομικα τμηματα για καταθεσεις σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση (ακομα δεν το εχω ξεπερασει), και να βγαλω ολα μου τα χαρτια εξ'αρχης. Σε συζητηση που ειχα με τον διοικητη του αστυνομικου τμηματος δεν ειμαι μεμονομενο περιστατικο. Ειναι νεο

κολπο που εδω και ενα μηνα φαινεται να εχει γινει μοδα στην περιοχη του κεντρου. 2 παθωντες κλαινε και τα οχηματα τους καθως οι κλεφτες πηραν και αυτα κατα την αποχωρηση τους.

Θεωρησα καλο να το γραψω οχι για συμπαρασταση αλλα για να σας ενημερωσω και να τονισω τα ματια σας ανοιχτα απο δω και περα. Διανυουμε δυσκολες εποχες και καποιοι για 300 ευρω θα σκοτωναν κιολας!!

Σχόλιο: Τις περασμένες κάποιος επί της Αχαρνών μου ανάφερε επίσης , για άλλους λόγους, ότι έχουμε γίνει Chicago. Μάλλον ; )

Συμπληρωματικά, καλό είναι να προσέχουμε γενικότερα και τις γειτονιές…… ξέφραγο αμπέλι έχουμε γίνει……. Χωρίς τις γιαγιάδες-θείες που κάθονταν στους κήπους-βεράντες και χάζευαν την κίνηση -à face control της εποχής !!!

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Ευχαριστουμε τα μελη για την ενημερωση, ειναι καλο να γνωριζουμε καποια πραγματα, σωστα εστω και αν καποιες φορες η ενημερωση μπορει να πραπλανει!

Την Καλημερα μου σε ολους σας

Δημητρης

Δεν συμφωνώ απολύτος αλλά................

Πιστευω οτι ειναι πολυ εγωιστικο, αλλα απο την αλλη σε τετοιου ειδους καταστασεις πρεπει να ειμαστε ολοι ενωμενοι, και να μην κοιταμε μονο την καμπουρα μας!

Eνα γράμμα με ιδιαίτερο χιούμορ

Αναδημοσιεύουμε και σας παρουσιάζουμε ένα γράμμα που έστειλε μια 96άχρονη γυναίκα σε μια Τράπεζα. Ο Διευθυντής της Τράπεζας που το έλαβε το βρήκε τόσο διασκεδαστικό, που το δημοσίευσε στην εφημερίδα «New York Times».

«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.

Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.

Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς, θα κάνω τις συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς. Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς. Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.

Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σελιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι΄ αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα. Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο Υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου. Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα - τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να σας αντιγράψω.

Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:

1. Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε.

2. Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε.

3. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί.

4. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που κοιμάμαι.

5. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί η φύση.

6. Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι.

7. Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω.

8. Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7.

9. Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο. Κατόπιν θα μπείτε σε αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική. Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.

Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.

Η ταπεινή σας πελάτισσα

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

ωραιο βιντεακι

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Από την ομιλία του Ιαβέρη στη Ερμούπολη σε ένα άδειο (αδιάφορο) ακροατήριο:

1) Ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα έπεσε πάνω στην κολώνα της μπασκέτας ο μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; Ε;

Με τέσσερα (4) χιλιόμετρα την ώρα. Και έμεινε ανάπηρος, παραπληγικός.

Οταν λοιπόν το παιδί σας στέκεται λυμένο και όρθιο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και φρενάρετε ή τρακάρετε με περισσότερα από 4 χ.α.ω., ξέρετε τί είναι πιθανό να γίνει; Και πόσο συχνά πάτε με 4 χ.α.ω.; Και πόσο συχνά ο απέναντί σας πάει επίσης με 4 χ.α.ω.;

2) Οταν ένα ΙΧ κινείται με 50 χ.α.ω. και τρακάρει σε σταθερό σημείο (κολώνα) ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσει ο επιβάτης που δε φοράει ζώνη στο ταμπλώ; Με δύναμη 3 τόνων. Μπορείτε εσείς να σηκώσετε 3 τόνους; Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει κάπου 240 κιλά... Είμαστε λοιπόν τόσο ηλίθιοι; Ναι είμαστε. Αλλά αν ρωτήσεις γύρω σου, όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν να "οδηγάνε". Ρε δεν πάμε στο διάολο, λέω εγώ.

3) Όταν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη ασφαλείας (αλήθεια πόσοι από τους πίσω επιβάτες φοράνε ζώνη; ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσουν πάνω στους μπροστινούς; Τα ίδια, με 3 τόνους. Ε, λοιπόν τί νόημα έχει να φοράει ο μπροστινός επιβάτης ζώνη ασφαλείας, άμα δε φοράει ο πίσω;

4) Οταν η μαμά κρατάει το αγγελούδι της στην αγκαλιά, καθισμένη στο μπροστινό κάθισμα, ξέρετε με πόση δύναμη θα το συνθλίψει πάνω στο ταμπλώ, αν γίνει ατύχημα με μόλις 50 χ.α.ω.; Ε, τώρα πια ξέρετε. Με 3 τόνους. Θα βάζατε το παιδί σας να το συνθλίψει ένα φορτηγό 3 τόνων; Οχι; Ε, γιατί το κρατάτε στην αγκαλιά; Και μή μου πείτε ότι θα το συγκρατήσετε...

5) Λέει ο Ελληνας που τα ξέρει... όλα: "Αμα δε φοράω κράνος, βλέπω καλύτερα και στο κάτω κάτω μόνο τον εαυτό μου βλάπτω". Αλήθεια; Κλαμένος και μυξωμένος, πέρα από αηδία είσαι και σκέτη τύφλα. Την τύφλα σου δε βλέπεις. Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Αν πηγαίνεις με :o χ.α.ω και φας τη μέλισσα στη μούρη, δεν είναι πιθανό να προκαλέσεις ατύχημα; Και ποιός θα φταίει τότε; Βλέπεις λοιπόν που το κράνος δεν είναι μόνο "δική σου υπόθεση";

6) Εχετε δει κάποιους πιτσιρικάδες με φτιαγμένα παπιά που έχουν (για μόδα; δεν ξέρω) ημιφορεμένο το κράνος, δηλ. το ακουμπάνε μέχρι το μέτωπο, κάπως σαν την περικεφαλαία του Περικλή; Θα το έχετε δει, δε μπορεί. Το ξέρετε ότι είναι χειρότερο από το να μή φοράνε καθόλου κράνος; Κι αυτό γιατί το ακουμπισμένο σαν περικεφαλαία κράνος σε πιθανή πτώση μπορεί να τραυματίσει τον αυχένα και να είναι αυτό η αιτία που θα αφήσει τον αναβάτη ανάπηρο. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που φοράει μεν το κράνος του αλλά το έχει λυμένο. Αμα είσαι λοιπόν

τόσο ανόητος και έχεις το κράνος για περικεφαλαία ή το έχεις λυμένο, καλύτερα χωρίς κράνος, τόνισε ο Ιαβέρης.

7) Ξέρετε ότι πολλοί γονείς προσπαθούν οι ίδιοι (εν αγνοία τους βέβαια) να στείλουν τα παιδιά τους στον τάφο; Δείτε πώς.

Πραγματικό γεγονός σε ελληνικό νησί.

Ο γιός συλλαμβάνεται μέσα στη νύχτα με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, χωρίς κράνος και χωρίς δίπλωμα από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί παίρνουν μέσα στη νύχτα τηλέφωνο στο σπίτι του νεαρού και ειδοποιούν τους γονείς του. Το επόμενο πρωί πέφτουν από τον πατέρα τηλεφωνιές σε "παράγοντες" του τόπου και η κλήση σβήνεται και το θέμα είναι "λήξαν". Είναι όμως; Σε λίγο καιρό ο νεαρός σκοτώνεται με τη μηχανή χωρίς να φοράει κράνος. Τί έκανε ο πατέρας; Εδωσε το χείριστο παράδειγμα στο γιό του. Με τη στάση του τού είπε: "Δεν είναι κακό να

οδηγούμε ενάντια στον ΚΟΚ, αρκεί να είμαστε σε θέση να μην τρώμε πρόστιμο και ποινές". Οταν ο πατέρας επιδεικνύει τη ... δύναμή του σβήνοντας την κλήση του γιού που οδηγεί χωρίς δίπλωμα, του "δείχνει" με ποιόν τρόπο πρέπει να πορεύεται στη ζωή. Γλύφοντας, παρακαλώντας και κοροϊδεύοντας τον ίδιο σου τον εαυτό και τους άλλους. Η παιδεία, επέμεινε ο Ιαβέρης, αποκτάται μέσα από το σπίτι. Το παράδειγμα των γονιών είναι το πιο ισχυρό παράδειγμα. Αλλά οι περισσότεροι γονείς είναι οι ίδιοι κάκιστα παραδείγματα.

:blink: Τί είναι για την ελληνική πολιτεία πιο κακό; Το να αποπειραθείς να κλέψεις λεφτά από μία τράπεζα ή το να αποπειραθείς να δολοφονήσεις κάποιον;

Ε, λοιπόν πιο κακό είναι το πρώτο. Δείτε γιατί:

-Αμα σε πιάσουν να κλέβεις μια τράπεζα, θα πας κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια.

-Αμα περάσεις με κόκκινο (άρα στην ουσία άμα αποπειραθείς να σκοτώσεις κάποιον άλλο που περνάει με πράσινο) πληρώνεις πρόστιμο 700 ευρώ. Κι άμα "τα έχεις τα φράγκα" και πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, σου κάνουν ΕΚΠΤΩΣΗ 50% και πληρώνεις 350 ευρώ.

Αμα πας να κλέψεις λοιπόν, πας φυλακή. Αμα πας να σκοτώσεις, πληρώνεις και με έκπτωση.

Μή γελάτε, εμάς αφορούν αυτά.

9) Αλλά η ελληνική πολιτεία έχει μακρά θητεία στην υποκρισία. Τη μέρα που ψηφιζόταν ο νέος ΚΟΚ, ένα κανάλι την είχε στήσει στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Σχεδόν κανένας βουλευτής δε φορούσε ζώνη....

Και πήγαιναν να ψηφίζουν για να πάει το πρόστιμο για τη ζώνη στα 350 ευρώ!

Με έκπτωση 50%, αν πληρώσεις σε 10 μέρες, βεβαίως....

10) Να πάμε και στην Ελληνική Αστυνομία;

Πόσες φορές έχετε δει αστυνομικό να φοράει ζώνη ασφαλείας στο περιπολικό; Μάλλον ποτέ ή σπάνια.

Δηλ. αυτός που σου δίνει πρόστιμο για μη χρήση ζώνης είναι ο ίδιος παράνομος. Τί να λέμε τώρα;

11) Ας δούμε όμως και το θέμα της συνήθειας. Κάθε μέρα σκοτώνονται περίπου 3 άνθρωποι από τροχαίο. Πλήρης απάθεια. Το θεωρούμε σαν κάτι φυσικό.

Οταν όμως σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη, όλοι μιλούσαν για "εθνική τραγωδία". Μα αφού σε 7 μέρες θα έχουμε πάλι συμπληρώσει άλλους 21 νεκρούς σε τροχαία! Κάθε εβδομάδα 21 άνθρωποι (νέοι ως επί το πλείστον) σκοτώνονται στους δρόμους. Αλλά είπαμε, το έχουμε ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. Μόνο άμα είναι μαζεμένοι σε ένα τροχαίο 21 νεκροί ιδρώνει λίγο τ' αυτί μας. Αλλιώς, χεστήκαμε.

12) Αλλά ας το πάμε και παραπέρα. Πόσοι κάηκαν στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007; :P άνθρωποι. Και πάλι ο κοιμισμένος στον καναπέ του Ελλην, ξύπνησε από το μόνιμο λήθαργό του και μίλησε για "εθνική τραγωδία". Οι 2.500 νεκροί κάθε χρόνο στα τροχαία τί είναι; Έχει διαφορά ένας άνθρωπος που καίγεται από έναν που σκοτώνεται σε τροχαίο; Για πείτε μου;

Και κλείνει την κουβέντα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ερμούπολης ο Ιαβέρης, ζητώντας να μή χειροκροτήσουμε (γιατί τα χάλια μας δε θέλουν και χειροκρότημα) και ανακοινώνοντάς μας ένα ουσιαστικό και βαρύ σα σίδερο "Καληνύχτα σας".

........και εις άλλα με υγεία

Chacaltaya(Aymara for "cold road") is a mountain range in Bolivia with an elevation of 5,421 meters (17,785 ft) and a view of Lake Titicaca in the distance. Over :P percent of Chacaltaya's glacier – which was as old as 18,000 years – melted between 1987 and 2007 and in early 2009 it finally disappeared. The glacier was one of the highest glaciers in South America, located about 30 kilometers (19 mi) from La Paz, near Huayna Potosí mountain. It was one of the glacial ranges to decrease markedly in size due to climate change.

Ski area

The glacier on Chacaltaya served as Bolivia's only ski resort. It was the world's highest lift-served ski area, the northernmost ski area in South America as well as the world's most equatorial. The rope tow, the very first in South America, was built in 1939 using an automobile engine; it was notoriously fast and difficult, housed in the site's original clapboard lodge and is now inoperable. The road to the base of the 200-meter (660 ft) drop is reached by a narrow road, also built in the 1930s. Because it is too cold to ski in the winter, the lift operated exclusively on weekends from November to March, making Chacaltaya the only ski resort in South America to have a ski season corresponding to that of North America. The site was developed and operated by the Club Andino Boliviano, though increased global warming has diminished the annual snowfall and eliminated the glacier. As of 2009, skiing is restricted to a 600-foot (180 m) stretch that sometimes receives sufficient snowfall for a run

Observatory

Located at 5,220 meters (17,100 ft), the Chacaltaya Astrophysical Observatory (Observatorio de Física Cósmica) is operated in collaboration with other universities worldwide. It is an important site for gamma ray research.[4]

απο την wikipedia

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

D.C.A. - ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΛΛΑ...

Ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!! Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του πνέυμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών όγκων πάνω από 70%!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

video

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;;;

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ......!

(μόλις ήρθε στο mail μου.....!Ποτέ δεν ξέρεις.......! :P )

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

http://info.cancerresearchuk.org/news/behi...eheadlines/dca/

Τετοια θαυματουργα φαρμακα εχουν διαφημιστει απο τοτε που θυμαμαι... :P Δυστυχως, μετα απο κλινικες ερευνες...οι ελπιδες ξεφουσκωσαν.

Το DCA θα δοκιμαστει σε κλινικες ερευνες και θα δουμε. Προς το παρον, οσοι γραφουν αυτα που γραφουν, εκμεταλλευονται τον ανθρωπινο πονο και απελπισια για τους δικους τους σκοπους.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αν θέλετε να δείτε τους αστυνομικούς που περιπολούν την πόλη Palm Bay στη Florida, πρέπει να κοιτάξετε ψηλά. Για την ακρίβεια θα τους δείτε να πετούν με τα αλεξίπτωτα τους, στο πλαίσιο της Operation Soar (Επιχείρηση Πετώ Ψηλά σε ελεύθερη μετάφραση).Είναι η πρώτη τέτοια αστυνομική επιχείρηση που εγκαινιάζεται στον κόσμο, αλλά όπως λένε οι αξιωματούχοι της εκεί αστυνομίας, δεν τους φοβίζουν οι νεωτερισμοί. Άλλωστε η περιπολία από αέρος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική καθώς από ψηλά έχει κανείς πολύ καλύτερη θέα και μπορεί να εντοπίζει με μεγαλύτερη επιτυχία, ληστείες, κλοπές αυτοκινήτων, αγνοούμενους κ.ο.κ.Αν και δεν είναι η βασική τους αποστολή θα συμμετέχουν επίσης σε επιχειρήσεις διάσωσης, στη φωτογράφιση τόπων, όπου έχουν τελεστεί εγκλήματα, θα μπορούν να επεμβαίνουν γρήγορα και αποτελεσματικά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ? ακόμη θα ψάχνουν μήπως εντοπίσουν κάποιον καρχαρία στις παραλίες της πόλης.

Skiing in US down 5.5 percent this year

PORTLAND, Maine (AP) — The economy may have fallen off a cliff last year, but the ski industry's drop was a lot more gentle.

Preliminary figures show there were 57.1 million visits to ski slopes across the country during the past winter, a 5.5 percent decline from the record 60.5 million visits the year before.

It could've been worse without favorable weather in most parts of the country that helped offset the slumping economy, the National Ski Areas Association said Friday.

The figures were released as ski executives attended the association's annual convention and trade show in Florida, where spokesman Troy Hawks said many ski managers felt they had dodged a bullet.

"The positive thing is that it was a fairly strong snow year," Hawks said. "Many of the resorts said they would probably rather have a bad economy and a good snow year, versus a good economy and a bad snow year."

In Maine, the recession didn't appear to deter too many skiers, said Will Tole, 27, of Gorham. Those who love skiing found a way to stash some money to go, he said.

"People will always put money aside to do something that they love to do, to have a release from the daily grind. If that's skiing, and it is for a lot of people, that's what they do. They make sure they have money to do the things they love," Tole said.

Those suffering the most from the economic meltdown were destination resorts, many of which reported fewer overnight visits and shorter stays, the ski association said. By contrast, many day-ski areas near large cities benefited from skiers who chose to ski closer to home.

The announcement noted that the season was the fifth-best on record and the total visits were 400,000 above the 10-year average of 56.7 million.

Still, some regions fared better than others.

The Southeast, with the smallest share of the business, was the only region to see an increase in visits, which were up nearly 2 percent. By contrast, resorts in the Rockies, the Pacific West and the Midwest saw declines in the 7 to 8 percent range. The Northeast was down about 2 percent.

Greg Sweetser of the Ski Maine Association said the region's numbers could've been stronger if early snow had continued through the season. "In March and April it never snowed, and we didn't quite make our numbers for those months," he said.

Overall, average snowfall was down 10 percent from last season's abundant levels. The Southeast posted a 31.2 percent increase in snowfall, and the Midwest was up 1.1 percent, while the Northeast was down 10 percent, the Pacific West dropped 10.2 percent and the Rocky Mountain region fell 14.2 percent.

As for the coming ski season, industry officials offered mixed reviews. An early indicator of skier enthusiasm will be the sales of season passes, Hawks said. Many season passes were sold last summer before the stock market took its big dive, he noted.

Copyright © 2009 The Associated Press. All rights reserved.

Πηγή:

http://www.google.com/hostednews/ap/articl...tosACwD986SOE84

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!!

USED … Το πρώτο cafe bar με οικολογική συνείδηση

Το ''Used'', το πρώτο cafe bar με οικολογική συνείδηση στον ολοκαίνουργιο πεζόδρομο στο κέντρο του Χαλανδρίου είναι γεγονός! Μια … εναλλακτική μορφή διασκέδασης που εγκαινιάζει ένα νέο lifestyle.

Χαρούμενα χρώματα, όπως αυτά που θα θέλαμε να κυριαρχούν στην πόλη… Μουσική, όπως αυτή που θα θέλαμε να πλαισιώνει το soundtrak της ζωής μας… Ατμόσφαιρα, όπως αυτή που θα θέλαμε να κυριαρχεί στις καθημερινές μας σχέσεις…

Στο ισόγειο απολαμβάνετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Ο πρώτος όροφος λειτουργεί ως αίθουσα τέχνης φιλοξενώντας εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κόμικς ενώ προσφέρεται για εκδηλώσεις και prive party. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα τέχνης διατίθεται σε νέους καλλιτέχνες δωρεάν.)

Το καλοκαίρι, η βεράντα με τους χτιστούς καναπέδες και τις μυρωδιές από γιασεμί, αγιόκλημα, λεβάντες και βασιλικούς υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε μαγικούς προορισμούς…

Όσο για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του USED, αυτές εντοπίζονται τόσο σε διακοσμητικά στοιχεία (τραπέζια από ρόδες αυτοκινήτων, σκαμπό από κορμούς δέντρων, πάσα από παλιά παράθυρα και φελλό… ) όσο και σε θέματα λειτουργίας (χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης, ανακύκλωση γυαλιού / χαρτιού, διανομή εντύπων με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση του κοινού κ.α.)

Το USED δεν ανακυκλώνει τη διασκέδαση... την ανανεώνει!

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid...214&cid=153

Ηράκλειο Αττικής!!!!!!!

Τάδε έφη........ Βαυαρία!!!!!!!!!

On May 20, 2009, The North Face® athlete and Korean alpinist Park Young Seok reached the summit of Mount Everest by creating a new route up the mountain’s southwestern face. Park is the first alpinist to reach Everest’s summit through a southwestern route in more than 20 years and only the third known to have successfully opened a path on that side of the mountain.

Known as “the roof of the Earth,” the southwestern side of Mt. Everest is the most perilous part of the world’s highest mountain. Park and his team began their expedition to reach Everest’s 8,850-meter (29,035-foot) summit on March 19. The team plans to return to Korea and give a presentation about their expedition in June.

n addition to his success on Everest, Park was the first person to climb all 14 of the Himalayas’ 8,000-meter peaks. He has also accomplished the “Seven Summits,” reaching the highest point on each continent, and has reached the North and South Poles, setting several world records in the process.