AKIS-AIGIO 0 Report post Posted February 25, 2008 ...ήμουν δέκτης αλλά και πομπός, διότι μετά μας ακούγανε και οι απέναντι....!!!!!! ...συγκεκριμένα ο Akis-Aigio (πιθανόν και άλλοι, αύριο θα μάθουμε...), με άκουσε από το πάρκινγκ των 1750 !!!!, που είναι βυθισμένο, και η οπτική επαφή είναι μηδαμινή ακόμα και με το bowl των Κελλαριών ............. ....(τι συμβαίνει άραγες; ).... ..φοβερός Jarre.....όντως ταιριάζει.... ηλεκτρονική μουσική..... Απίστευτο κι όμως αληθινό. Φόρτωνα τα πέδιλα στο αμάξι κατά τις 3 η ώρα το μεσημέρι και άκουσα πεντακάθαρα τον Elgreco να καλεί τον mainalo. Εχω ένα απλό pmr του 0,5 βατ αξίας 40€ όπου το manual του δίνει το πολύ 6χλμ εμβέλεια στην ευθεία και χωρίς εμπόδια. Να προσθέσω ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπήρχαν εκπομπές, χωρίς όμως καθαρό σήμα, μέχρι την διασταύρωση του Αθηναϊκού. Πιστεύω στην εξήγηση του panpanou….ΘΑΥΜΑ. Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted February 25, 2008 Είδατε τελικά πόσο κοντά είναι τα 2 χιονοδρομικά; Ένας αναβατήρας λοιπόν και τσουπ συνδέουμε Γεροντόβραχο με Νεραϊδοράχη. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 25, 2008 Είδατε τελικά πόσο κοντά είναι τα 2 χιονοδρομικά; Ένας αναβατήρας λοιπόν και τσουπ συνδέουμε Γεροντόβραχο με Νεραϊδοράχη. Καί χωρίς ενδιάμεση πυλώνα Quote Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted February 25, 2008 και προφανώς, θα είναι εξαθέσιο αποσυμπλεκόμενο (από το ΧΚΠ μέχρι τα μισά του Κορινθιακού θα 'ναι φτιαγμένο από την POMA και απο 'κει και πέρα από τη Doppelmayr......... ) ...τα χιονοδρομικά θα βγάζουν ενιαία κάρτα lift............. ...και στο τέλος θα ακούγονται συζητήσεις του στύλ: ''που θα πάτε να φάτε;;; εμείς στην Αμφίκλεια αα, εμείς θα φάμε στα Καλάβρυτα'' επιστροφή στο μέλλον........... Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 25, 2008 Διευκρίνηση. Το TTi βγάζει 5Watt, όχι Ο,5 όπως τα κοινά PMR. Από κορυφή Οδυσσέα έχω ξαναμιλήσει με Στύγα και μάλιστα τότε είχαμε αμφίδρομη επικοινωνία (τώρα μόνο με ακούγατε), αλλά είχαμε και στις δύο άκρες kenwood TH-F7 με πολύ καλύτερη κεραία από PMR. Θυμάμαι επίσης ότι είχαμε δοκιμάσει και τα όρια του σήματος. Στα 5 βατ μιλούσαμε με 9/9, ενώ στο low (0,10W) είχαμε 3/9 μπάρες. Γενικά το καθαρό line of sight δίνει εντυπωσιακή εμβέλεια. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted February 25, 2008 .....αφού βρε Χρήστο κάποιοι απάντησαν πίσω και τους ακούγαμε....(Καλάβρυτα μας ακούτε; κτλ κτλ) ...επίσης, άκουσαν η Ελένη (Jazz) και ο Άκης (Aigio), που βρίσκονταν αλλού, και έχουν PMR 0,5 watt.... ...εκτός αν το δικό σου (5 watt) ήταν η ''γέφυρα'', προκειμένου να μας ακούσουν και οι υπόλοιποι..... Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 25, 2008 Πάντως εγώ δεν άκουγα Καλάβρυτα. Το κατηραμένο TTi είναι εξαιρετικός πομπός, αλλά κακός δέκτης. Για αυτό ψάχνομαι για κάτι καλύτερο. Υπάρχει όμως; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted February 25, 2008 και λάβετε υπ όψιν σας ότι ο Άκης άκουσε στα 1750 στο πάρκινγκ, που είναι σε γούβα και χωρίς οπτική επαφή με τα Καλάβρυτα. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted February 25, 2008 Το κατηραμένο .... .... μυστήριον δεν επελύθη ..... (ήσασταν η τελευταία μας ελπίς διά μίαν ορθολογικήν θεώρησιν του φαινομένου ..... τώρα πλέον έχομεν εναποθέσει τας τύχας μας είς τας χείρας του Ελεήμονος .....) Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted February 25, 2008 ...συγκεκριμένα ο Akis-Aigio (πιθανόν και άλλοι, αύριο θα μάθουμε...), με άκουσε από το πάρκινγκ των 1750 !!!!, που είναι βυθισμένο, και η οπτική επαφή είναι μηδαμινή ακόμα και με το bowl των Κελλαριών ............. ....(τι συμβαίνει άραγες; ).... ...το βασικότερο Φώτη.... ...ΤΟ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΠ'ΟΛΑ......... ..προφανώς γίνονταν μετάδοση μέσω του Λάππα....... Δλδ, ο Άκης άκουγε Καλάβρυτα, επειδή ο Λάππας άκουγε καλάβρυτα και ο άκης άκουγε Λάππα.....(επιστημονική προσέγγιση... ).... ...τεσπα, μάλλον δε βγάζουμε άκρη...... Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο Χρ. Λάππας έχει πολύ δυνατά PMR's.... Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted February 25, 2008 Δλδ, ο Άκης άκουγε Καλάβρυτα, επειδή ο Λάππας άκουγε καλάβρυτα και ο άκης άκουγε Λάππα.....(επιστημονική προσέγγιση... ).... προσπαθώ να σκεφτώ μιά επιχειρηματική εκμετάλλευση της παραπάνω διαπίστωσης ...... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted February 25, 2008 ...καλά καλά.... εγώ πάω να βγάλω στη φόρα το όγδοο θαύμα και 'σύ χαβαλεδιάζεις....... Η επιστήμη σήκωσε πρός στιγμή τα χέρια ψηλά, αλλά τώρα τα ξανακατέβασε........ vote ChLappas ------> RadiOperator of the year Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted February 25, 2008 Λες να επηρεάζουν οι κατευθυντηκές κεραίες (drums) της κινητής τηλεφωνίας που μερικές είναι στραμμένες προς τα εκεί..; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted February 25, 2008 Νομίζω πως ένα πολύ καλό ρεπορταζ που θα περιλαμβάνει έρευνα προς πάσα κατεύθυνση των αναφερομένων ως ανεξήγητων συνομιλιών, θα έκανε πάταγο σε εκπομπή του χαρδαβέλα Ίσως κάποιοι που θα μάθουν για όλα αυτά να σκεφτούν να κατασκευάσουν τεράστια πιάτα-δέκτες σε καλάβρυτα και παρνασσο για λήψη εξωγήινων σημάτων ΥΓ τώρα ήρθε η ώρα να κλείσω τη μουσική... Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted February 25, 2008 ...το βασικότερο Φώτη.... ...ΤΟ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΠ'ΟΛΑ......... ..προφανώς γίνονταν μετάδοση μέσω του Λάππα....... Δλδ, ο Άκης άκουγε Καλάβρυτα, επειδή ο Λάππας άκουγε καλάβρυτα και ο άκης άκουγε Λάππα.....(επιστημονική προσέγγιση... ).... ...τεσπα, μάλλον δε βγάζουμε άκρη...... Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο Χρ. Λάππας έχει πολύ δυνατά PMR's.... Εκτός……εκτός λέω EΑΝ…….κάποιο μέλος του snowclub…ήταν με βάρκα στην μέση του Κορινθιακού και έκανε τσαπαρί για καμιά τσιπούρα , σε συνδυασμό με κάποιο άλλο πάλι μέλος, το οποίο, λόγω της καλής ανοιξιάτικης ημέρας, το έριξε στα ουζάκια στην Ιτέα. Οπότε….να η γέφυρα που ψάχναμε. Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 25, 2008 mac τα uhf kai vhf η διαμορφωση τους ειναι fm (εχουν και usb διαμορφωση αλλα σε αλλα μηχανακια) γιαυτο και ειπα τα fm περιεργα στη διαδοση Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted February 25, 2008 Νομίζω πως ένα πολύ καλό ρεπορταζ που θα περιλαμβάνει έρευνα προς πάσα κατεύθυνση των αναφερομένων ως ανεξήγητων συνομιλιών, θα έκανε πάταγο σε εκπομπή του χαρδαβέλα Ίσως κάποιοι που θα μάθουν για όλα αυτά να σκεφτούν να κατασκευάσουν τεράστια πιάτα-δέκτες σε καλάβρυτα και παρνασσο για λήψη εξωγήινων σημάτων ΥΓ τώρα ήρθε η ώρα να κλείσω τη μουσική... .....και αν δε καταφερει τιποτα ο Χαρδαβελας θα περασει απο το τουνελ της Νικολουλης απο κει μετα στη Δρουζα/Τατιανα και στις μεσημεριανες εκπομπες (αν και αυτες εχουν με ποιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουν πχ "Ο ΑΝΤΡΑς ΜΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΤΡΙΝΓΚΑΚΙΑ ".... Αν δεν καταφερουν τιποτα οι εγχωριοι παραπανω επιστημονες λες να φτασει η χαρη του μεχρη την Οπρα στην Αμερικα???? Λεω εγω τωρα.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted February 25, 2008 Πάντως εγώ δεν άκουγα Καλάβρυτα. Το κατηραμένο TTi είναι εξαιρετικός πομπός, αλλά κακός δέκτης. Για αυτό ψάχνομαι για κάτι καλύτερο. Υπάρχει όμως; Τελικά τό΄κανες πως τό ΄κανες,έφερες αναστάτωση. Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 25, 2008 χρηστο αν το δοκιμασεις με κεραια βασης θα παθεις πλακα η δικια του η κεραια μαλλον δεν εχει καλη απολαβη Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 25, 2008 Το ξέρω, Κώστα, αλλά ακριβώς επειδή είναι pmr, είναι σχεδιασμένο να αλλάζει δύσκολα. Δοκιμάσαμε μια πατέντα στο μαγαζί με αντάπτορα BNC και μεγαλύτερη κεραία, αλλά ο συνδυασμός παραήταν μεγάλος -και βαρύς- για το μηχάνημα και τα γούστα μου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted February 26, 2008 mac τα uhf kai vhf η διαμορφωση τους ειναι fm (εχουν και usb διαμορφωση αλλα σε αλλα μηχανακια) γιαυτο και ειπα τα fm περιεργα στη διαδοση ΟΚ δεν το ήξερα. Πάντως έχω να καταθέσω, ότι μου έχει τύχει να εγκαταστήσω πομπό VHF ισχύος 1 watt (σταθμός αναφοράς GPS) σε 300 m περίπου υψόμετρο στη Σκύρο και το σήμα του το έπιανα καθαρά μέχρι που μπήκα για καλά στο Στενό Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) και μπήκε μπροστά η Εύβοια. Βεβαίως στην περίπτωση η κεραία λήψης ήταν τοποθετημένη στον ιστό του καραβιού. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 26, 2008 Σημερα ακουγα δυο τυπακους, ο ενας στη Νικαια και ο αλλος στην Πετρουπολη (με 20W και 3W αντιστοιχα) να εχουν ξεσκισει τις συχνοτητες στο PMR (απο καναλι σε καναλι πηγαιναν και τους φταιγαν οι αλλοι με τα 'PMRακια' που τους παταγαν τη συχνοτητα και τους χαλαγαν το κουτσομπολιο Ακουγοντουσαν καμπανα παντως...Απο το marine VHF ακουω το Vessel Traffic System στην Αγια... καμπανα επισης. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted February 26, 2008 Λες να επηρεάζουν οι κατευθυντηκές κεραίες (drums) της κινητής τηλεφωνίας που μερικές είναι στραμμένες προς τα εκεί..; Όχι δεν επηρεάζουν. Επίσης είναι μικροκυμματικά links αυτά, και όχι κεραίες κινητής Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted February 26, 2008 Και πού το ξέρεις; (άσε λίγο μπας και έρθει ο Μολντερ και η Σκάλι..) εε, αυτά τα drums δεν είναι που "ενώνουν" τους σταθμούς ...της κινητής τηλεφωνίας; (..και τα άλλα τα όρθια παραλληλόγραμμα, για την επικοινωνία του σταθμού με τον χρήστη;..) Quote Share this post Link to post Share on other sites