Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
mihalis

Ερώτηση κρίσεως

Recommended Posts

Σχετικά με το παραπάνω ποστ του ΜΙΚ:

:arrow: Αυτά με τα custom πάτους και "γέμισμα" (αυτό δεν είναι το liner, το παπουτσάκι της μπότας?)

γίνονται στην Ελλάδα (χαχαχα, μην μου πείτε ότι γίνονται?)?

Πριν χρόνια είχα διαβάσει για τους πάτους σε ένα πολυσέλιδο άρθρο, ότι μπορείς με σωστούς πάτους να βελτιώσεις πολύ το σκι που κάνεις, ειδικά αν έχεις κάποιο πρόβλημα στην κατασκευή του ποδιού σου, πχ αν είσαι στραβοκάνης (επιστημονικός όρος αυτός :shock: ). Mε ψήνει, λοιπόν, κάτι τέτοιο, συν ότι έχω πολύ ευαίσθητα πόδια, θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι «στα μέτρα μου» (στο σκι κάνω πάντα 1-2 διαλείμματα για να βγάλω για 5 λεπτά τις μπότες μου γιατί δεν νιώθω καθόλου το πόδι μου ενώ τις μπότες τις έχω 6 χρόνια, δεν είναι σκληρές και δεν μου είναι μικρές).

Βέβαια και τα 150$ :shock: είναι κάπως πολλά, αλλά αν είναι να έχω σούπερ βελτίωση, χαλάλι.

:arrow: :?: Έχει κανείς custom footbeds και liners να μας πει τη γνώμη του? :?:

κοιταξε λιλη.τα τελευταια χρονια σχεδον ολες οι εταιριες εχουν βγαλει μοντελα στα οποια το εσωτερικο παπουτσακι μπορει να θερμανθει μα πιστολακια και να παρει το σχημα του ποδιου.εμενα αυτο με βοηθησε παρα πολυ.αλλοι το λενε thermofit,αλλοι custom fit................και παει λεγωντας....παλια αυτο γινοταν με την γεμιση foam ομως αυτο το κανανε σχεδον οσοι τρεχαν σε αγωνες και οχι ο πολυς κοσμος.

τωρα οσο για το fitting του εξωτερικου μερους δυσκολα θα βρεις στην ελλαδα κατι τετοιο(συνηθως αυτο ακομα κια στο εξωτερικο γινεται μονο σε αυτους που τρεχουν σε αγωνες).αν εχεις 6 χρονια τις μποτες σου θα σου προτεινα αγορασεις καινουριες γιατι ορισμενα υλικα εχουν αλλαξει τα τελευταια χρονια και θα σε βοηθησουν πολυ.μια καλη λυση ειναι και οι soft της rossignol που αβτι για σκληρα πλαστικα σε ορισμενα σημεια εχουν δερμα....για κοιταξε το λιγο.

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

Ρε παιδια καλα ολα αυτα που λέτε αλλα εμενα μου συνέβει κατι αλλο και αν μπορείτε να μου το εξηγήσετε σας παρακαλω...

Οταν αγόρασα τις μποτες μου ηταν πολύ καλες και μου ταιριαξανε πολύ καλα στο ποδι ("γάντι" θα έλεγα).Παρόλα αυτά τώρα πια το αριστερό μου πόδι απ την εξωτερική πλευρά μετα απο δυο-τρεις ωρες σκι εχει αρχισει και με ποναει πολύ.(Να φαντατειτε οτι εχει δημιούργηθει ενα μονιμο καρουμπαλάκι εκει και σκέφτομαι να πάω σε ορθοπεδικο).Πως γινεται οπως λέτε οσο περνα ο καιρος η μποτα να προσαρμόζεται καλυτερα τη στιγμη που εγω διαπιστώνω το αντιθετο?

Σημ.μποτες Flex 70

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Γρηγορης

With great mountains, comes great skiing!

τι μποτες ειναι?ναι πανε σε ενα ορθοπεδικο....μηπως απο την πιεση εβγαλες εκει κανενα καλλο(ουτε πως γραφεται δεν ξερω)?

παντως σιγουρα θελεις αλλες μποτες..ποσες φορες τις εχεις φορεσει?

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

AΛΛΕΣ ΜΠΟΤΕΣ??? :):o Τι ειναι αυτα που λες ρε Βαγγέλη???

Φετος πήρα τις μποτες και μάλιστα 250 Ευρω!Είναι οι ATOMIC CR 8 αν θυμάμαι καλα....(το CR).Τις φορεσα περιπου 12 φορες,δηλαδη σχεδον ολες τις φορές που πηγα για σκι (εκτος απο 2-3 που νοικιασα στην αρχή της σεζον).

Είναι φυσιολογικό μετά από ώρα σκι και γενικά άσκησης να "φουσκώνει" λίγο το πόδι και σε συνδυασμό με τον ιδρώτα που είναι εγκλωβισμένος να δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα στα πόδια. Γι' αυτό καλά είναι να κάνουμε και κανένα διάλειμμα μετά από κάποια ώρα σκι και να ξεκουμπώνουμε ή να βγάζουμε τις μπότες μας για λίγο.

Ίσως βέβαια να είσαι αρχάριος ακόμα (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) πράγμα που σημαίνει πως ίσως στην προσπάθεια σου να κάνεις σκι να ασκείς παραπάνω δύναμη στο πόδι από αυτή που χρειάζεται.

Υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που κατεβαίνουν σε παγκόσμια πρωταθλήματα με flex 90 ή 100, γι’ αυτό καλύτερα να βρεις το στυλ σου και ύστερα να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει.

Γενικά όπως σε όλα τα αθλήματα δεν υπάρχουν και στο σκι στάνταρ στον εξοπλισμό τόσο στεγανά που να μπορεί κάποιος να σε κατευθύνει σίγουρα για την αγορά του.

Πέρα από τα σωστά που λέει ο Στάθης στη δημοσίευσή του, να σημειώσω εδώ ότι: εάν παρόλο που θα ανοίξεις τα clips, θα αλλάξεις τη μικρορύθμιση, θα βάλεις εσωτερικό πάτο, άλλες κάλτσες και πάει λέγοντας ΠΑΛΙ η μπότα σε χτυπάει, τότε ναι Γρηγόρη θα αναγκαστείς να αλλάξεις μπότες :(

Εκτός αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις σκι πονώντας :shock:

Καλή τύχη, σε 200 και σήμερα θα μάθουμε...

Ο κάφρος του φόρουμ

Παναγιώτης

Υ.Γ. Βέβαια έχεις όλο το χρόνο να δώσεις πολύ περισσότερα λεφτά, να κάνεις εγχείρηση, να σου κόψουν το πόδι που πονάει και μετά να το γυρίσεις σε μονοσκί (με όλη την έννοια του όρου).

Ή σε αυτό που κάνει ο Γιάννης Βλάχος...

Άντε βρε σου βρήκα λύση και πάλι...

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Γι' αυτό καλά είναι να κάνουμε και κανένα διάλειμμα μετά από κάποια ώρα σκι και να ξεκουμπώνουμε ή να βγάζουμε τις μπότες μας για λίγο.

Ρε τι λέτε εδώ :?:

Άκου κει διάλλειμα στο σκι. Μου φαίνετε σαν τους άλλους είσαι και συ που παίζανε χαρτιά στο Πήλιο ανί να κάνουν σκι. Ά ρε αυτή η Θεσσαλονίκη μόνο για τέννις κάνει...

Πέρα από την πλάκα φίλε Spiderman μια πιθανή αιτία απλά είναι ότι το πρόβλημά σου μπορεί να εντοπιστεί στο ότι το πόδι σου δεν είναι ακριβώς συμμετρικό και ακριβώς στις διαστέσεις που βγαίνουν οι μπότες.

Εγώ π.χ. έχω πολύ μεγάλο κουνουπιέ. Όπότε το :shock:% των μποτών που βάζω αμέσως τις βγάζω γιατί απλά δεν είναι για μένα.

Ξέρω περιπτώσεις παιδιών είτε εκ κατασκευής είτε από κάποιο χτύπημα που έχουν παραμορφωμένο κάποιο σημείο του ποδιού. Σε αυτήν την περίπτωση η μοναδική λύση είναι το thermofit η κάποια αντίστοιχη μέθοδος όπου η μπότα θα έρθει ακριβώς στις διαστάσεις του ποδιού.

Έχω στο μυαλό δυο περιπτώσεις καινούργιας μπότας όπου λόγο αγοράς απλής το εξόγκωμα ή κάλλος μεγάλωσε μετά από δυο-τρείς φορές σκι και έγινε χειρότερα ακριβώς όπως το περιγράφεις. Συνεχίζουν και τα κάνουν πολύ χειρότερα από απλά να τις πετάγανε. Η σωστή κίνηση είναι πέταμα. Νοίκιασε μια salomon soft και όταν πας σπίτι σου το σκέφτυεσε με ηρεμία.

Φοβάμαι ότι η μόνη λύση είναι να καταφύγεις σε κάποια μέθοδο όπου η μπότα θα πάρει το σχήμα του ποδιού σου μετά από προσεκτική εφαρμογή.

Να έχεις υπόψιν σου ότι η μπότα δεν παίρνει το σχήμα του ποδιού όσο την χρησιμοποιείς απλά σιγά σιγά μαλακώνει στα σημεία που δ’εχετε περισσότερες τάσεις μιας και τα πλαστικά πάντα έχουν πλαστικές παραμορφώσεις. Στην περίπτωσή του σημείου που σε πονάει φοβάμαι ότι το ευαίσθητο κομμάτι του ποδιού σου παραμορφώνετε πολύ πιο γρήγορα από το πλαστικό της μπότας.

Η συμβουλή μου είναι να πας σε ορθοπαιδικό τώρα να δεις σε τι κατάσταση θα είναι το πόδι σου πρίν αρχίσει η επόμενη σεζόν και πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σου να αποφασίσεις μια από τις δυο επιλογές

1. Αγοράζεις μαλακές μπότες με κάποια μέθοδο custom ακριβώς στο πόδι σου και με τη λογική του να μη πονέσεουν το ευαίσθητο σημείο. Μου δίνεις τις μπότες σου και είναι όλοι ευχαριστημένοι

2. Δίνεις τις μπότες σου για κάποιου είδους επεξεργασία ώστε με νέο πάτο ή επέμβαση στα μαλακά τους μέρη να είναι ακριβώς για σένα

Όσον αφορά αυτό που λες για το τώρα τις αγόρασα δεν ξαναγοράζω

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να κάνει πολυ σκι και που πήρε κάτι ακριβό που τουλάχιστον μι φορά μια φορά χαρούμενος να πάει για σκι και μέσα σε λίγες ώρες να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που πήρε είναι για πέταμα

Και τέλος κάτι σε σχέση με τις μπότες που έχω δει και είναι λάθος. Μπότες του σκι φοράμε πάντα με ολόισια κάλτσα χωρίς παντελόνια και φερμουάρ από μέσα. Κάλτσες με φρου φρου και σχεδιάκια απορρίπτονται. Στρώνουμε με πολύ προσοχή την κάλτσα πριν βάλουμε την μπότα από κάτω έως πάνω και εάν δούμε ότι η κάλτσα έχει παραμορφωθεί και έχει κάνει εκγοπές σταματάμε και την φτιάχνουμε.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εγώ π.χ. έχω πολύ μεγάλο κουνουπιέ.

Makalu φέρε το flit γιατί γέμισε κουνούπια ο σύλλογος...

Νοίκιασε μια salomon soft και όταν πας σπίτι σου το σκέφτυεσε με ηρεμία.

Φτύστε ήρεμα, όχι με ένταση. Το φτύσιμο με ένταση οδηγεί σε αστοχία. Το φτύσιμο με ηρεμία προσφέρει την απόλυτη στόχευση...

Στην περίπτωσή του σημείου που σε πονάει φοβάμαι ότι το ευαίσθητο κομμάτι του ποδιού σου παραμορφώνετε πολύ πιο γρήγορα από το πλαστικό της μπότας.

Μαντέψτε το ρυθμό παραμόρφωσης του εγκεφαλικού φλοιού του Μιχάλη λόγω: 1) κοπανήματος στα απάτητα 2) κοπανήματος στην πλαγιά απογείωσης του παραπέντε 3) κοπανήματος στη μπάλα 4) κοπανήματος στη μηχανή

1. Αγοράζεις μαλακές μπότες με κάποια μέθοδο custom ακριβώς στο πόδι σου και με τη λογική του να μη πονέσεουν το ευαίσθητο σημείο. Μου δίνεις τις μπότες σου και είναι όλοι ευχαριστημένοι

Ευτυχώς που η μάνα σου δεν έχει άλλο γιο τόσο έξυπνο όσο εσύ...

Φιλικά

Ο κάφρος του φόρουμ

Παναγιώτης

Υ.Γ. Πέρα από τη πλάκα συμφωνώ 100% με το Μιχάλη για αυτό και κάνω πλάκα στη παρούσα δημοσίευση... Πολύ απλά δεν είχα τίποτα σοβαρό και αξιόλογο να προσθέσω (ακούω τη σκέψη σας, κακώς σκέφτεστε αυτά που σκέφτεστε αυτή τη στιγμή :twisted: )

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

ΚΑΛΟ :D:D:P:P:P:shock::(:D:(:o:X :twisted: :twisted: :twisted: :D:D:D

Αυτά παθαίνεις άμα γράφεις σε 4 Ελληνικά και 5 παγκόσμια forum 100 δημοσιεύσεις τη μέρα προσπαθώντας ταυτόχρονα να κλείσεις business 400.000.000 ευρώ χρησιμοποιόντας το voice recognition :wink:

Ε, τι νομίζετε με το keyboard έχω 600 δημοσιεύσεις :?:

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια....

Ρε παιδια καλα ολα αυτα που λέτε αλλα εμενα μου συνέβει κατι αλλο και αν μπορείτε να μου το εξηγήσετε σας παρακαλω...

Οταν αγόρασα τις μποτες μου ηταν πολύ καλες και μου ταιριαξανε πολύ καλα στο ποδι ("γάντι" θα έλεγα).Παρόλα αυτά τώρα πια το αριστερό μου πόδι απ την εξωτερική πλευρά μετα απο δυο-τρεις ωρες σκι εχει αρχισει και με ποναει πολύ.(Να φαντατειτε οτι εχει δημιούργηθει ενα μονιμο καρουμπαλάκι εκει και σκέφτομαι να πάω σε ορθοπεδικο).Πως γινεται οπως λέτε οσο περνα ο καιρος η μποτα να προσαρμόζεται καλυτερα τη στιγμη που εγω διαπιστώνω το αντιθετο?

Σημ.μποτες Flex 70

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Γρηγορης

εγω εχω μια αλλη υποψια: ισως αγορασες μεγαλη μποτα εξ αρχης! Στην αρχη οσο το εσωτερικο της ηταν καινουργιο ακομα όλα ηταν οκ, αλλα καθως αυτο ανοιγε με τον καιρο το ποδι σου αρχισε να πλεει μεσα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το ποδι να μην καθεται στην σωστη θεση και εσυ να ζοριζεις τους τενοντες και τους μυες σου προκειμενου να το κρατησεις στη σωστη θεση μεσα στην μποτα. Εαν ειναι αυτη η περιπτωση γραψε μου γιατι υπαρχει μια λυση.

μπορώ και χωρίς ...

EIMAI 1.799999 90 KG KAI TA EXO 1.60 KAI PAO GAMATA KAI SABOYRDIAZOMAI GAMATA KAI DEN STAMATAO GAMATA

TI MPOTES NA PARO ?!?!????

DOKIMASA FETOS KATI GALOTSES ALLA DEN EIXAN KORDONIA KAI DEN ME SFIGANE KALA

:roll: :twisted: :roll: :twisted: :roll: :twisted: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ